Nyt vituttaa!

  • 3 013 040
  • 11 368

Hanjohan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Peliitat
Itse yllätyin miten nuo lärpyttimet eivät haitanneet itseäni juuri lainkaan. Viisi vuotta sitten olin innokas "oikeinkannattaja", kaipa sitä sitten on ikä tehnyt tehtävänsä kun mun mielestä katsomossa on nykyään kivempaa viihtyä kuin niuhottaa oikeista ja vääristä kannatustyyleistä. Lapsille nuo lärpyttimet ainakin näyttivät olevan mieluisia, joten puolestani niitä saa heille jakaa jatkossakin.

En ota nyt kantaa vallitsevaan oikeinkannatuskeskusteluun, mutta olen ilmeisesti jollain tasolla niin ääniherkkä, että läpsyttimistä lähtevä ääni on omiin korviin aivan helvetin rasittava ja samalla pääsyy sille, minkä takia en läpsyttimiä toivoisi lätkämatseissa kuulevani. Hallille olisi verenpainetta tasaavista syistä kysyntää rukoushuoneelle, sillä erätauoilla ja WC-käyntienkin aikana aina joku katsoi asiakseen tämän "Make some noise!" -gospelin levittämisen.

Ja kyllä varmasti läpsytin on lapselle mieluisa virike siinä missä vuvuzela tai trumpettikin, mutta eri asia on, tulisiko niitä jakaa lätkäpeleissä. Nuorena taputtaminenkin oli aika siistiä. Toisaalta tuntuu siltä, että olen asian suhteen sen verta pienessä vähemmistössä, että taidan vain tosiasiassa olla kehityksen kelkasta hiljalleen jättäytyvä kalkkis. Jotenkin ne kylmät bunkkerit seisomakatsomoineen taitavat vedota omiin mieltymyksiin enemmän kuin leffateatteripuitteissa toteutetut ääni- ja valospektaakkelit.

Vitutuksesta pohdiskelevaan melankoliaan.
 

Ruutuässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllä on syytäkin vituttaa, että katsomoon oli jaettu jo toisessa ottelussa peräkkäin joku sponsorin mainos, millä sai tehtyä ääntä. Siinä mielessä tietysti toivoisi, että näin olisi jokaisessa pelissä, koska sillä saadaan rahaa firman kassaan, mutta taitavat jäädä yksittäistapauksissa ja rahaa pitää hankkia jollain muulla tavalla.

Tällä kertaa oli jaettu vain alakatsomoihin ja ilmeisesti kovinkaan montaa hallilla olijaa ei haitannut. Toki on niitäkin, jotka hallilla eivät halua kuulla ääniä, kun ne ovat vääränlaisia ja paremmin sopii hiljainen tunnelma. Kannustuskulttuuri kun Suomessa usein on lähinnä taputusta, kun oma joukkue pyrittää peliä vastustajan alueella ja vain Eteläpäädystä lähtee äänekkäämpää kannustusta silloin tällöin. Lapset varmasti tykkäsivät ja ehkä saivat vähän fiilistäkin siitä, että pystyivät tuottamaan ääntä enemmän kuin taputtamalla.

Toki vituttaa niiden puolesta, jotka katsoivat ottelun televisiosta ja häiriintyivät täysin vääränlaisesta äänestä ja keinotekoisesta tunnelmasta. Ihan tosin ei ole auennut, että mikä tunnelma sitten ei ole keinotekoista, mutta oikeammat fanit varmasti tietävät. Positiivista sentään on, että läpsyttimet häiritsivät enemmän niitä, jotka katsoivat ottelun kotona kuin niitä, jotka tulivat hallille ehkä jopa maksaen lippunsa ainakin jotain kautta niin, että Jokereille kertyi pääsylipputuloja.

Ne, jotka boikotoivat peleissä käyntiä, koska läpsyttimet, muovinen tunnelma, KHL, Karalahti, Hjallis jne. keksivät aina tekosyyn olla tulematta. Väkisinkin tulee mieleen, että niissä ihmisissä ei ole Jokerien kannalta kovinkaan paljon kaupallista potentiaalia ja katsojamäärät nousevat ihan muilla tavoin kuin sitä verrattain pientä ryhmää miellyttämällä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Eikös tässä kannatusjutussa olisi syytä pitää palaveri Eteläpäädyn ja Jokerien edustajien välillä? Vähän ihmettelen muutenkin miten make some noiset yms on ympätty ottelutapahtumiin ja kokemuksesta tiedän, että ne sotkevat ns. luonnollista kannatusta. Sen sijaan läpsyttimien käyttö siten, että se tapahtuu koko hallin yhteistä kannatusta ajatellen ei voi olla ainakaan kovin huono asia. Juju on juuri siinä, että hallin saa näin helpommin mukaan.
 

MR8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Klubi, Kallion Voima
Ne, jotka boikotoivat peleissä käyntiä, koska läpsyttimet, muovinen tunnelma, KHL, Karalahti, Hjallis jne. keksivät aina tekosyyn olla tulematta. Väkisinkin tulee mieleen, että niissä ihmisissä ei ole Jokerien kannalta kovinkaan paljon kaupallista potentiaalia ja katsojamäärät nousevat ihan muilla tavoin kuin sitä verrattain pientä ryhmää miellyttämällä.

Hienoa, että juuri SINÄ olet kuitenkin löytänyt sen ainoan oikean tavan kannattaa Jokereita. Hienosti asetat itsesi muiden yläpuolelle ja teet aika rankkoja yleistyksiä. Onneksi sinne halliin mahtuu kaikenlaista porukkaa.
 

Masentaja

Jäsen
Eilen vitutti Capojen toiminta ihan helvetisti, pariin otteeseen Jokerien myllyttäessä Minskin päädyssä, koko areenan taputtaessa tai läpsyttäessä hyvään tahtiin, alkoi capot huutamaan kesken myllytyksen "kiimajokereita". No tilanne oli se, että keskisektori veti kiimajokereita ja koko muu halli rytmikästä perus pyöritystaputusta. Ei näin! Ei lähdetä vittu veivaamaan keskenkaiken, kun se on ihan varma että hippiäinen ei voi saada hetkessä koko hallin kannustusta muuttumaan. Ei vaan voi. Muutenkin EP on vitsi, koska ohjeita ei vaan kuulu. Tiedän Megafoni-gate estää, mutta uskottavuus on aika kaukana siitä touhusta. Jos ens kaudelle tulee vielä otettua kausari niin siirryn johonkin kalkkisten osastolle...

Ja jotenkin ne läpsyttimet oli eilen yllättävän ok, meni vissiin yli ekan erän puolen välin ennenkuin huomasin koko läpsyjä. Se on hyvä että niistä teennäisistä huutomittareista on luovuttu, ne oli melko vaivaannuttavia. Tuo make some noise-homam on hanurista, kuten se teknohumppa joka tulee kesken chänttien pelikatkoilla. Oksettavaa.

Vielä yksi vitutuksen aihe. MIKSI pitää soittaa musiikkia, kun viholliset tekee maalin? Jotta se unelias aapokin katsomossa tajuaa että hei ne teki maalin? Ei mitään, ei pienintäkään syytä voi olla sille. Eieiei!
 

Hanjohan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Peliitat
Toki on niitäkin, jotka hallilla eivät halua kuulla ääniä, kun ne ovat vääränlaisia ja paremmin sopii hiljainen tunnelma.

Tarkennettakoon vielä, että jos näistä äänistä karsittaisiin ympäri hallia kantautuva summittaisen kaoottinen räiskintä ja muun kannustuksen sotkeva epärytmikäs läpsytys, niin herkkä psyykkeeni ja hentoiset korvani olisivat huomattavasti vähemmän riekaleina. Desibelitason nousemisella ei itsessään ole viihtyvyyttä tai tunnelmaa edistävää vaikutusta.
 

zuuzo97

Jäsen
Koko kausi on täysin surkuhupaisaa kannatuskultuurin polkemista ja show:ta on luotu db-skaboilla, "ilmapampuilla", läpsyttimillä, ledipaneelilla ja muulla NHL:stä ja SKA:lta kopioidulla muovisella paskalla. Nyt jumalauta herätys siellä toimistolla.

Ja tähän vahva sama. Perinteistä kannatuskulttuuria ollaan ihan järjestelmällisesti lähdetty tuhoamaan. Roottenberkki kun sillon sano että Areenalle halutaan tuoda samanlainen tunnelma kuin pietarissa niin tätä jo silloin vähän pelkäsin. Fiilis tunne jne. puuttuu oikeastaan täysin ja nämä tekopyhät ämerikasta ja pietarista kopsatut show elementit vievät mua yhä kauemmaksi tuosta aidosta tunteesta Jokereita kohtaan. Ei mua vaan huvita yrittää kannustaa olevinaan että tässä ois oikeasti jotain hirveetä intohimoa. Yläkatsomo on tällä hetkellä houkuttelevampi vaihtoehto kuin pääty, ei tarvii esittää että suhtautuisin jotenkin täydellä intohimolla Jokereihin nykyisellään. Kaiken lisäksi yläkatsomosta näkee tota superviihdyttävää lätkää paremmin.
 

enigma

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuusKi, Nikerit
Mun mielestä on ihan hyvä, että areenalla ollaan nimenomaan alettu panostamaan siihen suureen massaan eikä vain eteläpäädyn viihtymiseen. Se kannatuslaulu ei kanna sieltä edes yli puolen kentän niin aika kolhoa hallissa yleensä on ollut vaikka eteläpäädyssä olisikin elämän upein ilta. Läpsyttimet toki on ihan perseestä mutta mieluummin niitä kuin 7,5k katsojaa haukottelemassa kuten Liigassa usein arkipäivinä oli.
 

Ruutuässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hienoa, että juuri SINÄ olet kuitenkin löytänyt sen ainoan oikean tavan kannattaa Jokereita. Hienosti asetat itsesi muiden yläpuolelle ja teet aika rankkoja yleistyksiä. Onneksi sinne halliin mahtuu kaikenlaista porukkaa.
En nähdäkseni niin kirjoittanut enkä edes tarkoittanut sitä niin tulkittavaksi. Halliin tosiaan mahtuu kaikenlaista porukkaa ja hyvä niin. Lainaamassasi kappaleessa puhuinkin nimenomaan niistä ihmisistä, jotka jäävät kotiin, koska kaikki on heidän mielestään aina päin vittua. Kai myönnät itsekin, että mikäli hallilla jaettu mainospahvi on oikeasti syy olla tulematta peliin, niin sellainen ihminen tuskin kovin usein hallilla käy? Tästä syystä näiden ihmisten kaupallinen potentiaali on Jokerien näkökulmasta pieni.
 

MR8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Klubi, Kallion Voima
Kai myönnät itsekin, että mikäli hallilla jaettu mainospahvi on oikeasti syy olla tulematta peliin, niin sellainen ihminen tuskin kovin usein hallilla käy? Tästä syystä näiden ihmisten kaupallinen potentiaali on Jokerien näkökulmasta pieni.

Nämä elämäntapaitkijät ovat kuitenkin vähemmistöä ja tosiaan kyllä ne rahat tulevat tuulareilta eikä meiltä "tosifaneilta". Kritisoinkin lähinnä asennettasi yleisellä tasolla että joku toinen kannattaja olisi jollain tavalla arvokkaampi kuin toinen - siis symbolisesti mitattuna, ei rahalla. Jos tulkitsin väärin, niin pahoittelut.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Omaan korvaan taputukset kuulostavat kyllä huomattavasti paremmalta, kuin nuo kovin teennäiset läpsyttimet. Plussaa läpsyttimissä on toki se, että ehkä muutama ihminen, joka ei normaalisti löisi käsiään yhteen lärpyttelee nyt tuolla lärpyttimellä. Tämä itsessään on taas kovin nurinkurinen ajatus. Läpsyttimet eivät mielestäni tuoneet mitään lisää illan tapahtumaan, korkeintaan päinvastoin. En ihmettele yhtään, jos Eteläpäädyssäkin tunnelma laskee, kun tuodaan noita suhisevia läpsyjä ympäri hallia.

Seuraavaan peliin protestiksi vaan koko EP istumaan paikalleen ja hakkaamaan (epätahdissa) erän verran läpsyttimiä yhteen? Jos se on se, mitä toimistolla halutaan. Tokaan erään sitten koko EP voisi repiä nuo perkeleet mahdollisimman näyttävästi ja pitää ihan saatanallista meteliä loppuun asti! Ehkä muukin halli voisi inspiroitua siitä, miten paljon paremmalta se "oikeinkannattaminen" kuulostaa versus laiska läpsyttely...
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Kai myönnät itsekin, että mikäli hallilla jaettu mainospahvi on oikeasti syy olla tulematta peliin, niin sellainen ihminen tuskin kovin usein hallilla käy?
Paskaa! Mä olen viimeisen kahden ja puolen kauden aikana ollut pois katsomosta 2 matsissa. Kerran sairaana ja eilen koska oli vahingossa duunivuoro. Ja se syy ei ole siinä, että on jaettu pahvinen mainos - jakakoot pahvisia mainoksia! - vaan se, että jaetaan läpsyttimiä, jotka ovat väline kannattajakulttuurin tuhoamiseen. Mahtuuko kalloon?

Satun tietämään, että Jokerit on systemaattisesti kieltäytynyt sponsoreiden sinnikkäistäkin toiveista tuoda läpsyttimet yleisöön, koska Eteläpääty on ponnekkaasti ollut niitä vastaan. Nykyään mukana on kuitenkin instanssi, jonka mielihaluille Eteläpääty ei mahda mitään. Pietarin show-tyyli on täällä. Kohta kajareista klikkaillaan katkoilla rytmejä ja yleisön tehtäväksi ja taputtaa vain ja ainoastaan sen tahdissa. Seuran uusi johto päättää mitä kannatettaan, miten kannatetaan ja milloin kannatetaan. Näin se oli SKA:n matsissa käytännössä koko ajan; sielläkään päädyn ydinporukka ei kuulunut juuri lainkaan, vaan hallin täyttävä ääni tuli kajareista ja niitä seuraavista läpsyttimistä.

Nimim. PADAMPPADAMPPAPPAA SKAA!
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Urheilullisesti Jokereilla menee paremmin kuin kertaakaan sitten 90-luvun (eikä se liity tähän ketjuun), mutta ns. ulkojääkiekollisesta hötöstä seuran ympärillä on entistä helpompi irtaantua. En kyllä muutenkaan livenä käy seuraamassa kuin n. 15-20 matsia kaudessa lähinnä aikataulusyistä, mutta onhan se helpompi nyt skipata myös himamatsit töllön perusteella, kiitos Viasatin erinomaisesti hoidettujen kotiottelulähetysten. Myöskin useimpien vastustajien tuoma Venäjän kansallisuushymni on helpompi ohittaa kotona ja mökillä kaukosäätimen mute-näppäimellä tai päälle puhumalla.

Mitä Areenan show-puoleen tulee, niin asialla ei ole minulle kovin suurta merkitystä, mutta on silti hieman petetty olo Rotenbergin hehkutusten jälkeen. Suurin muutos on vähän parempi valoshow, kun kaikesta muusta jää mieleen lähinnä Spinal Tap -henkinen "väännetään voluumit yhteentoista" camp-show (ml. "englanninkieliset" mainoslauseet ("we are" etc...), musiikkivalinnat, halvoiksi huoriksi meikatut tanssitytöt, jumbotronin käyttö).

Olihan se tietysti odotettuakin, että Rotenberg on ensisijaisesti SKA-mies, mutta onhan se juuri ottelushown puitteissa irvokasta, että Jokerien hallin omistaja on periaatteessa pahin paikalliskilpailija ja se myös näkyy, kun vertaa Jokerien ja Pietarin SKA:n showta*.

*) Ei siksi, että SKA-show olisi välttämättä tavoiteltava malli, mutta se hieman kyrsii, että Jokerien show on b-luokan SKA-show.
 
Viimeksi muokattu:

ss74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Jokerit FC
Ja tähän vahva sama. Perinteistä kannatuskulttuuria ollaan ihan järjestelmällisesti lähdetty tuhoamaan. Roottenberkki kun sillon sano että Areenalle halutaan tuoda samanlainen tunnelma kuin pietarissa niin tätä jo silloin vähän pelkäsin.

Pahoin pelkään, että olemme nähneet "jäävuoresta" vasta huipun ja mitä uskomattompaa skeidaa on vielä luvassa. Mikäli suuntaus jatkuu täytyy vakavissaan harkita matsin seuraamista kotisohvalta.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jokerien B-luokka tulee aika pitkälti siitä, että pelit ja pensselit on, taitoa ja ideaa niiden käyttöön EI. Sillä tavalla tuttua ja turvallista.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Pahoin pelkään, että olemme nähneet "jäävuoresta" vasta huipun ja mitä uskomattompaa skeidaa on vielä luvassa.
Ikävää, tai siis pelottavaa, että tämä tulee tästä suunnasta. Oletan, että sulla saattaa olla tietoakin?
 
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
Pahoin pelkään, että olemme nähneet "jäävuoresta" vasta huipun ja mitä uskomattompaa skeidaa on vielä luvassa. Mikäli suuntaus jatkuu täytyy vakavissaan harkita matsin seuraamista kotisohvalta.

Rahahan se on mikä ratkaisee. Tuskimpa Jokereita hirveästi kiinnostaa Eteläpäädyn mielensäpahoittajat, jotka eivät oikeasti seuran kassaan edes isoa lovea tee. Tämä on tietysti valitettavaa, mutta se nyt vaan sattuu olemaan nykypäivää. Tuskin niitä rahaa tuovia peruskatsojia edes kiinnostaa oikeinkannattamiset ja väärinkannattamiset tai jotkin perseestä olevat läpsyttimet.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Rahahan se on mikä ratkaisee. Tuskimpa Jokereita hirveästi kiinnostaa Eteläpäädyn mielensäpahoittajat, jotka eivät oikeasti seuran kassaan edes isoa lovea tee. Tämä on tietysti valitettavaa, mutta se nyt vaan sattuu olemaan nykypäivää. Tuskin niitä rahaa tuovia peruskatsojia edes kiinnostaa oikeinkannattamiset ja väärinkannattamiset tai jotkin perseestä olevat läpsyttimet.

Tämä on yksi syy, miksi KHL ei sytytä. Raha määrää kaiken, yhteisöllisyys puuttuu. "Minä, me, Jokerit" alkaa olla pelkkä korulause pikku hiljaa.

Onneksi on jalkapallo ja oma kotimainen suosikkijoukkueeni. Siellä ei ole rahaa, mutta rakkautta lajiin ja yhteisöllisyyttä senkin edestä.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Liiga-Jokerit oli sama bisness kuin nykyinenkin, ei se ole muuttunut.
Liiga-Jokerit tuntui yhteisölliseltä seuralta, vaikka bisnestä silloinkin tehtiin. Tätä nykyä ei ole kovin yhteisöllinen fiilis. I am, We are, Jokerit kuulostaakin jo just siltä iteltään.
 

Urheilija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Liiga-Jokerit tuntui yhteisölliseltä seuralta, vaikka bisnestä silloinkin tehtiin. Tätä nykyä ei ole kovin yhteisöllinen fiilis. I am, We are, Jokerit kuulostaakin jo just siltä iteltään.

Muutamana viimeisenä Kekäläisen vuotena joo. Sitä ennen viimeksi 90-luvulla oli todellista yhteisöllisyyden tunnetta. Yhteisöllisyydestä kaikki lähtee ja sitä pitäisi tosiaan saada voimistettua nyt kun puitteet muuten ovat sinällään kunnossa.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Liiga-Jokerit oli sama bisness kuin nykyinenkin, ei se ole muuttunut.

Tähän sama. KHL-kytköksissä on poliittisesti ja omistajapohjalta paljon vastenmielistä, mutta ei se Areenan aikainen liiga-Jokerit (ehkä Kekäläisen "minä, me" -aikakautta lukuunottamatta) ollut mikään hc-kannattajien ehdoilla pyörivä kollektiivi, vaan tappiollinen bisnes, kuten useimmat muutkin liigaseurat. KHL on tuonut entiseen sen eron, että Venäjän sisäpoliittisista syistä johtuen sitä Jokerien tappiollista "bisnestä" voidaan pyörittää vielä näyttävämmin, ts. kalliimmalla rosterilla ja pelillisesti laadukkaammassa liigassa.

Niin tai näin, vaikka jään tasolla aina parannettavaa löytyy, Jokereihin liittyvä vitutus on entistä vahvemmin ulkopelillisissä asioissa, minkä on voi kyllä ottaa positiivisenakin juttuna verrattuna vaikka Harkimon & Virmasen operatiiviseen aikaan.

Ymmärrän kyllä, että esim. vieraspeleissä reissaamaan tottunut hc-fanittaja pitää nykykehitystä kaikinpuolin huonona, vaikka ei politiikkaa kuvioihin sotkisikaan. Itseäni taas nimenomaan jälkimmäinen vie tunnetta mukavuusalueen ulkopuolelle, eikä niinkään ns. kaupallisuus, mikä nyt vain kuuluu ammattilaisurheiluun. Jokerit oli pelillisesti ennen puuhasteluseura, mutta ei toisaalta tarvinnut silloin sotkea maailmanpolitiikkaa seurakannattamiseen. Itseäni ei haittaa ollenkaan se, että Venäjä hoitaa sisäisiä asioitaan venäläiseen tyyliin, vaan nimenomaan ryssien aggressiiviseksi palautunut ulkopoliittinen asenne tuo vitutusta myös Jokereita kohtaan omistajakytköksiin liittyen.

Välillä asian pystyy suhtautumaan viileästi erottamalla urheilu ja politiikkaa, mutta väkisin välillä taas tuntuu, että liian iso hinta maksettiin urheilullisesti paremmasta seurasta ja liigasta.

Kaiken kaikkiaan siis hyvin paradoksaalinen olo nyky-Jokereihin liittyen. Paljon hyvää ja paljon paskaa samassa paketissa.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Muutamana viimeisenä Kekäläisen vuotena joo. Sitä ennen viimeksi 90-luvulla oli todellista yhteisöllisyyden tunnetta. Yhteisöllisyydestä kaikki lähtee ja sitä pitäisi tosiaan saada voimistettua nyt kun puitteet muuten ovat sinällään kunnossa.

Ei liiga-Jokerien yhteisöllisyydessä ollut mitään vikaa kuin aivan Areenan ensimmäisinä kausina, jolloin kannattajatoimintaa ei käytännössä ollut. Virmasen tj-aikana syntyi päätyyn kannattajakatsomo, joka myöhemmin ristittiin Eteläpäädyksi. Kannattajat ja heidän näkemyksensä otettiin kyllä huomioon. Saapuipa Masa jopa muutamia kertoja Eteläpäädyn vuosikokoukseenkin. Oli Jokerien järkkäämiä stogereissuja Turkuun ja Lahteen etc. Lisäksi Virmasen aikana tuli paikaton Eteläpääty, kannattajien toivomuksesta. Ristiriitoja toki oli, mm. nuoremman polven kannattajien ja vanhojen partojen kesken, mutta Virmasen aikana ei kannattajien päälle juuri "kustu". Nyt tuntuu siltä, että hoomma menee rahan ja show:n ehdoilla.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös