Nightwish

  • 823 472
  • 3 714

Cloaca Maxima

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Philadelphia Flyers
Veikkaanpa että vähän pisti Flooriakin jännittämään tuossa Shoemakerin lopussa ekaa kertaa livenä vetäessä mutta veti kyllä helvetin hienosti!

Ja heti perään yksi omista suosikeistani Last Ride of the Day, tässä taas pisti Markon puuttuminen kyllä korvaan mutta ei huono tämäkään.
 

Jaded

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Puhvelit ja KPL
Onneks täs setissäkin on näemmä tällänen lyhyt biisi kuin Ghost Love Score reilu 10min.
Täs setis tullu muutenkin omia lemppareita She Is My Sin, Last Ride Of The Day, varauksella Planet Hell
 

Randalf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slava Ukraini
--Last Ride of the Day, tässä taas pisti Markon puuttuminen kyllä korvaan mutta ei huono tämäkään.

Jep, mutta samalla oli kyllä tosi kiva kuulla Flooria puhtaammin. Toki monet biisit kuulostaa tämän takia vähän kevyemmiltä ja ilmavammilta, mutta se on välillä jopa ihan kiinnostava ominaisuus, eikä niinkään negatiivinenkaan asia. Hyvin Floorin ääni tuota tilaa nimittäin valtaa..!

Silti, pieni haikeus Markon ja sitä kautta esim. The Islanderin ja Endlesnessin puuttumisesta on, mutta kyllähän tää toimii..!!
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Oho, vielä tulee Greatest Show... Tämähän taitaa olla pidempi kuin normilivekeikat? Juuri kun ajattelin että suunnitelmani ottaa tuohon viereen kylmäkassiin neljä olutta ja rakon tyhjentäminen juuri ennen alkua riittää siihen, ettei tarvitse poistua ruudun ääreltä kesken kaiken. Puoli tuoppia olutta jäljellä, mutta rakon kanssa tekee tiukempaa...
 

Altec

Jäsen
Pakko arvostaa Troyta. Uskomattoman lahjakas muusikko. Rooli kasvanut entisestään ja vastaa kyllä huutoon.
 

Jaded

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Puhvelit ja KPL
TGSOE oli huikee lopetus biisi live keikoille kun sillon joskus niitä vielä oli. Lahdessa näin ekan kerran ikinä nää livenä ja kun tähän biisin lisää vielä ilotuliksen niin avot on hieno lopetus keikalle. Spotifystä löytyy 24min versio tästä biisistä,että joo. GLS sellanen 10min ja osat sekä tää siihen päälle niin avot. 1,5h keikast se 0,5h menis näihin pelkästää.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
"That's here. That's home. That's us."

Loppunauha feat. Floor. Tuo Floorin lopuksi vetämä osuus toivottavasti toistuu livekeikoilla yleisölaulatuksena.
 

Altec

Jäsen
Olipahan se, noh kova.

Kun jotain vanhaa poistuu, uutta syntyy. Marko puuttuu, mutta jotain uutta ja vanhaa on tilalla. Huikea veto 2,5 vuoden tauon jälkeen uudella kokoonpanolla.
 

Veijari

Jäsen
Oli muuten hienoa nähdä keikan lopuksi miten Tuomas kiitti Koskista lämpimästi halaten ja selkään taputtaen. Taisi olla oikeasti tyytyväinen ja helpottunut Tuomas siinä.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Taattu NW-laatua alusta loppuun. Huikea elämys.
Kyllä. On tässä koronapaskan aikana tullut erinäisiä livestriimejä katsottua ties kuinka paljon, mutta ensimmäinen kerta kun tuntui edes kohtalaiselta korvikkeelta oikealle keikalle. Toivottavasti tulee ulos BluRayna/DVD:nä extramateriaaleineen joskus.
 

Altec

Jäsen
Oli muuten hienoa nähdä keikan lopuksi miten Tuomas kiitti Koskista lämpimästi halaten ja selkään taputtaen. Taisi olla oikeasti tyytyväinen ja helpottunut Tuomas siinä.
Kyllähän se alussa paistoi kaikista katseista ja eleistä, että nyt Tuomasta jännittää. Loppua kohteen vapautui niin Koskinen kuin Tuomaskin.
 

Cloaca Maxima

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Philadelphia Flyers
Erinomainen veto ja kokonaisuus. En omaa mitään absoluuttista sävelkorvaa, mutta mielestäni Koskinen veti hyvin. Ei varmasti ollut helppo paikka hypätä noihin saappaisiin.

Melkein pakottaa katsomaan la-su yön keikankin suorana - kotisohvallakin ollessa tunnelma on jotenkin erilainen, kun tietää ettei katso pelkkää tallennetta.
 

asyouwere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
On se melko erityislaatuista, että yhtye pystyy striimikeikalla aiheuttamaan tällaisia tunteita. Taika on edelleen tallella.

Ja oli kyllä koskettava tuo Holopaisen ja Koskisen halaus.
 

hiitti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United
Edelleen ihmettelen miten vähäiseksi nämä striimikeikat ovat jääneet koronahässäkän aikana. Vietän paljon aikaa esim twitchissä ja itselle ainakin uppoaisi aivan hemmetin kovaa tälläiset pläjäykset.
 

Teikel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers&Barkov
Aivan loistava keikka. En edes kaivannut Markoa missään biisissä. Ei sota yhtä miestä kaipaa. Ilmeisesti hyvälaatuiset striimikeikat maksavat ja paljon. Kuusinumeroinen on näiden keikkojen toteutus Nightwishin mukaan.
 

DarkTower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pool, NHL, MMA, Kärpät
Aluksi ajattelin, että 35€ virtuaalikeikalta on todella paljon. Onneksi sijoitin ja näin loistavan keikan.

Muutamat huomiot virtuaalikeikalta:
- Bändi veti aivan saatanan hyvin! Siis todella hyvin.
- Koko tuotanto oli tuotettu todella ammattitaitoisesti, striimi toimi täydellisesti ja varsinkin audioon oli panostettu todella paljon. Valoshow piti unohtaa, koska bändi piti valaista greenscreeniä vasten, mutta se ei haitannut häiritsevästi.
- Koskinen soitti hyvin.
- Kaipasin Marcoa ja hänen ääntään todella paljon. Troy paikkasi hädässä muutamassa biisissä joten kuten, mutta tarvitaan oikeasti basisti, joka osaa laulaa. Monessa biisissä tarvitaan sitä rosoista miespuolista lauluääntä Floorin vastapainoksi. että kappale nousee sille tasolle, missä sen kuuluu olla tai että edes toimii.
- Eli bändiin tarvitaan basisti joka osaa laulaa. Moni ajattelee, että mistä sellainen löytyy, mutta maailma on aika laaja ja siellä on paljon lahjakkuuksia.
- Hahto nautti soittamisesta, hymy naamalla koko keikan ajan, tykkäsin
- Floor on jotain..... aivan vitun muuta......
 
Viimeksi muokattu:

Yläkalevi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Häntäpään joukkueet ja altavastaajat
Pienen alkusulattelun jälkeen on todettava, että Jukka Koskinen on varmasti hyvä valinta. Salaa toivoin Porraa, mutta Koskinenkin on vetänyt hyvissä bändeissä, ja varmasti täyttää basistin saappaat.

Vaikka bändiä olen seurannutkin pitkään, niin vasta nyt kun Marco on poissa, huomaa miten iso hahmo hän oli bändissä. Hänen persoona oli todella iso osa bändiä - lauluäänestä ja soittotyylistä puhumattakaan. Paikoitellen kuulosti jotkut kappaleet aika ontoilta, kun Marcon tuplaukset puuttuivat. Soolo-osuuksista puhumattakaan, vaikka Floor kyllä klaarasi osan todella hyvin.

Eilisen striimikeikan osalta olen eri linjoilla kuin valtaosa. Tähän keikkaan päti sama ongelma kuitenkin kun valtaosaan striimikeikoista joita olen katsonut - bändi on esiintyvinään yleisölle, vaikka yleisö puuttuu esiintymistilasta. Näin ollen vuorovaikutus yleisön ja bändin välillä puuttuu. Bändikin selvästi oli keikan alkuosan hämillään, kun eivät ajoittain tienneet miten päin olla. Jotkut pienemmät bändit ovat tehneet striimikeikkoja, joissa soittavat treenikämppähengessä toisilleen - ei yritetäkään luoda illuusiota, esiinnyttäisiin yleisölle (jota ei ole läsnä). Esimerkiksi Oranssi Pazuzu teki tämän todella hienosti. Olisi saattanut toimia Nightwishillakin vastaavanlainen konsepti.

Tuosta 3D-maailmastakin voi olla montaa mieltä, ymmärrettävästi Hollywood-tason tuotantoihin ei vielä tällä hetkellä pystytä livekeikkojen osalta (tai hintalappu kasvaa eksponentiaalisesti). Soittajat oli valaistu niin platkusti (luultavasti green screenin takia), että ajoittain vaikutti kun olisivat vetäneet Maikkarin Huomenta Suomessa.

Jottei mene pelkäksi kritisoinniksi, niin musiikin osalta homma toimi hienosti. En muista, onko Troy aiemmin tuplannut biisien riffejä buzukilla, mutta ajoittain toimi todella hienosti. Bändi soitti hyvin, settilistakin oli ihan mukiinmenevä - lopetuskappaleena Greatest Show On Earth taitaa olla lyömätön.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Kyllä tosiaan oli mainio striimikeikka ja settilistakin kohdillaan, jopa iänikuinen Nemo kuulosti taas hyvältä. Tämän päivän keikalla soittavat siis kolmanneksen eri setin, mutta en nyt sitä kuitenkaan enää tilaa, kyllä yksi 35€ riitti. Ainoa moite on se, että miksei basistia missään vaiheessa esitelty, oli ikävää kun koko bändi nökötti tuppisuina koko keikan läpi.. herranjumala muuten miten Emppu oli vanhentunut ihan silmissä

Koskisesta tuli sellainen oli, että olisihan tämä varmaan pitänyt tajuta. Holopainen sanoi haastattelussa, että basisti löytyi varsin helposti bändin lähipiiristä, joten Wintersunin basisti tietenkin. Koskisella on vieläpä aikaakin, koska Wintersunissa ei tunnetusti paljon mitään tapahdu.. saas nähdä kuluvan vuoden mittaan vahvistetaanko varsinaiseksi jäseneksi vai ei
 

godofthunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Detroit Red Wings
Eiköhän koskinen saa mikin eteen joissain kohtaa, kuiten lauloi myös wintersunissa. Oli kyllä kova keikka, onneksi ostin kahden keikan lipun.
Om kiva katsoa, ja kuunnella kun ihmisille maistuu soitto, ja hymyilevät.
Osoran kyllä innolla tampereen keikkaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös