Olympiakisat 2014: Suomi

  • 2 235 863
  • 6 559
Tila
Viestiketju on suljettu.

J.Petke

Jäsen
Aivan sama olivatko nuo kaksi maalia helppoja vai eivät. Rask korvasi nuo "helpot" moneen kertaan venymällä vaikeiden laukausten eteen.

Hyvä logiikka. Saa päästää helppoja jos ottaa pari vaikeaa sitten vastavuoroisesti kiinni. Ei sit hävitä ihan niin paljoa. Se on yksi maailman parhaista maalivahdeista pelaamassa maailman laadukkaimmassa turnauksessa. Se on sen työtä ottaa ne pahatkin kiinni ja pitää helpot laukaukset näpeissä.

En syytä Raskia tappiosta sillä johtihan tuohon voittomaaliinkin jo pari virhettä ennen sitä laukausta. Nyt vaan eletään tästä eteenpäin niitä hetkiä, kun se yksikin helppo maali saattaa pudottaa Suomen jatkopeleistä.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Aika paljon tuntuu unohtuvan se, että Kanada pelasi taktisesti aivan loistavan ottelun. Yksilö sitten ratkaisi. Suomella ei koko ottelussa ollut kuin 2-3 maalipaikkaa ja maalikin oli vain Ruudun suurta taituruutta ohjauksensa kanssa. Maalipaikat taisivat olla se Teemun ohjaus ensimmäisessä vaihdossa, Salon paikka jatkoajalla ja puolittainen Miken läpiajo 3. erässä. Kokonaisuutena hyvät maalipaikat menivät Kanadalle ehkä luokkaa 10/15 - 2/3 eli ihan tilastojen valossa Suomi pelasi loistopelin.

Toki Kanadan maalipaikoista suuri osa oli puolittaisia eli Suomi onnistui tukkimaan keskustan todella hyvin. Erityisesti kakkkoskiekot voitettiin hyvällä prosentilla.

Nyt nähtyjen pelien perusteella Kanada on ykkössuosikki olympiakultaan, piirun verran takana tulevat Ruotsi ja jenkit. Sen jälkeen tuleekin Suomi. On tietysti totta, että rybyjen hyvänä päivänä voi tapahtua aivan mitä tahansa, mutta ryssäjengi vaikuttaa ainakin toistaiseksi olevan taas se iänikuinen taiteilijaporukka + Datsjuk.

Yksittäisistä pelaajista täällä onkin jo analyysit tehty. Selvää on, että Rask pelaa puolivälierässä, koska yksi päästetty maali kolmeen erään kisojen ennakkosuosikkia ja jääkiekon tarumaisia jumalolentoja vastaan on aika kova näyttö. Erikseen täytyy kehua vielä VäänäsOssia, joka pelasi varmaan elämänsä parhaan pelin. Parhaimman ainakin mitä itse olen nähnyt.
 

kesätyttö69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dufvan Lukko, JYP(ilman Tyni&Virtanen)
Sellanen tuli mieleen että näiltä kokeneimmilta pakeilta eli Timonen/Salo ei löytynyt pelirohkeutta lainkaan. En tiiä mihin ovat tarkalleen änärissä tottuneet, mutta esim Timonen ei näyttänyt mitään kiekollista osaamista - liekkö aika ajanut ohi?
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Ranskalaisin viivoin, millä ajatuksin itse lähden odottamaan Venäjä-peliä.

- Ketjukoostumukset lukkoon: Ja nimenomaan sillä tavalla, että Korpikoski tuomaan voimaa, maalineduspeliä ja kahden suunnan kiekkoa kolmosketjuun ja Jussi Jokinen OJ:n ja Ruudun vierelle. Ykkösellä nyt välipäivät aikaa vielä hioa kuvioita ja keskiviikkona uudistuneella ilmeellä otteluun. Tänään etenkin Granlund oli vähän pelin ulkopuolella.
- Maalivahti lukkoon: Raskin kanssa loppuun saakka. Kanada olisi joka tapauksessa ainakin kaksi maalia tehnyt tänään ja melko turha spekuloida olisiko Lehtonen tai Niemi torjunut sitä tai tätä.
- Oman alueen puolustaminen: Videot pyörimään Kanada-ottelusta. Aika ajoin erittäin hyvää viisikkopuolustamista, jolla isot kanukit pidettiin laidoilla ja maalinedusta lakaistiin kiitettävästi. Yhtä kurinalainen ja terävä ote Venäjää vastaan, niin saadaan taas naureskella taiteilijoiden turhautumiselle. Puolustajista erikseen mainittava, että hienosti joka jätkä pelasi omilla vahvuuksillaan. Väänänen ei yrittänyt olla Vatanen ja Vatanen ei yrittänyt olla Väänänen. En olisi uskonut myöntäväni tätä, mutta myös pari Hietanen-Lepistö selvisi puhtain paperein, vaikka selkeästi eniten vaikeuksissa olivat.

EDIT: Täällä ollaan itse asiassa tyytyväisiä, että vastaan on (todennäköisesti) tulossa rakas Venäjä. Muistissa on edelleen vuosien 2011 ja 2013 makoisat voitot turhautuneesta Venäjästä ja pepsikaksosista.
 

la vida loca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks
No niin, hyvät herrat ja miksei rouvat myös!

Kanada pelasi tänään seuraavanlaisella kokoonpanolla :

Benn - Crosby - Bergeron
Marleau - Toews - Carter
Duchene - Getzlaf - Perry
Kunitz - Tavares - Nash/Sharp

Duncan Keith - Shea Weber
Marc-Edouard Vlasic - Drew Doughty
Jay Bouwmeester - Alex Pietrangelo

(Poimittu Kanada-ketjusta, antaa kuvaa joukkueesta)

Maalissa Tuukka Rask päästää 60min aikana yhden maalin tätä joukkuetta vastaan. Tämän lisäksi Ryöstää Kanadalaisilta vähintään 3 niitä kuuluisia tuhannen taalan paikkoja ja vielä tämän päälle kasa muita laatupaikkoja.
Ja tämän jälkeen joku kehtaa sanoa, että ihan OK peli, ei jatkoon ja Lehtonen seuraavaan peliin?!
Sen lisäksi hauska lukea näitä kommentteja "Ne veti suoraan logoon / hanskaan, Lehtonen olisi varmasti torjunut myös". Siinähän ei ole mistään muusta kun pelkästä onnesta kyse, että miljoonamiehet kerta toisen jälkeen eivät onnistu kuin logoon tai vaikka sinne hanskaan laukomaan.

Oletteko te oikeasti aivan tosissanne?

Mitä Raskin olisi pitänyt tehdä lisää, torjua koko peli päällään seisten tai vaikkapa vaihtanut hanskan ja kilven paikkoja, jotta hän olisi ollut vakuuttava, koska tämähän oli vain OK peli häneltä?

Jos tämä oli tosiaan vain ok peli Raskilta, niin eikö siinäkin tapauksessa kannattaisi odottaa sitä, että Rask mahdollisesti pelaisi sen HUIPPU pelin seuraavaksi?

-----------------------------------------
Erkalta oli fiksu ja hieno veto reagoida muuttamalla ketjukoostumuksia kesken pelin. En nyt muista tarkalleen missä kohtaa nämä vaihdokset tulivat, mutta tämän jälkeen Suomi pelasi suht koht tasapäisesti Kanadan kanssa lopun pelin. Alku pelistä oltiin kyllä aika sillassa, mutta niin vain valmentajan muutamalla muutoksella peli-ilme muuttui huomattavasti paremmaksi.
Kyllä tällä rosterilla on mahdollista mennä päätyyn asti, mutta se vaatii todella kovan tason suorittamista koko lopun turnauksen ajan, myös Raskilta.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Mielestäni Suomi oli tänään yllättävänkin purjeessa vaikka sai ohjailtua Kanadan vyörytystä onnistuneesti kulmiin. Loppua kohden peli toki parantui, mutta kyllähän tuosta alusta aika paljon menee hermostuneisuuden tms. piikkiin.

+++++Vatanen
++++Kukkonen/Väänänen
+++Ruutu
++Rask
+Pihlström

Raskilta muutama aivan loistava torjunta, mutta vastapainoksi molemmat maalit olisivat rehellisyyden nimissä olleet otettavissa. Eli pientä ailahtelevaisuutta olen Tuukan otteissa edelleenkin aistivinani ja eihän 6 päästettyä kahteen peliin mikään hyvä suoritus ole varsinkin kun toinen vastustajista on ollut Itävalta. Silti, uskon että Raskilla mennään lopputurnaus vaikka tuskin Lehtonen hirveästi huonompikaan vaihtoehto olisi.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Sellanen tuli mieleen että näiltä kokeneimmilta pakeilta eli Timonen/Salo ei löytynyt pelirohkeutta lainkaan. En tiiä mihin ovat tarkalleen änärissä tottuneet, mutta esim Timonen ei näyttänyt mitään kiekollista osaamista - liekkö aika ajanut ohi?

Veikkaan että tuo on keskenään sovittu. Timonen jää alemmaksi pelaamaan peruspakin roolia ja se mahdollistaa Vatasen käyttää 100% vahvuuksiaan (nousut ja kiekollinen peli).

Määtän ja Salon kanssa lienee sama homma. Annetaan liikkuvamman kaverin tehdä nousut.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Kyllä Suomi teki tänään mitä vain pystyi tuolla nipulla. Suomen mittakaavassa ei kumminkaan ole varaa antaa Filppulan, Koivujen ja nyt Barkovin verran tasoitusta. Ei vain ole. Puolustuspeli oli tänään loistavaa ja se söi myös valtavasti energiaa omasta hyökkäyspelaamisesta. Ei vain virta piisannut hyökätä ja kun siihen silloin tällöin oli mahdollisuus, sitä ei pystytty ihanteellisella tavalla käyttämään.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Maalipaikat Kanada-matsista:

Suomi - Kanada 1-2 (ot)

Maalipaikat: 10-33
0 -10min 4-7
10-20min 0-5
20-30min 0-1 (tässä kohtaa varmaan kaikki meinasi nukahtaa melkeen...)
30-40min 4-4
40-50min 1-6
50-60min 0-8
Jatkoaika: 1-2

Olihan se semmoinen hyydytys Kanadalta. Suomella kaksi hyvää vaihetta, ekan erän alku ja tokan erän loppu. Suomi veti 27 minuuttia putkeen ilman maalintekopaikkaa 10minuutista pelin 37 minuutille. Sitten tuli putkeen neljä paikkaa, joissa Ruudun hieno maalilleajo palkittiin. Rask piti aika mukavasti kolmannessa erässä pystyssä, harmi että jatkoajan osuma sitten lirvahti vähän helpon näköisesti.

Suomi:

Granlund, 0+0+3+1+0 = 4
Selänne, 0+0+2+0+0 = 2
Immonen, 0+0+1+1+0 = 2

Mikke Vatasen kanssa suomen paras tänään. Eivät paikoilla juhlineet, mutta niistä vähistäkin rakensivat eniten. Nää junnut tulee olemaan kovaa valuuttaa tulevina vuosina.

Ruutu, 1+0+0+0+0 = 1
OJokinen, 0+0+0+0+0 = 0
Korpikoski, 0+0+0+0+0 = 0
(JJokinen, 0+1+0+1+0 = 2)

Maalin tekivät. Siihen se sitten jäikin. Korpedo vaihtoi Jussin kanssa paikkaa ja maali syntyi tämän ketjuvaihdoksen jälkeen. Sitä ennen kiikarit kaikilla. Ja ketjumuutoksen jälkeen näytti että sekä kakkonen että kolmonen alkoi toimia paremmin.

JJokinen, 0+1+0+1+0 = 2
Kontiola, 0+0+0+1+0 = 1
Aaltonen, 0+0+1+0+0 = 1
(Korpedo, 0+0+0+0+0 = 0)

Aivan pimennossa olivat.

Komarov, 0+0+0+0+1 = 1
Pihlström, 0+0+1+0+0 = 1
Lehterä, 0+0+0+0+0 = 0

Hiljaista piteli myös täällä.

Vatanen, 0+0+0+4+0 = 4
Timonen, 0+0+0+0+0 = 0

Uskomaton peli Sami Vataselta. Jos Suomi saa 10 paikkaa ja niistä neljä on luomassa Vatanen, niin se kertoo paljon.

Salo, 0+0+1+1+0 = 2
Määttä, 0+0+0+1+0 = 1

Salolla oli huikea paikka ratkaista matsi jatkoajalla. Ei tällä kertaa.

Lepistö, 0+0+0+0+0 = 0
Hietanen, 0+0+0+0+0 = 0

Kukkonen, 0+0+0+0+0 = 0
Väänänen, 0+1+0+0+0 = 1

Hemmetin hyvä peli Kukkoselta ja Väänäseltä. Ossi rakensi maalin ja ei nuo mitenkään purjeessa tuntuneet olevan isoja kanukkeja vastaan.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Elikkäs Venäjä vastaan. Itse näen ennakkoasetelmat hyvin herkullisina.

Suomi pystyi tänään pitämään Kanadan pitkistä myllytysjaksoista huolimatta todella hyvin aisoissa. Mitään ylijuoksua peli ei ollut missään vaiheessa, vaan puolustaessa pelissä Suomella säilyi hyvin kontrolli. Kun tuo pelikonsepti toimii ja jengi pelaa viisikkona, niin silloin nuo Kukkoset ja Hietaset pysyvät Kanadan pelaajien kyydissä. Taktisesti oltiin ihan selkeästi etevämpiä kuin kanukit. Ja olihan se nyt ihan selvää, että ei me hyökkäämiskilpailussa tollaista jengiä voidakkaan ikinä voittaa. Lisäksi Tuukka oli juuri niin hyvä, kuin yhden NHL:n parhaimman joukkueen ykkösveskarin sopiikin olla. Peli päättyi yhden maalin tappioon jatkoajalla ja sillä selvä. Hyvä haasto ja antaa osviittaa siitä, että Kanadakin on kaadettavissa.

Niin mitä tulee sitten tuohon Venäjään, niin mä näkisin heidät unelmavastuksena Suomelle. Suomen puolustuspeli oli raudanlujaa tänään ja isoilta virheiltä vältyttiin. Ja Venäjällä, jos jolla on ollut ongelmia maalinteon kanssa ja hyville maalintekopaikoille pääsemisessä. Lisäksi tähdistä oikeestaan kaikkien muiden paitsi Datsyukin pelissä on näkynyt kotiyleisön tuoma infernaalinen paine. Yksinyrittämistä ja kuskaamista on ollut paljon. KHL-jampat ovat kautta linjan olleet koko lailla hukassa niissä peleissä joita itse olen nähnyt. Aika tavalla ovat noiden kärkipelaajien varassa menneet. Muista ei pitäisikään Suomelle liikoja ongelmia tulla. Ja mikä olisikaan meille parempi tilanne, kuin Venäjän kiukuttelevat yksilöt hakkaamassa päätään meidän puolustusmuuriin.

Minun mielestäni tuossa matsissa se kliseinen ensimmäisen maalin merkitys nousee valtavalle jalustalle. Jos Venäjä onnistuu, vaikka pääsemään 2-0 johtoon, on sen jälkeen Suomella lähes mahdoton työ nousta takaa ohi. Silloin ventot saavat sen apinan pois selästä ja se paine kääntyy itseluottamukseksi. Mutta jos Suomi saa tehtyä ensimmäisen maalin ja pitämään Venäjän mahdollisimman kauan maaleitta, niin minä olen aika varma että tuo paketti tulee hajoamaan, kuin korttitalo. Niin haurasta se Venäjän peli on paikoitellen ollut. Ja muistetaan, että he joutuvat vielä pelaamaan sen yhden välipelin, joka syö voimia.

Eli Suomellehan ei sinänsä ole mitään hävittävää tuossa pelissä. Kukaan ei odota mitään meiltä, ja sehän on tupannut vuosien varrella sopimaan. Muutenkin aika rennolta on vaikuttanut joukkueen ilmapiiri. Venäjän pelaajilla sen sijaan on kaikki maailman paineet tuossa matsissa. Putoaminen kotiolympialaisissa puolivälierässä olisi kansakunnan häpeä.

Kihelmöivä koitos on tulossa!
 

Skoger

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mikael Granlund

On muuten surkuhupaisaa tämän Miken dissaaminen. Okei, mies menetti pari kertaa kiekon ja kaatuili. Silti, eniten jääaikaa (19.32) Suomen hyökkääjistä ja toiseksi eniten kenttäpelaajista heti Vatasen (20.21) jälkeen. Nimimerkki Henkka on tilastoinut, että Granlund päässyt eniten maalipaikoille (3) Suomen joukkueesta. Lisäksi Suomen hanakin laukoja.

Ja kyllä, nään että Granlundilla on paljon kehitettävää tuon fysiikan kanssa, kun on usein katollaan. Hänellä on selvästi vaikeuksia erityisesti Kanadaa vastaan, kuten 2012 MM-kisoissa. En kuitenkaan näe, että Granlund oli tässä ottelussa täysin sysipaska.

On tää jatkoaika vaan ihme paikka. Heti kun menee heikosti niin käännytään vastaan. Näin varsinkin Granlundin kohdalla.
 

verco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens
Maalissa Tuukka Rask päästää 60min aikana yhden maalin tätä joukkuetta vastaan. Tämän lisäksi Ryöstää Kanadalaisilta vähintään 3 niitä kuuluisia tuhannen taalan paikkoja ja vielä tämän päälle kasa muita laatupaikkoja.
Ja tämän jälkeen joku kehtaa sanoa, että ihan OK peli, ei jatkoon ja Lehtonen seuraavaan peliin?!
Sen lisäksi hauska lukea näitä kommentteja "Ne veti suoraan logoon / hanskaan, Lehtonen olisi varmasti torjunut myös". Siinähän ei ole mistään muusta kun pelkästä onnesta kyse, että miljoonamiehet kerta toisen jälkeen eivät onnistu kuin logoon tai vaikka sinne hanskaan laukomaan.

Oletteko te oikeasti aivan tosissanne?

Mitä Raskin olisi pitänyt tehdä lisää

Pelata Jokereissa?
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Kyllä Suomi teki tänään mitä vain pystyi tuolla nipulla. Suomen mittakaavassa ei kumminkaan ole varaa antaa Filppulan, Koivujen ja nyt Barkovin verran tasoitusta. Ei vain ole.

Noh, katsotaan nyt turnaus loppuun, saatat yllättyä.

Kuten juuri ilmestyneessä Jatkoajan otteluanalyysissa todetaa, niin Suomen PAPP oli erittän hyvää. Mainio esitys ja peli oltaisiin voitu voittaakin. Ja tosiaan ei edes paras mahdollinen esitys, kun MG ja pari muuta pelasivat heikon matsin.

Elikkäs Venäjä vastaan. Itse näen ennakkoasetelmat hyvin herkullisina.

Myös minä näen asetelmat erittäin herkullisina.

Mistä lyödään vetoa, että Venäjä tulee sortumaan huomattavasti useampaan kiekonmenetykseen keskialueella, kuin Kanada tänään. Noista sitten isketään vastaan, pelataan hyvä träppi- ja puolustusalueen puolustuspeli sekä tietty maalivahtipeli.

Arvioisin Suomella olevan hyvät edellytykset mennä jatkoon.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Noh, katsotaan nyt turnaus loppuun, saatat yllättyä.

Tarkoitin nyt yksittäistä peliä. Muualle jo kirjoitin, että itse koin positiivisena asiana, että jopa tällä nipulla ja kaiken natsaessa kohdilleen, Leijonilla on mahdollisuus tehdä isoja asioita. Se vaatii vielä tason-kahden parempaa hyökkäyspelaamista kuin tänään.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Kanada on pellannut kovin vaisusti. Crosby sulaa niiku aina ja Getzlaf on ylimielinenn niinkuin aina, ei ole mestari suosikki mun papareissa. Ruotsi ja USA mun papareissa ne kovimmat suosikit. Noh katsotaan kuinka tässä käy, mutta jotenkin jäi kaksijakoiset mietteet tästä Kanada ottelusta. Suomella oli niin hävyttömän vähän maalipaikkoja, ettei kyseisen kaltaisella pelillä menestystä voi tulla, eikä kyse ollut minusta Kanadan hyvyydestä, vaan enemminkin ettei Suomi ole saanut hyökkäys kenttien kemioita kohtaamaan.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
.. Se vaatii vielä tason-kahden parempaa hyökkäyspelaamista kuin tänään.

Tästä olen samaa mieltä. Muutama keskialueen kiekonriisto sählättiin erityisesti ykkösen toimesta, noissa olisi pitänyt olla vähän terävämpänä. En lähde dissaamaan ketään yksittäistä pelaajaa, mutta syöttöihin ainakin hivenen lisää huolellisuutta tarvitaan.

Kirjoitin kuitenkin jo tuonne "voimasuhteet"-ketjuun, että mielestäni tämä Leijona-joukkue on pelitaktisesti huomattavasti paremman tuntuinen, kuin Vancouverin vastaava.

Tämä ei toki tarkoita, että tällä(kin) kertaa tulisi mitali, mutta olihan tätä peliä hieno katsoa, Suomi pelasi tiiviisti joukkueena.

Vancouverin turnauksen otteluille epävarmuus ja sekavuus loistivat poissaolollaan.
 

godspeed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Heikki Silvennoinen, Ali Leiniö
Oletteko te oikeasti aivan tosissanne?

Tämä nyt vain on sellainen jonkinlainen psykologinen puolustusmekanismi ja ilmiönä erittäin yleinen. Syystä että halutaan erittäin kovasti uskoa suureen pommiin ja menestymisen mahdollisuuteen pelistä toiseen, mutta pettymystä suojaten järki sanoo jatkuvasti, ettei tästäkään mitään tule. Ei kestetä pettymyksen mahdollisuutta, jolloin todetaan että olen yllättynyt jos tästä jotain tulee.

Vertauskuvallisesti ei se yritystä perustava ihminenkään mitään tulisi saamaan koskaan aikaan, jos olisi välittömästi se tunne puserossa että lobotomia tästäkin yrityksestä on seurauksena. Kun mitään koskaan yrittämättömän perusjonnen tunne voittaa järjen ja objektiivisen realismin mahdollisuuden, niin takkia käännellään miten sattuu - ihan sen menestyksen varjolla. Lopulta huomaavat vain elävänsä täysin pelitilanteen mukaan määritellyssä hetkessä, kunnes jälkipelissä tunnemyrskyn tasaannuttua on aika spekuloida taas täysin subjektiivisesti.

Huipputason urheilijat eivät onneksi liiallisiin toiveajatteluihin sorru (paitsi ehkä Venäjä), vaan suoritus kentällä näyttää sen hetkisen henkisen tilan ja joukkueiden välisen paremmuuden. Pelaajien tavoitteet ovat hetkessä kiinni ja lyhyen turnauksen aikana hyvinkin lähellä verrattuna pitkäjänteisiin runkosarjoihin, joten tuo asennoituminen tuskin jää kiinni muusta kuin siitä, että tehdään parhain oma suoritus eikä mietitä mitään muuta. Ainakin pyritään siihen kaikin keinoin. Loppu on vain ja ainoastaan fysiikan käsissä, mistä pomppii ja mistä ei, jos tiukaksi menee. Muu selittäminen on lähes uskonnollisia mittasuhteita lähentelevää sopertamista kuinka tähdet eivät olleet puolellamme - melko usein jopa tarkastelijansa itsensä hyväksi.

Joten sanottakoon lopuksi, että helvetin tyytyväinen olen joukkueen taisteluilmeeseen. Oli monta onnistujaa, ja kokonaisuutena tähän mennessä turnauksen paras ja ehein joukkuepeli käytännöllistä tasonmittaria vastaan. Mitään ei ole vielä hävitty ja taivas on auki, mutta jos ei ole, niin se tuskin jää kiinni siitä ettei siellä olisi sata lasissa jokaisella. Luulisi sitä odottavan katsojiltakin, joten hauskaa onkin että tässä mielessä se ivailtu karjalalippispopula kyllä kusee Jatkoajan "asiantuntijoita" silmään.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Helvetti että sapettaa tän päivänen esitys.
Ei millään pahalla Westerlund, mutta Jalosen joukkue ei luovuttanut kiekkoa 20 kertaa per erä vastustajalle ilmaiseksi, menemättä täysillä perään, mitä korkeammalta vastustaja karvasi, sen paremmin Suomi pelasi ja edes yrittämättä riistää se takaisin. Ei ole ihme että peliä pelattiinkin yhdessä kenttäpäädyssä, kun mentiin "änäri" miesten opein ja ihme ajokoiraa parempaa vastaan. Näin tulee lyhyt turnee ja ihmiset haukkuu kaikki mut paitsi sen oikeen syyllisen, kun eihän nyt Temppa 30 sekkaa ja liian puhki jatkaakseen, osaa muuta pelata. (Oikeesti Temppa yllättänyt allekirjoittaneen ja pelaa helvetin hyvää turneeta, ottaa iskuja, puolustaa jne. ei vaan kunto ole sillä tasolla kuin toivoisi)

Jos jotain positiivistä täytyy kaivaa niin puolustuspeli ja Pillu, siinä ne positiiviset jo olikin. Granlund oli tänään HELVETIN hidas ratkaisuissaan ja takakarva vei kiekon ihan saamarin liian monta kertaa ja Timonen oli just sellanen kuin oletinkin, ratkaisuja 0, niin perus pakki kuin olla ja voi, punaselle ja päätyyn ja vaihtoon on Timosen esitys nyt ja aina.

Ihan oikeasti kun ei ole edes samaa tasoa nähtykkään yksilöinä, niin ei vaan voi pelata tuolla tavalla joukkueena! Näitä on katseltu saamarin viimeset 10 vuotta telkkarista kuinka ne Kanadat pelaa jotain Sveitsejä ja Latvioita vastaan ja kuinka nämä pikkumaat "taistelee hienosti" ja häviää jollain maalilla tms. kun veska seisoo päällään. Suomen piti olla jo ton touhun yläpuolella! Nyt on menty HELVETISTI takapakkia touhussa, Sveitsit ja Norjat pelaa jo nykysin ihan oikeasti rohkeaa jääkiekkoa, ei ne anna sitä kiekkoa ilmaseksi vaan joka metristä taistellaan. Sitten tulee Suomi ja yhtäkkiä otetaan 20v taakseppäin touhussa ja aletaan tuohon oman pään selviytymistaisteluun. OKSETTAA!

edit. Tänään muuten nähtiin enempi syöttöjä paikallaan seisovalle kaverille, kuin olen koko kaudella nähnyt edes huonoimman SM-Liiga joukkueen pelaavan koko kaudella. Tuo touhu on ihan käsittämättömän kuraisella tasolla. Onneksi on sentään ihan huippuveskarit ja kova moraali työntekoon omassa päässä, muutan ei olisi mitään asiaa edes top kasiin.
 
Viimeksi muokattu:
On muuten surkuhupaisaa tämän Miken dissaaminen. Okei, mies menetti pari kertaa kiekon ja kaatuili. Silti, eniten jääaikaa (19.32) Suomen hyökkääjistä ja toiseksi eniten kenttäpelaajista heti Vatasen (20.21) jälkeen. Nimimerkki Henkka on tilastoinut, että Granlund päässyt eniten maalipaikoille (3) Suomen joukkueesta. Lisäksi Suomen hanakin laukoja.

Ja kyllä, Granlundilla on paljon kehitettävää tuon fysiikan kanssa, kun on usein katollaan. Hänellä on selvästi vaikeuksia erityisesti Kanadaa vastaan, kuten 2012 MM-kisoissa. En kuitenkaan näe, että Granlund oli tässä ottelussa täysin sysipaska.

No ei toki, mutta yliyrittäminen, väkinäisyys, yleinen sählääminen joka suuntaan ja turvallaan olo miestä (tai poikaa:) tänään vaivasi. Koko ketjun pelin pitää parantua roimasti ennen puolivälierää.
Westerlund harvemmin arvostelee yksittäistä pelaajaa julkisesti kesken turnauksen, mutta kyllähän tuosta rivien väleistä on jotain luettavissa:

Kanadan tähtisikermä kukisti Leijonat jatkoajalla | Apu

Ilmeisesti väsyttää, mutta täällä Babcockin letkautus nauratti aidosti, vaikkei siinä edes ole mitään kovin hauskaa saati ihmeellistä. Nukkumaan.

edit: Tähän vahva sama. Se, mitä tapahtuu kun Salo vm. 2014 alkaa ylen määrin leikkiä kiekon kanssa, tuli todistettua jo Itävaltaa vastaan:). Vakavammin: fiksua vastuun/roolien jakoa, ja koko puolustus tosiaan selvisi Kanadan myllystä paljon odotettua vähemmin kämmein ja vaurioin.

Veikkaan että tuo on keskenään sovittu. Timonen jää alemmaksi pelaamaan peruspakin roolia ja se mahdollistaa Vatasen käyttää 100% vahvuuksiaan (nousut ja kiekollinen peli).
Määtän ja Salon kanssa lienee sama homma.
 
Viimeksi muokattu:

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Kahteen kahden Suomen parhaan pelaajan virheeseen ratkesi se, että vastassa puolivälierissä on Venäjä. Vatanen lähti jatkoajalla nopeaan kontrollihyökkäykseen oman maalin takaa ja kuskasi kiekon Kanadan puolustusaleelle kolmea kanadalaista vastaan. Eihän siitä voi päästä läpi niinkuin joskus SM-liigassa tai nuorten MM-kisoissa. Kanada katkaisi Vatasen yksinyrittämisen ja Carter lähti nopeasti oman maalin kiertäen vastahyökkäykseen, jolloin Korpikoski ja Vatanen jäivät jälkeen. Carter syötti hyökkäyksen kärkeen lähteneelle Doughtylle. Kanadan hyökkäystä vastaanottivat Granlund ja Määttä. Doughtyn veto meni helposti Raskin vasemman polvisuojan alta, ohjausta laukaukseen ei ollut. Venäjää olisin toivonut viimeiseksi puolivälierävastustajaksi, mutta Erkan ottelusuunnitelmaa tarkasti noudattaen se on lyötävissä.
 
Viimeksi muokattu:
Hyvin pelasi koko joukkue, vaikka NHL-hyökkääjiltä pitäisi enemmän odottaa. Väänänen pelasi kyllä hyvin, en olisi uskonut häneltä tuollaista tämän kauden esityksillä, ehkä sydän sykkii enemmän Suomelle kuin Jokereille...
 

ämjiijii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
Suomen puolivälierävastus koveni, mahdollinen välierävastus sen sijaan saattoi helpottua, koska nyt olisi turnauskaavion mukaan tulossa vastaan Ruotsi, jonka kyllä näen ihan mieluisena vastustajana.

Muutenhan Suomi antoi pelillään oikein positiivisia odotuksia. Tällä pelillä voidaan voittaa kenet tahansa.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Suosittelen kuuntelemaan tuon Jatkoajan podcast-analyysin ottelusta.

Olin itse analyysin avainkohdista pitkälti samaa mieltä.

parit ranskikset:

- Suomen papp oli erittäin hyvää ja Kanadan pyöritys monin paikoin väkinäistä ja näennäistä.
- Suomi ei taaskaan tule kaatumaan maalivahtipeliin, hyvä peli Raskilta tänään.
- Jos (ja kun) Venäjä tulee vastaan, saa Suomi varmasti paljon enemmän kiekonriistoja ja tilaa pitää kiekkoa. Granlundille Venäjä vastustajana sopii paremmin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös