Olympiakarsinnat

  • 106 822
  • 476

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Alkujaan piti odotella iltaan asti, mutta kieltämättä edelleenkin juuri nyt on jo sattunut ja tapahtunut valmiiksi melkoisen paljon.

Siinä siis mitä Talviolympialaisten 2026 Karsintaan tulee!

Tältä tilanne näyttää siis juuri nyt kun tietenkin on vielä tänäkin iltana otteluja edessä, vähän niitä on jo valmiiksi pelattukin ja nyt päivityksenä tähän osaan otteluista tulee nyt reilu lyhennys lähinnä jo reilusti aiemmin illalla pelattujen ottelujen suhteen puhuen:

Jääkiekon Talviolympialaiset 2026 Karsinta

Lohko D

30.8.2024

Kazakstan-Itävalta 2-1 (Tämä ottelu käytiin läpi jo aiemmin illalla päivitysviestin yhteydessä.)

Unkari-Slovakia (Mikäli tähän otteluun olisi ollut Unkarin pistetili auki niin pystyisin vielä pitämään yllä jotakin toivoa ja suhtautumaan tähän myönteisemmin. Mikäli ottelu olisi vielä vaikkapa Unkari-Slovenia niin silloin tähän vielä pystyisi ehkä suhtautumaan myös äärimäisen vaikeana, mutta jopa voitettavana otteluna.

Slovenia käytännössä on jääkiekossa kykytasoltaan ainakin historiallisemmin peilaten ollut kuin se Slovakian oma B tai C-maajoukkue ottelutilanteesta ja ikäluokasta riippuen jääkiekossa ja Slovakia on itsessään sitten ikään kuin se valovuosia edellä oleva A-maajoukkuepuoli.

Siksi tähän otteluun ei juuri pahemmin ole itselläni myönteisyyttä vaikka ilman muuta katson ja kannatan Unkaria. Toivottavasti edes tappioluvut pysyisivät pienenä.

Pientä toivoa tuottaa kylläkin nyt normaaliin nähden se, että pelitavat ovat yllättävät samat kuin Slovenialla. Toki heikoimmillaankin paljon sloveeneja edellä ja niihinkin voidaan iskeä.

Lisäksi Slovakialla on hetkeen ehkä heikoin maajoukkuetilanne ja se olisi vielä huonompi ilman KHL-ehdokaspelaajapelastajia. Silloin kuitenkin ihmeenkin sattuessa pisteryöstökin olisi jo juhlan paikka!

Slovakialle tämä voidaan laskea nk. Hengähdystauoksi, mutta kyllä heilläkin voi huonoimmillaan mennä ottelut todella huonosti toisinaan. Ellei sitten kaikki yllätetyksi tulemiset ja perseilyt nähty jo eilen Itävaltaa vastaan. Muutoin ei paljon jälkipolville muisteltavaa tule tästä ottelusta.

Tällä hetkellä kuitenkin tämä ottelu on muuttunut jännitysnäytelmäksi jossa ei ehkä välttämättä allekirjoittaneen pumppu kestä katsoa sitä loppuun asti mikäli tätä menoa ottelu jatkuu näin!

Tasapelissä 1-1 kun mentiin ensimmäiselle erätauolle Unkarin harmillisesti hukattua yhden melko selkeänkin ylivoiman ja välttyi taas onnella yhdeltä turhalta jäähyltä lisää. Unkarin maalivahti Adam Vay torjui hyvin, mutta oli ennen erätaukoa yhden omituisen lisätauon pyytäjä ja saaja kesken ottelun:

Syy johtui maalivahdin jalan kiinnikesuojan irtoamisesta jolloin patjan sovittamisen ajaksi tuli pelikatko huolimatta Slovakian protesteista asiaan.

Vastalauseita saa esittää, mutta ei jääkiekossa ainakaan ammattimaisesti maajoukkuetasolla puhuen saa pelata ilman asianmukaisesti kiinnitettyjä jalkasuojia patjoineen mitä maalivahteihin tulee ja tätäkin toimitsijat teroittivat päätöksessään.

Eli irtoaminen tai riittävä epäily irtoamisesta maalintekotilanteessakin aiheuttaa mahdollisen maalin hylkäämisen ja pelikatkon mikäli vain kaikki osuisi samaan aikaan. Nyt oli lähellä, mutta ei edes tullut maalia joten vastalauseet sinänsä toki erikoiseen ja myös harvinaiseen tilanteeseen tavallaan olivat turhia. Toinen erä on jo meneillään joten tästä jatketaan.

Näin mietin tuolloin aiemmin illasta ja nyt päivityksenä ollaan ikävä kyllä pitkältä tuntuneen toisen erän ja Unkarin peräti karmaisevasti lähes kokonaan kahden hukatun ylivoimatilanteen jälkeen tilanteessa 1-3 Slovakian johtaessa kieltämättä nolontuntuisesti kaikkiaan ajatellen.

Näistä yhden maalin Slovakia sai käytännössä heti sen jälkeen kun Unkarin jostain käsittämättömästä syystä nyt kesken ottelun jähmeäksi muuttunut ylivoimatoteutus lässähti kokonaan heti kun loppuhetket ja tasakenttäaika lähestyivät ja tulivat voimaan!

Päätöserään lähdettäessä Unkarilla on vielä hyvin rajallisesti toivoa jäljellä, mutta maaleja on nyt pakko tulla ja ylivoiman jäännöksiä on erittäin vähän jäljellä kun lähdetään jatkamaan.

Eniten tässä ottelussa on puistattanut ehkä suhteessa kaikkien aikojen lähtökohtaisesti kovimpaan Slovakiaa vastaan käytyyn Unkarin pelaamaan otteluun sitä vastaan ei pelkästään jo hukatut ylivoimat muutenkin vaan välillä on hukattu kahden miehenkin ylivoima!

Tosin välillä toimitsijalinjakin näytti välillä pelottavankin paljoon kotiinpäin mitä Slovakiaan tuli ennen kuin kieltämättä viimein alkoi niitä jäähyjä näkymään sinnekin suuntaan.

On paha veikata lopputulosta, mutta huonoimmillaan tästä tulee Unkarin tappio ehkä sen maalein 2-5 tai jotain sinne suuntaan.

Riippuen miten Vayn Adam jaksaa maalinsuulla ja siihen sitten tietysti muuta tilannetta sattuen. Muussa tapauksessa ehkä pistepotin jako voinee olla onnistuessa mahdollinen, mutta sekin palvelee enemmän Slovakiaa kuin Unkaria siinä mitä ehkä tulisi vielä kisakoneeseen pääsyyn sitten ajatuksena. Näin päivityksenä loppuun näin jo jatketaan alkanutta kolmatta erää.)

Lohko E

30.8.2024

Ranska-Slovenia 5-1 (Tämä ottelu käsiteltiin jo aiemmin illalla pitkästi edellisen päivitysviestin yhteydessä.)

Ukraina-Latvia (Latvialla on vähän nyt edessään nk. Hengähdystauko ennen mahdollista lopullista ratkaisua, mutta kyllä heilläkin olisi vähän vähemmän syytä nyt olla riippuvaisia tähän otteluun ylivoimamaaleista kun vähempikin suorite lähtökohtaisesti riittää. Ukraina sinnittelee, mutta kaatunee kunnialla ihmeittä.

Tosin eihän sitä koskaan tiedä kun tässä maassa toisinaan toden totta osataan yllättää monin tavoin. Niin jäällä kuin sen ulkopuolella!

Tämä ottelu alkoi aiemmin ja on nyt toisessa erässä tilanteessa 0-2 Latvian johtaessa Ukrainan kannalta ikävästi.)

Lohko F

30.8.2024

Norja-Iso-Britannia 6-2 (Tämä käsiteltiin jo aiemmin illalla edellisen päivitysviestin kohdalla isommin.)

Japani-Tanska (Myönteisestä yrityksestä huolimatta Jääkarhut jo voittivat Japanin. Täten pakkorako on edessä ja haaste periaatteessa on vieläkin pahempi kun on vieläkin enemmän Tanskalla esimerkiksi NHL-miehiä käytössä.

Siinä missä vertailuksi vasta varovaisesti voisi puhua, että olisikohan maalivahti Yuta Narisawa seuraava edes ajatuksellinen Japanin NHL-maalivahti sitten joskus? Seuraaja hän on joka tapauksessa Yutaka Fukufujille. Japani on kuten monet muutkin joukkueet turnauksessa niin pakkoraossa. Pisteitä on saatava tai käytännössä muuten kaikki on mennyttä.

Vaikka ehkä vielä päätöspäivän peleissä voisi tämän päivän tuloksista riippuen muissa lohkoissa jotain pisteitä vielä saadakin niin ne eivät välttämättä riitä edes muuhun lohkokakkospaikkaan. Tanskalle riittää yllättävänkin vähäinen suorite tästäkin ajoittain Tanskalle pelottavasta perinnekamppailusta huolimatta.

Aina siis mitä tulee vaikka historiallisiin Olympiapaikkoihin tai MM-kisojen alempien sarjojen pariin muistaen.

Toisaalta Tanska viimein pääsi Pekingiin toissa vuonna pelaamaan ja kyllä noste on ansaitun kovaa nytkin Pekingin viimein katkaistua selvemmän kisattomuuden ja Albertvillen 1992 nk. Talviolympialaisten Virallisen Karsijan Haamun se karisti myös harteiltaan silloin! Jännitysnäytelmä tähänkin siis toivon mukaan luvassa.

Tämä ottelu on parhaillaan käynnissä tilanteessa 0-0 kun ensimmäistä erää vielä pelataan.)

Tälle päivälle Talviolympialaisten Karsinnat pelataan tai on pelattu onneksi samoilla kellonajoilla kuin eilenkin kaikissa lohkoissa.

Slovakiassa Ondrej Nepela Arenalla Bratislavassa ottelut alkavat tai ovat alkaneet Klo 14 ja Klo 18 Slovakian Aikaa eli Klo 15 ja Klo 19 Suomen Aikaa, Latviassa Riga Arenalla Riiassa ottelut alkavat tai ovat alkaneet Klo 16 ja Klo 20 Latvian Aikaa ja aika on sama kuin Suomessa joten sitä ei miettiä tarvitse ja vielä Tanskassa Aalborgissa Aalborgin Jäähallissa eli Aalborg Arenalla ottelut alkavat tai ovat alkaneet Klo 15.30 ja Klo 19.30 Tanskan Aikaa eli Klo 16.30 ja Klo 20.30 Suomen Aikaa.

Otteluseurannan suhteen nyt lopultakin ihmeittä viimein jännittävää loppuiltaa!
 

Kiekkonarri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, New Jersey Devils
Seuraamiset jäi eilen tuloksien ja koosteiden seuraamisen varaan, mutta mainittavaa toki löytyy. Pari hattutemppuilijaa saatiin lisää kun Patrick Thoresen ja Alexandre Texier laittoivat limpun uuniin kolmesti ja vielä periaatteessa samalla tavalla tehden joukkueidensa kolme ensimmäistä maalia. Varsinkin Texierin kolmas oli komea sihautus ylivoimalla ja tuo nimenomainen ylivoima viisikko voi olla se X-factor joka lopulta vie Ranskan Olympialaisiin. Hornankattila odottaa sunnuntaina.

Norja jatkoi vakuuttavasti ja tällä hetkellä näyttää siltä, että lähinnä itse voisivat puppeloida itsensä ulos. Slovakialla on ollut myös draamaa mukana kun Marian Studenic poistui joukkueesta kun ei ollut tyytyväinen rooliinsa ja eilen kilpakiekossa päätyyn Simon Nemec loukkasi itseään. Arvioita tehdään huomenna pelaako vai ei. Nihkeä avauspeli vaihtui rökälevoittoon Unkaria vastaan.

Japani ryösti Tanskalta pisteen mikä ei "finaalin" kannalta sinänsä merkitse sillä keskinäisen ottelu lasketaan ennen maalieroja, mutta olihan tuo jokatapauksessa melkoinen yllätys. Lars Eller päästi kotiyleisön piinasta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös