Ollakko vai eikö olla – kärppähuhut ja mutut 2014–2015

  • 322 078
  • 740

Zinetula

Jäsen
Niin hyvän puolustajan kuin Kärpät saikin, ei voi osin välttyä monenlaisilta tunnelmilta. Tosin nyt ei tainnut olla muuta vaihtoehtoa kuin sopimus. Lada Laatikainen kertoi haastattelussa eilen (olikohan ruutu vain yle puhe) olleensa kerrankin viime ajat kunnossa koko mies viime vuosien rikkonaisten kausien jälkeen! Lada pelas hyvät pelit Kärpissä ja ennenkaikkea nosti myös Glennin tasoa! Eikä siinä vielä kaikki. Vuoden 2007- 08 Liigan paras puolustaja voi vielä terveenä pysyessään nousta ihan parhaalle tasolleen, mikä ei ole harvinaista näille kokeneemmille (34v) kunhan vaan nälkää ja terveyttä riittää. Sitä voi kutsua vaikka elämänsä kevääksi.

Vallin ja osin Spang ovat tällä hetkellä pieniä ongelmia (molemmat eilen pienellä peliajalla). Välttyivät toki eilen isommilta virheiltä, jos ei Vallinin jäähyä lasketa sellaiseksi. Kuitenkin miesten roolitus on vähän kyseenalainen. Oman pään puolustaminen on välillä vähän niin ja näin. Ajoittain päädytään vaikeahkoihin ratkaisuihin jos ei ihan keskittymisen herpaantumisiin. Pelinavaamisessa eritoten. Toki Spang on mennyt eteenpäin alkukaudesta ja onhan Glennilläkin myös ollut ongelmia, joihin on Laatikainen tuonut helpotusta. Sitten tullaankin nuorempien pakkien pariin. Uskaltaako valmennustroikka pitää esim. Vallinia kokoonpanon ulkopuolella?

Erityisesti Nutivaarassa näkyy iso potentiaali ja hänestä on kasvamassa tulevaisuuden puolustaja. Janne Niinimaa on tavan takaa kehunut Nutia Ruudun lähetyksissä. Uskalletaanko peluuttaa häntä riittävästi? Niemelän kohdalla loukkaantuminen oli todella harmillinen juttu, saa nähdä jatkaako siitä, mihin jäi lokakuun alussa. Silloin Mice oli pelannut neljä peliä jopa loistavasti Glennin parina. Bonuksena maali Lukkoa vastaan ja iso apina selästä. Heti seuraavassa pelissä loukkaantuminen. On tämä jäkis draamaa parhaimmillaan ja pahimmillaan. Loukkaantumisiin pitää toki olla särkymävaraa ja uskon, että Hokki tarjoaa vaihtoehtoa peluutuksiin. Kuitenkin tuntuu sille, että Nutilla Liiga olisi se oikea paikka ja Micelle myös, jos pystyy ottaa lokakuun vaihteen vireen heti palattuaan.

P.S. onhan se toisaalta hyvä, että on kilpailua. Kunhan vaan valmentajat uskaltavat tehdä oikeat ratkaisut puutuksen suhteen eikä vain katsoa palkkapussia tai nimeä selässä. Nuorten omien kasvattaminen on kuin panisi rahaa pankkiin. 7. pakki auttaa vähän asiaa, Vallinin voisi kiinnittää näin aluksi siihen rooliiin ja Eminger käymään Hokkiin.
 

Aivan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jokerit ulosti Kurtis McLeanin.... Siinä olisi irrallaan sentteri joka ollut Liigassa tehokaskin. Olisi sitä varmaan vieläkin. Toki vähän iällä on ja käyrä alaspäin. Tryoutille vaan... :D
 

Frostbite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, Rive Kanerva
Helsinkiin menee McLean.
 

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tulipa tässä mieleeni, että nykyisen valmennustiimin myötä Kärpistä on jälleen tullut paikka jossa pelaajat pystyvät kääntämään alaspäin osoittavan uran taas nousujohteiseksi. Mainitaan nyt vaikka Rynnäs, Tarkki, Masuhr ja nyt Laatikainen esimerkkeinä. Toisaalta myös nämä "ikuiset lupaukset", joiden läpimurtoa odotettiin koko Aravirran aikakausi, ovat nyt nousseet kantavaksi voimaksi ("kolmosketju" sekä Niemelä, Nutivaara, Karhunen jne).

Tuossa valossa toki Viuhkolakin voisi olla looginen jatkumo listaan.
 

Outlander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ei tuo McLean edes taida olla menossa tuohon kyseiseen seuraan, ilmeisesti IL:n uutisessa erehdys. Jos suinkin on saatavilla niin tänne vain, tiedettäisiin ainakin mitä saadaan ja ei sellaisia senttereitä ole liikaa tarjolla.
 

Frostbite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, Rive Kanerva
Ei vo olla Deschampsia huonompi arpa, joten jos vaan massia löytyy sukanvarresta niin Kurtis Ouluun.
 

jamoooh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Florida Panthers
Ja uskon että McLeanin korvaus oli hyvä kun sopimus purettiin, että siinä valossa voisi pelata hieman pienemmälläkin palkalla. Toivotaan toivotaan!
 
H

Hidas_ja_kankea

McLean?

Nimenä sellainen jonka kaliiberin vahvistusta odottaisin. Nykyrosterissa ei ole sentteripuolella särkymävaraa ja selvästi heikoin lenkki joukkeessa.
Viimeisistä kausista ei sitten Lukko-vuosien ole ollut live-seurannassa. Hämmästyttävän pitkä putki takana piste/per/peli tahtia ennen KHL:ää. Jokeriosiosta luettuna ei löytänyt roolia joukkueesta.
 

Tonikarppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Jesse Niinimäki on saanut kenkää KHL:stä...oliskohan siinä Kärpille sentteri joka herättäis hyökkäyspelin uuteen liekkiin? Ei mihään huhua tms taustalla vaan ihan omaa pohdintaa...
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jesse Niinimäki on saanut kenkää KHL:stä...oliskohan siinä Kärpille sentteri joka herättäis hyökkäyspelin uuteen liekkiin? Ei mihään huhua tms taustalla vaan ihan omaa pohdintaa...
Ei varmasti. Niinimäen kaltaista lusmua ei Kärpät kaipaa. Toisekseen nuo KHL:stä monoa saaneet suomalaiset eivät ole tainneet koskaan tulla suoraan Suomeen verotussyistä vaan pyörähtävät ensin Ruotsissa, Sveitsissä, missä milloinkin.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Jos sentteriä halutaan hommata niin perinteisesti muualla flopanneet pelaajat ovat onnistuneet täällä. Ruotsin puolella näitä olisi kaksinkin kappalein mikäli sieltä vapautuvat. Luulajassa Stephen Dixon sai aika kovaa kritiikkiä alkuviikosta otteistaan seurassa. Toinen floppi löytyy Färjestadista, Jakub Klepis, jonka lähdöstä huhuttiin jo viime viikolla. Ei kumpainenkaan ole potkuja saanut vielä mutta jos ovat tammikuussa vapailla markkinoilla niin kävisivät kyllä vallan mainiosti Kärppien rosteriin. Ennen jouluahan on turha ketään odottaa sillä ensi vuoden puolelle se hankinta joka tapauksessa menee. Ja tämä kaikki mikäli, siihen rahaa vielä on Laatikaisen kanssa tehdyn sopimuksen jäljiltä.
 

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ei se kannettu vesi kaivossa pysy. Helsingin joukkueet ovat sitä tekniikkaa kokeilleet viime vuosikymmeninä ihan riittämiin. Todennäköisesti sieltä tulisi vain uusi sylkykuppi samoin odotuksin kuin Deschamps ja sitten kaadetaan taas koko joukkueen pelilliset ja asenteelliset ongelmat ykkössentterin niskaan. Pirneksen piikkiin niitä ei voi laittaa, koska hän ei kenenkään mielestä edes ollut se sateentekijä, joka parantaa kaikki vaivat. Joten kritiikki suuntautuu nyt enemmän tuonne oikean laidan hyökkääjien suuntaan.

Potkuja persuuksille ja vapaata kilpailua pelipaikoista. Pieniä säätöjä pelitavan muuttamiseksi suoraviivaisempaan suuntaan ja ennenkaikkea maalintekoharjoituksia. Sitä nuo pelaajat kaipailevat.

Tällä vauhdilla kukaan Kärppäpelaaja ei tule pääsemään edes lähelle piste-per-peli saldoa kauden päätyttyä ja huikea määrä huippu-ukkoja jää alle 0,5 pisteeseen per peli. Siinä on kyse monen kohdalla jo peliuran suunnastakin. Henkilökohtainen urakehitys uhrataan Marjamäen viisikkopuolustuksen alttarille. Pelkästään maalivahdit kiittävät tilanteesta.

Olikohan se viime vuonna näihin aikoihin kun Kemppainen kertoi haastattelussa, että hyvän vireen löytyminen on ollut tulosta lisääntyneestä maalintekoharjoittelusta. Onkohan harjoitusmääriä sitten muutettu viime kaudesta tai lähdetty olettamuksesta että vire säilyy ja nyt voidaan kehittää muita osa-alueita?
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
TPS kaupittelee Smolenakia. Siitä Liigan mittakaavalla iso pelaajavaihto: Smolenak Ouluun ja Davis Turkuun. Kelpaisi ainakin minulle erinomaisesti.
 

Frostbite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, Rive Kanerva
Ilman muuta Tepsille tarjousta, jos tosiaan ovat myymässä tätä isoa, hampaaton Tsekkiä!
Davis vaihdossa ja parit mailat ja verkkarit kaupan päälle!
 

Wilderness

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Minnesota Wild

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
Pikaisesti käännettynä allekirjoitti sopimuksen. Mut ei yllätä, olihan se tie niin tukossa kuin voi. Jos siis kokonaan siirtyy eikä vain lainalle.
 

Fedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Coyotes
On kyllä iso pettymys tämä Emingerin lähtö. Olisi ansainnut ehdottomasti säännöllistä peliaikaa Kärppien kuuden parhaan puolustajan joukossa. Toivottavasti Ema vielä joskus tekisi paluun Kärppiin.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Vähän kaksijakoiset fiilikset tuosta. Toki Eminger osoitti jonkinlaista potentiaalia, muttei Aran viimeistä kautta lukuunottamatta onnistunut oikein missään vaiheessa kunnolla vakiinnuttamaan paikkaansa pelaavassa kokoonpanossa. Oman pään pelaaminen ei varmaan missään vaiheessa vakuuttanut Marjamäkeä kuten ei minuakaan. Ja nyt kun Kärppien puolustuskalusto on näinkin leveä niin varmaankaan peliaikaa ei hirveästi ollut luvassa.

Kaikkea hyvää Emalle kotimaahansa. Tämähän on kaverille loistava tilaisuus lyödä läpi. Varmatsi tulee seurattua kaverin uraa tästä eteenpäin.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kun Laatikainen teki loppukauden sopimuksen, oli selvää että pakistosta myös lähtee joku. Ikävää että se oli juuri Eminger. Hän olisi omalla listallani ollut vasta kolmantena lähtemässä Vallinin ja Niemelän jälkeen.

Noh, ei muuta kuin tsemiä Emalle tsekkeihin. Muutama hyvä kausi Prahassa ja sitten takaisin valmiina pelimiehenä?
 

KallesS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Real Madrid
Smolenak ja Mclean sisään, Davis vaihdossa Turkuun. Toimi Junno!
 

jamoooh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Florida Panthers
Emalle ehkä uran kannalta hyvä siirto, kuitenki kotimaahan pääsee pelaamaan ja ei ole pahaa kielimuuria tosin en tiedä onko oppinut suomea täällä asuessaan.

Kunhan toimintaa tulis tuolta toimiston puolelta, uusia ukkoja kaivataan.
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Kiitos vuosista kun kävit. Oli kuitenkin aika siirtyä jo muihin maisemiin, koska rehellistä kehittymistä ei puoleentoista kauteen lopulta tapahtunut. Emingerin erotti lopulta jopa Niemelästä se, ettei häneltä lopulta löytynyt kapasiteettia nimenomaan siihen oman alueen puolustuspelaamisen parantamiseen. Kokoa oli ihan ok, mutta olemus liian kiltti. Ylöspäin pelattaessa hyvä luistelija ja ihan asiallinen laukauskin, mutta pienen roolin pakin tärkein tehtävä on kuitenkin puolustaminen. Siinä Nutivaara ja Niemelä ovat selvästi parempia kuin Eminger.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös