Nyrkkeilyketju

  • 762 317
  • 3 698

regularflex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
On muuten saanut aika ison paskamyrskyn somessa aikaan tuo Mayweather-Pacquiao ottelu. Pettymyshän ottelu oli, siitä ei pääse mihinkään, mutta nyt on ottelun kommentointiin ryhtyneet sellaisetkin tahot (esim omasta kaveripiiristä), jotka näkevät korkeintaan yhden ottelun vuodessa. Persoonia on ammattinyrkkeilyn terävimmältä huipulta puuttunut ja nyt kun nämä todelliset legendatkaan eivät saaneet aikaan kehässä kovinkaan erikoista showta, niin ammattilaisnyrkkeilyllä on kokonaisuudessaan kyllä peiliin katsomisen paikka.
 

floikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
HS:n uutisen mukaan Pacquaio menee tällä viikolla leikkaukseen jossa vakavasti repeytynyttä olkapäätä korjataan. Huilia on luvassa mahdollisesti jopa vuoden verran. Mitä ilmeisemmin vamma siis on harvinaisen todellinen.

Nyrkkeilyn ja näiden MMA touhujen välillä isoin ero on se, että toisessa kaikenmaailman liittoja ja häärääjiä on jumalaton määrä, kun taas toisella puolella on UFC ja sitten suurelle yleisölle merkityksettömiä puuhastelijoita. Yhden suuren ja kauniin organisaation alla toimiminen tuo hommaan järkyttävän paljon fokusta. Mainostaminen on ihan älyttömän paljon tehokkaampaa ja kaikkien odottamat huippuottelut saadaan väkisinkin järjestettyä.

Nyrkkeilyn voisi pelastaa hetkellisesti amerikan jenkkilästä nouseva (tai muusta syytä amerikkalaiseen yleisöön vetoava) uusi nuori raskaansarjan mestari Tyson 2.0 joka pystyisi pudottamaan näitä eurooppalaisia hujoppeja.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Nyrkkeilyn voisi pelastaa hetkellisesti amerikan jenkkilästä nouseva (tai muusta syytä amerikkalaiseen yleisöön vetoava) uusi nuori raskaansarjan mestari Tyson 2.0 joka pystyisi pudottamaan näitä eurooppalaisia hujoppeja.

Tuossakin on monta mutkaa matkassa. Esimerkiksi Deontay Wilder on juuri tälläinen uusi vihainen musta mies jenkeistä näin positiivisesti kärjistettynä mitä itsekin odotan, mutta viisi vuotta on tahkonut pro-matseja ja statsien perusteella kovimmat nimet ovat olleet Liakhovich ja Stiverne. Jos tälläisiin matseihin pääseminen kestää viisi vuotta niin kaukana on Tysonin kaltainen nousu 20-vuotiaana raskaansarjanmestariksi. Tyson muuten otteli 27 voitokasta raskaansarjan ammattilaismatsia noin 1½ vuodessa ennen titteliotteluaan.

Suhmurointi ja valtapeli tv-oikeuksista on mennyt ihan järjettömäksi. Ahneet manageroinnit lupaavien nyrkkeilijoiden taustalla on toinen ongelma, match making on niin varovaista ettei oteta mitään riskiä häviämisestä.

_
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
Harvemmin nykypäivinä järjestetään iltoja jossa samalla kortilla ottelee kaksi aivan kärki P4P miestä eri otteluissa, mutta viime yönä tätä herkkua oli tarjolla Los Angelesin The Forumissa, kun kärpässarjan kunkku, WBC-mestari Roman "Chocolatito" Gonzalez puolusti titteliään kolmannen kerran Meksikolaisveteraani Edgar Sosaa vastaan sekä pääottelussa oma ykkössuosikkini Gennadi "GGG" Golovkin puolusti keskisarjan WBC interim sekä WBA titteleitään ties monennenko kerran Wille "Mongoose" Monroe jr.:ia vastaan.

Ottelut itsessään olivat alusta asti selkeää mestareiden näytöstä, kun Gonzalez tyrmäsi Sosan jo toisessa erässä ja GGG mursi Monroen itseluottamuksen kolmen lattiaanlyönnin jälkeen 6. erässä. Mutta vaikka ottelut olivat niin sanotusti yhtä päätä, niin täytyy muistaa että nyt kuitenkin haastajat olivat erittäin kovaa kaliiberia, ja varsinkin ottelu Monroeta vastaan oli pedattu etukäteen hyvinkin haastavaksi Golovkinille. Monroe kun on erittäin nopea sekä vieläpä vasuri, ja kun tähän lisätään se fakta että kehä oli tuossa matsissa varmaan suurin mahdollinen tuohon matsiin, niin ei voi kuin nostaa jälleen kerran hattua GGG:lle. Ai saakeli kun saataisiin Bligbling Floyd samaan (mahdollisimman pieneen!) kehään GGG:n kanssa, vaikka sitten catchweightissä. Täysin turha toivo tosin. Eiköhän Floyd juokse vielä sen yhden boxaajan cooperin, eli 12. erää ympäri kehää, jotain Cottoa vastaan, ja pistä sitten pillit pussiin.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Ai saakeli kun saataisiin Bligbling Floyd samaan (mahdollisimman pieneen!) kehään GGG:n kanssa, vaikka sitten catchweightissä. Täysin turha toivo tosin. Eiköhän Floyd juokse vielä sen yhden boxaajan cooperin, eli 12. erää ympäri kehää, jotain Cottoa vastaan, ja pistä sitten pillit pussiin.

Ei tule tapahtumaan, ei ikinä. Kannattaa katsoa dokumentti nimeltä Maravilla, niin saa vielä lisää käsitystä siitä millaista suhmurointia tuo nyrkkeily on. Siis täysin politikointia, jne. Ei puhettakaan että parhaat ottelisi keskenään rehdisti, jne. Golovkin on niin kova ettei Money pystyisi väistelemään 12 erää mitenkään ja ei olisi ulottuvuusetua, jne. Golovkinin taustajoukothan olivat sanoneet että jos Money uskaltaisi otella niin Gennadi voisi tiputtaa painoa vähän enemmänkin.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
Enpä meinannut muistaakaan, sielähän on ensi lauantaina WBC-liiton raskaansarjan "MM"-ottelu (huutonaurua). Paikkana toimii legendaarinen Bartow Arena, Birmingham, Alabama (huutonaurua). Mestari Deontay Wilderin haastaa Eric Molina (huutonaurua).

Jokin aika sitten kun tämä "haastaja" julkistettiin, ensimmäinen ajatukseni oli että, jopas jopas, olisiko tässä kaikkien aikojen paskin virallisesta raskaansarjan MM-vyöstä otteleva kaveri? Ihan sillä piti tulla tänne linkittämään, kun BoxingNewsOnline on tänään pohtinut artikkelissaan ihan samaa kuin allekirjoittanut.

Edelleen jaksan olla sitä mieltä että ammattinyrkkeily on maailman hienoin laji, mutta onhan nämä tämäntapaiset perseilyt nyt ihan kamalaa paskaa ja syö varmasti satunnaisfanien kiinnostusta. Siis MM-ottelu, jossa lyödään vetoa pääasiassa siitä onko haastaja pihalla ekassa erässä ennen vai jälkeen puolivälin. Itse veikkaan että ennen. KO1, vaikkapa 1:11.

ps. Niin, onhan toki Molinalla komea recordi, 23(17KO)- 2. Mutta kun nykyään ne ringsiden julkkis"fanitkin" tietävät ettei recordit merkkaa yhtään mitään ja varsinkin jos on Molinan matseja nähnyt niin ei voi muuta todeta kun että voi ristuksentähären, sano.

Linkit Molinan tilastoihin sekä BoxingNewsOnlinen artikkeliin.
 

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
No ei tosiaan Molinan rekordi vakuuta. Ainoa tuntemani nimi on Arreola, jota vastaan tuli lähtö ekassa erässä. Ja Arreola on siis se kaveri, joka hävisi Stivernelle, joka puolestaan hävisi Wilderille. Kyllähän tämä on Wilderille lähinnä lyhyt sparri isompia vastuksia odotellessa.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
No niin, saataisiinko nyt sitten pitkästä aikaa jo vähän tasäväkisempi MM-ottelu raskaasensarjaan, kun varmistui että Wladimir Klitshko puolustaa vöitään Tyson Furya vastaan 24.10 Düsseldorfissa. Olihan tätä matsia jo rakenneltu pidemmän aikaa, ja oli ihan viittä vaille ettei olisi mennyt purse bidiin, mutta niin vain saivat osapuolet sovittua detaljit kohdilleen. Olisin toivonut kyllä että matsi olisi oteltu jossain neutraalilla maaperällä, kun nythän on se tilanne että jos Wladille sattuu huono päivä ja matsi menee täyden ajan, niin Furyn täytyy voittaa varmaan joka erä saadakseen edes tasurin ja uusinnan. Jossain kaukoidässä tämäkin matsi olisi myynyt kuin häkä. Luotan kyllä että Wlad hoitelee pojun pois alta.

En tähän nyt linkitä mitään uutista kun jokaikinen nyrkkeilysivusto maailmassa tiedottaa asiasta.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
Yksi P4P kärkinimi on sitten pois kuvioista kun Carl Froch ilmoitti ripustavansa hanskat naulaan. Vähän tuli puskista tämä. Tai ei nyt varsinaisesti, koska aika monihan odotti Frochin ilmoittavan lopettavansa toukokuun lopussa tyrmäyttään George Grovesin toiseen otteeseen miesten uusintaottelussa. Tuohan olisi ollut asian ilmoittamiselle upein mahdollinen paikka, Wembley Arena, 80 000 fania ja tyrmäysvoitto arkkivihollisesta juuri plakkarissa. Kuitenkin kun ei mitään ilmoitusta tullut niin moni varmaan ajatteli että Froch vielä jatkaisi. Eikä varmaan ihan vähiten odotettu Groves part III:sta, koska Groves oli molemmissa otteluissa ollut niskan päällä ennen kuin käveli Frochin nyrkkiin. Frochan konttaili itsekkin ensimmäisen matsin 1. erässä. Ameerikoissa Froch ei aivan sellaista mainetta saavuttanut kuin Euroopassa, lähinnä koska otteli vain kuudesti britteinsaarten ulkopuolella, ja uran molemmat tappiot tulivat juuri näissä otteluissa (Kessler ja Ward, 4-2 yhteensä "vieraissa").

Hieno nyrkkeilijä kuitenkin mielestäni ja varmasti erinomainen lisä Sky Sportsin asiantuntijatiimiin. Lisäksi hienoa nähdä että nykypäivänä on vielä nyrkkeilijöitä jotka ymmärtävät lopettaa huipulla ja terveys tallella.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Aikamoinen sankari tämä Mickey Bey. En ole koskaan kuullutkaan, mutta piti otella Shafikovia vastaan tällä viikolla. Nyt sitten jänistänyt ottelusta. Aiemmin jo hylkäsi ison palkkion keväällä. Noh syksyllä varmaan Shafikov saa toisen mahdollisuutensa MM-titteliin. Itse aikanaan kun pari kertaa Shafikovin näin livenä, niin totesin kaverille että "turha jostain Asikaisesta puhua, kun tuossa on tuleva MM-kaveri". Noh kaukana ei olla, vaikka täysin amatöörinä tuon heitinkin.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
Aikamoinen sankari tämä Mickey Bey. En ole koskaan kuullutkaan, mutta piti otella Shafikovia vastaan tällä viikolla. Nyt sitten jänistänyt ottelusta. Aiemmin jo hylkäsi ison palkkion keväällä. Noh syksyllä varmaan Shafikov saa toisen mahdollisuutensa MM-titteliin. Itse aikanaan kun pari kertaa Shafikovin näin livenä, niin totesin kaverille että "turha jostain Asikaisesta puhua, kun tuossa on tuleva MM-kaveri". Noh kaukana ei olla, vaikka täysin amatöörinä tuon heitinkin.

On kyllä "Tsingis" saanut muutenkin kärsiä luvattoman paljon näistä kehän ulkopuolisista hankaluuksista. Jos ei ole vastustaja perunut, niin sitten on jotain manageri/promootiopuolen hämminkejä. Taitaa olla joku kirous näillä lupaavilla suomeenpäin kallellaan olevilla/suomalaisilla kavereilla. Shafin olisi pitänyt otella jo useammassakin mm-matsissa, Heleniuksen vaikeudet (tosin vammat myös isona osana) on uutisoitu moneen kertaan ja voi olla että näiden takia jää iso vyö haaveeksi ja Jyri Kjällin mm-toiveet perseili manageri aikanaan oikein huolella.

Beyn paikkaaja muuten lauantaina Shafia vastaan on Indonesian Roy Mukhlis 27(21KO)-4-3. Täysi nobody, (ranking 210.), mutta on jo Shafin editse syyskuulle buukannut matsin ei enempää eikä vähempää kuin Michael Katsidisia vastaan. Voi tulla indolle tuskaiset pari matsia...
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
Tämä nyt menee täällä valitettavasti vähän yksinpuheluksi, mutta kirjoitetaan nyt tännekkin että jotka salaa toivoivat raskaansarjan yksinvaltiaan, Wladimir Klitshkon, olevan lopettelemassa uraansa, niin kaikkea muuta. Wlad on juuri solminut viiden ottelun mittaisen "mega"sopimuksen saksalaisen tv-jätti RTL:n kanssa. Lokakuulle sovittu matsi Tyson Furya vastaan kuuluu tuohon diiliin.

Oma märkä päiväuni olisi että Wlad hoitelee Furyn tyylikkäästi ennen täyttä aikaa pois tieltä, sitten joku nyrkkeilyjumala järjestäisi WBC-liiton mm-ottelun Deontay Wilderin ja Anthony Joshuan välille jossa Joshua puhkaisee Wilderin kuplan, ja sitten Klitshko sekä Joshua ottelisivat kiistattoman kingin tittelistä yhdestä kiinnostavimmista matseista aikapäiviin. No, saahan sitä unelmoida...
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Robert Helenius taustajoukkoineen ei päässyt sopuun Povetkin matsista mutta nyt huhuilee vielä kovempaa matsia
Robert Heleniuksella suuret suunnitelmat – "Tällaista ei ole koettu Suomessa koskaan" - Nyrkkeily - Muut lajit - Sport - MTV.fi

Onkohan kyseessä kommenttikentissä mainittu Chagaev ja WBA liiton MM-matsi, raskaansarjan maailmanmestaruus ei kuulosta hullummalta idealta lähteä tavoittelemaan. Pienellä tuurilla voitto ja sitten Wlad hakemaan Heleniukselta vyö pois, tai Rocky-tyylinen altavastaajan sensaatio... ja sitten mä heräsin.

_
 
Viimeksi muokattu:

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Robbelle kova vastus joulukuulle voittamaton Erkan Teper(boxrec sij 8). Panoksena EBU ja IBF Inter Continental heavyweight vyöt.
Robert Helenius pelaa kovaa uhkapeliä, ura katkolla joulukuussa | Uusi Suomi

Teper lähtee otteluun suosikkina, mutta Helenius lähettää vastustajalleen tylyt terveiset.

- Ei Teper voi olla mulle vaarallinen.

- Oteltiin amatööreinä 2007. Silloin mulle oli syntynyt juuri lapsi ja keskittymään otteluun kunnolla. Tasainen matsi oli silloin, Helenius muistelee.

Teper on Robbelle tuttu ammattilaisuraltakin.

- Sparrattiin Erkanin kanssa Saksassa, kun olin Sauerlandilla. Oli aika tasaista. Olin vähän parempi, Helenius toteaa.

Ottelun panos on todella kova, eikä pelkästään kahden mestaruusvyön takia. Voittaja pääsee todennäköisesti ottelemaan 2016 maailmanmestaruudesta.

_
 
Viimeksi muokattu:

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Onkos Teper Sauerlandin ottelija? Mietin vain, että siinä tapauksessa ainoa mahis voittaa matsi on tyrmäyksellä. Vaikea nähdä nykytreenillä ja tuntumalla kyllä Robben voittavan tuota. Ellei sitten tosiaan saisi jostain sen lucky punchin.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Onkos Teper Sauerlandin ottelija? Mietin vain, että siinä tapauksessa ainoa mahis voittaa matsi on tyrmäyksellä. Vaikea nähdä nykytreenillä ja tuntumalla kyllä Robben voittavan tuota. Ellei sitten tosiaan saisi jostain sen lucky punchin.

Ei ole Sauerlandin boxaaja.

Kova vastustaja Heleniukselle ja ilman minkäänlaista maalailua, nyt on mahdollisuus nähdä kaikkien aikojen kovin matsi Suomessa. Henkilökohtainen käsitys on se, että Helenius kiirehti hieman turhaan tätä ottelua. En usko että on valmis vielä tämän vuoden puolella uransa vaativampaan otteluun.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Viimeistän Chisora-matsin jälkeen olen suhtautunut erittäin kyynisesti tähän nyrkkeilyn viihdebisnekseen. Kysymys siis kuuluu, että kummalle tämä matsi on järkätty valmiiksi.
 
Robbelle kova vastus joulukuulle voittamaton Erkan Teper(boxrec sij 8). Panoksena EBU ja IBF Inter Continental heavyweight vyöt.
Robert Helenius pelaa kovaa uhkapeliä, ura katkolla joulukuussa | Uusi Suomi

Itse en kyllä lähtisi tuohon "ura katkolla joulukuussa" -linjalle. Totta kai tappio vaikeuttaisi mestaruushaaveita, mutta samalla saattaisi helpottaa seuraavan nimen saamista sopimukseen, kun Heleniuksen vaarallisuus kokisi pienen kolauksen ja samalla voisi hakea uutta nousua uralle tappion jälkeen. Henkisesti kovia jätkiähän tappio saattaa olla jopa hyvä juttu, niin ei tarvitse turhaa stressiä ottaa siitä aiheesta. Tietysti jos ottaa yhdeksän erää yksipuolisesti pataan ja putoaa kymmenennessä, niin kannattaa vetää johtopäätökset, ettei iskä olekaan Jumalan sanansaattaja nyrkkeilyn osalta, oli virhe katkaista siteet Sauerlandiin ja pistää ura pakettiin.

Kova vastustaja Heleniukselle ja ilman minkäänlaista maalailua, nyt on mahdollisuus nähdä kaikkien aikojen kovin matsi Suomessa. Henkilökohtainen käsitys on se, että Helenius kiirehti hieman turhaan tätä ottelua. En usko että on valmis vielä tämän vuoden puolella uransa vaativampaan otteluun.

Tilanne vaan taitaa olla sellainen, että nyt oli pakko ottaa linjaksi "go hard or go home". Helenius on ollut poissa kehissä suuren yleisön silmissä jo pari vuotta ja tuo taksikuskien hakkaaminen nyt ei siinä mielessä auta yhtään. Ja toisaalta sitten kovemmat jätkät haluaa kohtuullisen kovan korvauksen Heleniuksen eteen astelemisesta, kun puhutaan kuitenkin yhdestä suurimmista prospecteista muutaman vuoden takaa ja Sauerlandin ennalta-arvattava touhu on vaihtunut tilanteeseen, jossa kellään ei ole käsitystä Robben kehityksestä parin viime vuoden ajalta. Eikä noita kalliita ukkoja ole varaa käyttää montaa kertaa ilman jotain peruskansan silmissä merkittävää titteliä. Kuten sanoin, niukka tappio ei vielä kaada mahdollisuuksia mihinkään suuntaan ja sitten on se oman tekemisen ja kunnon tila kartoitettu kovassa paikassa, niin voi tehdä korjaavia toimenpiteitä.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Ei ole Sauerlandin boxaaja.

Kova vastustaja Heleniukselle ja ilman minkäänlaista maalailua, nyt on mahdollisuus nähdä kaikkien aikojen kovin matsi Suomessa. Henkilökohtainen käsitys on se, että Helenius kiirehti hieman turhaan tätä ottelua. En usko että on valmis vielä tämän vuoden puolella uransa vaativampaan otteluun.

Okei, noh sitten voi teoriassa voittaakkin. En kyllä tähän usko, mutta edes teoriassa mahdollista.

Itsekkin vähän ihmettelin matsia, mutta toisaalta pakko varmaan Heleniuksen ottaa tälläinen kovempi matsi, kun tarjolle tulee, että tienaa kunnolla nyrkkeilyllä. Ei noilla pubiotteluilla varmaan montaa euroa tilille jää.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
@punasydän ja @eagle, ajattelin että kun Helenius on kuitenkin vetänyt treeniä paljon ilman lajiharjoittelua (luin hänen haastattelustaan kesällä) niin näin kovan vastustajan kanssa olisi saanut enemmän itsestään irti 3-6 kk myöhemmin. En mä osaa nähdä mitään pakkoa ottaa matsi joulukuussa kun sen voisi ottaa edullisimmista asetelmista itselleen maalis-kesäkuussa 2016. Mutta kaiketi ovat miettineet päätöstään monilta kanteilta ja tähän päätyneet. Toivon että onnistuu!
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
@punasydän ja @eagle, ajattelin että kun Helenius on kuitenkin vetänyt treeniä paljon ilman lajiharjoittelua (luin hänen haastattelustaan kesällä) niin näin kovan vastustajan kanssa olisi saanut enemmän itsestään irti 3-6 kk myöhemmin. En mä osaa nähdä mitään pakkoa ottaa matsi joulukuussa kun sen voisi ottaa edullisimmista asetelmista itselleen maalis-kesäkuussa 2016. Mutta kaiketi ovat miettineet päätöstään monilta kanteilta ja tähän päätyneet. Toivon että onnistuu!

Voihan tuossa olla sekin, että tuolloin se ajankohta milloin on ollut matsi ja silloin otetta, koska sitten myöhemmin ei välttämättä tuota olisi tarjolla. Tuo kun on varmaan vapaaehtoinen puolustus ja niissä aina se tietty aikataulu.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Jos Heleniuksen oikea käsi on kunnossa niin pidän voittoa jopa todennäköisenä. Ehkä aika on mullannut puistot, mutta mielestäni Helenius oli aika vakuuttava aina kun käsi oli ja pysyi kasassa, siis joskus Brewster, Peter, Liakhovits -otteluiden aikaan.
 

muuttohaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Wasa Royals
Helenius muistaakseni itse sanoi Vaasan ottelun jälkeen, että tavoitteena on saada loppuvuodesta titteliottelu, joten eiköhän treeni ole aikataulutettu nimenomaan sitä silmälläpitäen. Näkisin, että Robbe oli käytännössä pakotettu titteliotteluun jo tässä vaiheessa, sillä kukaan varteenotettava haastaja ei ottaisi riskiä kohdata hänet. Voittamalla ranking ei juurikaan nousisi, kun tappio taas maksaisi kohtuuttomasti. Lobjanidzet taas on silkkaa ajan haaskausta, eikä edistä Robben uraa mitenkään. Win or lose, Robbe tarttee vastustajan, joka pystyy ottelemaan 10 erää häntä vastaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös