Ollakko vai eikö olla – kärppähuhut ja mutut

  • 3 924 737
  • 16 726

Miksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, John Vanbiesbrouck
Uskoisin, ettei kokenutta maalivahtia tule. En tietenkään varma voi olla. Voisiko olla, että Marjamäki vakuuttui Blomqvistista niin, ettei Marjamäki koe jättävänsä mitään sattuman varaan luottaessaan Blomqvistiin?
Välillä täytyy pystyä luottamaan myös toiseen.

Blomma tuskin pelaa 50+ peliä ja olisiko se muutenkaan järkevää peluuttaa nuorta veskaria liikaa. Mitä, jos Blomma loukkaantuu tai väsyy tärkeimmillä hetkillä? Onko Meriläisestä kantamaan vastuu?
 

Teme91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Uskoisin, ettei kokenutta maalivahtia tule. En tietenkään varma voi olla. Voisiko olla, että Marjamäki vakuuttui Blomqvistista niin, ettei Marjamäki koe jättävänsä mitään sattuman varaan luottaessaan Blomqvistiin?
Enhän minä sillä, etteikö olisi vakuuttunut Blomqvistin suorituksesta, että saisi jatkossa enemmän vastuuta. Haen puheillani vaan Blommalle aisaparia, jolla olisi kokemusta.

Meriläisestä en näe vielä ottamaan ~20 peliä runkosarjasta olemattomalla miesten pelien kokemuksella. Taikka tuuraamaan Blommaa jos sattuu vaikka loukkaantumaan. Kesken kauden varteenotettavia maalivahteja ei oikein ole enää markkinoilla. Mielestäni olisi parempi mestikseen isolle vastuulle niinkuin tehtiin Blommankin kohdalla, ja seuraavalle kaudelle sitten kakkosmaalivahdin rooliin, jos kaikki mennyt odotusten mukaisesti.
 

Stultus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukiputaan LämyAkat
Taikka tuuraamaan Blommaa jos sattuu vaikka loukkaantumaan.
Meriläinen oli reilu neljä kuukautta sitten Pennasen papereissa Blomqvistia edellä, kun valittiin pelaavaa maalivahtia U20 MM-kisoihin. Oli siis tuolloin enemmän, kuin pelkkä tuuraaja.

Ensimmäiset Liiga-pelit voivat olla Meriläiselle vaikeita ja nuorten maalivahtien kehitystä on vaikeaa ennakoida, mutta kyseessä on erittäin lupaava maalivahti, joka voi nousta pelaavaksi Liiga-vahdiksi nopeallakin aikataululla. Mielestäni kortti, joka kannattaa katsoa jo tulevalla kaudella: Medium risk - high reward.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Eiköhän sieltä Kivistö, Koppanen ja Björkqvist julkaista tänään. Ei tuo Björkqvist juurikaan hurraa huutoja itsellä aiheuta. Heikot 12 pistettä tällä kaudella farmissa. Tuoko taklausvoimaa jengiin? Mieluummin Salomäki omana jätkänä sisään. Vesalainen taas olisi varmastikin nappihankinta, mutta ei taida hän olla tulossa.
Omissa papereissani tuo Björkqvistin hankinta taas olisi aivan huippu juttu. Mielestäni juuri sellainen pelaaja, joita Kärppien tulisikin hankkia näiden ikäloppujen jäähdyttelijöiden sijaan a'la Wellman. 25-vuotias (eli todella hyvän ikäinen) urallaan eteenpäin kovasti pyrkivä ja todella hyvän draivin omaava pelimies. Ja kaikenlisäksi kotimainen sellainen! Koppanen menee noilta osin myös tuohon samaan koriin. Tahtotila Björkqvistilla on varmasti kovempiin liigoihin ja vielä joku päivä olla NHL-tason pelimies. Aikanaan 2.rundin varaus, joten ollut jo nuoresta pitäen todella lupaava pelaaja. Nämä Koppaset ja Björkqvistit sellaisina 24-25-vuotiaina pelimiehinä ovat myös aivan juuri sinä läpimurron kynnyksellä sekä aivan siinä kynnyksellä menossa myös niitä parhaita pelivuosia kohti, joten tämänkin puolesta aivan optimaali-ikäisiä pelimiehiä.

Nostit esiin Björkqvistin vaisut tehot tällä kaudella AHL:ssä, mutta iski kuitenkin toissa kaudella KooKoon riveissä 44 ottelussa 11 maalia ja 26 pistettä (60 ottelun vauhdilla 15 maalia ja 35 pistettä) eli Bjöqkqvist on osoittanut myös pystyvänsä, jopa varsin hyvän tehoiluun meidän kotimaisessa Liigassa. 35 pinnan vauhti Björqkvistin profiilin pelaajalta olisi todella kova suoritus ja itse ainakin näkisin, että endi kauden Kärppien joukkueessa rooli tosiaan on siellä jossain 3.ketjun laidassa. Ei olisi monella joukkueella heittää noin koviin pistelukemiin pystyviä pelimiehiä 3.ketjuun sinne 'secondary scoring' -osastolle. Näkisin itse tässä Björkqvistissa jopa sellaista mahdollista projektipelaajan tynkää. Tulevalla kaudella rooli enempi siellä bottom-6 osastossa tulitukea antaen ja sellaiset n. 25 pinnaa iskien (+kovaa työntekoa, esimerkillistä pelaamista ja fyysisyyttä sekä kaksinkamppailu voittoja tuoden). Ja sitten ensi kauden jälkeen nousu isompaan rooliin sellaiseksi kärkiketjujen voimahyökkääjäksi iskien sellaiset 40-50 pinnaa ja tekemällä nousu koko Liigan parhaiden voimalaiturien ja Kärppien johtavien ydinpelaajien joukkoon.

Ja kun mainitsin tuossa tekstini ekassa kappaleessa tuon Björkqvistin "hyvän draivin", niin viittaan tällä siihen, että Björkqvistista ei välity mikään sellainen asenne, että "no voi vitsin vitsi, kiva kun pääsee Ouluun vähän neppailee ja pellailee *viheltelyä*". Ei, vaan mies aidosti haluaa kehittyä, on himotreenaaja (kannattaa käydä googlettelemassa, koska mies on aivan monsterimaisessa kunnossa, murskasi mm. Pittsburghin treenileirillä seuran monia fysiikkatestien kärkituloksia) ja miehen asenne on kunnossa. Pelkät raamit eivät kuitenkaan riitä, kuten näimme muuan Hakanpään tapauksessa aikanaan. Suikkasen alaisuudessa Hakanpää pelasi, kuin kuohittu kissimirri ja suoraan sanoen vitutti, että miten iso mies voi olla noin pehmeä.

Mutta sitten, kun Mannerin aikana Hakkis sai myös sen kuuluisan "eye of the tigerin" siihen pelaamiseen, mies ymmärsi alkaa käyttää hurjaa kokoaan sekä fysiikkaansa, niin eihän Hakkista pysäyttänyt kukaan. Björkqvistilla on raamit (186cm/90kg) kunnossa, mies on fyysisesti aivan hirmu kunnossa ja omaa vielä tuon "eye of the tigerin" sekä hurjan asenteen. Tämä kaveri ei pelaa kanamuna kainalossa, vaan laittaa joka vaihdossa kaiken peliin. Uskoisin, että Björkqvist tulisi jo ensi kaudella tarjoilemaan sellaisia maistiaisia, että epäilijöidenkin tuulitakit kääntyvät.

Vielä on todettava Björkqvistista se, että mikä hänessä vielä sytyttää itseäni on myös se, että miehestä oikein huokuu sellainen johtavan, esimerkkillisen sekä voittavan pelaajan käytös ja habitus. Björkqvist on toiminut Suomen U20-maajoukkueen varakapteenina sekä U18-maajoukkueen kapteenina. Kantoi myös viimeisellä yliopisto kaudellaan Providence Collegen kapteenin natsoja rinnuksissaan. Toisi siis omalla käytöksellään sekä huippu-urheilijan asenteellaan treenaamista sekä ylipäätään huippu-urheilijan elämää kohtaan ison voimavaran ja johtavan pelaajan esimerkin Kärppiin.
 

Teme91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Viimeksi muokattu:

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Muistelisin, että kausi 1987-88 oli eka, jolloin Stenkka selosti ainakin kaikki kotiottelut Oulu-radioon (YLE). Voi toki olla, että selosti jo aiemminkin, mutta tuon kauden osalta muistan varmasti. Kaudella 1988-89 Stenkan selostukset kuuluivat ekaa kertaa Megasta. Kärppien tiputtua divariin, ottelut Megassa selosti Pertti "Pepe" Hakala. Stenkan selostuksia niinä vuosina kuultiin Oulu-TV:ssä, joka lähetti kotiotteluita jälkilähetyksenä yömyöhällä. Megaan Stenkka palasi selostamaan muutama vuosi ennen liiganousua.
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Stenkkahan astui/siirrettiin syrjään jo 20 vuotta sitten, en nyt muista oliko se kaudeksi tai kahdeksi. Tilalle tuli tuolloin Petri Kaijansinkko:

 

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
Noinkohan päättyy pala erittäin merkittävää Kärppähistoriaa.
Jonkin sortin maailmanennätys siinä, että miten paljon ja miten kauan on ollut mukana toiminnassa varsinaisesti siihen kuulumatta. Eikö nuo radioasemat ole kuitenkin olleet työnantajana..
Perspektiivin antaa se, että ei ole sellaista pelitapahtumaa 35 vuoteen, mitä Ari ei ole nähnyt. ( toki nyt sairausloma erikseen )

Nyt kun oikein miettii, olihan Stenius pois yhden kauden kokonaan ja häntä tuurasi se erittäin vastenmielinen hehkuttaja. Kaijansinkko ?

Stenius on niin iso osa ollut Kärppiä, että tuntuu kuin se olisi osa joukkuetta. Stenius on eittämättä eniten Kärppäpelejä maailmassa nähnyt ihminen.

Haikealta jotenkin tuntuu, vaikkei lopettamisesta nyt välttämättä ole edes kyse. Voihan olla että leikkauksen jälkeen haluaa ottaa hieman keveämmin ?
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Jollain noista 90-luvun lopun kausista Stenkan selostukset tulivat Radio Alexilta taajuudella 89,4. Tuolloin Bergeronin paidan selässä oli numeron 89 lisäksi pienellä fontilla myös ,4.
Juu muistan tuonkin. Ainakin kausi 1997-98 tuli tuolta taajuudelta 89,4 (ehkä sitten seuraavakin, koska Bergeron ei vielä tuolla kaudella pelannut Kärpissä. Liiganousukausi kuului joka tapauksessa Megalta). Itse muistelin, että radioaseman nimi olisi ollut Q, mutta Wikipedia mukaan Radioasema Q oli olemassa vasta 2000-luvun alussa. Tuota Alexia en muistanutkaan.

edit. Joo, väärä ketju tosiaan muistella näitä.
 
Viimeksi muokattu:

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Juu muistan tuonkin. Ainakin kausi 1997-98 tuli tuolta taajuudelta 89,4 (ehkä sitten seuraavakin, koska Bergeron ei vielä tuolla kaudella pelannut Kärpissä. Liiganousukausi kuului joka tapauksessa Megalta). Itse muistelin, että radioaseman nimi olisi ollut Q, mutta Wikipedia mukaan Radioasema Q oli olemassa vasta 2000-luvun alussa. Tuota Alexia en muistanutkaan.

Täysin off-topicia ketjun aiheeseen, mutta jatketaan vielä yhdellä anekdootilla:

Kaudella 1999-2000 selostukset tulivat Megalta, mutta Q/Alex halusi myös tuottaa ottelusta sisältöä. Koska Kärpillä oli sopimus Megan kanssa, kiersi Q/Alex tätä niin, että "selostaja"/kommentaattori (muistaakseni Hannu Jalonen) kävi hallin parkkipaikalla puhelimitse kertomassa ottelusta täsmäraportteja illan aikana.

---

Huhuketjuun sen verran, että vahvat huhut kertovat Beukeboomin uusineen taas kausikorttinsa.
 

Koskenkorva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Parit viestit tullut siitä, että Blomqvistin rinnalle pitäisi saada kokemusta. Muistan kyllä, kuinka sapetti viime kaudella Blomman vähäinen peliaika Galimovin kakkosena. Tulevalla kaudella Blomqvist saa luvan olla se kokenein. Näyttöjä hyvistä otteista on jo viime kaudelta. Tulevalla kaudella ottaa tärkeitä askeleita urallaan ja kohti suuria kapeita kaukaloita. Kykyjä on, ne pitää saada näyttää suurelle yleisölle ja heille ketkä näistä suurista sopimuksista ja hienoista tulevaisuuksista päättävät.
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Jos Blommalle halutaan meritoituneempi kakkonen, näkisin että optimiratkaisu olisi hiukan samansuuntainen, kuin kaudelle 2006-2007 hankittu Jaakko Suomalainen. Jaska oli Mestiksen huippuvahteja, jonka pystyi heittämään luukulle liigapeliin, mutta kuitenkin selkeä kakkosvahti.

Perehtymättä lainkaan Mestiksen kokeneimpiin vahteihin, joku vastaava ratkaisu voisi olla toimiva.
 

Teme91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kukkonen sanoi juuri Petopodin haastattelussa, että joukkue on valmis. Muutama sopimus odottaa kaapissa julkaisua. Selostaja mainitsi, että "maalivahdin osalta tullaan jotain tiedottaa".. Kukkonen siihen sitten, että maalivahtiosasto on valmis, jossa meillä kolme nuorta kaveria. Hyökkäykseen tulossa pelaajia kuten myös puolustukseenkin.
 

Vaara

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kukkonen sanoi juuri Petopodin haastattelussa, että joukkue on valmis. Muutama sopimus odottaa kaapissa julkaisua. Selostaja mainitsi, että "maalivahdin osalta tullaan jotain tiedottaa".. Kukkonen siihen sitten, että maalivahtiosasto on valmis, jossa meillä kolme nuorta kaveria. Hyökkäykseen tulossa pelaajia kuten myös puolustukseenkin.

Hitusen huolettaa tämä maalivahtikuvio nyt. Noh, onneksi Lasse ja Marjalauri ovat puikoissa, niin kaipa siellä joku plan A ja plan B ja C jne. on olemassa.
 

VeeJiiJii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat, Sharks, Avalanche
Vielä ovat ainakin ne Koppanen, pakki ja "tarunhohtoisessa(kin) esiintynyt voimamies" julkaisematta. Meriläinen ei sinänsä uutena ole tulossa. Alustava sopimus Koppasella voi olla, mutta mahdollinen muuttuva tekijä on myös RFA-agentille tehtävä perustarjous ja siihen tarttuminen. Koppanen pelasi tiettävästi sen verran hyvän kauden, että qualifying offer saattaisi tulla Bruinsilta. Olisi tiettävästi ilman terveydellisiä syitä debytoinut ja varmasti ensimmäisten joukossa taksiryhmässä, mikäli Bruins olisi päässyt pidemmälle.

Useimmat RFA-agentit kuitenkin myös kieltäytyvät halvasta NHL-jatkotarjouksesta ja palaavat Eurooppaan, kuten Lammikko ja Mäenalanen tekivät. Liikku voi olla odotettava myös Koppaselta sekä ketjussa mainitulta Björkqvistiltä. Nyt molempien sekä NHL- että AHL-joukkueen kaudet ovat ohi.

Muistaakseni puolestaan ei-niin-lupaavasti esiintyneen Oula Palveen sopimus Ruotsiin julkistettiin pari vuotta sitten kun emoseuralla oli vielä kausi kesken (28.4.) ja NHL-jatkon mahdollisuus muutenkin kuopattu.
 

Sturba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Myllykosken imuri, Kärpät, Carolina Hurricanes
Eihän tuossa SHL:stä erityisesti puhuttu. Voihan se olla Allsvenskan-joukkuekin.
Brynäsiin menee niin kuin muutkin Kärpät. Hymiö

Ps. Kyllä Troylla voi taso hyvinkin riittää, jos homma alkaa rullaamaan alusta asti, eikä joudu samanlaiseen kaaokseen kuin Mikkolan joukkueessa.
 

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Brynäsiin menee niin kuin muutkin Kärpät. Hymiö

Ps. Kyllä Troylla voi taso hyvinkin riittää, jos homma alkaa rullaamaan alusta asti, eikä joudu samanlaiseen kaaokseen kuin Mikkolan joukkueessa.
Ihan varmasti riittäisi taso SHL:ään. En tiedä miksi Bourke ei oikein Kärpissä ja kannattajien keskuudessa saanut arvostusta. Oli meidän paras aito sentteri kuitenkin ja pistepörssin kakkonen. Paiski töitä joka vaihdossa. Jonkun ne Emanuelssonin maalitkin piti syöttää. Jos ensi vuonna Tiivola osoittautuu flopiksi, niin tulee äkkiä Bourkea ikävä. Vielä kun se long covid-ongelma ja Late Mikkola huomioidaan, niin Troy pelasi kyllä yllättävän hyvän kauden.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös