Nyrkkeilyketju

  • 757 267
  • 3 664

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Heleniuksen maine tylsänä pisteottelija sai jälleen uuden vahvistuksen. Tylsä esitys ja heikko esitys kaikkinensa. Vastustaja sai ottelun viisi kovinta iskua perille, vaikka tommoista top90 jätkää vastaan tilanteen pitäisi olla täysin eri. No Heleniuksen kupla on viimeistään nyt puhjennut.
 

ufon_kaakao

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Sebastian Aho
Mietin lähinnä sitä, että oliko Heleniuksen tarkoituskin otella noin rauhallisesti alku ja kiihdyttää loppua kohti vai johtuiko flegmaattisuus ylimenneestä jännityksestä. Se pommi tietenkin sekoitti koko loppupakan. Eihän se edes lyönyt Shermania, paitsi nuo muutamat kylkiin.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Pitkä ottelutauko ja olkapäävamma varmaankin vaikuttivat heikkoon esitykseen. Haluan vielä nähdä Heleniuksen seuraavan ottelun ennen kuin päätän, että mikä hänen tasonsa nykyisin on. Jos se on samanlaista onnetonta räpellystä kuin nämä kaksi viimeisintä, niin sitten kupla on puhjennut.

Illan nyrkkeilyillassa useissa otteluissa kehätuomarina toiminut Santeri Kanninen on muuten niitä Riihi Säätiön heppuja. Isänsä oli se pääjehu. Kaverini on työn vuoksi ollut Santeri Kannisen kanssa tekemisissä. Sanotaanko nätisti niin, että onhan se melkoisen hupaisaa, että moinen jätkä on nyrkkeilytuomarina. En ostaisi häneltä asuntoa, en käytettyä autoa - enkä edes uutta.
 

Lager Lager

Jäsen
Suosikkijoukkue
National Hockey League
Heleniuksen maine tylsänä pisteottelija sai jälleen uuden vahvistuksen. Tylsä esitys ja heikko esitys kaikkinensa. Vastustaja sai ottelun viisi kovinta iskua perille, vaikka tommoista top90 jätkää vastaan tilanteen pitäisi olla täysin eri. No Heleniuksen kupla on viimeistään nyt puhjennut.
Mitä helvettiä? Kaveri on ollut poissa melkein vuoden ja olkapää on operoitu, joten tottakai on ruosteessa paluuottelussaan.

Ns. "kehäsilmä" tulee matsien kautta, ei sparreissa ja harjoittelussa. Nyt vaan uutta matsia nopeaan, mutta toivottavasti eivät ota liian isoa askelta eteenpäin, sillä Robbe ihan selvästi tarvitsee nyt muutaman "iisimmän" lisämatsin alleen, että saa ottelutuntuman ja rytmin takaisin.

"Lättäjalka" Robbe ei koskaan ole ollut viihdyttävä ottelija tavalliselle kansalle, jos ei tule tyrmäystä.

Nyt vihdoinkin Robbe osoitti, että ei ole lasileuka. Kuudennen erän tilanne oli paha, mutta selvisi.

Williams on mainettaan parempi boxaaja, joka suojasi hyvin. Vaikeasti osuttava.

Robbe oli lyönneissään vielä aika varovainen ja tulevaisuus näyttää miten se olkapää tulee kestämään ja onko siellä vielä sitä vanhaa kunnon ruutia, vai katosiko ne leikkauspöydälle.
 
Viimeksi muokattu:

Zous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan Reaves
Kyllähän Helenius otti todella varovasti tuon paluuottelunsa. Oikeaa kättä myös käytti hieman varovaisesti, mikä tietty on ymmärrettävää n. vuoden tauon jälkeen. Muutenhan Robbe kontrolloi ottelua alusta loppuun ja Sherman aika aseeton oli tuota yhtä yllättävää iskua lukuunottamatta. Ehkä voi hieman huolissaan jatkon suhteen olla siitä, että ei ollut kaukana, että Williams olisi lyönyt Robben kenttään, mutta laitetaan työtapaturman piikkiin näin paluussaan. Nyt vain joku toinen lämmittely matsi tuohon ja sitten vasta kovempien kaatoon.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
Oli kyllä kieltämättä aika vaisun oloinen suoritus Heleniukselta. En toki mitään räjähtävää turpasaunaa odottanutkaan loukkaantumisen ja ottelutauon jäljiltä, ja vastustajakin oli juuri sellainen että mitään veristä sotaa oli turha odottaa. Tempokin oli niin verkkainen että 120kg Williams jaksoi heilua täyden ajan. Tankin kunto olikin ainoa asia mikä olisi saattanut päättää matsin ennen täyttä aikaa, mutta niin vaan jaksoi pappa loppuun asti. Williamsin kuutoserän oikea oli kyllä mojova paukku, ainoa merkittävä koko ottelussa. Vähän notkahti Roopen polvet, mutta mikään lasileuka ei kyllä tuota tälliä olisi pystyssä niellyt. Kieltämättä kävi ottelun aikana mielessä että ei perkele onko taas oikea käsi ottanut kipeetä, sikäli laiskasti tuota käytti. Kaiketi kuitenkin tyytyi vaan jabittelemaan "riskittömän" pistevoiton. Mitään faneja Helenius ei kyllä tuolla tyylillä suomen ulkopuolelta kerännyt, mutta paskaako sillä jos voittoja tulee. Tosin, top 25- miehiä vastaan ei kyllä tuolla esityksellä tule. Toki täytyy muistaa mm. muuan John Ruiz, joka puolusti WBA- liiton HW titteliään ties kuinka monta kertaa, vaikka joka kerta miehen ollessa kehässä sitä ajatteli vain että helvetissä noin löysä paska voi olla mestari... Mutta ei nyt ruveta Heleniusta Ruiziin vertaamaan vaikka kaksi viime ottelua ovatkin olleet kaikkea muuta kuin vakuuttavia. Seuraavassa matsissa kyllä jo pitäisi sitten säväyttää, ja nimimiestä vastaan, muuten alkaa arvostus laskea.

MM- matsista ei sitten odotetusti mitään spektaakkelia syntynyt. Klitshko sai nakutella helpon pistevoiton Mariusz Wachista. Selvästi näki että polakille riitti vallan mainiosti että seisoi täyden ajan, ja toisaalta Wlad ei halunnut ottaa mitään riskejä ja vetää Wachia pihalle vaikka kahdeksannessa olisi kyllä loppu tullut jos maestro olisi vain viitsinyt kaivaa pykälää isomman vaihteen päälle.

Helsingin illan esiotteluista ei paljon kerrottavaa jälkipolville jäänyt. Kaunispoika Laine piestiin jauhelihaksi ja pappa Heleniuksen suojatti Fitim Latifi jatkoi voittojen tiellä ja Janne Katajisto kävi hyllymässä pistevoiton toisesta mätisäkistä. Ei heti muuten uskoisi että Katajisto on voittanut Heleniuksen amatöörikehissä. Oli Janne melko Adonisessa kunnossa. Saisi edes pikkuisen potkua lyönteihinsä niin saataisiin kotimaan iltoihinkin hyvä 4-erän esiottelija pieksemään 160- kiloisia freakshow jannuja niinkuin Butterbean aikanaan humeriikassa. Sirkushuveja kansalle ja sitä rataa.
 

M10

Jäsen
Sherman jaksoi kyllä yllättävän hyvin ja oli ihan viisas päätös Robbelta olla lopussa hyökkäämättä riskillä. Siinä olisi pian tullut nukkumatti - sen verran vihaisia nuo simpukat oli vielä parissa vikassakin erässä.

Robbelta ihan ok paluuottelu, mutta ei tosiaan mitään häikäisevää. Tai oikeastaan aika kaukana siitä. Voitto on kuitenkin voitto ja seuraavassa sitten TKO/KO, kun matsituntuma on parempi, kroppa virkeämpi ja itseluottamus kovempi.
 

Lager Lager

Jäsen
Suosikkijoukkue
National Hockey League
Carl Froch on kyllä huikeassa kunnossa ja leikitteli Yusaf Mackiä vastaan. Olisi periaatteessa voinut pistää Mackin pihalle jo kahdessa ensimmäisessä erässä, mutta kolmannessa sitten veteli muutaman kovan vartaloiskun ja matsi oli siinä.

Ainut mistä en illasta pitänyt oli Frochin sisääntulo, jossa on apinoitu K1/Kickboxing iltoja.
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Helenius on nyt rankattu melko korkealle.
WBO sijalla 2.

WBA,IBF ja WBC eivät ole vielä päivittäneet listojaan marraskuussa.

Myöskään nämä eivät ole rankanneet vielä marraskuun tapahtumia.
Hiukan pienempi IBO on rankannut 3. haastajaksi.
The Ring sivusto on rankannut sijalle 6.
FIGHTNEWS.COM
Sijalla 3.


Kannattaa huomioida että WBO on ns yksi 4 suuresta liitosta, joten mikään pikkujuttu tuo rankkaus ei ole. On ihan eri juttu olla haastajana tällä listalla kuin monella muulla. Taisi olla että nyrkkeilyssä on raskaassa sarjassa yhteensa noin 60 eri liittoa, joista vain muutama on varteenotettava.
 

Vilu #12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko, nekkailu, Oranje, NFL
Viikonloppuna nähdään Ricky Hattonin paluu. Vastassa on 35-vuotias ukrainalainen ex-mestari (WBA) Vyacheslav Senchenko, joka maisteli huhtikuussa (ammattilaisuransa toistaiseksi ainoassa tappiossaan) Paulie Malignaggin jabia 9. erän keskeytykseen asti.

Vaikka Hatton -fanina tuntuu mahtavan "epätodelliselta" nähdä mies taas kehässä, niin varsinaisesti en toivonut Hattonin jatkavan uraansa. Luonnollisesti toivon, että Hatton vie matsin, mutta miten hyvä Ricky Hatton on näin pitkän tauon jälkeen ottaen huomioon viime vuosien huonot elämäntavat, ja edellisessä matsissa kärsitty karmiva tyrmäystappio Manny Pacquiaolle. Hattonin matsikunnosta ei kenelläkään ole hajuakaan, mutta uskallan silti veikata miehelle pistevoittoa, tai kenties jopa keskeytysvoittoa kolmen viimeisen erän aikana.

Jenkeissä myös melko mielenkiintoinen ottelu lauantaina kun välisarjassa Robert "liikaa puhetta" Guerrero kohtaa Andre "steroidi" Berton. Kuten spontaanisti antamistani liikanimistä voi päätellä, niin kummastakaan en varsinaisesti pidä, mutta hyvä matsi tuosta saattaa silti tulla.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
Kyllähän siinä sitten niin kävikin kuin pelättiin, että Hattonin paluu tyssäsi alkuunsa. Puolen välin tuntumissa alkoi Hitman hiipua ja noutaja tulikin sitten yhdeksännessä ilkeän maksapommin muodossa. Nyt vähän huolettaa että kuinka Ricky tämän tappion ja uran lopun käsittelee. Tosin positiivisena asiana hänhän kyllä ottelun jälkeen vakuutteli pään olevan taas kunnossa eikä ole "ranteet auki"- fiilistä. Kroppa ei vaan kestä enään kaiken rankaisun kehässä ja sen ulkopuolellakin, jälkeen. Toivon hitmanille kaikkea tsemppiä uran jälkeiseen elämään.

Guerrero-Berto olikin sitten melkoista sotaa! "The Ghost" nappasi 3x116-110 pistevoiton, Berton kuunnellessa lukua pariin otteeseen. Kun tuota Berton naamavärkkiä katseli ottelun lopussa, niin täytyy ihmetellä että näkikö mies ylipäätään mitään...

Vaihteeksi taas saatiin suru-uutisia, kun legendaarinen Hector "Macho" Camacho ammuttiin hengiltä. Soturi sinnitteli muutaman päivän teho-osastolla sen jälkeen oli saanut luodin päähänsä autossa ollessaan. Perjantaina mies julistettiin kliinisesti aivokuolleeksi ja eilen irrotettiin piuhoista. Camachollahan on hyvin värikäs historia kehän ulkopuolellakin, eikä ollut ensimmäinen kerta kun joutui ammutuksi. Toivotaan että Hector jr. saa paremman kohtalon. Nyrkkeilyura, vaikkakin pitkä onkin, ei vedä lähellekään vertoja isäpapalle.
 

Vilu #12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko, nekkailu, Oranje, NFL
Guerrero-Berto olikin sitten melkoista sotaa! "The Ghost" nappasi 3x116-110 pistevoiton, Berton kuunnellessa lukua pariin otteeseen. Kun tuota Berton naamavärkkiä katseli ottelun lopussa, niin täytyy ihmetellä että näkikö mies ylipäätään mitään...

Oli kyllä viihdyttävä matsi, ja aloin jopa hieman diggailemaan Guerreroa matsin ja ottelun jälkeisen lehdistötilaisuuden myötä. Aydin -voiton jälkeen mies piti mielestäni turhankin suurta mekkalaa itsestään, mutta näköjään siellä puheen takanakin jotain on. Mikäli Mayweather ottelee seuraavaksi välisarjassa niin Guerrero on todennäköinen vastustaja. Toisaalta Mayweatherin myötä tulevaa rahnaa hamuaa yksi jos toinenkin. Floyd on ollut hiljaa suunnitelmistaan vankilasta päästyään, mutta eiköhän hän keväällä taas kehään astu.
 

Hanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, alasarjat.
"JOMI" LIMMONEN R.I.P.

Jorma "Jomi" Limmonen on poistunut joukostamme 78-vuoden ikäisenä (29.9.1934-27.11.2012). Jomi voitti urallaan 10 Suomen mestaruutta ja 4 Pohjoismaiden mestaruutta. Rooman olympialaisissa 1960 Limmonen saavutti pronssimitalin höyhensarjassa (alle 57 kg). Hän edusti Suomea myös Tokion o-kisoissa 1964, jossa selviytyi toiselle kierrokselle asti. Jorma Limmonen oli todella nopeakätinen ja tekninen nyrkkeilijä, ei niinkään tyrmääjätyyppi.

Jomi työskenteli vuosikaudet Veikkauksen palveluksessa, mutta julkisuudessa hänet tunnettiin myös suosittuna kirjoittajana. Hänen kirjoituksiaan julkaistiin useissa lehdissä.

Eläkepäivinään Jomi nähtiin usein kahvittelemassa Itäkeskuksen kahviporukassa ja kesäisin Hakaniemen torilla yhdessä muiden entisten ja nykyisten nyrkkeilijöiden ja nyrkkeilyn ystävien kesken. Siellä allekirjoittanutkin tapasi Jomin vielä viime kesänä.
Hakaniemi oli sikälikin Jomille tuttu paikka, että hän edusti uransa ajan Helsingin Tarmoa, jonka sali on Hakaniemen kulmilla, Tyäväentalon alakerrassa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
Saksanmaalta huutelevat että Mariusz Wach on Klitshko-ottelun jälkeen kussut positiivisen näytteen. Sikäli "ironista" että kun puhutaan "roidimonstereista" niin ei stereotyyppisempää kuvaa voi mieleen syntyä kuin tämä Wach.

A-näyte siis positiivinen anabolisten steroidien osalta. Jos ja kun B-näytekin näyttää plussaa, niin vähintään 12kk banni ja ehkä jotain rahallista sanktiota luvassa.
 

regularflex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Saksanmaalta huutelevat että Mariusz Wach on Klitshko-ottelun jälkeen kussut positiivisen näytteen. Sikäli "ironista" että kun puhutaan "roidimonstereista" niin ei stereotyyppisempää kuvaa voi mieleen syntyä kuin tämä Wach.

A-näyte siis positiivinen anabolisten steroidien osalta. Jos ja kun B-näytekin näyttää plussaa, niin vähintään 12kk banni ja ehkä jotain rahallista sanktiota luvassa.

Mitään en oo ikinä ottanu. Se joka sanoo muuta niin aijaijaijaiai... Mariusz "kaurapuuro" Wach

Maailman nyrkkeilyrintamalta muuten sen verran, että PacMan Pacquiao kohta Juan Manuel Marquezin (taas) jo neljännen kerran ensi lauantaina. Ennen edellistä matsia aikamoista mediahypeä nostatettiin ja olihan se ihan tasainen ja viihdyttävä ottelu. Tästä Mannylle voitto ja sen jälkeen mahdollisesti uusintaottelu Bradleyn kanssa. Jossain vaiheessa voisi myös hieroa sopimusta Mayweather-Pacquiao saagaa koskien.
 
Viimeksi muokattu:

Vilu #12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko, nekkailu, Oranje, NFL
Maailman nyrkkeilyrintamalta muuten sen verran, että PacMan Pacquiao kohta Rafael Marquezin (taas) jo neljännen kerran ensi lauantaina. Ennen edellistä matsia aikamoista mediahypeä nostatettiin ja olihan se ihan tasainen ja viihdyttävä ottelu. Tästä Mannylle voitto ja sen jälkeen mahdollisesti uusintaottelu Bradleyn kanssa. Jossain vaiheessa voisi myös hieroa sopimusta Mayweather-Pacquiao saagaa koskien.

Kyseessähän on toki Juan Manuel Marquezin (ei suinkaan Rafael Marquezin) ja Pacquiaon neljäs kohtaaminen. Itse odotan ottelusta myös viihdyttävää, vaikka mieluummin olisin nähnyt Mannyn esim. juuri Bradleyn kanssa kehässä uudestaan tämän matsin sijaan. Marquez on tyyliltään Mannylle myrkkyä ja siten erityisen vaikea vastustaja. Manny -kannattajana toki veikkaan hänelle voittoa. Periaatteessa kuitenkin melkein ihan sama kumpi voittaa, sillä arvostan suuresti myös Marquezia. Suurin toiveeni matsin suhteen on, että toinen voittaa selvästi, ja tuomio on ottelutapahtumien mukainen.
 

Lager Lager

Jäsen
Suosikkijoukkue
National Hockey League
Odotan todella paljon tätä Pac-Manin ja Marquezin kohtaamista. Hienoa, että Nelonen Pro (HD) näyttää näitä huippumatseja tasaiseen tahtiin. Enemmänkin tosin voisi tulla.
 
Nyrkkeilyn osalta on tulossa kyllä vauhdikas kaksiviikkoinen jo suomalaisittain ajateltunkin. Huomenna Edis Tatli kohtaa EU-titteliottelussa italialaisen Paolo Gassanin illassa, jossa suomalaisista ottelevat myös Niko Jokinen, Jarkko Putkonen, Eemeli Katajisto sekä debytantti Mikko Aulanko. Viikon päästä Juho Haapoja kohtaa Mateusz Masternakin Euroopan mestaruusottelussa. Maailmalla on niinikään suuria ja "suuria" otteluita. Otetaan ensin pienet ennakot huomisesta Espoon illasta.

Edis Tatli 18(4) - 0 - 0 vs. Paolo Gassani 16(8) - 2(2) - 0

Tatli on kehittynyt tasaisesti 2008 alkaneen ammattilaisuransa ensimmäisestä ottelusta tasaisesti. On kohdannut urallaan ottelijoita, jotka ovat hyvinkin tasoltaan lähellä tulevan ottelun vastustajaa. Selkeästi heikommasta listastaan huolimatta pitäisin Tatlin voittamia Ruddy Encarnacionia, Pasquale Silviota sekä jopa mahdollisesti Stuart Greenia vähintään Gassanin tasoisena ottelijana. Gassani on kohdannut lähinnä b-luokan kehien kiertolaisia ja ainoastaan kolme kertaa voitollisen listan omaavaa ottelijaa vastaan. Noissa kolmessa ottelussa hänet on tyrmätty kertaalleen 24 sekunnin ottelun jälkeen, kerran ottelu on keskeytetty tuomarin laskettua kolmesti lukua Gassanille ja yhden otteluista hän on voittanut, tosin sekin normaalisti sarjaa alempana ottelevan nyrkkeilijän. Gassanille kolmannen erän tyrmäystappion kärsinyt David Kis nähtiin myös Suomessa, jossa hän kävi häviämässä keskitason suomalaisottelija Tuomo Eroselle niinikään kolmannen erän tyrmäystappiolla.

Ottelijana Tatli on selkeästi vierailijaa edellä. Tatli on nopeampi, teknisesti parempi ja liikkuu kehässä aktiivisemmin. Gassani on enemmän peruuttava ottelija, jolta voi odottaa paljon ristiinlyöntitilanteita. Gassanin suurin puute on puolustus. Gassanin lyönnit ovat laajakaarisia nakkikiskaheijareita ja kädet laskevat lyödessä vaarallisen paljon, vastaiskuille on runsaasti tilaa. Oma veikkaus on, että vaikkei Tatli olekaan kunnostautunut tyrmääjänä, uskon Ediksellä olevan mahdollisuuksia tyrmäykseen. Täyden ajan ottelussa Tatli ei häviä kahta erää enempää. Ediksen neljästä tyrmäysvoitosta kolme on tullut ensimmäisessä erässä.

Oma veikkaus loppuun: Tatli tko3


Niko Jokinen 18(6) - 0 - 0 vs. Fatah Baghban 8(5) - 4(2) - 0

Jokinen aloitti uransa samana vuonna Tatlin kanssa ja tällä hetkellä otteluita on yhtä paljon, kuin Tatlilla. Silti Jokisen kehitys on junnannut paikallaan jo vuosia ja näin ollen Jokinen on vielä saavutuksissaan Tatlia perässä. Alkuaikojen räjähtävä, tyrmäysvoittoja ottanut Jokinen on vaihtunut varovasti ottelevaan "jabi-oikeasuora" -Jokiseen. Vastustaja Baghbanin listalta löytyy mm. voitto sarjaa alempana EU-rankingissä Jokistakin paremmin sijoittuneesta Alexey Ribchevistä. Jokinenhan on myös pudottanut painonsa keskisarjaan ja kyseessä onkin Jokisen debyyttiottelu kyseisessä sarjassa. Baghban ei perusta nyrkkeilyään voimalyönneille, ennemminkin voisi sanoa, että yksittäisissä lyönneissä ei ole kovaa kaatoa eikä lyönnit lähde jaloista asti. Lyö määrällisesti paljon ja liikkuu hyvin, mutta vieraskehässä pitäisi pystyä niin kovaan dominointiin, että voisi viedä ottelun nimiinsä. Kymmenen erää voi olla myös liian pitkä aika Baghbanin aktiiviselle tyylille.

Jokiselle ottelun suurimmat haasteet löytyvätkin liikkeestä ja aktiivisuudesta. Niko saanee kehän keskustan haltuunsa, mutta tällä kertaa vastustajalta voi odottaa runsasta liikettä ja nopeita pistohyökkäyksiä. Jalkojen on toimittava ja lyöntejä pitäisi saada osumaan muuallekin kuin rukkasiin. Odotan tasaisia eriä tiukkaa taistoa, jonka Jokinen kuitenkin vie.

Oma veikkaus: Jokinen UD 76-74.


Jarkko Putkonen 6(4) - 0 - 0 vs. Ivan Godor 10(5) - 25(6) - 4

Putkosen ura on edennyt mukavaa tahtia. Puolitoista vuotta debyytistä kuudes ottelu kokenutta slovakia Godoria vastaan. Putkonen on siitä epätyypillinen suomalaisottelija, että osaa lyödä kovaa muutakin kuin säkkiä. Suurin ero ottelussa onkin fyysisyys. Godor vaikuttaa huomattavasti heiveröisemmältä, kuin Putkonen ja se kääntää kupin selkeästi Putkosen suuntaan. Varsinkin mikäli Jarkko lähtee otteluun selkeästi painostamaan. Komean takatukan omaava slovaki lähtee otteluun selvänä altavastaajana, mutta sitkeyttä mieheltä ei puutu. Kahdestakymmenestäviidestä tappiostaan vain kuusi kertaa leikki on jäänyt kesken.

Oma veikkaus: Putkonen UD 59-56


Eemeli Katajisto 2(1) - 0 - 0 vs. Lubo Hantak 9(5) - 47(16) - 0

Katajisto ottelee debyyttivuotensa kolmannen ottelun ja vastaan tulee Putkosen vastustajan tapaan ottelija Slovakiasta. Selvästi lyhyempi Hantak ei omaa mitään realistisia kykyjä ottelun voittoon. Miehen yhdeksästä voitosta vain yksi on tullut voitollisen listan omaavaa ottelijaa vastaan, tämäkin ottelija lopetti uransa tuohon tappioon. Voitoista 6 on tullut ottelijaa vastaan, jolla ei ollut yhtään voittoa. Valitettavasti Hantak on varsin kovapäinen ottelija ja odotettavissa on täydet kuusi erää sangen yksipuolista nyrkkeilyä.

Oma veikkaus: Katajisto UD 60-53


Mikko Alanko vs. Ladislav Nemeth 1(1) - 16(6) - 0

Pekka Mäen uusi suojatti on mielenkiintoinen tapaus. Entinen sotilaiden Suomen Mestari on yli 60:llä amatööriottelullaan hyvällä pohjalla, kuten P3-boxingin ottelijat yleensä ovatkin. Nyrkkeilijöiden kohdalla puhutaan usein painonpudotuksesta, Alanko onkin vienyt sen uudelle ulottuvuudelle: Vuosi ja 25 kiloa ottelupainoon pääsemiseksi. Keskisarjassa käytävässä ottelussa on vain yksi voittajasuosikki ja se on Mikko Alanko. Suurin jännitys löytyy siitä, kuinka paljon Alanko jännittää debyyttiään ja kuinka paljon se on nähtävissä itse ottelussa.

Oma veikkaus: Alanko UD 40-36


Viikonlopun muut kiinnostavat ottelut:

Manny Pacquiao vs. Juan Manuel Marquez: Neljäs ottelu taistelijoiden välillä, kertaakaan tuomaristo ei ole päätynyt yksimieliseen ratkaisuun. Ensimmäinen ottelu päättyi hajaäänituomiolla tasan, toinen hajaäänituomiolla Pacmanille ja kolmas enemmistötuomiolla Pacmanille. Monien mielestä Marques kärsi otteluissa epäreilusta tuomaroinnista ja löysi sieltä suunnasta syyt tappioon. Samassa illassa otellaan myös Yuriorkis Gamboan ensimmäinen ottelu yli vuoteen. Voittamaton Kuubalainen kohtaa filippiiniläisen Michael Farenasin. Niin ikään samassa illassa Meksikon Miguel Vazques puolustaa IBF-liiton vyötään voittamatonta Mercito Gestaa vastaan.

Muualla maailmalla hieman pienempiä tapahtumia, kuten keskisarjan Euroopan mestari James DeGalen ottelu Fulgencio Zunigaa vastaan, Juho Haapojan tyrmänneen Denis Bakhtovin ja säälittävän alas vajonneen Janne Katajistolle hävinneen Danny Williamsin ottelu Puolassa oteltava ilta, jossa päätähtinä Pawel Kolodziej, Damian Jonak sekä Lukasz Janik. Viimeisenä sokerina pohjalla Tanskan ilta, jossa Viking Warrior Mikkel Kessler kohtaa Brian Mageen. Muita otteluita illassa viime vuonna neljän vuoden sapatiltaan palanneen Reda Zam Zamin ja Suomessa otelleen Erik Skoglundin ottelut.
 

Creed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Itse toivon todella että Marques on löytäny jostain vielä yhden vaihteen, ja tiputtaa doping-testejä välttelevän Pacquiaon. Jos ei pysty oleen selkeesti parempi ni tuomarit hoitaa filippiinolle..
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
Mitäs Denis Shafikovin nyrkkeilyuralle kuuluu? Jostain luin aiemmin, että hänelle olisi hankala löytää vastustajia.

ihan hyväähän Tsingis Kaanille kuuluu. Otellut tänä vuonna neljästi, ja on yhä voittamaton (31-0).

Otteli viikko sitten Meksikossa ghanalaista Albert Mensahia vastaan ottelussa jossa oli panoksena IBF:liiton nro.2 ranking. Selkeä pistevoitto Shafille tuosta matsista.

tulevista suunnitelmista ei allekirjoittaneella ole tietoa, mutta todella mielenkiintoinen vastus olisi esim. Khabib Allakhverdiev, niinikään voittamaton Shafikovin maanmies, joka kukisti todella kovan ja voittamattoman Joan Guzmanin myöskin viikko sitten. Olisi takuulla todella iso matsi venäjällä. Siitä sitten voittajaa vaan mm-otteluun.
 
Mitäs Denis Shafikovin nyrkkeilyuralle kuuluu? Jostain luin aiemmin, että hänelle olisi hankala löytää vastustajia.

Otteli viime viikonloppuna Albert Mensahia vastaan IBF:n international –vyöstä ja ottelu oli myös jonkin sortin välieliminaattori. Shafikov voitti ottelun selvästi tuomaripisteillä. Noin muutenhan Shafikovilla menee todella hyvin, boxrecissä sijoitus on maailmanlistalla 9. ja Ring listaa miehen vielä pykälää ylemmäs. Ongelma otteluiden saamisessa oli jokin aika sitten pahempi, käytännössä pahimmillaan ennen EM-tittelin voittamista. Edelleen Shafikov kärsii siitä, että ei ole nimenä muita esimerkiksi Ringin listattuja miehiä yhtä kiinnostava. Taidollisesti hän on kuitenkin ehdottomasti maailman eliittiä, joten harva lähtee häntä vapaaehtoisena haastajana ottamaan, kun vasemmalta ja oikealta löytyy Tsingis Khania tunnetumpia, mutta heikkotasoisempia ottelijoita. Toisaalta ymmärrettävää, jos vaihtoehtoina on ottelu Shafikovia vastaan tai vastaavasti huonompitasoista ottelijaa vastaan boksaaminen suuremmalla liksalla.

Edit: Hidas mää
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös