Mainos
  • Joulurauhan julistus
    Huomenna, jos Moderaattorit suovat, on meidän Jatkoajan armorikas joulupäivä; ja julistetaan siis täten yleinen joulurauha, kehottamalla kaikkia tätä palstaa asiaankuuluvalla kirjoittelulla täyttämään sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään sillä se, joka tämän rauhan rikkoo ja joulurauhaa jollakin laittomalla taikka sopimattomalla kirjoituksella häiritsee, on raskauttavien asianhaarain vallitessa syypää siihen rangaistukseen, jonka Moderaattorit ja säännöt kustakin rikoksesta ja rikkomuksesta erikseen säätävät.

    Toivotamme kaikille Jatkoajan kirjoittajille sekä lukijoille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2025.

NHL:n seuraaminen, media, twitterit, jne.

  • 12 512
  • 57

adston

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens
Ehkäpä tähän ei kannattaisi vastata, mutta vastaan kuitenkin. Tosiaan, jos ei Crosbya ja Malkinia ei erota kentällä toisistaan niin sitä pidän kyllä jonkinlaisena ihmeenä jo senkin takia, että noissa tv-lähetyksissä kuitenkin suht usein näkyy nuo pelinumerot ja kuitenkin näiden kahden pelaajan "olemus" kentällä on suht erilainen.

Jos tästä ketjusta seuraa samaa kuin Naisasiat-ketjusta niin voi voi.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Jos on ämpärityhmä amis, ei välttämättä kannata vaivata päätään niinkin monimutkaisella lajilla kuin jääkiekko. Tai sitten voi lopettaa saman paskanjauhannan tuhannennessa eri ketjussa.

Twitteriä kannattaa seurata jos haluaa olla NYT asioista tietoinen, eikä "kohta". Toki hyvää läppääkin siellä aika ajoin lentelee vähän joka suunnasta, mutta informaatiokanavana se on varmasti nopein. Jos tuolla ei ole niin väliä, niin Jatkoaika (niin verkkolehti kuin keskustelupalstakin) varmasti riittää, kuten myös YLE jne. Jouni Niemisen blogia HS:n sivuilla suosittelen kaikille, hyvää tarinaa.
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
kaikki tekstit

Kieltämättä juttujesi perusteella näen tasan kaksi vaihtoehtoa tähän asiaan.

1. Näet helvetisti vaivaa trollaamiseen.
2. Korvien välissä on jotain vikaa.

Toisaalta, ykkösvaihtoehdon ollessa kyseessä, lienee myös kakkosvaihtoehto toteutuu
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
Yleensä itse erotan pelaajat erkkarin väristä (kannattaa tarkkailla niitä sävyjä, mm. Reebok valmistaa 6 eri mustaa) ja tavasta jolla se on lapaan kiedottu. Osalla menee ihan lavan kärkeen asti, osalla jää hiukan kesken ja osalla on paksumpi kuin toisilla. Olen lisäksi huomannut että jotkut pelaajat pelaavat oikea käsi alhaalla ja joillakin on vasen. Noita vasen alhaalla pelaavia taitaa olla enemmän, ainakin siltä musta on tuntunut, mutta mitään faktatietoa en ole netistä tähän hätään löytänyt.

P.S. Noita sävyjä on hankala erottaa puurostreamilla, mutta itse ainakin käytän Gamecenteriä ja katson korkeimmalla laadulla. Sillä ne erottaa ihan hyvin.
 

ipaz

Jäsen
NHL.com, Twitter, Jounin blogi, TSN, Jatkoaika, theAHL.com ja matsit sitten Viaplayltä ja Nelonen Prolta. Kaikkea paljon ja sekaisin. Itselläni kun ei ole mitään erityistä suosikkitiimiä, enkä fanita ketään sydänjuuriani myöten, niin jotkut ketjukoostumukset tai ylivoimakuviot eivät todellakaan pysy muistissa. Tai että kuka on milloinkin injury-listalla. Mutta kokoonpanot, sekä NHL ja AHL muistan aikasta hyvin. NHL-joukkueet menee 98% pelinumeroita myöden ulkoa ja jos joku AHL-pelaaja mainitaan, kun melko hyvin senkin osaa joukkueeseensa sijoittaa.

Aamulla aina ensin NHL.com scores, boxscores ja highlighit - kaikista peleistä. Sitten hockeyfights.comilta katsomaan painit ja lopulta TSN:ltä lukemaan mitä mielenkiintoista on tapahtunut.

NHL:ää aloin seuraamaan jo poikasena 80-luvulla Petteri Lehdon uutisista Turun Sanomista, kaikki jutut leikattu talteen ja ovat tallessa vieläkin jossain porukoiden ullakolla. R-kiskalta tuli silloin ostettua Hockey Stars lehti ja Kiekkolehdessä oli aina hyvä Hannu Kauhalan NHL-katsaus + seuraesittelyt (nekin lehdet ovat tallella). Joka vuosi tuli myös tilattua NHL Official Guide & Record Book jota tuli luetta enemmän kuin koulukirjoja koskaan ja josta kaverin kanssa tentattiin tietämystämme pelaajista, varausvuoroista ja ennätyksistä. Jostain syystä SM-Liiga ei kiinnosta juuri lainkaan, vaan keskittyminen menee NHL:ään. Muukaan urheilu ei juurikaan nappaa. Jalkapallosta olen aivan pihalla, voin sanoa että en tiedä siitä yhtään mitään - ja miksi pitäisikään tietää...
 
Jos on ämpärityhmä amis, ei välttämättä kannata vaivata päätään niinkin monimutkaisella lajilla kuin jääkiekko.

Kyllä idiootin mielestäni ennemmin kannattaa jääkiekkoa seurata kuin jalkapalloa. Lätkä on aika yksinkertainen peli, ja se on Suomessa varmasti enemmän nimenomaan tyhmien junttien suosiossa kuin futis.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Kyllä idiootin mielestäni ennemmin kannattaa jääkiekkoa seurata kuin jalkapalloa. Lätkä on aika yksinkertainen peli, ja se on Suomessa varmasti enemmän nimenomaan tyhmien junttien suosiossa kuin futis.

Ämpärityhmän futisrakastajan ei kannata välttämättä yleistää, koska prosentuaalisesti juntteja suuhengittäjiä on todennäköisesti hyvin pitkälti sama määrä molemmissa lajeissa täyttämässä katsomon penkkejä.

Lajien yksinkertaisuuteen en ota sen enempää kantaa, kuin että fyysisesti jääkiekko on monipuolisempi ja vaativampi. Vaativampi myös koordinaatiokyvyn puolesta. Sekä motoriikan. Mutta muutenhan näissä lajeissa on helvetisti eroja, toisessa yritetään tehdä maaleja enemmän kuin toinen, ja toisessa yritetään ihan samaa, että sikäli.
 

HIFK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL, Barcelona, Miami Heat
Ehkäpä tähän ei kannattaisi vastata, mutta vastaan kuitenkin. Tosiaan, jos ei Crosbya ja Malkinia ei erota kentällä toisistaan niin sitä pidän kyllä jonkinlaisena ihmeenä jo senkin takia, että noissa tv-lähetyksissä kuitenkin suht usein näkyy nuo pelinumerot ja kuitenkin näiden kahden pelaajan "olemus" kentällä on suht erilainen.

Siis aivan varmasti jokaisella pelaajalla on joku, pienikin sellainen piirre, josta kyseisen pelaajan tunnistaa. Mutta itse vain en erota niitä, siis kokonaishahmottamisessa on aika paljonkin puutteita.

Ja kun puhutaan eri joukkueiden pelityyleistä, siis minkälaista peliä pelaavat, jne. niin niissäkään en huomaa minkäänlaisia eroja. Siellä vain se kymmenen pelaajaa sohii kiekon perässä, mitään erilaisia tyylejä en todellakaan huomaa. Sama yksittäisten pelaajien kohdalla, kiekon perässä menevät, joskus kohti vastustajan maalia, joskus kohti omaa maalia.

Itselleni se pelin katsominen on tuota luokkaa, maksimissaan kymmenen pelaajaa hyörii kaukalossa ympäriinsä vailla mitään päämäärää ja jompikumpi voittaa. Kymmenen tasavahvaa pelaajaa, jotka eivät mitenkään eroa toisistaan. Kahdella pelaajalla tosin on maalivahdin kamat päällä, eli ne erota toisistaan.

Mutta kun toisaalta miettii, niin kaikki 30 joukkuetta pelaavat sen 82 matsia kauden aikana. Pudotuspelit päälle, 15 sarjaa ja kaikissa pitää ottaa neljä voittoa. Pelejä tulee aivan helvetisti, plus vielä sitten harjoituspelit, treenileirit, all stars-sirkus, jne. Millään en vain kykene käsittelemään tuollaista pelimäärää. Hädin tuskin on tämän päivän pelejä ehtinyt käsittelemään ja käymään läpi, niin ensi yönä tulee taas uudet peli. Huomenna en kerkiä kotona juuri lainkaan olemaan, perjantain pelit jää käymättä läpi ja taas tulee lauantain kierroksen peli. Niistä kerkiää muutaman käymään läpi ja sitten onkin vuorossa sunnuntain pelit. Taas kerkiää jotain katsomaan ja maanantaina taas uudestaan.

Aivan järjetöntä. Kaikista hienointa oli viime kevään pudotuspeleissä. Katsoin ensimmäiseltä päivältä Pittsburgh-Philadelphia matsin ja perään Vancouver-Los Angeles. No ei siinä mitään, töihin erittäin väsyneenä tajuten että eihän tämä tähän loppunutkaan. Ensi yönä uudet 4 peliä, niitä ei kerkiä katselemaan. Taas sitten perjantain ja lauantain välisenä yönä 4 peliä, lauantai-iltana ja seuraavana yönä taas uudet pelit, jatkuen ties kuinka kauan. On vain pakko myöntää, että en millään kerkiä käsittelemään niin montaa joukkuetta ja peliä niin lyhyessä ajassa.

Tästä johtuen esim. NFL:n seuraamisessa olisi paljonkin enemmän järkeä. Sekin laji kiinnostaa aikas paljon ja jokainen joukkue pelaa ainoastaan 16 peliä. Pelejä vain viikonloppuisin, eikä niin kuin NHL:ssä että äkkiä 3-4 peliä per viikko. Tuo 82:n ottelun runkosarja plus pudotuspelit päälle on ainakin omasta mielestäni kaikista kovin temppu missä tahansa urheilussa, mutta näin penkkikannattajan kohdalla aivan älytöntä ja käsittämätöntä.

Samoin kuin pudotuspelit, kerrasta poikki menetelmällä. On vain 100 kertaa helpompaa käsitellä ne yksittäiset pudotuspelit, eikä niin että kun katsoo sen yhden pelin, niin niitä saattaa tulla vielä 6 samanlaista. Paljon helpommin pysyy kärryillä joka joukkueen tilanteesta, paljon helpommin pystyy käsittelemään kaikki viikon pelit, kun ei pelata joka helvetin päivä. Pudotuspeleissä on hienoa ainakin omalla kohdallani juuri se, että kun katsot sen yhden yksittäisen pelin, niin se on siinä. Jos jostakin NHL:n pudotuspelisarjasta kerkiät katselemaan vaikka vain pelit numero 1 ja viisi, niin ei se ainakaan omalla kohdallani kovin hienoa ole. Sama kuin katselisi 7-osaisesta minisarjasta vain ensimmäisen ja viidennen osan. Aika kujalla olisi koko sarjan juonesta.

Ja ylipäätään 16:sta peliin pystyy jo paljon paremmin keskittymään, valmistautumaan, eikä niin haittaa, jos joku päivä ei niin kerkiä NFL:ää seuraamaan. Joka päivä kun ei niitä uusia pelejä tule, viikonlopun pelit kerkiää vallan mainiosti käsittelemään viikolla hyvinkin tarkkaan, kun uusia pelejä ei pelata kuten NHL:ssä.

Tuo NHL:n otteluohjelmahan on itse asiassa ja lopulta kaikista hienoin ja kunnioitettavin, mutta ei kyllä palvele mitenkään ainakaan minua. Väsymyshän siinä tulee.
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Itselleni se pelin katsominen on tuota luokkaa, maksimissaan kymmenen pelaajaa hyörii kaukalossa ympäriinsä vailla mitään päämäärää ja jompikumpi voittaa. Kymmenen tasavahvaa pelaajaa, jotka eivät mitenkään eroa toisistaan. Kahdella pelaajalla tosin on maalivahdin kamat päällä, eli ne erota toisistaan.

Ihan mielenkiinnosta, näyttääkö IFK:n peli silmissäsi samanlaiselta? Tai siis, tällä kaudellahan se on varmaan kaikkien silmissä näyttänyt tuolta, mutta siis yleensä? Se on kuitenkin sama laji. Ja tiedätkö SM-Liiga-joukkueiden pelaajia enemmän kuin NHL:n vastaavia?
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Ala seuraamaan NBA:ta ja Miami Heatia, siinä sulla on jo valmiiksi suosikkijoukkue, pelaajia on viisi ja ei ole varusteita, joten varmasti tunnistat pelaajia ja jengissäsi on neljä sen luokan tähteä, että jos et niitä tunnista kentältä, niin unohda koko juttu.
 
Ämpärityhmän futisrakastajan ei kannata välttämättä yleistää, koska prosentuaalisesti juntteja suuhengittäjiä on todennäköisesti hyvin pitkälti sama määrä molemmissa lajeissa täyttämässä katsomon penkkejä.

Ei se Suomessa mene noin. Veikkausliigan ja Suomen futismaajoukkueen seuraaminen on täällä nimenomaan koulutetumman ja sofistikoituneemman kansanosan huvia verrattuna lätkään. Esim. futiksen fanikatsomoissa pitää pukeutua hyvin tarkasti viimeisimpien trendien mukaisesti ja siellä olisi fanilta hyvä löytyä vähintään alempi korkeakoulututkinto. Ainakin yhdyssanasäännöt pitää hallita, jotta voi kokea ylemmyydentunnetta suhteessa amiksen käyneisiin lätkäfaneihin. Sen sijaan lätkäfani voi huoletta pukeutua vaikka Halpa-Hallin tai Löytötavaratalon toppatakkiin ja olla liikkeellä pelkällä peruskoulupohjalla.

Tilanne ei toki ole samanlainen sellaisissa maissa, joissa jalkapallo on ykköslaji. Siellähän futis tietenkin vetää puoleensa myös alempia kansankerroksia. Ja Amerikassa taas lätkä on isompiin palloilulajeihin verrattuna paremman väen hupia. Wikipedia kertoo:

While the NHL does not hold one of the largest fan bases in North America, it does hold one of the most affluent fan bases.[131] Studies by the Sports Marketing Group conducted from 1998 to 2004 show that the NHL's fan base is much more affluent than that of the PGA Tour.[132] A study done by the Stanford Graduate School of Business in 2004, found that NHL fans in America were the most educated and affluent of the four major leagues. They were also found to be substantially more computer literate than the other fans. Further it noted that season-ticket sales were more prominent in the NHL than the other three because of the ability of the NHL fan to purchase them, something more out of reach for fans of the other leagues.[131] According to Reuters in 2010, the largest demographic of NHL fans was highly sought after group males aged 18–34, who were also shown to be more "tech savvy" than most fans.
 

matlocker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit

No jos kyseisen lajin seuraaminen on niin hankalaa, rasittavaa ja uuvuttavaa niin eihän sinua kukaan sitä käske jatkamaan. Jos ei Crosbya ja Malkinia erota kentällä aktiivisen seuraamisen jälkeenkään niin sinulla on joko erittäin huono kuvanlaatu tv:ssä/streamissä tai sinulla on huono näkö ja erotat vain hahmot ruudussa.

Osa pelaajista pelaa myös eri kätisyydellä kuin toiset. Esimerkiksi C. Giroux pelaa rightin (oikean) puolen kätisyydellä, kun taas S. Crosby pelaa leftin (vasemman) puolen kätisyydellä. Valitettavasti Crosby sekä Malkin pelaavat leftin puolella, niin et tuosta voi heitä erottaa. Crosby sekä Malkin ovat molemmat keskushyökkääjiä, joten he eivät yleensä ole 5 vs 5 pelatessa samaan aikaan kentällä. Ylivoimalla he ovat.

Crosby on 180cm pitkä, Malkin taasen noin kymmenen senttiä pidempi. Minä ainakin erotan tuon pituuseron näytöltä...

En tiedä iästäsi mutta kannattaa miettiä onko sinulla dementia, itse ainakin kykenen muistamaan huomattavasti paremmin asioita kuin sinä (päätellen siitä mitä olet tässä ketjussa kirjoittanut).
 

HIFK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL, Barcelona, Miami Heat
Ihan mielenkiinnosta, näyttääkö IFK:n peli silmissäsi samanlaiselta? Tai siis, tällä kaudellahan se on varmaan kaikkien silmissä näyttänyt tuolta, mutta siis yleensä? Se on kuitenkin sama laji. Ja tiedätkö SM-Liiga-joukkueiden pelaajia enemmän kuin NHL:n vastaavia?

Yhtään HIFK:n peliä enkä SM-liigaa ylipäätään ole katsellut moneen vuoteen, tulokset tulee katseltua. Se riittää ainakin minulle kyseistä sarjaa, en muutenkaan ole moniin vuosiin kyseisestä liigasta ollut kiinnostunut. HIFK:n pelaajistoa en tiedä kuin ehkä pari, Summanen tuli valmentajaksi.

Tiedänhän minä NHL:n pelaajia nimeltä, ainakin siis olen kaikkien tämän kauden pelaajien nimet lukenut moneen kertaan, samoin kuin AHL-pelaajatkin melkein kaikki, mutta kun pitäisi yhdistää joku tietty pelaaja johonkin joukkueeseen, niin tulee ongelmia. En siis tiedä kaikkia Pittsburghin enkä Philadelphian pelaajia, jos pitäisi tästä lonkalta heittää.

Ja ongelma ylipäätään on siinä, että tiedän esim. Henrik Zetterbergin pelaavan Detroitissa hyökkääjänä. Nyt kun sitten pitäisi jollekkin tietämättömälle kertoa, että minkälainen hyökkääjä Zetterberg on (heikkoudet, vahvuudet, aiempi ura, pelatut ottelut, tehdyt pisteet, minkälaisten ketjukavereiden kanssa onnistuu, minkälaisten ei, minkä ikäinen, jne.), niin tulee ongelmia. Tiedän vain, että kyseessä on hyökkääjä. Seuraavaksi tulee sitten se, että pitäisi bongata kyseinen pelaaja kentältä, kun hän siellä hyörii. Seuraavaksi pitäis tehdä sama homma noin about 500 pelaajan kohdalla. Puolet tämän kauden pelaajista on ehtinyt jo aikaa sitten eläköityä, ennen kuin se skouttaaminen on valmis.

NBA:n seuraaminenhan on ihan yhtä vaikeaa ja hankalaa kuin NHL:nkin, 30 joukkuetta ja 82 ottelua runkosarjassa ja pudotuspelit päälle. Joukkuemäärä ei vähene, pelimäärä ei vähene, pelejä viikolla ihan yhtä paljon, jne. Eli hulluksi tulisi tuossakin.

Ja ongelmia ei NHL:n seuraamisessa olisi lähellekkään niin paljon, jos koko kausi kestäisi vaikka puolitoista vuotta, niin että pelien välissä olisi taukoa tasaisin väliajoin, kuten esim. NFL:ssä. Jos tuollainen pelimäärä pitää pelata, niin sitten ehdottomasti pidempi kausi. Nyt kun esim. perjantaina ei kerkiä käymään läpi torstain pelejä, lauantaina ei hirveästi kerkiä olemaan kotona kaikkien kiireiden takia, niin jää perjantainkin pelit käymättä läpi. Sitten kun sunnuntaina olisi aikaa, niin on suurin piirtein 25 peliä käymättä läpi. Ja taas sunnuntaina uudet pelit, pudotupeleissä sama homma. Edellistä kierrosta kun ei kerkiä käymään läpi, niin taas on seuraavana yönä uusi kierros. Ei muuten, mutta hulluksi tulee. NBA:ssahan on aivan sama homma, ei millään kerkiä kaikkia juttuja käymään edelliseltä yöltä läpi, kun uusia pukkaa kaksi kertaa enemmän. Ja sitten nekin kasautuvat taas uusien pelien sekaan, jne.

Kolmessa tunnissa ei millään kerkiä katsomaan kaikkia juttuja läpi, aloittelemaan ehkä, mutta pitäisi kyllä muutakin keretä päivisin tekemään. Siinä mielessä tuo NFL:n seuraaminen olisi se paras vaihtoehto, jos ei yksinkertaisesti kerkiä NHL:ää seuraamaan kunnolla, niin seuraa sitten jotain toista lajia kunnolla. NHL:n puolelle menee sitten kun on vaikka finaalit, tms. Ei vain ole muuta vaihtoehtoa, joku liiga on kuitenkin itselläni oltava, mitä seurata aktiivisesti ja tiiviisti. NHL:ään ei aika riitä millään.


Jounin blogia tulee luettua aktiivisesti, TSN on jopa Facebookissa, Jatkoajan NHL-puolella tulee vietettyä paljon aikaa, jne. Kuvaavaa oli, kun avasin Facebookin ja siellä oli ilmoitus Brian Burken potkuista. Sitten alkoi lukemaan täältä kirjoittajien mielipiteitä, kannanottoja ja muita juttuja. Niin itselläni ei ollut mitään tietoa Brian Burken historiasta, vanhoista työpaikoista (Anaheimista muistan Burken, mutta siihen ainoaan muistamiseen se jääkin, mitään käsitystä tai mielipidettä ei ole siitä, että onnistuiko vai epäonnistuiko hän), ei oikeastaan mitään muuta kerrottavaa olisi ollut kuin se, että hän on Toronton GM. Ei mitään muuta kerrottavaa tai mielipidettä tai ajatusta. Ei todellakaan ole mitään mielipidettä siihen, onko hän onnistunut Torontossa vai ei. Moni on sitä mieltä, että Burke epäonnistui, joten niin sanon minäkin. Luotan kuitenkin 90 %:iin lukijoista, joilla kuitenkin on enemmän tietoa asioista.

Tiedän siis joitakin tällaisia faktuaalisia juttuja, mutta heti kun pitäisi alkaa kertomaan jotain omia ajatuksia tai mielipiteitä asioista, niin niitä ei ole. Ei ole mitään mielipidettä siihen, onko joukkue pelannut pelinsä hyvin vai huonosti. Mistä minä tiedän, kun en tiedä mitä se hyvin tai huonosti pelaaminen tarkoittaa ihan tarkalleen. Täältä otteluseurannasta saa aina lukea pelin tapahtumat, kun ei niitä sieltä pelistä ihan omin neuvoin hoksaa, tajua tai hahmota. Eli oliko jäähy aiheellinen vai ei, jos kaikki ovat sitä mieltä, että oli, niin silloin voin itsekkin olla samaa mieltä, asioista enemmän tietävät saavat kertoa.
 

HIFK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL, Barcelona, Miami Heat
No jos kyseisen lajin seuraaminen on niin hankalaa, rasittavaa ja uuvuttavaa niin eihän sinua kukaan sitä käske jatkamaan. Jos ei Crosbya ja Malkinia erota kentällä aktiivisen seuraamisen jälkeenkään niin sinulla on joko erittäin huono kuvanlaatu tv:ssä/streamissä tai sinulla on huono näkö ja erotat vain hahmot ruudussa.

Osa pelaajista pelaa myös eri kätisyydellä kuin toiset. Esimerkiksi C. Giroux pelaa rightin (oikean) puolen kätisyydellä, kun taas S. Crosby pelaa leftin (vasemman) puolen kätisyydellä. Valitettavasti Crosby sekä Malkin pelaavat leftin puolella, niin et tuosta voi heitä erottaa. Crosby sekä Malkin ovat molemmat keskushyökkääjiä, joten he eivät yleensä ole 5 vs 5 pelatessa samaan aikaan kentällä. Ylivoimalla he ovat.

Crosby on 180cm pitkä, Malkin taasen noin kymmenen senttiä pidempi. Minä ainakin erotan tuon pituuseron näytöltä...

En tiedä iästäsi mutta kannattaa miettiä onko sinulla dementia, itse ainakin kykenen muistamaan huomattavasti paremmin asioita kuin sinä (päätellen siitä mitä olet tässä ketjussa kirjoittanut).

Tuo Malkin ja Crosby oli vain ja ainoastaan yksi esimerkki, ei siis ole kyse siitä, että erotanko heidät toisistaan, jne. vaan ylipäätään erotanko ketään yksittäistä pelaajaa muista pelaajista. Pittsburghissa on kuitenkin aika paljon Malkinin ja Crosbyn kokoisia pelaajia, joten sieltä heidän poimimisensa on ainakin itselleni haastavaa.

Kyseiset pelaajat eivät siis tasaviisikoin ole kentällä samaan aikaan, mutta itse en erota, mikä viisikko siellä parhaillaan on kentällä. Samaten valmentaja on saattanut vaihdella pelaajia viisikoiden kesken, joten en erota niitä yksittäisiä pelaajia sieltä kentältä. Kuulen vaikka selostajan sanovan Malkin, joten tiedän, että Malkin on kentällä, mutta jos valmentaja on tehnyt ketjumuutoksia, niin en tiedä, keitä muita pelaajia on kentällä. Toisekseen en todellakaan tiedä, kuka pelaa milloin missäkin.

Yhtäkkiä joku laituri saattaa siirtyä alemmas pelaamaan, pakki saattaa nousta ylöspäin, pakit vaihtaa paikkaa kesken vaihdon, sentteri saattaa vaihtaa toiseen laitaan, jne. En siis todellakaan tiedä, kuka pelaaja on missäkin päin kenttää missäkin vaiheessa vaihtoa. Tuota hahmottamiskykyä minulla vain ei ole ylipäätään edes niissä pelaamissani peleissä. Eli kun itse pelaan jotain joukkuelajia, niin itselläni on aina ollut vaikeuksia tilan, pelitilanteen, jne. hahmottamisessa. Minulla on siis vaikeuksia lukea yksinkertaistakin peliä ja liikkua sen mukaan. Pelitilanteen lukeminen, hahmottaminen, pelisilmän käyttö, jne. ovat aina olleet erittäin vaikeita minulle. On ylipäätään sama, missä porukassa pelaan, niin olen aina kaikista eniten hukassa sen oman pelipaikan kanssa.

Televisiolta katsoessa en, ihan totta puhuen, erota kuin kymmenen pelaajaa, joista osalla on eri väriset asut kuin toisella. Niin se vain menee. Mitään järkevää sanottavaa ei löydy esim. joukkueen hyökkäyspelistä tai puolustuspelistä tai ylivoimasta, jne. kun ei ylipäätään tiedä, miten sitä pitäisi pelata. Tietysti niin että itse tekisi mahdollisimman monta maalia ja päästäisi mahdollisimman vähän maaleja, mutta tarkoitan paljon tarkemmin ja yksityiskohtaisemmin.

Itseltäni menee siis puolustajat ja hyökkääjät keskenään sekaisin, kun joku pakki saattaa nousta ja joku hyökkääjä tulla alemmas. Tämän takia se on itselleni sitä, että kymmenen pelaajaa sohii siellä kentällä sinne tänne kuin päättömät kanat vailla päämäärää ja joskus tulee maaleja. En tiedä miksi, mutta joskus se kiekko sinne maaliin menee. Mitään mielipidettä ei joukkueen pelaamisesta ole, muuta kuin se, mitä tänne otteluseurantaan tai kausiketjuihin kirjoitetaan. Jos sanotaan, että Letang pelasi hyvin tai että Zetterbergillä ei kulkenut, niin sitten voin muillekin sanoa samat asiat. Mitään omaa käsitystä kummankaan pelaamisesta ei ole.
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs

Ihan oikeasti, näiden kirjoitustesi perusteella vaikuttaa, että sinulla on jotain vialla aivoissa. Enkä siis tarkoita tätä nyt negatiivisesti eikä tarkoitus ole haukkua sinua. Jos ei omaa mielipidettä pysty muodostamaan, eikä säännöllisellä seuraamisella/lukemisella pysty muistamaan asioita, viittaa se jonkinlaiseen psyykkiseen häiriöön. En ole asiantuntija näissä asioissa, joten sen enempää en lähde arvuuttelemaan.

Suosittelen joko ammattilaisen pakeilla käymistä tai sitten helpompana vaihtoehtona koko jääkiekon seuraamisen jättämistä. Tietysti tuo ensimmäinen auttaisi varmasti elämässä muutenkin.
 
Ihan oikeasti, näiden kirjoitustesi perusteella vaikuttaa, että sinulla on jotain vialla aivoissa. Enkä siis tarkoita tätä nyt negatiivisesti eikä tarkoitus ole haukkua sinua. Jos ei omaa mielipidettä pysty muodostamaan, eikä säännöllisellä seuraamisella/lukemisella pysty muistamaan asioita, viittaa se jonkinlaiseen psyykkiseen häiriöön. En ole asiantuntija näissä asioissa, joten sen enempää en lähde arvuuttelemaan.

Mitä veikkaat: jos kaveri olisi oikeasti niin kassalla kuin esittää olevansa, kykenisikö se tuottamaan noin oikeakielistä ja jäsenneltyä tekstiä? En ole mikään päälääkäri minäkään, muttaa soppiihan tuota epäillä.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Suosittelen joko ammattilaisen pakeilla käymistä tai sitten helpompana vaihtoehtona koko jääkiekon seuraamisen jättämistä. Tietysti tuo ensimmäinen auttaisi varmasti elämässä muutenkin.
Suosittelen kanssakirjoittajia vaikkapa pidättäytymään kommentoimasta, jos jahkaamisen ulkoinen ilmentymä eli kävelyn kehä ei miellytä. Keskustelusta ei nimittäin tule liioin lasta eikä paskaa tämän nimimerkin kanssa, jos asetelma on yhtään sama kuin naisasiaketjun turinoinnissa aiemmin. Ei ole sattumaa että nimimerkillä on ikuinen banni vapaan keskustelun puolelle.

Pahoittelut välihuudosta. Toivotan kuitenkin nimimerkki HIFK:lle tsemppiä ja nousujohteista uraa lätkäkirjoittajana.
 

HIFK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL, Barcelona, Miami Heat
Mitä veikkaat: jos kaveri olisi oikeasti niin kassalla kuin esittää olevansa, kykenisikö se tuottamaan noin oikeakielistä ja jäsenneltyä tekstiä? En ole mikään päälääkäri minäkään, muttaa soppiihan tuota epäillä.

No kirjoittamisessa on se hyvä puoli, että voi miettiä pitkäänkin aina mitä tekee. Lätkäkaukalossa tai futiskentällä ei välttämättä ole kuin sekunnin murto-osa aikaa tehdä ne ratkaisut, nopeasti täytyy päättää ja hahmottaa, mihin liikkua seuraavaksi, jne.

Eikä siinä, voihan siis kijoitustaidot olla vaikka kuinka ja hyvät, mutta eihän tilan ja ajan hahmottamiseen mitenkään liity. Tai siis siihen, että erottaa kaikki pelaajat kentältä, huomaa heti, kenen piikkiin omiin mennyt maali meni, tms.

Eli vaikka kirjoitustaidot ovatkin kieltämättä hyvät, niin silti itselläni on aina ollut vaikeuksia hahmottamisen kanssa. Se tulee esiin kaikessa mitä tekee. Ja aina olen ollut sellainen ihminen, että kun jostakin innostun, niin sitä tehdään kunnolla tai sitten ei ollenkaan. Puolittain en ala tekemään mitään, mistä olen kiinnostunut. Vaikka opiskelut, kun opiskelen jotain alaa tai kurssia, niin se tehdään joko täysillä ja kunnolla tai sitten ei tehdä ollenkaan ja tehdään jotain muuta. Sama tässäkin, joko seuraan NHL:ää kunnolla tai sitten en ollenkaan. Katson satunnaisesti jotain pelejä esim. finaalipelejä ja muuten jätän liigan seuraamisen kokonaan ja teen jotain muuta.

Enkä vain jaksa kiinnittää huomiota mihinkään Selänteen pelaamiseen, jos en pysty kaikkia muita joukkueita ja pelaajia seuraamaan ihan yhtä lailla. Granlundin peliä on ainakin omalla kohdallani ihan turhaa seurata, jos ei pysty yhtä paljon seuraamaa esim. Yakupovin, Conacherin, Huberdeaun, jne. pelaamista. Aika vain loppuu kesken, kun pitäisi tehdä paljon muutakin. Kolmessa tunnissa pääsee varmasti ihan hyvin alkuun, mutta kun välillä ei ole aikaa seurata sitäkään päivässä. Siitähän lähti ylipäätään koko ketjun idea tulille, että miten porukalla riittää aikaa seurata liigaa niin paljon. Itselläni kuitenkin on paljon kaikkea muutakin tekemistä, vaikka se NHL nyt ensimmäisenä onkin mielessä. Tosin muutamaan päivään en ole liigaa seurannut yhtään, ihan vain sen takia, kun aikaa ei olisi kunnolla seurata. Mitään pintaraapaisua ei kiinnosta tehdä.

MM-kisoja en ole A-maajoukkueen osalta katsonut neljään vuoteen muuta kuin Suomi-Ruotsi finaalimatsin. Ei kiinnosta kyseiset pippalot vähääkään. Mitä merkitystä on jollakin maailman mestaruuskisoilla, jos osa maailmanhuipuista pelaa samaan aikaan änärin pudotuspelejä. Eihän futiksen puolellakaan järjestetä kisoja niin, että Ronaldo, Messi, Casillas, Iniesta, Huntelaar, Xavi, Rooney, jne. pelaavat seurajoukkuepelejä samaan aikaan.

Alle 20-vuotiaiden MM-kisoja olen katsonut nyt kolmet kisat peräkkäin. Melkein kaikki Ruotsin, USA:n, Kanadan, Tsekin ja Venäjän pelit olen katsonut. Suomen pelejä sen mitä TSN:ltä on näytetty ja viime kisoista kaikki alkusarjan matsit. Ei varmasti tarvitse erikseen mainita, että aivan yhtä kujalla, ellen vielä enemmänkin olin kyseisten pelaajien kohdalla. Määttää en muista nähneeni kertaakaan, vaikka moni häntä haukkuikin. Granlundia en bongannut jäältä kertaakaan, muuten kuin hidastuksissa, kun selostajat hänet mainitsivat. Korpisalon bongasin maalilta ja oli ainakin Ruotsi-pelissä aivan täysseula. Omasta mielestäni siis.

Eli NFL kutsuu, valitettavasti.
 
Viimeksi muokattu:

euron kolikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Aika ihmeellistä tulla jääkiekkoaihen keskustelupalstan nhl osioon itkemään sitä, että ei ymmärrä lajista mitään. Liian hankalaa seurattavaa.

Lockoutin aikana tossa syksyllä meikäläinenkin ajatteli, että pitää varmaan sitten jotain NBA:ta alkaa seuraamaan ajan kuluksi. Aika pian kuitenkin totesin samoja oireita mitä nimim. HIFK täällä, että en ymmärtäny lajista mitään enkä tunnistanu pelaajia. Eikä tässä iässä nyt muutenkaan ole enää aikaa eikä mieltä alkaa perinpohjin tutustua uuden lajin nyansseihin. Totesin, että tää laji ei ole minulle, mutta en mä nyt helvetti mene minnekään koripallofoorumille avautumaan, että pelejä on liikaa enkä ehdi tutustua lajiin.
 

HIFK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL, Barcelona, Miami Heat
Siis ketjun idea lähti nimenomaan siitä, että kuinka muut nimimerkit täällä kerkiävät seuraamaan NHL:ää, kun kuitenkin käyvät töissä, opiskelevat, harrastavat kaikkea, osalla saattaa olla perhettä, jne.

Itsellä kun ei millään vain riitä aika seuraamaan pelejä, pelaajia, joukkueita, jne. lähellekkään niin paljon, kuin olisi intoa.

Ja lajia olen seurannut aktiivisesti Selänteen Kannuvoiton jälkeen, joka viikko katsellut pelejä paljon, lukenut Niemisen blogia, Jatkoajasta olen lukenut lähes kaikki NHL:ään liittyvät kausiketjut (joskus on jäänyt joidenkin päivien viestejä lukematta, mutta pääsääntöisesti kaikki kirjoitukset olen lukenut), joskus jopa otteluketjutkin, herännyt yöllä katselemaan pelejä vaikka olisi töitä seuraavana päivänä, seurannut twittereitä, viettänyt lauantai ja sunnuntai-iltoja NHL-kiekon parissa, jne. Noilta Philadelphialta ja Pittsburghilta olen katsellut lähes kaikki keskinäiset pelit viimeisen viiden vuoden aikana, pudotuspelit mukaanlukien. Kumpaakin joukkuetta on tullut katseltua reilusti myös muita joukkueita vastaan, johtuen lauantain ja sunnuntain iltapäiväpeleistä.

Detroit on erittäin tuttu finaalikeväistä lähtien, suurimman osan peleistä katselin silloinkin. Chicagolta katsellut lukemattomia pelejä, varsinkin silloin mestaruuskeväältä, jne. Ja kyllähän omat opiskeluni selvästi kärsivät aikoinaan siitä, että NHL kiinnosti rutkasti enemmän kuin koulutehtävät. Jäivät monesti tehtävät tekemättä pelien ja seuraamisen takia.

Mutta ei vain sitten tämä laji sovi itselleni. NFL:ssä sentään on jonkinlaista taukoa, että kerkiää seuraamaan ihan kunnolla kyseistä liigaa. Jonkun peli saatan joskus NHL:stä katsoa, mutta jos tuo laji ei vain itselleni sovi, niin sitten täytyy katsoa jotain muuta. Ja onhan tältä palstalta lähtenyt paljonkin hyviä NHL-kirjoittajia pois (Chip Whitley lähti jo aiemmin, missä nuck? Evil lähti New Jerseyn osastolta pois, hyvää settiä häneltäkin. Doaner teki aiemmin erittäin hyviä ja koottuja ennakoita Phoenixin kausiketjuissa, nyt näkyy vain harvakseltaan, jne.)

Eli Super Bowl vain seurantaan ja sitten valmistautumaan syyskuun avauspeleihin. Nyt ainakin pitäisi hyvin olla aikaa seurata joukkueiden kokoamista, seurata erilaisia pelaajia, käydä seurojen historiaa läpi, jne. Ehkä tuota lajia pystyy helpommin seuraamaan, eikä aina ole niin kiire käydä jotain kierrosta läpi.

Ja itse asiassa paljon parempi fiilis, kun ei tarvitse stressata siitä, että kerkiää käymään ylipäätään ne kierrokset läpi ennen seuraavia pelejä. En ole muutamaan päivään katsonut kuin tulokset, eikä tarvitse miettiä mitään. Saa olla NHL:n suhteen ihan rauhassa. Yleensä se on aina tarkoittanut sitä, että on aivan helvetillinen kiire käydä yön tapahtumia läpi ja aikaa ei paljoa. Edelliseltä kierrokselta ei ole kerinnyt pelejä katsoa ja taas tulisi uusia. Ei ole mitään stressiä siitä, että ehtii käydä eri juttuja läpi. Aina kun kausi alkoi, se tiesi aivan järjetöntä stressiä kesän puoleen väliin asti. Pelejä paljon, tilanteita paljon, tapahtumia paljon hyvin lyhyessä ajassa, mutta aikaa todella vähän.

Lockoutin aikana tuli seurattua työehtosopimuskiistaa tarkasti, mutta koko ajan sitä vain ajatteli, ettei kautta aloitettaisi lainkaan. Saa olla ihan rauhassa, eikä tarvitse stressata. Kun niitä läpikäytäviä tapahtumia on lukematoman määrä ja kaikesta haluaisi olla tarkkaan perillä, niin se tietää pelkkää stressiä ja paskaa puolen vuoden ajan. Kun kausi sitten viimein päättyy, niin fiilis on aika helpottunut. Tietysti draftiaika on todella rasittava, seurattavia pelaajia on niin paljon, että pää hajoaa. Kesän vapaa-agenttijutut ovat niin suuri juttu täällä Jatkoajassakin, että viestejä ja juttuja tulee joka päivä lukematon määrä. Ei vain pysy perässä eikä aika riitä. Monen monta tuntia päivässä, joskus jopa seitsemän tuntia kesähelteillä kotona seuraamassa päivän tapahtumia, kun voisi kesällä tehdä jotain muutakin.

Eli vaikka NHL onkin ollut erittäin suuri osa elämääni, niin aivan varmasti tekee hyvää irroittautua koko liigasta. Ei tarvitse järjestellä koko päivän asioita sen mukaan, että kerkiää kiekkoa seurata, eikä ennen kaikkea tarvitse stressata siitä, että kerkiää käymään kaikki jutut läpi päivän aikana.
 
Viimeksi muokattu:

euron kolikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Nyt ainakin pitäisi hyvin olla aikaa seurata joukkueiden kokoamista, seurata erilaisia pelaajia, käydä seurojen historiaa läpi, jne.

Jos alat NFL offseasonia seuraamaan samalla intensiteetillä mitä NHL lätkää, niin voin sanoa, että pian olet ihan samankaltaisisas ongelmissa. Jenkkifutiksessa vasta niitä twitterpäivityksiä sun muita seurakohtaisia uutisia tulee jatkuvalla syötöllä vaikka ei kausi ole edes käynnissä.
 

Caney

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers, Liverpool FC
En tiedä, pitäiskö tähän tarttua, mutta eipä tässä erätauolla muutakaan tekemistä ole.

Niin kuin joku muukin ehti jo ehdottaa, niin mikset keskity rauhassa yhden, max kahden jengin otteisiin ja kohdista aikasi vain tietyille jengeille, esim. mainitsemillesi Flyersille ja Pensille. Jos tuntuu vaikealta seurata koko liigaa (harva seuraa 30 jengiä, jokaista pelaajaa ja jokaista yön highlightiä ja pitää harrastuksenaan NHLllää kuvailemaasi tyyliin), niin ota ihmeessä se 1-2 jengiä sieltä ja seuraa niitä ja keskity. Keskity katsomaan tiettyjä pelejä esim. vain silloin, kun aikaa löytyy. Täten ei tunnu pakkopullalta ja seuraaminenkin tuntuu mukavammalta, kun et ole television/tietokoneen ääressä pakon takia.

1-2 jengiä, pelejä sieltä täältä, seuraa pelaajia ja se siitä, ihan perus casual-fanin hommaa, joita suurin osa meistäkin on.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös