Olympiakisat 2014: Suomi

  • 2 235 293
  • 6 559
Tila
Viestiketju on suljettu.

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Kontiola on M. Koivun jälkeen SELKEÄSTI paras vaihtoehto 2. sentterin rooliin.

Vaikka suomalaispelaajien määrä ja taso on NHL:ssä laskenut niin kyllä sieltä vielä monta kaveria menee tämän lentokenttä veijarin edelle. Jo näissä kisoissa Kontiola hyytyi täysin, kun tuli oikeasti kunnon joukkueita vastaan. Tämän vuoden MM-kisojen Slovakian väittäminen kovaksi joukkueeksi on ihan paska puhetta. Se on jo monta kertaa nähty, että näitä tähdenlentoja on MM-kisoissa vuodesta toiseen ja näitä tähdenlentoja yliarvostetaan. Jarkko Immonen on hyvä esimerkki.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Jep, siihen oli syynsä. Toinen oli Detroitin toinen Pittsburgin joukkueessa. Leinolle annettiin reilusti aikaa tulla sisään joukkueeseen Pessi sai muutaman sekunnin hajavaihdon.

Leinolle ei annettu reilusti aikaa tulla sisään joukkueeseen, vaan hän näytönpaikan saatuaan näytti heti olevansa luottamuksen arvoinen tekemällä kolmeen ensimmäiseen peliin tehot 1+2. Jos hän ei olisi onnistunut yhtä hyvin, ei uutta mahdollisuutta olisi välttämättä enää tullut, koska Wingsin hyökkäys oli tuolla kaudella poikkeuksellisen nimekäs eikä Leinon kaltaisille vähän vanhemmille lupauksille tavata yleensä antaa montaa tilaisuutta näyttää osaamisensa.
 

Scream

Jäsen
Vaikka suomalaispelaajien määrä ja taso on NHL:ssä laskenut niin kyllä sieltä vielä monta kaveria menee tämän lentokenttä veijarin edelle. Jo näissä kisoissa Kontiola hyytyi täysin, kun tuli oikeasti kunnon joukkueita vastaan. Tämän vuoden MM-kisojen Slovakian väittäminen kovaksi joukkueeksi on ihan paska puhetta. Se on jo monta kertaa nähty, että näitä tähdenlentoja on MM-kisoissa vuodesta toiseen ja näitä tähdenlentoja yliarvostetaan. Jarkko Immonen on hyvä esimerkki.

Mikko Koivun lasken edelle meneväksi kaveriksi nimenomaan sentterinä vaan ketään muuta nykyistä NHL pelaajaa en. Jos ajattelee vaikkapa leijonien ylivoimaa ja Kontiolan kykyä jakaa kiekkoa, rytmittää peliä ja tehdä paikan tullen maalinkin niin ei näitä kavereita oikeasti ylenmäärin ole maajoukkueessa tarjolla. KHL:n pudotuspelien pistepörssin voitto oli ilmeisesti tuuria? Venäjää vastaan otteita ei lasketa kun niitä ei MM skabat kiinnostaneet?! Melko hurjat on odotukset jos vielä olisi pitänyt dominoida Sedinejä+Erikksonia vastaan jotta ei olisi tähdenlento?!

Loppupeleissä tuli hyytymistä, mutta suurelta osin tämä johtui myös siitä, että ykkönen oli erikoisvartioinnissa vastustajien puolelta ja myös siitä, että leijonien avauspeli pakiston osalta suli kaikkein selkeimmin. Esim. Hietanen ei saanut enää ensimmäistä syöttöä vauhtiin lapaan ja koko homma kusi hyvin pitkälle jo tuossa vaiheessa. Samalla tasolla pelaava Kontiola on leijonien 2. sentteri Sotshissa...sama se mitä täällä kirjoitellaan. Faktaa.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Näillä kisoihin:

Filppula-M. Koivu-Ruutu
Korpikoski-Kontiola-Granlund
Komarov-S. Koivu-Selänne

Bottom line kuitenkin se, että Kontiola on M. Koivun jälkeen SELKEÄSTI paras vaihtoehto 2. sentterin rooliin.

Kolmoskentästä meillä on sama näkemys ja ykkönenkin menisi hyvin tuossa muodossaan.Korpikoski ei mitä suuremmalla todennäköisyydellä pelaa kakkoskentässä, vaan nelosessa tai mahdollisesti kolmosessa jos ylipäätään pelaa sellaisen kauden että on mukana. Mutta eiköhän paikka ole kuitenkin aika hyvin haarukassa.

Kontiolan asettaminen SELKEÄKSI 2. sentteriksi on aika rohkeasti heitetty.

Voi hyvinkin olla, mutta kuten joku tuolla edellä mainitsi niin se riippuu paljolti siitä pelaako Filppula keskellä vai laidassa, samoin se pelaako Granlun laidassa vai keskellä. Ja vielä siitäkin, pitääkö Olli Jokisen sana maajoukkueuran päätöksestä. Jos päällikkö päättää lähteä mukaan ja Saku pappa jaksaa niin Kontiola saa joko kolmossenan paikan tai ei paikkaa ollenkaan.

Jokinen ei lähde pelaamaan nelossentteriksi, mutta sitä ei ole myöskään varaa jättää pois jos mies on itse halukas lähtemään maajoukkueen mukaan.
Syitä voi jokainen kaivella vaikka juutuubista.

Eli kyllä tuo selkeästi 2. senan paikka on aika kaukana.
 

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
Samalla tasolla pelaava Kontiola on leijonien 2. sentteri Sotshissa...sama se mitä täällä kirjoitellaan. Faktaa.

Juuri näin ja kun suomalaisten senttereiden tilannetta ajatellaan niin kaikki muu on juuri tällä hetkellä täyttä bull shittiä. Vaikka itse pidän NHL:ää ainoana oikeana ja aitona kiekkoliigana jossa nimenomaan pelataan tätä peliä kuten sitä pitää pelata, niin ei sieltä juuri nyt Kontiolaa parempia senttereitä saada muita kuin M. Koivu. Saku ei toki jää kauas mikäli pelaisi kuten pelasi ensimmäiset about 20 peliä tällä kaudella, mutta loppukaudesta mies oli niin tukossa ettei hän saanut enää hyökkäyspäässä mitään aikaan vaan nöyrtyi enimmäkseen keskittymään puolustusvelvotteisiin ja kamppailupelaamiseen. Mitä nyt yv:llä toki välillä väläytteli. Filppula tietysti olisi toinen joka pystyy Kontiolan tasoiseen ja ehkä vielä laadukkaampaankin sentteripeliin, mutta laitureista on enemmän pulaa maajoukkueessa myös olympiatasolla kuin senttereistä, ja siihen rooliin Valtteri sopii paremmin kuin Kontiola ja uskoakseni hänet myös laidassa tullaan Sotsissa näkemään. Olli Jokista taasen ei kannatta juuri nyt edes miettiä, umpisurkea kausi NHL:ssä alla, teki pelkästään hallaa niin viisikolleen kuin koko joukkueelleenkin tällä kaudella, joten mikäli otteet eivät loka-joulukuu välillä parane helvetin paljon, ei hänellä pitäisi olla mitään asiaa Sotsiin.

Se taso millä Kontiola pelasi tällä kaudella KHL:ssä (painotettuna vielä pleijareissa) sekä Skoda Cupissa on kokonaisvaltaisesti juuri nyt sitä luokkaa että hänellä on kaiken järjen mukaan kiveenhakattu paikka Sotsissa, ja erittäin suurella todennäköisyydellä tulevan joukkueen kakkossentterinä. Tilanteet tietysti voivat vielä seuraavan reilun puolen vuoden aikana muuttua, mutta vaikea on uskoa niin isoihin muutoksiin että hän joukkueesta tippuisi. Änäristä kun ei saada kuin yksi tärkeämpi sentteri, jonka perässä Kontiolaa haastavat roolituksesta ja uran jatkosta riippuen Filppula ja S.Koivu, niin eiköhän Konna paikkansa Sotsissa ole jo lunastanut.
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Mieluummin kyllä ottaisin Lehterän kuin Kontiolan. Sanokaa mitä sanotte.

Iltasanomissa kaavailtiin Raantaa olympialaisiin. Mitä vittua Iltasanomat?
 

Hawk #22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Ilves, Tampa Bay Buccaneers
Laitetaas nyt oma mielipide Suomen joukkueesta. Lähtökohta olisi siis se, että kisat alkaisivat ensi viikolla ja kaikki pelaajat olisivat terveinä.

J.Jokinen - M.Koivu - T.Ruutu
Granlund - Filppula - Selänne
Korpikoski - S.Koivu - Bergenheim
Petrell - Kapanen - Komarov
Kontiola

Varalla: Leino (taistelee Granlundin kanssa pelipaikasta), Immonen, Joensuu, Pihlström, Aaltonen, O.Jokinen (todennäköisesti lopettanut mj-uran)

Timonen - Salo
Lydman - Pitkänen
Väänänen - Vatanen
Järvinen

Varalla: Hietanen, Mäntylä, Määttä (jos pelaa NHL:ssä)

Rinne
Rask
Niemi

Varalla: Lehtonen, Kiprusoff
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
En kiistä lainkaan sitä, etteikö Kontiola olisi pelannut loistavia MM-kisoja, mutta ei se pelkästään tee hänestä SELKEÄSTI parasta kakkossentteriä. Kontiola on omimmillaan toki isossa kaukalossa, joten siinä mielessä hän taistelee kyseisestä sentterin paikasta, mutta kyllä kilpailua on.

Sekin vaikuttaa, tekeekö OJ paluun Westerlundin ajaksi. Jos Olympialaiset olisivat nyt ja heti, niin Kontiolan paikkaa voisi pitää varmana heikoista mitalipeleista huolimatta. Mitään saavutettua tähtistatusta hänellä ei kuitenkaan ole, joten ensi kausi on pelattava yhtä hyvin seurajoukkuueessa, jotta Sotshiin on asiaa. Ei nyt tarvitse olla taas KHL-pistepörssin kärjessä, mutta ei saa tulla mitään välivuottakaan. Toivottavasti Konna kuitenkin pysyy kuumana pelaajana, sillä hyvällä laukauksella operoivaa rightin sentteriä ei liikaa tyrkyllä ole.

Hyökkäystilanne Suomella on kuitenkin kokonaisuutena melko samanlainen kuin ennenkin. Nyt ei tosin ole sitä yhtäkään huippuhyökkääjää, mutta silti riittävästi hyviä perushyökkääjiä mitaleille asti.

Oleellinen muutos hyökkääjissä Jalosen aikaan verrattuna tapahtunee 3-4 ketjujen pelissä, eli nyt aletaan toivottavasti taas kunnolla häiritsemään vastustajaa sopivilla roolipelaajilla. Komarov, Korpikoski ja Bergenheim hoitavat tuon homman kuten pitääkin + mahdollisesti joku kolmikosta Petrell, Nokelainen, Joensuu tai jopa vanha kunnon koko kansan Jarkko Ruutu siihen päälle. Lisäksi kärkihyökkääjistä Tuomo Ruutu ja Mikko Koivu pelavat todnäk hieman ilkeämmin Westerlundin alaisuudessa kuin Jalosen. "Jos et itse ole tarpeeksi hyvä kiekon kanssa, niin tee myös vastustajasta heikompi".

Suomen parjatut pakit olisivat periaatteessa ihan ok, jos terveystilanne on täydellinen ja kaikki haluavat maajoukkueeseen, Pitkänen mukaanlukien.

Timonen – Salo
Lydman – Vatanen
Pitkänen – Väänänen
7. Järvinen/Karalahti/Lepistö/Kukkonen
(Nummelin mahdollinen, mutta ei seiskapakiksi, vaan mahdollisesti kieltäytyvän Pitkäsen tilalle.)

Noin siis teoriassa. Käytännössä Salolla on varmaan käsi, jalka tai kivekset paskana, Timonen pysyy ehkä juuri kasassa ihmemiesteipillä ja Pitkänen kieltäytyy skaboista ja jää kaivamaan nenäänsä. Silloin on turhan haastavaa voittaa 3 kuolemanpelia peräkkäin, ellei käy hillitön munkki vastustajissa.

Molareihin ei homman pitäisi ainakaan lähtökohtaisesti kaatua ja valinnanvaraa on ehkä liikaakin, koska eipä niiden päivän kunnosta ota pirukaan selvää.

Riittävän hyvällä terveystilanteella olympiamitali on kuitenkin taas kerran realistinen pelkällä omallakin tekemisellä, mutta olympiakultaan vaaditaan lisäksi jo ulkopuolista apua eli mahdollisimman sopivia pleijarivastustajia tai vihulaisen heikkoa maalivahtipäivää.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Kontiola kärkiketjujen sentterinä huolettaa siinä tapauksessa, ettei laitoihin ole oikeasti todella hyviä puolustavia kavereita tarjolla. Pessin ja Aaltosen kanssa homma meni vähän häneksi kun jouduttiin puolustamaan. Esimerkiksi Saku Koivu on oikeasti lähes Selke-tason puolustava sentteri nykyään, eikä Päällikkökään mikään huono ole puolustuspäässä, mikäli nyt siis suostuu palailemaan maajoukkueeseen. Eikö jotain sellaista ollut haisteltavissa jokunen aika sitten (jossain iltapaskassa tai vastaavassa)?

Filppulakin voi joutua/päästä sentterin tontille ja ei kannata unohtaa myöskään Jussi Jokista, joka voi niin ikään pelata sentterinä. Jussia voitaneen nykyään pitää myös aloitus-spesialistina. Granlund nähdään toivottavasti laiturina, mikäli joukkueeseen ylipäätään mahtuu. Riippuu paljon ensikauden suorituksista NHL:ssä.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Kontiola kärkiketjujen sentterinä huolettaa siinä tapauksessa, ettei laitoihin ole oikeasti todella hyviä puolustavia kavereita tarjolla. Pessin ja Aaltosen kanssa homma meni vähän häneksi kun jouduttiin puolustamaan. Esimerkiksi Saku Koivu on oikeasti lähes Selke-tason puolustava sentteri nykyään, eikä Päällikkökään mikään huono ole puolustuspäässä, mikäli nyt siis suostuu palailemaan maajoukkueeseen. Eikö jotain sellaista ollut haisteltavissa jokunen aika sitten (jossain iltapaskassa tai vastaavassa)?

Petri Kontiolan tehotilasto taisi olla KHL:n runkosarjassa noin +30. Olli Jokisella taisi olla änärissä noin -20. Toki ymmärrän, että NHL on paljon KHL:ää kovempi liiga, mutta noin yleisesti ottaen sanoisin, että KHL:ssä +30 aikaan saava peluri on lähtökohtaisesti parempi kahden suunnan pelaaja kuin NHL:ssä -20 takova peluri.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Kari Jalonen nimesi äsken tulosruudusssa Olli Jokisen "mielenkiintoiseksi nimeksi" Sotsia ajatellen. En ole iltapuluja seurannut, notta onko tämä mahdollisesti haudannut maajoukkueuransa hautaamisen, mutta mielenkiintoinen on kyllä aika laimea sana tässä yhteydessä.

Muutaman pelin Ollilta tänä vuonna nähtyänikin, täytyy kyllä aika iso ensi muutos kaudella tapahtua, jos mielii joukkueeseen mahtua. Vale, emävale ja tilasto, etc., mutta kun kaveri on melkein 2,5 kertaa enemmän pakkasella kuin joukkueensa seuraavaksi huonoin, niin ei kai se ihan putkeen ole voinut kokonaisuutenakaan mennä.

Puolustavaan rooliin ei Suomella tolkuttomasti senttereitä ole tyrkyllä, mutten olisi Jokista sinnekään ensimmäisenä heittämässä. Ei ole varsinaisesti puolustusasenteellaan koskaan ilahduttanut, tokkopa nytkään.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Jos on joku iltasanomien tyyppi ehdottanut Raantaa olympialaisiin, täytyy olla kyseessä joku viihdepuolen teinityttö, joka on eksynyt rajojensa ulkopuolelle. Ehdotus loukkaa monia suomalaisia NHL maalivahteja, jotka tekevät joka kausi kovaa duunia maailman huipulla. Siis muutaman kuukauden hyvin SM-liigassa torjunut ja MM-kisoissa kelvollisesti pelannut Raanta olisi parempi kuin Rask, Rinne tai Niemi? Luulen, että kaveri on olympialaisten aikaan palannut jo maitojunalla kotiin änäristä vai missä lie pelaakaan ja istuu tyytyväisenä HIFK:n vaihtopenkillä kun ei tarvitse enää kokea Stamkosin ja kumppaneiden tulitusta. On nimittäin hieman eri asia torjua joidenkin Pullien ja muiden pullukkoiden roiskimisia omassa turvallisessa kotimaassa äidin ja isän turvallisten silmien valvonnassa kuin kivenkovien Stamkosien ja Cirouxien teräviä laukauksia liigassa, jossa turvalliset äiti ja isä ovat kaukana.

Joku oli vielä ehdottanut Ortiota olympialaisiin. Sehän tutisi ja tärisi kuin haavanlehti jo puolityhjässä Areenassa Kalen höntsäturnauksessa.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Esimerkiksi Saku Koivu on oikeasti lähes Selke-tason puolustava sentteri nykyään, eikä Päällikkökään mikään huono ole puolustuspäässä, mikäli nyt siis suostuu palailemaan maajoukkueeseen. Eikö jotain sellaista ollut haisteltavissa jokunen aika sitten (jossain iltapaskassa tai vastaavassa)?

Filppulakin voi joutua/päästä sentterin tontille ja ei kannata unohtaa myöskään Jussi Jokista, joka voi niin ikään pelata sentterinä. Jussia voitaneen nykyään pitää myös aloitus-spesialistina. Granlund nähdään toivottavasti laiturina, mikäli joukkueeseen ylipäätään mahtuu. Riippuu paljon ensikauden suorituksista NHL:ssä.

OJ:n puolustushalukkuutta jo käytiinkin läpi, mutta Päällikkö on huono puolustuspäässä jos kuka. Omissa soi kun Olli on kentällä, ja kun tehotkin ovat viime vuosina hiipuneet, niin hyökkääviin kenttiin ei Jokisella ole olympialaisissa asiaa.

Olli Jokisella on kaikista suomalaisista NHL:ssä pelanneista kenttäpelaajista kaikkein surkein tehotilasto ikinä. NHLfinns-sivuston tilastoista näkee, että 140 suomalaisen kenttäpelaajan joukosta OJ on sijalla 140 tehotilastollaan -130. Ainoa toinen kolminumeroisen miinuslukeman haltija on Petri Skriko. Aktiivipelaajista toiseksi huonoin tehotilasto on Tuomo Ruudulla, -42. Hän on tällä listalla sijalla 136.

Eli Päällikön osaaminen kahden suunnan pelaajana on järkyttävän huono. Vaikka kuinka urasta olisi kulunut vuosia vähän huonommissa joukkueissa, niin harvalla tämmöistä lukemaa on.

Jari Kurri on muuten tehotilaston kaikkien aikojen suomalaisykkönen huikealla lukemalla +282. Kakkosena Jere Lehtinen lukemalla +176. Aktiivipelaajista Sami Salo on listan nelosena lukemalla +119 ja melko yllättäen viidentenä Teemu Selänne lukemalla +87. Harvahan mieltää Teukkaa miksikään oman pään tunnolliseksi pelaajaksi, jonka aikana omissa ei soi. Toki Selänne on sitä plussapuolta kerännyt uransa aikana niin paljon, että monet miinukset kompensoituvat sillä, mutta yhtä kaikki ennemmin Selännekin puolustusvoittoisempaan kahden suunnan kenttään kuin nykykuntoinen Olli Jokinen.
 
Kari Jalonen nimesi äsken tulosruudusssa Olli Jokisen "mielenkiintoiseksi nimeksi" Sotsia ajatellen. En ole iltapuluja seurannut, notta onko tämä mahdollisesti haudannut maajoukkueuransa hautaamisen

Minä sain mediasta Vancouverin aikaan sen käsityksen, että OJ:n lopettamispäätös johtui totaalisesta vittuuntumisesta Jukka Jaloseen. Siinä katsannossa paluu Sotshissa olisi ihan looginen, kun ei Jukka ole mukana.
 

Scream

Jäsen
Petri Kontiolan tehotilasto taisi olla KHL:n runkosarjassa noin +30. Olli Jokisella taisi olla änärissä noin -20. Toki ymmärrän, että NHL on paljon KHL:ää kovempi liiga, mutta noin yleisesti ottaen sanoisin, että KHL:ssä +30 aikaan saava peluri on lähtökohtaisesti parempi kahden suunnan pelaaja kuin NHL:ssä -20 takova peluri.

Erittäin hyvin kirjoitettu. Tuntuu melko kohtuuttomalta tämä Kontiolan vähättely joidenkin osalta. Kaveri voittaa KHL:n pleijareiden pistepörssin, MM-kisojen pistepörssin (jakoi Kovaltsukin kanssa maalipörssin voiton) ja valitaan kisojen parhaaksi hyökkääjäksi (toki myös all star kenttään) ohi mm. Stamkosin, Kovaltsukin jne. Jotta olisi ollut ehdolla sitten Sotshiin leijonien kakkoskenttään tai koko joukkueeseen niin olisi pitänyt hinata reppuselässässä suomi MM-kultaan ja dominoida Sedinit välierissä. Moiseen suoritukseen tuon peliä päin persettä avaavan pakiston takana (molemmissa Tukholman peleissä avauspeli oli luokatonta) ei pystyisi edes Sidney Crosby. Vaan ei mahdu Konna leijoniin?!?!?

Kontiolan pelikäsitys, pelin rytmittäminen, vaistot ja taitotaso yleisesti ovat sen verran kovalla tasolla, että leijonilla ei ole varaa peluuttaa Sotshissa keskellä niin Filppulaa kuin Granlundiakaan. Granlundissa Konnalla olisi hyvä "give and go" tutkapari ja siihen sitten vaikkapa Korpikoski tuomaan fysiikkaa mukaan toiseen laitaan. Jos katsoi MM-kisoja silmillään eikä persesilmällä niin olihan esim. ykkösyv:n kiekottelu parasta leijonilta pitkiin aikoihin. Parastahan tässä on vielä se, että hyvällä treenillä saadaan Kontiolaan vielä lisää vääntövoimaa ja räjähtävyyttä liikkeeseen. Myönnän, että samaa loistoa ei nähty kahdessa viimeisessä pelissä (erityisesti välierä oli heikko) vaan ei tältä pallolta löydy minkään joukkeen riveistä pelaajaa joka olisi leijonat mestaruuteen hinannut. Suhteellisuudentajua pyytäisin hieman näissä analyyseissä. Mielipiteet toki kaikille suotakoon.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Jos on joku iltasanomien tyyppi ehdottanut Raantaa olympialaisiin, täytyy olla kyseessä joku viihdepuolen teinityttö, joka on eksynyt rajojensa ulkopuolelle. Ehdotus loukkaa monia suomalaisia NHL maalivahteja, jotka tekevät joka kausi kovaa duunia maailman huipulla.
Kannattaa toki muistaa sekin, että Raanta olisi Olympialaisissa vasta kolmosmaalivahti. Onko Olympialaisiin mitään järkeä roudata kolmosveskariksi jotain Antti Niemeä, jonka paikka olisi ainakin omasta mielestäni joko maalinsuulla tai kokonaan joukkueen ulkopuolella. Raanta olisi sen puoleen oiva veto kolmoseksi, koska pääsisi haistelemaan kolmosveskarin ominaisuudessa vielä sitä asteen vaativampaa Olympialaisten tunnelmaa.

Mutta lähtökohtaisestihan se on oikeasti ihan sama kuka siellä kolmosena häärää, koska kolmikosta Rask-Rinne-Niemi tullaan valitsemaan ainakin kaksi maalivahtia (tämä siis olettamus tällä hetkellä), ja kolmosveskari on sitten joku. En nimittäin usko, että kolmea noin kovaa kaveria sinne otetaan mukaan, vaan kolmoseksi otetaan joko sellainen nuori kaveri kuten Raanta, tai sitten joku Niklas Bäckström sellaiseen "Jukka Tammen" rooliin.

Muuten ihan hyvää spekulaatiota noiden rostereiden suhteen. Olli Jokinen on tosiaan erittäin mielenkiintoinen kortti Olympialaisia ajatellen, sillä mikäli pelihuumori vielä jostain löytyy ja se todellinen taso saadaan kaivettua esiin, niin Jokinen menisi oikeasti heittämällä tuohon porukkaan. Viime kaudellakin tuli yli 60 tehopistettä, joten olisi kyllä mielenkiintoista tietää mitä Winnipegissä tänä vuonna kävi. Toisaalta Jokisella spekulointi on vielä turhaa, koska mies ei ole kertonut että onko edelleenkään maajoukkueen käytössä.

Kontiola on myös mielenkiintoinen nimi. KHL:ssä on tullut hyvää jälkeä, ja peli on kulkenut myös kansainvälisissä peleissä. Rooli onkin sitten mielenkiintoinen, sillä jos mies ei kakkossentterin paikalle pääse, niin onko millainen idea ottaa häntä sitten nelosen keskelle? Itse olen tällä hetkellä sellaisissa ajatuksissa, että ykkös- ja kolmosketjun sentterit ovat sukunimeltään Koivu, eli Mikko ja Saku. Kakkoseen ja neloseen jää sitten paikat auki. Kontiola, Granlund, Niko Kapanen (neloseen), Immonen ja Olli Jokinen (mikäli palaa maajoukkueeseen) lienevät aika vahvoja vaihtoehtoja, mutta toisaalta pitää myös muistaa että Valtteri Filppula ja Jussi Jokinenkin voivat pelata keskellä. Itse kyllä näkisin nämä laitureina.

Laitureita meillä on jonkin verran, mutta harmillisesti sellaisia huippuluokan maalintekijöitä ei ole. On monipuolisia jätkiä jotka ovat "ihan hyvää" kansainvälistä laatua, mutta kylmiä viimeistelijöitä ei ole. Tai noh, onhan siellä se Selänne. Harmi että Pulkkinen ja Armia ovat niinkin nuoria kavereita, koska heillä on ainakin potentiaalia kehittyä hyviksi maalintekijöiksi. Ehkäpä sitten 2018 kisoissa nämä veljet vastaavat maalinteosta, who knows.

Puolustus kyllä pelottaa. Joni Pitkänen on ainoa parhaassa peli-iässä oleva NHL-tason pakki. Lydman, Timonen ja Salo ovat kaikki uransa ehtoopuolella, ja Vatanen on vielä raakile, vaikkakin mahtuu kyllä mukaan mikäli vaan on terveenä. Euroopassa on sitten se tietty porukka, josta muutama pelaaja on erittäin vahvoilla kisakoneeseen. Toisin sanottuna siis Ossi Väänänen, Sami Lepistö ja miksei Janne Niskalakin. Niskala on tehnyt etenkin KHL:ssä ihan hyviä tehoja, mutta maajoukkueessa ei ole vielä ihan sellaisia huipputehoja tullut, vaikka potentiaalia voisi olla. Anyway, mikäli kaikki parhaat saadaan mukaan ja miehet ovat terveenä, niin silloin pakisto on ihan ok, mutta pahana pelkona on että tuosta porukasta pari-kolme on loukkaantuneena ja ei pääse mukaan.

Noh, jos sattuisi käymään niin että kaikki pakit on teipattu kuntoon, Olli Jokinen on löytänyt oman tasonsa ja palaa maajoukkueeseen ja Teukkakin latoo vielä maaleja niin joukkue voisi olla joku tällainen:

Ruutu-M. Koivu-Filppula
Granlund-O. Jokinen-J. Jokinen
Korpikoski-S. Koivu-Selänne
Komarov-Kontiola/Kapanen-Pihlström tjsp.
13. hyökkääjä Immonen/etc.

Timonen-Salo
Lydman-Pitkänen
Vatanen-Väänänen
7. pakki Niskala

Rinne
Rask
Raanta/Bäckström (ihan sama kuka se kolmonen on)

Tuossa nyt pientä hahmotelmaa. Tämän hetken näytöillä tietysti tilanne on se, että OJ ei välttämättä edes mahtuisi koko porukkaan, joten silloin se Kontiola olisi varmasti luonteva valinta siihen kakkosketjun keskelle. Kisat Venäjällä, kovia tehoja KHL:ssä, tuttu ympäristö ja hyvät MM-kisat alla. Kädet kyynärpäitä myöten toivon toki sitä, että OJ löytää tasonsa jälleen, sillä fakta on se että sentteripelissä ei voi koskaan olla liian hyviä pelaajia mukana.

Tuossa nyt pientä pyörittelyä, mutta mikäli kaikki taivaankappaleet olisivat suotuisassa linjassa niin kyllä tuolla jengillä uskaltaisi lähteä ihan vakavissaan sitä mitalia tavoittelemaan. Erot ovat pieniä.

EDIT:

Ai niin, Jesse Joensuun unohdin ihan kokonaan. Voisi olla tuonne nelosketjuun esimerkiksi Pihlströmin paikalle hyvä pelaaja, vaikka kyllä mielestäni Pihlströmkin "ikuisena polkukoneena" menisi hyvin vaikkapa siinä 13. hyökkääjän roolissa.
 
Viimeksi muokattu:

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Kolmosmaalivahdilla on todellakin väliä koska:

1) Kaikkeen on varauduttava. Jos ykkönen ja kakkonen on yhtäkkiä sivussa, mitäs sitten? Kaikkeen on varauduttava, eikä lähteä pelleilemään tyyliin "ihan sama". Miksi otettaisiin joku nuori kaveri kolmoseksi vain siksi, että on nuori, vaikka parempia on tarjolla?? Olympiakisat eivät ole mitään nuorten hoivakoteja.

2) parhaat pitää valita, se on palkinto hyvistä otteista. Esimerkiksi jos tulisi olympiakultaa, niin enemmin sen ansaitsisi mielestäni vaikkapa Tuukka Rask kolmosmaalivahtina kuin joku Antti Raanta.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
1) Kaikkeen on varauduttava. Jos ykkönen ja kakkonen on yhtäkkiä sivussa, mitäs sitten? Kaikkeen on varauduttava, eikä lähteä pelleilemään tyyliin "ihan sama". Miksi otettaisiin joku nuori kaveri kolmoseksi vain siksi, että on nuori, vaikka parempia on tarjolla?? Olympiakisat eivät ole mitään nuorten hoivakoteja.
Tämä nyt on jo aika pessimisin huippu lähteä pelkäämään, että kaksi maalivahtia on yhtäkkiä jonkun syyn takia pois. Tokihan se on mahdollista, mutta mikä on tällaisen todennäköisyys?

Ja minä esitin vaihtoehdoksi kolmosveskarin tontille jotain kokenutta kaveria kuten Bäckström, jolla olisi sellainen "Jukka Tammen" rooli. Vancouverissa meidän kolmosveskari oli Niittymäki, vaikka sen hetkisellä vireellä Rinne ja Rask olisivat olleet parempia vaihtoehtoja.

2) parhaat pitää valita, se on palkinto hyvistä otteista. Esimerkiksi jos tulisi olympiakultaa, niin enemmin sen ansaitsisi mielestäni vaikkapa Tuukka Rask kolmosmaalivahtina kuin joku Antti Raanta.
Toki, ja onhan niihin kisoihin aikaa vielä melkein sen yhdeksän kuukautta. On hyvinkin mahdollista, että Raanta onnistuu lyömään itsensä läpi NHL:ssä, ja pelaa itsensä sitä kautta mukaan sinne. Tiedä sitten miten todennäköistä tämäkään on, mutta kuitenkin.

Olen edelleenkin sillä kannalla, että kolmosveskarin tontti on lähes se ja sama. Suomi ei tule maalivahtipeliin kaatumaan missään tilanteessa, oli meidän kolmosveskarina sitten Antti Raanta tai kuka thansa. Tietysti se Bäckström voisi olla hyvä veto sellaisena "isähahmona" sinne kolmosveskarin tontille, mutta sen näkee sitten.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Tämä nyt on jo aika pessimisin huippu lähteä pelkäämään, että kaksi maalivahtia on yhtäkkiä jonkun syyn takia pois. Tokihan se on mahdollista, mutta mikä on tällaisen todennäköisyys?

Mikä oli todennäköisyys sille, että molemmat Wildin maalivahdit loukkaantuivat kesken tärkeän Playoff-Sarjan? Edelleen, kaikkeen pitää varautua.

Tunnin kuluttua alkaa välierä Suomi-Kanada. Rinne loukkaantui jo turnauksen alussa ja Rask joutui jättämään jään alkuverryttelyn aikana. Onhan aivan eri asia lyödä maalille Stanley-Cup voittaja Antti Niemi kuin tutiseva Antti Raanta.


Ja, Niittymäki ansaitsi ehdottomasti paikan kolmosveskaksi 2010 olympialaisiin. Seurasin lähes jokaisen Niittymäen pelin ja kaveri oli huikea.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Tunnin kuluttua alkaa välierä Suomi-Kanada. Rinne loukkaantui jo turnauksen alussa ja Rask joutui jättämään jään alkuverryttelyn aikana. Onhan aivan eri asia lyödä maalille Stanley-Cup voittaja Antti Niemi kuin tutiseva Antti Raanta.

Kukaan itseään kunnioittava NHL:llän huippumaalivahti eli Niemi, Rask tai kuka se nyt olisikaan ei varmastikkaan lähde kolmosveskariksi kisoihin.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Kukaan itseään kunnioittava NHL:llän huippumaalivahti eli Niemi, Rask tai kuka se nyt olisikaan ei varmastikkaan lähde kolmosveskariksi kisoihin.

Höpöhöpö. Jokainen itseään kunnioittava NHL huippumaalivahti lähtee kolmosveskaksi. Vai onko sinulla jotain sisäpiiritietoa asiasta kun olet noin varma?
 

Fordél

Jäsen
Eli aika turha on laatia ainakaan puhtaita NHL-rostereita isossa kaukalossa Venäjällä pelattaviin olympiakisoihin, eivätköhän KHL:ssä ja MM-kisoissa pärjänneet pelaajat (lue: ainakin Kontiola) ole hyvissä asemissa Sotshiinkin.

Toisaalta olisitko voinut kuvitella Westerlundin sanovan, että joukkueeseen kasataan vain NHL-miehistä, eikä Euroopassa pelaavilla ole mahdollisuuksia joukkueeseen?

Tottakai Westerlund sanoo kaikkien olevan vielä auki. Enkä epäile yhtään etteikö näin todellisuudessa olekin. Kuitenkin kärkiosaaminen tullee hyvin todennäköisesti vain NHL:sta eli vähintään pari ensimmäistä kenttää hyökkäyksestä, lähes koko pakisto ja kaikki veskat tulevat rapakon takaa. Terveystilanteen ja muiden tekijöiden mukaan katsotaan keitä tulee kahteen alimpaan kenttään ja ehkä taistelee siitä kutos- ja seiskapakin roolista.

Kokonaisuudessa puhutaan siis jostain kahdekasasta pelaajasta, jotka voisivat tulla pahimmissakin tilanteessa Euroopasta. Veikkaan, että niistäkin vähintään puolet tulee rapakon takaa, koska esim. senttereitä on kuitenkin NHL:ssa tarjolla vaikka kuinka (Filppula, Koivut ja kenties myös Granlund ja O.Jokinen). Vaikea myöskään nähdä, että alemmissa kentissä esim. Komarovia syrjäyttää yksikään eurooppalainen pelaaja. Korpikoskikin antoi päättyneissä kisoissa, että on joukkueen kärkipelaajia kovissa peleissä.

Näillä mietteillä sanoisin Euroopasta tulevan hyvän terveystilanteen vallitessa noin neljä pelaajaa, joista kaikki ei välttämättä edes mahdu kokoonpanoon. Kontiola ja Väänänen lienee aikalailla varmat. Myös Pihlström on vahvoilla. Näiden lisäksi kyseeseen voi tulla mm. Immonen, Aaltonen, Salmela ja Lepistö.
 
Viimeksi muokattu:

tapparammies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Vaikka suomalaispelaajien määrä ja taso on NHL:ssä laskenut niin kyllä sieltä vielä monta kaveria menee tämän lentokenttä veijarin edelle. Jo näissä kisoissa Kontiola hyytyi täysin, kun tuli oikeasti kunnon joukkueita vastaan. Tämän vuoden MM-kisojen Slovakian väittäminen kovaksi joukkueeksi on ihan paska puhetta. Se on jo monta kertaa nähty, että näitä tähdenlentoja on MM-kisoissa vuodesta toiseen ja näitä tähdenlentoja yliarvostetaan. Jarkko Immonen on hyvä esimerkki.


Olisihan se pitänyt arvata, että Steegil se taas jossain jauhaa kuraa. Palataksemme taas maan pinnalle, lainaan itse itseäni toisesta ketjusta, jossa mm. laskin suomalaisten pisteet kovia maita vastaan (korostuksia lisätty):

"
[Tästä poistettu jauhantaa Elitserien-Aaltosesta, joka lopetti täysin pelaamisen puolivälierien jälkeen. Summattuna: Aaltonen heti paikalla KHL:ään tai AHL:ään kasvamaan korkoa.]

Mikä tärkeämpää, Jalonen tiivisti lopulta kokoonpanoksi Korpikoski-Kontiola-Granlund, ja ketju oli heti aivan äärimmäisen vaarallinen. Voittomaali jäi tällä kombinaatiolla kirjaimellisesti millien päähän. En muista milloin olisi maali ollut yhtä lähellä kuin siinä tilanteessa, jossa laittoikohan Korpikoski kiekkoa maalille, josta se pomppasi Granlundin ja Kontiolan kautta tolppaan.

Korpikoski syntyi uudelleen maalinsa jälkeen. Kaveri oli lähinnä vaipunut apatiaan viimeisimmissä peleissään, mutta ohjauksella tehty maali sytytti kaverin taas pelaamaan.

Pudotuspelien epävirallinen pistepörssi Suomen joukkueen osalta:

Koodi:
Kontiola    3. 2 + 2 = 4
Aaltonen    3. 1 + 2 = 3
Pesonen     3. 0 + 3 = 3
Korpikoski  3. 2 + 0 = 2
Väänänen    3. 1 + 1 = 2
Granlund    3. 0 + 2 = 2

Kaikki muut: 1-3. 0 + 0 = 0

Suomen joukkueen sisäinen epävirallinen pistepörssi kaikkia kovimpia maita vastaan (Venäjä, USAx2, Slovakiax2, Ruotsi):

Koodi:
Kontiola    6. 5 + 3 = 8
Aaltonen    6. 3 + 3 = 6
Pesonen     6. 0 + 5 = 5
Lepistö     6. 0 + 3 = 3
Korpikoski  5. 2 + 0 = 2
Väänänen    6. 1 + 1 = 2
Granlund    3. 0 + 2 = 2
Koskiranta  6. 1 + 0 = 1
Hietanen    6. 0 + 1 = 1

Kaikki muut: 2-6. 0 + 0 = 0

Joku virhe on saattanut mahtua mukaan, kun näitä ynnäilin yhteen. Ja plusmiinustilastoa en nyt tähän hätään jaksanut kaivella, vaikka se onkin tärkeä tilasto.

Silmiinpistävää tässä tilastossa on se, että mm. Steegilin pystyyn haukkumat KHL-puulaakimiehet kyykyttävät meidän ainoata NHL-miestä kovissa(kin) peleissä. Najaa, tietysti tuo on joukkuepeliä, ja Korpikoski olisi tarvinnut toiselle laidalle jonkun aivan muun kaverin kuin mitä Salminen on."



Lisään tähän vielä, että SM-liigamiehet Koskirannan johdolla kyykyttivät kivasti 5-5 pelissä super-Sedineitä. Harmi vaan, että alivoimalla Sedinit päästettiin kerran ratkaisemaan ja heille sattui toisella kertaa aivan järjetön munkendaali.

Kontiola on ollut tähänkin asti aina vaarallisin hyökkäyspään sentteri myös aikaisemmissa kisoissa, mutta miestä ei ole juuri kentälle päästetty. Kaikki varmaan muistaa sen USA-ottelun, jossa Kontiola ja Joensuu päästettiin irti vähän ennen loppua. "Toimistosta" kiekko lapaan ja Joensuu kiittää, kuittaa ja nostaa Suomen välieriin.

Aaltonen on näyttävä pelaaja, mutta toistaiseksi ollut hieman puoliturhake kun vastustaja on koventunut. Venäjä-pelissä Kontiola sai itse puskettua tarvittavat tehot Aaltosesta huolimatta, mutta kun Ruotsi-pelissä kärkikynä-Aaltosen peli sekosi eikä Kontiolakaan ollut missään hirmuvireessä (ja kun Lepistö-Hietanen vajosivat johonkin), hyvin pelannut Pesonen ei tietenkään yksinään voinut koko ykköskentän peliä viedä eteenpäin. Pesonen jatkoi tasollaan ja Kontiola palasi tasolleen pronssipelissä, mutta mikään ketju ei tällä tasolla voi pelata hyvin, jos yksi lenkki ikäänkuin puuttuu. Ja jos koko kentällinen huomioiden mitään järkevää tukea ei tule edes pakeilta Lepistö-Hietanen.

Kontiola oli nyt kisojen paras sentteri, mutta jos hänestä haluttaisiin vieläkin enemmän kaivaa irti Sotshissa, aaltosen tilalle tarvittaisiin joku suoraviivaisempi pyssyttäjä. Ei tarvitse edes olla mikään Selänne, mutta kuitenkin joku kohtalainen kaveri. Olisiko Jesse Joensuusta tähän rooliin?


Ps. Daniel Sedin jäi muuten aivan Henrik Sedinin varjoon. Onko heillä NHL:ssäkin sama rooli, että velipoika pitää molemmat leivässä kiinni?

Pps. Se raivo, jolla USA tuli pronssipeliin pisti vähän hymyilyttämään. Perinteisen väitteen mukaan kun Pohjois-Amerikkalaiset eivät voisi vähempää kiinnostua jostain pronssilätkinnästä. Mitallittomat ja suht. nuoret Jenkit olivat aidosti kiinnostuneita siitä, että saavat turnauksensa päättää voittoon.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Vaikea tässä vaiheessa sanoa paljon mitään varmaksi, kun ei tiedä kuinka kukakin onnistuu/kehittyy/loukkaantuu ym. ensi syksyn aikana. Heitetään kuitenkin jotain(huom. sisältää toiveita/ennustusta pelaajien kehityksestä ym.):

Valtteri Filppula - Mikko Koivu - Tuomo Ruutu
Lauri Korpikoski - Mikael Granlund - Jussi Jokinen
Ville Leino - Petri Kontiola - Juhamatti Aaltonen
Leo Komarov - Jarkko Immonen - Sean Bergenheim

13. hyökkääjä: Jori Lehterä tai Aleksander Barkov

Sami Vatanen - Sami Salo
Joni Pitkänen - Ossi Väänänen
Janne Niskala - Olli Määttä/Rasmus Ristolainen

7. puolustaja: Olli Määttä/Rasmus Ristolainen


Tuukka Rask
Pekka Rinne
Kari Lehtonen


Papat(S. Koivu ja Selänne) jätin tylysti pois. Heidän aikansa maajoukkueessa oli ja meni. Kiitos siitä.

Vatasen uskon saavan syksyllä kunnolla peliaikaa Ducksissa ja myös pelaavan hyvällä tasolla. Nopea nousu häneltä Suomen nykyiseksi ykköspakiksi tapahtuu. Timosen uskon jättävän kisat väliin, että jaksaa painaa Flyersin matkassa keväänkin. Kuitenkin kisoihin mennessä ehtinyt kertyä jos jonkinlaista pikkuvammaa syyskauden aikana, niin niitä on hyvä parannella kisojen ajan. Toni Lydman voisi olla tuolla noiden parin nuoremman kaiffarin tilalla, mutta mieluummin näkisin Määtän ja Ristolaisen kehittyvän syksyllä suomalaispuolustajien eliittiin, mikä ei toisaalta mitään maagista vaadi, ja pelaavan kisoissa.

Maalivahdeista pelaa se, jolla kausi on lähtenyt parhaiten käyntiin. Kovatasoinen kolmikko.
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Leinolle ei annettu reilusti aikaa tulla sisään joukkueeseen, vaan hän näytönpaikan saatuaan näytti heti olevansa luottamuksen arvoinen tekemällä kolmeen ensimmäiseen peliin tehot 1+2.

Hän sai peliaikaa ja 3 peliä saadakseen nuo tehot. Pessi ei saanut.Piste.

Mitä tulee muutoin tuohon Sotshin joukkuekaavailuun, niin ärsyttää tuo,että mm. Olli Jokista roudataan melkein joka rosterissa kisoihin, vaikka äijällä on kuulemma mennyt täysin perseen alle kulunut kausi. Sitten taas, kun jollakulla toisella on mennyt hienosti, niin sekään ei riitä, kun ei ole änäripelaaja.Tässä tarkoitan lähinnä Kontiolaa. Todella uskomattomia puusilmiä ne, jotka eivät näe Konnalle käyttöä! Sen ymmärrän, jos Aaltosta ei paljoa ole tarjottu, sillä vaikka onkin taatusti viihdyttävin pelaaja, niin välillä menee pasmat aika sekaisin, vaikka kehitystä onkin tapahtunut.

Erkka sanoi, enkä usko, että puhui lämpimikseen, että pelaajia tulee monesta liigasta. Kyseeseen tulee mun käsitykseni mukaan sitten ainakin sekä SM-liiga, KHL että NHL. Hyvä niin. Kisat ovat Euroopassa, isossa kaukalossa. Änäripelaajat ovat tottuneet pieniin ympyröihin ja menee aikaa tottua isoon lentokenttään.

Tuota silmälläpitäen katson myös, että joku maalivahdeista pitäisi olla Euroopasta. En ole mikään asiantuntija tietenkään, mutta uskon, että änärivahdeilla menee hetki tottua erilaiseen pelirytmiin Sotshissa kuin mihin ovat tottuneet rapakon takana. Selvähän se on, että pelintempo on erilainen ja siihen suhteutettuna myös strategia. Hassuahan tuo on muutenkin, että esim. Raantaa suorastaan pilkataan nyt, meidän liigastamme ne tähtimoketkin änäriin ovat tulleet. Lisäksi änärimokkemme ovat välillä kv.kisoissa kusseet alleen oikein kunnolla, ettei sekään kaikkea takaa se NHL-status.

Mun silmissä KHL ei ole pienempi liiga kuin NHL, mutta pitäkää makunne tekin, niinhän Mustikin tekee, kun persettään nuolee.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös