Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Ihmettelen joka kerta NHL.comin draft-toimittajien lähes identtisiä listoja.
Kattelin ihan huvikseni niiden viime vuoden listan:
Pojat saivat kärkikaksikon oikein + Kinghtin Floridaan. Kimelman sai oikein Broberg Edmontoniin ja Podkolzin Vancouveriin. Morreale ja Legape taas osu siinä että Zegras meni Anaheimiin. Pojat veikkaili Cole Caufieldin menevän sijoilla 7 tai 8, mutta meni sitten sijalla 15. Pelaajan koko sen sitten sinne tiputti ja siksi mua on tässä koko ajan mietityttänyt miten korkealle uskaltaa Cole Perfettin, Marco Rossin ja Seth Jarvisa veikkailla. Varsinkin kun nyt on pleijariaika ja kamppailupelaaminen on taas kunniassa.
 
Requiescat in pace. Kiekko-Espoo 1984 - 2016 Espoo Blues

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Draft-ketjun spekulointi aiheutti tarpeen tulla arpomaan. Oma sivistymätön arvaukseni Top 20, mallia final edition:

1. Alexis Lafreniere - Rangers
2. Quinton Byfield - Kings
3. Tim Stùtzle - Senators
4. Cole Perfetti - Red Wings
5. Lucas Raymond - Senators
6. Jamie Drysdale - Ducks
7. Marco Rossi - Devils
8. Yaroslav Askarov - Sabres
9. Jake Sanderson - Wild
10. Anton Lundell - Jets
11. Alexander Holtz - Predators
12. Jack Quinn - Panthers
13. Seth Jarvis - Hurricanes
14. Dylan Holloway - Oilers
15. Kaiden Guhle - Maple Leafs
16. Rodion Amirov - Canadiens
17. Dawson Mercer - Blackhawks
18. Braden Schneider - Devils
19. Connor Zary - Flames
20. Lucas Reichel - Devils
 
"falling isnt´flying, floating isn´t infinite"

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Tää piti olla vuosi ja drafti johon ei pitänyt perehtyä ihan samalla tavalla kuin aikaisempiin. Mutta sitten keväällä koronaevakko aika mökillä muutti kaiken ja oli aikaa perehtyä prospectehin vähän liikaakin. Tässä on nyt sitten meikäläisen mokki vaikka kahden vikan varausvuoron järjestys ei ole vielä 100% varma.

1. New York Rangers: Alexis Lafrenière (LW)
- Kolme asiaa on varmaa ennen draftia. Lafrenière menee ykkösenä, Washington Capitals ei taaskaan varaa yhtään suomalaista ja hirveesti huhuillaan ennen draftia siitä kuinka Montreal koittaa saada ykkösvarauksen itselleen. Mutta Lafrenière matkaa New Yorkiin ja vie Kakolta ykköspoju aseman median kiintospisteenä joka varmasti passaa Kaapolle.

2. Los Angeles Kings: Quinton Byfield (C)
- Kakkoseksi ranakattu Byfield menee sitten kakkosena. Näin BLM-vuonna sopii hyvin Kingsin diveristy ohjelman kansikuvapojaksi.

3. Ottawa Senators: Tim Stützle (C/LW)
- Saksalaisia pidetään huumorintajuttomina ja Ottawaa tylsänä kaupunkina. Match made in heaven siis. Väkkäränä luistelijana Stützle tuo sitä kauan kaivattua näyttävyyttä Senatorsin kokoonpanoon.

4. Detroit Red Wings: Yaroslav Askarov (G)
- Yzerman yllättää jälleen ja napaa Askarovin. Tampassa varasi Vasilevskiyn ekalla ja Askarovia on pidetty jopa häntä parempana veskarilupauksena. Venäläiset osaa selkeesti noi veskarihommat ja 3/4 NHL semi-finaalien jengien ykkösmaalivahdeista oli venäläisiä. Jos taas Askaroviin tulevaisuuten ei ole luottoa niin ehkäpä se yllärivalinta on Anton Lundell!

5. Ottawa Senators: Jamie Drysdale (RD)
- Ottawalla on kolme ykköskieroksen varausta joten varmaan käyttävät niistä yhden pakkiin. Joten napaavat sitten draftin parhaan pakin joka on vielä rightti ja Ontarion oma poika. Huonoja uutisia Lassi Thomssonille joka saa nyt sitten opetella soittamaan kakkosviulua.

6. Anaheim Ducks: Jake Sanderson (LD)
- Anaheim fanit kokee kunnon déjà-vu kun 6 vuorolla varataan leftin pakki. Vuonna 2012 tuli ylättäen Hampus Lindholm nyt Sanderson. Päätökseen vaikuttaa se että Anaheimilla on vielä toinen varausvuoro ykkösellä ja sillä saattaa saada vielä hyvän laiturin.

7. New Jersey Devils: Lucas Raymond (RW/LW)
- New Jersey valitsee parhaam mahdollisen laiturin Hughesin ketjukaveriksi. Raymondin osake laski hieman vuoden aikana, mutta on hyvä kahteen suuntaan ja hyvä luistelija joten sopii hyvin tulevaisuudessa Hughesin laidalle.

8. Buffalo Sabres: Alexander Holtz (RW)
- Viime draftissa Buffalo valitsi senan, joten nyt on laiturin vuoro. Tosin Buffalo kyllä kenki toimiston putsauksessa molemmat swedu scouttinsa veke, mutta eiköhän ruotsalsiaiin edelleen löydy luottoa joten valitsevat Holtzin.

9. Minnesota Wild: Marco Rossi (C)
- Bill Guerin on pistänyt tuulemaan Minneostassa ja nyt on eka drafti GM:änä. Nyt on mahdollista sitten draftata Koivulle seuraaja, ja päätyy hieman ylättäen valitsemaan kahdesta sentterivaihtoehdosta Rossin. Lundellhan on ois aika hyvä kopi Koivusta, mutta Rossin pelitekokyky vie voiton.

10. Winnipeg Jets: Anton Lundell (C)
- Winnipegissä osa faneista reipii pelihousunsa kun varataan taas suomalainen. Varsinkin kun Cole Perfetti on vielä vapaana. Mutta Lundell on niin Paul Mauricen näköinen pelaaja ja Jets muutenkin on metsästänyt pienen ikuisuuden sitä kakkosenaa Mark Scheifelen taakse, joten Lundell päätyy Finnipegiin.

11. Nashville Predators: Cole Perfetti (C/LW)
- Joka draftissa on pelaaja joka menee aina ennakko-odotuksia myöhemmin. Perfettin heikkoudet (luistelu, koko ja puolustuspelaaminen) on sellainen yhdistelmä joka tiputtaa hänet nyt top kybän ulkopuolelle. Perfettin kypsymistä joutuu ehkä odottamaan pidempään kuin noita muita vaihtoehtoja joten GM:ät vähän välttelee riskejä ja ottavat varmempia tapauksia.

12. Florida Panthers: Jack Quinn (RW)
- Myös Quinnia on tyrkytetty top kybään joten Panthers nyt nappaa parhaan pelaajan joka on tarjolla. Sen verran lupaavasta maalintekijästä on kyse että voi olla että Quinn päätyy jo esim. Buaffaloon taikka Minnesotaankin.

13. Carolina Hurricanes: Kaiden Guhle (LD)
- Vaihtelu virkistää. Carolina ei ole muutamaan vuoteen käyttänytkään kärkipään varauksia pakkeihin, joten napaavat sitten Guhlen. Mutta jos Askarovin on vielä vapaa niin tässä kohtaa se sitten viimeistään menee.

14. Edmonton Oilers: Dawson Mercer (RW)
- Sena osasto on Oilersilla tuleviksi vuosiksi kunnossa, joten napaavat laiturin kun hyviä sellaisia on tarjolla. Holland päätyy taitavaan Merceriin kun tykkäsi Detroitissa katella taitokiekkolijoita. Tai sitten vaan Flames fanien kiusaksi valitsevat Calgarystä kotoisin olevan Dylan Hollowayn.

15. Toronto Maple Leafs: Dylan Holloway (LW/C)
- Dubas on oppinut läksynsä ja huomannut että pelkällä pehmeällä taidolla ei pärjää. Siksi varaakin tarjolla olevista pelaajista hieman fyysisemmän Dylan Hollowayn. Toki, voi olla että ei ole oppinut ja silloin varaakin Seth Jarvisin, joka paikkaisi aika hyvin Kapasen jättämän aukon rosterissa pelinumeroa myöten.

16. Canadiens de Montréal: Rodion Amirov (LW)
- Marc Bergevinin tekisi niin mieli drafta ranskan kanadalainen Hendrix Lapierre kun Lafrenière meni sivu suun. Mutta Lapierren loukaantumishistoria on sellainen että Bergevin päätyy Amiroviin. Vaikka venäläiset pelaajat on viihtyneet Montrealissa hyvin niin saa siitä samalla Romanoville juttukaverin.

17. Chicago Blackhawks: Seth Jarvis (RW)
- Blackhawksin paita onkin tuttu juttu Portland Winterhawksissa pelaavalle Jarvisille. Ei ole se kookkain kaveri mutta Chicagossa on nyt muutama pienikokoinen laituri pärjännyt ihan hyvin.

18. New Jersey Devils: Braden Schneider (RD)
- Koska Schneider on vapaana käyttää Devils yhden kolmesta varausvuorostaan pakkiin. Vielä kun on rightti ja fyysinen peruspuolustaja niin mikäs siinä. Laituriosastolle voi sitten varata hetken päästä uudestaan, mutta seuraavana vuorossa on Calgary jolle saattaisi Schneider kelvata.

19. Calgary Flames: Connor Zary (C)
- Koska Schneider meni nenän edestä niin Calgary valitsee Zaryn vahvistamaan tulevaisuuden sentteriosastoaan. Mutta jos jostain syystä kylän oma poika Dylan Holloway olisi tässä kohtaa vapaana niin tätä pidemmäksi ei kyllä putoa.

20. New Jersey Devils: Jacob Perreault (RW)
- Lisää laitureita taistelemaan pelipaikasta Devilsissä. Hyvänä luistelijana ja kahden suunan pelaajan Perrault sopii Devilsin muottiin.

21. Columbus Blue Jackets: Lukas Reichel (LW)
- Tyypillinen Keklu valinta. Peliälykäs joka on kai vielä hieman raakile jolla on paljon potentiaalia kasvaa. Kansallisuutta ei hirveesti valintoja tehdessä katsota ja tällä kertaa sieltä tulee saksalainen Toni Söderholmin suositusten mukana.

22. New York Rangers: Hendrix Lapierre (C)
- Rangersilla on kävi sen verran hyvä tuuri arvonnassa, että voivat nyt huoletta hieman riskillä valita paljon loukkaantumisista kärsineen Lapierren, kun prospect poolin sentteriosasto kaipaa vahvistusta. Jos Lapierre pysyy ehjänä niin taitavana pelintekijänä sopii hyvin sitten esim. Lafrenière kanssa samaan ketjuun ja Rangers voi viritellä omaa versiota The French Connectionista.

23. Philadelphia Flyers: Helge Grans (RD)
- Hyvin luisteleva, 190 cm ja hyökkäävä ruotsalainen rightin pakki. TSN/McKenzie rankkauksessa oli sijalla 32, mutta vaikea uskoa että noilla spekseillä tokalle kierokselle tippuisi, joten menee sijalla 23. Ilmeisesti Gransin rankkausta on tipuutanut se että on hieman samanlainen hazardipakki kuin Janne Niinimaa joka muuten aloitti NHL uransa Flyersissa.

24. Colorado Avalanche: John-Jason Peterka (LW)
- Sakicillä on tässä vaiheessa laitureita tarjolla ja päätyy sitten parhaaseen vapaana olevaan vaihtoehtoon. Sitten kaikissa jutuissa kaivetaan se esiin kuinka vuoden 96 mestaruusjengissä oli saksalainen Uwe Krupp mukana.

25. Washington Capitals: Ridly Greig (LW)
- Capitals valitsee laiturin jonka sukunimi alkaa G:llä. Fyysisempänä pelaajana Greig sitten miellyttää Gunleria enemmän Brian MacLellania. Toki venäläisten ohella ruotsalaiset on ollu Washingtonissa suosiossa joten ei se Gunlerin valintakaan olisi yllätys.

26. St.Louis Blues: Justin Barron (RD)
- Barronin osake laski kun missasi paljon pelejä alkukaudesta. Toissa kaudella oli kovassa tikissä ja pidettiin yhtenä draftin kovimmista pakki lupauksista. Blues nappaa mielellään tän rightin pakin prospect pooliinsa.

27. Anaheim Ducks: Noel Gunler (RW)
- Epätasasiset otteet on ilmeisesti leimannut Gunlerin kautta. Anaheimi on draftannut muutenkin paljon ruottalaisia joten Gunlerin päätyminen sinne ei ole mikään yllätys. Jos taas Anaheimi onkin varannut top kybässä hyökkääjän niin sitten tässä kohtaa saatetaan draftata joku pakki.

28. Ottawa Senators: Mavrik Bourque (C)
- Ottawa koittaa onneaan tän snaipperi/pelintekijän kanssa jota ei ilmeissesti aina puolustaminen kiinnosta. On sena, mutta varmaan mahdollinen ura NHL:lässä on sitten laidassa jos tosiaan noi puolustusvelvotteet ei maita. Ottawan alueella asuu sen verran noita ranskankanukkeja että se vähän rohkaisee lisää Pierre Dorionia varamaan pojan.

29. Vegas Golden Knights: William Wallinder (LD)
- Hyvin luisteleva isokokoinen peruspakki jolla on ilmeisesti draftin epätarkin veto. Mutta kyllä parhaat ruotsalaiset pakki prospectin viedään edelleen ykkösellä, joten Vegas testaa todenäköisyyksiä WW:n kanssa.

30. Dallas Stars: Marat Khusnutdinov (C)
- Jos Khusnutdinov olisi vähän kookkaampi niin olisi ollut varmasti kaikissa rankkauksissa pikkasen korkeammalla. Mutta Dallasilla on nykään sen verran hyviä kokemuksia venäläisistä pelaajista että uskaltavat varata tän mini Datsyukin. Toki, voi olla että kun noi suomalaiset pelaajat on myös pärjäneet Dallasissa niin varaavatkin Topi Niemelän joka ois tossa kohtaa myös paras vapaana oleva rightin pakki.

31. San Jose Sharks: Jan Myšák (C/LW)
- Melkeen meni ykköskierros ilman tsekki varausta, mutta San Jose ja Doug Wilson korjaa asian viime metreillä.

Päin persettähän nää yleensä menee, mutta kova luotto on siihen että ainakin nyt top 3 menee oikein!
 
Requiescat in pace. Kiekko-Espoo 1984 - 2016 Espoo Blues

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Hyvää arpomista ja perusteluita perään tuossa yllä. Seth Jarvis maistuisi Blackhawksin fanipojalle paremmin kuin hyvin, että ei haittaa yhtään mikäli tuo veikkaus osuisi kohdalleen. Hieman viilaisin silti pilkkua tuossa, kun osui silmään tämä:

20. New Jersey Devils: Jacob Perreault (RW)
- Lisää laitureita taistelemaan pelipaikasta Devilsissä. Hyvänä luistelijana ja kahden suunan pelaajan Perrault sopii Devilsin muottiin.
Kaikki raportit ja videot mitä olen tästä Yanick Perreaultin pojasta lukenut ja katsonut kertovat, että nimenomaan tuo kahden suunnan pelaaminen on se suurin yksittäinen heikkous Jacobin pelaamisessa. Laukaus on kuulemma yksi draftin parhaita, luistimilla nopea ja kädet käyvät, mutta tykkää liiaksi oikoa mitä puolustuspelaamiseen tulee. Kyse on enemmän todennäköisesti asenteesta kuin mistään muusta ja sitä puolta voi aina kehittää. NHL:n puolella ei kauaa oikomisia katsella ellet ole sitten Ovechkinin tasoinen maalinsylkijä.

Mielenkiintoinen pelaaja joka tapauksessa tämä Jacob. OHL:ssä Sarnian paidassa 57 peliin 39 maalia viime kaudella ja jotkut ihmettelevät, miksi hänet rankataan yleisesti niin alas, koska talenttia olisi ihan jopa top kympin tasolle. Onko se sitten nimenomaan tuo mentaalipuoli puolustamisen suhteen vai mikä? Isä kun toimii Blackhawksin kehitysvalmentajana, niin siellä on ainakin sisäpiiritietoa pojasta kerrottavaksi.
 
"falling isnt´flying, floating isn´t infinite"

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
The Athleticin kirjoittajien oma Mock Draft (€):


Mielenkiintoinen kohta Lundeliin liittyen:

I asked about 15 NHL scouts for their feedback on how the staff did in predicting how the first round will actually go.

At the top of the draft, a couple of the scouts thought we started off very well. “I like that top seven, that order looks good,” said one NHL scout.

“I think the top four go exactly that way,” said another scout.

Then came the critiques.

The panel of scouts pushed back on Lundell at No. 9. Even those who were advocates of Lundell felt that was slightly too high for what he projects out as. Most felt Jake Sanderson went too low, as well.
 
"falling isnt´flying, floating isn´t infinite"

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Julkaistaanpa oma mock. Alustetaan tätä sillä, että yhdistän kriteereihin pelaajan potentiaalin, joukkueen tarpeen sekä BPA-mentaliteetin ihan mieleni mukaan.

1. New York Rangers: Alexis Lafreniere
2. Los Angeles Kings: Quinton Byfield
3. Ottawa Senators: Marco Rossi (steal)
4. Detroit Red Wings: Tim Stützle
5. Ottawa Senators: Jamie Drysdale
6. Anaheim Ducks: Lucas Raymond (steal)
7. New Jersey Devils: Jake Sanderson
8. Buffalo Sabres: Alexander Holtz
9. Minnesota Wild: Cole Perfetti
10. Winnipeg Jets: Anton Lundell
11. Nashville Predators: Jack Quinn
12. Florida Panthers: Braden Schneider
13. Carolina Hurricanes: Yaroslav Askarov
14. Edmonton Oilers: Dawson Mercer
15. Toronto Maple Leafs: Seth Jarvis
16. Canadiens de Montréal: Rodion Amirov
17. Chicago Blackhawks: Noel Gunler
18. New Jersey Devils: William Wallinder (steal)
19. Calgary Flames: Dylan Holloway
20. New Jersey Devils: Jacob Perreault
21. Columbus Blue Jackets: Mavrik Bourque
22. New York Rangers: Kaiden Guhle
23. Philadelphia Flyers: Lukas Reichel
24. Colorado Avalanche: Marat Khusnutdinov (steal)
25. Washington Capitals: Helge Grans
26. St.Louis Blues: Hendrix Lapierre
27. Anaheim Ducks: Connor Zary
28. Ottawa Senators: Brendan Brisson (steal)
29. Vegas Golden Knights: John-Jason Peterka
30. X: Justin Barron
31. X: Thomas Bordeleau

Blackhawksin osalta toivon, että Dawson Mercer tipahtaisi pari pykälää alemmas. William Wallinderin tai Marat Khusnutdinovin kohdalla en pettyisi ollenkaan, pienet crushit tullut enimmäkseen lukeman perusteella sekä toki videoiden puolesta. Brisson olisi oiva valinta myöskin, jos vaikka joku noista loppupään pickeistä päätyisi Blackhawksiin.
 
"My goal? There is only one goal." - Jonathan Toews

Eugene

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, SaiPa, Ketterä
Heitetään taas kerran omaa veikkausta kehiin. Harvahan näistä osuu, mutta jos Lafrenieren lisäksi edes jotain saa oikein, niin voi olla tyytyväinen.

1. New York Rangers: Alexis Lafreniere (LW)
2. Los Angeles Kings: Tim Stützle (C/LW)
3. Ottawa Senators: Quinton Byfield (C)
4, Detroit Red Wings: Marco Rossi (C)
5. Ottawa Senators: Jamie Drysdale (D)
6. Anaheim Ducks: Lucas Raymond (RW)
7. New Jersey Devils: Jake Sanderson (D)
8. Buffalo Sabres: Yaroslav Askarov (G)
9. Minnesota Wild: Alexander Holtz (RW)
10. Winnipeg Jets: Cole Perfetti (C)
11. Nashville Predators: Seth Jarvis (RW)
12. Florida Panthers: Anton Lundell (C)
13. Carolina Hurricanes: Dawson Mercer (RW)
14. Edmonton Oilers: Jack Quinn (RW)
15. Toronto Maple Leafs: Kaiden Guhle (D)
16. Montreal Canadiens: Dylan Holloway (C)
17. Chicago Blackhawks: Lukas Reichel (LW)
18. New Jersey Devils: Jacob Perreault (RW)
19. Calgary Flames: Connor Zary (C)
20. New Jersey Devils: William Wallinder (D)
21. Columbus Blue Jackets: Rodion Amirov (LW)
22. New York Rangers: Braden Schneider (D)
23. Philadelphia Flyers: Ridly Greig (LW)
24. Colorado Avalanche: Brendan Brisson (C)
25. Washington Capitals: John-Jason Peterka (LW)
26. St. Louis Blues: Justin Barron (D)
27. Anaheim Ducks: Jan Mysak (LW)
28. Ottawa Senators: Noel Gunler (RW)
29. Vegas Golden Knights: Thomas Bordeleau (C)
30. Dallas/Tampa: Marat Khusnutdinov (C)
31. Dallas/Tampa: Mavrik Bourque (C)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy