Nightwish

  • 825 483
  • 3 714

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jos yhtye tosiaan 40 minsaa ennen keikan alkua saa tietää, että solisti ei kykenekään esiintymään, niin varoaikaa jää vähän. Luulen, että astetta paria kovemmat vihat olisivat saaneet niskaansa jos keikka olisi peruttu kun tupa todennäköisesti jo täynnä. Ihan ymmärrettävä ratkaisu, että halutaan antaa yleisölle show, kun sitä on tultu vetämään. Toisenlaisiakin ratkaisuja on toki tehty, mutta Nightwish teki omansa. Sillä selvä.

Tuossa Anetessa on tosiaan se, että neitokainen tuli bändin laulajaksi jo verrattain iäkkäänä ja mitään suurempaa rundikokemusta ei tainnut olla taustalla olemassa. Tuossa yli kolmikymppisenä voi olla aika rankkaa ruveta tiiviisti keikkailevaksi muusikoksi ja vieläpä isoissa ympyröissä. Siinä joutuu antaa kaikkensa. Kieltämättä tuo oli ehkä yksi kysymysmerkki jo aikanaan kun Anette valittiin bändiin. Lisäksi pieni lapsi kotona ja nyt niitä naperoita taitaa olla parikin kappaletta. Homma ei ole tasapainossa ja jos poikien veri vetää maailmalle ja rundaamaan, niin se on valitettavasti niin, että hommaa jarruttava solisti on siinä kivenä kengässä.

Uskon, että molempien osapuolten kannalta paras ratkaisu. Toivon ainakin, että mitään katkeraa tilitystä ei tule nyt tässä ja media varsinkin jaksaisi pidättäytyä faktoissa. Taitaa valitettavasti olla mahdoton toive, kun merkkejä paskauutisoinnista jo näkee.

Itseäni kiinnostaa nyt vaan se, että kuka onkaan seuraava laulaja. Näistä pramilla olevista vaihtoehdoista, eli Elizesta tai Floorista kumpi tahansa olisi mielestäni erittäin passeli hommaan. Elize on varsin nuori tapaus ja varmasti vielä paljon annettavaa metallille, eli intoa takuulla piisaa ja Floor taasen on jo kokenut konkari, joka varmasti on tottunut äijäporukoissa reissaamiseen ja tiiviiseen keikkatahtiin.

Floor tosiaan oma henkilökohtainen suosikki noista, mutta tosiaan ei suuremmin väliä kun molemmat osaavia ja näyttäviä. Voihan tietysti olla, että solisti tulee jostain ihan puskista ja on joku muu. Sen näyttää aika.
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kuten aiemmin totesin, niin tämä vaihdos hoitunee muutenkin paljon kivuttomammin, koska bändi ei enää ole ollut niin paljon vokalistiinsa sidottu. Anette Olzonin tilalle voidaan ottaa vaikka livevokalistit kiertueille erikseen ja levyille omat vokalistit jos niin halutaan.

Tällainen ei-laulajaan sidottu tapa tuo mukanaan tiettyjä etuja.

Ensinnäkin, se mahdollistaa laajemman laulajaskaalan käyttämisen studiolevyillä. Esim. juuri tässäkin ketjussa mainitut Arjen Lucassenin projektit ovat juuri siitä syystä niin hienoja. Laulaja ei ole enää rajoita sitä mitä bändi voi ja haluaa tehdä.

Toisekseen laulajien kierrättäminen tuo ihan uutta särmää livekeikkoihin. Kiertueista ja keikoista tulee uniikkeja. Tämä puolestaan johtaa siihen että NW ei tule olemaan yhtye joka jää johnfogertymaiseen tapaan kyselemään neljäksikymmeneksi vuodeksi että oletko nähnyt sadetta. No, vittu olen.

Peukut täältä Nightwishin ratkaisulle!
 

Kettumainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Itse olen kuunnellut viimeisintä levyä pääosin instrumentaaliversiona. Toden totta Anetten laulu tekee siitä vähän Ikeaa, vaikkakin nätti ääni tätillä on. Kuitenkin NW:n musiikki on niin kaunista ja taidokasta, että tavan tallaaja ruotsalaiskotirouva tekee siitä huonompaa ja se ei vain voi olla niin.

Sitä mukaa kun akat tippuu kyydistä niin uutta kehiin. Eiköhän joku hoilaava kalkkuna taas jostain löydy. Ties vaikka Suomesta taas?
 

Infernal

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Vielä tuosta Anetten korvaamisesta parilla typykällä, niin eipä tuosta olisi noussut mitään haloota, ellei Anette itse olisi ottanut tapauksesta hernettä nenuun. Eli jollain tavalla laulajan ja bändin välit ovat rakoilleet jo jonkin aikaa. Jos kaikki olisivat yhtä suurta perhettä, niin Anetten blogiavautumista ei olisi tapahtunut. Ehkä tuo Denverin tapaus oli vain kummallekin osapuolelle se viimeinen silaus, eikä varmaankaan mikään pääsyy teiden eroamiselle.

Jotenkin tämä Anetten lähtö oli nähtävissä. Itse en ainakaan uskonut, että Olzon tulee olemaan Nightwishin vokalistina ikuisuuden. Yli nelikymppiselle perheenäidille tuollainen jatkuva reissaaminen ei varmaan ole mitään maailman suurinta herkkua. Viimeisin levy oli Anetteltakin hyvä suoritus, mutta jotenkin vaisu kuva hänestä kokonaisuudessaan jäi. Leikkisästi olen toivonut hänelle potkuja jo jonkin aikaa, mutta ehkä parempi kuitenkin että nyt ero tapahtui sulassa sovussa.

Floor Jansen on laulajana ja esiintyjänä ihan eri kaliiperia, ja toivon että hänet vakinaistetaan Nightwishin laulajaksi. Floor on monipuolinen laulajatar, erittäin karismaattinen ja upea esiintyjä. Floorin kanssa Nightwishin vanhat biisit tulevat kuulostamaan entistä paremmalta, sillä hän laulaa myös "korkealta ja kovaa" kuten Tarja. After Forever oli aikoinaan suosikkibändejäni ja Floor myöskin lempivokalistejani. Nightwishin ja Floorin liitto kuulostaa ennakkoon hekumalliselta, ja uskon että tuo combo tulee toimimaan.
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Ai vitsi, yllättävänkin fiiliksissä kun tämmöistä kuuluu! Yllättävän siksi, ettei Nightwishiä ole tullut kuunneltua tai sille ajatuksia uhrattua ihan hetkeen, sen verran puhki nuo alkupään levyt on tullut kuunneltua. Nightwishillä on minun korvaani yksi parhaista instrumenttisoundeista mitä hevimaailmasta löytyy, toivotaan että välivuosien jälkeen saataisiin taas laulaja joka ei tuota äänimaailmaa ja sen luomaa tunnelmaa pilaa.

Floor kävisi tuohon minun puolestani erittäin mainiosti pidemmäksikin aikaa, ainakin After Foreverin levyillä on toiminut.
 

Altec

Jäsen
Kyllähän tässä nyt, kun asiaa miettii niin alkaa jo odottamaan huomisaamua/huomista päivää, kun rupeaa tulemaan youtubeen videoita floorin debyytistä. On myös erittäin mielenkiintoista nähdä millaisella settilistalla vedetään.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Iso peukku Anetten lähdölle. Omasta mielestäni todella HMV tapaus ja ei kyllä mikään erikoinen keulakuva bändille. Teknisesti hyvin tuo lauloi, mutta jotenkin persoonaton ääni loppupeleissä. Mielestäni ei mitenkään erikoisen näköinenkään ja se ruotsalainen pullamössö kyllä puski läpi koko akasta. Nyt sitten uuden laulajan etsimiseen vai etsitäänkö sittenkään? Albumeilla voisi laulaa sekalainen seurakuntakin ja voisi Holopainenkin kiinnostua kirjoittaa biisejä eri laulajille sopiviksi. Äkkiä jotain tunnettujakin nimiä voisi rapakon toiselta puolelta saada, kuten Apocalyptica sai ja se saisi aikaan ainakin tunnettavuutta lisää Amerikan markkinoilta.

Anetten tulo bändiin avasi minulle kuinka kova mimmi Tarja oikeastaan oli. Karismaa oli Tarjalla enemmän pikkurillissään kuin tuossa sveduttaressa.

Ps. Ja mitäs ihmeen Flooria täällä huudellaan? Kim Flooria? Aika kova kettu, ollut euroviisuissakin. Kannattaa ainakin kokeilla.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Floor Jansenia.
Mitä Markus Steiger sanoi Nuclear Blastin pikkujouluissa T. Holopaiselle spiikatessaan bändin lavalle?
"Floor is yours!"
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Toisekseen laulajien kierrättäminen tuo ihan uutta särmää livekeikkoihin. Kiertueista ja keikoista tulee uniikkeja. Tämä puolestaan johtaa siihen että NW ei tule olemaan yhtye joka jää johnfogertymaiseen tapaan kyselemään neljäksikymmeneksi vuodeksi että oletko nähnyt sadetta. No, vittu olen.
Minäkin toivoisin, että John Fogertyn keikalla kierrätettäisiin laulajia. Sitä paitsi se olisi aika kustannustehokastakin kun John Fogertyn nimellä voisi olla useampikin rundi menossa samaan aikaan. Good night, Hampuri, Järvenpää, Tennesee ja vielä samana päivänä.

No, makunsa kullakin. Joku haluaa kuulla klassisen Black Sabbathin kokoonpanoa livenä kun jotkut näköjään toivovat että siellä laulaisi ihan-kuka-tahansa. Niin kukapa sitä Ozzyä haluaisi nähdä vetämässä Paranoidia kun voi nähdä Jonathan Olwoodin.

Asiaan. Kas, Holopainen löysi neljännen (vai oliko tämä kolmas) bänditoverin jonka kanssa "ei-vaan-voi-toimia".

Toivottavasti Holopainen pitää nyt kielen keskellä suuta eikä anna eron syistä syvähaastiksia akkainlehdissä tai julista Seiskan kannessa miten Annette vei mielenrauhan. Alkumerkit ovat hyviä, koska erottaminen hoitui normiprosessin mukaan eikä millään vitun avoimella kirjeellä.

Vai onko toivoni turha ja saamme kuulla pian kappaleen Bye Bye Beautiful pt 2? Aika kertoo.

Kuka tahansa seuraava laulaja sitten onkaan niin hän ei voi olla kovinkaan voimakas persoona tai pian Holopainen on taas tutussa tilanteessa.
 

amorphous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mighty Hawks of Monte Carlo. HIFK.
Kuka tahansa seuraava laulaja sitten onkaan niin hän ei voi olla kovinkaan voimakas persoona tai pian Holopainen on taas tutussa tilanteessa.

Näin itsekin asian koen. Holopaisen bändissä solisti on instrumentti muiden joukossa, ääni, kasvot ja tunteiden tulkki bändin nokkamiehen Peter Pan -fantasioille. Tämä ei siis ole pahalla sanottu - vokalistin vain tulee bändiin liittyessään ymmärtää, että yhtye henkilöityy nimenomaan Holopaiseen, vaikka ympärillä muita päteviä ammattilaisia pyöriikin.

Oma Nightwish-historiani ulottuu 15 vuoden päähän, ja Tarjan lähtö oli aikoinaan aluksi kova kolaus; hänen äänensä teki Nightwishista minulle uniikin.

Myöhemmin ymmärsin, ettei kukaan yksittäinen jäsen ei voi olla tätä yhtyettä suurempi - ellei hänen nimensä ole Tuomas Holopainen. Uuden solistin valintaa odotan innolla, esillä olleet nimet olisivat kumpainenkin merkittävä askel parempaan suuntaan.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Nightwishin musiikki on minusta oikein hyvää, mutta naissolisteistaan en ole koskaan pitänyt. Turusen äänestä jo puuttui tunne ja intensiteetti, ja tämän iskelmälaulajan laulu- ja kehomaneerit omistavan tädin kanssa mentiin vielä enemmän metsään.

Toivottavasti tämä uusi laulaja olisi sellainen josta ei heti kuulisi että ei oikein iske. Ja pitäisi mikrofonista kiinni myös pikkurillillä, perkele.
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Toivottavasti tämä uusi laulaja olisi sellainen josta ei heti kuulisi että ei oikein iske. Ja pitäisi mikrofonista kiinni myös pikkurillillä, perkele.

After Forever

Toistetaas sama linkki. Jos tuolla siis tarkoitetaan karismaa yms. vakuuttavuutta, niin sitähän Floorilla on vaikka muille jakaa. Yön yli nukuttuani toivon edelleen, että yhteinen kipinä löytyisi ja yhteistyöstä tulisi pysyvämpikin. On se semmonen amatsoni toi Floor.
 

Altec

Jäsen
Nightwishin FB-sivuilla tunnuntaan kehuvan Jansenin eilistä vetoa melkoisen paljon, mitä nyt kommentteja on sinne tähän mennessä tullut. Kerrotaan, että sekä Tarjan ja Anette materiaali luonnistui hyvin. Odotetaan innolla videoita.
 

Crueman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Man Utd, Los Angeles Lakers
After Forever

Toistetaas sama linkki. Jos tuolla siis tarkoitetaan karismaa yms. vakuuttavuutta, niin sitähän Floorilla on vaikka muille jakaa. Yön yli nukuttuani toivon edelleen, että yhteinen kipinä löytyisi ja yhteistyöstä tulisi pysyvämpikin. On se semmonen amatsoni toi Floor.

Hesus, mitä paskaa tuo After Forever. Tulipahan opittua taas jotain.

Näköjään tarjamaisempi tyyli tällä Floorilla, harmi sinällään koska Nightwishistä tuli kuunneltavaa kun Turusesta aikoinaan päästiin eroon. Enää tästä puuttuu että Hietalalle annetaan lisää vokaaliosuuksia.
 

IMATION

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjoinen, Canes
Nightwishin FB-sivuilla tunnuntaan kehuvan Jansenin eilistä vetoa melkoisen paljon, mitä nyt kommentteja on sinne tähän mennessä tullut. Kerrotaan, että sekä Tarjan ja Anette materiaali luonnistui hyvin. Odotetaan innolla videoita.

Löysin tämmöisen pätkän.
Floor Jansen first nightwish concert - YouTube
linkki vie youtubeen Floor Jansenin eka esiintymiseen.
On ilmeisesti ollut tiukka ei kuvaamiseen konsertissa. Voi olla, että ei tule paljon kuvaa tosta tapahtumasta.
 
Suosikkijoukkue
KalPa
Nightwishin musiikki on minusta oikein hyvää, mutta naissolisteistaan en ole koskaan pitänyt. Turusen äänestä jo puuttui tunne ja intensiteetti, ja tämän iskelmälaulajan laulu- ja kehomaneerit omistavan tädin kanssa mentiin vielä enemmän metsään.

Toivottavasti tämä uusi laulaja olisi sellainen josta ei heti kuulisi että ei oikein iske. Ja pitäisi mikrofonista kiinni myös pikkurillillä, perkele.

Turunen itse asiassa, vaikka arvostankin häntä, oli helvetin huono lausumaan englantia. Luulisi että kun englanniksi lauletaan niin tämä perusasia olisi kunnossa. Viimeistä Hartwall areenan konserttia kun tulee harva se kuukausi pienessä whisky tinassa katsottua ja kuunneltua niin pistää korvaan todellakin huono lausuminen.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Tämä Kim Floor toi minulle mieleen habitukseltaan sen E-Typen laulajamuijan. Liikkeet ja pornous samanhenkistä.

Laulultaan kuulosti livenä heikolta Tarja Turuselta, mutta oletan että levyllä kuulostaa paremmalta. Se on hyvä asia sillä Nightwish on se bändi jossa on oopperalaulajatar.
 

Altec

Jäsen
Joku äänittänyt koko eilisen keikan. Laatu ei tosin päätä huimaa, mutta selvää saa. Itse kuuntelen VLC:llä ja laitoin VLC:stä volumet pienellä ja tietokoneesta suurelle niin kuulostaa ihan siedettävältä. Kommentteja kunhan kuuntelu valmis.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
No, makunsa kullakin. Joku haluaa kuulla klassisen Black Sabbathin kokoonpanoa livenä kun jotkut näköjään toivovat että siellä laulaisi ihan-kuka-tahansa. Niin kukapa sitä Ozzyä haluaisi nähdä vetämässä Paranoidia kun voi nähdä Jonathan Olwoodin.

En tiedä, kuka on Jonathan Olwood, mutta kannattaa muistaa, että Black Sabbathin ydin ei kuitenkaan ole Ozzy vaan Tony Iommi, ainoa kaikki nämä vuosikymmenet mukana ollut alkuperäisjäsen, biisien säveltäjä ja soittotaidoiltaan uniikki kitaristi. Iommin varassahan bändi on ollut, oli vokalistina sitten Ozzy, edesmennyt mestari Ronnie James Dio, Ian Gillan tai Tony Martin.

Tietysti alkuperäiskokoonpanon reunion oli ja on ollut hieno asia, ja olihan se henkilökohtaisestikin aikanaan uskomaton kokemus nähdä alkuperäisnelikko Suomessa livenä, mutta yhtä kova kokemus oli nähdä Iommi, Geezer Butler ja Dio yhdessä laulamassa Dion aikaisia BS-biisejä nimellä Heaven And Hell.

Sen myönnän, ettei Tony Iommi feat. sattumanvarainen Idols-voittaja plays Black Sabbath -kokoonpano kiinnostaisi, mutta jos olisin menossa katsomaan alkuperäistä Black Sabbathia ja Ozzyn sairastuisi, niin ehdottomasti ennemmin valitsisin peruutuksen sijasta keikan, jossa esim. Rob "metallijumala" Halford tuuraisi Ozzya.

Nightwishin kohdalla naisvokalistin merkitys on ollut Tarjan lähdön jälkeen huomattavasti vähäisempi, ja pidän nykyisin melkeinpä Hietalaa oleellisempana ja yksilöllisempänä NW-laulajana kuin pidin Olzonia tai hänen mahdollista korvaajaansa.

Totta kai on tärkeää saada bändiin tasokas, ammattitaitoinen naisvokalisti, se on selvä. Mutta sillä ei lopulta ole kauheasti väliä, laulaako esimerkiksi levyllä eri henkilö kuin livenä, tai laulaako vaikkapa jokaisessa levyn eri biisissä se nainen, jonka ääniala on siihen biisiin sopivin. Sehän vain vapauttaisi Holopaisen entistä luovempaan sävellystyöhön, jos hänen ei tarvitsisi biisiä tehdessään miettiä, minkälainen on vakiovokalistin ääniala ja miten se rajoittaa kappaleen sävelkorkeuksia.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Nämä tarjaturskafanit on aina niin hellyyttäviä. =) Itse kuuntelen kyllä sata kertaa mieluummin Floor Jansenin laulua kuin turskan paskaa ääntelyä jonka on tarkoitus olla englantia. Ymmärrän toki, että monelle alkuvaiheen NW on tuikitärkeä juttu, mutta se tuntuu sumentavan tuota arvostelua ja turska on edelleenkin jollain ihmeellisellä jalustalla ainutlaatuisena hoilottajana. Samat varmaan haaveilee, että kyseinen naamanvääntelijä palaisi takaisin yhtyeeseen.

Voi toki olla, että puhtaasti klassisen laulun suhteen turska on esim. Jansenia teknisesti astetta taitavampi, mutta siihen se repertuaari sitten jääkin, kuten tiedämme. Jansenilta tosiaan sujuu myös muut laulun tyylilajit ja tuossa olisi mahdollisuus saada laulaja joka taipuisi monenlaisiin sävellyksiin mitä Holopaisen kynästä sattuu irtoaamaankin.

Jotenkin on vahva tunne, että Jansenia ollaan nyt kiinnittämässä pidemmälle pestille ja ajetaan ns. sisään kiertueen loppupuoli, mutta jää nähtäväksi.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Taidan olla niitä harvoja faneja tällä foorumilla, jotka tykkäsivät oikein kovasti Tarjan englannin lausumisesta. Jokin siinä kolahti, vaikka kovin erikoiselta kuulostikin.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Taidan olla niitä harvoja faneja tällä foorumilla, jotka tykkäsivät oikein kovasti Tarjan englannin lausumisesta. Jokin siinä kolahti, vaikka kovin erikoiselta kuulostikin.

Tarjan englannin kielen lausumisen mollaaminen on varsin outoa ja pikkumaista. Suomessa aina jaksetaan muutenkin näitä pohtia, vaikka valtaosa englanniksi metallia esittävistä laulajista ei puhu englantia äidinkielenään, ja aksentti on monesti hyvin vahva. Ei saksalaistenkaan tai vastaavien aksentti aina niin Oxfordin englantia ole, tämä on tullut monesti testattua ja koettua niin kasvokkain kuin puhelimitse. Tosin sakemannit yleensä puhuvat hyvää ja selkeää englantia, josta on helpompi saada selvää kuin lavealla jenkkimurteella jaarittelevien "you know"-miekkosten.

Suomalaisempi ääntäminen on monessa maassa vain eksoottista, eikä kukaan odotakaan syntyperäisen veroista ääntämistä. Iso Arskakin on päässyt Yhdysvalloissa kuvernööriksi asti (ja supertähdeksi) mongertamalla Ahnold-kieltään. Tarjakin tietääkseni maailmalla pärjää muulla kuin suomen kielellä, joten pikkumaista takertua hänen ääntämiseensä. Lauluäänestä, tyylistä tai esiintymistavasta ei tarvitse pitää jos ei halua, mutta aika erikoista, jos aksentti muodostaa niin kauhean suuren esteen. Aksentti se on Anette Olzonillakin, mutta jostain syystä ruotsalainen liverrysaksentti ei tunnu ihmisiä niin häiritsevän.
 

Joe Plop

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Aksentti se on Anette Olzonillakin, mutta jostain syystä ruotsalainen liverrysaksentti ei tunnu ihmisiä niin häiritsevän.

Itsellä tuo Anetten aksentti otti sillä lailla korvaan että huomasi laulajan oleva ruotsalainen. Ainakin ihan alku vaiheessa. Mutta ei ole ollut mikään niin häiritsevä tekijä että haittaisi...

Kaikkiaan luulen että pohjimmainen syy tähän tilanteeseen on ihan kommunikaatio. Vaikkei mitään erityistä olisikaan niin neljä karjalais-savolaista ukkoa ja yksi ruotsalainen nainen on jo lähtökohtaisesti sellainen yhtälö että joku jää ulkopuoliseksi jossain vaiheessa... Arvatkaa kuka se oli?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös