Nightwish

  • 825 331
  • 3 714

winston

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Rojaltit, eli mitä levynmyynnistä saadaan, menevät taas yleensä ymmärtääkseni tasan kaikkien bändiläisten + tuottajan kanssa.

Tokihan nuo bändit voivat sellaisiakin keikka- tai levydiilejä sopia, missä olisi eri osuudet eri henkilöille, mutta nuo ovat kai erittäin harvinaisia.

Diilit ovat sellaisia kuin minkälaisiksi ne tehdään. Esim Kissin ex-jäsenet Ace ja Peter saavat siivunsa kaikesta Kissin myymästä oheissälästä (pl kiertuetuotot ja uudempien levyjen teostot sekä gramexit), vaikka eivät ole millään muotoa hommassa mukana.

Soittajat saavat esim radiosoitosta Gramex-korvauksia, biisin säveltäjä/sanoittaja/sovittaja sen lisäksi Teosto-korvauksia. Holopainen taitaa olla useimmissa biiseissä säveltäjä sekä sanoittaja. Luultavasti muu bändi sitten osallistuu sovitukseen.

Ei siis ole lainkaan harvinaista, että joku bändistä saa enemmän. Jos en väärin muista, niin solisti saa automaattisesti isomman korvauksen radiosoitosta kuin taustalla olevat muusikot?
 

Infernal

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Katoinpa ton tubesta löytyvän Wackenin keikan kokonaisuudessaan. Odotin että se tulee olemaan hyvä, mutta en uskonut sen olevan noin älyttömän hyvä! Floor on paras vokalisti mitä Nightwish vaan voi kuvitella. She Is My Sin, Ever Dream, Romanticide, Ghost Love Score, Song of Myself... aivan jäätävän kovia vetoja. Nightwish ei ole mielestäni edes mikään kovin erikoinen livebändi, mutta Floorin myötä koko lavameininki on aivan toisella tasolla kuin Tarjan tai Anetten aikaan. Tarjan aikana alkoi ärsyttää se kaavamaisuus millä kaikki keikat vedettiin läpi. Anette taas on ihan vaan karaokelaulaja Flooriin verrattuna. Välispiikeissäkin on nyt jotain järkeä, ja onhan sekin osa bändin esiintymistä. Tarjan aikana noi välispiikit olivat aivan karmeita.

Floorista löytyy karismaa enemmäin kuin kahdesta edellisestä laulajasta yhteensä. Toki Tarjallakin sitä karismaa oli, mutta se oli aika teennäistä laatua. Floorin karisma tuli todistettua jo joskus After Foreverin keikalla, jolloin AF lämppäsi Nightwishia Helsingin jäähallissa. Jo silloin mielestäni AF veti paremman keikan kuin illan pääesiintyjä. Silloin taisin fanittaa kumpaakin bändiä lähes yhtä paljon.

Ihan vaan vertailun vuoksi kuuntelin Nightwishin Dark Chest of Wonders -vedon Wackenista vuodelta 2008 med Anette. Huh, hyvä ettei alkanut korvat vuotaa verta.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Vaikka Nightwish on mulle täysin yhdentekevä pumppu, niin on pakko kommentoida tähän. Ovat muutkin bändit laittaneet itsensä telakalle jonkun jäsenistä sairastuttua. Tämä muun bändin suhtautuminen kertoo vaan Anetten aseman bändissä - pyöreä nolla.

Aika harva bändi jää telakalle yhden jäsenen sairastuttua, ellei kyseinen muusikko ole olennainen ja korvaamaton osa bändin esiintymistä. Esimerkiksi Motörhead ei voi esiintyä ilman Lemmy Kilmisteriä, mutta hätätapauksessa se voisi esiintyä vaikkapa toisella rumpalilla, jos keikkaa ei haluttaisi perua. Samoin Rolling Stones ei voisi esiintyä ilman Mick Jaggeria ja Keith Richardsia, mutta se voisi esiintyä ilman vaikkapa nykyistä basistiaan. Onhan Stones ollut jo 20 vuotta ilman Bill Wymania.

Bändejä on eri kategorioita. Joissain bändeissä jokainen jäsen on tasavahva osa kokonaisuutta, ja näissä tapauksissa bändi pistää itsensä telakalle jonkun jäsenen sairastuttua, koska kyse on kokonaiskuvasta. Joissain bändeissä on esimerkiksi parivaljakko, jota ilman bändiä ei voisi kuvitella. Vaikkapa Metallicaa ei olisi ilman Hetfieldiä ja Ulrichia. Sen sijaan Metallican basisti ja tarvittaessa myös soolokitaristi ovat korvattavissa, kuten ovat aikaisemminkin olleet.

Sitten on niitä bändejä, jotka ovat yhden ihmisen luomuksia ja jotka ovat bändin ainoa jäsen, jota ei voi korvata - ei keikoilla, ei studiossa, ei missään. Vaikkapa Black Sabbathin kohdalla se on Tony Iommi. Muut jäsenet on korvattu tai ovat täysin korvattavissa. Ei toki aina vailla seurauksia, mutta ovat kuitenkin. Ozzy-kokoonpanon Black Sabbathkin on vetänyt keikkoja ilman Ozzya kun Pimeyden prinssi on sairastunut, tuuraajana laulajan tontilla on nähty muun muassa Rob Halfordia. Tuskin on yleisö moisesta pahastunut, toisin kuin se olisi pahastunut jos Black Sabbath olisi peruuttanut kokonaan.

Toisin kuin monissa bändeissä niin Nightwishissa laulaja on samassa asemassa kuin monen muun bändin rumpalit, basistit ynnä muut. Tärkeä osa pakettia, mutta silti vain osa sitä. Nightwish ei ollut Anette & pojat, eikä nykyinen Nightwish ole Floor tai pojat.

Floor Jansen on oivallinen lisä bändiin ja edeltäjäänsä lahjakkaampi laulaja, mutta jos tarve vaatii, niin kyllä maailmassa aina laulutaitoisia sopraanoja on. Tarvittaessa Nightwish voi tehdä ns. Therionit ja käyttää studiossa useita eri laulajattaria ja kiertueilla sitten eri laulajattaria tilanteiden ja kiertueiden mukaan. Olennaisinta on musiikki, ja ilman sitä säveltävää Holopaista koko bändiä ei olisi.
 
Suosikkijoukkue
Greek Philosophers
Stonesilla ei ole nykyään basistia, pysytääs nyt asiassa. Taustamuusikot tulee ja menee.

Lisäksi olen totaalisen eri mieltä siitä, että Nightwish voisi käyttää eri vokalisteja studiossa ja keikoilla. Holopaisen musiikki nimenomaan on sellaista, että sen täytyy visuaalisesti identifioitua johonkin hahmoon. Turunen pystyi tähän, Olzon ei. Josta syystä Hietala joutui aika lailla paikkaamaan hänen puutteitaan.

Jansen on likipitäen yhtä täydellinen roolissaan, kuin Bon Scott oli omassa bändissään. Holopaisen käsissä on, saako hän vietyä Jansenin kanssa bändinsä next levelille, vai tunaroiko taas kerran.
 
Viimeksi muokattu:

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Showtime Storytimen lumoissa olen kuunnellut tuotantoa läpi kronologisesti ja täytyy kyllä toivoa, että seuraavalla kiertueella joitain Anette-aikana jäihin laitettuja vanhempia biisejä palaisi settiin. Esimerkiksi Deep Silent Complete olisi varmasti koma Floorin tulkintana (jos setlist.fm:ään on luottaminen, Anette ei ole tuota koskaan laulanut), puhumattakaan Astral Romancesta Floorin ja Marcon duettona. Ainakin Holopainen taitaa tosin suhtautua Angels Fall Firstiin nykyään sen verran nihkeästi, että ehkä ei kannata odotella sen biisien paluuta. Uudemmista biiseistä Floori pitäisi päästää ainakin The Poet and The Pendulumin kimppuun.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Soittajat saavat esim radiosoitosta Gramex-korvauksia, biisin säveltäjä/sanoittaja/sovittaja sen lisäksi Teosto-korvauksia. Holopainen taitaa olla useimmissa biiseissä säveltäjä sekä sanoittaja. Luultavasti muu bändi sitten osallistuu sovitukseen.

Nimenomaan. Olen itse sekä Teoston että Gramexin jäsen, ja solminut diilini pari vuotta sitten, ja näiden kuvioiden eri variaatiot tulivat tutuiksi. Näissä on yleisiä vakiintuneita käytäntöjä, ja levy-yhtiö ohjeisti meitäkin menemään niiden mukaan, vaikka mikään ei olisi estänyt menemästä itse valituilla jakosuhteilla. Meillä jako oli, että Teostolta säveltäjä sai 40%, sovittaja 10% ja tekstittäjä 50%. Sittemmin jakoa muutettiin niin, että säveltäjä ja sanoittaja saivat saman verran, eli 45%. Sovittajan osuus jaettiin tasan bändin jäsenten ja tuottajan kesken.

Ei siis ole lainkaan harvinaista, että joku bändistä saa enemmän. Jos en väärin muista, niin solisti saa automaattisesti isomman korvauksen radiosoitosta kuin taustalla olevat muusikot?

Nimenomaan näin. Omakohtaista kokemusta löytyy, vaikka suolarahoista kohdallani onkin kyse. Gramexilla on yksi vakiintunut jakotapa se, että solisti saa ison osuuden ja taustalla olevat studiomuusikot pieniä osuuksia. Tuo oli yleinen käytäntö silloin kun iskelmälevyillä taustalla soitti studioyhtye, jonka kokoonpano vaihteli päivän mukaan. Varsinaiset bändit jakavat osuutensa yleensä tasan. Tuottaja saa tuottajan osuuden.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Nightwishin keskittymä on Tuomas Holopainen joka on yhtä kuin NIghtwish. IHan sama kuka sen noteeraa keikoilla tai missä hyvänsä, niin kyseinen mies on bändin keulakuva ja kantava voima. Musta Nuoli oli tuolla asian ytimessä. Jos Holopaisen Tuomas sairastuu jollaint apaa, ettei voi esiintyä niin bändi pysähtyy. Uskon, että kaikki muut on korvattavissa tavalla tai toisella.

Hauskaa miten tässä kokoomuslaisessa Jatkoajassa tässä kyseisessä ketjussa jaksetaan jatkuvasti parkua Tarjan ja Anetten oikeuksien perään ja siitä, miten noita neitejä on kohdeltu kaltoin. Molemmat on toki olleet tosi täydellisiä ja viattomia solisteja ja pojat on ne pahikset, hui olkoon. Apua.
 
Suosikkijoukkue
Greek Philosophers
...Hauskaa miten tässä kokoomuslaisessa Jatkoajassa tässä kyseisessä ketjussa jaksetaan jatkuvasti parkua Tarjan ja Anetten oikeuksien perään ja siitä, miten noita neitejä on kohdeltu kaltoin. Molemmat on toki olleet tosi täydellisiä ja viattomia solisteja ja pojat on ne pahikset, hui olkoon. Apua.

Tä? Eikö tuollainen työtä vieroksuvien epäpätevien siirtotyöläisten puolustaminen ole enemmänkin vasurien hommia? Puhun nyt Anetesta, Tarja sentään osasi hommansa.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tä? Eikö tuollainen työtä vieroksuvien epäpätevien siirtotyöläisten puolustaminen ole enemmänkin vasurien hommia? Puhun nyt Anetesta, Tarja sentään osasi hommansa.
Meinasin sitä, että rahat kuuluu niille jotka sen oikean työn tekee.

Holopainen nyt kuitenkin on NIghtwishin aivot. Tarjalla toki oli ääntä, mutta soolona on silkka kalpea aavistus. Kun ei ole Holopaisen kaltaista musiikillista talenttia taustalla, niin biisit ja sovitukset on vähintäänkin karmeata paskaa.

Näkisin, että NW:ssa rojaltit menee ihan oikein, koska Holopainen on koko bändin sielu. Vaikka ei nyt livenä samalla tavalla näy kuin solisti. Tuomas on vähän sellainen perijatkoaikalainen mies, joka on tehnyt naisasioissa vääriä valintoja. Nyt, ehkä kolmannella yrittämällä onnistunut.

Eka oli teini-iän suuri ihastus ja toinen oli sellainen turvallinen laastari ja nyt on löytynyt tapaus joka on kokenut ja tietää itse mitä haluaa.
 
Suosikkijoukkue
Greek Philosophers
Väitänpä, että NW olisi joko kuollut ja kuopattu tai sitten pizzerian nurkissa soitteleva maakuntasarjan heviyhtye ilman Tarjan oopperalaulantaa, joka toi sille kaivatun erikoisuuden ja herätti kiinnostuksen myös maamme rajojen ulkopuolella.

Toki on niin, että Holopainen on yhtyeen aivot ja takoisi rahaa sävellyksillään ilman Nightwishiäkin, mutta tuonkaltainen bändi tarvitsee menestyäkseen karismaattisen keulahahmon ja siihen Holopaisesta ei ole.

Koko Nightwishin jutussa on nimeä myöten kyse tarinasta, sadusta, fantasiasta, normielämästä irtaantumisesta ja siihen tarvitaan hahmo, joka on riittävän kaukana siitä lähikaupan kassatytöstä, jota Anette muistutti.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Väitänpä, että NW olisi joko kuollut ja kuopattu tai sitten pizzerian nurkissa soitteleva maakuntasarjan heviyhtye ilman Tarjan oopperalaulantaa, joka toi sille kaivatun erikoisuuden ja herätti kiinnostuksen myös maamme rajojen ulkopuolella.

Toki on niin, että Holopainen on yhtyeen aivot ja takoisi rahaa sävellyksillään ilman Nightwishiäkin, mutta tuonkaltainen bändi tarvitsee menestyäkseen karismaattisen keulahahmon ja siihen Holopaisesta ei ole.

Koko Nightwishin jutussa on nimeä myöten kyse tarinasta, sadusta, fantasiasta, normielämästä irtaantumisesta ja siihen tarvitaan hahmo, joka on riittävän kaukana siitä lähikaupan kassatytöstä, jota Anette muistutti.

Tässä on toki vinha perä, ilman Tarjaa Nightwish ei olisi nykytasolleen koskaan noussut. Suosio kuitenkin pysyi ennallaan ja kasvoikin Anetten kanssa -tai Anettesta huolimatta, eli Holopaisen sävellystaidot riittivät maineen kasvattamiseen vaikka lähikaupan kassatyttö olikin yhtyeen keulilla.

Totta kai keikoille tarvitaan näyttävä keulakuva, joka osaa myös laulaa kappaleiden vaativat lauluosuudet, ja tällä osa-alueella Anette ei ollut vahvoilla. Floor Jansenin tapauksessa ongelmaa tuskin on studiossakaan, mutta kuten aikaisemmassa viestissänikin kirjoitin, niin Therion-mallin käyttäminen eli eri laulajien käyttö studiossa ja livenä ei ole huono malli, ja vaikkapa Anetten tapauksessa se olisi ollut suositeltavaakin.

Studiossahan ei ole mitään väliä, vaikka lauluosuuden suorittaisi Johanna Tukiaisen näköinen olento, jos laulu vain kulkisi. Keikoille voi sitten rekrytoida eri ihmisiä tai vaikka kaksikin, jos eri äänialoja ei muuten ole saatavissa. Kyllä minä olisin toivonut, että Nightwishin kahdella edellisellä levyllä ja erityisesti DPP:llä olisi käytetty studiossa rohkeasti sellaisia laulajia, joiden äänialoille kappaleet olisivat sopineet, vaikka Anette sitten olisikin ollut se virallinen keulakuva. Parempi albumi siitä olisi tullut, kun laulusuoritukset olisivat olleet laaja-alaisempia mitä mihin Anette pystyi.

Illuusiotahan tässä tietysti kuulijoille myydään, eli elämää suurempaa fantastista naishahmoa omaperäisellä äänialalla, ja ilman tätä isompi menestys on vaikeampi tavoittaa. Mutta pelkkä keulakuva ilman bändin sydäntä ja sielua eli pääsäveltäjää ja koko "yöllisen toiveen" fantasian kehittäjää olisi vain tyhjä fasadi. Naiskeulakuvan on ymmärrettävä oma paikkansa osana isompaa kuvaa, jotta homma toimii työyhteisön sisällä ja jotta firman omistajat eivät joudu tekemään henkilövaihdoksia.

Tätä ei Anette välttämättä oikein ymmärtänyt, toivon mukaan Floor ymmärtää ja yhtye nousee uudelle tasolle seuraavan levyn myötä.
 
Näkisin tämän hetken Nightwishin elävän omaa renesanssia, ovat nimittäin ensimmäistä kertaa tilanteessa missä päävokalisti pystyy käytännössä laulamaan aivan mitä tahansa ilman suurempia rajoituksia. Näinhän ei suinkaan ollut aikaisempien laulajittarien kanssa. Jatkossa settilistaankin saadaan muokattua vähän enemmän tuota vanhempaa matskua, se kun taitaa Floorilta muutenkin onnistua hieman paremmin kun tuo uudempi kama.

Tuomas muuten kertoi hiljattain haastattelussa että seuraava levy tulee olemaan enemmän bändivetoisempi jossa himmataan hieman tuota Imaginaerumilla kuultua eeppisyyttä, eihän tässä malttais enää millään odotella mitä sieltä on tulossa.
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tätä ei Anette välttämättä oikein ymmärtänyt, toivon mukaan Floor ymmärtää ja yhtye nousee uudelle tasolle seuraavan levyn myötä.

Totta ja sitähän tässä on esim. Ted Raikas koittanut useaan kertaan sanoakin, etää Floor on oikeastaan jo aika itsenäinen tapaus. Hänellä on oma bändinsä, runsaasti projekteja, joissa hän voi toteuttaa omia visioitaan. Niin, että Nightwishissa hän voi keskittyä siihen mitä Holopaisen kynästä syntyy, kun niille omille visioille löytyy jo kanavat. Ja omien projektien yhteensovittaminen NW:n kanssa luulisi myös onnistuvan, onhan Marcollakin Tarot, Empulla Brother Firetribe jne.

Ja se, että mimmi on jo pitkään kiertänyt piereskelevien miesten kanssa on vahvuus sekin. Ei kyllä todellakaan vaikuta persoonalta, joka ottaa nokkiinsa jokaisesta hipaisustakin. Ja tosiaan vaikuttaa persoonalta, joka osaa ottaa sen oman tilansa. Kertaalleen tuo kärsi burn-outista, mutta eikös sekin luonteesta jotain kerro, että takaisin tultiin ja parempanakin itse asiassa. Tuostahan mimmi on puhunut lähinnä opettavaisena kokemuksena.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
Menetin mielenkiintoni bändiin täydellisesti sysipaskan Dark Passion Playn jälkeen ja HMV-laulajavalinnan myötä en käynyt bändiä katsomassa livenäkään vuosikausiin.

Floorin tulon myötä hiivin kesällä keikalle ihan mielenkiinnosta ja täytyy kyllä sanoa, että olin innoissani kuin pieni fanipoika.

Siinä tuli sitten jälkihöyryissä tutustuttua hieman tarkemmin Imaginaerumiin ja huomattua, että levyhän olisi ollut erinomainen, jos sen olisi laulanut joku muu. Seuraavaa levyä odottelen todella suurella mielenkiinnolla.

ps. Ghost Love Score!
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Siinä tuli sitten jälkihöyryissä tutustuttua hieman tarkemmin Imaginaerumiin ja huomattua, että levyhän olisi ollut erinomainen, jos sen olisi laulanut joku muu. Seuraavaa levyä odottelen todella suurella mielenkiinnolla.

Heh, niitä kuuluisia makuasioita.

Omaan korvaani Imaginaerum kuulostaa siltä, että Holopainen on onnistunut tekemään biisit paljon paremmin Anettelle sopivaksi kuin DPP:llä, joka taas on heikoin NW-levy, mitä Kiteeltä on maailmalle ulos saatu.

Itselle Imaginaerum on jopa top3:sessa NW-levyissä. Oncea nyt ei tietysti päihitä mikään, ellei sitten seuraava levy joka tehdään Floorin kanssa :)
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
Itselle Imaginaerum on jopa top3:sessa NW-levyissä.

Biisimateriaaliltaan omastakin mielestäni vähintään kolmas, ehkä jopa kakkonen.

Anetten myötä Imaginaerumin edelle siten ajaa itsestäänselvän Oncen lisäksi ainakin vielä Oceanborn. Century Childin kanssa on sitten siinä ja siinä.

Sen verran tosin Anetten eduksi on sanottava, ettei kyseessä nyt kuitenkaan huonoin "NW-laulaja" ole. Tuomaksen omat suoritukset silloin joskus olivat aika villejä ja oma lukunsa on sitten karaoke-Jonsu ja Erämaan Viimeinen. Puuh.
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Täytyy kyllä myöntää, etten Imagenariumille paljon soittoaikaa ole antanut, sääli sinänsä, sillä varsinkin tämä (Song Of Myself) menee Floorin esittämänä ja ne lopun höpötykset poistamalla aivan heittämällä Tuomaksen kärkisävellysten joukkoon . Lopun rässäyksen kaltaista menoa sitä toivoo jatkossakin.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Sen verran tosin Anetten eduksi on sanottava, ettei kyseessä nyt kuitenkaan huonoin "NW-laulaja" ole. Tuomaksen omat suoritukset silloin joskus olivat aika villejä ja oma lukunsa on sitten karaoke-Jonsu ja Erämaan Viimeinen. Puuh.

Mitä mitä, kyllä Tuomas Holopainen on ainoa oikea NW-vokalisti ja tämän jälkeen bändi myi itsensä turvautumalla muihin laulajiin!

Ei maar, Nightwishin alkutaipaleen parhaita päätöksiä oli se, kun Tuomas tajusi olevansa hyvä säveltäjä ja tunteikas sanoittaja, mutta vähemmän eeppinen laulaja, joka voi silloin tällöin vetää taustalaulua, mutta ei toimia miespuolisena päävokalistina.

Mieslaulajien kirjo on mielenkiintoinen Nightwishissa, ennen Marco Hietalaa miesvokaalit hoidettiin vierailevien tähtien kuten usealla julkaisulla vetäneen Tapio Wilskan toimesta. Myös Sonata Arctican Tony Kakko luikautteli ainakin livenä ja taustalauluahan kuultiin alkuvuosina myös rumpali Jukka Nevalaisen toimesta.

Tapio Wilskan suoritukset ovat edelleen niitä parhaita, vaikka Marco Hietalan tyylistä pidänkin. Wilskan miehekkäät ja möreämmät laulut toivat sopivasti jämäkkyyttä ja kontrastia Tarjan sopraanoon. 10th Man Down toimii kelpo esimerkkinä.

Saisi Wilska käydä edelleenkin mörähtämässä vaikka tulevalla levyllä. Kyllä studiolevyillä voi käyttää vierailijoita, studiolaulajia ja taustalauluvieraita siekailematta, ei se vie mitään pois keikoista tämäntyyppisessä elämää suuremmassa musiikissa.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
E: No nyt jälkikäteen tarkistettuna korjataan sen verran, että lauluhommat ilmeisesti kuitenkin jatkuvat vielä. Wilska on ilmeisesti tätä nykyä Sethianin laulaja, joten tulin kirjoittaneeksi puuta heinää. Pitäisi aina tarkistaa etukäteen eikä luottaa muistiinsa.

Jooh. Eli Wilska liittyi Finntrolliin edellisen laulajan, Katlan, saadessa kurkkuunsa kasvaimen. Sitten 2006 lähti bändistä "musiikillisten erimielisyyksien" takia.
 

LannyMc

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Jooh. Eli Wilska liittyi Finntrolliin edellisen laulajan, Katlan, saadessa kurkkuunsa kasvaimen. Sitten 2006 lähti bändistä "musiikillisten erimielisyyksien" takia.

Joo, poistinkin tuon oman viestin tajuttuani että nyt meni nimittäin laulajat täysin sekaisin. Katlahan se tosiaan olikin, joka terveyssyistä joutui hommasta luopumaan. Ja Wilska taas sitten lähti muista syistä ja jatkaa muusikkouraansa eri kokoonpanoissa. Mutta ei muuta, jatkakaa te muut Nightwishistä ja minä pahoittelen sekoiluani.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Jos joku ei vielä tiedä, niin Holopaiseltahan on nyt sitten huhtikuussa tulossa ensimmäinen soololevynsä, soundtrack-levy perustuen Don Rosan tunnettuun sarjakuvakirjaan Roope Ankan Elämä Ja Teot. Kirjahan kertoo Roopen lapsuudesta ja nuoruuden seikkailuista, ja Holopainen on kovasti hehkuttanut faniuttaan kyseistä teosta kohtaan (juuri jossain haastattelussa sanoi, miten hänen päänsä aivan täyttyy musiikilla sitä lukiessa)

Ensimmäinen biisi löytyy linjoilta, ja herranjumala miten upea sellainen! Olen kuunnellut tässä aivan repeatilla, eikä kyllästymisestä merkkiään, aivan hypnoottisen hieno tekele. Vokaaleissa tällä kappaleella maestron oma rakas, Johanna Kurkela, jolle menee osaltaan erittäin suuret propsit kappaleen hienoudesta. Menee kyllä koko levy väkisinkin ostoon jo tämän perusteella..

A Lifetime Of Adventure (Youtube)
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Jos joku ei vielä tiedä, niin Holopaiseltahan on nyt sitten huhtikuussa tulossa ensimmäinen soololevynsä, soundtrack-levy perustuen Don Rosan tunnettuun sarjakuvakirjaan Roope Ankan Elämä Ja Teot. Kirjahan kertoo Roopen lapsuudesta ja nuoruuden seikkailuista, ja Holopainen on kovasti hehkuttanut faniuttaan kyseistä teosta kohtaan (juuri jossain haastattelussa sanoi, miten hänen päänsä aivan täyttyy musiikilla sitä lukiessa)

Ensimmäinen biisi löytyy linjoilta, ja herranjumala miten upea sellainen! Olen kuunnellut tässä aivan repeatilla, eikä kyllästymisestä merkkiään, aivan hypnoottisen hieno tekele. Vokaaleissa tällä kappaleella maestron oma rakas, Johanna Kurkela, jolle menee osaltaan erittäin suuret propsit kappaleen hienoudesta. Menee kyllä koko levy väkisinkin ostoon jo tämän perusteella..

A Lifetime Of Adventure (Youtube)

Huhhuh. Olipahan muuten hirveää tavaraa. Mietiskelin jo kun Holopainen tästä projektista puhui, että ei taida hyvä heilua. Nightwish jo itsessään niin naivia musiikkia, etten siitä ole ikinä välittänyt. Naivia, lapsellista, jne. Kypsyys puuttuu.

Nyt kun ollaan iskemässä sitten soololevyä ulos niin tuo naivius on sitten päräytetty uudelle tasolle. Yksinkertaista, ylihelppoa hissimusiikkia siis tuloksena. Ja vinkkinä vielä, kannattaa ihan oikeasti ottaa laulaja, joka osaa lausua, saati sitten laulaa, englanniksi. Maestro? Huhhuh. Soundtrack-mestariteoksista ja popista lainaaminen ei tee maestroksi, paitsi fanipoikien mielestä. En ymmärrä.
 

kesätyttö69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dufvan Lukko, JYP(ilman Tyni&Virtanen)

:D Ei helvetti.. Tulee mieleen joku Tolkin Saana warrior of light vai mikä se oli.. eeppinen musiikillinen saaga kliseiden vuorelle. Ehkä tämän Kiteen Peter Panin pitäisi oikeasti saada esim. 1) pillua 2) pippeliä (riippuen siitä mihin sukkahousumies on suuntautunut) niin järki palaisi miehen päähän.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Heh, naureskelin itsekin että tällainen levy varmasti jakaa mielipiteitä, koska siinä on kiistatta myös varsin naivi vivahde. Kaipa tällaisessa projektissa nyt oikein korostuu se, miten Holopainen on monessa yhteydessä kertonut olevansa ns. eskapisti (= todellisuuspakoinen henkilö), ja tästä eskapismista hänen kaikki musiikkinsa kumpuaa..

Ja toisaalta sitten ottaaksemme reaalimaailman näkökulman: jos olet sattunut 37-vuotiaaksi mennessä myymään sen noin 9 miljoonaa levyä, niin siitä eteenpäin voi kyllä käytännössä tehdä tasan sellaista settiä mikä hyvältä tuntuu. Eipä se ainakaan itseltä ole pois :D
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Heh, naureskelin itsekin että tällainen levy varmasti jakaa mielipiteitä, koska siinä on kiistatta myös varsin naivi vivahde. Kaipa tällaisessa projektissa nyt oikein korostuu se, miten Holopainen on monessa yhteydessä kertonut olevansa ns. eskapisti (= todellisuuspakoinen henkilö), ja tästä eskapismista hänen kaikki musiikkinsa kumpuaa..
Naiiviuden ja eskapismin raja on usein hyvinkin häilyvä; mielestäni kaikki Aku Ankkaa aikuisiällä lukevat henkilöt voidaan huoletta kategorioida jompaan kumpaan pääluokkaan - tai molempiin.

Eniten minua ihmetyttää kuitenkin, missä vaiheessa Johanna Kurkela alkoi näyttää Cherin kaksoissiskolta. Ahdistavaa settiä.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös