Olympialaiset 2022, Peking

  • 457 291
  • 2 311

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Ilman loukkaantumisia Ristolainen on ehdottomasti mukana. Rasmusta ei vain kiinnosta MM-skabat niin paljoa, että olisi motivaatiota lähteä sinne. Tuskin helmikuussa kesken kauden puhuu mitään "on ollut rankkakausi ja takki on tyhjä" juttuja.
 

Telemarketti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Et kai vaan vie tätä keskustelua siihen jonninjoutavaan "Ristolaista ei kiinnosta leijonapaita jämpti on näin" -keskusteluun? Lisäksi en ihan äkkiseltään ymmärrä, että miksi Rask ei lähtisi mukaan.

Miksi se keskustelu on "jonninjoutavaa", kun Ristolainen on yhden ainoan kerran vaivautunut lätkimään 3 peliä aikuisena Leijonissa?
 
Tykkään itse pyöritellä fantasiarostereita, joten olen pohtinut Suomen "parasta" kokoonpanoa jo vuosien ajan. Tietenkin itse kisoissa on aina muutama pelaaja loukkaantuneena ja Jalosen tuntien hän vetää aina jonkin kanin hatustaan sekä pelaajavalintojen että ketjukoostumusten osalta, mutta tässä olisi oma tämänhetkinen unelmakokoonpanoni:

1. Laine-Barkov-Granlund

Tämä ketju on ollut varmaan kaikkien mielessä 2014 olympialaisista lähtien, enkä näe mitään syytä, miksei se toimisi yhä tänä päivänä Suomen ykkösnyrkkinä. Barkov ja Granlund ovat edelleen NHL:ssä joukkueidensa ykkösheppoja sekä luotettavia molemmissa päissä kenttää. Barkov tekee ketjukavereistaan parempia ja Granlund on varmasti edelleen yksi maailman parhaita pelaajia isossa kaukalossa. Mielestäni Laineen paikka on vielä tässä ketjussa, mutta jos ensi kausi alkaa samalla tavalla kuin tämä kausi päättyi, voidaan miehen paikkaa joukkueessa harkita uudelleen, kun kilpailua takana riittää.

2. Teräväinen-Aho-Rantanen

Kakkosketju ei paljon kalpene ykköselle, ja voi olla, että tämä osoittautuisi hyökkäyssuuntaan jopa ykkösketjua tehokkaammaksi. Ihmettelen vähän ehdotuksia, joissa Carolinan kaksikon laidalle istutetaan Donskoita tai jotain muuta hobittia. Ei sillä, kyllä kentällinen niinkin taidolla pärjäisi, mutta mielestäni olisi parempi saada tähänkin ketjuun hieman lisää kokoa vrt. NHL:ssä Svechnikov. Leijonapaidassa tätä paikkaa on toki aiemmin kantanut Claywoman, mutta mielestäni hänkin pelaa kokoaan kovempaa peliä. Rantanen isona ja taitavana voimahyökkääjänä sopisi Ahovaisen laidalle kuin nyrkki silmään, ja tämän ketjukoostumuksen näkemisestä olenkin haaveillut jo useamman vuoden ajan.

3. Donskoi-Hintz-Kapanen/Puljujärvi

Ennen kuluvan NHL-kauden alkua mietin kolmosketjuksi Hintzin ja Kapasen nopeuden varaan rakennettua energiaketjua. Tämä kausi on kuitenkin osoittanut, että kaikki tähän ketjuun ehdotetuista pelaajista ovat lähellä jopa ykköskentän statusta NHL:ssä. Näin ollen tämäkään ketju ei tule juuri kalpenemaan kenellekään. Olen itse ollut aiemmin hieman skeptinen Donskoin suhteen, mutta viimeistään tämä kausi on osoittanut, että hänen paikkansa on ehdottomasti Suomen kolmoskentässä ja ylivoimalla. Nykyisillä meriiteillä Puljujärvi pullahtaisi vielä ulos, mutta jos mies jatkaa ensi kaudella nousujohteista tekemistä, voi hän hyvinkin haastaa Kapasen toisen laiturin paikasta.

4. Lehkonen/Kiviranta-Kotkaniemi/Haula-Armia

Neloskentässä Armialle itseoikeutetusti varma paikka valmiina. Yksi Suomen parhaista pelaajista puolustussuuntaan, eikä mies ole todellakaan hyökkäyssuuntaankaan mikään musta aukko. Ennen tällä hetkellä käynnissä olevia pleijareita olin jo valmis raaputtamaan Lehkosen ja Kotkaniemen pois joukkueesta, mutta niin vain miehet ovat olleet täyttä rautaa pelien ollessa kovimmillaan. Antaisin kuitenkin vielä pienen edun Kivirannalle ja Haulalle: Molemmat ovat mielestäni hieman kilpakumppaneitaan edellä puolustuspelissä, mikä on olennaista Suomen nelosketjun pelaajille. Armian tavoin kaikki muutkin tähän ketjuun sommitellut pelaajat taitavat kuitenkin puolustamisen lisäksi myös pisteiden tekemisen.

Bubbling under: Tolvanen, Kakko, Kuokkanen

Tolvanen on ollut hyvä ylivoimalla, mutta se ei mielestäni riitä paikkaan joukkueessa, kun edeltä löytyy jo niin paljon hyviä ylivoimapelaajia. Kakolla on omat vahvuutensa, mutta ainakaan vielä tällä kaudella ne eivät konkretisoituneet pisteiden valossa riittävästi, jotta voitaisiin puhua paikasta pelaavissa kentissä. Kuokkanen on tehnyt tällä kaudella hyvin pisteitä surkeassa Devilsissä, mutta itse en näe hänelle paikkaa joukkueesta varsinkaan silloin, jos joutuu kilpailemaan alempien ketjuiden pelipaikoista. Näitä pelaajia ei kuitenkaan kannata kokonaan unohtaa joukkueesta, jos seuraavan kauden alussa kaikki menee heidän kohdallaan nappiin. Näiden lisäksi Ruotsalainen on pelannut suht isoa roolia NHL:ssä on tällä kaudella, mutta mielestäni edellä on jo niin kovat 18 nimeä, että tämän hetken näytöillä ei pitäisi olla asiaa kisakoneeseen. Luostarisesta ja Lammikosta nyt puhumattakaan.

Pakkiparien pyörittely onkin sitten omasta mielestäni vielä vaikeampaa. Jollain perverssillä tavalla haluaisin nähdä Suomen ykköspakkiparina Dallasin kaksikon, mutta luultavasti parit menevät kuitenkin kätisyyksien mukaan, kun molempia kätisyyksiä on lähes yhtä paljon tarjolla. Tällä osastolla kuitenkin roolitus ja vire korostuu, kun molemmissa on monella pelaajalla tapahtunut suuria muutoksia viime kausien aikana. Itse en myöskään ole nähnyt tarpeeksi esimerkiksi Välimäen ja Mikkolan pelaamista tällä kaudella, jotta osaisin sijoittaa heidät oikein pakistoon. Tässä kuitenkin jonkinlainen raami omista tämän hetken mieltymyksistäni, jossa on pyritty ottamaan myös roolitus huomioon:

Lindell-Heiskanen
Määttä-Ristolainen
Välimäki-Jokiharju
Lehtonen-Hakanpää

Bubbling under: Nutivaara, Mikkola, Vatanen sekä junnut kuten Vaakanainen ja Juolevi

Tässä hahmotelmassa kaksi ensimmäistä pakkiparia olisivat ne molempiin suuntiin luotettavat isojen minuuttien parit. Mielestäni myös Lehtosen ja Hakanpään paikat joukkueessa ovat melko varmoja, kun ensiksi mainittu on osoittanut olevansa pelipaikkansa eliittiä isossa kaukalossa ja jälkimmäiseltä löytyy sellaista kokoa ja voimaa oman maalinedustan siivoamiseen, mitä ei muilta Suomen puolustajilta oikein löydy.

Maalivahdit olivat myös ennen tätä kautta omissa papereissani pieni kysymysmerkki, mutta nyt peli näyttää ykköskolmikon osalta melko selvältä:

Rask
Saros
Lankinen

Tätä kolmikkoa haastamassa sitten ensimmäisenä Korpisalo. Rinne alkaa olla auttamatta liian vanha, mutta menisi toki vielä 2-3 maalivahtina. Raanta olisi muuten hyvä, mutta ei pysy millään kasassa, eikä Koskisesta tässä yhteydessä varmaan kannata tämän kauden näytöillä edes puhua.

Jos nyt ihan pikaisesti vielä puhutaan erikoistilanteista, niin tässä hahmotelmassa ylivoimat voisivat mennä jotakuinkin näin:

1. Ykkösketju + Dallasin pojat Hintz ja Heiskanen
2. Kakkosketju + Rantasen tutkapari Donskoi sekä viivassa Lehtonen/Ristolainen

Alivoimalle löytyykin sitten pelaajia melkein kaikista hyökkäysketjuista ja pakkipareista. Ainakin Barkov-Granlund, Aho-Teräväinen ja nelosketju hyökkääjistä sekä Lindell, Määttä, Ristolainen, Välimäki ja Hakanpää puolustajista olisivat nähdäkseni luotettavia alivoimapelaajia. Mikseivät muutkin.
 

Alejandro

Jäsen
Miksi se keskustelu on "jonninjoutavaa", kun Ristolainen on yhden ainoan kerran vaivautunut lätkimään 3 peliä aikuisena Leijonissa?
Ristolaisella on suoraan sanonut haastatteluissa, että ei halua edes ajatellakaan jääkiekkoa raskaan turpaanottokauden jälkeen. Jos ei ole minkäänlaista taipumusta sympatiaan tai kykyä asettua toisen tilanteeseen, niin se on valitettavaa, mutta itse ainakin ymmärrän kyseistä henkilöä hyvin. Ristolainen nähdään Pekingissä ja toivottavasti tekisi jonkun ratkaisevan maalin. Olisi siinä monella jatkoaikalaisella melkoinen kriisitilanne päällä.

Toki ymmärrän myös senkin, että on helpompaa tuomita ammattijääkiekkoilijoita sohvalta ja näppäimistöltä käsin, eikä nähdä heitä minään ihmisinä, vaan pelkästään jääkiekkoilijoina, joiden ainoa tarkoitus tällä planeetalla on palvella Suomen kansaa pukemalla leijonapaita päälle.

Miten se Raskin tapaus muuten?
 

Haidekkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Jokipojatkin jossain määrin
Voisin lyödä vaikka vetoa, että molemmat ovat kisakoneessa mukana, jos vain ovat terveenä. Et kai vaan vie tätä keskustelua siihen jonninjoutavaan "Ristolaista ei kiinnosta leijonapaita jämpti on näin" -keskusteluun? Lisäksi en ihan äkkiseltään ymmärrä, että miksi Rask ei lähtisi mukaan.

En aio viedä keskustelua siihen. Raskilla loppuu sopimus tähän kauteen. Ei ole varma jatkaako uraansa. Mutta puolen vuoden päästä näemme.
 

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
Jätetään ehdottomasti Ristolainen pois ja kaivetaan naftaliinista Lasse Kukkonen sinne jäälle niin on ainakin syntipukki miksi otettiin taas Kanadalta 10-2 turpaan, vaikka neloskentässä Savinainen ja Anttila raastoivat niin perkeleesti Jalosen pelikirjan mukaan.
 

Håkanhead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Altavastaajat
Jätetään ehdottomasti Ristolainen pois ja kaivetaan naftaliinista Lasse Kukkonen sinne jäälle niin on ainakin syntipukki miksi otettiin taas Kanadalta 10-2 turpaan, vaikka neloskentässä Savinainen ja Anttila raastoivat niin perkeleesti Jalosen pelikirjan mukaan.

Täysin samaa mieltä! Joukkueeseen tarvitaan pelaajia, jotka ovat tottuneet voittamaan ja joiden maila ei tärise ratkaisevilla hetkillä. Rasmus vaikuttaa henkisesti todella heikolta pelaajalta ja kummallisesti hänen joukkueensa ovatkin tottuneet olemaan vain pisteautomaatteina vastustajille. Ehkä ensi vuoden helmikuussa olisi hyvä hetki ladata akkuja ja keskittyä täysillä hankkimaan Buffalolle se ykkösvaraus!
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, KuPS, MI6, Supo. Inhokki: KGB, CCCP
Jätetään ehdottomasti Ristolainen pois ja kaivetaan naftaliinista Lasse Kukkonen sinne jäälle niin on ainakin syntipukki miksi otettiin taas Kanadalta 10-2 turpaan, vaikka neloskentässä Savinainen ja Anttila raastoivat niin perkeleesti Jalosen pelikirjan mukaan.
Milloin Suomi on hävinnyt Kanadalle 10-2?
 

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
Täysin samaa mieltä! Joukkueeseen tarvitaan pelaajia, jotka ovat tottuneet voittamaan ja joiden maila ei tärise ratkaisevilla hetkillä. Rasmus vaikuttaa henkisesti todella heikolta pelaajalta ja kummallisesti hänen joukkueensa ovatkin tottuneet olemaan vain pisteautomaatteina vastustajille. Ehkä ensi vuoden helmikuussa olisi hyvä hetki ladata akkuja ja keskittyä täysillä hankkimaan Buffalolle se ykkösvaraus!
Vaikka tämä sarkasmia onkin, niin surullisesta seurajoukkuemenestyksestä huolimatta Rassellahan on sellainen pikkujuttu kuin "golden goal" U20 kapteenina Ruotsia vastaan finaalissa. Eli aivan luuseri. Olen minäkin pettynyt siihen että Rassea ei ole hirveästi MM-kisoissa nähty, mutta ei tosiaan ole varaa jättää Ristolaista pois. Kun saisi jonkun Lindellin viereensä niin tuossa olisi aivan loistava pakkipari Suomelle. Rasse jakaa kiekkoa, laukoo viivasta ja siivoaa kunnolla maalinedustaa, Lindell hoitaa konservatiivisesti puolustuksen.

Milloin Suomi on hävinnyt Kanadalle 10-2?
Otetaan "taas" pois ja vaihdetaan vaikka lukemaksi 14-1. Pointti pysyy. Siinä on neloskenttien matchupissa Savinainen, Sallinen ja Mörkö-Anttila ihmeissään kun Kanada lyö sieltä kehiin O'Reillyn, Stonen ja Marnerin nelosketjun.

Ihan vitun käsittämätöntä siis tosiaan että täällä jotkut (en sano että sinä) vakavissaan pohtivat pitäisikö joku ottaa Euroopasta. Ei pidä, ja vittu piste. Jos meiltä on tyyliin 6 kärkiäijää änäristä lasaretissa niin sitten ehkä eri asia.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, KuPS, MI6, Supo. Inhokki: KGB, CCCP
Otetaan "taas" pois ja vaihdetaan vaikka lukemaksi 14-1. Pointti pysyy. Siinä on neloskenttien matchupissa Savinainen, Sallinen ja Mörkö-Anttila ihmeissään kun Kanada lyö sieltä kehiin O'Reillyn, Stonen ja Marnerin nelosketjun.

Ihan vitun käsittämätöntä siis tosiaan että täällä jotkut (en sano että sinä) vakavissaan pohtivat pitäisikö joku ottaa Euroopasta. Ei pidä, ja vittu piste. Jos meiltä on tyyliin 6 kärkiäijää änäristä lasaretissa niin sitten ehkä eri asia.
Joo en nää itsekään että yhtään Euroopassa pelaavaa pakkia tai hyökkääjää mukaan mahtuisi. Tai siis ainakaan kärkirooleista puhutaan. Ristolainen on kyllä mukana jos ei loukkaannu.

Kyllä Suomelta löytyy NHL:stä pelaajia kaikkiin rooleihin.
 

kharon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tps
Jos Kakko jatkaa nykyistä kehityskäyrää, on hän ensikaudella todella kova kahden suunnan hyökkääjä. Samoin Puljujärvi käy loistavasti rikkovaan rooliin. En usko eurohyökkääjiin, sillä NJL:n puolelta on jo vaikea pudottaa ylimääräisiä pois. Mukava, mutta hankala ongelma kieltämättä...
 

Götze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Jos Kakko jatkaa nykyistä kehityskäyrää, on hän ensikaudella todella kova kahden suunnan hyökkääjä. Samoin Puljujärvi käy loistavasti rikkovaan rooliin. En usko eurohyökkääjiin, sillä NJL:n puolelta on jo vaikea pudottaa ylimääräisiä pois. Mukava, mutta hankala ongelma kieltämättä...
Kakko tosiaan jos jatkaa hyvää kehitystään niin voi helpostikin löytää itsensä pelaavasta kokoonpanosta. Sama myös Puljulla. Tämän kauden näytöillä Kakko olisi ehkä vielä ylimääräinen hyökkääjä.

Näkisin tällaisena kokoonpanon hyökkäyksen osalta tällä hetkellä:

Donskoi-Barkov-Rantanen
Teräväinen-Aho-Laine
Granlund-Hintz-Kapanen
Puljujärvi-Haula-Armia

Armiasta sen verran että kyseessä on kuitenkin heittämällä Pakarista/Savinaista/Anttilaa/Sallista parempi pelaaja myös nelosen rooliin joten jos käytetään argumenttina joitakin huhupuheita kisoista kieltäytymisestä monta vuotta sitten ollaan aika hataralla pohjalla
 

Lucius

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Vaikka tämä sarkasmia onkin, niin surullisesta seurajoukkuemenestyksestä huolimatta Rassellahan on sellainen pikkujuttu kuin "golden goal" U20 kapteenina Ruotsia vastaan finaalissa.

Ristolainen on mainettaan paljon parempi jääkiekkoilija mutta tuollaista ei ihan oikeasti ole ikinä tapahtunut.

Siitä huolimatta Ristolainen tietenkin kuuluu olympiajoukkueeseen.
 

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
Ristolainen on mainettaan paljon parempi jääkiekkoilija mutta tuollaista ei ihan oikeasti ole ikinä tapahtunut.

Siitä huolimatta Ristolainen tietenkin kuuluu olympiajoukkueeseen.
Ei vittu, olikin varakapteeni. Mistäköhän tuon kapteeniuden vedin.
 
Jos Kakko jatkaa nykyistä kehityskäyrää, on hän ensikaudella todella kova kahden suunnan hyökkääjä. Samoin Puljujärvi käy loistavasti rikkovaan rooliin. En usko eurohyökkääjiin, sillä NJL:n puolelta on jo vaikea pudottaa ylimääräisiä pois. Mukava, mutta hankala ongelma kieltämättä...

Kakko tosiaan jos jatkaa hyvää kehitystään niin voi helpostikin löytää itsensä pelaavasta kokoonpanosta. Sama myös Puljulla. Tämän kauden näytöillä Kakko olisi ehkä vielä ylimääräinen hyökkääjä.

Näkisin tällaisena kokoonpanon hyökkäyksen osalta tällä hetkellä:

Donskoi-Barkov-Rantanen
Teräväinen-Aho-Laine
Granlund-Hintz-Kapanen
Puljujärvi-Haula-Armia

Armiasta sen verran että kyseessä on kuitenkin heittämällä Pakarista/Savinaista/Anttilaa/Sallista parempi pelaaja myös nelosen rooliin joten jos käytetään argumenttina joitakin huhupuheita kisoista kieltäytymisestä monta vuotta sitten ollaan aika hataralla pohjalla

En sano, etteikö kuka tahansa suomalaispelaaja (ehkä Lainetta lukuunottamatta) osaisi pelata myös alempien ketjujen rikkovassa roolissa, mutta onko lyhyt olympiaturnaus oikea aika opetella uutta roolia? Omasta hahmotelmastani Puljujärvi jäi pois juuri sen takia, että tällä hetkellä top 9 roolia ei ole tarjolla puhumattakaan ylivoima-ajasta. Esimerkiksi Kiviranta on ollut tällä kaudella Puljujärveä tehokkaampi pelaaja NHL:ssä, ja muistaakseni hän pelasi Leijonapaidassa erittäin hyvää alivoimaa viime vuonna. Lehkonen on tehokkuudessa hieman perässä, mutta hän on sen sijaan yksi parhaista suomalaisista alivoimapelaajista NHL:ssä. En vain millään näe Puljujärveä näiden kahden edellä nelosketjun laidassa pienillä minuuteilla, kun miehen alivoimapelaamisen näytöt ovat melko ohuet.

Hieman sama juttu Kakon kohdalla, eli vaikka itse olenkin miehen suuri fani, en oikein näe häntä pelaamassa ainoastaan rikkovassa roolissa. Kakko erottuu edukseen suomalaispelaajienkin joukosta erinomaisella laitapelillään, mutta kun tällä kaudella mies oli tehoiltaan vasta 17 paras suomalaishyökkääjä NHL:ssä, täytyy näyttöjä antaa rutkasti enemmän hyökkäävän roolin saamiseksi kisajoukkueesta. Sormet ja varpaat ristiin, että Kaapo aloittaa ensi kauden rytinällä.

Tolvanen ja Kuokkanen ovat sitten vielä edellisiäkin vaikeampia arvioida, kun olivat molemmat varsin tehokkaita tällä kaudella muihin suomalaispelaajiin nähden ja varsinkin ylivoimalla. Toivottavasti jatkavat nousujohteista urakehitystään ja haastavat Suomen kärkipelaajia ensi kaudella kisapaikoista oikein kunnolla.

Ja jos jollekulle jäi vielä epäselväksi edellisestä viestistäni, niin oman kisajoukkueeni 14 hyökkääjän lista näyttäisi tällä hetkellä tältä: Laine, Barkov, Granlund, Teräväinen, Aho, Rantanen, Donskoi, Hintz, Kapanen, Kiviranta, Haula, Armia, Lehkonen, Kotkaniemi (koska sentteri). Tähän päälle sitten vielä yllä mainittu nelikko kärkkymässä kisapaikkaa ja pari marginaalista NHL-pelaajaa, niin vaikea on nähdä ainakaan kovin monen eurohyökkääjän mahtuvan joukkueeseen. Tasokkaita suomalaispuolustajiakin NHL:stä löytyy kymmenkunta.

Pakko vielä mehustella sitä, että tuossa omassa aiemmassa hahmotelmassani Suomen kentälliset olisivat tällä hetkellä NHL:ssä vähintäänkin tasoa 1A, 1A, 1B ja 2B. Okei, edelleen hävitään materiaalissa pohjois-amerikkalaisille ja naapurimaille, mutta olisihan tämä nyt tasoltaan kaikkien aikojen paras Leijonajoukkue!
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Jalonen yleensä painottaa tiukkaa roolitusta, missä on tarkkaan juurikin mietittynä alivoima ja ylivoimapelaajat. Tämän takia itse uskon, että alakenttiin (3 ja 4) ei raahata edes Kakkoa, Puljujärveä, Tolvasta ym.
Toki, jos laittavat alkukaudesta älyttömän kovat näytöt tiskiin, niin sitten voisin jopa kuvitella Jalosenkin miettivän, että pitäisikö ottaa mukaan. Luulisin, että listalla tällä hetkellä on Armia, Donskoi, Lehkonen, Kiviranta ja jopa Haula, jotka menevät edelle ja sitten pitäisi vielä saada mahtumaan Granlund ja Kapanen. Vaikeaksi menee, kun pakostakin jää oikeasti hyviä pelaajia rannalle, roolitti joukkueen sitten miten tahansa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Oles

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, KuPS, MI6, Supo. Inhokki: KGB, CCCP
Jalonen yleensä painottaa tiukkaa roolitusta, missä on tarkkaan juurikin mietittynä alivoima ja ylivoimapelaajat. Tämän takia itse uskon, että alakenttiin (3 ja 4) ei raahata edes Kakkoa, Puljujärveä, Tolvasta ym.
Toki, jos laittavat alkukaudesta älyttömän kovat näytöt tiskiin, niin sitten voisin jopa kuvitella Jalosenkin miettivän, että pitäisikö ottaa mukaan. Luulisin, että listalla tällä hetkellä on Armia, Donskoi, Lehkonen, Kiviranta ja jopa Haula, jotka menevät edelle ja sitten pitäisi vielä saada mahtumaan Granlund ja Kapanen. Vaikeaksi menee, kun pakostakin jää oikeasti hyviä pelaajia rannalle, roolitti joukkueen sitten miten tahansa.
Kyllähän tässä tosiaan saa aika paljon pyöritellä eri vaihtoehtoja. Toki ainahan se on mahdollista että aiotusta top-6:sta joku pelaaja loukkaantuu, liekö viimeksi jossain Naganossa ollut sellainen tilanne että olympialisiin saatiin about kaikki parhaat pelaajat mukaan ja silloin materiaali ei ollut niin laaja? Toki siis 2010 mukana oli Jussi Jokista lukuunottamatta NHL:n kärki, mutta eikö tuolloin ainakin Lehtinen ja Selänne olleet pahasti rikki kauden aikana tulleista vammoista ja oliko siellä vanhemmalla Koivulla yms. myös jotain pikku vammaa?

Minua kyllä kiinnostaisi nähdä Hintz-Kapanen kaksikko samassa ketjussa. Vauhtia olisi niin maan perusteellisesti ja kun kumpikaan ei ole myöskään mikään aivoton koohottaja niin tuossa voisi olla toimiva kaksikko. Vasempaan laitaan sitten vaikka Granlund tai Donskoi. Eli voisiko olla vaikka:

Laine-Barkov-Rantanen
Teräväinen-Aho-Donskoi
Granlund-Hintz-Kapanen
Kiviranta-Haula-Armia

Sitten on tosiaan esim. Lehkosta vielä naftaliinissa ja kai se Kotkaniemikin voi tehdä vielä mitä. Puljujärvi jonkinlainen jokerikortti tässä vaiheessa spekulointeihin. Kyllä Suomi tulee saamaan kolme ketjua hyvin hyökkäysorientoituneita pelaajia ja sitten neloseenkin löytyy roolitusta.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Tämänhetkinen Puljujärvi menee heittämällä tämänhetkisen Laineen ohi. Varmasti näin myös Jalosen papereissa.

Laine-Barkov-Rantanen

Voin lyödä melkein kivekseni vetoa että tuo on yksi naulattu kolmikko. Barkovilla ja Laineella on yhteistä historiaa 2016 ja Barkov on kokonaisvaltainen kaveri paikkaamaan Paten puutteita. Unohtamatta offensiivista neroutta. Laine pääsee käyttämään sitä selkeintä vahvuuttaan. Rantanen taasen on myös iso uhka viimeistelyvoimallaan ja täydentää yhtälön ettei pelkkä Laineen poispelaaminen vastustajalta sotke hyökkäyspeliä.

Ristolainen ei omiin suosikkeihin kuulu, mutta toivon silti että hän näyttäisi keskisormea epäilijöille ja kykenisi pelaamaan väkevän turnauksen. Motivaatiota luulisi löytyvän ja halua näyttää miksi kuuluu keskeiseen rooliin olympiajoukkueessa.
 
Viimeksi muokattu:

Schadowan

Jäsen
Uutisia Raskin suunnalta:

In addition to saying it is Bruins or no one, Tuukka Rask said he wants to play next year -- but will undergo surgery for a torn labrum in his hip. Would be out until January or February.— Elliotte Friedman (@FriedgeHNIC) Jun 11, 2021
FriedgeHNIC

Saros ykkösveskari sitten?
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Uutisia Raskin suunnalta:

In addition to saying it is Bruins or no one, Tuukka Rask said he wants to play next year -- but will undergo surgery for a torn labrum in his hip. Would be out until January or February.— Elliotte Friedman (@FriedgeHNIC) Jun 11, 2021
FriedgeHNIC

Saros ykkösveskari sitten?

Lankinen voi myös olla kandidaatti tuohon kun löytyy melko tuoretta kokemusta torjua Jalosen joukkue mestariksi.

Raskin jäädessä pois tuossa on minusta kova kilpailu triolla Lankinen-Saros-Korpisalo ja kauden taso määrittää asioita sitten ja toki miten koppi tarttuu kisoissa. Eli Lankisen ja Saroksen vääntö voi olla luvassa.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Lankinen voi myös olla kandidaatti tuohon kun löytyy melko tuoretta kokemusta torjua Jalosen joukkue mestariksi.

Raskin jäädessä pois tuossa on minusta kova kilpailu triolla Lankinen-Saros-Korpisalo ja kauden taso määrittää asioita sitten ja toki miten koppi tarttuu kisoissa. Eli Lankisen ja Saroksen vääntö voi olla luvassa.
Saatttaa sieltä joku Kähkönen nousta mustana hevosen taistoon mukaan.
 

Hexa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Laine-Barkov-Rantanen
Hyvin mahdollista ja jopa erittäin todennäköistä. Totesin ja tarkoitin vain, että Puljujärvi on tällä hetkellä kokonaisvaltaisempi pelaaja kuin Laine. Jos Laineen erikoisosaamista puolestaan halutaan hyödyntää maksimaalisesti, niin silloin ketjukoostumus on varmasti tuo.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Hyvin mahdollista ja jopa erittäin todennäköistä. Totesin ja tarkoitin vain, että Puljujärvi on tällä hetkellä kokonaisvaltaisempi pelaaja kuin Laine. Jos Laineen erikoisosaamista puolestaan halutaan hyödyntää maksimaalisesti, niin silloin ketjukoostumus on varmasti tuo.

Itse mietin puhtaasti sitä että Suomi voi oikeasti lähteä hyökkäämään laadukkaasti ja useamman kentän voimin kun löytyy monenlaista pelaajatyyppiä tukemaan toisen vahvuuksia tai paikkaamaan heikkouksia. Laineen kokonaisvaltaisuuden puute ei mielestäni ongelmaksi muodostu kun löytyy laatua paikkaamaan tuota.

Puljujärvi tappelee mielestäni pohjakutosen roolista ja tuokin on mielenkiintoinen palapeli kun kolmosketjuunkin löytyy tuloksen tekoon pätevää osaamista.

On kyllä hienoa että nyt löytyy joukkueeseen oikeasti laadukkaita vaihtoehtoja NHL:n puolelta ja monipuolisesti.

Edit. Nyt on myös Jalonen kokenut miten hyökkäysvoimalla voi voittaa mestaruuden(U20) ja tuosta joukkueesta on jätkiä mukana myös. Ei tarvitse pelätä mitään NHL-tähtien ja päävalmentajan egovääntöä. Luulen että löytyy arvostusta molempiin suuntiin ja tuo on iso etu kun lähdetään tuollaiseen turnaukseen.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös