NHL:ssä läpimurron tekevät pelaajat kaudella 2008/2009

  • 11 659
  • 64
Nyt kun Super-Sakke Salminen siirsi NHL-läpimurtoaan vielä yhdellä kaudella, niin on muiden miesten aika astua esiin.

Jos nyt ihan tulokkaista puhutaan, niin Tampan Stamkos on tottakai ilmiselvä valinta ykkösvarauksena. Uskon hänen kyllä onnistuvan, mutta vaikea sanoa kuinka paljon media ja fanit häneltä odottaa jo ensimmäisellä kaudella. Muista tulokkaista odotan erityisen paljon Atlantan Zach Bogosianilta. 18-vuotias on esittänyt raporttien mukaan todella kypsää peliä treenipeleissä ja uskon saman jatkuvan kun runkosarja tosissaan käynnistyy. Mielenkiintoista nähdä myös miten Losin Doughty pääsee mukaan kuvioihin. Saman seuran taannoinen kärkivaraus Jack Johnson on myös mielenkiintoinen seurattava. Mitään todellista läpimurtoa ei viime kaudella tapahtunut, mutta jospa tällä kaudella.

Johnsonin ohella viime kauden tulokkaista St.Louisin David Perronia tulen seuraamaan suurella mielenkiinnolla. Ja tietysti ikisuosikkini Dan Carcillo jatkaa siitä mihin viime kaudella jäi. Parantaa pistesaldojaan, jättää turhat käytöskympit pois ja leipoo Jokista treeneissä turpaan. Samaten toinen ikisuosikkini Buffalon Drew Stafford voisi tällä kaudella ottaa sen lopullisen askeleen kohti tähteyttä siinä missä saman seuran lasinilkka/käsi/pää/selkä/polvi Tim Connolly. Taikuri-Connollyn otteita on mukava seurata jäällä. Parrosin jälkeen liigan toiseksi tyylikkäimmät viikset muuten Timillä, ainakin joskus. Okei no ehkä amis-Teemun rookiekauden puikot pääsee lähelle. Tässäpä nyt jotain nimiä. Niin ja unohdin vielä Cheliosin. Detroit on kärsivällisesti kehittänyt tätä tulevaisuuden puolustajaa ja nyt alkaa olla tekojen aika.
 

CorporalSyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjois-New Yorkin joukkueet
Detroitin Helm tulee ensimmäisenä mieleen läpimurtopelaajista, varsinkin jos/kun Wings jyrää tälläkin kaudella.

Buffalosta Gerbe on ollut hyvä harjoitusmatseissa mutta aloittaa pakostikin farmissa. Jos kuitenkin käy kehnosti ja hyökkäyspäässä tulee loukkaantumisia, saattaisi Gerbe löytää tiensä ykkösmiehistöön.
 

Disaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs
Kyle Okposo on myös mielenkiintoinen nimi, teki muutamassa pelissä ihan hyviä tehoja jo viime vuonna. Iso ja nopea pelaaja, eli nykysäännöillä todella vaikea pysäyttää. Jopa vuoden tulokas?

Täysin samaa mieltä. Okposo on jäänyt täysin Stamkos hypen varjoon. Ei niin taitava kuin Stamkos, mutta fysiikaltaan jo valmis NHL-pelaaja, toisin kuin Stamkos.

Tämä kaveri on läpimurtonsa tehnyt mutta tippui kyydistä sattuneista syistä. Tekee alkavalla kaudella uuden läpimurron NHL:n eliittiin. Kyseessä on tietenkin Todd Bertuzzi.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Jos Devin Setoguchi on motivoitunut pelaamaan täysillä koko kauden, eikä lähde ratsastamaan muutaman pelin onnistumisilla, hänessä on ainesta ihan hyville numeroille.
 
Tämä kaveri on läpimurtonsa tehnyt mutta tippui kyydistä sattuneista syistä. Tekee alkavalla kaudella uuden läpimurron NHL:n eliittiin. Kyseessä on tietenkin Todd Bertuzzi.

Hahaha... samaa sanottiin viime kaudella, kun mies siirtyi uuteen hyvään seuraan, jossa ei tarvinnut olla suurin tähti. Pelasi kuitenkin veltosti ja huonosti koko kauden. Se Bertuzzi, mikä nähtiin vuosituhannen vaihteessa ei ikinä palaa. Harjoituspelitehot 4. 1 + 1 tuntuvat antavan pohjaa viime kauden kaltaiselle suoritukselle.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Detroitista Ville Leino tehnee läpimurtonsa NHL:ään tällä kaudella. Hyvät harjoitusottelut povaavat sellaista 50, ehkä jopa 60 pisteen kautta.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Devils

Paul Martin nousee tällä kaudella NHL:n puolustajien eliittiin. Martin pelasi vahvasti viime kauden lopulla ja antoi merkkejä potentiaalistaan. Ylittää terveenä pysyessään 40 pistettä ja tehotilastossa keikkuu reilusti plussan puolella.

Zach Parisen mainitseminen on jotenkin hassua, mutta harkkapelit ovat antaneet merkkejä siitä, että nyt rytisee ja kunnolla. Ja sehän tietää myös sitä, että Travis Zajacilla on kivempaa kuin viime kaudella, kun taas saa Parisen ketjua sentteröidä.

Jos ja kun Petr Vrana saa paikan ylhäältä, niin hän voi yllättää monet kypsillä otteillaan. John Maddenin kisällinä saa arvokasta oppia.

Kyllä mie uskon myös meidän Önssiin, jos ei äidy tappeleksimaan snagareilla tahi baarien pihoilla liikaa. Kaverilla on tarvittava taito, tarvittava liike ja voimaakin löytyy. Nyt pitäisi löytyä vielä se ruuvi, josta kiristämällä tahto menee yhteentoista.
 
Tässä muutama, joilla uskon olevan mahdollisuuden läpimurtoon... lista on niin iso, että toivottavasti tulee huvittavia huteja:

Isot otsikot:
-Nicklas Bäckström (Capitals)
-Derek Roy (Sabres)
-Corey Perry (Ducks)
-Andy McDonald (Blues)

Tunnetaan laajalti:
-Dustin Byfuglien (Blackhawks)
-Brandon Dubinsky (Rangers)
-Alex Goligoski (Penguins)
-Anssi Salmela (Devils)
-Joe Pavelski (Sharks)
-Drew Doughty (Kings)
-Mike Smith (Lightning)
-Patric Hörnqvist (Predators)
-Andrej Sekera (Sabres)
-Tyler Kennedy (Penguins)

Vakiokokoonpano, vähintään tyydyttävät pisteet:
-Mikkel Boedker (Coyotes) [borderline ylempi kategoria]
-Brett Sterling (Trashers)
-Lauri Korpikoski (Rangers)

Suomalaiset yli 30 peliä:
-Ville Leino (Red Wings)
-Antti Pihlström (Predators)

Floppeja:
-Janne Pesonen (WBS Penguins)
-Luke Schenn (Maple Leafs)
-Nikolai Antropov (Maple Leafs)
-Kari Lehtonen (Trashers)
-Carey Price (Canadiens)
-Alexei Kovalev (Canadiens)
-Marian Hossa (Red Wings) [alle 85 pistettä]
-Martin Gerber (Senators)
-Oskar Osala (Hershey Bears)
-Fabian Brunsström (Dallas Stars)
-Ryan Malone (Lightning)
-Kyle Okposo (Islanders)
 
Viimeksi muokattu:

Beneway

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Mario Lemieux, Jyp
Floppeja:
-Luke Schenn (Maple Leafs)
-Oskar Osala (Hershey Bears)
-Kyle Okposo (Islanders)

Ihan vaan kysyn, etta mita tarkoitat flopilla, varsinkin naiden pelaajien kohdalla? Millaiset tilastot pitaa pelaajien kellottaa, ettei heista tule floppeja. Vai onko nama vain huvikseen heitettyja arvauksia muiden hehkutuksien vastapainoksi?
 
Ihan vaan kysyn, etta mita tarkoitat flopilla, varsinkin naiden pelaajien kohdalla?

-Schennin plus/miinus on joukkueen alakastia, pisteitäkään ei odotetusti kerry ja farmi kutsuu n. 15 kierroksen jälkeen. Voi tosin olla, että nyt kun Finger loukkaantui ja Toronto on mitä on, niin pysyy ylhäällä.

-Osalahan aloittaa farmissa, eikä missään vaiheessa pääse ylös. Tuloksena AHL-kaudelta on 25-35 pistettä, jos pysyy terveenä.

-Kyle Okposo pelaa kaikki pelit yläällä, mutta pisteitä kertyy Latendresse-tahtiin. N. 5-10 maalia kaudella, plus/miinus joukkueen keskitasoa (huono).
 
-Osalahan aloittaa farmissa, eikä missään vaiheessa pääse ylös. Tuloksena AHL-kaudelta on 25-35 pistettä, jos pysyy terveenä.

Onko Osala flopannut jos pelaa koko kauden AHL:ssä? No sinusta on, mutta minusta ei. Ei niitä suomalaisia niin älyttömästi ole jotka SM-liigasta suoraan NHL:ään nousevat pelaamatta vähintään yhtä täyttä AHL-kautta.
 

TeeVee

Jäsen
Onko Osala flopannut jos pelaa koko kauden AHL:ssä? No sinusta on, mutta minusta ei. Ei niitä suomalaisia niin älyttömästi ole jotka SM-liigasta suoraan NHL:ään nousevat pelaamatta vähintään yhtä täyttä AHL-kautta.

Kyllä nuo mainitsemani tehot kokonaisella AHL-kaudella on melkoisen surkeat. Sitäpaitsi itseäni hävettää, että niin harva suomalainen pääsee suoraan campiltä joukkueeseen. Onhan tietysti AHL:stä noussut moni suomalainen, joista etunenässä mieleen tulee Mikko Koivu, Valtteri Filppula ja Lauri Korpikoski, mutta aika helvetin moni on sinne AHL:ään jouduttuaan myös sinne jäänyt. Itseäni harmittaa, että niin moni suostuu sinne jäämään, eikä palaa Eurooppaan, vaikka tietysti se paikka siellä on lähempänä. Nyt siellä on taas iso ryväs suomalaisia paikallaanjunnaajia. Petteri Wirtanen, Petteri Nokelainen, Teemu Laakso, Sami Lepistö, Oskar Osala (tulee junnaamaan paikallaan), Miikka Wiikman, Janne Pesonen (joka tosin tulee tekemään hyvät AHL-tehot) ja Karri Rämö... jne. Lähinnä Tuukka Raskilla on mahdollisuus nousta NHL-kokoonpanoon pysyvästi ja sekin lähinnä siksi, että Manny menee taas rikki. Tuukalla tosin näen olevan oikeasti potentiaalia ylös.
 
Viimeksi muokattu:
Itseäni harmittaa, että niin moni suostuu sinne jäämään, eikä palaa Eurooppaan, vaikka tietysti se paikka siellä on lähempänä. Nyt siellä on taas iso ryväs suomalaisia paikallaanjunnaajia. Petteri Wirtanen, Petteri Nokelainen, Teemu Laakso, Sami Lepistö, Oskar Osala (tulee junnaamaan paikallaan), Miikka Wiikman, Janne Pesonen (joka tosin tulee tekemään hyvät AHL-tehot) ja Karri Rämö... jne. Lähinnä Tuukka Raskilla on mahdollisuus nousta NHL-kokoonpanoon pysyvästi.

Noista nimistä Nokelainen on vakiokamaa NHL:ssä. Lisäksi Laaksoa ei varsinaisesti voi paikallaan junnaajaksi kutsua kun ei ole pelannut vielä yhtäkään AHL-peliä urallaan, sama pätee Osalaan. Lepistö on hyvin lähellä NHL-paikkaa eikä mitään lopullisia johtopäätöksiä hänen suhteensa rohkene esittää, tai ainakaan minä en osaa. Wirtanen osuu tuohon kategoriaan ja tulee takaisin Eurooppaan varmaan vuoden sisään. Wiikmanin NHL-paikkaan kukaan ei kai koskaan ole uskonutkaan. Pesonenkaan ei ole pelannut vielä peliäkään P-Amerikassa, joten melko rohkeaa puhua paikallaan junnaamisesta tässä vaiheessa. Rämöllä on hyvä tulevaisuus Tampassa ja Raskilla vielä parempi Bostonissa.

Johtopäätös: en osta juttujasi.
 

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
Lähinnä Tuukka Raskilla on mahdollisuus nousta NHL-kokoonpanoon pysyvästi ja sekin lähinnä siksi, että Manny menee taas rikki. Tuukalla tosin näen olevan oikeasti potentiaalia ylös.

Rask on osittain alhaalla palkkakaton takia. Miehen caphit on muistaaksen yli 3 miljoonaan, eikä Bostonilla ole tällä hetkellä varaa pitää Raskia ylhäällä, vaikka haluaisikin. Tosin pelaaminen farmissa on muutenkin parempi vaihtoehto, kuin penkillä/katsomossa istuminen Bostonissa.
Vuoden kahden päästä Rask on kuitenkin Bostonin ykkönen, jos kehitys jatkuu samanlaisena kuin tähänkin asti.
 
Lepistö on hyvin lähellä NHL-paikkaa eikä mitään lopullisia johtopäätöksiä hänen suhteensa rohkene esittää, tai ainakaan minä en osaa.

Boudreaun puheista päätellen Sami ailahtelee todella paljon ja on joutunut sen suhteen silmätikuksi. En millään näe, että löytää AHL:stä NHL-tasolle sen vireen, millä pystyy suorittamaan varmasti illasta iltaan. Viime AHL-kausihan oli ihan mahtava. Ei hän sitä tosin hetkeen löydä, vaikka missä pelaisi. Minulle Lepistö on menetetty tapaus.

Noista nimistä Nokelainen on vakiokamaa NHL:ssä.

En usko, että tulee olemaan, mutta katsotaan nyt sitten. Taas 20-30 peliä ja ulos, eli huonommin kuin 07-08, koska hyökkäysyvyys on Bostonissa muutenkin parempi kuin viime vuonna.

Lisäksi Laaksoa ei varsinaisesti voi paikallaan junnaajaksi kutsua kun ei ole pelannut vielä yhtäkään AHL-peliä urallaan

Laakso nyt on ihan vitsi. Mies ei mene Suomessakaan eteenpäin. Miten ulkomailla?


Osalan tekeminen ei vain tule riittämään. Blues-kauden hän ehkä pystyisi toistamaan Suomessa, mutta PA:ssa saumat ovat liian vaikeat, eikä peli kanna.

Rämöllä on hyvä tulevaisuus Tampassa ja Raskilla vielä parempi Bostonissa.

Oliko Kolzigilla vuoden paperi? Joka tapauksessa Mike Smith tulee nousemaan NHL-vahtien parempaan kastiin, eikä häntä tule olemaan helppo kammeta pois, koska Rämö ei ole mikään ilmiömäinen kyky. Raskista olen samaa mieltä.

Johtopäätös: en osta juttujasi.

Ei tarvitsekaan.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Kyllä nuo mainitsemani tehot kokonaisella AHL-kaudella on melkoisen surkeat. Sitäpaitsi itseäni hävettää, että niin harva suomalainen pääsee suoraan campiltä joukkueeseen. Onhan tietysti AHL:stä noussut moni suomalainen, joista etunenässä mieleen tulee Mikko Koivu, Valtteri Filppula ja Lauri Korpikoski, mutta aika helvetin moni on sinne AHL:ään jouduttuaan myös sinne jäänyt. Itseäni harmittaa, että niin moni suostuu sinne jäämään, eikä palaa Eurooppaan, vaikka tietysti se paikka siellä on lähempänä.

Tavallaan olen samaa mieltä kanssasi mutta liian aikaisin ei kuitenkaan pidä luovuttaa, ei etenkään mikäli kyseessä on nuorempi pelaaja. Nuoren kohdalla vaatisin sinnikkyyttä ja sisukkuutta taistelussa paikasta auringossa. Kokeneemman ja vanhemman pelaajan kannattanee miettiä kauden kahden jälkeen sitä mitkä ovat omat mahdollisuudet päästä ylös mutta tässäkin kohdassa pelaajan kannattaa ehdottomasti ottaa huomioon organisaation tyyli, pelaajamateriaalin laajuus ylhäällä tms. seikat. Joissain tapauksissa se paluu Eurooppaan voi tietää sitä, että mahdollisuudet uuden mahdollisuuden saamiseen ovat heikommat. Mielummin yksi kausi liikaa AHL:ssä taistellen kuin liian vähän. Minusta sillä ei menetä mitään vaikka pelaa sen yhden kauden kauemmin alhaalla koettaen näin vakuuttaa valmennusportaan omista kysyistään.

vlad.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
-Schennin plus/miinus on joukkueen alakastia, pisteitäkään ei odotetusti kerry ja farmi kutsuu n. 15 kierroksen jälkeen. Voi tosin olla, että nyt kun Finger loukkaantui ja Toronto on mitä on, niin pysyy ylhäällä.

THN on hieman eri mieltä onko Schenniä edes järkevää yleensä peluuttaa vielä NHL:ssä eli paluuta WHL:än ei välttämättä minään floppauksena voi edes pitää.
 

RDivis

Jäsen
Boudreaun puheista päätellen Sami ailahtelee todella paljon ja on joutunut sen suhteen silmätikuksi. En millään näe, että löytää AHL:stä NHL-tasolle sen vireen, millä pystyy suorittamaan varmasti illasta iltaan. Viime AHL-kausihan oli ihan mahtava. Ei hän sitä tosin hetkeen löydä, vaikka missä pelaisi. Minulle Lepistö on menetetty tapaus.

Varsin omituista, että Lepistö olisi jotenkin menetetty tapaus. Kyllähän henkinen kantti voi kehittyä ihmisellä kokoajan ja sitä tasaisuutta sitä kautta sitten tulee. Samikaan ei mikään vanha fabu ole. Kuitenkin taidot on olemassa, sillä Bourdeauhan on sanonut, että Sami saattaa pelata yhden pelin upeasti. Seuraava saattaa kuitenkin olla karmea. Mutta kuten sanoin henkistä puolta on mahdollista kehittää. Bourdeau on myös verrannut Lepistöä Mike Greeniin ennen kuin tämä sai kanttinsa kuntoon.

Onneksi sinä et kuitenkaan päätä siitä kuka on menetetty ja kuka ei...
 

zucchini

Jäsen
Joissain tapauksissa se paluu Eurooppaan voi tietää sitä, että mahdollisuudet uuden mahdollisuuden saamiseen ovat heikommat. Mielummin yksi kausi liikaa AHL:ssä taistellen kuin liian vähän. Minusta sillä ei menetä mitään vaikka pelaa sen yhden kauden kauemmin alhaalla koettaen näin vakuuttaa valmennusportaan omista kysyistään.

Tästä olen sama mieltä. Riippuu toki paljon siitä, missä tilanteessa pelaaja on (onko pelannut monta kautta P-Amerikassa, minkä ikäinen on), mutta jos on hyvinkin lähellä NHL-paikkaa, on melkeinpä parempi pysytellä AHL:ssä, josta voi kuitenkin saada kutsun kesken kaudenkin ylös. AHL:stä on helppo nostaa pelaaja loukkantumisen sattuessa tilalle, erityisesti jos pelaajan ei tarvitse mennä waiversien kautta. Euroopassa pelaavan kun täytyy käsittääkseni aina ensin mennä waivers-listan kautta, ennen kuin voi pelata NHL:ssä (mikäli NHL:n runkosarja on alkanut). Ja lisänä on tietysti vielä entistä suurempi välimatka NHL-joukkueeseen, kun taas AHL-joukkue voi parhaassa tapauksessa olla samassa kaupungissakin.

Noin muuten ketjun aiheeseen toivon, että Kari Lehtonen pelaisi huippukauden ja vakiinnuttaisi paikkansa huippuvahtien joukossa.
 

Fakap

Jäsen
Lonkkataklaus ei ole tainnut nähdä Rämöä pahemmin tositoimissa.. Rämö pelasi viime kaudella Raskia paremmin AHL:ssa. Rask oli usein keskinkertainen loistavan joukkueen ja varsinkin loistavan puolustuksen takana. Jos Golden Mullet ei osaa arvostaa Rämön potentiaalia, hänet poimii aivan varmasti joku muu NHL-joukkue riveihinsä. Ja Rämö tulee aivan varmasti olemaan ykkösveskari NHL:ssa muutaman vuoden sisällä. Mikään hänen otteissaan ei ole muuta antanut ymmärtää.
 
Lonkkataklaus ei ole tainnut nähdä Rämöä pahemmin tositoimissa.. Rämö pelasi viime kaudella Raskia paremmin AHL:ssa. Rask oli usein keskinkertainen loistavan joukkueen ja varsinkin loistavan puolustuksen takana. Jos Golden Mullet ei osaa arvostaa Rämön potentiaalia, hänet poimii aivan varmasti joku muu NHL-joukkue riveihinsä. Ja Rämö tulee aivan varmasti olemaan ykkösveskari NHL:ssa muutaman vuoden sisällä. Mikään hänen otteissaan ei ole muuta antanut ymmärtää.

En ole nähnyt kummankaan AHL-pelejä, mutta olen kyllä tietoinen Raskin huonosta torjuntaprosentista ja huikeasta GAA:sta AHL:ssä. Josta ilmeisesti päättelit tuon eron Raskin ja Rämön välille (vai oletko nähnyt paljonkin niitä AHL-pelejä?). Maalivahtien kohdalla on kuitenkin aina paljon kyse puolustuksen toimintatavoistakin. Ja olen myös nähnyt Raskin pelaavan useasti. Siinä olet oikeassa, että en ole nähnyt paljon Rämön pelejä. Muutaman Tampassa ja todella keskinkertaiset esiintymiset maajoukkueessa, joista olen tehnyt johtopäätökseni. Ai niin ja siitä, että Rämöllä oli Tampan maalivahtishown (Denis/Holmqvist) aikana mahdollisuus varastaa ykkösen paikka, joka ei kieltämättä ollut paskasti puolustavassa Tampassa helppoa, mutta huippulahjakkuus olisi saattanut siihen pystyä. Rämön pelit niihin aikoihin eivät olleet kovin kummoisia. Hyvä jos joskus pysyi .900 päällä jossakin pelissä.

Olen muutenkin AHL-maalivahtien suhteen kovin skeptinen. Joka vuosi hehkutetaan jotakin Al Montoyaa, Michael Leightonia, Justin Poggea tai Yutaka Fukufujia, mutta aina kun miehet sitten saavat näyttöpaikan foldaavat he täydellisesti. Tuntuu että hyvin harvoin kukaan AHL-vahti nousee sieltä ykköseksi. Jotkut ehkä myöhemmin urallaan esim. Euroopan kautta, saatuaan suoran sopimuksen. Tämän perusteella ei näytä Rämön eikä Raskinkaan tulevaisuus ruusuiselta, mutta itse uskon, että Raskilla on saumat "to beat the odds".
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös