Saitkin jo yhden vastauksen, mutta lisätään vielä. Koska kyseessä on retropaidat, niin Canucks kunnioittaa vanhaa 1945-1970 Canucksia tuolla Johnny Canuck-logolla, joka on myös AHL-joukkueen päälogo. Canucks hankki oikeuden logoon jokunen vuosi sitten, samoin kuin vuosina 1911-26 kaupungissa toimineeseen Vancouver Millionaires-seuran tuotemerkkiin.Mutta mikä on tuo luisteleva hobo Dallasin vieressä? Ilmeisesti Canucksin paita? Hampaaton kanukkiko siinä menee vai onko seuralla joskus ollut joku vastaava sälli rinnuksilla?
Eniten itseäni miellyttää ehkä New Jerseyn värivalinta seuran alkuajoilta Kansan City Chiefsin ja Colorado Rockiesin sini-puna-keltainen ympättynä nykyisellä logolla. Minnesotan North Stars-väritys on aina upea. San Josen kunnianosoitus 70-luvun Golden Sealsille on hieno, kuten myös Kingsin vuoden 1982 paita valkoisena. Myös St. Louis täyskeltainen 60-luvun tunnelmaa henkivä paita on ihan hieno. Tämä paita on siis prototyyppi NHL-taipaleen alulta, jota ei sillon otettu käyttöön. Nyt sitten heti 55-vuotta myöhemmin.
ESPN rankkasi Tampan paidan huonoimmaksi, eikä se kaunis olekaan. Mutta se on kuitenkin niin suora Reverse Retro mitä olla ja voi seuran 1996-99 kolmospaitaan. Tampa osoittaa tuolla paidalla, ettei tämä ole niin vakavaa.
"Meh" paitoja omasta mielestäni ovat mm. Ottawa (ilmeisesi koko peliasu on muuten täysin musta), Calgary, Carolina, Edmonton. Ne ovat täysin tämän paitakonseptin nimen mukaisia, mutta eipä niissä mitään kovin erikoista ole. Itse tykkään tällaisista San Josen ja Vancouverin tyylisistä, alueen kiekkohistoriaa kunnioittavasta tavasta toimia. Ihan hyvin Seattle olisi voinut mielestäni tehdä vihreä-puna-valkoiset Metropolitans raitapaidat nykylogolla. Siinä sitä olisi ollut Reverse Retroa tähän nykyiseen verrattuna.
---
edit. Lueskelin hieman tarkemmin, niin onhan tuo Seattlen paita sittenkin kunnianosoitus alueen jääkiekolle ja seuralle nimeltä Seattle Ironmen, joka pelasi 1940-luvulla ja oli Seattle Totemsin edeltäjä.
Viimeksi muokattu: