NHL-työsulku

  • 405 556
  • 2 608

Lätty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Viestin lähetti JPL
En ole nähnyt vielä yhtään kirjoitusta (muita kuin pelaajien tai NHLPA:n haastatteluja), joissa puolusteltaisiin NHLPA:ta.

Niin, eipä NHLPA:n ratkaisuhetkien toimissa taida olla mitään puolusteltavaa. Kaikki jollain tapaa pelaajia "puolustelevat" puheenvuorot keskittyvät lähinnä syyttelemään omistajapuolta siitä, että tilanne pääsi niin pahaksi kuin se pääsi, ja toisaalta painottamaan, etteivät pelaajat olleet syyllisiä typeriin miljoonasopimuksiin. Fine. Olkoon niin. Enää ei olla kuitenkaan pitkään aikaan oltu siinä tilanteessa, että tuota virttä olisi tarvinnut jatkaa. Sen sijaan olisi pitänyt keskittyä luomaan sellaista järjestelmää, joka olisi mahdollistanut NHL:n jatkumisen. Vielä viime hetkillä pelaajat olisivat voineet pelastaa kasvonsa ja lopettaa tämän naurettavan pelleilyn, mutta kun ei niin ei.

Nyt on tullut tänään niin paljon tuhlattua aikaa tähän jauhamiseen ja netin selailuun, että lopetan omalta osaltani ytimekkäästi ja mahdollisimman mauttomasti.

NHLPA, fuck you!
 

scholl

Jäsen
Viestin lähetti Lätty
.


Periaatteessa kai tällaisia seuroja ovatkin kaikki ManU:t, Arsenalit, Barcelonat, Milanit jne. Ja onhan se myönnettävä, että monia ihmisiä nämä seurat kiinnostavat. Eikö silti koko liigan kannalta olisi mielenkiintoisempaa, jos nimenomaan liiga kokonaisuudessaan olisi kiinnostava? NHL-kiekkoa vähemmänkin seuraavat varmaan tunnistavat useimpien NHL-seurojen nimet ja logot. Satunnaisena jalkapallon seuraajana en edes tiedä suurinta osaa Espanjan tai Italian liigan joukkueista, vaan koko liiga oikeastaan mielessäni on yhtä kuin muutama iso seura. Voin olla väärässä, mutta näin olen ajatellut.

Jalkapallosarjat eivät ole samanlaisia viihdeliigoja kuin P-Amerikan ammattilaissarjat, vaan seuroja, joilla on hyvin vahva juniorityö, paikallinen identiteetti kansallisvaltioissa, joiden muuttoliike on pientä. Lisäksi ammattilaisseuroja on hyvin monella sarjatasolla, joten ehkä vain noin kymmenen joukkuetta pelaa säännöllisesti vuodesta toiseen ylimmällä sarjatasolla. Kansainvälinen tunnettuus edellä mainituista syistä sekä seuran koon vuoksi on pienempää. Ja tämä on ihan ok. Eri seuroilla on eri rooli. Ja kyllä esim. Bundesliga tai Valioliiga ovat omilla alueillaan erittäinkin kiinnostavia kokonaisuudessaan, sama koskee Serie A:ta ja La Ligaa. Liigan ja omien joukkueiden seuraamiseen liittyy vain eri tavalla uskollisuutta, tunnetta ja fanaattisuutta kuin P-Amerikassa, ei niin paljon markkinointia.
 
F

Flonaldo

Viestin lähetti Maple Leaf
NHLPA:n esityksessä pelaajien palkkoja olisi pudotettu 24 prosenttia. Kuinka tämä on mielestäsi toimintaa, jossa pelaajat "yrittivät pitää tämänhetkisistä palkoistaan kiinni"?
Jee! Palkat olisivat olleet 24% prosenttia pienemmät ja samanaikaisesti tämän jupakan ansiosta tulotkin olisivat olleet vähintään saman prosenttiosuuden pienemmät. Pelaajat olisivat siis saaneet suuremman osuuden tuloista.

Lisäksi pykälä seiskan ansiosta muutaman vuoden päästä palkkalattia olisi ollut jossain 35 miljoonan hujakoilla. Pelaajat olisivat kahmineet hetken aikaa rahaa, ja sitten NHL olisi kaatunut lopullisesti.

En edes käsitä miten NHLPA pystyi tuollaista ehdottamaan, kun ko. diili olisi takuuvarmasti vienyt jokaisen jäsenen työpaikan sopimuksen keston aikana.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Yritin tästäkin ketjusta löytää vastausta usein esitettyyn mutta aina vastaamatta jääneeseen kysymykseen: mikä on se voima, joka pakottaa omistajat maksamaan palkkaa enemmän kuin on järkevää/mahdollista. Mikseivät he yksinkertaisesti toimi kuten sm-liiga ulkomaalaiskiintiöiden kohdalla, eli on "herrasmiessopimuksella" päätetty yhdessä ettei kukaan peluuta yli neljää ulkomaalaista yhdessä pelissä. Eli toisin kysyen, miksi tämä palkkakatto täytyy nimenomaan olla mukana työehtosopimuksessa, eikä jossain huippusalaisessa omistajien keskinäisessä pöytälaatikkosopimuksessa?

Ehdotus: lähetetään Kummola sinne johtamaan liigaa niin jopas alkaa kabinettipelit toimimaan ja pelit pääsevät taas käyntiin, ja kaikki voittavat...
 
F

Flonaldo

Viestin lähetti heavy
Mikseivät he yksinkertaisesti toimi kuten sm-liiga ulkomaalaiskiintiöiden kohdalla, eli on "herrasmiessopimuksella" päätetty yhdessä ettei kukaan peluuta yli neljää ulkomaalaista yhdessä pelissä. Eli toisin kysyen, miksi tämä palkkakatto täytyy nimenomaan olla mukana työehtosopimuksessa, eikä jossain huippusalaisessa omistajien keskinäisessä pöytälaatikkosopimuksessa?
Vastaus: collusion. Tuolla nimikkeellä seuraisi miljardiluokan oikeusjuttu, jonka pelaajat voittaisivat ja kynisivät omistajilta viimeisetkin taalat.
 

Draco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Viisaimmat pelaajat alkavat tajuta että jos he eivät ota murusia nyt, syksyllä ei ole enää senkään verran jäljellä. Goodenow ei ylpeänä miehenä tule periksi antamaan, mutta minkäs tekee kun pelaajat marssivat yli. Tämä kausi on pakko pelata ja jollakin tavalla se sopimus vielä saadaan aikaiseksi, muita vaihtoehtoja ei ole.

Koko tämäkin sirkus olisi vältetty jos NHL:n ja NHLPA:n johdossa olisi kaksi kanadalaista...
 

Draco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Viestin lähetti Viva Torremolinos
Koko tämäkin sirkus olisi vältetty jos NHL:n ja NHLPA:n johdossa olisi kaksi kanadalaista...

Se on kyllä totta.

Silti kysyn vaan, että kuinkahan se nyt mahtaa siellä rapakon takana ihmisiä kiinnostaa, jos kausi vielä käynnistyisikin? Itseltä on ainakin maku mennyt ihan lopullisesti, kun edes ajattelen, että siellä vielä tällä kaudella kiekko jäähän putoaisi.

Luin juuri teksti-tv:ltä niistä TV -sopimusjutuista. ESPN:n mukaan NHL:n korvanneet ohjelmat ovat kiinnostaneet ihmisiä enemmän kuin NHL viimevuonna. En itse ainakaan millään jaksa uskoa, että tämän kädenväännön jälkeen jengiä huvittaisi katsoa ainakaan yhtään enempää heikkotasoista NHL:ää aneemiseen sarjaformaattiin räätälöitynä.
 

Carlos

Jäsen
Viestin lähetti Draco
Peruutetaanko kauden peruutus? Antaakaa mun jumalauta kaikki kestää. Menisi jo aivan supernaurettaviin svääreihin.

No eihan noissa jutuissa sanota muuta kuin etta toinen jalka vanhainkodissa kulkeva S. Yzerman toivoo kauden viela kaynnistyvan tana vuonna, ilmeisesti jotta voisi viela pelata hiukan.

Sen sijaan Gretzky sanoi ettei neuvottele kenenkaan kanssa, on vaan puhunut S. Doanin kanssa kauden peruutuksesta. Ei kenenkaan muun.

Samoin Joe Sakic sanoo ettei ole kuullut mitaan, mutta toivoo etta neuvotteluja jatketaan. Han uskoo etta tata kautta ei voida enaa pelastaa, mutta jos edes ensi kausi.

Eli noissa jutuissa ei ollut otsikon lisaksi yhtaan asiaa. Ei kukaan ole niin tyhma etta nyt tassa vaiheessa alkaa kautta kaynnistamaan. Siina menisi viimeinenkin mielenkiinto kaikilta koko ns. ammattilaislajiin.
 

Stolk-2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti scholl
Mä en usko tohon ollenkaan.

NHL ei ole niin vahva brändi kuin Coca-Cola eli tuskin ihmiset nousevat samalla tavalla barrikaadeille kuin New Coken launchin yhteydessä vaikka jos liigaa uudistettaiisin nyt kun tilaisuus on. Se mitä itse olen keskustellut ihmisten kanssa varsinkin lätkän marginaalialueilla eli Yhdysvaltojen puolella niin satunnaiskannattajien kiinnostus on laimentunut usean vuoden ajan ja juuri korkeat lippujen hinnat ovat pitäneet ihmiset pois hallista. Joku vuoden breikki ja liigan lanseeraaminen uudelleen muokatulla imagolla New NHL - best hockey ever voisi toimia ja saada uusia kannattajia katsomoihin. Palkkojen lisäksi pelistä pitää yrittää tehdä viihdyttävämpää. Veskareille pienemmät syndit ja jotakin muita sääntömuutoksia, jotka toisivat enemmän maaleja tarvittaiisiin. Ehkäpä jenkit tarvitsisivat jopa sirkustemppuja a la kotoinen rankkariskaba.

Tuossa edellä mainituissa satunnaiskatsojista saa kuvan, että he ovat faneja eikä satunnaiskatsojia. He olisivat hallilla, jos olisi halvempaa ja laadukkaampaa peliä. Miksi ne satunnaiskatsojat palaisivat kiekkoa katsomaan? Kuten itse edellä mainitset korkeat lipun hinnat ja vähäiset maalimäärät ovat eliminoineet satunnaiskatsojia. Lippujen hinnat tuskin laskevat seuraavalla pelattavalla kaudella. Mistä sitten omistajat saisivat sitten lisää tuloja? Olen kuullut huhun että ESPN lopettaisi kiekon televisioinnin. Tosin varmistusta en ole nähnyt mistään. Jos noin kävisi olisi NHL tosiaan kaulaa myöten suossa. Huhuja sääntö muutoksista olen kuullut, eikä ne näin kiekkoa seuraavana kuullosta muuttavan peliä katsojaystävälliseen muotoon. Neljällä neljää vastaan, tappeluitten poistaminen ja muut eivät kuullosta hyvältä.

Jos pelaajat eivät palaa lusikka kauniissa kädessä takaisin, niin NHL aloittaa rikkuripelureilla pelaamisen. On vaikeaa markkinoida liigaa maailman parhaana kun kentällä on AHL-tason tai vielä alemman tason pelaajia. Rikkurikausi on toinen vuosi poissa mediakartalta. Se on kova pala kun edelle menee pokerin televisioinnit, collage jenkkifutis ja nascar. Tampassa ei kukaan tiennyt oman joukkueen voittaneen Stanley cupin paitsi hallissa olleet. Omistajat ja pelaajat ovat molemmat sen verran typeriä luullessaan jonkun heitä kaipaavan. Kanadalaiset ehkä, mutta amerikkalaiset ei todellakaan huomaa heidän poissaoloaan(poislukien kiekon vahvat alueet kuten Boston, Detroit ja Minnesota). Hockey what?


Saa nähdä kuinka rumaksi tämä työtaistelu menee? Varmasti taistelu siirtyy oikeussaleihin. Kanadan työvoimalait estävät rikkureiden käyttämisen. Omistajien on hankittava Impasse voimaan rikkureitten käyttämisen oikeuttamiseksi. Eikös tämä impasse tarvitse osoituksen että toinen osapuoli ei ole valmis neuvottelemaan. Pelaajien viime hetken myöntyminen palkkakattoon ja palkan leikkaukseen osoittivat heidän olevan valmiita neuvottelemaan.
 

lihaani

Jäsen
Viestin lähetti Stolk-2
Saa nähdä kuinka rumaksi tämä työtaistelu menee? Varmasti taistelu siirtyy oikeussaleihin. Kanadan työvoimalait estävät rikkureiden käyttämisen. Omistajien on hankittava Impasse voimaan rikkureitten käyttämisen oikeuttamiseksi. Eikös tämä impasse tarvitse osoituksen että toinen osapuoli ei ole valmis neuvottelemaan. Pelaajien viime hetken myöntyminen palkkakattoon ja palkan leikkaukseen osoittivat heidän olevan valmiita neuvottelemaan.

Tässä kyllä seurojen omistajat ja rahoittajat ovat vahvoilla. Ei edes pohjoismaisissa hyvinvointivaltioissa, joihin Kanadakin eittämättä kuuluu, ei ole yleistä jääkiekkoilijoiden työehtosopimiusta.

Jos sopua ei synny, perustetaan uusi kattojärjestö ja annetaan sille nimeksi vaikka NAHL (North American Hockey League). Ja neuvottelut voidaan aloittaa puhtaalta pöydältä. Jos uudessa liigassa ei NHLPA:liset eivät katso voivansa pelata, niin AHL:stä ja Euroopasta halukkaita satavarmasti löytyy. Mitään sitovaa työehtosopimusta ei olla tehty hypotteetisen uuden liigan ja pelaajien välillä, joten ei voi olla rikkureitakaan.
 

JP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Viestin lähetti lihaani
Jos sopua ei synny, perustetaan uusi kattojärjestö ja annetaan sille nimeksi vaikka NAHL (North American Hockey League).

Ehdottamasi nimi ei sopisi, North American Hockey League on jo olemassa, se on USAn vanhin A-junioriliiga.

Quebecin senioriliiga LNAH muodostuu muuten myös noista samoista sanoista, ranskaksi tosin.
 

aika epeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin urheiluyhdistyksen toverit
Mielenkiintoinen käänne ... Yzerman ja kumppanit aikovat siis kävellä Goodenowin yli ja esitellä uuden sopimustarjouksen mahdollisesti suoraan NHL:lle. Jos Bettman vilkuttaa edes keltaista valoa, diili pitää markkinoida NHLPA:n johdolle. Joko Mr. Bob joutuu syömään vinon pinon omia sanoja tai sitten liitossa tapahtuu ns. palatsivallankumous ja uudet hemmot astuvat remmiin. En silti usko, että kausi tästä pelastuu edes teoreettisesti, ensi kausi kylläkin. Ehkä.
Kiva, että IFK:n rosteri elää taas. Johan tässä ehdittiin pari päivää juhlia.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
En ymmärrä niitä jotka ovat kovasti perustelemassa palkkaton mahdottomuutta ja vääryyttä. Varsinkin kun samaan aikaan paljon suuremmissa lajeissa NFL'ssä, Basellball liigassa ja NBA'ssa nämä katot ovat. Kyllä koko neuvotteluiden ajan huomasi että tietyt rikkaat pelaajat ajoivat omia etujaan. Näille kyllä nauran paskaista naurua, muille pelaajille harmillisempaa.
 

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
Viestin lähetti rossoblu
Yllättävän sitkeästi nämä huhut vaikuttavat elävän: http://www.tsn.ca/nhl/news_story.asp?id=115375
Voi olla, että omistajapuoli levittää huhuja tarkoituksella, että saisi pelaajat täysin sekaisin ja toisiaan vastaan.

Ehkä tuollaisen pelleliigan olisi parempi kuolla kokonaan, jos se ei pysty edes päättämään kautta kunnolla.

Ei jumalauta, kun alkaa kyrpimään nuo venkoamiset. Kauden peruuttamisen peruuttaminen olisi jo aika legendaarista. Itse asiassa vituttaisi niin paljon, että boikotoisin ainakin 10 vuotta kyseistä sarjaviritelmää. Tosin uskon, että ennemmin voitan Ässä-arvassa kuin Gary pyörtäisi puheensa.
 

Master Chief

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United, Denny Crane
Viestin lähetti Yuppi
Ei jumalauta, kun alkaa kyrpimään nuo venkoamiset. Kauden peruuttamisen peruuttaminen olisi jo aika legendaarista. Itse asiassa vituttaisi niin paljon, että boikotoisin ainakin 10 vuotta kyseistä sarjaviritelmää. Tosin uskon, että ennemmin voitan Ässä-arvassa kuin Gary pyörtäisi puheensa.

No tuota...: http://www.tsn.ca/nhl/news_story.asp?id=115396
 

JP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Newsday.comin jutusta poimittua:

According to a person with knowledge of the situation, the group is forming an offer it hopes to soon present to the NHL. The proposal, the source said, involves a $46-million cap with a 100 percent luxury tax that starts at $42 million. There also is a provision that drops the cap to $42 million should more than eight teams hit the $46-million cap in the same season.

"This is not being done with the union," the source said.

Jos jokin pelaajaryhmittymä aikoo neuvotella ohi Bob-sedän, niin mikseivät suoraan ilmoita hyväksyvänsä omistajien viimeistä, 42M tarjousta? Ilmeisesti haluavat vain pakettiin mukaan tulonjakoa luksusveron muodossa.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös