Nokia Arena

  • 205 554
  • 1 486

Zamboni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Käytävältä on uhrattu monta sataa neliötä tilaa arkkitehtuurin alttarille. Suurimpana hukkatilana on tietenkin korkeussuunnassa avara sisääntuloaula joka on jätetty ykköskerroksen kohdalta suureksi osaksi kattamatta. Liukuportaiden läpivientiaukot ei vaatisi kuin viitisen metriä tilaa ja lopun voisi kattaa ja tehdä vaikka komean juottolan siihen.

Samaten siellä Heineken baarin sivustalla on jätetty parin metrin väli ulkoseinään, mikä taas syö ihmisiltä tilaa.

Toki arkkitehdin maku menee yleensä aina käytännöllisyyden edelle, mutta onhan tuosta pohjoispäädystä saatu tehtyä semikatastrof kun väki pyrkii pitkille sivuille palvelujen ääreen. Onneksi edes sinne alas pääsee nyt, että poistuu tupakoitsijoiden vaellus eteläpäähän ja tulee samalla yksi lisäbaari käyttöön.
 

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Filip Kadera & Jan Lukas
Nordiksen yläkatsomo n. 39°
Hakametsä n. 36°
Nokia-areenalla alataso n. 18°-22° (jyrkkenee) ja ylätaso n. 36°

Nämä olen mitannut kuvankäsittelyohjelmalla netistä löytyneistä kuvista, joten eivät varmaankaan ole absoluuttiinen totuus, mutta kyllä näistä suuntaa saa.

Suomen rakennusmääräyksistä en ole rajaa jyrkkyydelle löytänyt, mutta maailmalla rajat ovat luokkaa 34°-36° eli nykyisen Nordiksen kaltaista katsomoa ei enää saisi varmaankaan rakentaa. Maailmalta löytyy muutamia vanhoja stadioneita, joissa mennään reilusti näiden nykyisten rajojen yli. Esimerkiksi La Bombonera Buenos Airesissa ja vanha Mestella Valenciassa.

Yksi syy näihin Nokia-areenankin loiviin alakatsomoihin on se, että se aitiotaso on pitänyt saada sinne ala- ja yläkatsomon väliin. Yläkatsomoa tuosta nykyisestä olisi tuskin voinut nostaa ylemmäksikään. Jos sitä nostaisi niin luultavasti oltaisiin tilanteessa, jossa sieltä ei näkisi edes kaukalon lähintä laitaa kuin ekalta riviltä. Toki alakatsomo olisi voinut olla jyrkempiä päättyä lähempänä aitioiden tasoa, eli aitiot olisivat olleet tavallaan suoraan jatkeena sille alakatsomolle. Nyt tehtiin kuitenkin ratkaisu, jossa alakatsomon ylärivi jää reilusti alemmaksi. Siksi se on myös loivempi. Ehkä haluttiin varmistaa aitio- ja ravintolakatsjille esteetön näkyvyys jäälle.
Mielenkiitosta. Esim. Los Angelesin hallissa alakatsomo näyttää todella loivalta, aitiot välissä mutta ylhäältä näkee hyvin. Calgaryssä on halli kun IFK:lla ja siellä on tv kuvaa tarjolla kun yläriviltä ei näe jumbotronia.

Uusi halli jos tehdään en voi käsittää miksi hallissa on paikkoja joista ei näe hyvin. Tai on ahdasta hallin ollessa täynnä. Ei kukaan tiedä lippua ostaessaan onko edessä joku pitkä tyyppi joten hallit pitäs rakentaa sen mukaan. Nordis on mitä on mutta kyllä siellä pelin näkee hyvin vaikka huimaa siellä ylhäällä.
 
Suosikkijoukkue
Ilves
Oon menossa ens perjantaina ekaa kertaa Nokia areenalle ja liput peliin näyttää käyvän vähiin. Oisin enemmän kun kiitollinen jos joku osais neuvoa parhaat paikat jäljellä olevista lipuista. 2 vierekkäistä paikkaa haussa. Ku ei oo mitää hajua näkeekö noilta alariviltä tai piippuhyllyltä miten hyvin, kiitos!

Ennemmin piippuhyllylle kuin alakatsomon alariveille. Hintoja en tarkistellut, mutta näkyvyys on yläkatsomosta taattu. Ei paljon pleksit ja kuolleet kulmat häiritse.
 

thnninen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon jääkiekkojoukkue, millä nimellä milloinkin

zado

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara

Kyllä täytyy todeta että hyvin on taas suunniteltu. Ja viireillä lienee pyyhitty hanuria.
Onkohan nuo kommentit nyt jostain vanhasta haastattelusta revitty, vai mitä ihmettä tuossa oikein tapahtuu?

Sama henkilö, kuten myös Tapparan henkilöstö, juuri muutama viikkoa sitten kertoi, että viirit tulevat takaisin lähiaikoina ja uusi ratkaisu niille on löydetty. Nyt tuon uutisen perusteella uusi ratkaisu on kadonnut jonnekin.

Oka, Kallu, Raipe, Juti ja muut tekevät paluun – Poistetut mestaruusviirit ja jäädytetyt paidat saavat uuden paikan Nokia-areenalta
 

Karra

Jäsen
Nokia Areena on ny korkattu. Päälimmäisenä illasta jäi mieleen maailmanluokan alkushow ja lopun tuomarivirhe jolla Ilves sai ylivoiman josta teki 3-1 maalin. Hieno kokemus ja varmasti tulen toistekkin!
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP

Unohdettiinko siis tamperelaisen jääkiekon loistelias historia uutta hallia rakennettaessa?

”En tietenkään itse ole niin aktiivisesti rakennusvaiheessa ollut mukana, mutta mestaruusviirit eivät varmaan ole olleet siinä kohtaa ihan päällimmäisenä mielessä”, Fihl tuumaa.
Niin kuin nuoriso joskus sanoi, että "LOL".
 

Yabada

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves


Niin kuin nuoriso joskus sanoi, että "LOL".
Jääkiekko on areenayhtiölle välitön paha ja pyrkivät painamaan kaiken mahdollisen hyvän alas, mitä Ilves ja Tappara voivat tuoda kaupungille ja areenalle. Tämän kanssa on elettävä niin kauan kunnes areenayhtiössä porukka vaihtuu ja toivottava, että uudella porukalla olisi sitten motivaatiota kehittää myös jääkiekon puolta. Tuossa uutisessa jälleen yksi hyvä esimerkki areenayhtiön toiminnasta ja kuinka esimerkiksi perinteet ja historian voi heittää roskakoriin.

@zado viestiä kyllä kompaten, heräsi itselläkin mieleen olisiko tässä vanha juttu, koska paikallislehti Tamperelainen uutisoi parisen viikkoa sitten, että uudet paikat paidoille ja viireille on tulossa. Olisihan tuo hölmöä IS:lta ja Aamulehdeltä kierrättää pari viikkoa vanhaa juttua, joten sillä itse uskon tämän olevan ihan tuore juttu.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Viirejä en halua nyt ajatella, kun alkaa vaan harmittaa sillä tavalla aggressiivisen syvällä tasolla. Kooveen peleissä käyneiltä on tullut viestiä, että Hakametsässäkin on jo onnistuttu tärvelemään vanhat viirit jotenkin alareunasta rullalle. En ole ehtinyt vielä tänä syksynä käydä Mestis-pelissä toteamassa asiaa. Surettaa vain enemmän, mikäli asia on näin.

Ilta-Sanomien nettisivuilla on kierrätetty aiemmin tällä viikolla Urheilulehdessä julkaistu juttu Tampereen eri areena- ja stadionhankkeista. Hyvä juttu ja linkitän sen tänne siksi, kun se liittyy myös Kansiareenaan. Harmittavistakin puolistaan huolimatta onhan tuo areena ollut monelta kannalta hyvä asia Tampereelle ja myös paikallisille liigajoukkueille.

 

Czescku

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Stadin Keltamustat
Hieno oli areena, kun lauantaina tuli lasten kanssa testattua. Kaksi asiaa jäi kuitenkin häiritsemään (varmaan mainittu ketjussa, mutta en rupea kokonaan lukemaan):

Halli aukeaa 1,5h ennen pelin alkua ja siistin näköisiä juottoloita pilvin pimein niin yhdestäkään ei voi tilata mitään hienoa drinksua lapsille (no ei varmaan aikuisillekaan kun makusiirapit oli vain jossain alakerran baarissa, joka sitten on käsittääkseni sen lipuntarkastuksen toisella puolella). Vaikka ei tuollaisia erätauolla ehdikään värkätä niin luulisi että kysyntää voisi olla ennen peliä (kuten vieraspaikkakuntalaisille tässä tapauksessa) tai sitten pelin jälkeen. Ja luulisi että nuo makusiirapit säilyvät siinä missä ne sata viinapulloakin siellä hyllyssä.

Toinen asia tietenkin näin tervakeuhkona tuo tupakointi. Siitä varmaan ollut juttua täällä ennenkin, mutta miten v....ssa voitu suunnitella 12500 ihmisen areena missä kerralla pääsee röökipaikalle joku 50 ihmistä.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Halli aukeaa 1,5h ennen pelin alkua ja siistin näköisiä juottoloita pilvin pimein niin yhdestäkään ei voi tilata mitään hienoa drinksua lapsille (no ei varmaan aikuisillekaan kun makusiirapit oli vain jossain alakerran baarissa, joka sitten on käsittääkseni sen lipuntarkastuksen toisella puolella).
Tuonne alakerran baariin pääsee nykyisin vapaasti kesken matsinkin. Onneksi tuon korjasivat täksi kaudeksi.
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
@Czescku nuo lipunlukulaitteet toimivat tosiaan nyt molempiin suuntiin, eli röökillekin voinee mennä myös ulos.
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tappara ja Ilves tienaavat hyvin myös NHL- ja MM-otteluista sekä muista tapahtumista aitioitaan vuokraamalla:

Täällä oli aiemmin pohditaa seurojen aitioiden määristä, ja tuossa jutussa todetaan: "Nokia-areenassa on yhteensä 63 aitioita, joista Ilves ja Tappara ovat molemmat vuokranneet kymmenen viisivuotisella sopimuksella." Tuo ei nyt täysin täsmää siihen verrattuna, mitä seurojen sivuilla korrotuista aitioiden saatavuuksista voisi päätellä, sillä Tappara kyllä tarjoaa muihin tapahtumiin (konsertit ym.) 10 kpl aitioita, mutta Ilves vain 9 kpl. Enkäpä joku superinnokas on jo vuokrannut Ilvekseltä yhden aition kaikkiin tapahtumiin.
 

Kyle

Jäsen
Mimmonen alkushow NHL-ottelussa? Lähinnä siltä kannalta katsottuna, että onko liigaseuroilla ja mm-kisoilla paljon käyttämätöntä resursseja hallin mahdollistaman tekniikan suhteen?
 

Pallister

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Kaverin kanssa tuli eilen puhuttua taas samasta aiheesta eli Arenan seinien yms väristä.
Erikoinen valinta kyllä tuo tumma väritys mikä lisää ahtauden tuntua muutenkin kapeilla käytävillä ja saa varsinkin yläkerran käytävien tuntumaan joltain katakombilta.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Miten muuten kaukalo toimi paikan päällä? Joskus alkuviikosta näin kuvan tyhjästä areenasta, jossa oli jo jäässä NHL-mainokset. Silloin laidat oli led-kaukaloa. Ylen TV-lähetyksissä näkyi "kiinteä" valkoinen laita kaukalossa. NHL:ssä on ymmärtääkseni otettu kuitenkin käyttöön tekniikka, jossa laitamainokset loihditaan TV-lähetykseen tietokoneella ja silloin esimerkiksi Pohjois-Amerikassa näytettävissä TV-lähetyksissä ei välttämättä näy esimerkiksi Ylen mainoslogo kaukalon laidassa.

Mitä kaukalon laidoissa näkyi hallissa? Oliko laitojen led-pinnat käytössä vai oliko siihen eteen asennettu jotain mainosjulisteita tms. joilla laidassa oli kiinteät laitamainokset?
 

Tuoppi

Jäsen
Lauantaina olin NHL-matsissa ja täytyy sanoa ettei tehnyt hyvää vaikutusta. Sanalla sanoen ihan helvetin ahdas loppuunmyydyssä tapahtumassa. Pyörätuolikatsomo on ahdas kun sen taakse on pitänyt laittaa ahneuksissaan vielä muutama rivi penkkejä. Kulkuväylää sinne tukkii tietenkin näille penkkiriveille vievät portaat. Hissit oli ilmeisesti unohdettu alkuperäisistä suunnitelmista ja niitä lisättiin hätäpäissään pari pientä. Plussaa useammasta toimivasta invavessasta. Muuten kyllä vähän kaduttaa että tuli ostettua lippu ensi kevään MM-kisoihin.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Mitä kaukalon laidoissa näkyi hallissa? Oliko laitojen led-pinnat käytössä vai oliko siihen eteen asennettu jotain mainosjulisteita tms. joilla laidassa oli kiinteät laitamainokset?

Kiinteät laitamainokset, LED pinnat peitossa
 

Hegu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kaverin kanssa tuli eilen puhuttua taas samasta aiheesta eli Arenan seinien yms väristä.
Erikoinen valinta kyllä tuo tumma väritys mikä lisää ahtauden tuntua muutenkin kapeilla käytävillä ja saa varsinkin yläkerran käytävien tuntumaan joltain katakombilta.
Aivan samaan asiaan kiinnitin itse huomion siellä ollessani Ilves-IFK pelissä parin Ipa fani kaverini kanssa, jotka olivat samaa mieltä. Lukenut täällä tamperelaisten seurojen kannattajien komentteja, samaa mieltä ahtaudesta. Vaaleat seinät tosiaan antaisi enemmän tilavuutta. Nyt siellä kuten hienosti vertasit katakombeihin (been there laillisesti Pariisissa, tiedän ketkä menneet kaivojen kautta laittomasti = hulluja) niin vaikea käsittää miten maanpäälliseen areenaan saadaan ahdas/ankea/ahdistava luolafiilis käytäville. Ei luonnonvaloa, valaistuksen tehot ei riittävät...
 
Annetaan nyt väliin posiakin
Omasta mielestä todella hieno halli, ehkä vähän ahdas joo, mutta olihan se loppuunmyytykkin. Yläkatsomosta näki pelin todella hyvin. Raksilan latoon kun on tottunut, niin tämä oli todella hyvä kokemus
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös