NHL:n siirtotakarajan voittajat ja häviäjät

  • 31 178
  • 103

Le Dang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Nashville oli melkoo hiljaa, mut koska Eratista saatu Forsberg oli kova veto, ja huteja sen sijaan ei nähty, voidaan puhua voittajasta.
= Winner.

Lisäksi Keklu teki hienoja liikkeitä Blue Jacketsin peräsimessä. Gaborikin tasoinen äijä on aina kertaheitolla entistä kovempi haku silloin, kun mies itse valitsee kohtalonsa. Eiköhän pävitetty motivaatio tuo taas 70+ pinnaa ensi kaudella.
= Winner

Lisäksi monet joukkueet, kuten Calgary, Dallas ja Buffalo pystyttivät torikojunsa nuorennusleikkausta varten. Näistä etenkin Buffalo tuntui saavan kiitettävän kasan pickejä.
= Winner

Etenkin Calgarystä jäi sen sijaan kuva tappiosta. Mm. Iginla-kauppa toi melko hasardeja prospecteja ja myöhäisen 1st rounderin. Lisäksi Kipper joutuu edelleenkin vanhenemaan liekkipaidassa ilman suurta toivoa Lord Stanleysta.
= Loser
 

Pengu

Jäsen
Kyllä minusta ehdottomasti Penguins kuuluu voittajiin. Shero hankki tärkeitä miehiä Cup-runia ajatellen eikä joutunut luopumaan NHL-pelaajista vaan luopui pickeistä ja muutamasta prospectista. Tilalle tuli Iginla, Morrow ja Murray. Morrow ja Iginla tuovat hyökkäykseen kokemusta, johtajuutta, Iginla maalinteko voimaa ja Morrowilta odotetaan tuommoista likaista peliä. Murray tuo taas kaivattua kovuutta pakistoon josta sitä ei ole löytynyt kuin Orpikin muodossa. Murray jakaa mielellään makuupaikkoja maalinedessä ja kovia taklauksia, jokseenkin hidas. Siirtorajan kynnyksellä tuli vielä Jussi Jokinen joka voi pelata sentterinä tai laiturina. Nyt paikkaa Crosbya ykkösen keskellä.

Muita voittajia: Rangers, Blue Jackets, Blues.

Kyllä se pahin häviäjä oli Calgary.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Voittajia ainakin Pittburghin Shero, Buffalon Regier ja NY Rangersin Sather.

Kekäläisen Gaborik-treidiä en ymmärrä lainkaan. Tuollaisia kauppoja tekevät yleensä pudotuspeleihin epätoivoiset pyrkivät GM:t, jotka pelkäävät saavansa potkut, jollei joukkue selviä viivan yläpuolelle. Pitemmällä tähtäimellä aivan omituinen veto - hankkia 31-vuotias kallispalkkainen, loukkaantumisaltis eurooppalaispelaaja, jolla on sopimusta jäljellä kauden loppu ja ensi vuosi. Gaborikin avullako on tarkoitus päästä pudotuspeleihin ja myydä ensi kaudeksi kausikortteja? Dream on.

Kun kuuli ensimmäisen kerran tuosta kaupasta, niin tuli todella pettynyt olo. Näinkö sitä tulevaisuutta rakennetaan ja joukkuetta nuorennetaan. Tällä hetkellä lähinnä miettii, että oliko tämä Kekäläisen junailema treidi vai John Davidsonin?
 

Ralph

Jäsen
Minäkin luokittelen NY Rangersin voittajaksi. Ylipalkatusta, pelityyliin sopimattomasta, loukkaantumisherkästä slovakista vaihdossa kolme nuorempaa pelaajaa. Lisäksi Clowe hyvä hankinta laituriosastolle. Kekäläisen Gaborik-hankinnasta tuli mieleen joku NHL-pelisarjan managerijunnu, joka yli-innokkaasti hankki ylihintaan suosikkipelaajan joukkueeseensa. Gaborik on hyvä pelaaja kun sille päälle sattuu, mutta luokittelen suoralta kädeltä Columbuksen treidin häviäjäksi.

Minnesotalta ihan hyvä liike hankkia Pominville, kuitenkin muottiin sopiva amerikkalaislaituri, joka on parhaimmillaan kun ei tarvitse olla ketjun ykköstähti, eli hänen kannaltaan toivottavasti pääsee Parisen ketjuun. Hyvällä asenteella illasta toiseen Pominville pelaa.

Colorado ei ollut oikein mitään, ehkä pieni plussa. Vincour voi olla tulevaisuuden kannalta näppärä veto, aika näyttää. Gaunce ei ole millään kasvanut NHL-kelpoiseksi, uhkaa jäädä farmijyräksi, joten ihan kelpo kauppa. O'Byrnestä luopuminen oli hyvä, mutta odotin enemmäkin kauppoja.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Vaikka Wild maksoi todella kovan hinnan Pominvillestä, näkisin heidät myöskin voittajana. Joukkueella menee kovaa nyt ja Pominvillen tasoisen kaverin lisääminen tekee mielestäni Wildistä yhden kovimmista contendereista.

Juu, jos "Pominvillen tasoinen kaveri" olisi puolustaja.

Tuolla pakistolla ollaan ihan maksimissaan toisella kierroksella ja sieltä lähdetään perse kipeänä ulos. Kolme riittävää puolustajaa, kolme sellaista kenellä ei pitäisi olla mitään asiaa pudotuspeleissä olevan joukkueen pelaavaan kuusikkoon.
 

Nulli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kansallinen kiekkoliiga, Lukko
Kumma ettei Boston Bruinsia ole mainittu vaikka joukkue sai Jagrin ja Reddenin luopuen ei mistään. Jos ajatellaan että Jagr = Recchi, niin tiedätte miten tarina päättyy. Ainoa kysymys on: riittääkö maalivahtien taso tosipaikassa?

Penguinsille on tullut jo liikaa miehiä sisään. Penguinsillä kaikki on kiinni Sidney Crosbystä. Ilman Crosbyä Penguinsille tulee lähtö jo ensimmäisellä kierroksella. Pidätän oikeuden olla väärässä. Toisaalta Crosby pelannee, oli leuka poikki tai ei.
 

RexHex

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Kumma ettei Boston Bruinsia ole mainittu vaikka joukkue sai Jagrin ja Reddenin luopuen ei mistään.

Eikö Redden tullut kuitenkin mestoille huomattavasti ennen siirtotakarajaa? Itse Jagr kauppa mielestäni ihan ok. Jagr:n kohdalla itse mietin asiaa siten, että kesällä kai tuon olisi saanut samaan hintaan ilman mitään kauppaa, kun kerta vapaana agenttina liikkui.
 

tirppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Ilves, HIFK
Jagr:n kohdalla itse mietin asiaa siten, että kesällä kai tuon olisi saanut samaan hintaan ilman mitään kauppaa, kun kerta vapaana agenttina liikkui.

Uskon itse, että kesällä vielä odotettiin Hortonin ja muiden palaavaan sellaiseen kuntoon, että joukkue on samassa iskussa kuin cup-vuonna, ja lisäksi toivottiin Seguinin ottavan vielä yhden kehitysaskeleen eteenpäin, niin ettei isompia vahvistuksia edes tarvittaisi. Kesällähän jatkosopimuksia nykyisen rosterin pelaajille neuvoteltiin iso läjä eikä vahvistuksien perässä juuri taidettu edes liikkua. Kauden mittaan on kuitenkin huomattu, että lukuisat pelaajat alisuorittavat ja suurimmat ongelmat ovat koskeneet maalintekoa ja ylivoimaa, joissa Jagr voi auttaa. Lisäksi Patrice Bergeronin loukkaantuminen, jonka kestosta ei ole tietoa, pakottaa Bruinsin siirtämään Seguinin keskelle, kenties aiemmin kuin haluttiin. Ja kukapa olisikaan parempi auttamaan Seguinia ottamaan tuon seuraavan askeleen pelaajana kuin Jagr, vrt. Giroux, illan pelissähän Seguin siirtyy sentteriksi Jagr ja Marchand laidoillaan.

---

Omasta mielestäni mikä tahansa tämän siirtotakarajan kaupoista voi osoittautua lopulta menestykseksi. Suurin osa pelaajista kuitenkin oli sellaisia, joilla ei syystä tai toisesta enää kulkenut, ja maisemanvaihdos voi puhaltaa näiden urat uuteen nousuun. En usko, että kenenkään nyt kaupatun pelaajan kehitys olisi lähtenyt enää nousuun vanhassa seurassa, vaikka uudessa niin kävisikin. Samoin en jaksa uskoa, että kukaan oikeastaan pahasti floppaisikaan. Mielestäni siis selkeitä häviäjiä ei ole, vaikka esim. Calgary sellaiselta saattaa vaikuttaakin: jostainhan se jälleenrakennuskin on pakko aloittaa, ja joskus voi kenties olla ehkä helpompikin päästää se joukkueen tähti menemään halvalla kuin yrittää treidata ja epäonnistua liian isojen vaatimusten vuoksi, vrt. vaikka Luongo. Itse en haluaisi pitää kokoonpanossa pelaajaa, joka tiedostaa, että häntä yritetään kaupata pois; peli-ilohan siinä kärsii entisestään.

Ja no, sanomattakin on selvää että häviäjistä ja voittajista on turha puhua tässä vaiheessa. Kauden jälkeen ollaan jo viisaampia.
 

Kyle

Jäsen
Bishop 45/45

Regher 0+1
Bouwmeester 0+1
Moore 1+0

Gaborik voittomaali ja 1+1
Jagr voittomaali 1+0
Roy 0+1
Brassard 1+3
Clowe 2+1

Joitan saattoi unohtua, mutta yleissilmäyksellä moni siirtorajalla siirtynyt pelaaja on saanut väkevän lähdön uudessa seurassaan. Varsinkin Gaborikin ja Rangersin miesten depyytit näyttää tilastojen osalta siltä miltä pitääkin, molemmat osapuolet ja kaikki pelaajat ovat ensimmäisten päivien aikana piristyneet. Myös Bishopin nollapeli hiljentää varmasti hetkeksi siirtoon pettyneimmät Tampa-fanit.
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Kyle, niinhän ne sanoo että maisemanvaihdos piristää ja kannattaa jos luistin alkaa painaa! :)
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Jagr:n kohdalla itse mietin asiaa siten, että kesällä kai tuon olisi saanut samaan hintaan ilman mitään kauppaa, kun kerta vapaana agenttina liikkui.

Bruinsilla ei olisi mitään saumoja hankkia Jagria kesällä. Seguinin uusi sopimus tulee voimaan, Raskille pitää tehdä uusi sopimus. Käytännössä Bruinsin on luovuttava kesällä vapaaksiagentiksi tulevista Hortonista ja/tai Ferencestä, että se mahtuu syksyllä palkkakaton alle. Jagr hankittään tämän kevään cup-runiin, en näe paljoakaan mahdollisuuksia jatkoon.
 

Byfuglien#33

Jäsen
Suosikkijoukkue
Winnipeg jets
Winnipeg sai Trouballe sopimuksen ja Santorellin waiwereilta, ei menetyksiä mutta yksi hyökkääjä lisää ja prospecti pakki keräämään kokemusta.
 

RexHex

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Bruinsilla ei olisi mitään saumoja hankkia Jagria kesällä. Seguinin uusi sopimus tulee voimaan, Raskille pitää tehdä uusi sopimus. Käytännössä Bruinsin on luovuttava kesällä vapaaksiagentiksi tulevista Hortonista ja/tai Ferencestä, että se mahtuu syksyllä palkkakaton alle. Jagr hankittään tämän kevään cup-runiin, en näe paljoakaan mahdollisuuksia jatkoon.

Omissa ajatuksissani tarkoitin viime kesää. Eli olisiko silloin ollut mahdollista saada Jagr samalla lapulla, minkä Dallas tarjosi. Toki tuossa edellä jo tuotiin esille se, että viime kesänä Bostonissa ei ilmeisesti nähty tarvetta Jaromirille vaan tilanne on elänyt tässä kauden aikana.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Nashville oli melkoo hiljaa, mut koska Eratista saatu Forsberg oli kova veto, ja huteja sen sijaan ei nähty, voidaan puhua voittajasta.
= Winner.

Nashville kauppasi pois pelaajan, joka ei halunnut olla osa joukkuetta, ja saivat siihen nähden myös erittäin hyvän vastineen. Eli siinä suhteessa voi pitää voittajana. Mutta menettivät kuitenkin tärkeän top-6 hyökkääjän, ja saivat tilalle ainoastaan prospectin. Ovat erittäin vahvasti vielä mukana playoff-taistelussa, mutta heikensivät ainoastaan joukkueettaan tämän kauden osalta tällä siirrolla, joten Nashville on myöskin siirtotakarajan häviäjiä.

Samoin Winnipeg oli häviäjiä. Olivat divisioonavoitossa kiinni vielä eilen, mutta sen sijaan että vahvistaisivat joukkuettaan, jotta mahdollisuudet heikon Southeastin voittamiseen parantuisivat, istui heidän GM täysin toimettomana siirtotakarajalla. Santorellin nostoa waivereista ei lasketa. Winnipegin kaltaiselle nuorelle joukkueelle olisi todella iso vaikutus saada hieman playoff-kokemusta, ja nyt siihen mahdollisuudet ovat erinomaiset. Ensi kaudella siirtyvät sitten länteen, joten kuka tietää mihin siellä sijoittuvat, mutta nyt olisi playoff-paikka ollut otettavissa. Mutta ei kelvannut. Tappioputki on jo viiden ottelun mittainen, eikä sille ole loppua nähtävissä, kun GM:llä ei ollut munaa tehdä mitään siirtoja. Kuulemma ei edes uskaltanut luopua neloskierroksen varauksesta vaihdossa Michal Handzusiin. Tuollaista kokenutta bottom-6 hyökkääjää olisivat mielestäni tarvinneet.

Samoin Carolina oli häviäjiä. Myös heille olisi edelleen tarjolla divisioonavoitto, ja ainoastaan hankkivat MAB:n siirtotakarajalla, eli pelkästään heikensivät joukkuettaan. Myöskään Pitkäsen loukkaantumiseen eivät reagoineet millään tapaa, vaikka esim. Scott Hannanin kaltainen kokenut puolustaja olisi irronnut jämäpickillä.

Penguinsille on tullut jo liikaa miehiä sisään. Penguinsillä kaikki on kiinni Sidney Crosbystä. Ilman Crosbyä Penguinsille tulee lähtö jo ensimmäisellä kierroksella. Pidätän oikeuden olla väärässä. Toisaalta Crosby pelannee, oli leuka poikki tai ei.

Niin Pittsburghille tuli kaksi pelaajaa enemmän kuin Bostonille. Siinä menee sitten ilmeisesti raja, että kaksi on sopiva määrä, ja neljä ihan liikaa?

Samalla tavoin kuin Pittsburghin menestys on Crosbyn kunnosta kiinni, niin samaa voi sanoa Bostonista ja Patrice Bergeronin suhteen. Toivottavasti molemmat ovat täydessä kunnossa playoffeissa.
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Detroit - Häviäjä, koska kaupattomuus loi hyvänolontunteen, joka näkyi nyt laiskana esityksenä seuraavassa ottelussa. Lähes kaikki rostereitä myllyttäneet ovat saaneet pelaajansa heräämään ja varpailleen taistelemaan työpaikkojensa puolesta ja lasten päivähoitopaikkojen pysymisestä ennallaan.

Detroit - Voittaja, koska kaupattomuuden tuoma hyvänolontunne tulee tiputtamaan joukkueen ulos pudotuspeleistä. Samalla kun joukkue piti oman ykkösensä, tulevat saamaan draftista jotain ok tavaraa, ehkä korkeammalla vuorolla sitten Martin Lapointen varaamisen (10.) vuonna 1991.

Yhden pelin perusteella tällaiset huikeat päätelmät. :)
 

Ektar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Boston Bruins
Omissa ajatuksissani tarkoitin viime kesää. Eli olisiko silloin ollut mahdollista saada Jagr samalla lapulla, minkä Dallas tarjosi. Toki tuossa edellä jo tuotiin esille se, että viime kesänä Bostonissa ei ilmeisesti nähty tarvetta Jaromirille vaan tilanne on elänyt tässä kauden aikana.

Eikös Jagrin palkka ole jotain 4,5 miljoonaa? Ei olisi kyllä Thomasin kanssa yhtä aikaa mahtunut Bruinsin palkkalistoille.

E: Ilmeisesti olisi mahtunut sittenki.
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Eikös Jagrin palkka ole jotain 4,5 miljoonaa? Ei olisi kyllä Thomasin kanssa yhtä aikaa mahtunut Bruinsin palkkalistoille.

Kyllä se käsittääkseni olisi ollut ihan mahdollista. Kesäcapin saa ylittää 10%:lla ja Thomasin caphitti kaupattiin ennen kauden alkua pois, jolloin piti olla jo capin alapuolella.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Columbus voidaan laskea voittajiin. Gaborikin kaltaisen supertähden hankkimalla Kekäläinen loitsi organisaation ympärille aimo annoksen uskottavuutta luopumatta kuitenkaan yhdestäkään korkeasta varausvuorosta. Gaborikin hankinta viestii, että organisaatiossa ollaan tosissaan, että pudotuspelipaikkaa jahdataan tälläkin kaudella vielä kynsin hampain ja tämä puolestaan mahdaltaa kynnystä UFA-pelaajien sisään naaraamiseksi. Kolmoskiekka Masonista oli myöskin erittäin oivallinen veto.

Penguins voidaan laskea voittajiin. Soppa hämmentyi aika lailla neljän pelaajan tulon myötä, mutta kaikki neljä pelaajaa tuovat erikoisosaamista (Jokinen, Murray) ja johtajuutta (Iginla, Morrow) täsmätarpeeseen pitkää kevättä varten. Capin laskiessa ja jatkosopimuksia rustaillessa tämä kevät oli Sherolle paras paikka pumpata joukkue täyteen Cup-iskuun eikä Shero juuri arkaillut siirtoja tehdessään. Ainoa merkittävämpi menetys oli lupaava puolustajaprospecti Joe Morrow, mutta hänkin on edelleen "vain" prospect, kunnes näyttää kyntensä The Showssa.

Rangers voidaan laskea voittajiin. Nash-kaupassa maksettiin kova hinta, mutta Gaborik-kauppa hieman tasoitti tuota tiliä. Brassard, Dorsett ja Clowe tuovat kaikki sellaista osaamista, mikä Prustin ym. lähdettyä on joukkueesta puuttunut. Lisäksi päästiin eroon joukkueeesen ja valmentajan piirtustuspöydälle sopimattomasta kalliista Gaborikista. Rangers on siirtotakarajan jälkeen tuhat kertaa vittumaisempi joukkue pelata vastaan ja se on muutenkin pudotuspelikiekkoa koko kauden pelaavalle Rangersille selkeä etu kevääseen lähdettäessä.

Tuossa mielestäni merkittävimmät. St.Louis vankisti pakkikalustoaan ja erityisesti Bouwmeesterin luulisi nyt playoffs-valojen vilkkuessa nenän edessä intoutuvan pelaamaan muutenkin ihan kelvollisesti menneen kauden loppuhetkillä entistäkin paremmin, mutta en tunne joukkuetta aivan niin hyvin, että osaisin luonnehtia voittajuutta/häviäjyyttä riittävän selkeästi. Samaten Buffalo ja Calgary tienasivat tyhjennysmyynnillään kasan pickejä, mutta tämä menestys on suoraan oikeastaan mitattavissa vasta sen perusteella, mitä joukkueisiin varataan. En siis suoralta kädeltä julista voittajien joukkoon, vaikka potentiaalia on.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Lisäksi Kipper joutuu edelleenkin vanhenemaan liekkipaidassa ilman suurta toivoa Lord Stanleysta.

Noin se ei ole periaatteessa, jos sanavalinta on "joutuu". Kipper ei halunnut lähteä mihinkään, koska on niin juurtunut Calgaryyn ja perhetilannekin on sellainen, etten yhtään ihmettele, miksi Kipper oli niin seurauskollinen tässä kohtaa. Ja jos huhu siitä, että Kipper lopettaa kesällä on totta, niiin itse ainakin Flames-fanina pidän tästä päätöksestä sillä tapaa, että Kiprusoff pelaa uransa loppuun Flames-nutussa. Hän on tehnyt oikeasti suuren vaikutuksen Calgaryyn ja mieluummin näen hänet Flamesissa erityisesti kun hän sitä haluaa, kuin että oltaisiin dumpattu johonkin Torontoon jotain hikistä 4th rounderia vastaan. Jos huhut pitää paikkansa, niin tässä on yksinkertaisesti käynyt niin, että perheeseen liittyvät asiat ajaa SC-himon edelle.
 

Le Dang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Noin se ei ole periaatteessa, jos sanavalinta on "joutuu". Kipper ei halunnut lähteä mihinkään, koska on niin juurtunut Calgaryyn ja perhetilannekin on sellainen, etten yhtään ihmettele, miksi Kipper oli niin seurauskollinen tässä kohtaa. Ja jos huhu siitä, että Kipper lopettaa kesällä on totta, niiin itse ainakin Flames-fanina pidän tästä päätöksestä sillä tapaa, että Kiprusoff pelaa uransa loppuun Flames-nutussa. Hän on tehnyt oikeasti suuren vaikutuksen Calgaryyn ja mieluummin näen hänet Flamesissa erityisesti kun hän sitä haluaa, kuin että oltaisiin dumpattu johonkin Torontoon jotain hikistä 4th rounderia vastaan. Jos huhut pitää paikkansa, niin tässä on yksinkertaisesti käynyt niin, että perheeseen liittyvät asiat ajaa SC-himon edelle.

Tämä tietenkin pitää paikkansa. Törkeäähän se olisi tuollaisen arvostuksen omaavaa pelaajaa treidata vasten tämän tahtoa, lieneekö edes sopparinsa puolesta mahdollista? Toisaalta mieleen herää sama seikka kuin Iginla-kaupassa; miksei Calgary treidannut Kipperiä silloin, kun ura ei ollut vielä karvaa vaille ohitse ja treidiarvo huipussa? Nythän tilanne on se, ettei Kipper tule saavuttamaan joukkueessa enää yhtään mitään, eikä toisaalta joukkue tule saavuttamaan Kipperillä enää yhtään mitään.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Tämä tietenkin pitää paikkansa. Törkeäähän se olisi tuollaisen arvostuksen omaavaa pelaajaa treidata vasten tämän tahtoa, lieneekö edes sopparinsa puolesta mahdollista? Toisaalta mieleen herää sama seikka kuin Iginla-kaupassa; miksei Calgary treidannut Kipperiä silloin, kun ura ei ollut vielä karvaa vaille ohitse ja treidiarvo huipussa? Nythän tilanne on se, ettei Kipper tule saavuttamaan joukkueessa enää yhtään mitään, eikä toisaalta joukkue tule saavuttamaan Kipperillä enää yhtään mitään.

Juuri näin. Viimeiset kaksi vuotta olen itsekin rebuildin perään huutanut, ja nyt kun se aloitettiin, niin ei auta kuin todeta "parempi myöhään kuin ei milloinkaan".

Ja Kipperin diili mahdollisti miehen treidaamisen toiseen seuraan, kun NTC-pykälä lähti siitä viime kauden päätyttyä. Tässä kuitenkin sentään kunnioitettiin Kipperin halukkuutta ja Torontonkin puolelta sanottiin, ettei missään nimessä halua vastoin pelaajan tahtoa miestä väkisin sinne ottaa. Eikä tästä Kipperin päätöksestä kukaan Flames-fani myöskään vihainen ole, pikemminkin miestä arvostetaan Calgaryssa siitä, että lopettanee uransa siellä, missä oli uransa huipulla. Eittämättä Flamesin historian kovin veskari ja arvostus Calgaryssa on sitä luokkaa, että itse kukin varmasti viihtyisi semmoisessa paikassa, kerran perheessäkin pieni poika on. Ja tosiaan kuten sanoin, itselläkin on tästä parempi fiilis, kuin siitä mahdollisesta treidistä, josta ei oltaisi mitään jackpotia vastalahjana saatu. Toki jos Kipper olisi halunnut mennä johonkin cup contenderiin, olisin ollut tyytyväinen sen puolesta, että Kipper haluaa menestyä vielä, mutta tässä tapauksessa tämä loppuratkaisu on ihan jees.

Jos hiukan offtopicia jauhaa, niin mielestäni esimerkiksi San Jose Sharks on tulossa kohta, ellei jo ole siinä Flamesin vaiheessa. Tähdet alkavat olla aika vanhoja, mutta vielä niistä saisi hyvän korvauksen. Vaikea sitä on uskoa, että Sharks tuolla sakilla enää menestyisi, joten en pitäisi tyhmänä vetona rebuildin aloittamista ensi kaudella. Tai ei nyt välttämättä mitään pajatson tyhjentämistä, mutta edes jonkinlaista kaupantekoa vanhenevilla ukoilla, ettei käy "flameseja".
 

stunt cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Jos hiukan offtopicia jauhaa, niin mielestäni esimerkiksi San Jose Sharks on tulossa kohta, ellei jo ole siinä Flamesin vaiheessa. Tähdet alkavat olla aika vanhoja, mutta vielä niistä saisi hyvän korvauksen. Vaikea sitä on uskoa, että Sharks tuolla sakilla enää menestyisi, joten en pitäisi tyhmänä vetona rebuildin aloittamista ensi kaudella. Tai ei nyt välttämättä mitään pajatson tyhjentämistä, mutta edes jonkinlaista kaupantekoa vanhenevilla ukoilla, ettei käy "flameseja".
Sharksien tilanne on mielestäni täysin erilainen, kuin Flamesien tilanne. Merkittävin ero on siinä, että joukkue on hyvä ja menossa pleijareihin. Tähän viitaten lasken sharksit treiditakarajan häviäjiksi. Joukkuetta heikennettiin vaikka porukalla on ihan hyvät mahdollisuudet edetä pitkälle pleijareissa. Porukalla on tulikuuma veskari, hyvä puolustus ja hyvä hyökkäys.

Mielestäni on turha pelätä liikaa sitä, että kesällä menetettäisiin UFA:ksi tuleva pelaaja ilmaiseksi, ja tähän viitaten treidattaisiin ko. pelaaja. Jos joku maksaa enemmän, sittenhän maksaa. Millään muilla, kuin ykköskiekan varauksilla ei mielestäni ole niin hirveän väliä, kunhan organisaatioon saadaan uusia kykyjä. Draftaamattomistakin pelaajista löytyy ihan hyviä pelimiehiä.

Sharkseilla on erinomaiset lähtökohdat tehdä Marleaun ja Thorntonin kanssa seuran kannalta hyvät jatkot ja mitään pakonomaista tarvetta ei ole tehdä tilaa uusille kyvyille. Itseasiassa näitä uusia kykyjä ei juurikaan ole Thomas Hertliä lukuunottamatta, mutta lasken jo Hertlin pommin varmaksi NHL pelaajaksi. Eli jyrkkä ei rebuildeille nyt ja tulevaisuudessa. Parasta joukkueen rakentamiseta on pitkäaikainen ja määrätietoinen työ tavoitteena taistella mestaruudesta nyt, ensi kaudella ja sitäseuraavalla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös