NHL:n maaliennätyksen metsästys

  • 637 793
  • 2 319

WildThing

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät ja Minnesota Wild
Mukavasti hyytynyt lapsien ystävä.
En ole uskonnollinen, mutta uskon karmaan. Jos tuet lapsien raiskauksia naapurimaassasi niin karma tulee.
Jäämme seuraamaan karvaisen diktaattorin tukijan uran jatkoa.
 
Viimeksi muokattu:

Polvivaiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Detroit Red Wings
Justin Abdelkader on ennemmin THE 8, kuin ketjun päähenkilö. Toivottavasti ei tee loppukaudella enää kovin montaa maalia.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Takaisin päiväjärjestykseen:

0+0=0 -1

Hyvää joulua kaikille!
Hyvää joulua!

Lähteeköhän tuosta uusi ennätysputki? Enää tarvitsee vetää vain 21 ottelua putkeen kiikareilla. Henkilökohtaiseen ennätykseen riittää tosin vaatimattomat 14 ottelua tämän päälle. Jännä nähdä riittääkö puristus vielä tällaisiin suurtekoihin vai jääkö Gretzkyn lukemat haaveeksi tältäkin osalta?
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Jälleen saatiin ennätysjahdin suhteen juna takaisin raiteilleen, Ovechkinille tältä kaudelta tutut kiikaritehot joten ennätykseen on edelleen matkaa 66 maalia. Eihän tuo nyt edelleenkään paljon ole kun ottaa huomioon sen että Ovechkinilla on tämän kauden jälkeen vielä kaksi kautta sopimusta jäljellä, mutta kun tällä kaudella on selvästi tie noussut pystyyn maalinteon suhteen niin kyllähän tämä paremmalta näyttää sen suhteen että Gretzkyn ennätys pysyy rauhassa.

Täällä on kait jonkin verran ollut puhetta siitäkin että Ovechkin on ollut "epäonninen" maalinteon suhteen, eli onko täällä nyt maaliodottamaa tai muuta seurailtu ja Ovylla vissiin "pitäisi" olla hieman enemmän maaleja. Nythän tuo on menossa huikeaan 16 maalin kauteen, toivottavasti tahti pitää. Tein tuossa pieniä laskutoimituksia, eli jos Ovechkinin "tuuri" paranisi ja saisi vaikka sen 20 maalia tähän kauteen ja pelaisi sen jälkeen kaksi keskimäärin 25 maalin kautta, niin sopimuksen jälkeen lukema olisi 892 maalia. Gretzkyn lukemahan on siis 894. Toki, jos hyvin käy niin Ovechkin jatkaa tällä vahvalla maali per 15 peliä tms. tahdillaan, niin loppukauden aikana niitä maaleja tulee sen kolme kappaletta.

Mutjoo anyway, inhottavan lähellä tämä niljake kuitenkin kaikesta huolimatta on tuota Gretzkyn ennätystä. Vaikka mies taantuisi tuollaiseksi 15-20 maalin pelaajaksi, niin silti minusta tuntuu siltä että tuolla ne sorvaa tämän nykyisen sopimuksen jälkeen tuollaisen "kausi kerrallaan" -pahvin ja Ovechkin runtataan vaikka väkisin tuon tilaston kärkeen. Aiemmin seurasin innoissani ja mielenkiinnolla tämän tilaston kehitystä, mutta nykyään tunnetuista syistä johtuen kelkka on kyllä minullakin kääntynyt ihan täysin tämän suhteen. Jos tuon Gretzkyn ennätyksen joku rikkoo, niin menkööt sitten vaikka esim. Matthewsille, Bedardille tai McDavidille. Tai ihan kelle tahansa muulle.

Mitä nyt toki vielä noihin Ovechkinin tilastoihin tulee, niin jos tässä nyt jätetään ihan kaikki kaukalon ulkopuoliset asiat pois niin sinänsä on ihan perusteltua puhua NHL:n historian parhaasta maalintekijästä, vaikka mies nyt ei sinne tilaston ykköspaikalle nousisikaan. Maalimäärien vähenemisestä on puhuttu, mutta jo ihan Ovechkinin aikakautta kun seuraa niin pari asiaa nousee esille:

-Jos Ovechkin olisi päivänkin vanhempi, niin tämä olisi todennäköisesti varattu jo vuoden 2003 draftissa
-Varattiin vuonna 2004, mutta heti sen jälkeen tuli työsulku joka kesti koko kauden
-Yllä mainituista asioista johtuen Ovechkin "menetti" itsestään riippumattomista syistä ainakin yhden kauden, eihän mies välttämättä heti kaudeksi 2003-04 olisi NHL:ään lähtenyt mutta ehkä tuo 2004-05 olisi tullut kysymykseen ilman työsulkua?
-Myöhemmin uralle mahtuu toinenkin työsulku kaudelle 2012-13, tuolloin tuli kuitenkin se 48 peliä mutta jälleen itsestään riippumattomista syistä +30 peliä meni ohi
-Tämän jälkeen sitten vielä runkosarja 2019-20 keskeytettiin korona vuoksi (Ovylle 48 maalia 68:ssa pelissä) ja seuraava kausi 2020-21 oli tynkäkausi niin ikään koronan vuoksi, silti 24 maalia 45:ssä pelissä

En siis edelleenkään missään nimessä toivo että Ovechkin tuota ennätystä rikkoo, mutta onhan sekin sanottava että jos edes jotkut näistä yllä mainituista jutuista olisivat menneet toisin, niin Ovechkin saattaisi nyt jo olla NHL:n maalipörssin kaikkien aikojen ykkönen, tai sitten puhuttaisiin jostain ihan hyvin pienestä erosta. Ehkä tuo ylläoleva todistaa sen että kiekkojumalat haluaa Gretzkyn edelleen pysyvän ykkösenä, mutta Ovechkin tuntuu kyllä vittumaisen hyvin pistävän näille kampoihin.

Toivottavasti Ovechkin häviää tämän kilpajuoksun.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
@Roger Moore ei se Ovien jahti pelimäärästä tule kiinni jäämään. Jos ei nyt mitään vakavaa loukkaantumista iske, niin tulee pelaamaan enemmän pelejä urallaan NHL:ssä kuin Gretzky ja sitä kautta saamaan tasoitusta.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
@Roger Moore ei se Ovien jahti pelimäärästä tule kiinni jäämään. Jos ei nyt mitään vakavaa loukkaantumista iske, niin tulee pelaamaan enemmän pelejä urallaan NHL:ssä kuin Gretzky ja sitä kautta saamaan tasoitusta.
Niin siis nimenomaan menee peleissä ohi kaikesta huolimatta, mutta pointti nyt oli enemmän siinä että Ovechkin "menetti" niitä pelejä ihan jo tuolla prime-vuosillaan ja sitten vielä uudelleen koronapandemian vuoksi. Ei ollut enää ehkä ihan primessaan, mutta silti laskennallisesti 50 maalin mies edelleen.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Miksi jengi täällä kirjoittelee Ovesta #8? Mielestäni ton kunnian kuuluu vain yhdelle suomalaiselle legendalle.
Totta, Juhani Tammiselle. Ai miksi? Pelasi urallaan MM-kisoissa yhteensä 88 ottelua eli ei ole ainoastaan kasi, vaan TUPLA-KASI! Take my word in case epäselvää!

Lisäksi, Tami on jääkiekkoleijona #79. Ja miten tuo 79 saadaan? No tietysti laskemalla yhteen 71+8=79. Jälleen aukoton todiste siitä että Tami on herra kasi.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, KiPa-90, KuPS, Valioliiga ja NHL yleisesti
Totta, Juhani Tammiselle. Ai miksi? Pelasi urallaan MM-kisoissa yhteensä 88 ottelua eli ei ole ainoastaan kasi, vaan TUPLA-KASI! Take my word in case epäselvää!

Lisäksi, Tami on jääkiekkoleijona #79. Ja miten tuo 79 saadaan? No tietysti laskemalla yhteen 71+8=79. Jälleen aukoton todiste siitä että Tami on herra kasi.
Ja jos mennään tarkempiin yksityiskohtiin niin eikös Tami nimenomaan vuonna 1971 kaatanut Neuvostoliiton. Tässä on nyt selvästi ylemmät johdatukset mukana.

Itse ketjun aiheeseen, seurasin vielä muutama vuosi sitten todella tarkkaan tätä maalijahtia. Siellä jäi Selännettä, Lemieuxia, Yzermania, Hullia, Jagria ja Howea lähes iltatoisen jälkeen taakse. Nyt lähinnä oksettaa tämä koko kaveri, syistä jotka jokainen täysjärkinen ihminen täällä jakaa. Toivotaan että #99 pitää paikkansa tai olkoot se sitten McDavid tai Matthews kuka sen tulee joskus rikkomaan.

Toivon Crosbyn pelaavan vielä tällä nähdyllä tasolla usean huippukauden, niin saadaan loppu siitäkin että kumpi oli parempi. Kuten vuosi sitten Qatarissa viimeistään selvisi Messin ja Ronaldon välienselvittely, että kumpi on jalkapallomaailman ykkönen.
 

JuiWSH

Jäsen
Ymmärrän että siellä päässä korpeaa
Mistä tiesit? En ole viikkoihin nukkunut kunnolla koska joku venäläinen putinisti ei ole tehnyt maaleja maailman toisella puolella :(

Trumppi on idiootti ja toivottavasti ei taloon enää pääse, mutta kertoisitko, että mitä yhtä hirveää hän on tehnyt,
Oletko seurannut miestä? Kyseessä on ihan täysin Putinin pussiin pelaava psykopaatti, joka on omien etujensa vuoksi pilannut ihmisten elämiä aikoinaan bisnesmiehenä ja sen jälkeen presidenttinä, sekä vaikuttaa vahvasti siltä että hän pyrkii rapauttamaan amerikkalaisen demokratian jos pääsee takaisin valtaan. Tämän lisäksi myös Trumpin aikakaudella amerikkalaisarmeija on ollut kalistelemassa sapeleita maailmalla. Trump ei ole yltänyt toki samalle tasolle, mutta suurin ero lieneekin siinä että hän on ehtinyt olla vallassa vain 4 vuotta demokraattisessa maassa.

Eli koska Teemun trumpismi, niin Ovechkinin kannatus Ukrainassa tapahtuvalle tappamiselle, lasten varastamiselle ja muulle täystuholle on ok? Vai mikä pointti tällä whataboutismilla on?
Annas kun boldaan viestistäni sen varsinaisen pihvin.
Oechkinista saa olla pitämättä niin paljon kuin haluaa, ja pitäisin jopa outona jos jokainen tällä palstalla ei ainakin jollakin tavalla näe häntä kyseenalaisessa valossa. On kuitenkin absurdia ja täysin naurettavaa, että täällä tietty porukka koittaa vääntää jotain mielikuvitusjumppaa, jolla yrittää uudelleenkirjoittaa NHL-historiaa sekä vääntää realismia oman narratiiviinsa trumpistin kasipallot suussa.
Maailma ei toimi niin, että koska yksi teki väärin niin nyt jokainen voi tehdä väärin. Sen sijaan täysin varaukseton yhden henkilön lipominen, erityisesti ketjussa jossa dissataan toista henkilöä samanlaisista asioista, on kyseenalaista ja tekipyhää. Eikö? En pidä Teemua paskana jätkänä, mutta suhtauhtuisin myös häneen ja hänen sanomisiin varauksella poliittisten kannanottojensa takia.

Teemu Selänteen politiikan mieltymykset. Stubb. Donald Trump. Pelastakaa Lapset ry.

Mä luovutan ja lähden keskustelemaan kellarin rottien kanssa jääkiekosta
Tämä jääkiekon ylilautahan on juuri nyt "peisetti". Vielä vähän antisemitismiä kun saataisiin tähänkin ketjuun niin avot!
 

Polvivaiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Detroit Red Wings
Mistä tiesit? En ole viikkoihin nukkunut kunnolla koska joku venäläinen putinisti ei ole tehnyt maaleja maailman toisella puolella :(


Oletko seurannut miestä? Kyseessä on ihan täysin Putinin pussiin pelaava psykopaatti, joka on omien etujensa vuoksi pilannut ihmisten elämiä aikoinaan bisnesmiehenä ja sen jälkeen presidenttinä, sekä vaikuttaa vahvasti siltä että hän pyrkii rapauttamaan amerikkalaisen demokratian jos pääsee takaisin valtaan. Tämän lisäksi myös Trumpin aikakaudella amerikkalaisarmeija on ollut kalistelemassa sapeleita maailmalla. Trump ei ole yltänyt toki samalle tasolle, mutta suurin ero lieneekin siinä että hän on ehtinyt olla vallassa vain 4 vuotta demokraattisessa maassa.


Annas kun boldaan viestistäni sen varsinaisen pihvin.

Maailma ei toimi niin, että koska yksi teki väärin niin nyt jokainen voi tehdä väärin. Sen sijaan täysin varaukseton yhden henkilön lipominen, erityisesti ketjussa jossa dissataan toista henkilöä samanlaisista asioista, on kyseenalaista ja tekipyhää. Eikö? En pidä Teemua paskana jätkänä, mutta suhtauhtuisin myös häneen ja hänen sanomisiin varauksella poliittisten kannanottojensa takia.


Tämä jääkiekon ylilautahan on juuri nyt "peisetti". Vielä vähän antisemitismiä kun saataisiin tähänkin ketjuun niin avot!
Meinaatko ettei tämä amerikkalaisarmeija ole kalistellut sapeleita myös ennnen Trumpia ja myös hänen jälkeensä? Nyt anteeksi vain menee suuremman diktaattorimulkun titteli naapurin edustajalle. Trump on toki helkkarin arveluttava jätkä, mutta ei nykyisessä valossa voi millään tasolla rinnastaa Putiniin, joka kamppailee samassa sarjassa aivan oikeiden hirmuhallitsijoiden kanssa.

Ja jottei mene pelkästään ketjun täysin objektiivisen aiheen ulkopuolelle, niin toivottavasti päähenkilö laukoo taas seuraavassa pelissä pelkkiä tolppia ja pleksejä
 

Animal

Jäsen
Mites Teemu ja tämän avoin Trumpismi?
Näkisin, että siinä on kuitenkin "ihan pieni ero", jos Amerikassa pysyvästi asuva varakas suomalainen näkee kiistanalaisen republikaani-populistin linjauksissa jotain hyvää, kun taas toinen on venäläinen, joka on saanut kaiken vaurautensa lännestä, asuu USA:n pääkaupungissa ja pystyy täysin vapaasti seuraamaan mitä tahansa länsimaista mediaa ja silti tukee avoimesti maansa diktaattoria ja toistelee tämän propagandaa. Selänne varmasti on opportunisti ja peilaa USA:n politiikkaa varakkaiden golf -kavereidensa mielipiteiden kautta, mutta toinen on yksinkertaisesti vain tyhmä.

Trumpia voi täysin perustellusti haukkua ja käytöstä inhota ja halveksua, mutta ei hänellä ole sentään mitään verrannollista syntilistalla mitä Putinilla ja Kremlin rikollisilla.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Ketjunoottia odotellessa menen aiheeseen ja kerron mielipiteenäni, että voihan se olla, että lasten rakastajan selkä on maalinteon osalta lopullisesti katkennut. Koko kausi aivan vaihtopenkin alle. Voisiko olla, että isänmaa kutsuu poikaansa kauden jälkeen tai kenties kesken kauden? Sitten vähän NHL-propakantaa à la Bettman siihen, että vihamieliset ja muutenkin ikävät ihmiset aiheuttivat maalihanojen sulkeutumisen kuin sillä SaiPan pakilla aikoinaan, vaikka ei Lappeenrannastakaan aron poikien ihqumaahan pitkä matka ole. Ehkä lapsen rakastajaa painaa se, mihin hän on joutunut, minkä keskelle, ja tahtoisi vain rakastaa mutta ei voi kun Vlad Seivästäjä suuttuisi? Kyllä vasemmalla laiturillakin voi tunteet olla, vaikka muuta puhutaankin. Itkeskelee yksinänsä, että olen minä varsinainen durak.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Oli tuossa Tampaakin vastaan ihan hyviä paikkoja, omasta mielestäni peli ei ole oikein muuttunut parista edellisestä kaudesta. Ikävä kyllä edelleen adv. statsit ovat ihan hyvät, ei vaan nyt mene sisään mistään.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK

Melkein kaksi viikkoa vanha uutinen, mutta koska Ovien maalitahti ei ole pahemmin kohentunut noiden päivien aikana, on tämä edelleen varsin ajankohtainen artikkeli.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös