-Ostin 3 kappaletta 50 g pussia punaista smartia ja levittelin ne uunipellille folion päälle.
-Lämmitin uunin noin 50-75 asteeseen ja kuivattelin puruja tunnin puolitoista uunissa uunin luukku sentin pari auki.
-Kaivoin kaapista jonkun ihme blenderin, jota en ole ikinä ennen käyttänyt mihinkään ja löin purut blenderiin. Yllätyksekseni purut meni ihan atomeiksi hetkessä.
-Tässä vaiheessa taiteilija sielu pääsi irti ja tuuppasin yhden pussillisen Nordqvistin Nippon Green maustettua vihreää teetä blenderiin sekaan noin niinkuin makua tuomaan.
-Lämmitin uunin 200 c asteeseen ja löin noin 3 teelusikallista, ehkä vähän yli ruokasoodaa foliolle ja uuniin paahtumaan.
Ja tästä homma jatkui niin että:
-Soodan oltua uunissa reilut 3 varttia kaadoin sen jauhettujen purujen sekaan blenderiin ja pyöritin hetken sitä jotta se sekoittui.
-Keitin soodan paahtuessa vettä ja laitoin sitä 2 dl mitta-astiaan ja sekaan ehkä 3-4 lusikallista merisuolaa sellaisessa lastumuodossa, jonka arvelin vastaavan 1 teelusikkaa perusjauhetta.
-Lorottelin suolavettä samaiseen blenderiin ensin 0,5 dl sekoittelin aikani ja sitten toisen 0,5 dl ja taas sekoitus. Lopussa lisäilin vettä tilkka kerrallaan ja kokonaismääräksi tuli noin 1,4-1,5 dl, jonka jälkeen nuuska on vielä kohtuu kuivahkoa. Testasin kamaa tykillä huuleen ja vaikutti sopivalta.
-Purkitin sotkun vanhoihin ettan kiekkoihin. Purkittaessa painelin nuuskan läjään ruokalusikalla ja koko annos meni neljään tyhjään kiekkoon. Punnitsin kiekot ja ne painoivat sellaisen vähän alle 80 g kappale, eli tiiviisti nuuska pakkautui perus 45 g:n kiekkoihin.
-Jätin nuuskan tekeytymään jääkaappiin. Tottakai testailin kamaa myös tuoreena ja ihan loistokamalta vaikuttaa. Pehmeän, mutta jämäkän tuntuista. Pysyy huulessa hyvin ja pitkään.
Ensi kerralla maustan todennäköisesti vähän enemmän. Tuo maustettu vihreä tee antaa ihan ok säväyksen. Katsotaan nyt mitä tuosta tekeytyessä syntyy, mutta näin ensi arviolla soodaa voisi laittaa vähän enemmänkin.