Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

NHL:n valmentajakaruselli

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Bosco, 08.11.2013 klo 16.52.

 1. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
 2. lasaleiko Jäsen

  The Exchange Student – how Dave Hakstol ended up in Sweden

  Mielenkiintoinen Eliteprospects.com juttu Flyersin entisestä päävalmentajasta Dave Hakstolista. (Itselle tul ylipäätään uutuutena kyseisen sivuston tuottamat kirjoitukset, pitää tutustua tarkemmin)

  Vajaa pari kuukautta sitten potkut saanut Hakstol lähti siis Ruotsiin ja tutustuu sikäläiseen kiekkokulttuuriin yhdessä Ruotsin maajoukkueen valmennusryhmän kanssa, tarkoituksenaan "oppia uutta ja hakea inspiraatiota".

  Mielenkiinnolla jään seuraamaan Hakstolin uraa. Jäi jotenkin harmittamaan saamansa potkut, Flyersin surkeista otteista huolimatta, koska jotainhan oli tehtävä. Jäi sellainen tuntuma, että joutui sijaiskärsijäksi koko organisaatiota leimaavalle hätäilylle. Voin olla toki väärässäkin, mutta olisin antanut Hakstolille vielä aikaa. Hienoa kuitenkin että haluaa kehittää itseään (kuten varmasti suurin osa valmentajista) ja lähti ihan mielenkiintoiselle polulle. Vaikka pohjoisamerkkalaisessa kiekossakin on pelin taktisella puolella otettu reilusti kehitysaskelia viime vuosina, niin taitaa tuossa Euroopan kiekkomaat olla kuitenkin vielä edellä, koska sillä on pystytty mätsäämään se, mikä pelaajien yksilötaidoissa on hävitty. Saa korjata toki jos käsitys on täysin vääristynyt.

  Mutta takaisin Hakstoliin, eiköhän jossain vaiheessa saa uuden mahdollisuuden NHL:n puolella, ja voi olla sitten huomattavasti kovempi tekijä aikanaan. Iänkin puolesta valmennusuraa on vielä reilusti jälellä.
   
  red.machine ja Taison tykkäävät tästä.
 3. Mängimies Jäsen

  Mielenkiintoinen tuo yllä linkattu juttu Dave Hakstolista. Milloinkohan NHL on valmis siihen, että uskaltavat palkata eurooppalaisen päävalmentajan? Tai kuka on se ensimmäinen* rohkea GM, joka tuon ratkaisun tekee? En usko, että tätä saadaan enää kovinkaan montaa vuotta odotella.

  * olen kyllä joskus kuullut Alpo Suhosesta ja Ivan Hlinkasta.
   
 4. lasaleiko Jäsen

  Lainaus:
  Lasketaanko Ralph Kruger täksi ensimmäiseksi eurooppalaiseksi päävalmentajaksi? Herra siis valmensi Edmonton Oilersia kauden 2012-13 ajan, palkattiin Steve Tambellinin toimesta ennen kauden alkua ja kengittiin Craig MacTavishin toimesta kauden päätteeksi.

  Toki kyseinen organisaatio on ollut sellaisessa turbulenssissa lyhyttä ajanjaksoa lukuunottamatta, että ehkä Krugerkin voidaan laittaa sen piikkiin eikä ole tätä ensimmäinen eurooppalainen NHL-valmentaja -asiaa pohdittaessa validi vaihtoehto. Mutta jos se ei ole Alpo, Iivan eikä Ralffi, niin mitä siihen sitten vaaditaan?
   
 5. Mängimies Jäsen

  Siis kirjoitin vähän laiskasti. Tarkoitin ensimmäistä eurooppalaista sitten Hlinkan ja Suhosen. Krügeriä en edes muistanut, joten pahoittelut siitä. Hänet voidaan kyllä laskea, vaikka syntyperältään kanukki onkin. On luonut pelaaja- ja valmentajauransa kuitenkin Euroopassa.

  Kysytään siis uudelleen, milloin on seuraavaksi aika eurooppalaisen päävalmentajan?
   
 6. vetoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Bolts
  Lainaus:
  Ruotsin maajoukkueen nykyinen päävalmentaja Rikard Grönborg olisi varmaan yksi vähiten yllättävistä nimistä. Eri asia on, pestaako kukaan 50 vuotta täyttänyttä luotsia ruoriin. En nyt nopealla haulla löytänyt artikkelia keväältä 2017, jossa spekuloitiin Grönborgin nimellä NY Rangersin seuraavaksi käskyttäjäksi. Tämä siis ennen kuin Rangers oli nimennyt nykyistä valmentajaa David Quinnia tehtävään. Grönborg on asunut Pohjois-Amerikassa ja toiminut alemmilla tasoilla, mm. yliopistopuolella. Ruotsalaispiiskurin voisi kuvitella astuvan johonkin rebuild-prosessissa olevan seuran peräsimeen. Pelaajien kehittäjänä kaksinkertainen maailmanmestariluotsi on varmasti parhaimmillaan.

  E: Viime syksynä kerrottiin, että Grönborg siirtyisi sivuun Tre Kronorin valmentajan tontilta. Näin ei näköjään tapahtunutkaan. Itseltäni tämä on mennyt ohi.
   
  Viimeksi muokattu: 10.02.2019 klo 17.11
 7. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Muistaakseni yhdessä vaiheessa Ulf Samuelson oli jossain päävalmanetjapesti sepukaaltio huhuissa mukana. Samuelsson kun on ollut kakkosena Arizonassa, Rangersissa ja Chicagossa. Tiedä sitten oisko se realistisin nimi tällä hetkellä, vaikka saikin fudut Chicagosta. Mutta uskon että kun euroopalainen päävalmentaja NHL:lässä nähdään niin se on just joku ex-nhl pelaaja joka on toiminut apuvalkkuna NHL:lässä tai sitten farmissa päävalkkuna.

  Jos suomalsista taas puhutaan niin tällä hetkellä kai Ville Nieminen ois kai kaista realistisin nimi. Nemolla kun oli pelaajana aikoinaan pokkaa lähteä Tapparan kolmosketjusta rapakon taakse vaikka hänelle naureskeltiin, joten ehkä samaa hulluutta löytyy valkkunakin. Kuitenkin jos lähtee farmin kautta rakentamaan päävalmentaja uraa rapakon takana niin se voi olla pitkä tie ja esim. Vancouverin päävalmentaja Travis Green vietti Uticassa 4 vuotta. Tosin nyt Niemisellä taitaa olla perhettä ja sen raahaaminen johonkin Jenkkilä pikkukaupunkiin voi olla se mikä sitten jarruttaa menohaluja. Olli Jokinen taas valmentaa Flordiassa junnuja, ja siitä voi olla ylättävän lyhyt matka Phantersien vaihtoaitoon apuvalkuksi. Lisäksi onhan Jarkko Ruutu Columbuksessa jonain kehitysvalkkuna ja siitä seuraava kehtysaskel valmentaja polulla olisi sitten apuvalkkun paikka.
   
 8. stiflat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers, HIFK
  Jos noi Edmontonin ympärillä pyörineet huhut (oliko Pakarisen kertomaa case Puljujärvessä) osan NHL-valmentajien tyylistä valmentaa yksittäisiä pelaajia (eli käytännössä ilmeisesti välillä olematonta) on vieläkin nykypäivää, niin mielenkiinnolla kyllä odotan jotain "karijalosta" tuomaan pelaajalähtöisen valmennuksen salat NHL:n puolelle. Voi olla että moiseen joukkueeseen alkaisi olla kysyntää pelaajienkin puolelta.
   
 9. ipaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Power forwardit ja stay-at-home pakit
  Lainaus:
  Kyllähän niitä jo on ja on ollut aikaisemminkin. Barry Trotzia on aina kehuttu "pelaajien valmentajana". Dallasin Jim Mongtomery on erittäin hyvä pelaajalähtöinen koutsi, kuten myös Chicagoon palkattu nuori Jeremy Colliton. Mutta NHL:ssä on kuitenkin 31-joukkuetta, joten joukkoon mahtuu monenmoista filosofiaa.
   
 10. Mängimies Jäsen

  Hyvää pohdintaa @Barcelona tuossa yllä. Itsekin uskon, että seuraava eurooppalainen päävalmentaja on joku vankan pelaajauran Pohjois-Amerikassa luonut entinen NHL-pelaaja. Joku Richard Grönborgin tyylinen nimitys olisi kiva yllätys. Siis valmentaja, jolla on meriitit muualta kuin Pohjois-Amerikasta.

  Suomalaisista Olli Jokinen voi olla ihan hyvä arvaus. Jokisella on toki tällä hetkellä pitkä matka NHL:ään kun on vasta aloitellut valmentajauraa junioreiden kanssa, mutta tuolla pelataan niin paljon nimellä ja suhteilla, etten näkisi tätä ollenkaan mahdottomana.

  Kävin huvikseni läpi nykyiset eurooppalaiset apuvalmentajat NHL:ssä. Ei niitä kovin montaa ole.

  - Sergei Gontshar (Pittsburgh)
  - Steve Smith (Buffalo)*
  - Marco Stürm (Los Angeles)

  * Smith syntyperältään britti, mutta toki kannuksensa jo pelaajana täysin Kanadassa hankkinut. Eli ei varsinaisesti voida laskea.

  Eli siis kaksi eurooppalaista koutsia NHL:ssä apuvalmentajan roolissa. Gontsharia en oikein näe tulevana päävalmentaja, vaan enemmänkin Teppo Nummisen kaltaisena hyvänä mentorina. Stürm sen sijaan voi ollakin joskus päävalmentajana tuolla. Tosin siirtynyt vasta kesken tämän kauden tuonne, joten kenties saa vielä luoda uraa ennen kuin tärppää.

  Nykyisistä päävalmentajista Chicagon Jeremy Collitonin tausta on sikäli mielenkiintoinen, että peliura päättyi nuorena Ruotsissa ja sen jälkeen siirtyi nopeasti siellä valmennushommiin 28-vuotiaana. Ja nyt valmentaa NHL:ssä. Neljä kautta Ruotsin divarissa päävalmentajana. Sen jälkeen reilu kausi AHL:ssä ja nyt isoissa valoissa. En usko, että saman taustan omaava jörgenjönsson olisi nyt NHL:ssä päävalmentajana.
   
 11. agent082 Jäsen

  Itse laittaisin rahat Stürmille seuraavana eurovalmentajana.
   
 12. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Kattelin tossa Eliteprospectista ihan mielenkiinosta että missä se Rikard Grönborg on valmentanut ja tuli aika yllätyksenä että on ollut vuodesta 2006 lähtien vain Ruotsin maajoukkuekuvioissa mukana eikä ole valmentanut koskaan kunnon seurajoukkuetta. Mutta Grönborghan näköjään lopettaa Ruotsin maajoukkueessa tuleviin MM-kisoihin joten on kohta vapaa mies.
   
 13. Hokipedia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Underdog
  Lainaus:
  Eikö Desjardins palkattu Kingsiin väliaikaisvalmentajan tittelillä juuri siksi, että Stürm halutaan nostaa seuraavaksi päävalmentajaksi?
   
 14. repe_joke Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Anaheim
  Lainaus:
  Grönborg on ollut sen verta paljon esillä lätäkön takaisissa medioissa, että on varmasti sinne menossa jos joku vaan haluaa ottaa. On muistaakseni puhunut haastatteluissakin siitä, että olisi valmis lähtemään jos oikea tarjous tulee.
   
 15. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK&Pittsburgh Penguins
  Anaheim potki Carlylen, näin uutisoi TheScore. Kukas sieltä löytyisi sitten tilalle?
   
 16. Vislami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  San Jose Sharks
  Bob Murray ottaa Anaheimin valmennusvastuun siihen asti kun Carlylelle löytyy korvaaja.
   
 17. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Ihan mahdollista tuo varmaankin on. Eihän tuosta mitään sen tarkempaa tietoa ole annettu, huhuja vain. Stürmin apuvalmentajaksi palkkaamisen yhteydessä kyllä vuolaasti kehuttiin hänen olevan uuden sukupolven valmentaja, jolla on hyvät näytöt kv-tasolta, meriitit pelaajana ja sitä kautta edelleen hyvät suhteet pelaajiin.

  Ja kyllähän Stürm nosti osakkeitaan myös NHL-seurojen silmissä johdatettuaan Saksan olympiahopealle viime talvena.
   
 18. Giroux Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Carter Hart + muu Flyers
  Lainaus:
  Ehkä olisi sopiva kyseenalaistaa pikkuhiljaa myös Murrayn asemaa GM:nä. Kukaan järkevä GM ei olisi palkannut Carlyleä edellisen pestin jälkeen.
   
 19. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  On se hyvä, että GM:llä on luppoaikaa niin voi valmentaa joukkuetta siinä oman työn ohessa. Joku vois keskittyä päävalmentajan etsimisiin, joku joukkueen tulevaisuuteen ja parin viikon päästä tulevaan trade deadlineen - joku taas ottaa vähän extra hommia ja alkaa opetella valmentamista 64 vuoden iässä. Sitähän Murrayn CV:llä ei vielä ollutkaan.
   
  Vislami ja Giroux tykkäävät tästä.
 20. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jarmo Kekäläinen
  Lainaus:
  Olikohan siellä Carlylen omat apuvalmentajat? Sinällään ymmärrettävää silloin, jos muutkin koutsit olivat yhtä epäpäteviä.
   
 21. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Lainaus:
  Sinällään ymmärrettävää, että valmentajana GM saa ainakin kunnolla kuvaa siitä, ketkä pelaajista yrittävät pelien ulkopuolella kunnolla ja ketkä vetävät puolivaloilla. Sen pohjalta on sitten helpompaa tehdä loppukauden ja kesän aikana päätöksiä siitä, ketkä jatkavat joukkueessa ja ketkä vaihtavat maisemaa. Lamoriellolla oli tapana harrastaa tuota välillä Devilsissä.

  Ei sillä, kyllä Carlyle on varmasti raportoinut ongelmista suoraan Murraylle, minkä takia en ole varma, kuinka paljon tämä saa uutta tietoa pelaajista. Toisaalta Murrayn ajatuksena saattaa olla myös se, että pelaajat eivät uskalla ottaa ylimääräisiä vapauksia GM:n alaisuudessa. Tarkoituksena on siis potkia näitä siis perseelle, vähän eri tavalla kuin mihin väliaikainen valmentaja pystyisi.

  Dan Rosenin twiitit summaavat mielestäni hyvin yhteen sen, mistä Murrayn päätöksessä on kysymys:

  Dan Rosen‏Varmennettu tili @drosennhl
  Not surprised Bob Murray fired Randy Carlyle with the way the Ducks were playing. Not surprised Murray is taking over as interim coach. I'm sure he wants to see what is happening firsthand and there isn't an assistant on the staff with NHL or AHL head coaching experience.

  It also doesn't seem to make much sense now to pull Dallas Eakins out of AHL San Diego when that team is in a playoff race and continued development is key for the Ducks.

  Loppuun täytyy kuitenkin todeta, että Murray on itse suurelta osin vastuussa kokoonpanoon liittyvistä ongelmista.
   
 22. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Kun näin uutisen niin tuli kyllä ekana mieleen että nyt Murray on päättänyt panostaa tankaamiseen. Just toi että Murraylla on ikää yli 60 vuotta ja nyt löysi ensi kertaa kipinän valmentamiseen haiskahtaa kummasti tässä tilanteessa. Valmennusfilosofia on varmaan mallia "If ain't working don't try to fix it". :D
   
 23. stiflat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers, HIFK
  Mitähän Murrayn esimies oli mieltä tästä Penamaisesta liikkeestä? Ei kauhean ammattimaista menoa mielestäni.
   
  Viimeksi muokattu: 11.02.2019 klo 08.17
 24. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Nyt olisi hyvä aika Murrayllä siirtyä sivuun, urallaan voittamattomana valmentajana.
   
 25. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Guy Boucher erotettu ja Marc Crawford tilalle väliaikaiseksi valmentajaksi.

  Ottawa Senators on Twitter
  Linkki Senatorsin Twitter-tilille.
   
  Viimeksi muokattu: 01.03.2019 klo 17.43