Ollakko vai eikö olla – kärppähuhut ja mutut

  • 4 084 610
  • 17 350

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Täytyy nostaa Bunnamaniin verrokiksi Juho Lammikko, jos häneltä jotain kiekollista potentiaalia haluttaisiin ulosmitata. En vertaa pelkästään hampaattomuuden vuoksi, vaan myös Lammikko pelasi AHL:ssä pääasiassa rikkovammassa roolissa PPG:llä 0.40. Myös NHL:n puolella hän pääsi pelaamaan 40 ottelua, mutta pelaten pääasiassa 0-0:aa nelosketjussa.

Sekä Lammikko että Bunnaman tekivät kuitenkin juniorina kohtalaisia tehoja OHL:ssä. Bunnaman oli siellä kahdella viimeisellä kaudellaan joukkueensa 3-4:ksi paras pistemies, kuten myös Lammikko suurinpiirtein, kun Dal Collen kanssa oli tasapisteissä. Eipä ollut Bunnamanilla myöskään AHL-sisääntulo aivan täysin tehoton (19+13=32). Pohjatyötä ja kultturisia eroja on sitten tietysti enää vaikea verrata keskenään.

Lammikko tuli Kärppiin nimenomaan kyllästyttyään rikkovaan rooliinsa ja halusi ulosmitata kiekollisen potentiaalinsa. Hän onnistui siinä Kärpissä kiitettävästi ja on pelannut sittemmin monipuolisempaa roolia ulkomailla ja Leijonissa. Olisiko Bunnamanissakin vielä aihiota, kun ikääkin on vielä 25 vuotta eli ei välttämättä ihan prime-vuosissa? Ehkä sieltä etunimen veroisesti jotain voi odottaa.
On kyllä loistavasti löydetty verrokki. Paljon samankaltaisuutta on Lammikossa ja Bunnamanissa. Jos Bunnaman Kärppiin tulisi, olisi makeaa nähdä häneltä samankaltainen veto kuin Lammikolta, eli 22+29=51 (+30).
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Bunnamanissa - ykkössentterioletetussa - ainoa hankintaa puoltava seikka on ikä. Todennäköisesti innostus ja energia riittää vielä. Toisessa vaakakupissa on taas se, että ilman maailman suurinta magiikkaa hänen pelitaidot eivät Liigassa tulosrooliin riitä. Eikä myöskään luistelu. Olen häneltä useamman pelin nähnyt, yhden jopa livenä.

Floppivaara on vähintäänkin ilmeinen, mutta kuten totesin, innostus duunin tekoon voi paikata. Syytä on tottua siihen toki, että tämä on Kärppien vetovoima nyt, kunnes toisin todistetaan.
 

maalisieppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
On huomattavasti todennäköisempää että Bunnaman sekä Mingola epäonnistuvat ja floppaavat (jos ylipäätään tulevat) kuin onnistuvat. Kumpikaan pelaaja ei tuo kesää
 

VeeJiiJii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat, Sharks, Avalanche
On kyllä loistavasti löydetty verrokki. Paljon samankaltaisuutta on Lammikossa ja Bunnamanissa. Jos Bunnaman Kärppiin tulisi, olisi makeaa nähdä häneltä samankaltainen veto kuin Lammikolta, eli 22+29=51 (+30).
Bunnaman on silti sellainen haku jolta ei tiedä mitä odottaa ja minkälaiset odotusarvot hänelle kannattaa laittaa. Onko hän enemmän sentteri vai laituri? Jos Bunnaman on Kärppien sentteristön viimeinen palanen, niin meillä on melkoiset jässikät.

Voimasuhteiden kannalta Bunnamania on silti vielä todella vaikea arvioida mitä odottaa ja sitä kautta koko sentteristöä. Jos mies Kärppiin tulee, Lasse saa hieman avata mitä hänestä saadaan. Bunnaman vaikuttaa monikäyttöiseltä ja saattaa onnistua ja valloittaa sydämet myös siinä roolissa mihin häntä ei hankita, mutta toki toivon että se ei tapahtuisi omien junioreiden kustannuksella. Laitureita riittää kyllä.

Kun Lammikko tuli Kärppiin, hänestä taidettiin yleisesti odottaa Nicklas Lasun korvaajaa kakkosketjun kahden suunnan sentterinä, kun taas Michal Kristofilta saattoi odottaa enemmän tehoilua. Asetelma kääntyi kuitenkin toisinpäin ja Lammikko hieman yllätti itsenikin. Bunnamanilta en ihan vastaavanlaiseen usko, mutta kenties nuo @Sturba n mainitsemat 35-40 pistettä vaikuttaa realistisemmalta. Saa yllättää.
 
Viimeksi muokattu:

totonboset

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & Canes
On huomattavasti todennäköisempää että Bunnaman sekä Mingola epäonnistuvat ja floppaavat (jos ylipäätään tulevat) kuin onnistuvat. Kumpikaan pelaaja ei tuo kesää
Tähän olisi kyllä hauskaa kuulla perustelut tai edes määritelmä siitä mikä kyseisten pelaajien kohdalla katsottaisiin floppaukseksi?

Mingoia on osoittanut lähihistorian aikana olevansa pelaaja, joka kykenee taistelemaan Liigan maalipörssin kärkipäässä. Kaudella 19-20 teki 20 maalia liigassa 52 peliin. Samalla kaudella Kärppien pelaajista 20 maaliin ylsivät Puljujärvi (24 maalia 56 peliin), Lammikko (22 maalia 57 peliin), ja Pyörälä (20 maalia 51 peliin). Turunen teki tuolla kaudella 20 maalia, Bertrand 21 ja Aaltonen 19. Eli muutama kausi sitten oli aika kovassa seurassa maalintekijänä. Mielestäni Mingoiassa on kaikki potentiaali voittaa Kärppien sisäinen maalipörssi ja uskon tekevän terveenä pysyessään vähintään 20 maalia ja 40 pistettä.

Bunny-man on suorittamani tutustumisen perusteella myös pelaaja, jolla menestyminen Kärpissä ei tule jäämään kiinni asenteesta tai laiskuudesta. Jos tekee ~20 maalia ja ~40 pistettä niin en yllättyisi. Jokatapauksessa miestä on kehuttu hyväksi koppipelaajaksi ja kaveriksi joka antaa jokaisena iltana kaikkensa joukkueelle. Kuulostaako pelaajalta joka floppaa täydellisesti... Mielestäni ei. Eiköhän Bunny tule Eurooppaan ajatuksena pelata itsensä Sveitsin tai Ruotsin rahakkaampiin ympyröihin. Pelaaja parhaassa iässä ja hänellä ei ole todellakaan varaa pelata huonosti tai haaveet hyvästä palkkapussista tuleville kausille voi unohtaa. Videoista päätellen kaverilta löytyy sellaista Tkachuk-tyylistä röyhkeyttä ja ilkeyttä mennä maalille ja laittaa kiekko reppuun. Jos tykkäät Hyrystä niin varmaan myös Bunnyn peli tulee maistumaan.
 

Pedon kynnet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Heitänpä oman lusikkani tähän Bunnaman keskusteluun. Aika vahvana on huhu hänestä ollut esillä. Tietämättä miehestä sen enempää, tätä keskustelua seuranneena kuitenkin, on tullut argumenttejä puolesta ja vastaan.

"Ei riitä nopeus" on yksi väite. Saattaa pitää paikkansa, ettei olisi "nopea". No, aikanaan muuan Viuhkolakin oli "liian hidas" , siis joidenkin mielestä. Sitä hitautta tai kääntäen, nopeuden puutetta, voi kompensoida monilla muilla ominaisuuksilla. Tuolla Viuhkolavertauksella ei ole tarkoitus verrata miehiä keskenään, ei alkuunkaan. Kunhan esimerkkinä siitä, ettei nopeus riittäisi.

Se, mihin Bunnaman tullessaan toisi varmasti apua, näin uskoisin, olisi yv peli. Siinä kunhan vaan alueelle päästään, niin "hitaampikin" pärjää. Onko paikka pelintekijä, snaipperi tai maalinedusta, jääköön valmennuksen päätettäväksi. Maalinedustalla voisi isona ja röyhkeänä olla se, joka lapioi limppua verkkoon.

No, tämä kaikki täällä ml tuo ylläoleva on vielä täyttä spekulaatiota. Aika näyttää tuleeko mies Kärppiin vai onko hän vaan jälleen yksi "instagram-huhu", joka on saanut siivet alleen, koska porukka täällä (itsekin) on odottanut kiihkeästi pelaajauutisia.
 

Sturba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Myllykosken imuri, Kärpät, Carolina Hurricanes
"Ei riitä nopeus" on yksi väite.
(Ei välttämättä sinulle tämä vastaus, vaan yleisesti) Kyllä riittää. Hyryn jälkeen nopein sentteri. Toki se ei ole vielä mitään, mutta kyllä riittää. Ja kun jaksaa painaa hommia täysillä - osittain pakon edessä nimenomaan tuon seuraavan pelipaikan kannalta, kuten @totonboset tuossa pohti - niin vaikuttaa myös nopeammalta.

Aika näyttää tuleeko mies Kärppiin vai onko hän vaan jälleen yksi "instagram-huhu", joka on saanut siivet alleen, koska porukka täällä (itsekin) on odottanut kiihkeästi pelaajauutisia.
Olisihan se nyt aika kummallista, jos sekä Bunnamanin äiti että kaveri alkaisivat seuraamaan Kärppiä Instagramissa ihan huvikseen. Tuskin ovat ikinä ennen edes kuulleet Kärpistä, ainakaan silleen että muistaisi muutamaa minuuttia pidemmälle.

Manninen/Ruohomaa olisi ollut täydellistä. No, saatiin Bunnaman. Semmoista se on. Enkä missään nimessä dumaa Connoria etukäteen.
 

Goner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, NHL
Mingoia on osoittanut lähihistorian aikana olevansa pelaaja, joka kykenee taistelemaan Liigan maalipörssin kärkipäässä.

Bunny-man on suorittamani tutustumisen perusteella myös pelaaja, jolla menestyminen Kärpissä ei tule jäämään kiinni asenteesta tai laiskuudesta. Jos tekee ~20 maalia ja ~40 pistettä niin en yllättyisi.
Mignoialla on tasan yksi kausi, jolloin on tehnyt 20 maalia aikuisten sarjassa. Aivan harhaista olettaa, että mies tulee oletuarvoisesti olemaan liigan maalipörssin kärkeä.

Bunnaman perinteinen AHL-arpa, hyvää on ikä ja ilmeisesti hyvä joukkuepelaaja. Silti on varsin huolestuttavaa, jos miestä asetellaan ykkössentteriksi, kun on kuitenkin pelannut ehkä enemmän laidassa aikuisiällä. Oli viime kaudella AHL-joukkueensa 11 paras pistemies, teki 6 pistettä enemmän kuin Levchi, pelaten 26 peliä enemmän. Tähän vielä ensimmäinen kausi Euroopassa ja pimeässä Oulussa, niin kysymysmerkkejä on kyllä huomattavan paljon.

Molemmat voivat olla erinomaisiakin vahvistuksia, mutta lähtökohtaisesti ei älyttömästi säväytä.
 

Crüe 13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Chicago Blackhawks, P-iirot, ManU.
Tulee mieleen muuan chris vandevelde joka seitsemän vuotta sitten kävi Raumalla.
Suht samanlaisia AHL-tehoja. Pelasi kyllä kolme täyttä kautta showssa ennen.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mignoialla on tasan yksi kausi, jolloin on tehnyt 20 maalia aikuisten sarjassa. Aivan harhaista olettaa, että mies tulee oletuarvoisesti olemaan liigan maalipörssin kärkeä.
En minä näe harhaisuutta tuossa ajatuksessa. Ensimäinen liigakausi 2019-2020 toi hänelle tehot 52o 20+21= 41 (+12). Toisella kaudellaan liigassa 2020-2021 hän oli 20 maalin ja 66 pisteen vauhdissa ennen loukkaantumistaan. Kyllä hänestä voi odottaa loistavaa pelaajaa Kärpille ja jopa taistelua maalipörssin kärjessä. Jos kaveri siis Kärppiin on edes tulossa. Toivottavasti olisi.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
En minä näe harhaisuutta tuossa ajatuksessa. Ensimäinen liigakausi 2019-2020 toi hänelle tehot 52o 20+21= 41 (+12). Toisella kaudellaan liigassa 2020-2021 hän oli 20 maalin ja 66 pisteen vauhdissa ennen loukkaantumistaan. Kyllä hänestä voi odottaa loistavaa pelaajaa Kärpille ja jopa taistelua maalipörssin kärjessä. Jos kaveri siis Kärppiin on edes tulossa. Toivottavasti olisi.
Kyllä, ja sen jälkeen on pelannut pari kautta heikkotasoisemmassa DEL-Liigassa, joka on omasta mielestäni se syy, mikä langettaa niitä kysymysmerkkejä Mingoian yläpuolelle. On todistanut pari kautta sitten pystyvänsä tehoilemaan Liigassa, joka totta kai on asia, mikä pitää huomioida. Mutta samalla on mielestäni objektiivista ja realistista pohtia, että mitä ne pari kautta heikkotasoisemmassa Saksassa ovat miehen pelaamiselle tehneet. Saksassa se kollektiivisen joukkue- ja puolustuspelaamisen vaade, eikä etenkään kamppailupelaaminen ei ole likimainkaan samalla tasolla, mitä se Suomessa on.

Sen takia, jossain osin vapaammassa ja osin myös kamppailutasoltaan "kevyemmässä" DEL-liigassa tehoilu onnistuu jopa paremmin, kuin Suomessa. Yhtenä esimerkkinä vaikkapa DEL:issä kovia tehoja pari kautta sitten nakutellut TPS:n Ortega, joka em. syistä jäi juuri Suomessa täysin jalkoihin, koska nuo asiat (eli kova kamppailupelaamisen ja puolustuspelaamisen vaade, joka on pois siitä hyökkäyspelistyä ja pisteiden teosta) taittoivat miehen katki niin sanotusti ja tehoilu Liigassa ei enää onnistunutkaan samaan malliin, kuin Saksan maalla. Mutta Suomeen tultaessa, A) armoton kamppailupelaamisen vaade, B) armoton kollektiivisen joukkuepelaamisen vaade sekä C) armoton puolustuspelaamisen vaade asettavat aivan uudenlaisen riman pelaamiselle. Tämä sanottaessa, niin toki Mingoilta löytyy parin vuoden takaa näyttöjä, siitä, että Suomessakin kovaan tehoiluun pystyy. Mutta se pointti olikin juuri se, että näistä vuosista on jo pari kautta aikaa, nyt pari kautta on mennyt heikkotasoisemmassa Saksassa, jossa rima em. tiettyjen pelillisten asioiden suhteen on heikompi.

On mielestäni täysin realistista pohtia, että miten ja kuinka paljon ne ovat vaikuttaneet Mingoian tasoon ja siihen, kuin hyvin se parin vuoden takainen Suomen-taso on miehellä yllä pysynyt. Loikka Suomesta Saksaan, oli vaatimustasollisesti yksi-pari loikkaa taaksepäin ja nyt mies on pari vuotta siinä ympäristössä treenannut (ns. "heikomman" vaatimustason ympäristössä, jos tällainen kärjistys sallitaan). Suomessa mies kuitenkin treenais ja pelasi joka ilta äärettömän kovan tason vaatimusten mukaisesti ja sitä peli, mutta miten pari viime kautta - huomionarvoista, etenkin heikkotasoinen viime kausi - on vaikuttanut miehen tasoon ja kykyyn nostaa se pelaaminen ja rima taas Liigan pelillisten standardien mukaisesti. Onko Mingoian oma rima vähän laskenut viime vuosien aikana ja mies liikaa tottunut - tiettyjen pelillisten elementtien osalta - joka Suomessa ovat kovalla tasolla, heikompaa vaatimustasoon. Etenkin kun viime kausi Saksassa jo oli - tehollisesti ja etenkin maalien osalta - aika ilmeisen vaikeahko.

Ei ole ollenkaan "typerää" pohtia, että mitä 'jälkiä' pari viime kautta heikkotasoisemmassa DEL:issä - jossa on saanut tottua vähän kevyempään kamppailupelaamiseen, eikä niin struktuuriseen puolustuspelaamiseen joukkeutasolla - ovat mukauttaneet ja vaikuttaneet Mingoian pelaamiseen. Suomessa treenikulttuuri on myös aika kovalla tasolla. Onko miehen oma henk.kohtainen taso - kaikki em. tekijät huomioiden - noussut vai laskenut pari pykälää. Tässä voisi jopa käyttää sellaista klisesitö sanotnaa, kuin, että "seura tekee kaltaisekseen", ja jos on pari kautta treenannut ja pelannut vaatimustasoltaan heikkotasoisemmassa sarjassa, niin...

Plus, Mingoia oli pari kautta sitten Suomessa kärkipelaaja ylemmän keskikastin joukkueessa eli KooKoossa. Me kaikki tiedämme, että on aivan eri asia olla johtava kärkipelaaja ns. "keskikastin" joukkueessa, kuin lähtökohtaisesti aina mestaruutta tavoittelevassa joukkueessa. Tuonkin osalta se hyppy on oikeasti tosi valtava, valtavampi kuin moni kuvittelee, eikä todellakaan mikään itsestäänselvyys, että myös Liigan kärkitason joukkueessa siihen pystyy "automaattisesti".

Sori OT:sta, mutta osaltaan toki liittyy huhuihin, kun ei se Mingoiankaan diili ilmeisesti vielä ihan varmaa ole, jos siis nyt on tuloillaan, kutedn vahvasti siltä näyttää.
 

Sturba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Myllykosken imuri, Kärpät, Carolina Hurricanes
@Proffa_20 Hyvää ja ehdottomasti aiheellista pohdintaa. Uskaltaisin sanoa näin, että ihan varmasti Mingoian taso on hieman laskenut, juuri tuon takia kun ei ole hypännyt Suomesta vaativampaan ympäristöön, vaan askeleen taaksepäin Saksaan. Ei välttämättä paljoa, mutta kuitenkin.

Mingoian tehot riippuvat paljolti siitä, kuinka lennokasta ja hyvää kiekkoa Kärpät pelaa. Jos Kärpät pelaa tuollaista velttoilu-lätkää, mitä esimerkiksi viime kaudella, pisteitä tulee 25-30. Jos taas pelaa modernia jääkiekkoa, ja Marjamäki joukkoineen ottavat ison harppauksen viime kaudesta, 40-45p.

Kunhan mies pistää kaiken peliin, on hänestä paljon iloa tulevalla kaudella. Sitten nämä meikäläisen Bunnaman- ja Mingoia-pohdiskelut ovatkin hauskoja, kun kumpikaan ei puekaan Kärppäpaitaa päälleen ensi kaudella. Mutta eiköhän nuo lähes varmoja ole, ainakin Mingoia.
 

Vaara

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Paljon juttua molemmista pelaajista eikä kummankaan sopimusta ole julkaistu. Ties vaikka eivät tulisikaan Kärppiin. Oisko kellään muita huhuja?
 

Sepi Kärsy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät. Detroit Redwings.
Pelaajamarkkinat on vissiin todella "kuivat" näiden huhujen mukaan. Jotain tämmösiä välimallin vahvistuksia huhuillaan tulevaksi.
 

Sturba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Myllykosken imuri, Kärpät, Carolina Hurricanes
Viimeisin huhu kertoo, että tiistaina tiedotustilaisuus, kaksi pelaajaa ja UTJ.

"Tieto" on eiliseltä, Kuusisaaresta. Varmistamaton huhu.
Toivottavasti UTJ ei vuoda julki etukäteen. Ja toivottavasti on oikea pommi! Ei siis räjähde, mutta että oikeasti on kykyjä olla loistava UTJ:n roolissa. Kykyjä olla se helvetin kova urheilujohtaja, joka lähtee muovaamaan Kärppiä pikkuhiljaa kohti Euroopan kärkeä.
 

Miekkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Juu tosiaan ei ole JP Vuorinen tulossa Kärppiin. Vuodesta 2021 Vuorinen on toiminut NHL:n Central Scoutingin Euroopan organisaatiossa ja siirtyy sen johtajaksi kesällä 2023 edellisen johtajan Göran Stubbin jäädessä pois ko.tehtävästä 40 vuoden jälkeen. Tästä taisikin joku jo mainita aikaisemmin, mutta laitetaan nyt kuitenkin.
 

Corona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Viimeisin huhu kertoo, että tiistaina tiedotustilaisuus, kaksi pelaajaa ja UTJ.

"Tieto" on eiliseltä, Kuusisaaresta. Varmistamaton huhu.

Huhuni olikin juuri juopuneen puheita...
Oliko kenties samoja henkilöitä, joka viihtyi MM-kisojen aikaan myös Tampereen yössä?

Varmistamattoman huhun mukaan, Tampereen yössä on nähty henkilöitä jotka hyvin vahvasti ovat tekemisissä seuramme toimihenkilöiden kanssa ja heidän huhujensa mukaan on kisojen jälkeen julkistamistarkoituksessa suunniteltu mediatapahtumaa jossa kyseessä on kaksi erittäin vahvistavaa pelaajasopimusta sekä uusi, hyvin pitkän suunnitelman omaava Urheilujohtaja. Näin sain ymmärretyksi, nimiä en saanut irti, mutta toivottavasti pitää paikkansa.
Ettet nyt vain heittelisi ihan omia mutuja huhuina?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös