Nokia Arena

  • 205 438
  • 1 486

axe

Jäsen
Toisen puolen verhoja ei varmaan toistaiseksi enää lasketa, koska siellä on nähdäkseni toimittajat, tai ainakin muutama toimittaja töissä, ihan ylimmällä rivillä. Ihmeellinen paikka, joku voi korjata mikäli ovatkin areenan työntekijöitä.

Toimittajia ovat. Eivätkä ole tyytyväisiä että heidät on viskattu sinne.
 

Maski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jos on tullut tehtyä liian kapeat käytävät, niin ei kai siinä sitten muuta kuin koittaa pitää väki katsomossa erätaukojenkin ajan. Wolt voi tuoda eväspusseja katsomoon, ja jumbotronilla voisi näyttää hauskoja kotivideoita tai Markus Kajon naurun paikkaa.
Eilisessä pelissä oli edelleen selkeä alimiehitys myyntipisteillä. NoHo vetää riman alta tällä hetkellä. Kun myyntipisteellä esim. viidestä kassasta on kaksi käytössä ja kassojen takana yksi henkilö yrittää vääntää sapuskaa kasaan, niin jonojen syntymistä ei kyllä estä mikään.

Oman seurueeni osalta porukka ei halunnut enää toisella erätauolla juotavaa, koska sitä ei olisi ehtinyt nauttimaan ennen pelin alkua kuitenkaan.
 

Tompsoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Toimittajat olivat ainakin jossain kohtaa B2-katsomossa kera pöytien. Nyt nekin on kiskastu tonne piippuhyllylle, josta ei muuten vieläkään näe kunnolla kuutiolle. Ei näin.

Wolt voi tuoda eväspusseja katsomoon
Tätä odotellessa. Vuosi on kuitenkin 2022, niin luulisi katsomomyynnin toimivan tälläisessä paikassa. Joko joku pyörimään kahvitonkan tai vaikka kaljarepun kanssa katsomoon, taikka sitten helpoiten sovelluksen kautta omalle paikalle tai noutopisteelle. Ei pitäisi olla mahdottomuus nykyaikana.

Tai no, mikä minä olen neuvomaan isoa yritystä rahan takomisen suhteen.
 

Theofilus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
En tiedä minkälaista meininki oli alakerrassa, mutta yläkatsomoiden takana olevilla ravintoloilla oli jonot taas melkoiset erätauolla ja liikkuivat verkkaisesti. Esim. siinä Sori-baarissa mistä sai olutta, mustaa makkaraa ja lihisnakkeja oli kaksi myyjää tiskillä. Ja tuttuun tapaan samat, eli jonot tukkivat myyntipisteiden kohdalla käytävät.

Lisäksi, tuolta yläkatsomoista poistuminen pelin jälkeen ei tosiaan ole niin jouhevaa kuin alakatsomoista. Aika pitkään sai odotella ennen kuin ihmisryhmä pääsi liikkumaan. Vähän erikoisesti on suunniteltu kun ulospääsy on vain toisella puolella areenaa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ei siellä mitään muuta vikaa ole kuin se ihmisten luontainen jonotus-ajatus, eli jonotetaan suoraan kohti tiskiä että otanko jonku lihan vai kalan vai kanan, kun muu väki kiertää samassa kohtaa hallia ympäri. Jotkut helvetin narut nyt tuota liikennettä ohjaamaan käytävä-suuntaisesti ja mitään ihmeempiä ei tarvi.

Ihan samat oli jo Hakametsässä 50 vuotta ja nyt ihmetellään että mikäs on kun ei toimi. Joku oikeen super-aivoriihi noita varmaan suunnittelee ja tarkkailee.
 
Viimeksi muokattu:

Lingvistinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
En tiedä minkälaista meininki oli alakerrassa, mutta yläkatsomoiden takana olevilla ravintoloilla oli jonot taas melkoiset erätauolla ja liikkuivat verkkaisesti. Esim. siinä Sori-baarissa mistä sai olutta, mustaa makkaraa ja lihisnakkeja oli kaksi myyjää tiskillä. Ja tuttuun tapaan samat, eli jonot tukkivat myyntipisteiden kohdalla käytävät.

Lisäksi, tuolta yläkatsomoista poistuminen pelin jälkeen ei tosiaan ole niin jouhevaa kuin alakatsomoista. Aika pitkään sai odotella ennen kuin ihmisryhmä pääsi liikkumaan. Vähän erikoisesti on suunniteltu kun ulospääsy on vain toisella puolella areenaa.
Samat ongelmat alempanakin. Onhan tuo käytävien ja sisäänkäyntien suunnittelu nyt aivan farssi.
 
Suosikkijoukkue
Ilves
Nopea ja halpa lääke olisi tosiaan nauhat ohjaamaan jonoja. Lonkero baarin edessä paha sumppu myös. Nyt sinne oli jo saatu muutama liikuteltava myyntipiste, josta sai kahvia yms. Toivattavasti joku näitä miettii ja yrittää parantaa. Kai se Nohonkin intressi olisi saada mahdollisimman paljon myyntiä. Itsellä jää kyllä nyt paljon ostamatta, kun ei jaksa ensinnäkään ryysiä sille pisteelle, josta haluamaan tuotetta saa, saati jonottaa sitten siellä pelin jo jatkuessa
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Itse en jaksanut lähteä eilen paikallispelissä ollenkaan erätauolla käytäville. Sisäänkäyntikin sujui jouhevasti, kun saavuin suoraan töistä vasta ensimmäisen erän puolivälissä paikalle. Heh. Toki olisin mielelläni nähnyt pelin alusta asti, mutta en onneksi sentään menettänyt yhtään maalia. Vain yksi epäonnistunut rangaistuslaukaus jäi näkemättä ja senkin kuulin radiosta.

Ilves–TPS-ottelussa oli muuten B-käytävän lonkerobaarin edessä punaista "lentokenttänauhaa" kävelysuuntia ohjaavien kylttien kanssa. Nauha oli noin 1,5-2 metrin päässä baaritiskistä ja "sisäänkäynti" baaritiskille tapahtui reunoista ja poistuminen keskellä olevasta aukosta. Valitettavasti baaritiskiltä poistuvista henkilöistä iso osa näytti jäävän sitten suoraan siihen nauhan taakse juomaan, johon ulottuu myös vastapäätä olevan hampurilaistiskin jonot. Käytävän keskellä on tuossa kohdassa sopivasti vielä myös leveä tolppa.

Valitettavasti tuo yksi nauha ei siis vielä riittänyt korjaamaan ongelmaa, vaan samanlainen tarvittaisiin ainakin myös hampurilaistiskin eteen ja sen lisäksi aivottoman ihmismassan pitäisi osata siirtyä juomaan tuoppinsa tyhjäksi jonnekin muualle kuin keskelle kulkuväylän pullonkaulaa. Varmaan tarvittaisiin jo joku järkkäri tms. henkilö ohjaamaan kädestä pitäen järkevää käyttäytymismallia, että käytävällä elämiseen syntyisi fiksu kulttuuri Hakametsästä periytyneen sumputtamisen sijaan. Turhauttavan vaikeaa on.

Ilves–TPS-ottelussa vahvistui aiemmissakin otteluissa tekemäni havainto, että ensimmäisellä erätauolla käytävillä tuntuu olevan ahtaampaa kuin toisella erätauolla. Tuo voi johtua monestakin asiasta: ehkä ensimmäisellä erätauolla lähdetään hanakammin kiertämään uutta hallia ja hakemaan evästä. Toisella erätauolla ei sitten ole enää uutta nähtävää tai enää nälkä. Myös ensimmäisen erätauon ahtaus ja jonottaminen saattaa aiheuttaa turhautumista ja käytävillä kiertäminen sekä ostokset jätetään suosiolla väliin.

Areenan sisäänkäyntiratkaisut ovat tosiaan myös melko erikoiset. Ymmärrän, että eteläpäädyssä ei ole sisäänkäyntiä mahdollisten konserttien yms. tekniikan tarpeiden vuoksi. Samalla tällä ratkaisulla ohjataan ihmismassaa purkautumaan rautatie- ja linja-autoaseman suuntaan. Sen sijaan en ymmärrä, miksi edes hallin länsikyljellä B- ja D-katsomoiden puolella ei ole sisäänkäyntiä. Sieltäkin ihmismassa voisi purkautua kohti linja-autoasemaa ja Sorinkatua hallin vieressä kulkevaa kujaa pitkin.

Itselläni esimerkiksi on kausaripaikka B10-katsomossa ja sinne päästääkseen ja sieltä poistuessa täytyy jonotella koko hallin läpi. Joka puolelta hallia väkimassaa purkavat hätäpoistumistiet eivät luonnollisesti ole käytössä normaalissa tilanteessa.

Yläkatsomoiden ollessa käytössä, niihin johtavat portaikot A- ja B-käytävillä muodostavat yhden pullonkaulan lisää. Vain kaksi portaikkoa pitkien sivujen keskivälissä aiheuttavat myös turhaa kävelymatkaa, kun esimerkiksi C1- ja D1-päätyjen katsomoon päästäkseen pitää kävellä A- tai B-käytävää ensiksi puoliväliin ja sitten kävellä yläkäytävää pitkin sama matka takaisin. Toki hisseillä pääsee ylös myös päädyissä, mutta niiden kapasiteetti ei riitä kovin suurelle ihmismassalle ja muutenkin jättäisin ne lähinnä niille katsojille, joille rappusten kiipeäminen ei ole kovin hyvä vaihtoehto tai mahdollista ollenkaan.

Kun hallin tärkein funktio tuntuu olevan mainosten tunkeminen joka paikassa verkkokalvoille sekä korville ja rahan kerääminen kävijöiltä, niin palvelut ja kulkeminen nyt pitäisi vaan saada kuntoon. Koronan aiheuttama epävarmuus, lomautukset yms. henkilöstöhaasteet ovat osittain ymmärrettäviä syitä vaikeuksiin, mutta hallin ensivaikutelmat tehdään tällä kaudella ja niillä voi olla pitkäaikaisia vaikutuksia katsojamääriin. Toistaiseksi nähtyyn hapuilevaan harjoitteluun ei voi olla tyytyväinen, vaikka tiedostaisikin, että tämä liigakausi on vain harjoittelua MM-kisoja varten ja nimenomaan meillä katsojilla testataan hallin toimivuutta. Harjoittelu on toistaiseksi näkynyt valitettavan hitaasti parannuksina hallin toimivuudessa.

Eilisessä paikallipelissä pisti myös silmään, että yläkerran D-sivun katsomon ja mediakuution väliltä oli rullattu mestaruusviirit ja jäädytetyt numerot piiloon. Varmasti paransi näkyvyyttä mediakuution suuntaan, mutta eihän tuohon oikein voi olla tyytyväinen, että varsinkin paikallispelissä rullataan viirit piiloon. Toivottavasti tuo ei ole pysyvä ratkaisu. Jälleen yksi pieni yksityiskohta, joka huutaa jääkiekkojoukkueiden olevan vain yksiä lukuisista vierailijoista kliinisessä ja teflonpintaisessa WOW-mainoshallissa. Vaikea suhtautua sillä tavalla, että uusi halli olisi joukkueille ja niiden kannattajille jokin uusi koti Hakametsän jälkeen.

Eilen uutisoitiin, että maajoukkueen viirit poistetaan Hartwall Areenan katosta ja moni toivoi niiden siirtämistä Tampereelle. Vaikea nähdä tuon tapahtuvan, kun edes perinteisen kiekkokaupungin kymmenille mestaruusviireille ei tunnu löytyvän uudesta hallista niiden arvolle sopivaa pysyvää paikkaa. Matalalla oleva katto on tietysti tunnelman kannalta hyvä asia etenkin niissä peleissä, kun yläkatsomo on tyhjillään. Valitettavasti kääntöpuolena on sitten vaikeudet mestaruusviirien sijoittamiselle näkyviin, mutta ei kuitenkaan näköesteeksi.

Valitettavasti oma käsitys uudesta hallista nyt kuuden ottelun jälkeen on, että rakentamiseen käytetyistä sadoista miljoonista huolimatta moni Hakametsän ongelma on siirtynyt lähes sellaisenaan uuteenkin halliin. Se on suuri pettymys, koska uuden hallin piti korjata monia Hakametsän puutteita, joita museoviraston suojelemassa vanhassa hallissa ei ollut mahdollista tai järkevää yrittää korjata. Katsomokapasiteetti on isompi, uudet tilat ovat siistit ja joka puolella on kiiltävää pintaa sekä vilkkuvia valoja. Samalla kuitenkin moni Hakametsässä jäähallille itsestäänselvä asia on osoittautunut mahdottomaksi tai tuskastuttavan vaikeaksi toteuttaa. Valitettavasti näin kolmen kuukauden jälkeen tuntuu siltä, että halliyhtiöllä ei ole edes aikomusta toteuttaa kaikkia kiekkokansan tärkeänä pitämiä asioita. Kun kolmessa kuukaudessa ei ole tunnuttu saavan juuri mitään aikaan, on vaikea uskoa, että reilussa kahdessa kuukaudessa saadaan kaikki hommat toimimaan moitteettomasti ennen MM-kisoja.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Eilisessä paikallipelissä pisti myös silmään, että yläkerran D-sivun katsomon ja mediakuution väliltä oli rullattu mestaruusviirit ja jäädytetyt numerot piiloon.

Nää oli joukkueiden päätöksestä nostettu pois tiältä
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Nää oli joukkueiden päätöksestä nostettu pois tiältä
Ei se silti tee ratkaisusta yhtään sen onnistuneempaa. Toki kyse on kompromissista, jossa on priorisoitu näkymä mediakuutiolle.

Voisikohan yksi mahdollisuus olla laskea mediakuutiota hieman alemmas? Senhän saa laskettua vaikka jään tasolle asti. Onko siihen jokin syy, että kuution täytyy olla ihan kattorakenteissa kiinni? Tuosta Ylen uutisen kuvastakin näkee, että kuutiota olisi varaa laskea hieman alemmas, eikä se silti peittäisi yläkatsomostakaan näkymää jäälle.
 

Reissumies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Ei se silti tee ratkaisusta yhtään sen onnistuneempaa. Toki kyse on kompromissista, jossa on priorisoitu näkymä mediakuutiolle.

Voisikohan yksi mahdollisuus olla laskea mediakuutiota hieman alemmas? Senhän saa laskettua vaikka jään tasolle asti. Onko siihen jokin syy, että kuution täytyy olla ihan kattorakenteissa kiinni? Tuosta Ylen uutisen kuvastakin näkee, että kuutiota olisi varaa laskea hieman alemmas, eikä se silti peittäisi yläkatsomostakaan näkymää jäälle.
Olisikohan syynä se että halutaan suojella mediakuutiota mahdollisilta kiekkojen aiheuttamilta vaurioilta? Jos ledipintaa ei ole tehty kestämään iskuja niin se ei kummoista iskua kestä.
 
Käytiin eilen työporukalla tsekkaamassa paikallispeli ja uuden hallin puitteet. Hienohan tuo Isomäkeen tottuneena on. Jonottaminen baaritiskille on niin tuttua ettei se häirinnyt.

Se mitä ihmettelin, oli että selkeää roskista tölkeille ei tuntunut löytyvän ja ympäri hallia oli sitten roskisten reunoille kasattu tyhjiä tölkkejä. Osaako joku äkkiseltään sanoa oliko nyt vain poikkeustapaus, vai onko järjestään "tölkkiroskikset" kiven alla?
Tuntuu että hallin käytävät on jotenkin vielä keskeneräiset. Yläkatsomon käytävät kuin kellarissa olisi. Ei roskiksia, tyhjät harmaat seinät, ei istumapaikkoja, ei mitään näyttöjä tai muuta "rekvisiittaa", ankea valaistus.

Onko joku saanut yläkatsomon käytävällä kahvia jostain?
 

axe

Jäsen
Tänään on pari kertaa kuutiolla näkynyt myös muiden otteluiden tulospalvelu.

Abu Fuadin kohdalla käytävän toisella puolella lonkerobaari, lauantainen ison yleisön peli, jonot käytävän poikki kahteen suuntaan, voi jumalaare mikä sumppu.

Evästestailuissa tänään löytynyt ylivoimainen hinta-laatu-tuote: Brooklyn Kitchenistä dirty fries. Iso kasa ranskalaisia, pekonia, pico de galloa, mitä kaikkee lisukkeena onkin, vain 6,50.
 

Yabada

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Evästestailuissa tänään löytynyt ylivoimainen hinta-laatu-tuote: Brooklyn Kitchenistä dirty fries. Iso kasa ranskalaisia, pekonia, pico de galloa, mitä kaikkee lisukkeena onkin, vain 6,50.
Hyvä, että näitä kerrotaan! Kiitos, pitää ottaa huomenna testiin, jos on saatavilla. Toissaviikolla Kerho-ottelussa tuli syötyä areenan Hookissa siivet ja oli kyllä iso pettymys. Kastiketta ei ollut juuri yhtään ja siivetkin oli haalean maastossa.

Avausviikonloppuna söin Currywurstia ja se oli ihan hyvä annos. Jotain jäi kuitenkin uupumaan, mitä? En tiedä, ehkä saksalaiset ympäriltä.
 

zzonejj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Evästestailuissa tänään löytynyt ylivoimainen hinta-laatu-tuote: Brooklyn Kitchenistä dirty fries. Iso kasa ranskalaisia, pekonia, pico de galloa, mitä kaikkee lisukkeena onkin, vain 6,50.

Tästä täytyy kyllä olla naapurin kanssa samaa mieltä. Tavaraa oli sen verran että meinasi jäädä kesken eikä maussakaan valittamista. Ei noita kyllä montaa kertaa kaudessa syö.

Testatuista Friends & Brgrin burger-ateria oli myös oikein toimiva setti. Hinta-laatu ympäristöön nähden ihan kunnossa.

Pettymyksen puolelle jääneet Abu Fuadin pita ja Ilveksen päädystä HK:n kioskista lihapiirakka. Ensimmäinen ei ollut kummoisen makuinen, huono leipä ja muutenkin aika köykäinen setti. Jälkimmäisestä taas puuttui tunne.
 

fakiiri

Jäsen
Tuli käytyä areenassa ensimmäistä kertaa lauantaina. Itse sali oli B-lohkosta katsottuna yllättävän intiimin oloinen kapasiteetti huomioiden. Meidän paikoille kuution näki todella hyvin. Tällaista urheiluromantikkoa häiritsi Tapparan ottelutapahtuman NHL-matkinta, dancecamit ja emoijicamit ovat päälle liimattua americanaa. Areenaolosuhteissa voi järjestää "autenttisen" tunnelman pelejä. Tästä esimerkkinä on Berliini, siellä modernissa areenassa Eisbärenin kannattajat pitävät kovaa mekkalaa koko pelin ajan, yleisö on tärkeä osa pelitapahtumaa.
Ei ole teennäistä yleisön kosiskelua.

Tampereella yleisö on perinteisesti varsin vaiteliasta peleissä, samaa näkyi lauantainakin. Sitten väkinäisesti yritettiin nostattaa tunnelmaa noilla dancecam -yms. jutuilla. Yritykset laittaa aaltoja kiertämään oli jo vahvasti myötähäpeää aiheuttavaa toimintaa.

Käytävät ovat yllättävän ahtaat, mutta ainakin meidän posse sai todella lyhyillä jonotuksilla ostokset tehtyä vaikka erät katsottiin loppuun saakka. Liikkuminen on kyllä hankalaa erätaukojen aikana, muun muassa Jari Halme meinasi vahingossa kävellä päälle, kun väisti toista jonoa. Areenan palvelut saadaan viilauksilla kuntoon, pelitapahtuma pitäisi saada keskieurooppalaiseksi.

Tärkein loppuun: ihmiset olivat matsissa todella hyvällä tuulella. Hyviä keskusteluita syntyi spontaanisti, kun kulki hallissa Krykovin IFK-paidassa.
 

Baloun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
Tuli käytyä areenassa ensimmäistä kertaa lauantaina. Itse sali oli B-lohkosta katsottuna yllättävän intiimin oloinen kapasiteetti huomioiden. Meidän paikoille kuution näki todella hyvin. Tällaista urheiluromantikkoa häiritsi Tapparan ottelutapahtuman NHL-matkinta, dancecamit ja emoijicamit ovat päälle liimattua americanaa. Areenaolosuhteissa voi järjestää "autenttisen" tunnelman pelejä. Tästä esimerkkinä on Berliini, siellä modernissa areenassa Eisbärenin kannattajat pitävät kovaa mekkalaa koko pelin ajan, yleisö on tärkeä osa pelitapahtumaa.
Ei ole teennäistä yleisön kosiskelua.

Tampereella yleisö on perinteisesti varsin vaiteliasta peleissä, samaa näkyi lauantainakin. Sitten väkinäisesti yritettiin nostattaa tunnelmaa noilla dancecam -yms. jutuilla. Yritykset laittaa aaltoja kiertämään oli jo vahvasti myötähäpeää aiheuttavaa toimintaa.

Käytävät ovat yllättävän ahtaat, mutta ainakin meidän posse sai todella lyhyillä jonotuksilla ostokset tehtyä vaikka erät katsottiin loppuun saakka. Liikkuminen on kyllä hankalaa erätaukojen aikana, muun muassa Jari Halme meinasi vahingossa kävellä päälle, kun väisti toista jonoa. Areenan palvelut saadaan viilauksilla kuntoon, pelitapahtuma pitäisi saada keskieurooppalaiseksi.

Tärkein loppuun: ihmiset olivat matsissa todella hyvällä tuulella. Hyviä keskusteluita syntyi spontaanisti, kun kulki hallissa Krykovin IFK-paidassa.
Olisit käynyt sunnuntaina pelissä niin olisi ollut sitä tunnelmakin
 

fakiiri

Jäsen
Tosin jonotusalueiden toteuttamatta jättäminen, paikoin kylmät ruoat ja etukäteisvalmistelujen puute eivät oikein työvoiman puutteen piikkiin mene. Pikemminkin päinvastoin, nykyisellä henkilökunnalla olisi palveltavissa suurempi määrä asiakkaita ja nopeammin, jos vain haluttaisiin.
Tämä on kaikkien suomalaisten urheilutapahtumien perisynti. On se kumma, miten Hollannissa fudismatsissa, jossa oli 51 000 katsojaa, ei tarvinnut jonottaa mitään. Ei siis yhtään mitään.

Ruotsissa fudismatseissa, joissa olen käynyt, yleisöä on ollut paikalla yli 20 000. Tele2 -areenalla ei tarvitse jonottaa mitään. Jokaisen katsomoaukon vasemmalla puolella on vessat, oikealla myyntipisteet. Puoliajan alussa on valmiiksi valutettu varmaankin muutama sata tuoppia, niissä on vain kannet päällä estämässä väljähtymistä. Tele2 -areenalla on ruokapisteiden kupeessa vielä erillisenä myyntipisteitä, joista saa vain bisseä. Tukholmassa saa puoliajalla, 15 minuuttia, jonottamatta kaksi bisseä. Kyllä, on kokeiltu.
 

Esa Toskanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tuli käytyä areenassa ensimmäistä kertaa lauantaina. Itse sali oli B-lohkosta katsottuna yllättävän intiimin oloinen kapasiteetti huomioiden. Meidän paikoille kuution näki todella hyvin. Tällaista urheiluromantikkoa häiritsi Tapparan ottelutapahtuman NHL-matkinta, dancecamit ja emoijicamit ovat päälle liimattua americanaa. Areenaolosuhteissa voi järjestää "autenttisen" tunnelman pelejä. Tästä esimerkkinä on Berliini, siellä modernissa areenassa Eisbärenin kannattajat pitävät kovaa mekkalaa koko pelin ajan, yleisö on tärkeä osa pelitapahtumaa.
Ei ole teennäistä yleisön kosiskelua.

Tampereella yleisö on perinteisesti varsin vaiteliasta peleissä, samaa näkyi lauantainakin. Sitten väkinäisesti yritettiin nostattaa tunnelmaa noilla dancecam -yms. jutuilla. Yritykset laittaa aaltoja kiertämään oli jo vahvasti myötähäpeää aiheuttavaa toimintaa.

Käytävät ovat yllättävän ahtaat, mutta ainakin meidän posse sai todella lyhyillä jonotuksilla ostokset tehtyä vaikka erät katsottiin loppuun saakka. Liikkuminen on kyllä hankalaa erätaukojen aikana, muun muassa Jari Halme meinasi vahingossa kävellä päälle, kun väisti toista jonoa. Areenan palvelut saadaan viilauksilla kuntoon, pelitapahtuma pitäisi saada keskieurooppalaiseksi.

Tärkein loppuun: ihmiset olivat matsissa todella hyvällä tuulella. Hyviä keskusteluita syntyi spontaanisti, kun kulki hallissa Krykovin IFK-paidassa.
Tämä pätee Tapparan peleihin mutta Ilveksen peleissä ei tuommoisia teennäisiä nostatuksia ole eikä niitä tarvita. Osasto laulaa läpi ottelun.
 

fakiiri

Jäsen
Olisit käynyt sunnuntaina pelissä niin olisi ollut sitä tunnelmakin
Mielessä oli, mutta harmillisesti muut velvoitteet estivät suunnitellun hotellireissun. Seuraavaksi ilman muuta tulen Ilveksen isännöimään peliin. Perinteiden ystävänä on ollut hienoa seurata perinneseuran uutta tulemista. Kaukana ei ole ajatus siitä, että tällä kaudella on tamperelaisten finaali.
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Perjantaina olin ensimmäistä kertaa Ratamettässä vieraspelissä. Täytyy antaa kaikki tunnustus Ipalle alkushowsta! AC/DC ja Rammstein, varsin maltillinen mutta jykevä valoshow - mitä muuta tarvitaan? Tapparan sinänsä ihan hyvä video jää kakkoseksi mennen tullen, mutta onneksi näitä juttuja on helppo kehittää. Toivottavasti toteuttajilla on hyvä maku.
 

Theofilus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tämä pätee Tapparan peleihin mutta Ilveksen peleissä ei tuommoisia teennäisiä nostatuksia ole eikä niitä tarvita. Osasto laulaa läpi ottelun.

Lisäksi välillä pelikatkoilla ei soiteta ollenkaan musiikkia / mainoksia, kun Osaston tsäntti rullaa. Hienoja juttuja.

Olen itse käynyt tällä kaudella sekä Ilveksen että Tapparan isännöimässä ottelussa, ja täytyy sanoa, että Ilves on on valovuoden edellä paikalliskilpailijaansa. Tapparan ottelutapahtuma on todella hajuton, mauton ja väritön. Tapparan kannattajaporukka yrittää jotain pelastaa, mutta yllättävän pieni porukka heilläkin siellä toisessa päässä on.

Jos pitkää juoksua katsoo, niin toivottavasti Tapparan officella mietitään tätä markkinointia vähän uusiksi. Setämiehet kun menevät pikkuhiljaa palvelukoteihin ja mullan alle ja uusi kannattajasukupolvi valitsee seksikkäämmän Ilveksen, niin kyllä siinä seuran tulevaisuuskin on pikkuisen uhattuna vaikka yritysmyynti kävisi kuin rasvattu.
 

lebak

Jäsen
Mikä ohjeistus Nokia-Areenalla on kannatuslippujen suhteen? Ja tarkoitan lasten "pieniä" lippuja enkä mitään kannattajakatsomon kaksikätisiä. Ensimmäisten tapahtumien aikoina muistaakseni oli epäselvyyksiä ohjeistuksen suhteen enkä löytänyt mitään mustaa valkoisella.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös