Tarinankertoja kirjoitti:
Tottakait on tekemistä. IIHF:lle on ensiarvoisen tärkeä olla väleissä NHL:n kanssa. Ja se on ensiarvoisen tärkeää Suomelle, Ruotsille, Tsekille, Sveitsille, Saksalle ja Slovakialle…
NHL tarvitsee olympialaisten vuoksi IIHF:ää vähintään yhtä paljon kuin IIHF NHL:ää.
Jos muut eurooppalaiset liitot ovat tyytyväisiä saadessaan nuolla NHL:n takalistoa, ei Venäjän kuitenkaan tarvitse suostua mihin tahansa. Venäjä ei ole vertailukelponen muihin eurooppalaisiin verrattuna, koska palkat ovat Venäjällä paljon kovemmat.
Eli sopimus täytyisi muotoilla siten, että venäläiset seurat saisivat siirtokorvauksina moninkertaisen summan esimerkiksi suomalaisiin verrattuna, koska palkkakustannukset ovat Venäjällä isommat kuin Suomessa.
Tarinankertoja kirjoitti:
Eli painostamalla IIHF:ää saadaan kaikki painostamaan Venäjää. Venäjälle jää vaihtoehdoksi olla ”paha poika” euroopassa ja jäädä ulos kaikesta eurooppalaisessa kiekkoilussa tai nöyrtyä NHL:n edessä.
IIHF:llä ei ole varaa vieroittaa Venäjää liikaa. Sillä ei ole varaa toistuvasti asettua vain NHL:n puolelle ja Venäjää vastaan.
Venäjän talouskasvun jatkuessa myös kiekkoilulla tulee olemaan siellä aina enemmän rahaa käytössään. Jääkiekko on Venäjällä paljon suurempi laji kuin USA:ssa, ja jossakin vaiheessa voi tapahtua tietty hegemoniaheilahdus Venäjän suuntaan, myös kabineteissa. Raha puhuu sielläkin, ja venäläisillä on sitä vuosi vuodelta yhä enemmän.
Siinä vaiheessa kun muut valtiot lakkaavat ostamasta arvotonta paskapaperia (dollareita) sen edestä että voivat ostaa yhteiskuntien taloutta pyörittävää öljyä, lakkaa Pohjois-Amerikan (taloudellinen) hegemonia myös jääkiekossa. USA:n tapa pakottaa muut ostamaan öljyä dollareissa ei ole enää diplomaattinen vaan militaristinen (Irak), mutta joskus senkin voimat loppuvat kesken. Silloin on maailman uusien taloustiikerien (Kiina, Intia ja Venäjä) aika iskeä ja lopettaa transatlanttinen hegemonia.
Heilahdus ei välttämättä tapahdu nopeasti. NHL tulee vielä pitkään houkuttelemaan parhaat pelaajat, mutta ei kuitenkaan ikuisesti, mikäli petrodollari menettää arvonsa ja nousevat taloustiikerit iskevät tikarin Suuren Saatanan selkään. Tietysti tässä on se riski, ettei tuo olio halua luopua hegemoniastaan vapaaehtoisesti, vaan alkaa leikkiä ydinaseilla, jolloin nämä kiekkokeskustelut täälläkin taitavat loppua lyhyeen.