Nightwish

  • 824 252
  • 3 714

ipaz

Jäsen
Uusi levy kuunneltuna about 15 kertaa läpi ja onhan tämä parasta Nighwishiä sitten Century Childin. Tosin vähän jäi sellainen fiilis, että Floorista olisi voinut ottaa enemmänin irti, koska mimmillä on todella laaja ääniskaala. Ehkä kuitenkin Tuomas antoi hänen laulaa enemmän itselleen parhaalla tavalla ja vältti näin seuraukset siitä jos oltaisiin palattu Turusen oopperalauluun - laji jonka myös neiti Jansen taitaa melko pätevästi.

Itselleni on alkanut maistumaan eniten biisi Alpenglow. Vanha Nightwish kuuluu taustalta ja kappaleessa on hyvä fiilis. " We were here!"
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tosin vähän jäi sellainen fiilis, että Floorista olisi voinut ottaa enemmänin irti, koska mimmillä on todella laaja ääniskaala. Ehkä kuitenkin Tuomas antoi hänen laulaa enemmän itselleen parhaalla tavalla ja vältti näin seuraukset siitä jos oltaisiin palattu Turusen oopperalauluun - laji jonka myös neiti Jansen taitaa melko pätevästi.

Näinhän siellä juttujen mukaan tehtiin. Ja jos nyt ihan rehellinen saa olla, niin kuinkakohan moni näistä biiseistä edes vaatii sitä operaattista. Itselle on muuttunut vuosien mittaan tuo laulutyyli kyllä enemmänpakon sanelemaksi jutuksi ja mieluummin kuuntelen näitä omaa ääntään käyttäviä laulajia. Ja kyllähän siellä Floorilta lähtee kun asiat niin vaativat, Weak Fantasyn ja Empty Hopen ärhentely on sitä ReVampista tuttua menoa ja pitkän biisin Toolmaker-osiossa tuo pisteltelee Hietalan kanssa sen sortin vuorolaulua, että mielellään kauemminkin kuuntelisi. Elan edustaa herkydessään sitten toista ääripäätä ja onhan itse asiassa vähän uuttakin tuolle amatsonille, joka nyt lähinnä on tunnettu kiukkuisena esiintyjänä.

Biisit tulisi aina laulaa biisejen vaatimalla tavalla ja jos irrottelulle ei sitten tilaa ole, niin jääköön parempaan hetkeen. Ja nyt kiertue on sitten alkamassa, niin toivotaan lavalla enemmän irroittelua. Ja vähemmän sitä taustanauhaorkestraatio-sotkua.
 

Van Cleef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, suomalainen/kansainvälinen jääkiekko
Nightwish aloitteli sitten kiertuettaan New Yorkissa eilen. Tässä olis keikan aloitusbiisi introineen: Nightwish "Shudder Before the Beautiful" Live @The Hammerstein Ballroom NYC - YouTube
Kuten vähän arvelin, niin "Shudder Before the Beatiful" on avausralli.
Hyvin toimii livenä. setissä ollut esim. mm. Weak Fantasy, Yours Is an Empty Hope, Sleeping Sun, Ghost Love Score, ja myös The Greatest Show on Earth (ei kokonaan. Ilmeisesti osat 2 ja 3).
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Kesän muuttuneiden aikataulujen takia nyt allekirjoittaneelle avautuikin mahdollisuus mennä 31.7 Ratinan jättikeikalle. Ja koska NW:n lisäksi myös CoB ja Sonata maistuvat jo reilun 15 vuoden kokemuksella enemmän kuin hyvin, niin pitänee tosissaan harkita. Lippujakin näyttäisi olevan edelleen saatavilla, ja tuttuja mitä luultavimmin menossa..

Tosiaan esimerkiksi Stargazersin palauttaminen settilistaan saa tällaisen wanhan koulukunnan fanin suun väkisinkin hymyyn. Nyt sitten vain rohkeasti esimerkiksi myös Nemo ja Amaranth pois, ja tilalle vaikkapa Pharaoh Sails To Orion sekä Devil & Deep Dark Ocean, niin täällä jo itkettäisiin onnesta :D
 

Altec

Jäsen
Onhan poppoo aika kovassa iskussa, kun tuota videota katsoo. Settilista aika selkeästi mielestäni sellainen, että alussa kovaa-> höllätään-> ja taas kovaa.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Laittelen tuon settilistan kokonaan tähän, ihan hyvällehän se näyttää:

Shudder Before the Beautiful
Yours is an Empty Hope
Amaranth
She is my Sin
Endless forms Most Beautiful
My Walden
The Islander
Elan
Weak Fantasy
Storytime
Nemo
I Want my Tears Back
Stargazers
Sleeping Sun
The Greatest show on Earth
-encore-
Ghost Love Score
Last Ride of the Day

Olisin tuosta ehkä Amaranthin paikalle ottanut vaikkapa Bye Bye Beautifulin, She is my Sinin olisin korvannut samalta levyltä vaikkapa The Kinslayerilla, The Islanderin olisin vaihtanut The Crow, the Owl and the Doveen ja Stargazersin paikalle olisin samalta levyltä voinut ottaa ennemmin Sacrament of Wildernessin, olkoonkin että Stargazers on kanssa pirun kova ralli ja miksei vaikka molemmat voisi olla keikalla. Noh, oletan että aika paljon tulee settilistat muuttumaan tässä kevään aikana ja Suomen keikoillakin saattaa sisällöt vaihtua aika isosti tähän nähtyyn. Veikkaan että tuosta setistä vanhoista kappaleista ns. "sementoidut" biisit ovat Ghost Love Score ja Nemo. Uuden levyn biiseistä suurin osa varmasti pysyy, mutta veikkaan että jotain kiertoa nähdään kappaleiden Alpenglow/My Walden/Edema Ruh välillä.

Pari mielenkiintoista huomiota:

-Wish I Had an Angel on tiputettu pois, ei haittaa yhtään
-Century Childilta ei ole yhtään biisiä, toivon että Suomessa kuullaan ainakin Ever Dream ja Slaying the Dreamer
-Wishmasterilta voisi toki olla jotain biisejä enemmänkin

Mutjoo, eipä sitä "täydellistä" settilistaa varmaan ikinä tulla näkemään, koska tällä bändillä on ihan jokunen biisi mistä voisi sen täydellisen settilistan rakentaa. Todella kova on näinkin.

EDIT:

Unelmien täyttymyshän olisi toki Master Passion Greed jollain keikalla, mutta tätä ei tule koskaan tapahtumaan. Totesivat joskus ajat sitten että on joitain biisejä mitä keikoilla ei ikinä soiteta, ja Master Passion Greed on yksi niistä.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Ratinan rätinää täälläkin kuumeisesti jo odottelen, vaikkeivät lämppärit niin iskekään.

Kyllä tuo tuore, joskin heikkolaatuinen koko keikka jo tässä puolen tunnin kohdalla yksinkertaisesti helvetin hienon lisäksi alleviivaa sen, miksi Nightwishiin oikeastaan ihastuin uudelleen ja miksi liput Ratinaan tuli hankittua jo ajoissa. Vaikken syvästi bändiin ole livenä aiemmin tutustunut, niin minun silmissäni Floorin lavakarisma ja luontainen "olen rock" -status nostavat bändin silmissäni aivan kokonaan uudelle tasolle.
 

ipaz

Jäsen
Kiertueen aloittaaneen New Yorkin keikan settilista:

1. Shudder Before The Beautiful
2. Yours Is An Empty Hope
3. Amaranth
4. She Is My Sin
5. Endless Forms Most Beautiful
6. My Walden
7. The Islander
8. Élan
9. Weak Fantasy
10. Storytime
11. Nemo
12. I Want My Tears Back
13. Stargazers
14. Sleeping Sun
15. The Geatest Show On Earth (parts 2& 3)

Encore
16. Ghost Love Score
17. Last Ride Of The Day

Uuden levyn 11 kappaleesta soitettu peräti seitsemän. Kirsikkana kakun päällä ovat tietysti nuo Oceanborn- ja Wishmaster-levyjen avausbiisit. Mielenkiintoista on nähdä muuttuuko settilista kuinkakin paljon kiertueen edetessä. Vanhoissa biiseissä on taas ihan uutta potkua Floorin äänellä ja joku The Phantom of the Opera olisi hieno kuulla Marcon ja Floorin yhteisvetona.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Uuden levyn 11 kappaleesta soitettu peräti seitsemän.
Näinhän se menee yleensä kun uusi levy on tullut. Viimeksi Imaginaerumin kiertueella soitettiin sellaiset 6-7 biisiä uudelta levyltä, ja näinhän se toki pitää ollakin kun uusi levy tulee ulos. Toki en ihmettelisi sitäkään jos Joensuun tai Ratinan keikalle vähän muutettaisiin tuota settilistaa, ja tiputettaisiin uusien biisien määrä johonkin viiteen ja otettaisiin sitten vanhoilta levyiltä jotain spesiaalia mukaan vanhoilta levyiltä.

Kovassa tikissä bändi kyllä on, tokihan livenä Nightwish on aina ollut kova, riippumatta kuka (nais)laulaja siellä on ollut.
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Joo, keikkaa katselen minäkin ja onhan bändi vireessä. Stargazersista iso plussa ja nyt kun tuota Flooria on tullut kehuttua koko ajan, niin mainitaas välillä Hahdon Kaitsu kanssa. Johan pistelee tuokin menemään kannujen takana. Kyllähän se nyt vain niin on, että Natuvissyllä on kaikkien aikojen kokoonpanonsa kasassa.
 

Harkins#33

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ville Peltonen, Rem Murray, DEFC #18
Perkele, että kuulostaa vieläkin paremmalta tuo Weak Fantasy livenä, kun Floor pääsee revittelemään. Tuo on pakko nähdä livenä.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Joo, keikkaa katselen minäkin ja onhan bändi vireessä. Stargazersista iso plussa ja nyt kun tuota Flooria on tullut kehuttua koko ajan, niin mainitaas välillä Hahdon Kaitsu kanssa. Johan pistelee tuokin menemään kannujen takana. Kyllähän se nyt vain niin on, että Natuvissyllä on kaikkien aikojen kokoonpanonsa kasassa.
Totta veisaat, olkoonkin, että helvetillisen hieno ja tarkka tikkaus ei ole Hahdon kohdalla mitenkään odottamaton juttu, jos vaikkapa Wintersunin tuotantoon on päässyt tutustumaan.

Huikean hieno veto muuten tuo The Greatest Show On Earth (II &III) tässä viimeisimmässä! Pistää vallan väreilemään ruudunkin läpi tuijotettuna.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Melkoisen haalea ja lattea mielikuva jäi albumin ensikuuntelusta. Monet kappaleet ovat varsin ponnettomia ja maneerimaisia, samoja elementtejä toistellaan kyllästymiseen asti. Toki samoja tyylikeinoja bändi on ennenkin käyttänyt, mutta nyt ne alkavat tosissaan tuntua kliseiltä. Eipä juuri mikään biisi säväyttänyt, joten levy on selkeä pettymys. Välillä tuntui, kuin olisi kuunnellut Holopaisen Roope-soololevyä, mikä ei ole kehu.

Hahto tikkaa toki rummuissa tarkasti, mutta en ole koskaan syttynyt millintarkalle metronomi-rumpaloinnille. Nevalaisen rumpusoundissa oli enemmän elämää ja spektaakkelimaisuutta, Hahto on selvästi vain töissä. Toki hän kovan linjan ammattimies on, eipä siinä mitään.

Emppu Vuorisen voisi ehkä jo päästää eläkkeelle, hän on ollut pidempään bändin heikoimpia lenkkejä ja korskeimmat ns. hevikitaroinnit ja sooloilut tuntuvat kovin väkinäisiltä.

Floor Jansen on selvästi parempi kuin edellinen täti-ihminen Ruotsista, mutta ei kuitenkaan Tarja Turusen veroinen. Livenä Floor oli varsin kova muun muassa Tuskassa taannoin, ja hyvä äänialahan hänellä on, mutta jostain syystä hänen kykyjään ei albumilla hyödynnetä täysipainoisesti vaan Holopainen ja kumppanit ovat näköjään päättäneet vetää varman päälle ja suitsineet Jansenia.

Pillipiipari-Troy on varmaan reilu mies ja kova panemaan, mutta muuten on vaikea keksiä syytä hänelle myönnettyyn täysjäsenyyteen. Ei se pillipiiparointi nyt niin olennaisessa osassa NW-kappaleita ole, eikä sitä tarvittaisi lisää, joten vähän statistin rooliin hänkin jää.

Voi olla, että minusta on tullut vanha ja kuuro, tai sitten bändi on siirtynyt linjalle joka ei enää minua jaksa innostaa, mutta joka tapauksessa tuntuisi siltä, että NW on ohittanut ajat sitten oman taiteellisen lakipisteensä ja oman parasta ennen -päiväyksensä. Bändi voi tietysti tälle näkemykselle matkaa nauralla pankkiin, sillä uusi levy ehti jo myydä tuplaplatinaa.

Hyvähän se tietysti on, että suomalainen teollisuus, myös musiikkiteollisuus, menestyy kansainvälisesti, mutta suurin musiikillinen annettava Nightwishilla oli jo viime vuosituhannen puolella ja loppu on ollut jo olemassa olevien elementtien paisutusta. Ihan kiva sitä on edelleen paikoin kuunnella, mutta suuria tunteita bändin soundi ei enää herätä.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Pillipiipari-Troy on varmaan reilu mies ja kova panemaan, mutta muuten on vaikea keksiä syytä hänelle myönnettyyn täysjäsenyyteen. Ei se pillipiiparointi nyt niin olennaisessa osassa NW-kappaleita ole...
Tätä nykyä se taitaa nimenomaan olla.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
...
Pari mielenkiintoista huomiota:

-Wish I Had an Angel on tiputettu pois, ei haittaa yhtään
-Century Childilta ei ole yhtään biisiä, toivon että Suomessa kuullaan ainakin Ever Dream ja Slaying the Dreamer
-Wishmasterilta voisi toki olla jotain biisejä enemmänkin
...

Wish I Had An Angelin voisi kieltämättä kuopata lopullisesti. Mielestäni se oli Oncen heikoin lenkki jo alunperin, mutta ilmeisesti singlemenestyksen takia sitä on roikotettu mukana. Toinen mitä en jäisi kaipaamaan, on Amaranth. Biisi on sinällään ihan kiva, mutta ainakin Showtime, Storytimellä se on melkeinpä ainoa veto joka ei oikein istu Floorille (kenties siksi laulattaa yleisöä niin paljon) ja saman havaitsin jo 2012 Hartwall Areenan keikalla. Tätä "uutta" versiota en tosin ole vielä kuullut.

Holopainen ei ilmeisesti pidä Angels Fall Firstiä juuri missään arvossa, niin on varmaan epätodennäköistä että sieltä kuultaisiin mitään biisejä, mutta Astral Romance ja Beauty And The Beast voisivat hyvinkin toimia Floorin ja Marcon tulkitsemana.

Uuden levyn voisi puolestani soittaa vaikka kokonaisuudessaan. Paranee vain mitä enemmän kuuntelee, ei enää heikkoja lenkkejä jos niitä alunperinkään oli.

(E: Tärkeä 'e' lisätty. Njet putinille...)
 
Viimeksi muokattu:

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Holopainen ei ilmeisesti pidä Angels Fall Firstiä juuri missään arvossa, niin on varmaan epätodennäköistä että sieltä kuultaisiin mitään biisejä
Jep, Holopainen on aikalailla (epä)suorasti myöntänytkin että Angels Fall First on enemmänkin demo kuin varsinainen levy, ja ei todellakaan pidä sitä juuri missään arvossa. Ei nyt ole ihan suoraan tainnut sanoa että jollain tasolla jopa häpeää sitä, mutta kovin kaukanakaan siitä ei olla. Onhan siellä kieltämättä ihan kohtalaisen jäätävää tavaraa mukana, esimerkkinä joku The Carpenter ja etenkin se Tarjan englanti siinä biisissä, nousee ihokarvat pystyyn pelkästä ajatuksesta. Holopainenhan muuten laulaa kyseisellä biisillä, taitaa muuten sekin olla yksi niitä miksi mies ei kyseistä levyä juuri pidä minään.

AFF on kieltämättä ainoa Nightwishin levy jota en kuuntele ollenkaan, mutta kieltämättä tuo Holopaisen äärinegatiivinen suhtautuminen siihen on vähän hassua. Eka levy on aina eka levy, ja ei se nyt mikään ihme ole jos ihan suoranaisia mestariteoksia ei sieltä vielä löydykään. Pitkälle on kyllä bändi niistä ajoista ponnistanut, ei siinä mitään.

EDIT:

Niin ja eikös se Holopainen lauleskele toki siinä Beauty and the Beast biisissäkin?
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niin ja eikös se Holopainen lauleskele toki siinä Beauty and the Beast biisissäkin?
Laulaa, kuten myös kaikki muutkin miesvokaaliosuudet levyllä. Ainoa biisi, mihin Holopaisen heiveröinen ääni sopii, on mielestäni Once Upon A Troubadour. Nuo Angels Fall Firstin suoritukset saavat aikaan suorastaan vaivautuneen tunteen. Siksi pidänkin Astral Romancen ja Beauty and the Beastin "oikeina" versioina Over The Hills...-EP:llä ja From Wishes To Eternityllä julkaistuja versoita, joilla laulaa Tony Kakko.

Perfektionistina Tuomas on ehkä turhan kriittinen Angels Fall Firstiä kohtaan. On se Nightwish-albumeista heikoin, mutta silti moni keskinkertainen biisinkirjoittaja varmaan luopuisi vapaavalintaisesta raajasta, jos saisi samalle levylle tehtyä sellaisia biisejä kuin esim Tutankhamen, Elvenpath ja jo nuo mainitut Astral Romance ja Beauty And The Beast.
 
Viimeksi muokattu:

Falcon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Muutaman kerran olen nyt uuden levyn kuunnellut ja hieno levyhän se on, ei siitä mihinkään pääse. Weak Fantasy on ehkä lempibiisini koko levyltä. The Greatest
Show on Earth myös hieno, tosin tuossa biisissä alkaa olemaan jo pituutta hieman liikaa. Eyes of Sharbat Gula on oikeastaan ainoa turha kappale levyllä. Floor laulaa hienosti, tosin livenä Floorin ääni pääsee parhaiten esille.

Katsoin nyt myös youtubesta tuon New Yorkin keikkataltioinnin, bändi on kyllä hyvässä vireessä.
Floor laulaa upeasti ja onhan hänessä muutenkin näyttävyyttä ja karismaa enemmän kuin edeltäjissään.
Kai Hahto soittaa hyvällä tatsilla ja timella, lisäten sopivasti omia juttujaan biiseihin. Hyvä rumpali on Jukka Nevalainenkin ei siinä mitään, mutta kyllä Kaitsu on kaikilla mittareilla parempi ja nostaa koko bändin tasoa tarkalla soitollaan.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Laulaa, kuten myös kaikki muutkin miesvokaaliosuudet levyllä. Ainoa biisi, mihin Holopaisen heiveröinen ääni sopii, on mielestäni Once Upon A Troubadour. Nuo Angels Fall Firstin suoritukset saavat aikaan suorastaan vaivautuneen tunteen. Siksi pidänkin Astral Romancen ja Beauty and the Beastin "oikeina" versioina Over The Hills...-EP:llä ja From Wishes To Eternityllä julkaistuja versoita, joilla laulaa Tony Kakko.

Perfektionistina Tuomas on ehkä turhan kriittinen Angels Fall Firstiä kohtaan. On se Nightwish-albumeista heikoin, mutta silti moni keskinkertainen biisinkirjoittaja varmaan luopuisi vapaavalintaisesta raajasta, jos saisi samalle levylle tehtyä sellaisia biisejä kuin esim Tutankhamen, Elvenpath ja jo nuo mainitut Astral Romance ja Beauty And The Beast.

Minä nostaisin AFF:n parinkin myöhäisemmän NW-albumin edelle. Onhan siinä heikkoutensakin, mutta toisaalta se ei ole vielä ylituotettua, -laskelmoitua ja -pituista tavaraa. Mainitsemasi AFF-levyn kohokohdat ovat sävellyksinä raikkaita eikä niitä vaivaa liiallinen raitojen täyteen ymppääminen, mistä on tullut nykyisin Holopaisen helmasynti. Se on toki myönnettävä, että laulaa Holopainen ei osaa, ja Tuomas-vokaalit ovat varsin kauheita, mutta sehän ei estäisi tekemästä biiseistä uusia livesovituksia joissa Hietala hoitaisi laulupuolen.

Ylipäätään arvostan nykyisin monessa tapauksessa enemmän tuoreempaa ja rosoisempaa tuotantoa, jossa on mukana vielä spontaanimpaa innostusta biiseistä sen sijaan, että samoja biisiaihioita tai yksittäisiä riffejä olisi hinkattu kuukausi- tai jopa vuositolkulla, koluttu puhki tekemällä niistä demonauhoitusalbumi kuukausien sessioissa ja sen jälkeen nauhoittamalla sama hela hoito uudestaan jälleen kuukausia kestävissä sessioissa. Saahan sitä tuolla lailla käännettyä kivet kivien päältä ja ympättyä biiseihin ties mitä hilavitkutinta tai burmalaista munkkikuoroa jolla täydentää yksittäinen taustaraita, mutta ei levyihin käytetty aika ja rahamäärä aina korreloi lopputuloksen laadun kanssa.

Ei levyjä toki pidä tehdä juosten kustunakaan, mutta yletön perfektionismi kääntyy monesti itseään vastaan silloin kun on kyse luovista taiteista eikä insinööritaidonnäytteestä.
 

turo-urpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Happee
The Greatest Show On Earth:sta on tehty video Youtubeen. Kannattaa katsoa, jos ei ole vielä nähnyt tai vaikka olisikin. Ainakin omasta mielestä vie hienon biisin vieläkin korkeamalle tasolle.

Nightwish - The Greatest Show On Earth (Music Video with lyrics) - YouTube

Toinen on nuo täälläkin mainitut Ghost Love Score livetaltioinnit Wackenista ja Buenos Airesista. Joka kerta meinaa tulla isolle miehelle tippa silmään varsinkin sitä lopun revittelyä kuunnellessa. Saa nähdä kuinka kauan sitä jaksaa useamman kerran päivässä kuunnella ennen kun alkaa kyllästyttämään.
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ei levyjä toki pidä tehdä juosten kustunakaan, mutta yletön perfektionismi kääntyy monesti itseään vastaan silloin kun on kyse luovista taiteista eikä insinööritaidonnäytteestä.

Joo, olen kyllä samaa mieltä tästä massiivisesta produktiosta. Kuinka paljon mikäkin kuoron henkäys mikrofoniin oikeasti palvelee tarkoitustaan ja kuinka paljon liiallinen timpraaminen studiossa kääntyy itse musiikkia vastaan? Vaikka itse kuuntelenkin mielelläni myös näitä isoilla raitamäärillä varustettuja biisejä, niin kyllähän niistä totuuden nimissä ähkykin tulee. Sävellys, sovitus, sanoma, dynamiikka. Siinä ne musiikin perussuureet mitkä minua puhuttelevat. Sata raitaa jotain kuoroa tai kymmenen raitaa komppikitaraa ei niinkään. Ilmavuus miksissä on tarpeellista, ei jokaista tyhjää kohtaakaan paranisi täyttää jollakin.

Parempaan suuntaan tämä platta meni, mutta onhan siellä edelleen turhan pompöösiäkin menoa mukana. Mielellään sitä kuuntelee Floorin ja Marcon vuorovetoa Greatest Shown Toolmaker-osiossa, mutta samalla kyllä miettii, että mihin vittuun niitä kuoroiskuja oikein tarvitaan monissa muissa biiseissä, kun on tämän tason kaksikko vokaaliosuudet hoitamassa. Toivotaan, että siivoisivat mixiä oikein reilusti livenä ja antaisivat enemmän mahdollisuuksia sellaiseen livekikkailuun samalla.

Mutta, joka tapauksessa vaikka puutteeensakin levyssä on, on tämä kyllä ensimmäinen Nightwish-platta sitten Wishmasterin, jonka kuuntelen kannesta kanteen hymyssä suin. Livenä tuntuu kulkevaan paremmin kuin vuosiin ja listasijoitukset povaavat menestystä. Wembley taidettiinkin myydä jo loppuun ja tuntuu jenkkilässäkin olevan myynneissä nousua edelliseen. Tällaisenkin listan olivat löytäneet ja sieltähän Vissy löytyy komeasti sijalta 8, heti tämän hetken kuumimman (ja rasittavien ylitsepursuavien analyysien mukaan ilmeisesti hip-hopin totaalisesti mullistaneen) Kendrick Lamarin To Pimp a Butterflyn jälkeen.

Niin, että Floorille patsas, kai nyt voidaan jo sanoa että niinkutsutusti "pelasti franchisen".
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Minä nostaisin AFF:n parinkin myöhäisemmän NW-albumin edelle. Onhan siinä heikkoutensakin, mutta toisaalta se ei ole vielä ylituotettua, -laskelmoitua ja -pituista tavaraa. Mainitsemasi AFF-levyn kohokohdat ovat sävellyksinä raikkaita eikä niitä vaivaa liiallinen raitojen täyteen ymppääminen, mistä on tullut nykyisin Holopaisen helmasynti. Se on toki myönnettävä, että laulaa Holopainen ei osaa, ja Tuomas-vokaalit ovat varsin kauheita, mutta sehän ei estäisi tekemästä biiseistä uusia livesovituksia joissa Hietala hoitaisi laulupuolen.

Ja sanotaan nyt vielä sekin, että toivon todella, että jos tästä jatkossa sitten vielä musaa tehdään (ja miksipä ei tehtäisi), niin seuraava vaihdos bändissä olisi tuo Pip Williams. Ja koittaisivat jollain tuoreemman näkemyksen omaavalla kaverilla. Tuskin puhtaaseen bändi-levyynkään paluuta on, mutta jo pelkkä päivitys tuolla orkestraatio-rintamalla voisi tehdä hyvää bändin soundille. Nuo Pipin orkestraatiot ovat lähinnä ikävystyttävää huhuilua tai massiivisia kuoroiskuja, aivan kuin bändin soundia vastaan kilpailemassa oleva tekijä. Eivät oikein tue, vaan peittävät.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Ei auennut kauheasti ainakaan ensimmäisellä kuuntelukerralla vielä tämä uusin, mutta kyllä siinä hetkensä oli.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös