Olympialaiset 2018, Pyeongchang

  • 401 778
  • 1 309
Tila
Viestiketju on suljettu.

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Pulkkisen toinen selkeä vahvuus on ns. hockey sense, pelikäsitys, josta on saanut hyvää palautetta mm. valmentajaltaan Blashilliltä. Työtä on vielä paljon edessä, jotta vakiopaikka Detroitista aukeaisi ja parempaa kokonaisvaltaista peliä edelleen kaivataan, vaikka kehitystä tapahtuu koko ajan. Detroitin organisaatio on joka tapauksessa hyvä koulu ja sitä myös arvostetaan muualla. Ensi kausi näyttää ne mahdollisuudet Detroitissa, mutta Omarkin kohtaloon en usko, sillä Pulkkisen kamppailupelaaminen on parantunut ja sitä pidetään jopa jo pienenä vahvuutena.

Yleensä tuo pelikäsitys on sellainen ominaisuus, joka ei kamalasti uran aikana muutu. Tältä osin aiemmin ainakin on tätä puolta pidetty kaikkena muuna kuin vahvuutena. Täytyy kuitenkin muistaa, että peliäly ja tunnollisuus ja kyky toteuttaa valmentajan pelisapluunaa ei ole täysin sama asia, vaikka tottakai ensimmäistä tarvitaan jälkimmäiseen.

Kyllä se luistelu se kaikkein suurin huolenaihe on. Esim. Buffalossa on huomattavasti isokokoisempi maalintekijä Luke Adam, jolla on myös muutenkin kiekollista taitoa. Iskee AHL:ssä maaleja lähes 0,75/peli-tahdilla. Luistelu on myös AHL-tasolle täysin riittävää, mutta ei enää tunnu riittävän NHL-tasolle, jossa sitten ei saakkaan enää lähellekkään sitä irti, mitä AHL:ssä. Ei tuo Detroitin tylypahka kuitenkaan pysty määräänsä enempää pelaajien ominaisuuksia muuttamaan, vaikka jostain syystä tällainen myytti tuntuu elävän aika vahvana. Onhan sieltä näitä pudokkaita viime vuosinakin tullut.

Toki toivon ihan Suomi-jääkiekon kannalta, että Pulkkinen saa pelinsä käännettyä NHL-tasolle, vaikkakaan en sen puolesta vetoa löisi. Kyllä ne samat ongelmat edelleen ovat taustalla, minkä takia hänen varausnumeronsakin sen verran korkeaksi muodostui.
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Yleensä tuo pelikäsitys on sellainen ominaisuus, joka ei kamalasti uran aikana muutu. Tältä osin aiemmin ainakin on tätä puolta pidetty kaikkena muuna kuin vahvuutena. Täytyy kuitenkin muistaa, että peliäly ja tunnollisuus ja kyky toteuttaa valmentajan pelisapluunaa ei ole täysin sama asia, vaikka tottakai ensimmäistä tarvitaan jälkimmäiseen.

Pulkkisella on ollut aina loistava peliäly nimenomaan hyökkäyksen suhteen ja pystyy tunnistamaan tilanteet nopeasti. Syöttötaito on ehdottomasti vahvuus ja seuraamalla pari peliä Pulkkista huomaat tämän varmasti. Ei ole kuitenkaan mikään taitoniekka käsistään, mutta se on kuitenkin eri asia kuin peliäly. Siitä kehitys ei todellakaan ole kiinni ja sen takia olen aina pitänyt Pulkkista poikkeuksellisen potentiaalin pelaajana. Hyvä laukaus toki plussaa.
 

Schadowan

Jäsen
Omia ajatelmia:
-Kehäraakit: Filppula, M. Koivu, Komarov, Korpikoski, J. Jokinen, T. Ruutu, Kontiola, Pitkänen. Terveinä ollessaan edelleen olympiatason pelaajia.
-Sentterinelikko: Barkov, Filppula, M.Koivu, Kontiola.
-90-luvulla syntyneistä pomminvarmasti mukana: Barkov, Mi Granlund, Määttä, Ristolainen, Vatanen, Teräväinen ja Pokka (kyllä).
-Haastajat: Lehkonen, Armia, Pulkkinen, Haula, Ma Granlund, Honka, Saarela.
- 98 ja nuoremmat ikäluokat: Aika hiljasta, että kukaan heistä olisi 19-vuotiaana mukana olympialaisissa. Varsinkin kun tuolta ei ole uutta Barkovin kaltaista pelaajaa nousemassa ja Suomella on muutenkin mielestäni nimekkäämpi jengi 4v päästä. Pitää kuitenkin muistaa, että Sasha on ainutlaatuinen pelaaja jopa koko maailman mittakaavassa. Toki en vastaankaan laittaisi, jos vaikka Puljujärvi/Laine vetäisivät änärissä jo kaudella 17-18, mutta saas nähdä.
- Veskarit: Näitä edelleen löytyy. Rask tuolloin vasta 31v, joten eiköhän Tuukka ole lähtökohtaisesti ykkönen.

Ketjut (kursivoidut hakuammuntaa):
Teräväinen-Barkov-Lehkonen
MiGranlund-Filppula-Saarela
Korpikoski-M.Koivu-Komarov
T.Ruutu-Kontiola-Bergenheim

Risto-Määttä
Vatanen-Pokka
Pitkänen-Melart
Järvinen-Honka

Rask
Raanta
Saros

Tarvitaan siis fyysistä pakkia ja maalintekijää. Muutenhan tuo on ihan maailmanluokan joukkue kaikinpuolin. Hemmetin paljon potentiaalisia pelaajia meillä ainakin löytyy, se on ihan selvä.
 

Rixa88

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Suomen puolustus tulee näyttämään paremmalta kuin pitkään aikaan, ainakin kärkinelikon osalta. Määttä, Vatanen, Ristolainen ja Pitkänen kuulostaa jo nyt hyvältä nelikolta. Mikäli mitään ihmeitä ei tapahdu, niin kolmen ensiksi mainitun pelaajan kehityksen pitäisi jatkua vielä. Pitkänen onkin noista neljästä suurin kysymysmerkki pitkien loukkaantumisten takia. Mutta tosiaan, neljän vuoden päähän on vaikea ennustaa, sen näkee jo siitä kun vertaa Sotshin kisojen osalta vuonna 2010 tehtyjä kokoonpanoarvioita lopulliseen joukkueeseen. Ei sitäkään tiedä vaikka täysin puun takaa tulisi joku yllätysnimi kärkinelikkoon noiden neljän mainitun nimen ulkopuolelta.

Kumpi ykkösmaalivahdiksi vuoden 2018 kisoihin, Rask vai Saros? Saros on kehittynyt viimeisen 1-2 vuoden aikana huimasti, mutta riittääkö kehitys niin pitkälle että menee jo neljän vuoden päästä Raskin edelle ykkösmaalivahdin paikalle? Rask tosiaan täyttää vasta 31 olympialaisten jälkeen.
 
Tein juuri pari päivää ennen ketjun avausta omat hahmotelmat, joten kai ne on sitten postattava, jos vaikka koneelta poistuu, niin täältä voi katsella sitten neljän vuoden päästä. Suluissa ikä neljän vuoden päästä.

Hyökkääjät:

Mikael Granlund (25) - Aleksander Barkov (22) - Teemu Pulkkinen (26)
Teuvo Teräväinen (23) - Valtteri Filppula (33) - Joel Armia (24)
Lauri Korpiksoki (31) - Mikko Koivu (34) - Jussi Jokinen (34)
Teemu Hartikainen (27) - Erik Haula (26) - Leo Komarov (31)
Petri Kontiola (33), Sean Bergenheim (34)

Hyökkääjiin oli kyllä paljon nimiä mielessä, mutta pakko joitain on vain tiputtaa. Ideana oli, että kaksi hyökkäävää ja kaksi puolustavaa. Kolmosketjusta tuli yllättävän tasokas ja Haula luultavasti kehittyy alaketjujen sentteriksi, joten sopivin tuohon. Kahdessa ensimmäisessä ketjussa on selkeät roolit ja sentterin paikalle puolustavimmat pelaajat, joten TT ja Mikke saa hyökätä vapaammin.


Puolustajat:

Olli Määttä (23) - Sami Vatanen (26)
Joni Pitkänen (34) - Rasmus Ristolainen (23)
Joonas Järvinen (29) - Julius Honka (22)
Teemu Eronen (27) - Ilari Melart (28)

Suht tasapainoisia ja sopivia pareja koitin hakea. Varsinkin tuo kolmospari voisi olla mielenkiintoinen.

Maalivahdit:

Tuukka Rask (30)
Kari Lehtonen (34)
Antti Raanta (28)

Ortio/Niemi jää varalle ja Sarokselle kisat tulevat liian nopeasti.
 
Viimeksi muokattu:

Anu Saukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Granlund-Barkov-Filppula
Korpikoski-Koivu-Jokinen
Ruutu-Teräväinen-Pulkkinen
Komarov-Kontiola-Haula
(Puljujärvi-Saarela)

Määttä-Vatanen
Pitkänen-Ristolainen
Järvinen-Pokka
Melart-Honka

Rask
Lehtonen
Saros​
 
Suosikkijoukkue
KalPa, HIFK, Philadelphia Flyers, Leijonat
Oma lottorivi siitä ketkä tuo toisen peräkkäisen olympiakullan Suomeen

Pulkkinen-Barkov-Armia
Granlund-Koivu-Ruutu
J.Jokinen-Teräväinen-Filppula
Komarov-H.Ikonen-Korpikoski
Bergenheim, K. Kapanen

Määttä-Vatanen
Pitkänen-Ristolainen
Vainonen-Pokka
Hakanpää-Honka

Rask
Lehtonen
Raanta
Lähtökohta on se että Suomi saa kasattua koko joukkueen NHL:stä ja hyviä vaihtoehtoja jää ylikin, itselläni etenkin Armian ja Pulkkisen suhteen kovat odotukset, aineksia puhtaaksi sniperiksi kummallakin, jos molemmista kehittyisi sellaisia 30 maalin änärimiehiä niin kai ne Teemun korvaisi.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Mi.Granlund - Barkov - Ma.Granlund
Teräväinen - Koivu - Filppula
J.Jokinen - Haula - Korpikoski
Komarov - O.Jokinen - Bergenheim

Määttä - Vatanen
Ristolainen - Honka
Melart - Pokka
Väänänen, Kukkonen

Rask
Rinne
Niemi
 

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
Markus Granlundista sen verran, että hän tulee todennäköisesti muuttumaan laituriksi tämän olympiadin aikana. Hänessä on kyllä ainekset seuraavaksi suomalaiseksi kärkilaituriksi ... nykyisistä (ulkomaisista) pelaajista esimerkiksi käynee lähinnä Radim Vrbata. Samoin Miikka Salomäki saattaa breikata ja puhjeta kukkaan Ovechkin-tyylisenä 50+ pisteen voimahyökkääjänä.

Ekstrana: Mä veikkaan että suomen GM:nä heiluu 4 vuoden päästä Selänne tai Timonen!
 

Pulustaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lestaporot, Jussin tussit
Maalivahdit

Tekstissä on jonkinlaista jorinaa suomalaisista maalivahdeista ja heidän vireestään neljän vuoden päästä. Nimen perässä on pelaajan ikä Pyeongchangin (on muuten vaikia olla rustaamatta tuota väärin) olympialaisten aikaan. Maalivahtien kehitys on melko arvaamatonta, ja loukkaantumiset saattavat sotkea pakkaa melko paljon, mutta yrittäkäämi parhaani.

Sotshilaiset ja Rinne

Tuukka Rask, 30


Rask on tällä hetkellä eittämättä yksi NHL:n parhaista maalivahdeista. Neljän vuoden päästä hän on vasta 30-vuotias, eli jotakuinkin parhaassa iässään. Tällä hetkellä Rask näyttää erittäin vahvalta ehdokkaalta myös seuraaviin olympialaisiin, mutta Suomella on niin paljon kovia veskareita, ettei edes Raskin paikkaa voi pitää vielä varmana. Loukkaantumiset saattavat kääntää tilannetta suuntaan jos toiseen, ja lisäksi kauden 2017-2018 vireellä on suuri merkitys maalivahtia valittaessa. Kuitenkin, jos nyt olisi valittava todennäköisin nimi Suomen maalille neljän vuoden päästä, olisi se Rask.

Kari Lehtonen, 34

Myös Lehtonen kuuluu tällä hetkellä maailman maalivahtieliittiin. On sinänsä sääli, ettei entinen huippulupaus ole päässyt kuin kerran veräjänvartijaksi olympialaisissa, sillä enempään olisi ollut mahdollisuuksia. Urallaan parhaan vaihteen vasta vanhempana löytänyt Lehtonen on viime vuosina alkanut lunastaa häneen nuorena kohdistettuja odotuksia, mutta se ei ole riittänyt Suomessa ykkösvahdin asemaan. Onko neljän vuoden päästä liian myöhäistä? Lehtonen on Etelä-Korean kisojen aikaan 34-vuotias, mikä ei ole maalivahdille korkea ikä. Lehtosen loukkaantumishistoria on kuitenkin sen verran pitkä, että luulen hänen esittäneen parhaansa jo ennen Pyeonchangin kisoja.

Antti Niemi, 34

Niemi on monelle jääkiekkoa vähemmän seuraavalle tuntematon nimi, vaikka on pelannut jo monta kautta kovan San Josen ykkösvahtina ja pääsi viime vuonna Vezina Trophy -finaaliin. Nemo on siis kaikessa hiljaisuudessa kivunnut maailman maalivahtieliittiin, ja en usko hänen vauhtinsa vielä hetkeen hidastuvan. Niemi on säilynyt oikeastaan koko uransa varsin terveenä, ja juuri sen takia uskallankin ennustaa hänen olevan kovassa iskussa vielä neljän vuoden kuluttua.

Pekka Rinne, 35

Muutama vuosi sitten Rinne oli aivan ilmiömäisessä iskussa Predatorsin maalilla, ja häntä povattiin Suomen ykköskassariksi Sotshiin. Asetelmat kuitenkin muuttuivat, kun työsulkukausi sujui ailahdellen ja Rinteellä todettiin lonkkavamma. Tällaiset vaivat ovat olleet maalivahdeille usein myrkkyä, minkä takia pidän epätodennäköisenä sitä, että Rinne pystyisi vielä neljän vuoden päästä olemaan Suomen kolmen parhaan maalivahdin joukossa.

Muut NHL/AHL-maalivahdit

Niklas Bäckström, 40
Karri Rämö, 31
Antti Raanta, 28
Harri Säteri, 28
Joni Ortio, 26
Sami Aittokallio, 25

Näistä kuudesta maalivahdista potentiaalisimpana pidän Antti Raantaa, joka on noussut tällä kaudella hienosti Chicagon miehistöön. Raanta on tällä hetkellä vielä niin nuori, että kehitystä todennäköisesti tapahtuu vielä usean vuoden ajan. Myös Ortio on potentiaalinen veräjänvartija, joka ottanee aikanaan paikkansa ykköskassarina myös NHL:n puolella, mutta uskon Peyonchangin kisojen tulevan hänelle hieman liian aikaisin.

Bäckströmin ura on edennyt viime vuodet mollivoittoisesti, enkä ihmettelisi, jos hän lopettaisi vuonna 2016 sopimuksensa päättyessä. Rämö tuskin nousee sille tasolle, jolla olympiapaikat jaetaan, enkä Säterin ja Aittokallionkaan mahdollisuuksiin juuri usko. Kehitysharppauksia pitäisi ottaa kovasti, mutta tietysti maalivahtien urakaari on toisinaan arvaamaton.

Potentiaalisia eurooppalaisia

Jussi Rynnäs, 30
Niko Hovinen, 29
Mikko Koskinen, 29
Juuse Saros, 22

Näistä neljästä maalivahdista jo kolme on käynyt kerran yrittämässä Pohjois-Amerikassa, mutta kukaan ei onnistunut lyömään itseään siellä läpi. Koskinen on pelannut ainakin tilastojen valossa KHL:ssä aivan erinomaisesti tällä kaudella, ja Rynnäs on ollut SM-Liigassa hyvä, mutta en silti usko heidän nousevan enää Suomen maalivahtieliittiin. Saros on ollut heikossa HPK:ssa tälllä kaudella erinomainen, mutta maalivahdeilla on tapana kehittyä melko hitaasti ja uskonkin vuoden 2018 kisojen tulevan hänelle liian äkkiä.

No entä sitten?

Suomen maalivahtituotannossa on vaikuttanut olevan Tuukka Raskin jälkeen pieni aukko, sillä viime vuosikymmenen puolivälin ja lopun tapaista maalivahti-invaasiota NHL:ään ei ole ollut havaittavissa. Myönnän seuranneeni jääkiekkoa varsin passiivisesti muutaman vuoden ajan vuosikymmenen vaihteessa, joten Antti Raannan kehitys tuli ainakin minulle mukavana yllätyksenä. Toivottavasti hänestä tulee seuraava suomalainen NHL-joukkueen ykkösmaalivahti. Myös Joni Ortiolla on potentiaalia lyödä läpi ja luoda hyvä ura Pohjois-Amerikassa.

Ennustan, että neljän vuoden päästä NHL:ssä on kolme selvää suomalaista ykkösvahtia (Rask, Niemi ja Raanta) ja kolme on siinä rajalla, onko ykkösvahti vai kakkosvahti (Lehtonen, Ortio ja Rämö). Rinne pelaa viimeisiä vuosiaan pitkästä pahvistaan, mutta ei ole enää ykkösmaalivahti. Saros lienee Pohjois-Amerikassa ja pääsee jo näyttämään kyntensä myös NHL:n puolella ainakin satunnaisesti. Aittokallio saattaa olla kakkosvahtina jossain joukkueessa, kuten myös joku tällä hetkellä Euroopassa pelaavista maalivahdeista.

Kristallipalloni kertoo, että Suomen maalia vartioivat....

Tuukka Rask, 30
Antti Niemi, 34
Antti Raanta, 28
 

Makis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tein huvikseni Hockey's Future-sivustolta yhteenvedon suomalaisista prospekteista. Nämähän on laadittu viime kesänä, joten kaikin osin tämä ei enää pidä paikkaansa. Joku saattaa puuttuakin, korjauksia saa esittää. Mutta minusta tästä saa aika hyvän kuvan. Noista maalivahdeista kiinnitti huomiota vielä Columbuksen varaama Joonas Korpisalo, mutta hänellä on ilmeisesti ollut huonompi kausi? Ja eihän Säterikään ole vielä kolmeakymmentä seuraavissa kisoissa. Jos sitä kehitystä vielä tapahtuisi.

Selitykset: A/B tarkoittaa sivustolla top/notable prospects-jakoa. Numero
nimen perusteella on prospect talent score ja kirjain kertoo menestymisen
todennäköisyyden. Talent scoressa kymppi tarkoittaa Greztkyä/Orria ja sitä
tasoa, siis pelaajia, joita tulee yksi sukupolvessa. Käytännössä kasi
on Suomen maajoukkueen kärkipelaaja, koska tuo on ykkösketjun
mies. Seiskakin on, ainakin maajoukkueessa, koska sellainen on kakkosketjun
mies NHL:ssä.

Todennäköisyyksistä A on pomminvarma, B lähes varma, mutta saattaa talent
scoresta tippua pykälällä, C mahdollinen, mutta saattaa pudota kaksi pykälää
(esim 8 -> 6) ja D:n kohdalla on epätodennäköistä, että saavuttaa
potentiaalinsa, saattaa pudota kolmekin pykälää.

Hockeys Future - Player System Rating Rules

Chicago
A: Teräväinen (C) 8.0 / C
A: Raanta (G) 7.0 / C

Colorado
A: Aittokallio (G) 7.5 / C

Dallas
A: Jokipakka (D) 6.5 / C
B: Kiviaho (G) 6.5 / D
B: Lindell (D) 6.5 / D
B: Mäkelä (D) 6.5 / C

Minnesota
A: Haula (LW) 7.0 / C

Nashville
A: Salomäki (LW) 7.0 / D
A: Järvinen (D) 6.5 / C
A: Vainonen (D) 6.5 / D
A: Saros (G) 6.5 / D
B: Juvonen (G) 6.0 / D
B: Kivihalme (D) 6.0 / D
B: Mäenalanen (RW) 6.5 / C
B: Puustinen (RW) 7.0 / D
B: Rask (C) 6.5 / C

St. Louis
A: Hakanpää (D) 7.0 / C
A: Lindbohm (D) 6.5 / C
B: Saari (D) 6.5 / D

Winnipeg
B: Olkinuora (G) 6.5 / D

Anaheim
B: Aaltonen (C) 6.0 / C

Calgary
A: Granlund (C) 7.0 / D
B: Ortio (G) 6.5 / C

Edmonton
B: Hovinen (G) 6.5 / D
B: Tuohimaa (G) 6.5 / C
B: Tyrväinen (RW) 6.0 / C

L.A.
-

Phoenix
B: Tikkinen (D) 5.5 / D

San Jose
A: Säteri (G) 7.0 / D

Vancouver
-

Carolina
B: Rissanen (D) 6.0 / D
B: Kivisto (D) 5.5 / C

Columbus
A: Korpisalo (G) 7.0 / C
B: Melart (D) 6.5 / C

New Jersey
B: Pesonen (LW) 6.5 / D

New York Islanders
A: Pokka (D) 7.5 / C
B: Koskinen (G) 7.0 / D

New York Rangers
-

Philadelphia
-

Pittsburgh
A: Määttä (D) 7.5 / C

Washington
-

Boston
-

Buffalo
A: Ristolainen (D) 8.0 / C
A: Armia (RW) 7.0 / B

Detroit
A: Pulkkinen (RW) 7.0 / C

Florida
A: Barkov (C) 8.5 / C

Montreal
A: Lehkonen (LW) 7.5 / D
B: Nättinen (C) 7.0 / D

Ottawa
-

Tampa Bay
A: Ikonen (LW) 7.0 / D
B: Salminen (C) 6.0 / D

Toronto
B: Hartikainen (LW) 6.5 / D
 

Tiedote

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
2018 Leijonat

Näähän menee aina ihan vituiksi, mutta yritetään jo nyt:


1. Granlund-Granlund-Filppula
Määttä-Vatanen

2. Teräväinen-Barkov-Pulkkinen
Ristolainen-Pitkänen

3. T.Ruutu-M.Koivu-Korpikoski
Pokka-Järvinen

4. Komarov-Kontiola-Hartikainen
Melart-Honka


+Armia,J.Jokinen

Rask
Lehtonen
Raanta
 

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Näissä kisoissa Suomikin voi sitten materiaalinsakin puolesta taistella taas ihan rehellisesti kullasta.

Sentteriosastolle on tunkua ja laadukkaita tekijöitä paljon: Barkov, Granlund, Teräväinen, M. Koivu, Filppula...

Ongelmallisin kohta on se, että keistä kouliutuisi niitä maaleja sylkeviä laitureita? Pulkkinen ja Armia ovat ainakin ehdolla. Jussi Jokinen edustaa kokeneempaa kaartia kisoissa, mutta vaatii kovan kentän ympärilleen pärjätäkseen. Nähtäväksi jää, breikkaako Olli Määtän ja Barkovin tavoin tuolloin näitä parikymppisiä superlahjakkuuksiamme korkealle tasolle; Jesse Puljujärvi, Patrik Laine, Aleksi Saarela jne. ovat kaikki mielenkiintosia nimiä ja omaa kovaa maalintekopotentiaalia. Onhan se aika hiljaista silti odottaa näistä kavereista mitään tekijämiehiä jo neljän vuoden päähän, ja täysin arpapeliähän nämä veikkailut näiden kohdalla vielä on.

Loistava 0-0 pelaava rouhijakenttä AV-taidolla höystettynä tullaan varmasti saamaan. Tulee olemaan Henri Ikosta, Lauri Korpikoskea, Leo Komarovia, Erik Haulaa jne.

Puolustus tulee olemaan vahvempi. Olli Määttä on tuolloin jo NHL:n kärkipuolustajia, sen uskallan jo sanoa. Sami Vatanen, Joni Pitkänen, Rasmus Ristolainen, Ville Pokka, Julius Honka yms. Suomi tulee saamaan hyvän, taitavan ja liikkuvan top-6 puolustuksen.

Maalivahdeista ei tarvitse varmasti edes mainita.
 
Viimeksi muokattu:

rpeez

Jäsen
Ongelmallisin kohta on se, että keistä kouliutuisi niitä maaleja sylkeviä laitureita? Pulkkinen ja Armia ovat ainakin ehdolla. Jussi Jokinen edustaa kokeneempaa kaartia kisoissa, mutta vaatii kovan kentän ympärilleen pärjätäkseen. Nähtäväksi jää, breikkaako Olli Määtän ja Barkovin tavoin tuolloin näitä parikymppisiä superlahjakkuuksiamme korkealle tasolle; Jesse Puljujärvi, Patrik Laine, Aleksi Saarela jne. ovat kaikki mielenkiintosia nimiä ja omaa kovaa maalintekopotentiaalia.

Voisikohan tuohon listaan listauksiin nostaa myös Mäenalanen joka loisti viime WJC:ssä laittaen Teräväisen passit kovalla prosentilla reppuun? Ilmeisesti ei lasketa superlupaukseksi, mutta ainakin teki vaikutuksen meikäläiseen maalinteko taidoillaan.
Ehkä vähän liian aikaista seuraavia olympialaisia ajatellen, mutta jos muitakin samasta ikäryhmästä mainitaan. Lähivuodet varmaan näyttää mikä hänen suuntansa on.
 

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Voisikohan tuohon listaan listauksiin nostaa myös Mäenalanen joka loisti viime WJC:ssä laittaen Teräväisen passit kovalla prosentilla reppuun? Ilmeisesti ei lasketa superlupaukseksi, mutta ainakin teki vaikutuksen meikäläiseen maalinteko taidoillaan.
Ehkä vähän liian aikaista seuraavia olympialaisia ajatellen, mutta jos muitakin samasta ikäryhmästä mainitaan. Lähivuodet varmaan näyttää mikä hänen suuntansa on.

Toki voidaan nostaa vaikka mitä Kasperi Kapasta sun muuta, mutta sen takia tuon "listani" lopussa olikin tuo "jne" ;)

Ehdokkaita on tosiaan monia, ja toivotaan että jotkut breikkaavat.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
On vielä hemmetin pitkä aika noihin kisoihin ja kun kyse on lajista jonka ammattimainen harjoittaminen voi loppua muuhunkin kuin ikään, niin enpä ala vielä mitään ketjuja kasailla.
Toivon kuitenkin, että Ruutu ja J.Jokinen pelaavat nyt viimeisiä olympialaisiaan. Kummankin kuluvat kisat ovat olleet melkoista huttua.
E-Koreassa eivät pelaa myöskään nykyjoukkueesta varmasti Salo,Timonen,Selänne ja tuskin O.Jokinenkaan. Immonen pelaa varmuudella viimeisiä kisojaan, on ollut niin heikko. Monet nyt plussapalloina mukana olevat pelaajat voivat kehittyä ja olla mukana.

Puolustajista kunnossa pysyessään Koreaan lähtevät Vatanen ja Määttä.
Takana tulee Ristolainen ja toivottavasti Pokka sekä Honka. Näidenkin pitää vielä peliesityksiään korjata ja sen lisäksi tarvitaan joitain isompia breikkaajia kuten vaikkapa Järvinen tai miksipä ei esimerkiksi Jokipakka tms.

Hyökkääjistä tämän vuoden joukkueesta ovat mukana Barkov, Granlund, Komarov ja Korpikoski, sekä loukkaantuneista Bergenheim, Koivu ja Filppula. Lehterän pitäisi päästä Amerikkaan ja saada peliinsä nopeutta, jolloin olisi varma mukana olija. Miksi amerikkaan, no siksi kun siellä pelaaminen perustuu kiekon nopeaan liikuttamiseen, isossa kaukalossa venäläisellä mentaliteetilla sitä ei opita. Kontiola voi myös parantaa ja olla spekulaatioissa mukana, Aaltosen kohtalo riippunee siihen mihin pääsee pelaamaan ja löytääkö peliinsä hitusen suoraviivaisuutta ja kovuutta. En pois sulkisi vaikka nämä Venäjän kemut eivät ihan toivotulla tavalla ole menneetkään. Syvästi toivon, että Leino löytää uuden seuran ja saa paikkansa kuntoon. Siitä uuteen lentoon ja eikun kohti Koreaa. Olisi parhaimmillaan tärkeä osa Suomen maajoukkuetta.
Sitten meillä on melko hyvissa asemissa Pulkkinen jonka toki pitää lyödä itsensä ensin läpi, sama koskee Armiaa. Jos Haulan kehitys jatkuu suotuisasti niin siinä meille alaketjujen sentteriä tarjolla.
Lisäksi on joukko Saareloita, Lehkosia, Kapasia, H.Ikosia ym. joista ei vielä osata sanoa oikeastaan yhtään mitään muuta kuin fifty-sixty mihin urakehitys kääntyy.
Maalivahdit tulevat olemaan vertailukelpoisia mihin tahansa muuhun mitaliehdokkaaseen, niitä kun tuntuu Suomeen syntyvät toinen toisensa perään. Tuukka Rask on siihen aikaan 30v. Kari lehtonen 34v. Kumpikin täysin mahdollisia vaihtoehtoja, hyviä ja todennäköisiä sellaisia. Maalivahdit kun harvoin tuppaavat olemaan niitä pelaajia joiden suoritustaso iän myötä romahtaa. Ei ainakaan vielä noissa vuosiluvuissa.

Väitän kuitenkin että vuoden 2018 joukkue tulee olemaan paperilla sekä taidollisesti, iällisesti, että suoritustasollisesti kovempi kuin se vuonna 2014 on. Vertauskohtana käytetaan muiden maiden joukkueita.

Yksi varma lähtijä tuonne kisoihin on, ellei kuolema korjaa tai konkurssi iske. Se olen minä...

E: Teuvo Teräväisen nimeä ei sovi tietenkään unohtaa kuten itse tuossa viestissä tein.
 
Viimeksi muokattu:

gasp

Jäsen
Tulee olemaan muuten hyvä joukkue 2018. Esimerkiksi Barkov ja Määttä tulevat olemaan silloin kovia nimiä. Teräväisestä odotan köyhän miehen Patrick Kanea tai jotain sinnepäin. Granlundilta en odota enää mitään hirveitä harppauksia kehityksessä, mutta pelkästään nykykuntoisena kelpaa oikein hyvin. Siihen vielä 4 vuotta vanhemmat Vatanen ja Ristolainen päälle, niin hyvältä näyttää. Koivu ja Filppula ovat siihen aikaan 34-35 vuotiaita, joten ei pitäisi vielä ikä painaa päälle. Maalivahtikolmikko pysyy todennäköisesti samanlaisena Rinnettä lukuunottamatta ehkäpä..


Valtteri Filppula - Alexander Barkov - Teuvo Teräväinen

Mikael Granlund - Mikko Koivu (C) - Tuomo Ruutu (A)

Lauri Korpikoski - Petri Kontiola - Jussi Jokinen

Sean Bergenheim - Jori Lehterä/Jarkko Immonen - Leo Komarov (A)


Olli Määttä - Sami Vatanen

Joni Pitkänen - Rasmus Ristolainen

Juuso Hietanen - Sami Lepistö

Ville Pokka - Ilari Melart


Tuukka Rask
Pekka Rinne
Kari Lehtonen


Kaksi ensimmäistä hyökkäysketjua ovat erittäin kovatasoisia. Toivottavasti Armia ja Pulkkinen ym. kehittyvät reilusti niin saataisiin joku Tuomo Ruudun tilalle, joka on top 6 pelaajien heikoin lenkki. Jussi Jokisesta ei taida olla pelaamaan kahteen ekaan ketjuun..

Pakisto näyttää ihan hyvältä Lepistöä ja muita keskitasoisia KHL-miehiä lukuunottamatta. Pitkänen on myös suuri kysymysmerkki, vaikka olisi minkälaiset näytöt tahansa. Loppujen lopuksi paljon tulee olemaan kolmikon Määttä/Vatanen/Ristolainen varassa, mutta ihan varmasti näihin kolmeen voi luottaa.

Veskarit ovat selviö.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Käytännössä varmasti mukana

Koivu
Filppula
Mi. Granlund
Barkov

Määttä
Vatanen

Rask


Todennäköisesti mukana

Korpikoski
Komarov
Haula
Jokinen

Ristolainen

Lehtonen
Rinne


50-50

Teräväinen
Ma. Granlund
Pulkkinen
Ruutu (loukkaantumishistoria, ura laskussa)
Armia
Salomäki
Lehterä
Salminen
Hartikainen

Pitkänen (vakava loukkaantuminen, ura kenties ohi)
Pokka
Honka
Melart
Järvinen
Hietanen

Niemi


Epätodennäköistä, mutta mahdollista

Lehkonen
Kapanen
H. Ikonen
Mäenalanen
Puljujärvi
Saarela
Kontiola
Bergenheim
O. Jokinen

Hakanpää
Vainonen
Lindell

Rämö
Raanta
Ortio
Saros
Aittokallio


Olettaen siis, että NHL-pelaajat ovat mukana kisoissa.
 
Viimeksi muokattu:

Sic

Jäsen
Barkovin pitäisi olla joukkueen pelillinen liideri jo neljän vuoden päästä. Toki pitää toivoa ettei Sashalle tule pahoja loukkaantumisia eteen ja kehitystä tapahtuisi tasaisen tappavalla tahdilla. Ensi kisoissa joukkueessa ei myöskään ole niitä vanhimpia sotaratsuja mukana, ja nään tämän vain hyvänä juttuna. Esim. V.Filppulan ja M.Koivun luulisi olevan vielä hyvässä peli-iässä, ja uskon että kunnossa ollessaan Mikko pystyy vielä liidaamaan joukkueen mestaruuteen asti. Lisäksi pitää toivoa kunnon läpilyöntejä osastolle Armia, Pulkkinen, Teräväinen, Pokka, Ristolainen jne, niin hyvä tulee. Näkisin että maajoukkueen tulevaisuus näyttää nyt varsin valoisalta ensi kisoja ajatellen.
 

ahal

Jäsen
Pitkä lista kovia nimiä jo mainittu, ja niiden varaan on hyvä uutta dynastiaa rakentaa. Ainakin suomalaista dream teamia. Listaan tullee vielä uusiakin ehdokkaita, kuten Saku Mäenalanen, Joonas Donskoi ja Joose Antonen. Kaikilla on edellytyksiä nousta maajoukkueeseen, ainakin jossain vaiheessa.

Karri Kivi oli vallan haltioissaan uudesta u20-rungosta helmikuun neljän maan turnauksen jälkeen. Erittäin motivoitunutta porukkaa kirmaili jäällä, ja voittokin tuli. Pistepörssin voitti JYPin Joose Antonen. Maalivahdeista ei tartte olla huolissaan, pelataan sitten missä ja milloin vain. Listalla ei ole isosti mainittu esim. Ville Hussoa eikä Kevin Lankistakaan. Toki kaverit ovat vielä alle 20:siä, mutta tuloillaan. Juuse Saroksen reitti ylöspäin liekin jo pääpiirtein selvä.

Eli neljä vuotta on pitkä aika ja paljon ehtii tapahtua. Luultavasti runkopelaajat jo tiedetään, mutta yllätyksiäkin tulee.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Listalla ei ole isosti mainittu esim. Ville Hussoa eikä Kevin Lankistakaan.

Ei ole mainittu, koska näillä kahdella ei käytännössä ole minkäänlaisia mahdollisuuksia mahtua olympiajoukkueeseen neljän vuoden kuluttua, koska kaiken järjen mukaan NHL:ssä pelaa vuonna 2018 3-5 suomalaista ykkösvahtia. Saroksellakin on hyvin pienet saumat mahtua vielä 2018 Suomen joukkueeseen, sillä harva maalivahti pystyy tekemään NHL-läpimurtonsa 23-vuotiaana tai nuorempana.

Tilanne on tietysti täysin eri, jos kisoissa ei nähdä lainkaan NHL-pelaajia.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Ennustaminen on vaikeaa, erityisesti tulevaisuuden, kuten Ahti K kuolemattomasti lausahti kauan sitten. Asiasta voi vakuuttua, kun seuraa omia tai muiden ennusteluja Sotshin joukkueesta. Joukkueessa pelasi pelaajia, jotka eivät kaiken järjen mukaan voineet olla mukana, kuten sir Teemu tai Barkov, joka oli vain pilkkeenä seurafanien silmissä.

Loukkaantumiset tietenkin söivät joukkuetta, joten arvioinneissa oli mahdotonta osua täysin oikeaan tästäkään syystä. Kaikesta huolimatta korkeintaan puolet pelaajista olivat neljä vuotta sitten lähes kaikkien listoilla.

Oma joukkueeni kisoihin on seuraava:

Maalivahdit: Rask, Raanta ja Aittokallio.

Puolustajat: Määttä, Ristolainen, Vatanen,
Pokka, Järvinen, Vainonen, Jokipakka.

Sentterit: Barkov, Teräväinen, Granlund,
Koivu, Filppula.

Laitahyökkääjät: Armia, Haula, Pulkkinen,
Jussi Jokinen, Salomäki, Korpikoski, Komarov,
Hartikainen, Lehkonen.

Ensimmäisen ennusteen tekeminen osoittautui todella vaikeaksi. Pyrin ennakoimaan loukkaantumiset ja uran loppumisen. Siksi esim. T. Ruutu ei mahdu listalle. Sitä paitsi, veteraaneista otetaan vain todelliset tähdet, joista on joukkueelle korvaamatonta hyötyä. Duunareiksi kelpaavat nuoremmatkin.

Uran kehittyminen on tietenkin avainasemassa, joukkueessa on kymmenkunta pelaajaa, joiden paikka riippuu läpimurrosta NHL:ssä. Puolustus on täydellinen arvoitus, kun ikäluokat 1985-90 ovat todella heikkoja; silloin on mahdollista, että joudutaan turvautumaan vanhempiin pelaajiin. Tai, jos kaikki käy hyvin, meillä on tarpeeksi änäripakkeja koko joukkueeseen.

Hyökkääjien taso ei todennäköisesti laske, koska tarvitsemme vain muutaman tähden: loput voivat olla profiilipelaajia änärissä. Maaliin saamme huippuvahdit, vaikka nimet voivat olla kokonaan toiset.

Suomi kamppailee hyvinkin olympiakullasta, jos pelaajien kehitys säilyy nykyisellä tasolla ja vältetään avainpelaajien #@&%! loukkaantumiset. Valmennus säilyy kaikkein varmimmin korkealla tasolla.
 
Viimeksi muokattu:

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Olli Jokinen ei tällä kertaa julistanut maajoukkueuraansa päättyneeksi. Ottaen huomioon kuinka OJ on ilmeisesti parantanut elintapojaan vanhemmalla iällä, en pidä mitenkään mahdottomana, että hän pelaisi NHL:ssä vielä kaudella 2017-18 ja olisi täten mukana kamppailemassa paikasta olympiajoukkueessa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös