NHL Mock Draft

  • 116 792
  • 508

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Ihmettelen joka kerta NHL.comin draft-toimittajien lähes identtisiä listoja.
Kattelin ihan huvikseni niiden viime vuoden listan:
Pojat saivat kärkikaksikon oikein + Kinghtin Floridaan. Kimelman sai oikein Broberg Edmontoniin ja Podkolzin Vancouveriin. Morreale ja Legape taas osu siinä että Zegras meni Anaheimiin. Pojat veikkaili Cole Caufieldin menevän sijoilla 7 tai 8, mutta meni sitten sijalla 15. Pelaajan koko sen sitten sinne tiputti ja siksi mua on tässä koko ajan mietityttänyt miten korkealle uskaltaa Cole Perfettin, Marco Rossin ja Seth Jarvisa veikkailla. Varsinkin kun nyt on pleijariaika ja kamppailupelaaminen on taas kunniassa.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Draft-ketjun spekulointi aiheutti tarpeen tulla arpomaan. Oma sivistymätön arvaukseni Top 20, mallia final edition:

1. Alexis Lafreniere - Rangers
2. Quinton Byfield - Kings
3. Tim Stùtzle - Senators
4. Cole Perfetti - Red Wings
5. Lucas Raymond - Senators
6. Jamie Drysdale - Ducks
7. Marco Rossi - Devils
8. Yaroslav Askarov - Sabres
9. Jake Sanderson - Wild
10. Anton Lundell - Jets
11. Alexander Holtz - Predators
12. Jack Quinn - Panthers
13. Seth Jarvis - Hurricanes
14. Dylan Holloway - Oilers
15. Kaiden Guhle - Maple Leafs
16. Rodion Amirov - Canadiens
17. Dawson Mercer - Blackhawks
18. Braden Schneider - Devils
19. Connor Zary - Flames
20. Lucas Reichel - Devils
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Tää piti olla vuosi ja drafti johon ei pitänyt perehtyä ihan samalla tavalla kuin aikaisempiin. Mutta sitten keväällä koronaevakko aika mökillä muutti kaiken ja oli aikaa perehtyä prospectehin vähän liikaakin. Tässä on nyt sitten meikäläisen mokki vaikka kahden vikan varausvuoron järjestys ei ole vielä 100% varma.

1. New York Rangers: Alexis Lafrenière (LW)
- Kolme asiaa on varmaa ennen draftia. Lafrenière menee ykkösenä, Washington Capitals ei taaskaan varaa yhtään suomalaista ja hirveesti huhuillaan ennen draftia siitä kuinka Montreal koittaa saada ykkösvarauksen itselleen. Mutta Lafrenière matkaa New Yorkiin ja vie Kakolta ykköspoju aseman median kiintospisteenä joka varmasti passaa Kaapolle.

2. Los Angeles Kings: Quinton Byfield (C)
- Kakkoseksi ranakattu Byfield menee sitten kakkosena. Näin BLM-vuonna sopii hyvin Kingsin diveristy ohjelman kansikuvapojaksi.

3. Ottawa Senators: Tim Stützle (C/LW)
- Saksalaisia pidetään huumorintajuttomina ja Ottawaa tylsänä kaupunkina. Match made in heaven siis. Väkkäränä luistelijana Stützle tuo sitä kauan kaivattua näyttävyyttä Senatorsin kokoonpanoon.

4. Detroit Red Wings: Yaroslav Askarov (G)
- Yzerman yllättää jälleen ja napaa Askarovin. Tampassa varasi Vasilevskiyn ekalla ja Askarovia on pidetty jopa häntä parempana veskarilupauksena. Venäläiset osaa selkeesti noi veskarihommat ja 3/4 NHL semi-finaalien jengien ykkösmaalivahdeista oli venäläisiä. Jos taas Askaroviin tulevaisuuten ei ole luottoa niin ehkäpä se yllärivalinta on Anton Lundell!

5. Ottawa Senators: Jamie Drysdale (RD)
- Ottawalla on kolme ykköskieroksen varausta joten varmaan käyttävät niistä yhden pakkiin. Joten napaavat sitten draftin parhaan pakin joka on vielä rightti ja Ontarion oma poika. Huonoja uutisia Lassi Thomssonille joka saa nyt sitten opetella soittamaan kakkosviulua.

6. Anaheim Ducks: Jake Sanderson (LD)
- Anaheim fanit kokee kunnon déjà-vu kun 6 vuorolla varataan leftin pakki. Vuonna 2012 tuli ylättäen Hampus Lindholm nyt Sanderson. Päätökseen vaikuttaa se että Anaheimilla on vielä toinen varausvuoro ykkösellä ja sillä saattaa saada vielä hyvän laiturin.

7. New Jersey Devils: Lucas Raymond (RW/LW)
- New Jersey valitsee parhaam mahdollisen laiturin Hughesin ketjukaveriksi. Raymondin osake laski hieman vuoden aikana, mutta on hyvä kahteen suuntaan ja hyvä luistelija joten sopii hyvin tulevaisuudessa Hughesin laidalle.

8. Buffalo Sabres: Alexander Holtz (RW)
- Viime draftissa Buffalo valitsi senan, joten nyt on laiturin vuoro. Tosin Buffalo kyllä kenki toimiston putsauksessa molemmat swedu scouttinsa veke, mutta eiköhän ruotsalsiaiin edelleen löydy luottoa joten valitsevat Holtzin.

9. Minnesota Wild: Marco Rossi (C)
- Bill Guerin on pistänyt tuulemaan Minneostassa ja nyt on eka drafti GM:änä. Nyt on mahdollista sitten draftata Koivulle seuraaja, ja päätyy hieman ylättäen valitsemaan kahdesta sentterivaihtoehdosta Rossin. Lundellhan on ois aika hyvä kopi Koivusta, mutta Rossin pelitekokyky vie voiton.

10. Winnipeg Jets: Anton Lundell (C)
- Winnipegissä osa faneista reipii pelihousunsa kun varataan taas suomalainen. Varsinkin kun Cole Perfetti on vielä vapaana. Mutta Lundell on niin Paul Mauricen näköinen pelaaja ja Jets muutenkin on metsästänyt pienen ikuisuuden sitä kakkosenaa Mark Scheifelen taakse, joten Lundell päätyy Finnipegiin.

11. Nashville Predators: Cole Perfetti (C/LW)
- Joka draftissa on pelaaja joka menee aina ennakko-odotuksia myöhemmin. Perfettin heikkoudet (luistelu, koko ja puolustuspelaaminen) on sellainen yhdistelmä joka tiputtaa hänet nyt top kybän ulkopuolelle. Perfettin kypsymistä joutuu ehkä odottamaan pidempään kuin noita muita vaihtoehtoja joten GM:ät vähän välttelee riskejä ja ottavat varmempia tapauksia.

12. Florida Panthers: Jack Quinn (RW)
- Myös Quinnia on tyrkytetty top kybään joten Panthers nyt nappaa parhaan pelaajan joka on tarjolla. Sen verran lupaavasta maalintekijästä on kyse että voi olla että Quinn päätyy jo esim. Buaffaloon taikka Minnesotaankin.

13. Carolina Hurricanes: Kaiden Guhle (LD)
- Vaihtelu virkistää. Carolina ei ole muutamaan vuoteen käyttänytkään kärkipään varauksia pakkeihin, joten napaavat sitten Guhlen. Mutta jos Askarovin on vielä vapaa niin tässä kohtaa se sitten viimeistään menee.

14. Edmonton Oilers: Dawson Mercer (RW)
- Sena osasto on Oilersilla tuleviksi vuosiksi kunnossa, joten napaavat laiturin kun hyviä sellaisia on tarjolla. Holland päätyy taitavaan Merceriin kun tykkäsi Detroitissa katella taitokiekkolijoita. Tai sitten vaan Flames fanien kiusaksi valitsevat Calgarystä kotoisin olevan Dylan Hollowayn.

15. Toronto Maple Leafs: Dylan Holloway (LW/C)
- Dubas on oppinut läksynsä ja huomannut että pelkällä pehmeällä taidolla ei pärjää. Siksi varaakin tarjolla olevista pelaajista hieman fyysisemmän Dylan Hollowayn. Toki, voi olla että ei ole oppinut ja silloin varaakin Seth Jarvisin, joka paikkaisi aika hyvin Kapasen jättämän aukon rosterissa pelinumeroa myöten.

16. Canadiens de Montréal: Rodion Amirov (LW)
- Marc Bergevinin tekisi niin mieli drafta ranskan kanadalainen Hendrix Lapierre kun Lafrenière meni sivu suun. Mutta Lapierren loukaantumishistoria on sellainen että Bergevin päätyy Amiroviin. Vaikka venäläiset pelaajat on viihtyneet Montrealissa hyvin niin saa siitä samalla Romanoville juttukaverin.

17. Chicago Blackhawks: Seth Jarvis (RW)
- Blackhawksin paita onkin tuttu juttu Portland Winterhawksissa pelaavalle Jarvisille. Ei ole se kookkain kaveri mutta Chicagossa on nyt muutama pienikokoinen laituri pärjännyt ihan hyvin.

18. New Jersey Devils: Braden Schneider (RD)
- Koska Schneider on vapaana käyttää Devils yhden kolmesta varausvuorostaan pakkiin. Vielä kun on rightti ja fyysinen peruspuolustaja niin mikäs siinä. Laituriosastolle voi sitten varata hetken päästä uudestaan, mutta seuraavana vuorossa on Calgary jolle saattaisi Schneider kelvata.

19. Calgary Flames: Connor Zary (C)
- Koska Schneider meni nenän edestä niin Calgary valitsee Zaryn vahvistamaan tulevaisuuden sentteriosastoaan. Mutta jos jostain syystä kylän oma poika Dylan Holloway olisi tässä kohtaa vapaana niin tätä pidemmäksi ei kyllä putoa.

20. New Jersey Devils: Jacob Perreault (RW)
- Lisää laitureita taistelemaan pelipaikasta Devilsissä. Hyvänä luistelijana ja kahden suunan pelaajan Perrault sopii Devilsin muottiin.

21. Columbus Blue Jackets: Lukas Reichel (LW)
- Tyypillinen Keklu valinta. Peliälykäs joka on kai vielä hieman raakile jolla on paljon potentiaalia kasvaa. Kansallisuutta ei hirveesti valintoja tehdessä katsota ja tällä kertaa sieltä tulee saksalainen Toni Söderholmin suositusten mukana.

22. New York Rangers: Hendrix Lapierre (C)
- Rangersilla on kävi sen verran hyvä tuuri arvonnassa, että voivat nyt huoletta hieman riskillä valita paljon loukkaantumisista kärsineen Lapierren, kun prospect poolin sentteriosasto kaipaa vahvistusta. Jos Lapierre pysyy ehjänä niin taitavana pelintekijänä sopii hyvin sitten esim. Lafrenière kanssa samaan ketjuun ja Rangers voi viritellä omaa versiota The French Connectionista.

23. Philadelphia Flyers: Helge Grans (RD)
- Hyvin luisteleva, 190 cm ja hyökkäävä ruotsalainen rightin pakki. TSN/McKenzie rankkauksessa oli sijalla 32, mutta vaikea uskoa että noilla spekseillä tokalle kierokselle tippuisi, joten menee sijalla 23. Ilmeisesti Gransin rankkausta on tipuutanut se että on hieman samanlainen hazardipakki kuin Janne Niinimaa joka muuten aloitti NHL uransa Flyersissa.

24. Colorado Avalanche: John-Jason Peterka (LW)
- Sakicillä on tässä vaiheessa laitureita tarjolla ja päätyy sitten parhaaseen vapaana olevaan vaihtoehtoon. Sitten kaikissa jutuissa kaivetaan se esiin kuinka vuoden 96 mestaruusjengissä oli saksalainen Uwe Krupp mukana.

25. Washington Capitals: Ridly Greig (LW)
- Capitals valitsee laiturin jonka sukunimi alkaa G:llä. Fyysisempänä pelaajana Greig sitten miellyttää Gunleria enemmän Brian MacLellania. Toki venäläisten ohella ruotsalaiset on ollu Washingtonissa suosiossa joten ei se Gunlerin valintakaan olisi yllätys.

26. St.Louis Blues: Justin Barron (RD)
- Barronin osake laski kun missasi paljon pelejä alkukaudesta. Toissa kaudella oli kovassa tikissä ja pidettiin yhtenä draftin kovimmista pakki lupauksista. Blues nappaa mielellään tän rightin pakin prospect pooliinsa.

27. Anaheim Ducks: Noel Gunler (RW)
- Epätasasiset otteet on ilmeisesti leimannut Gunlerin kautta. Anaheimi on draftannut muutenkin paljon ruottalaisia joten Gunlerin päätyminen sinne ei ole mikään yllätys. Jos taas Anaheimi onkin varannut top kybässä hyökkääjän niin sitten tässä kohtaa saatetaan draftata joku pakki.

28. Ottawa Senators: Mavrik Bourque (C)
- Ottawa koittaa onneaan tän snaipperi/pelintekijän kanssa jota ei ilmeissesti aina puolustaminen kiinnosta. On sena, mutta varmaan mahdollinen ura NHL:lässä on sitten laidassa jos tosiaan noi puolustusvelvotteet ei maita. Ottawan alueella asuu sen verran noita ranskankanukkeja että se vähän rohkaisee lisää Pierre Dorionia varamaan pojan.

29. Vegas Golden Knights: William Wallinder (LD)
- Hyvin luisteleva isokokoinen peruspakki jolla on ilmeisesti draftin epätarkin veto. Mutta kyllä parhaat ruotsalaiset pakki prospectin viedään edelleen ykkösellä, joten Vegas testaa todenäköisyyksiä WW:n kanssa.

30. Dallas Stars: Marat Khusnutdinov (C)
- Jos Khusnutdinov olisi vähän kookkaampi niin olisi ollut varmasti kaikissa rankkauksissa pikkasen korkeammalla. Mutta Dallasilla on nykään sen verran hyviä kokemuksia venäläisistä pelaajista että uskaltavat varata tän mini Datsyukin. Toki, voi olla että kun noi suomalaiset pelaajat on myös pärjäneet Dallasissa niin varaavatkin Topi Niemelän joka ois tossa kohtaa myös paras vapaana oleva rightin pakki.

31. San Jose Sharks: Jan Myšák (C/LW)
- Melkeen meni ykköskierros ilman tsekki varausta, mutta San Jose ja Doug Wilson korjaa asian viime metreillä.

Päin persettähän nää yleensä menee, mutta kova luotto on siihen että ainakin nyt top 3 menee oikein!
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Hyvää arpomista ja perusteluita perään tuossa yllä. Seth Jarvis maistuisi Blackhawksin fanipojalle paremmin kuin hyvin, että ei haittaa yhtään mikäli tuo veikkaus osuisi kohdalleen. Hieman viilaisin silti pilkkua tuossa, kun osui silmään tämä:

20. New Jersey Devils: Jacob Perreault (RW)
- Lisää laitureita taistelemaan pelipaikasta Devilsissä. Hyvänä luistelijana ja kahden suunan pelaajan Perrault sopii Devilsin muottiin.

Kaikki raportit ja videot mitä olen tästä Yanick Perreaultin pojasta lukenut ja katsonut kertovat, että nimenomaan tuo kahden suunnan pelaaminen on se suurin yksittäinen heikkous Jacobin pelaamisessa. Laukaus on kuulemma yksi draftin parhaita, luistimilla nopea ja kädet käyvät, mutta tykkää liiaksi oikoa mitä puolustuspelaamiseen tulee. Kyse on enemmän todennäköisesti asenteesta kuin mistään muusta ja sitä puolta voi aina kehittää. NHL:n puolella ei kauaa oikomisia katsella ellet ole sitten Ovechkinin tasoinen maalinsylkijä.

Mielenkiintoinen pelaaja joka tapauksessa tämä Jacob. OHL:ssä Sarnian paidassa 57 peliin 39 maalia viime kaudella ja jotkut ihmettelevät, miksi hänet rankataan yleisesti niin alas, koska talenttia olisi ihan jopa top kympin tasolle. Onko se sitten nimenomaan tuo mentaalipuoli puolustamisen suhteen vai mikä? Isä kun toimii Blackhawksin kehitysvalmentajana, niin siellä on ainakin sisäpiiritietoa pojasta kerrottavaksi.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
The Athleticin kirjoittajien oma Mock Draft (€):


Mielenkiintoinen kohta Lundeliin liittyen:

I asked about 15 NHL scouts for their feedback on how the staff did in predicting how the first round will actually go.

At the top of the draft, a couple of the scouts thought we started off very well. “I like that top seven, that order looks good,” said one NHL scout.

“I think the top four go exactly that way,” said another scout.

Then came the critiques.

The panel of scouts pushed back on Lundell at No. 9. Even those who were advocates of Lundell felt that was slightly too high for what he projects out as. Most felt Jake Sanderson went too low, as well.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Julkaistaanpa oma mock. Alustetaan tätä sillä, että yhdistän kriteereihin pelaajan potentiaalin, joukkueen tarpeen sekä BPA-mentaliteetin ihan mieleni mukaan.

1. New York Rangers: Alexis Lafreniere
2. Los Angeles Kings: Quinton Byfield
3. Ottawa Senators: Marco Rossi (steal)
4. Detroit Red Wings: Tim Stützle
5. Ottawa Senators: Jamie Drysdale
6. Anaheim Ducks: Lucas Raymond (steal)
7. New Jersey Devils: Jake Sanderson
8. Buffalo Sabres: Alexander Holtz
9. Minnesota Wild: Cole Perfetti
10. Winnipeg Jets: Anton Lundell
11. Nashville Predators: Jack Quinn
12. Florida Panthers: Braden Schneider
13. Carolina Hurricanes: Yaroslav Askarov
14. Edmonton Oilers: Dawson Mercer
15. Toronto Maple Leafs: Seth Jarvis
16. Canadiens de Montréal: Rodion Amirov
17. Chicago Blackhawks: Noel Gunler
18. New Jersey Devils: William Wallinder (steal)
19. Calgary Flames: Dylan Holloway
20. New Jersey Devils: Jacob Perreault
21. Columbus Blue Jackets: Mavrik Bourque
22. New York Rangers: Kaiden Guhle
23. Philadelphia Flyers: Lukas Reichel
24. Colorado Avalanche: Marat Khusnutdinov (steal)
25. Washington Capitals: Helge Grans
26. St.Louis Blues: Hendrix Lapierre
27. Anaheim Ducks: Connor Zary
28. Ottawa Senators: Brendan Brisson (steal)
29. Vegas Golden Knights: John-Jason Peterka
30. X: Justin Barron
31. X: Thomas Bordeleau

Blackhawksin osalta toivon, että Dawson Mercer tipahtaisi pari pykälää alemmas. William Wallinderin tai Marat Khusnutdinovin kohdalla en pettyisi ollenkaan, pienet crushit tullut enimmäkseen lukeman perusteella sekä toki videoiden puolesta. Brisson olisi oiva valinta myöskin, jos vaikka joku noista loppupään pickeistä päätyisi Blackhawksiin.
 

Eugene

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, SaiPa, Ketterä
Heitetään taas kerran omaa veikkausta kehiin. Harvahan näistä osuu, mutta jos Lafrenieren lisäksi edes jotain saa oikein, niin voi olla tyytyväinen.

1. New York Rangers: Alexis Lafreniere (LW)
2. Los Angeles Kings: Tim Stützle (C/LW)
3. Ottawa Senators: Quinton Byfield (C)
4, Detroit Red Wings: Marco Rossi (C)
5. Ottawa Senators: Jamie Drysdale (D)
6. Anaheim Ducks: Lucas Raymond (RW)
7. New Jersey Devils: Jake Sanderson (D)
8. Buffalo Sabres: Yaroslav Askarov (G)
9. Minnesota Wild: Alexander Holtz (RW)
10. Winnipeg Jets: Cole Perfetti (C)
11. Nashville Predators: Seth Jarvis (RW)
12. Florida Panthers: Anton Lundell (C)
13. Carolina Hurricanes: Dawson Mercer (RW)
14. Edmonton Oilers: Jack Quinn (RW)
15. Toronto Maple Leafs: Kaiden Guhle (D)
16. Montreal Canadiens: Dylan Holloway (C)
17. Chicago Blackhawks: Lukas Reichel (LW)
18. New Jersey Devils: Jacob Perreault (RW)
19. Calgary Flames: Connor Zary (C)
20. New Jersey Devils: William Wallinder (D)
21. Columbus Blue Jackets: Rodion Amirov (LW)
22. New York Rangers: Braden Schneider (D)
23. Philadelphia Flyers: Ridly Greig (LW)
24. Colorado Avalanche: Brendan Brisson (C)
25. Washington Capitals: John-Jason Peterka (LW)
26. St. Louis Blues: Justin Barron (D)
27. Anaheim Ducks: Jan Mysak (LW)
28. Ottawa Senators: Noel Gunler (RW)
29. Vegas Golden Knights: Thomas Bordeleau (C)
30. Dallas/Tampa: Marat Khusnutdinov (C)
31. Dallas/Tampa: Mavrik Bourque (C)
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Omat ennusteeni ja äärimmäisen loogiset päättelyketjut päälle. Lisäsin mukaan myös TSN:n Bob McKenzien ja Corey Pronmanin listojen sijoitukset, ja nimenomaan tuossa järjestyksessä.

1/1/1: New York Rangers: Alexis Lafreniere (LW)
Ei selittelyjä.

2/3/2: Los Angeles Kings: Quinton Byfield (C)
Stützlen vauhti houkuttelee, mutta Kings päätyy isokokoiseen Byfieldiin.

3/2/3: Ottawa Senators: Tim Stützle (C/LW)
Ottawa olisi halunnut varata Byfieldin, mutta tyytyy Stützleen. Tosin Stützlessa on sauma tulla tämän draftin Zadinaksi, joka valuu pari pykälää alemmaksi.

4/5/5: Detroit Red Wings: Cole Perfetti (C)
Meinasin laittaa Sandersonin jo tänne, mutta sovitaan, että Yzerman ja kumppanit valitsevat Perfettin.

5/8/13: Ottawa Senators: Jake Sanderson (D)
Ottawa varaa toisella TOP5-vuorollaan puolustajan. Joukkue ei varaa pieniä pelaajia, joten valinta kohdistuu Sandersoniin.

6/12/17: Anaheim Ducks: Anton Lundell (C)
Anaheimkaan ei varaa juuri pieniä pelaajia, ja joukkueet arvostavat yleensä keskushyökkääjiä, minkä vuoksi Lundell menee yllättäen jo näin korkealla.

7/7/9: New Jersey Devils: Marco Rossi (C)
Devils ei näe Drysdalessa Q. Hughesin ja Makarin kaltaista huippupuolustajaa, joten Fitz ja Castron eivät halua poimia taas yhtä alamittaista pakkia joukkueeseen. Tiukka valinta käydään Rossin ja Raymondin väliltä, mutta lopulta valinta kohdistuu Rossiin. Joukkueella ei voi koskaan olla liikaa hyviä keskushyökkääjiä, minkä lisäksi keskushyökkääjän voi heittää aina laitaan mutta laituria ei juuri koskaan keskelle.

8/4/7: Buffalo Sabres: Jamie Drysdale (D)
Sabres varaa tyytyväisenä Drysdalen Dahlinin tulevaksi pakkipariksi tai kakkospariin kiekolliseksi pakiksi.

9/9/6: Minnesota Wild: Alexander Holtz (RW)
Wild olisi halunnut varata sentterin, mutta kaikista potentiaalisimmat ovat jo menneet. Joukkue päättää varata maalintekovoimaa.

10/6/4: Winnipeg Jets: Lucas Raymond (RW)
Jetsissä ollaan pähkinöinä, kun siellä huomataan, että Raymond on valunut heille asti.

11/18/12: Nashville Predators: Seth Jarvis (RW)
Raymond olisi kelvannut Predatorsillekin, joten siellä päätetään varata lähin Raymondia pelityyliltään muistuttava pelaaja.

12/10/15: Florida Panthers: Jack Quinn (RW)
Panthers kaipaa maalintekijöitä, joten joukkue varaa Quinnin.

13/11/8: Carolina Hurricanes: Yaroslav Askarov (G)
Hurricanes saa vihdoin kauan kaipaamansa huippumaalivahdin?

14/19/16: Edmonton Oilers: Rodion Amirov (LW)
Oilers varaa taiturimaisen venäläisen pelaamaan McDavidin tai Draisaitlin rinnalle.

15/27/73: Toronto Maple Leafs: William Wallinder (D)
Dubas ja kumppanit varaavat yhden ruotsalaisen pakin lisää joukkueeseensa.

16/13/11: Montreal Canadiens: Dawson Mercer (RW)
Sentteriosasto alkaa olla Canadiensissa vihdoin kunnossa, joten joukkue varaa monipuolisen laiturin riveihinsä.

17/16/22: Chicago Blackhawks: Dylan Holloway (C)
Melko kovaa ja vauhdilla pelaava hyökkääjä päätyy Chicagoon.

18/21/18: New Jersey Devils: Jacob Perreault (RW)
Devils yrittää vahvistaa oikeaa laitaa ja lisätä maalintekovoimaa Perreaultin avulla.

19/22/10: Calgary Flames: Connor Zary (C)
Flames varaa taitavan ja monipuolisen keskushyökkääjän ja luottaa siihen, että Zary saa parannettua luisteluaan.

20/17/23: New Jersey Devils: Braden Schneider (D)
Devils käyttää kolmannen ykköskierroksen varausvuoronsa pakiston vahvistamiseen.

21/35/28: Columbus Blue Jackets: Marat Khusnutdinov (C)
22
/28/27: New York Rangers: Noel Gunler (RW)
23
/24/37: Philadelphia Flyers: Ridly Greig (LW)
24
/14/34: Colorado Avalanche: Kaiden Guhle (D)
25
/20/25: Washington Capitals: Lukas Reichel (LW)
26
/31/38: St. Louis Blues: Jake Neighbours (LW)
27
/26/19: Anaheim Ducks: Mavrik Bourque (C)
28
/30/14: Ottawa Senators: Brendan Brisson (C)
29
/40/32: Vegas Golden Knights: Ozzy Wiesblatt (RW)
30
/23/21: Dallas/Tampa: John-Jason Peterka (LW)
31
/15/24: Dallas/Tampa: Hendrix Lapierre (C)
 

Daro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, Arsenal, KuPS, Kalikka, BVB ja Eagles
1: New York Rangers: Alexis Lafreniere (LW)

2
: Los Angeles Kings: Tim Stützle (C/LW)
Kings varaa omasta mielestäni bpa periaattella ja päätyy Stutzleen.

3: Ottawa Senators: Quinton Byfield (C)
Byfield tai Stutzle...Ottawa ottaa toisen näistä. Tai sitten Dorion kusettaa lausunnoillaan.

4: Detroit Red Wings: Lucas Raymond (RW)
Drafti alkaa vasta nyt. Detroit ottaa Lucas Raymondin tai Marco Rossin. Veikkaan Raymondia edelleenkin. Koko mock kusee kuitenkin tähän Yzermanin valintaan se on varma. Ihan sama mitä veikkaa.

5: Ottawa Senators: Jamie Drysdale (D)
Drysdale, Askarov, Rossi. Drysdale on vain se jonka Sens ottaa tässä vaiheessa. Vai ottaako? Sentteri ja pakki kuullosta aika sopivalta tässä vaihessa. Sandersson on vain liian ylihypetty puolustaja tähän kohtaan.

6: Anaheim Ducks: Marco Rossi (C)
Jos Raymond tai Drysdale eivät ole pöydällä tässä vaiheessa, niin se on Rossi, Holtz tai Perfetti.

7: New Jersey Devils: Alexander Holtz (RW)
Maalintekijää isolla huutaa tuo Devilsien rosteri. Ja sieltä sellainen tulee Holtzin muodossa.

8: Buffalo Sabres: Cole Perfetti (C/LW)
Voisiko Lundell tai Sandersson mennä jo nyt? Tai Askarov? En osaa edes perustella tätä valintaa...Askarov kävisi todella hyvin Buffalolle myös. Perfetti varmaan vaikein tapaus alustavasta top10 ennakoitavista mihin päätyy. Voi olla top6, tai sitten päätyy top 10 ulkopuolelle,

9/: Minnesota Wild: Anton Lundell (C)
Wildin uusi Mikko Koivu tulevaisuuteen. Buffalo sekoittaneen pakkaa ehkä...Perfetti tai Lundell?

10: Winnipeg Jets: Jake Sandersson (D)
Jetsit kaipaa puolustukseen apuja. Sandersson on varma valinta, ei edes tarvitse miettiä tässä vaiheessa tätä sen pidempään. Lundell ja Sandersson voitaisiin vaihtaa toisinpäin myös.


11: Nashville Predators: Jack Quinn (RW)

12
: Florida Panthers: Seth Jarvis (RW)

13
: Carolina Hurricanes: Yaroslav Askarov (G)

14
: Edmonton Oilers: Dawson Mercer (RW)

15:
Toronto Maple Leafs: Brayden Schneider (D)


Oma TOP-15 siinä alustavasti.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Ikuistetaan tähän ketjuun Craig Buttonin mokki.


1. New York Rangers: Alexis Lafrenière
2. Los Angeles Kings: Quinton Byfield
3. Ottawa Senators: Tim Stützle
4. Detroit Red Wings: Jamie Drysdale
5. Ottawa Senators: Lucas Raymond
6. Anaheim Ducks: Jake Sanderson
7. New Jersey Devils: Cole Perfetti
8. Buffalo Sabres: Marco Rossi
9. Minnesota Wild: Anton Lundell
10. Winnipeg Jets: Seth Jarvis
11. Nashville Predators: Yaroslav Askarov
12. Florida Panthers: Kaiden Guhle
13. Carolina Hurricanes: Alexander Holtz
14. Edmonton Oilers: Jack Quinn
15. Toronto Maple Leafs: Braden Schneider
16. Canadiens de Montréal: Dawson Mercer
17. Chicago Blackhawks: Hendrix Lapierre
18. New Jersey Devils: Jacob Perreault
19. Calgary Flames: Justin Barron
20. New Jersey Devils: Dylan Holloway
21. Columbus Blue Jackets: Ridly Greig
22. New York Rangers: Connor Zary
23. Philadelphia Flyers: Tyson Foerster
24. Washington Capitals: Jérémie Poirier
25. Colorado Avalanche: Brendan Brisson
26. St.Louis Blues: William Wallinder
27. Anaheim Ducks: Helge Grans
28. Ottawa Senators: John-Jason Peterka
29. Vegas Golden Knights: Ryan O'Rourke
30. Dallas Stars: Rodion Amirov
31. San Jose Sharks: Jan Myšák

Omassa mockissa oli näköjään Washingtonin ja Coloradon järjestys menny väärin päin...

Ehkä eniten pisti silmään Noel Gunlerin ja Lukas Reichelin puuttuminen. Lisäksi Rodion Amirov on tod.näk liian myöhään, ja en vaan usko että Columbusta/Rangersia pidemmälle pääsee valumaan. Tai luulis että viimestään venäläiseura Washington hänet nappaa.

Oman mokkin tekemisen jälkeen kuulin jotain jutta että Rossin iskä ja Ralph Kruger ois jotain tuttuja keskenään ja että Kruger ois sanonut jossain (itävaltalaisessa?) haastattelussa että nappaavat pojan jos on vielä vapaana. Eli oma mockki sitten kusee viimestään Buffalon kohdalla.

Dylan Holloway on Calgarystä kotosin ja pelannut Flamesin junnujoukkueessa. Vaikka toi oman kylän poika on yleensä vain kiva bonus ja ei hirveesti merkkaa niin kyllä mä uskon että Calgary Hollowayn nappaa jos on vapaana.
 

Ralph

Jäsen
Heitetään oma arvaus, puhdas arvaus siis, eikä mikään syvällinen arviointi.

1. New York Rangers - Alexis Lafreniere
2. Los Angeles Kings - Quinton Byfield
3. Ottawa Senators - Tim Stutzle (from SJS)
4. Detroit Red Wings: Cole Perfetti
5. Ottawa Senators: Jamie Drysdale
6. Anaheim Ducks: Marco Rossi
7. New Jersey Devils: Jake Sanderson
8. Buffalo Sabres: Anton Lundell
9. Minnesota Wild: Seth Jarvis
10. Winnipeg Jets: Jacob Perreault
11. Nashville Predators: Hendrix Lapierre
12. Florida Panthers: Lucas Raymond
13. Carolina Hurricanes: Alexander Holtz (from TOR)
14. Edmonton Oilers: Yaroslav Askarov
15. Toronto Maple Leafs: Justin Barron (from PIT)
...
25. Colorado Avalanche: Mavrik Bourque
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
En lähde tekemään omaa mockia, kun en ole noita junnuja aktiivisesti seurannut. Sen vaan sanon, että hyi hitto jos Lundell joutuu Buffaloon.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Arvataanpa itsekin.

1. Rangers - Alexis Lafreniere
2. Kings - Tim Stützle
3. Senators - Quinton Byfield
4. Red Wings - Cole Perfetti
5. Senators - Jamie Drysdale
6. Ducks - Lucas Raymond
7. Devils - Marco Rossi
8. Sabres - Alexander Holtz
9. Wild - Anton Lundell
10. Jets - Jake Sanderson
11. Predators - Seth Jarvis
12. Panthers - Jaroslav Askarov
13. Hurricanes - Jack Quinn
14. Oilers - Dawson Mercer
15. Maple Leafs - Dylan Holloway
16. Canadiens - Braden Schneider
17. Blackhawks - Hendrix Lapierre
18. Devils - Jacob Perreault
19. Flames - Kaiden Guhle
20. Devils - Justin Barron
21. Blue Jackets - Connor Zary
22. Rangers - William Wallinder
23. Flyers - Mavrik Bourque
24. Capitals - Rodion Amirov
25. Avalanche - Brendan Brisson
26. Blues - Ridly Greig
27. Ducks - Ryan O'Rourke
28. Senators - Noel Gunler
29. Golden Knights - Tyson Foerster
30. Stars - Lukas Reichel
31. Sharks - John-Jason Peterka
 

Hiltsu04

Jäsen
Suosikkijoukkue
Winnipeg Jets, Pelicans, Leijonat & BB-88
Laitetaan tähän vielä omat veikkaukset tulevan yön draftiin top 20 osalta, ilman sen kummempaa asiantuntemusta tai perusteluja:

1. New York Rangers: Alexis Lafrenière
2. Los Angeles Kings: Quinton Byfield
3. Ottawa Senators: Tim Stützle
4. Detroit Red Wings: Yaroslav Askarov
5. Ottawa Senators: Lucas Raymond
6. Anaheim Ducks: Jake Sanderson
7. New Jersey Devils: Jamie Drysdale
8. Buffalo Sabres: Cole Perfetti
9. Minnesota Wild: Anton Lundell
10. Winnipeg Jets: Seth Jarvis
11. Nashville Predators: Alexander Holtz
12. Florida Panthers: Kaiden Guhle
13. Carolina Hurricanes: Jacob Perreault
14. Edmonton Oilers: Jack Quinn
15. Toronto Maple Leafs: Braden Schneider
16. Montreal Canadiens: Dawson Mercer
17. Chicago Blackhawks: Hendrix Lapierre
18. New Jersey Devils: Justin Barron
19. Calgary Flames: Dylan Holloway
20. New Jersey Devils: Ridly Greig
 

FinDevil

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Tottenham
Pitäskö ottaa nopea ykköskiekan mocki niin, että jokaisen seuran fani varaa omalle suosikki seuralleen pelaajan jonka itse uskoo että seuransa tuossa kohdassa ottaa. Ei tarvitse sen enempää omia joukkueita varailla vaan kun oman seuran vuoro koittaa eikä kukaan muu ole vielä valintaa tehnyt nii saa itse valinnan tehdä. Esim kun Devilsin vuoro koittaa niin eka Devils fani sitten varaa Devilsille pelaajan jne. Ja jos seuralla on useampi varaus niin ei tarvii olla sama varaaja joka kerta. Vähän monimutkaisesti selitetty, mutta kaikki varmaa hiffas idean.

Katotaan ehitääkö koko kiekka vetämään loppuun enne draftia ja että kuinka vituiks lopulta valinnat meni.

Joku Rangers fani voisi vaikka sitten aloittaa, vaikka heidän valinnastaan ei kyllä epäselvyyttä ole.

(Kopioikaa vaikka aina tuo varauslista ja laittakaa vielä oma nimimerkki varauksen perään)

1. Rangers -
2. Kings -
3. Senators -
4. Red Wings -
5. Senators -
6. Ducks -
7. Devils -
8. Sabres -
9. Wild -
10. Jets -
11. Predators -
12. Panthers -
13. Hurricanes -
14. Oilers -
15. Maple Leafs -
16. Canadiens -
17. Blackhawks -
18. Devils -
19. Flames -
20. Devils -
21. Blue Jackets -
22. Rangers -
23. Flyers -
24. Capitals -
25. Avalanche -
26. Blues -
27. Ducks -
28. Senators -
29. Golden Knights -
30. Stars -
31. Sharks -
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
En ole Rangers-fani, mutta vois tohon laittaa jo:

1. New York Rangers: Alexis Lafrenière
2. Los Angeles Kings:

Omat suosikkijengit NHL:lässä on siis Devils ja Jets. Symppaan myös Senatorisia joten voin paikata heitä jos valintoja ei kuulu kun ymmärtääkseni niillä ei nyt niin kovin montaa fania tällä palstalla ole. Mutta sen verran hauska idea että koitetaan saada pallo pyörimään. Eli nyt joku Kings-fani olkaatten hyvä...
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
En ole Rangers-fani, mutta vois tohon laittaa jo:

1. New York Rangers: Alexis Lafrenière
2. Los Angeles Kings:

Omat suosikkijengit NHL:lässä on siis Devils ja Jets. Symppaan myös Senatorisia joten voin paikata heitä jos valintoja ei kuulu kun ymmärtääkseni niillä ei nyt niin kovin montaa fania tällä palstalla ole. Mutta sen verran hauska idea että koitetaan saada pallo pyörimään. Eli nyt joku Kings-fani olkaatten hyvä...
Ehkä kannattaa myös tägätä pari seuraavan joukkueen kannattajaa, jotta huomaavat tulla tekemään varaukset. Esim. nyt @heikkik , @Bigmouth ja @Pakastin
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Ehkä kannattaa myös tägätä pari seuraavan joukkueen kannattajaa, jotta huomaavat tulla tekemään varaukset. Esim. nyt @heikkik , @Bigmouth ja @Pakastin

Ainakin hfBoardin Kings-osion äänestyksen perustella enemmistön - ja minun - suosikki on Quinton Byfield.

edit.

Ehdin niukasti ennen Pakastinta, mutta onneksi meillä oli sama valinta!

edit2.

Ja Bigmouth samoilla linjoilla.
 
Viimeksi muokattu:

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, TPS
Uskallan tehdä meidän valinnan ja uskon sen tyydyttävän koko Kings-fanikuntaa.

1. New York Rangers: Alexis Lafrenière
2. Los Angeles Kings: Quinton Byfield
3. Ottawa Senators:

Mä en tiedä ketään, joka olisi Senatorsin faniksi tunnustautunu paitsi @Hendo . Jos näissä ny menee kauhean kauan, niin valitkaa joku sieltä.

Edit. @heikkik ehtii aina ensin..
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Ottawa on kai jopa ihan julkisesti sanonut että varaavat Byfield-Stützle kaksikosta sen kumpi on vapaana joten uskallan tehdä valinnan heidän puolestaan tässä kohtaa.

1. New York Rangers: Alexis Lafrenière
2. Los Angeles Kings: Quinton Byfield
3. Ottawa Senators: Tim Stützle
4. Detroit Red Wings: @Henkka
 

Elanko

Jäsen
Pistän tänne sekaan mun veikkauksen kärkivarauksista ja suomalaisten varauksista. Suomalaisten osalta <100 varauksella laitoin tarkan luvun ja sulkuihin pienen haarukan, johon odotan varauksen osuvan. Lopuille laitoin vain vähän laajemman haarukan, johon odotan varauksen osuvan. Tarkka luku ykköskierroksen ulkopuolella on aika turha, mutta kiva kokeilla kuinka lähelle osuu.

Top15:
1. Alexis Lafreniere
2. Quinton Byfield
3.Tim Stuetzle
4. Marco Rossi
5. Jamie Drysdale
6. Lukas Raymond
7. Cole Perfetti
8. Alexander Holtz
9. Anton Lundell
10. Jake Sanderson
11. Seth Jarvis
12. Jack Quinn
13. Dawson Mercer
14. Yaroslav Askarov
15. Braden Schneider

Suomalaiset:

Kierros 1:
Anton Lundell, Hifk 9. (8.-12.)

Kierros 2:
Topi Niemelä 36. (30.-40)
Roni Hirvonen 39. (32.-42.)
Kasper Simontaivala 48. (45.-60.)
Roby Järventie 54. (50.-65.)
Joni Jurmo 52. (50.-65.)
Eemil Viro 57. (55.-70.)

Kierros 3:
Joel Blomqvist 70. (65.-85.)
Veeti Miettinen 80. (75.-95.)
Oliver Suni 82. (75.-95.)
Ruben Rafkin 92. (80.-105.)

Kierros 4:
Kasper Puutio 96. (85.-110.)

Kierros 5-7:
Juuso Mäenpää 130-160.
Kristian Tanus 140.-180.
Mikael pyyhtiä 150.-200
Axell Rindell 150.200.
Ville Ottavainen 150.-200.
Joel Määttä 150.-200.
Juho Markkanen 150.-200.
Joonas Oden 150.-200.
 

Bigmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata & LAK
Uskallan tehdä meidän valinnan ja uskon sen tyydyttävän koko Kings-fanikuntaa.

1. New York Rangers: Alexis Lafrenière
2. Los Angeles Kings: Quinton Byfield
3. Ottawa Senators:

Mä en tiedä ketään, joka olisi Senatorsin faniksi tunnustautunu paitsi @Hendo . Jos näissä ny menee kauhean kauan, niin valitkaa joku sieltä.

Edit. @heikkik ehtii aina ensin..


Herrat ehtivät ensin, mutta ei haittaa. Valintakin osui samaan. Olen hyvin pettynyt, jos Blake & co ei QB:tä varaa.
 

Knap

Jäsen
Oma supistettu mock:

1. Alexis Lafreniere (Rangers)
2. Quinton Byfield (Kings)
3. Tim Stutzle (Senators)
4. Anton Lundell (Red Wings)
5. Jamie Drysdale (Senators)
6. Lucas Raymond (Ducks)
7. Jake Sanderson (Devils)
8. Cole Perfetti (Sabres)
9. Marco Rossi (Wild)
10. Alexander Holtz (Jets)
11. Jack Quinn (Predators)
12. Helge Grans (Panthers)
13. Seth Jarvis (Hurricanes)
14. Yaroslav Askarov (Oilers)
15. Kaiden Guhle (Leafs)
...
26./31. Topi Niemelä (Blues/Sharks)


Tein tämän mockin hieman joukkueiden tarpeisiin nähden. Stutzlen uskon olevan parempi pelaaja 5 vuoden päästä kuin Byfieldin, mutta kai se Byfield on melko lukittu jo. Lundellin uskon huudettavan ehkä ennakoitua ylempänä, mun mielestä kyseessä parempi lupaus kuin Kotkaniemi tai Hayton, jotka eivät todellakaan olisi kuulunut niille numeroille (silloin ja minun mielestä). Uskon myös Yzermanin ajattelevan laadukkaan sentteristön olevan avain menestykseen. Askarovin koitin tarjota seuralle, joka tulee tarvitsemaan maalivahtia. Holland nyt saattaa koittaa ratkaista tuon ongelman ja varata viisi veskaria alemmillakin vuoroilla.

Niemelän uskon menevän ensimmäisellä kierroksella. Täysi kausi Liigassa alla kuitenkin, haloo? Vielä pakki, ja oikein trendikäs sellainen. Hirvosenkaan en usko kaukana olevan. 58. on Bruinsin eka vuoro, mutta olisin erittäin iloinen, jos Roby Järventie päätyisi tuolla vuorolla haaviin. On vähän liian hyvä pelaaja tuolle vuorolle.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ottawa on kai jopa ihan julkisesti sanonut että varaavat Byfield-Stützle kaksikosta sen kumpi on vapaana joten uskallan tehdä valinnan heidän puolestaan tässä kohtaa.

1. New York Rangers: Alexis Lafrenière
2. Los Angeles Kings: Quinton Byfield
3. Ottawa Senators: Tim Stützle
4. Detroit Red Wings: @Henkka

Jaa munko pitää varata jotain? :o

Otetaan Perfetti.

1. New York Rangers: Alexis Lafrenière
2. Los Angeles Kings: Quinton Byfield
3. Ottawa Senators: Tim Stützle
4. Detroit Red Wings: Cole Perfetti
5. Ottawa Senators: @Hendo
 

FinDevil

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Tottenham
Ottawan vuoro olisi jälleen, eikä varausta sieltä tule niin laitetaan Drysdale sinne jotta päästään eteenpäin ja Anaheimin vuoro seuraavaksi.

1. New York Rangers: Alexis Lafrenière
2. Los Angeles Kings: Quinton Byfield
3. Ottawa Senators: Tim Stützle
4. Detroit Red Wings: Cole Perfetti
5. Ottawa Senators: Jamie Drysdale
6. Anaheim Ducks: @Oskar @Oles
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös