Nyrkkeilyketju

  • 762 310
  • 3 698

Knox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers
Hmm, toki näin että Wilder oli suvereeni suosikki ja Robben oljenkorret oli hyvin vähissä etukäteen ajateltuna.

Mutta miten tuosta ekasta erästä näit, että tasoero oli isompi mitä kuvittelit? Ennen tuota nukutustööttiä Wilder oli kuitenkin aika passiivinen verrattuna normaaleihin avauseriinsä.
Yritän selventää omaa ajatusta, toivottavasti saat kiinni.

Minä ajattelin, että Robbe kykenee roikkumaan 3-5 erää kyydissä mukana, mikäli ottelee fiksusti. Eli puolustamalla ja iskemällä vastaan. Wilder toki yllätti passiivisuudellaan, mutta tämähän oli taktisesti loistava veto. Robbe otti aloitteen käsiin, ja Wilder nukutti.

Tarkoitus ei ole millään tavalla väheksyä Robbea, upea ura ja upea nyrkkeilijä.
 

NahkaHagrid

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Jesse Puljujärvi.
Suomen paskamedia ainakin on ottanut oikeen ilopissat housuissa vastaan tämän spektaakkelin.
 

huhheijaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Täytyypä kehaista Wilderia, että isoksi vastapainoksi Fury-trilogian sekoilulle osasi nyt voitossa olla todella urheilullinen ja hieno mies. Kantoi huolta Robbesta vielä pressissä ja muutenkin Helenius sai osakseen pelkkää suitsutusta.
Tämä voi toki osittain liittyä siihen, ettei Wilder varmaan missään vaiheessa pitänyt Robbea todellisena haastajana. Ei varmaan ollut Wilderiltä mahdottomasti tunnetta mukana, kun vastustaja ei hyvä ja muutenkin aika hmv. Toki Fury opetti ehkä vähän nöyryyttäkin, mutta veikkaisin isona tekijänä kuitenkin Robben huonoutta.

Toki Fury myös varmaan teki osansa päästäkseen Wilderin ihon alle, mikä taisi jokseenkin onnistuakin.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Ei tämä nyt ihan niin mustavalkoista ole.
Ei Furykaan pyri tiukkoihin rasvaprosentteihin.

En ole mikään ravitsemusexpertti, mutta tuo kuulostaa jotenkin aika hurjalta, että Heleniuksen perusruokavalio on erittäin proteiini - ja rasvapitoinen. Tarkoituksena pitää hiilarit minimissä ja opettaa keho hyödyntämään hiilarien sijaan rasvoja. Sitten kuitenkin heti punnituksen jälkeen alkaakin hiilaritankkaus. Tulee ihan väkisin mieleen, että miten kroppa reagoi tuollaiseen äkilliseen hiilarilisään, kun ei ole siihen tottunut?

Siis tuo Heleniuksen ruokavalio on kyllä kovaa kestävyyttä vaativan lajin huippu-urheilijalle varmaan aika lailla ainutlaatuinen, eikä kovin moni asiantuntija lähtisi moista suosittelemaan kenellekään ei-urheilijallekaan. Kuinka iso osuus sillä on tässä tappiossa, sitä lienee mahdotonta sanoa. Kownackihan kaatui näytöstyyliin kuitenkin ja painonhallintaa ajatellen tuo varmaan jossain määrin toimii.

Ruokavalioltaan optimoitu Robbe olisi saattanut olla vähän erilainen, ehkä tuon puolen olisi pitänyt olla kunnossa jo 20 vuotta sitten. Wilder on todella vaarallinen nyrkkeilijä, jolla on poikkeuksellinen iskuvoima. Kun pituusetukin oli Heleniukselta poissa, on kyllä vaikea kuvitella mitään muuta mahdollista lopputulosta tähän. Ehkä eriä tietysti enemmän, se olisi ollut saavutus. Ja ainahan raskaassa sarjassa on se yllätystyrmäyksen mahdollisuus ottelun jatkuessa.

Hyvä ura Heleniuksella kokonaisuudessaan on, raskas sarja on vähän sellainen, että tuo terävin huippu on tosi kapea. Sinne ei tällä kertaa ollut asiaa, mutta paljon harrastetun lajin top 50 parhaimpiin tekijöihin kuuluminen on paljon kovempi saavutus kuin suurin osa suomalaisista taitaa ymmärtää. Ja siellä Helenius on uransa eri vaiheissa ollut, vaikka toki monimutkainen liittojärjestelmä tekee rankingit aika vaikeaksi. Top 10 haastajasta kuitenkin puhutaan tiettyjen liittojen osalta useaankin kertaan.

Nyt pitää vain osata lopettaa ajoissa ja pistää rahat poikimaan!
 
Viimeksi muokattu:

Analyzer

Jäsen
On toki ihan relevanttia huomioida sekin, että Robbe nousi tähän otteluun täysin kahden Kownacki- voiton ansiosta. Kownacki oli paperilla TOP10-iskijä tuolloin, mutta mikä oli loppuviimein ”babyfacen” kunto noissa otteluissa. Ainakin ekaan otteluun hän tuli täysin rotsi auki.

Toki Robbe näytti oikeasti todella hyvältä tuossa Kownacki vol 2-matsissa, mutta maallikoiden silmiin se hyvyys toki usein näyttäytyy vs vastustajan taso.

On ihan mahdollista, että Robbe oli täysin väärässä tasoluokassa tässä matsissa. Harmittaa kyllä vietävästi, että matsi jäi niin lyhyeksi ja ei päässyt kunnolla näkemään miten Robbe olisi kyydissä kestänyt.
 

greatLeo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Spurs
Suomen paskamedia ainakin on ottanut oikeen ilopissat housuissa vastaan tämän spektaakkelin.
Olisiko jotain esimerkkejä heittää? Miten mielestäsi pitäisi uutisoida Wilderin uran vähälyöntisin tyrmäys? Ehkä muistokirjoitus? Tai ”Upea taistelu hienon uran pääteeksi” tjsp.?

Täälläkin on puhuttu, että vastapalloon osui, mutta uusintoja kun kelailin, niin Heleniuksen liike oli tuossa vaiheessa jo hieman taaksepäin. Sitä ennen toki puski eteenpäin. Lyhyt sipaisu Wilderilta ja Helge tippui säkkinä. Osuma kieltämättä täydellinen, mutta ei silti näyttänyt miltään tappoiskulta. Olisikohan Fury tippunut moisesta? Ei olisi tietty edes joutunut tilanteeseen, jossa saa noin suoraan naamaansa.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Fury on niin käsittämätön puupää ja iskujen imijä, että se nousisi joka tapauksessa aina ylös. Wilderhan on muistaakseni pudottanut sen neljä kertaa kanveesiin paljon kovemmilla lyönneillä ja aina se on noussut.
 
K

Kiekkokatsoja

Ottelussa kävi niin kuin oletettiin. Ehkäpä oletettua aikaisemmin. Jokainen kohtaa kamppailulajeissa parempansa. Jossain vaiheessa. Harva edes pääsee noin pitkälle, kuin Helenius. Nyt hänen olisi hyvä siirtyä muihin hommiin.
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
FASlapsi ja Jari Porttila
Olisiko jotain esimerkkejä heittää? Miten mielestäsi pitäisi uutisoida Wilderin uran vähälyöntisin tyrmäys? Ehkä muistokirjoitus? Tai ”Upea taistelu hienon uran pääteeksi” tjsp.?

Täälläkin on puhuttu, että vastapalloon osui, mutta uusintoja kun kelailin niin Heleniuksen liike oli tuossa vaiheessa jo hieman taaksepäin. Sitä ennen toki puski eteenpäin. Lyhyt sipaisu Wilderilta ja Helge tippui säkkinä. Osuma kieltämättä täydellinen, mutta ei silti näyttänyt miltään tappoiskulta. Olisikohan Fury tippunut moisesta? Ei olisi tietty edes joutunut tilanteeseen, jossa saa noin suoraan naamaansa.
Osuman ääni kuului silti varmaan Areenan parkkipaikalle saakka. Kannattaa katsoa se yläperspektiivin hidastus. Kyllä se aika hyvin kajahtaa ja vastaiseen.
 

MegaForce

Jäsen
Toivon että jokainen tällä palstalla ymmärtää, että Pekka Mäen kommentti ”mä katsoin heti alusta....” on kyllä täyttä sontaa.

Tasaisesti lähti matsi käyntiin, studiossa oltiin innoissaan ja luottavaisia. Ei tuosta kukaan olisi pystynyt sanomaan että Helenius oli mitenkään hukassa.

Suomalaista jälkiviisastelua...
Toisaalta melko hankala mitään positiivistakaan hakea Heleniuksen otteista tuollaisen ottelun jälkeen. Kaikki ”ottelu oli ensimmäiset kaksi minuuttia tasainen” on myös outoa asioiden kääntelyä. Ei ollut. Nyrkkeily on karu laji, ja karu fakta on se, että ottelu loppui Wilderin totaaliseen näytökseen ja mahdollisesti myös Heleniuksen ura.

Kuitenkin krediittiä täytyy antaa siitä, että vielä pääsi tälläiseen matsiin, joka on kova temppu. Mutta mitkään selittelyt eivät nyt auta, että maailman totaalisen kärjen haastajat ovat liian kaukana.
 

hiitti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United
En tajua mitään nyrkkeilystä ja voin olla täysin väärässä, mutta Heleniuksen touhu ennen tyrmäystä näytti todella epävarmalta. Harmillisen lyhyeksi jäi ja olisi ollut mukava nähdä, että mitä Helenius olisi saanut aikaiseksi.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Matsia en katsonut, mutta hemmetin hienoa, että Robbe sai sen paikkansa kokeilla siellä aivan huipulla. Turpaan tuli, mutta so not. Jos huhut korvauksesta pitävät paikkansa, siinä on Robbelle eläkerahat tienattu, vaikka ei enää kovin rahakkaita matseja saisikaan. Epäonnistumisesta en lähde ilkkumaan, koska tuolle tasolle pääsee erittäin harva ottelija maailmassa ja voittajana kehästä poistuu vain yksi kaveri.

Hauska on ollut seurata Heleniuksen uraa välillä matseja katsoen ja välillä näin etäältä lähinnä uutisointia lukien.
 
Ei oikein itsekään tiedä mitä tästä sanoisi. Todella hienon kruunun Helenius sai uralleen, jos se tähän päättyi. Niin harvassa lajissa meillä on urheilijoita, jotka itsensä kampeavat näin koviin koitoksiin näin kovassa lajissa. Toki samaan hengenvetoon on helppo todeta matsin päättyneen nopeasti yksinkertaisesti siitä syystä, että kaveri oli vain niin paljon parempi.

Mitä itse matsiin tulee, kyllä tässä nyt taktisesti hieman meikäläistä vietiin. Nyt kun katsoin ilman selostusta tuon vielä pariin kertaan uudelleen, ensin huomasin ettei Helenius ollut niin hidas, kuin livelähetyksen aikaan sadattelin. Toisekseen, Wilderin taktiikka taasen oli selvä. Imutetaan hyökätessään kurottautuvaa Heleniusta lähemmäs ja isketään vastaan. Helenius on kuitenkin sen verran kokenut konkari, että jos Wilder olisi lähtenyt "tykittämään", mitä Robben leirissä ehkä odotettiin, siihen olisi löytynyt kyllä jonkinlaisia aseita. Nyt Helenius otti keskikehän haltuun ja yritti ottaa kiinni nopeampaa Wilderia, mikä ei varmasti ollut alunperin suunnitelmissa. Tämä olikin ainut asia, mikä tässä jäi kaivelemaan, Wilder kun ei ole "nyrkkeilijänä" mikään taidokas kaveri, siinä missä Heleniuksella puutteistaan huolimatta on hyvät puolustustaidot, joten olihan tässä ehdottomasti mahdollisuudet viedä matsia pidemmälle.

Tyrmäyksestä ei jäänyt kamalasti jossiteltavaa. Ehkäpä kaikkien aikojen kovimman iskijän nyrkki naamaan tilanteessa, missä kävelet vastaan etkä oleta itse tulevan lyödyksi ja tuossa on lopputulos. Nämä ovat aina niin pienestä kiinni. Muistan, kun Sherman Williamsia vastaan Helenius imi kuudennessa erässä aivan ankaran moukarin ja tuntui, että koko tanner tärähti, kun Bahamalaisen kintas iskeytyi suoraan Heleniuksen tauluun. Robbe otti kuitenkin pommin kunnialla vastaan ja vaikka jalat hieman notkahtivat, mies oli taistelukunnossa parinkymmenen sekunnin jälkeen. Aivot heilahtavat joskus pienistäkin osumista ja joskus ne kestävät todella suuria kolahduksia.

Mutta sitä on urheilu, vain yksi voi voittaa. Pää pystyssä saa kyllä kävellä kohti seuraavaa matsia, tai eläkepäiviä, jos mies siihen ratkaisuun päätyy.
 

iLUZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Helenius sanonut siis Wilderille, että ”I'm out”. Täysin oikea päätös (toki virallista ilmoitusta ei ole vielä kait tullut). Onnittelut Heleniukselle yhdestä kaikkien aikojen suomalaisnyrkkeilijän urasta!

Edit. Rispektiä myös tottakai Wilderin suuntaan. Herrasmiehen käytöstä.
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
FASlapsi ja Jari Porttila
Kaikki muut ratkaisut nyrkkeilyn suhteen nyt paitsi lopettaminen ovat kaukaa haettuja.

Valmennus sitten asia erikseen. Tämän jälkeen rakkaus lajiin ja rahastaminen tapahtuu todellakin enemmän terveyden uhalla kuin aiemmin. Ei tässä ole mitään epäselvää, kyllä ura tähän päättyy.
 

Knox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers
Jos/kun Robben ura oli siinä, niin täytyy vielä erikseen kiittää miestä. Jos jonkun ura oli vuoristorataa, niin Robben. Välillä vaikutti siltä, että kaverin ura on paketissa, toisella hetkellä mies nosti itsensä spekulaatioihin kärkinimien kanssa. Koskaan ei tiennyt mitä Robbe ottelussa tarjoaa, niin hyvässä kuin pahassa.

Vähän Kimi Räikkösmäinen lähestymistapa asioihin, että tehdään just miten itse halutaan, eikä miten muut odottavat. Ehkä osa potentiaalista jäi mittaamatta, mutta jossittelu ei tässä vaiheessa hyödytä. Toisaalta, nyt sai sauman mitata tasoaan kärkeä vastaan, eikä se riittänyt. Onhan tuolla kaikenlaisia säätöjä, riita Sauerlandin kanssa, oma isäukon säätämiset, valmentaja nyrkkeilyn ulkopuolelta, pelkän lihan syöminen etc. Mutta jos Robbe on itse tyytyväinen, niin sehän riittää.

Aivan uskomattoman hieno ura, ja kruununa oli ottelu Wilderia vastaan. Tulos oli mitä oli, mutta tuollaista vastustajaa vastaan otteleminen on harvinaista herkkua.
 

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
En ole mikään ravitsemusexpertti, mutta tuo kuulostaa jotenkin aika hurjalta, että Heleniuksen perusruokavalio on erittäin proteiini- ja rasvapitoinen. Tarkoituksena pitää hiilarit minimissä ja opettaa keho hyödyntämään hiilarien sijaan rasvoja.
En ole itsekään ravitsemusekspertti, mutta tuo nyt on ihan karppaushörhöjen bullshittiä opettaa keho hyödyntämään hiilarien sijaan rasvoja, kun korkealla sykealueella kehon pääasiallinen energianlähde on glykogeeni, vaikka kuinka yrittäisi elimistöä muuhun ”opettaa”. Heleniuksen ruokavalio, jossa hiilarit ja kasvikset ovat olleet vähäisessä roolissa, ei ole urheilijalle optimaalinen.
 

greatLeo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Spurs
Osuman ääni kuului silti varmaan Areenan parkkipaikalle saakka. Kannattaa katsoa se yläperspektiivin hidastus. Kyllä se aika hyvin kajahtaa ja vastaiseen.
Hyvä pointti, ääni ei kuulunut Ruudun lähetyksessä kunnolla. Muutenkin yleisöäänet pienellä ja selostus tuli jostain puhelinkopista kokistölkin läpi. Mutta olihan se aika läjähdys naamariin. Hyvä ettei ilmeisesti käynyt pahemmin ja ehkä parempi näin että pääsi yhdellä kumautuksella monen erän pieksäjäisten sijaan. Hyvä tili, hieno ura, nolohko loppu. Kaikkea hyvää toki jatkoon Robbelle.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Helenius sanonut siis Wilderille, että ”I'm out”. Täysin oikea päätös (toki virallista ilmoitusta ei ole vielä kait tullut).
Manageri ainakin toppuutteli Ylellä, ettei tällaisia päätöksiä tehdä heti tyrmäystappion jälkeen.

 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Siellä manageri puhuu oman palkkansa puolesta.
 

Knox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers
SoMea kun lueskelee, niin tulevaisuus näyttää hyvältä. Nimittäin sen verta paljon näyttää olevan kaikesta kaiken tietäviä valmentajia, että myös ihan kaduntallaajia, jotka eivät olisi Wilderin "läpsäisystä" tipahtaneet.

Yleensä en jaksa tämmöisistä pahoittaa mieltäni, mutta nyt jotenkin vituttaa. Robbea vastassa oli ehkä kaikkien aikojen koviten lyövä nyrkkeilijä, ja jengi vinkuu kun Robbe tipahti :D eihän se mikään näyttävä takaheijari ollut, mutta lujaa se osui. Noita pommeja ei ole kestänyt kuin Fury, ja Fury on raskaansarjan kuningas. @Raid76 taisi osuvasti kirjoittaa, että osuma kuului parkkipaikalle asti.
 

NahkaHagrid

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Jesse Puljujärvi.
Olisiko jotain esimerkkejä heittää? Miten mielestäsi pitäisi uutisoida Wilderin uran vähälyöntisin tyrmäys? Ehkä muistokirjoitus? Tai ”Upea taistelu hienon uran pääteeksi” tjsp.?

Täälläkin on puhuttu, että vastapalloon osui, mutta uusintoja kun kelailin, niin Heleniuksen liike oli tuossa vaiheessa jo hieman taaksepäin. Sitä ennen toki puski eteenpäin. Lyhyt sipaisu Wilderilta ja Helge tippui säkkinä. Osuma kieltämättä täydellinen, mutta ei silti näyttänyt miltään tappoiskulta. Olisikohan Fury tippunut moisesta? Ei olisi tietty edes joutunut tilanteeseen, jossa saa noin suoraan naamaansa.
Ei ole koskaan hyvä idea tulla purkaan oloa keskustelupalstalle, jossa taso suurinpiirtein on tasokasta. Henkilökohtainen vitutus oli niin järkyttävän suuri, että mahtoiko olla terveen rajoissa.

Vastauksena kysymykseesi, ei ole esimerkkiä. Meni vaan niin tunteisiin. Höyryt on nyt päästelty ja eteenpäin. Tuo nimittäin tuntui pahemmalta kuin Kärppien HPK-häviö sen tuomarisekoilun jälkeen, ja se on paljon. Vaikea olla objektiivinen siinä kohtaa.

Pahoittelut kaikille muillekin kielenkäytöstä ja kärjistämisistä.
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Matsia en katsonut, mutta hemmetin hienoa, että Robbe sai sen paikkansa kokeilla siellä aivan huipulla. Turpaan tuli, mutta so not. Jos huhut korvauksesta pitävät paikkansa, siinä on Robbelle eläkerahat tienattu, vaikka ei enää kovin rahakkaita matseja saisikaan. Epäonnistumisesta en lähde ilkkumaan, koska tuolle tasolle pääsee erittäin harva ottelija maailmassa ja voittajana kehästä poistuu vain yksi kaveri.

Hauska on ollut seurata Heleniuksen uraa välillä matseja katsoen ja välillä näin etäältä lähinnä uutisointia lukien.
Arvio ottelupalkkiosta noin miljoona taalaa, siitä manageri/valmentaja/promottori imaisee ison osan. Nyrkkeilijälle jää tyypillisesti alle 50% palkkiosta. Sitten verot. Muutama sata tonnia tilille. Mutta, Pay per view-otteluissa pääiskijät saavat osan tuloista ja myös lipputuloista. Tämä on se jackpot, jos PPV-lippuja myytiin reilusti kuten uskoisin. Arviot puhuvat Wilderin osuudesta 20 miljoonan paikkeilla ja Robben 5-8 miljoonan välillä. Jos näin, niin elärahat kasassa verojen ja muiden kulujen jälkeenkin.
 

Knox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers
Onpahan muuten mielenkiintoinen tilanne raskaassa sarjassa. TOP-4 on Fury, Wilder, AJ ja Usyk. Tästä nelikosta Fury on hoitanut Wilderin pariin otteeseen, ja Usyk taas Joshuan kahteen kertaan.

Jatko menee jännäksi. Usyk on todella kova nyrkkeilijä, mutta näkisin sekä Furyn että Wilderin todella hankalana vastustajana hänelle. Fury jaksaa nyrkkeillä 12 erää helposti, pitää Usykin kaukana ja vie pisteillä. Wilder taas osuu aivan varmasti jossain vaiheessa, ja se yksi lyönti voi riittää. Ja kun Usyk ei ole varsinainen tyrmäyskone, niin Wilderilla on aikaa odottaa.

AJ on vähän samanlaisessa tilanteessa, Wilderia vastaan ei luultavasti leuka kestä, ja Furylle ei nyrkkeilemällä pärjää. Toki Joshua pystyy tyrmäämään myös, mutta silti.

Toivottavasti tämä nelikko mittaa nyt toisiaan. Kauan odotettu Fury vs Joshua, ja sitten Wilder vs Usyk. Fury ja Wilder vie ottelut, Furya ei kiinnosta otella Wilderia vastaan neljättä kertaa, joten Fury eläköityy vöiden kanssa ja nousee yhdeksi kaikkien aikojen boksaajista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös