NHL-pelipaidat

  • 821 127
  • 1 944

Vislami

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Losi ja Pingut ottaa kyllä reverse-retro voitot tänä vuonna, aivan mahtavan näköiset! Omaan silmään monta hyvää, mutta useampi täysin ohi ammuttu, pahimpana Tampa Bay.

Lisäksi tähän aiheeseen sopiva sivu löyty internetin ihmeellisestä maailmasta: The (unofficial) NHL Uniform Database
 

Kuuukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Reverse retrot on ainaki osittain hatusta vedetyn olosia, kun osalla joukkueella ei pitkää historiaa ole, mutta ihan hauska aina katsoa mitä joku designeri on päässyt kehittelemään. ESPN:n sivuilla oli näistä tehty oma ranking, ohessa kommentit oman ei-visuaalisen silmän mukaan.

Onnistujat:
- Floridan paita jotenkin kaikessa erikoisuudessaan voi olla ihan toimiva ratkaisu. Vaikea hahmottaa siviilin päällä kokonaisuutta, mutta tuo voi olla ihan hyvä ilmestys kyllä kaukalossa.
- Sharksin linkistä Golden sealsiin tykkään.
- Kingsit voisi siirtyä tuohon kruunulogoon pysyvästikin, eli plussaa tällekin.
- Vancouver, tää jotenkin vaan osuu. Logo hieman normaalista poikkeava, mutta ihan hauska ja seuran värimaailma saatu uudella tavalla tuotua mukaan.
- Washington, aiemmin en tuosta huutavasta kotkasta ole tykännyt logona, mutta tämä paita on kyllä tyylikäs.
- Pittsburgh, klassikko, näitä lisää.

Nippanappa plussalle:
- Arizona, kaktukset lätkäpaidassa on erikoinen kombo, mutta toisaalta he sen voivat tehdä.
- Boston, nallelogo on sympaattinen, mutta helman ja hihojen yksityiskohdat ei oikein itselle osu.
- Anaheim, tuokaa tämä logo jo takaisin. Muuten design ihan ok, menisi varmaan normaalina vieraspaitanakin.
- Dallas, sama kuin Anaheimin kohdalla, tämä logo täytyy ottaa käyttöön. Paidan helmaan vielä vanha tähtikuvio niin avot!
- Minnesota, värimaailma jopa parempi kuin viralliset värit.

Enemmän tai vähemmän kuraa:
- Montreal.
- St. Louis tuo mieleen Ruotsin eli siitä jo suoraan miinusta.
- Islanders, kalastajalogo ei kuulu omiin suosikkeihin ja olisi kiva nähdä heiltä jotain kokeilevampaa värimaailmaa
- Rangers, pitikö New York olla joku tyylimekka tai jtn.
- Buffalo, joku tuossa vaan on väärin.
- Toronto, miksi heille edes tehdään näitä paitoja, kun ovat käytännössä samoja kuin kotipaita?
- Calgary, jollain lähtenyt pensseli kädestä tuon helmaraidan kanssa
- Tampa, aivan karmea, näyttää kun olisi liekkikuviot hihoissa. Varmasti uppoaa johonkin osaan kansasta jo sillä, mutta kyllähän tuota pitäisi käsitellä kuin ydinjätettä. Pakata jykeviin lukittuihin säiliöihin ja tunkea sadoiksi tuhansiksi vuosiksi kallion sisään.

Loput saakoon sitten enemmän tai vähemmän neutraalin leiman.
 

ipaz

Jäsen
Mutta mikä on tuo luisteleva hobo Dallasin vieressä? Ilmeisesti Canucksin paita? Hampaaton kanukkiko siinä menee vai onko seuralla joskus ollut joku vastaava sälli rinnuksilla?
Saitkin jo yhden vastauksen, mutta lisätään vielä. Koska kyseessä on retropaidat, niin Canucks kunnioittaa vanhaa 1945-1970 Canucksia tuolla Johnny Canuck-logolla, joka on myös AHL-joukkueen päälogo. Canucks hankki oikeuden logoon jokunen vuosi sitten, samoin kuin vuosina 1911-26 kaupungissa toimineeseen Vancouver Millionaires-seuran tuotemerkkiin.

Eniten itseäni miellyttää ehkä New Jerseyn värivalinta seuran alkuajoilta Kansan City Chiefsin ja Colorado Rockiesin sini-puna-keltainen ympättynä nykyisellä logolla. Minnesotan North Stars-väritys on aina upea. San Josen kunnianosoitus 70-luvun Golden Sealsille on hieno, kuten myös Kingsin vuoden 1982 paita valkoisena. Myös St. Louis täyskeltainen 60-luvun tunnelmaa henkivä paita on ihan hieno. Tämä paita on siis prototyyppi NHL-taipaleen alulta, jota ei sillon otettu käyttöön. Nyt sitten heti 55-vuotta myöhemmin.

ESPN rankkasi Tampan paidan huonoimmaksi, eikä se kaunis olekaan. Mutta se on kuitenkin niin suora Reverse Retro mitä olla ja voi seuran 1996-99 kolmospaitaan. Tampa osoittaa tuolla paidalla, ettei tämä ole niin vakavaa.

"Meh" paitoja omasta mielestäni ovat mm. Ottawa (ilmeisesi koko peliasu on muuten täysin musta), Calgary, Carolina, Edmonton. Ne ovat täysin tämän paitakonseptin nimen mukaisia, mutta eipä niissä mitään kovin erikoista ole. Itse tykkään tällaisista San Josen ja Vancouverin tyylisistä, alueen kiekkohistoriaa kunnioittavasta tavasta toimia. Ihan hyvin Seattle olisi voinut mielestäni tehdä vihreä-puna-valkoiset Metropolitans raitapaidat nykylogolla. Siinä sitä olisi ollut Reverse Retroa tähän nykyiseen verrattuna.

---
edit. Lueskelin hieman tarkemmin, niin onhan tuo Seattlen paita sittenkin kunnianosoitus alueen jääkiekolle ja seuralle nimeltä Seattle Ironmen, joka pelasi 1940-luvulla ja oli Seattle Totemsin edeltäjä.
 
Viimeksi muokattu:

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Kyllähän tuota Tampan valintaa on pakko arvostaa, kaivetaan sieltä seurahistoriasta se ylivoimaisesti mauttomin ja rumin paita, ja tuunataan sitä vielä pikkuisen tökömmän näköiseksi ja se on siinä. Melkein samalla reseptillä on vetänyt Nashville, sinappitiikeriä on mollattu sen verran vuosien varrella että tottakai sen täytyy olla se valinta. Hyvä meno, sopivasti pilkettä silmäkulmassa kummallakin näistä.

Jos sitten mietitään niitä aidosti tyylikkäitä, niin pakollisen Rangersin lisäksi nostettava esiin Dallas, Pittsburgh ja Minnesota, joskin viimeksimainittu taisi käyttää jo melkein identtistä paitaa vuosi-pari sitten?
 

Paridae

Jäsen
Suosikkijoukkue
NJD
Kiitos @ipaz länsirannikon historiikeista. Tuli katseltua useita paitoja uudelleen.

Minnesotan värit muistuttavat muuten Blades of Steel -pelistä. Siinä oli jääkiekkoon sopiva värimaailma kohdallaan.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: ipaz

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Edellisen reverse retron tapaan paljon hittejä ja huteja.

Onnistujat:
- Pittsburgh. Robopingviinin paluuta on odotettu ja ysärilapsena tuo mieleen lämpöistä nostalgiaa.

- Anaheim, Winnipeg ja Buffalo. Ysärityyli toimii tosi hyvin nykyisen värimaailman kanssa ja kaikki näistä voisi vaihtaa pysyvästi noihin logoihin.

- Arizona. Rumuudessaan aivan mahtava. Seura on muutenkin vitsi, niin miksei pelipaitakin. Reverse retron hassuttelupuoli tajuttu.

- Carolina. Toimii yllättävän hyvin, vaikka on hieman tylsä.

- Florida. Kunnon värioksennus, mutta istuu hyvin Floridaan.

Odotin enemmän:
- Islanders. Fishermania on odotettu, mutta värit ja raidoitus pilaa kokonaisuuden.
- Toronto. Miksi tälle tylsyyden huipulle edes tehdään reverse retroja.

Flopit:
- Columbus. Odotin valkoista versiota hienosta kolmospaidasta tämän sijaan.
- Vegas. Tämän satsin rumin tekele.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Olikos nuo Fanaticsista tilatut paidat ihan ommeltuja vai onko niissä vain painetut logot ja nimet? Muistelin että ne olisi ommeltuja, mutta kuvia katsomalla ne näyttää ihan painetuilta Voi tietty olla että ne on vain tietokoneella generoitu, mutta en sivuilta ainakaan löytänyt mitään varmaa tietoa asiasta.
 

Vogoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, NHL, Tappara
Olikos nuo Fanaticsista tilatut paidat ihan ommeltuja vai onko niissä vain painetut logot ja nimet? Muistelin että ne olisi ommeltuja, mutta kuvia katsomalla ne näyttää ihan painetuilta Voi tietty olla että ne on vain tietokoneella generoitu, mutta en sivuilta ainakaan löytänyt mitään varmaa tietoa asiasta.
Itsellä on Fanaticsin Jetsin paita muutaman kauden takaa ja siinä on ainakin ommeltuja logot ja nimet. Uusista en tiedä.
 

Aake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit vuodesta 1983, HJK
Onko nyt menossa jotkut "joukkueet vaihtavat housuja, sukkia ja värejä keskenään summamutikassa"-viikot? Aivan hirveitä tekeleitä on nähty. Tulee jotkut B-MM-kisat 90-luvulta mieleen. En meinnannut nähdä valkohousuisia Buffalon äijiä jäätä vasten ja tuo Tampan asu näytti kuuluvaan kuudelle eri joukkueelle. Ei näin.
 

Yön Kärppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Oma pelipaitakeräily on nyt puolessa välissä, kun 16 joukkueen paidat löytyy. Kaikki on kiinalaispaitoja, jos joku haluaa siitä nillittää niin siitä vaan. Varaa ei ole maksaa kymmenkertaisia euroja per paita ja tarkoitus ei ole edes esittää, että olisivat aitoja.

Avalanchen paitojen on useita, mutta tähän kuvaan kaikilta yksi paita, mitä löytyy. Avalanchelta löytyy myös kaikki erilaiset viime kausien erikoispaidat ja vieraspaita tietysti myös.

Nimet ja numerot selkäpuolilla jääköön vielä arvoitukseksi.
Nostetaanpas ylös, miten on pelipaitakeräily edistynyt? Joko nyt kertoilet, että keitä pelaajien paitoja ei-Avalanche paidoissa on?

Villiä veikkausta, että Nashvillen pelipaita on Juuse Saroksen, St. Louisin Ryan O´Reilly, Calgaryn ja/tai Chicagon Nikita Zadorovin, Vancouverin Quinn Hughes, Detroitin Pavel Datsyuk ja Ottawan/Los Angelesin Marian Gaborik.
 

Bunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Coyotes, Thrashers
Tuleekohan nuo Reverse retropaidat jossain vaiheessa NHL Storeen? Vegasin paita sen verran tyylikäs tekele, että täytyy hankkia roikkumaan seinälle.
Iso peukku muuten myös Buffalon uudelle alternatelle.
 

Ralph

Jäsen
Nostetaanpas ylös, miten on pelipaitakeräily edistynyt? Joko nyt kertoilet, että keitä pelaajien paitoja ei-Avalanche paidoissa on?

Villiä veikkausta, että Nashvillen pelipaita on Juuse Saroksen, St. Louisin Ryan O´Reilly, Calgaryn ja/tai Chicagon Nikita Zadorovin, Vancouverin Quinn Hughes, Detroitin Pavel Datsyuk ja Ottawan/Los Angelesin Marian Gaborik.
Kuuden uuden joukkueen paidat on tullut tuon jälkeen hommattua, kun Capitals, Golden Knights, Kraken, Lightning, Rangers ja Sharks löytyvät nyt myös. Eli 22/32 on koossa. Vaikka halppispaitoja ovatkin, niin eivät ilmaisia kuitenkaan ja en jatkuvasti tilaa lisää. Seuraavaksi pitää vihdoin legendaarinen Canadiens hommata ja Avalanchen uusi reserve retro.

Sekä Saros, O'Reilly, Datsyuk että Gaborik, Kingsinä siis, oikein. Zadorovin paita löytyy Avalanchesta ja en hommaa keneltäkään kahta paitaa.

Avalanche - Barrie, Burakovsky, Compher, Duchene, Francouz, Kadri, Landeskog, MacKinnon, Makar, Varlamov, Zadorov
Blackhawks - Keith
Blue Jackets - Werenski
Blues - O'Reilly
Bruins - McAvoy
Canucks - Horvat
Capitals - Kuznetsov
Coyotes - Ekman-Larsson
Flames - Tkachuk
Flyers - Provorov
Golden Knights - Patrick
Islanders - Cizikas
Kings - Gaborik
Kraken - Grubauer
Lightning - Palat
Maple Leafs - Kerfoot
Penguins - Fehr
Predators - Saros
Rangers - Trouba
Red Wings - Datsyuk
Senators - Tierney
Sharks - Nieto
 

Lapa7

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Capitals, HJK, Arsenal, Espoo
Jos vapaakaupasta ostaa NHL paidan onko kopio vai oikea? Kerran ostin ja vaikuttaa ainakin oikealta. On ainakin suomalainen kauppa mutta toimii Aasiassa.
 

LaBarbera

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Onko olemassa jotain Eurooppalaista verkkokauppaa missä myytäisiin pelipaitoja tai muuta fanikamaa? Tuo NHL International on aivan surkea, kun perus t-paidoista joutuu pulittamaan kuuttakymppiä ja pelipaidat röyhkeän hintaisia. Vai onko paras vaihtoehto tilata vain suoraan ämeriikan mantereelta?
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Onko olemassa jotain Eurooppalaista verkkokauppaa missä myytäisiin pelipaitoja tai muuta fanikamaa? Tuo NHL International on aivan surkea, kun perus t-paidoista joutuu pulittamaan kuuttakymppiä ja pelipaidat röyhkeän hintaisia. Vai onko paras vaihtoehto tilata vain suoraan ämeriikan mantereelta?
Paras on tilata suoraan Fanaticilta, toki jos esim. jouluksi haluaa niin kohta on jo myöhäistä.
Nimim. hupparia odotellut jo kuukauden.
 

Fishstick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Islanders
Onko olemassa jotain Eurooppalaista verkkokauppaa missä myytäisiin pelipaitoja tai muuta fanikamaa? Tuo NHL International on aivan surkea, kun perus t-paidoista joutuu pulittamaan kuuttakymppiä ja pelipaidat röyhkeän hintaisia. Vai onko paras vaihtoehto tilata vain suoraan ämeriikan mantereelt
Onko olemassa jotain Eurooppalaista verkkokauppaa missä myytäisiin pelipaitoja tai muuta fanikamaa? Tuo NHL International on aivan surkea, kun perus t-paidoista joutuu pulittamaan kuuttakymppiä ja pelipaidat röyhkeän hintaisia. Vai onko paras vaihtoehto tilata vain suoraan ämeriikan mantereelta?
Riippuu vähän minkä joukkueen fanikamoja etsii, esim. XXL myy suomessa n. 10 joukkueen tuotteita, itselleni yllätyksenä tuli vastaan Islanders huppari 30e, ja esim. Lappeenrannan myymälässä oli Buffalon j Devilsin snapback-lippikset kympin kappale muutama viikko sitten.
 

Izeq

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Paras on tilata suoraan Fanaticilta, toki jos esim. jouluksi haluaa niin kohta on jo myöhäistä.
Nimim. hupparia odotellut jo kuukauden.
Joo, itse suosin Fanaticsin kamojen tilaamisen suoraan heiltä. NHL Eu shopin kautta painatetun pelipaidan toimittaminen kesti lähes kolme viikkoa. Mielestäni aika pitkä aika.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Taas kerran tuli ihmeteltyä, miten vaikeaa pelipaidan hankkiminen on Suomeen. Siis jos yrittää tilata Adidaksen paitaa Euroopasta, eikä Pohjois-Amerikasta, mihin tulee vajaa satanen lisähintaa tullien ja verojen jälkeen. Etsin Hischierin pelipaitaa, mutta tarjolla on nytkin vain kokoa 54 ja 56. Jersey-jerseytä toki olisi tarjolla, mutta ei voisi vähempää kiinnostaa.

Olen saattanut valittaa asiasta täällä aiemminkin, mutta ei vaan voi ymmärtää, miten tämä on näin vaikeaa.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Taas kerran tuli ihmeteltyä, miten vaikeaa pelipaidan hankkiminen on Suomeen. Siis jos yrittää tilata Adidaksen paitaa Euroopasta, eikä Pohjois-Amerikasta, mihin tulee vajaa satanen lisähintaa tullien ja verojen jälkeen. Etsin Hischierin pelipaitaa, mutta tarjolla on nytkin vain kokoa 54 ja 56. Jersey-jerseytä toki olisi tarjolla, mutta ei voisi vähempää kiinnostaa.

Olen saattanut valittaa asiasta täällä aiemminkin, mutta ei vaan voi ymmärtää, miten tämä on näin vaikeaa.
No niin, itseäni lainaten. Hischierin paita lähti tilaukseen CoolHockey.ca-sivulta. Kanadan (eikä Yhdysvaltojen) dollareissa hinta on BlackFridayssa sen verran kohtuullinen (noin 170 e + verot; tullin laskurin mukaan noin 40 e), että enää itsehillintä ei pitänyt. Arvioitu toimitusaika on vasta kuukauden päästä, mutta eipä tuolla kiire ole.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös