NHL-matkat

  • 710 490
  • 2 164

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kiitos Juzbe#3 ja Gorba vinkeistä ja linkeistä Islanders-matsia ja sinne matkustamista koskien. Matkalta on jo kotiuduttu, ja käytiin katsastamassa Islanders-Coyotes. LIRR-junalla pääsi tosiaan kätevästi Mineolan asemalle, ja sieltä löytyi helposti taksi jolla päästiin perille Nassau Coliseumille asti. Halli oli mukavan vanha, perinteisen kuuloset urut toi hyvää fiilistä, yleisöä ei ollut tuvan täydeltä mutta hyvää mökää pitivät. Hyvä matsi muutenkin vaikka vähän yksipuolinen, mutta näki seitsemän maalia joista muutama oli todella komea. Tavares ja F.Nielsen jäi parhaiten mieleen, Coyoteseista tuli tietty seurattua Korpikoskea joka oli pirteä ja energinen, kerran vetäisi tolppaan.

Paluumatkalle oli hankalampi löytää taksi, mutta jonnekin hallin nurkille niitä sitten sen verran haahuili että päästiin takas asemalle. Pari suomalaista niillä samoilla nurkilla oli taksia etsimässä, olivat kanssa matkalla Manhattanille mutta jonkun toisen aseman kautta.

Torontossakin käytiin ja siellä toki Hockey Hall of Fame piti käydä katsastamassa. Olihan se hienoa ottaa kuva Stanley Cupin kanssa, vaikkei museossa oleva pysti se varsinainen maailmaa kiertävä versio olekaan. Muidenkin NHL-palkintojen laattoja oli hauska tavailla, ei niihin ihan hirveän moni suomalainen ole omaa nimeään saanut kaiverrettua. Selänne, Kipru, Koivu ja varsinkin Lehtinen on siellä nimien seassa aika kovassa seurassa. Ja tietty myös varsinaiseen Hall of Fameen ainoana suomalaisena valittu Kurri, harmillisesti jampalla ei ollut museossa omaa vitriiniä jonka edessä olisi voinu bostailla, mutta eihän ne sinne kaikki mahdu. Suomen vitriinissä toki oli jotain Kurrinkin rojua, eniten siellä lämmitti mieltä kaikki ne 6 kiekkoa jotka 2011 finaalissa taottiin Fasthin selän taakse ja tietty hienoimpana kaikista, KALLE SAHLSTEDTIN SUKAT!! NE OLI OIKEESTI SIELLÄ, SAATANA KALLE SAHLSTEDTIN SUKAT JOILLA SE PELASI JOSSAIN FINAALISSA!! TAJUUTTEKO!! KALLE SAHLSTEDTIN SUKAT!!! Itkuhan siinä moisen reliikin edessä pääsi, pitkään vaan vapisin polvillani lattialla ja hamusin tärisevin käsin vitriinin lasia jonka toisella puolella nuo tarunhohtoiset, repaleisilla 999-kangasmerkeillä koristetut ihmelaitteet sijaitsivat. Jumalauta, Kalle Sahlstedtin sukat!!!
 

mailman-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ensi viikolla tähän aikaan Miamissa (sikäläistä aikaa toki) varmaan kohta lähetään hallin nurkille pällistelemään ja odottelemaan illan matsia ;)
Toivomuksissa edelleen, että molemmat nuoret suomipoijjaat olisivat rosterissa. Barkov lienee varma, mutta Ristolainen vähän vielä varmaan arveluttaa.

...ja tietty hienoimpana kaikista, KALLE SAHLSTEDTIN SUKAT!! NE OLI OIKEESTI SIELLÄ, SAATANA KALLE SAHLSTEDTIN SUKAT JOILLA SE PELASI JOSSAIN FINAALISSA!! TAJUUTTEKO!! KALLE SAHLSTEDTIN SUKAT!!! Itkuhan siinä moisen reliikin edessä pääsi, pitkään vaan vapisin polvillani lattialla ja hamusin tärisevin käsin vitriinin lasia jonka toisella puolella nuo tarunhohtoiset, repaleisilla 999-kangasmerkeillä koristetut ihmelaitteet sijaitsivat. Jumalauta, Kalle Sahlstedtin sukat!!!

*reps*
Tarkempaa tietoa Kallen vuodesta/joukkueesta mistä sukat olivat :D
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Torontossakin käytiin ja siellä toki Hockey Hall of Fame piti käydä katsastamassa. Olihan se hienoa ottaa kuva Stanley Cupin kanssa, vaikkei museossa oleva pysti se varsinainen maailmaa kiertävä versio olekaan.
Kyllähän se aito ja alkuperäinen Stanley Cup nimenomaan Hall of Famessa näin kauden aikana normaalisti on (kesän se sitten on voittajajoukkueen pelaajilla), mutta jos se juuri sillä hetkellä poikkeuksellisesti on jossain tapahtumassa, niin silloin esillä on kopio.

Kun joskus vuosia sitten HHOF:ssä kävin niin Cup oli jonkun tv-shown kuvauksissa, mutta oli seuraavaksi päiväksi palaamassa museolle. Sain Darren Boykolta lupauksen että pääsen seuraavana päivänä samalla hinnalla museoon uudestaan aidon cupin katsastamaan.

Aika selvät erot noissa kahdessa on. Toinen on hieno ja kiiltävä, toinen on naarmuinen ja vanhan näköinen ja siinä on virheitä. Minusta on vähän hassua, että nuo kirjoitusvirheet ovat kopioon korjattu. Minun mielestäni ne olisi pitänyt kopioida sellaisinaan.
 
Viimeksi muokattu:

mailman-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kyllähän se aito ja alkuperäinen Stanley Cup nimenomaan Hall of Famessa näin kauden aikana normaalisti on (kesän se sitten on voittajajoukkueen pelaajilla), mutta jos se juuri sillä hetkellä poikkeuksellisesti on jossain tapahtumassa, niin silloin esillä on kopio.

Nyt on pakko kyllä väittää muuta, koska jossain dokumentissa tjsp. mielestäni sanottiin että se ainoa alkuperäinen Pytty on VAIN JA AINOASTAAN mestaruuden ratkettua siinä jäällä, ja välittömästi jäältä pois tullessaan se vaihdetaan johkin monista(?? parista??) kopiosta.
Ja samoten se, että pelaajien mukana kesän reissaava pytty ei todellakaan ole se aito ja alkuperäinen, vaan kopio.

Yksinkertaisesti vain siksi, että alkuperäisen arvo on aikalailla "priceless". Toki kopiotkin lienevät kymmenien tuhansien arvoinen.

ps.
Niin ja tosiaan se orggis lienee _yleensä_ tosiaankin siellä Torontossa, pointtina vain se, että orggis ei kierrä kovin hirveästi "maailmalla".


pss.
Toki voin olla myös väärässä, tällainen mielikuva vain jostain jäänyt :)
 
Viimeksi muokattu:

SteelGate

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Ilves, Bruins, HC Davos, Tunturi-Kiekko
Se kaikkein alkuperäisin Stanley Cup -maljahan on puolimetrisen panssarioven takana holvissa vitriinissä (ks. liitekuvat). Holvissa on myös osia alkuperäisen pystin laatoista, joissa on voittajien nimet.
 

Liitteet

  • cunleystap.jpg
    cunleystap.jpg
    94,5 KB · kertaa luettu: 1 007
  • stanleycup.jpg
    stanleycup.jpg
    89,8 KB · kertaa luettu: 911

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
No tuollahan tuo kuvio on kerrottu:
http://en.wikipedia.org/wiki/Stanley_Cup#Original.2C_authenticated.2C_and_replica_versions

tuo sanan "alkuperäinen" käyttö oli harkitsematonta, koska kyseessä ei tosiaan ole se ihka ensimmäinen pytty, vaan tämä 50v vanha pytty. Samoin olin väärässä sanoessani, että tämä aito pytty kiertää koko kesän pelaajien mukana, mutta kyllä ne sitä aitoa merkittävimmissä tapahtumissa esittelevät.

Minulle se oli uutta tietoa, että niitä pytyn kyljessä olevia kiekkoja vaihdetaan aina tarpeen mukaan. Kun paikat on kaiverrettu täyteen niin vanhimpien voittajien "kerros" poistetaan ja tilalle laitetaan tyhjä kiekko johon voidaan taas nimiä kaivertaa. Pokaalia kun ei voida enää entisestään kasvattaa. Noita vanhempien kerroksia on muistaakseni museossa esillä.

Tämä seuraava ei sitten mihinkään humble brag -ketjuun mene koska kehumisessani ei ole mitään nöyrää, vaan se on avointa ja julkeaa. Tuon
Stanley Cupin vartijan Phil Pritchardin kanssa on joitakin kertoja tullut jutusteltua kun hän on aina Hall of Famea ollut edustamassa sellaisilla messuilla joilla olen useampanakin vuonna ollut osallistumassa. Ihan mukava mies vaikka onkin aina "hienovaraisesti" muistuttelemassa, että voisivat museoon kokoelmastani lahjoituksia ottaa.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Näin just, joku jamppa just jutteli tuon ihmisten kanssa kuvattavan pystin vieressä seisseen vartijan kanssa ja kyseli noista pystin versioista, ja vartija selitti juurikin näin että se ihka aito ja alkuperäinen oli museon holvissa vitriinin takana, ja sit se pysti mitä pelaajat vie himoihinsa on usein kauden aikana ties missä muualla näytillä ja sitä harvoin Hall of Fame -museosta löytää. Museossa oleva pysti jonka vierelle kaikki torspot pääsee on sen muailmalla kiertävän kopsu.

Mut oli se silti hienoa päästä sitä kopsuakin lääppimään.

Mut helvettiäkö tommosesta tinakupista, nyt siihen tärkeämpään asiaan, eli niihin KALLE SAHLSTEDTIN SUKKIIN!!! Ne oli jostain SM-liigan finaaleista, ettei nyt ollu TPS-Tappara finaaliparista vuodelta 2001 jonka TPS voitti ja Kalle siellä kapteenina hääri komeissa 999-sukissaan.

Oikeesti, kuka vittu on päättänyt että nyt kyllä laitetaan tänne Kurrin ja Selänteen paitojen ja MM-finaalimaalikiekkojen sekaan Sahlstedtin virttyneet sukat? Kas ku ei vittu Matti Hanan kalsareita tai Jukka Penttisen nenäliinaa. Onks tää joku Darren Boykon kieroontunut läppä?
 

Tanechoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Huuhkajat, AC Oulu, SJS, Tottenham
En tiedä onko tullut tässä ketjussa aikaisemmin esille tai onko yleinen tapa NHL:n halleissa, mutta ainakin TD Gardeniin kannattaa ottaa passi mukaan, jos haluaa ostaa olutta. Pieni vitutus nousi viime yönä, kun suomalainen ajokortti ei kelvannut juottopisteissä ohrapirtelön ostoon. Muuten ottelutapahtuma ja halli oli järjettömän upea ja hieno. Ehkä mä tänään paluulentojen aikana kiitän amerikan alkoholipolitiikkaa siitä, ettei minulle (36v) tarjoiltu olutta viime yönä.

Kolme viikkoa tuli juuri kierreltyä jenkkilää ja joka paikassa kyllä kelpasi suomalainen ajokortti kuten esim. San Diegon NFL-pelissä ja San Josen NHL-pelissä. Itärannikolla ei tosin tullut käytyä, joten liekö siellä sitte tiukempia tämän asian suhteen.
 

vstk

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Kolme viikkoa tuli juuri kierreltyä jenkkilää ja joka paikassa kyllä kelpasi suomalainen ajokortti kuten esim. San Diegon NFL-pelissä ja San Josen NHL-pelissä. Itärannikolla ei tosin tullut käytyä, joten liekö siellä sitte tiukempia tämän asian suhteen.

Mita nyt itse on kierrellyt muutaman vuoden ajan maata ympari, niin vieraiden kuin paikallisten kanssa, niin tahan ei missaan nimessa kannata luottaa ja passi on aina hyva pitaa mukana mikali aikoo anniskelutiloihin paasta. Se on aina paikan omasta kaytannosta, ja ihmisesta joka henkilollisyystodistuksen tarkastaa, kiinni. Turistina en ottaisi hirveasti riskeja taman asian suhteen ja kantaisin passia mukanani koko ajan.

Ei sita Jenkkilaisella ajokortillakaan Suomessa pitkalle potkita. Been there done that.
 

Jämäpakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flyers
Mitäs hotellia jengi on suosinut Pittsburghissa? Olisi maaliskuussa tarkoitus lähteä pariksi viikoksi katsomaan Flyers-kiekkoa ja tuolloin osuisi myös vieraspeli Penguinsia vastaan aikatauluihin. Kiertueella olisi tarkoitus mennä katsomaan seuraavat ottelut Pens@Flyers 15.3, Flyers@Pens 16.3, Blackhawks@Flyers 18.3, Stars@Flyers 20.3, Blues@Flyers 22.3, Kings@Flyers 24.3 ja Flyers@Rangers 26.3.

Lauantaina tuli palattua takaisin Suomeen ensimmäiseltä USA:n matkalta, tuli vietettyä aika Nykissä ja Philassa, josta täytyy kyllä todeta, että ilman Flyers-lasejakin paikka oli kyllä todella allekirjoittaneen mieleen. Mukavan rauhallinen paikka ja Flyers-lippis päässä, kun kuljeskeli pitkin keskustaa, niin ihmiset tulivat juttelemaan.
 

Armoured Andy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pens
Mitäs hotellia jengi on suosinut Pittsburghissa?

Muutamia vuosia sitten olin Hampton Inn Downtownissa. Se oli loistava hotelli. Hyvä ja iso huone, monipuolinen aamupala jne. Kävelymatkan päässä hallilta. Kuukauden päästä kiitospäivän aaton Leafs-matsia varten olen pari yötä Cambria Suitesissa, joka on melkein hallin seinässä kiinni. Pitäisi olla arvostelujen mukaan hyvä sekin.

Onko jollain vinkkejä kiitospäivän viettoon Pittsburghissa? Kymmenen matsia (+ NFL- ja NBA-pelit) ympäri Amerikkaa käydään katsomassa. Entäpä hotellivinkkejä Losiin?
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Kymmenen matsia (+ NFL- ja NBA-pelit) ympäri Amerikkaa käydään katsomassa. Entäpä hotellivinkkejä Losiin?
Osaan vain suositella Pasadenassa olevaa Vagabond Inn hotellia Colorado Boulevardilla. Ei ole mitenkään erikoisen loistava, mutta kaikki siellä oleskelleet ovat tykänneet, hinta on kai kohtuullinen ja sijaintipaikkakin toimiva. Matsiin Staples Centerissä pääsee kulkemaan tarvittaessa Metrolla, jos omaa autoa ei ole mukana. Amerikanihmettäkin saa käydä moikkaamassa, jos aikaa riittää. Tosin Kiitospäivän viikonloppuna en ole varmaan paikan päällä.
 

~KarKaus~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers ja Kiekko-Espoo
Entäpä hotellivinkkejä Losiin?

Tammikuun lopussa ollaan menossa Losiin kahden viikon ajaksi ja otettiin hotelli ihan keskustasta. Millennium Biltmore nimeltään ja lyhyt kävelymatka Kingsien hallille. Erittäin hieno hotelli. Se löytyi jostain Losin nähtävyys listoiltakin. Jos en nyt ihan väärin muista niin siellä on jaettu ensimmäiset oscar-pystit.
Jos kiinnostaa niin voin laitella hinta tietoja.
 
Entäpä hotellivinkkejä Losiin?

Edellisellä Kalifornian reissulla vuosi sitten yövyimme pelkästään AirBnb:n kautta vuokratuissa asunnoissa. Erittäin edullista ja kätevää sekä valinnanvaraa löytyy paljon. Losissa olimme Downtownissa, josta kävelimme Staplesiin. Useissa asunnoissa on myös autotalli/autopaikka, mikä on erityisen kätevä etenkin Losissa.
Yksin matkustettaessa hotelli kuitenkin todennäköisesti halvempi.
 

Janis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Onko palstaveljistä kukaan ikinä käynyt Hurricanes pelejä tiiraamassa? Onko kellään kokemuksia? lippujen ja kulkemisen suhteen. Onko järkevämpi mennä New Yorkin vai Miamin kautta?

Isoja ajatuksia olisi keväällä lähteä paikanpäälle.
 

Jääkaappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga
Kokemuksia stubhubin elektronisista lipuista?

Parin viikon päästä mennään ja Rangers - Devils peliin tuli ostettua liput, jotka pystyi tulostamaan samantien. Devils - Penguins peliin olisi tarjolla alakatsomosta hyvät paikat kohtuu hintaan, mutta sivuilla lukee, että olisivat saatavilla vasta 15. päivä. Siis päivää ennen kuin ottelu on.

Muuten ei huolestuta, mutta olisihan nuo kiva saada matkalaukkuun mukaan (lähtö 9.11.) jo lähtiessä. Kuinka hyvin tuo ennakoitu päivämäärä siis pitää paikkansa, vai tulevatko mahdollisesti jo aiemmin?
 

Gretzky99

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL:n suomalaiset
Kokemuksia stubhubin elektronisista lipuista?

Parin viikon päästä mennään ja Rangers - Devils peliin tuli ostettua liput, jotka pystyi tulostamaan samantien. Devils - Penguins peliin olisi tarjolla alakatsomosta hyvät paikat kohtuu hintaan, mutta sivuilla lukee, että olisivat saatavilla vasta 15. päivä. Siis päivää ennen kuin ottelu on.

Muuten ei huolestuta, mutta olisihan nuo kiva saada matkalaukkuun mukaan (lähtö 9.11.) jo lähtiessä. Kuinka hyvin tuo ennakoitu päivämäärä siis pitää paikkansa, vai tulevatko mahdollisesti jo aiemmin?

Omalla kohdallani kaikki liput (8kpl), jotka olen stubhubista tilannut, ovat tulleet viikon sisällä tilauksesta. Maanantaina tilasin liput Wild-Ducks peliin 28.1., arvioitu toimituspäivä lipuille oli 24.1. Liput kuitenkin olivat ladattavissa jo eilen torstaina.
 

Jääkaappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga
Jees. Tuli ostettua ja jos eivät tule ennen lähtöpäivää, niin kyllä kai jostain päin New Yorkia löytyy tulostin, jota voi käyttää.. :)

Pirskatti. Ei malttais enää odottaa, kaksi NHL-ottelua siis tiedossa ja kaiken kaikkiaan paikan päällä tulee oltua yhdeksän päivää.
 

Wellman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Veljen kans ollaan alustavasti mietitty viikon mittaista reissua 13-20.1 Chicagoon ja Minnesotaan...
Nyt on reissun otteluihin liput ostettu ja alkuperäinen suunnitelma muuttui aika paljon. Lennot ovat noille päiville edelleen, mutta lopulta reissun aikana tulee vierailtua 4 eri NHL-joukkueen kaupungissa. Eka matsi on 15.1 Pittsburgh-Washington, toinen 16.1 St.Louis-Los Angeles, kolmas 18.1 Minnesota-Dallas ja neljäs 19.1 Chicago-Boston. Lentäen ja bussilla tulee reissattua noita välimatkoja. Ei varmasti kevyin reissu matkustuksen osalta, mutta on tällaisesta NHL-reissusta haaveiltu jo jonkin aikaa eikä otteluissa ole valittamista.

Jos joku on vieraillut Pittsburghissa, St.Louisissa tai Minnesotassa, niin näistä kaupungeista kiinnostaisi tietää paikkoja missä kannattaisi käväistä aamupäivästä alkuiltaan välisenä aikana, koska tuon verran on jokaisessa aikaa vierailla ennen ottelua?
Chicagossa tulee vietettyä sitten 1 kokonainen ja 2 ehkä 3 puolikasta päivää.
 

VilleSeina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, SaiPa
Menisi varmasti tuonne vapaan keskustelun puolellekin johonkin matkailutopikkiin mutta kysytään täällä kun ollaan taas NHL-matkalle lähdössä.

Eli enemmän reissanneet, missäs vaiheessa hotellit ovat halvimmillaan? Mahdollisimman lähellä reissua vai miten? Aikaisemmin ei ole tullut tätä pohdittua lainkaan mutta nyt tuli moinen mieleen, että josko tuossakin joku satanen olisi säästettävissä.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Eli enemmän reissanneet, missäs vaiheessa hotellit ovat halvimmillaan? Mahdollisimman lähellä reissua vai miten? Aikaisemmin ei ole tullut tätä pohdittua lainkaan mutta nyt tuli moinen mieleen, että josko tuossakin joku satanen olisi säästettävissä.
Luulisin, että mitä aikaisemmin varaa niin paremman (halvemman) hinnan saisi. Tai usein uskoisin, että halvimmat huoneet menee ensin ja sitten on jäljellä vain kalliita huoneita, mutta ehkä tämä pätee paremmin lentoihin kuin hotellihuoneisiin. Mutta ainakin aikaisin varattaessa valinnanvaraa pitäisi olla enemmän.
 
Luulisin, että mitä aikaisemmin varaa niin paremman (halvemman) hinnan saisi.

Noin se menee jostain booking.comista varattaessa, mutta hotwire.com tarjoaa erittäin halpoja huoneita viime tipassa varaaville.

Sivuston idea on sellainen, että tuolla ei näy hotellin nimeä, vaan pelkästään se missä päin kaupunkia hotelli sijaitsee, kuinka monta tähteä sillä on ja kuinka monta prosenttia Hotwiren käyttäjistä suosittelee ko. hotellia. Hotellin nimi paljastuu vasta varauksen jälkeen. Tämä siksi, että hotellit eivät halua näyttää kaikille, miten halvalla huoneitaan kauppaavat. Itse varasin tuolta viime keväänä huoneita New Yorkista, Bostonista ja Chicagosta, ja huoneiden hinnat olivat 55-70 prosenttia siitä hinnasta, jota booking.comissa samaan aikaan samoista huoneista pyydettiin.
 

Anakin-Sky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Pienellä kaveriporukalla ollaan lähdössä viikoksi Torontoon 20.11. Liput hommattuna Predators ja Blue Jackets matsiin stubhubin kautta. Lisäksi olisi tarkoitus käydä katsomassa NBA-ottelukin, mikäli löytyisi liput hyville paikoille halvalla hinnalla. Niagra Fallsilla tulee vierailtua perinteisen turistibussi ryhmän kera. Olisi hienoa jos joku seudulla aikaisemmin vieraillut osaisi vastata joihinkin seuraavista kysymyksistä:
- Kuinka monta tuntia tulisi varata HHoF:iin tutustumiseen?
- Onko CN-tower kovinkin ruuhkainen viikonloppuisin?
- Kelpaako suomalainen ajokortti henkilöllisyystodistuksena alkoholia ostaessa?

Myös vinkit hyvistä ruokapaikoista, joissa NHL-otteluiden seuraaminen on mahdollista, otetaan vastaan, sekä suositukset muista näkemisen arvoisista kohteista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös