pikkuvaimo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Harley-Davidson ja Mercedes-Benz
Las Vegasin uusi NHL-joukkue vahvistettiin. Joukkueen runko muodostetaan laajennusdraftilla, missä Vegasin vielä nimeämätön joukkue valitsee pelaajia muista joukkueista.
Ihan ketä tahansa ei pysty valitsemaan, vaan muut joukkueet saavata suojata pelaajia seuraavasti:

-seitsemän hyökkääjää, kolme puolustajaa ja maalivahti

tai

-kahdeksan kenttäpelaajaa, pelipaikasta riippumatta ja maalivahti.

Kaikki pelaajat joilla on laajennusdraftin aikaan voimassa oleva NMC, ovat automaattisesti suojattuja, ja vievät paikan suojauskiintiöstä. Samoin ovat ensimmäistä tai toista kauttaan ammattilaisena, eli käytännössä NHL:ää tai AHL:ää pelaavat suojattuja, eivätkä he vie paikkaa kiintiöstä.

Lisäksi jokaisella joukkueella pitää olla tarjolla vähintään yksi puolustaja, ja kaksi hyökkääjää jotka ovat pelanneet vähintään 40 peliä edelliskaudella, tai 70 peliä kahden edellisen kauden aikana. Maalivahti jota tarjotaan, ei saa olla UFA kauden 2017-18 jälkeen. Siinä tärkeimmät laajennusdraftia koskevat säännöt, loput löytyvät linkin takaa.

Rules for 2017 Expansion Draft | NHL.com

Sana on vapaa spekulaatiolle suojattavista pelaajista jne.
 
Viimeksi muokattu:
"That's bigger than me!" -Mia Khalifa

B4rre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
Ymmärsinkö oikein, että jokaisella joukkueella pitää olla tehtynä sopimus puolustajalle, kahdelle hyökkääjälle ja maalivahdille, joka kattaa kauden 17-18? Ja toinen on, että LV valitsee eikä laajennusdraftin nimen mukaisesti draftaa pelaajansa muista joukkueista?
Jokaisen joukkueen tulee jättää suojaamatta nuo minimivaatimukset (pelatut pelit, sopimustilanne, pitkäaikaispipit ei käy) täyttäviä pelaajia nuo mainitsemasi määrät. Kyllä ihan tavallisessakin varaustilaisuudessa joukkueet "valitsevat" pelaajia (ks. esim. "Edmonton Oilers would like to select with their 1st pick, from the Erie Otters, Connor McDavid").

Kaikki pelaajat joilla on laajennusdraftin aikaan voimassa oleva NMC, ovat automaattisesti suojattuja, samoin ovat ensimmäistä tai toista kauttaan ammattilaisena, eli käytännössä NHL:ää tai AHL:ää pelaavat.
Niin säännöissähän sanotaan NMC:n osalta, että "currently effective and continuing". Tämä tarkoittanee siis juuri sitä, mitä aikaisemminkin aiheesta spekuloitiin eli NMC:n pitänee jatkua kaudelle 17-18, jotta tällainen pelaaja on pakko suojata.
 

Ralph

Jäsen
Niin säännöissähän sanotaan NMC:n osalta, että "currently effective and continuing". Tämä tarkoittanee siis juuri sitä, mitä aikaisemminkin aiheesta spekuloitiin eli NMC:n pitänee jatkua kaudelle 17-18, jotta tällainen pelaaja on pakko suojata.
Mutta olikos se niin, että jos pelaaja suostuu NMC:stä luopumaan, häntä ei tarvitse suojata ja näin on valittavissa Las Vegasiin?

Kyllähän tätä voi draftiksi kutsua, mutta kun draftaavia joukkueita on vain yksi.
 
"Ralph is known for his hilariously random one-liners, positive attitude and pure loopiness."

B4rre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
Mutta olikos se niin, että jos pelaaja suostuu NMC:stä luopumaan, häntä ei tarvitse suojata ja näin on valittavissa Las Vegasiin?
Tämäkin lukee suoraan säännöissä eli vain sellaiset pelaajat, jotka eivät suostu tuosta klausuulista luopumaan, on suojattava.
 
Kaikki pelaajat joilla on laajennusdraftin aikaan voimassa oleva NMC, ovat automaattisesti suojattuja, samoin ovat ensimmäistä tai toista kauttaan ammattilaisena, eli käytännössä NHL:ää tai AHL:ää pelaavat.

.
Nämä ovat siis automaattisesti suojattuja, mutta niitä ei lasketa tuohon pelaajalukuun, kuten varmaan suurin osa toki tiesikin.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
* All first- and second-year professionals, as well as all unsigned draft choices, will be exempt from selection (and will not be counted toward their club's applicable protection limits).
Tällä siis tarkoitetaan ilmeisesti kaudella 2016-17 ensimmäistä tai toista ammattilaiskauttaan pelanneita pelaajia? Olisihan tuon voinut noissa säännöissä mielestäni selvästi ilmaista.

Toisekseen ammattilaisen määritelmä tullee ilmeisesti sitten työehtosopimuksesta, lähinnä näistä kahdesta kohdasta:

"Professional Games" includes the following: any NHL Games played, all minor league regular season and playoff games and any other professional games played, including but not limited to, games played in any European league or any other league outside North America, by a Player pursuant to his SPC.

For the purposes of this Section 10.2(a), a Player aged 18 or 19 earns a year of professional experience by playing ten (10) or more NHL Games in a given NHL Season, and a Player aged 20 or older (or who turns 20 between September 16 and December 31 of the year in which he signs his first SPC) earns a year of professional experience by playing ten (10) or more Professional Games under an SPC in a given League Year.

Eli esimerkiksi Esa Lindell, joka pelasi toissakaudella ensimmäisen vuotensa tulokassopimuksestaan lainalla Ässissä, olisi siten ensi kaudella kolmannen kauden ammattilainen CBA:n määritelmien mukaan ja laajennuksessa Stars joutuisi suojaamaan (tai jättämään suojaamatta) hänet. Sitten taas Artemi Panarinia ei tarvitsi suojata, koska hän ei ole pelannut NHL-sopimuksen alaisuudessa kuin vasta yhden ammattilaiskauden ja ensi kausi on se toinen ammattilaiskausi hänelle. William Nylanderia ei myöskään tarvitse suojata, koska viime kaudella 18-vuotiaana ei pelannut vähintään kymmentä NHL-peliä eikä siten kartuttanut itselleen työehtosopimuksen määritelmien mukaan ammattilaiskautta tuolloin. Kulunut kausi oli siten Nylanderille ensimmäinen ammattilaiskausi, ja ensi vuosi tulee olemaan se toinen, eli ei vaadi suojausta.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Nyrkkisääntönä voisi siis ajatella, että yliopistopelaajat ovat nyt kullan arvoisia, jotka siis ovat jo hyvässä peli-iässä, mutta olleet tulokkaita NHL:ssä vasta viime kaudella. Esim St. Louisin Colton Parayko on tällainen. Suojauksen ulkopuolella, mutta todennäköisesti vuoden päästä jo hyvin tasokas pelaaja.

Toisena tapauksena sitten "Panarinit", eli nämä Euroopasta vapaana signattavat, jotka eivät pelaile siellä ELC:n alaisuudessa.

Ja tietysti sitten ELC:llä ensi kauden jälkeen vasta kaksi kautta pelanneet nuoret tulokkaat, kuten esim Detroitin Larkin.

Tuollaiset jannut jäävät siis suojauksen ulkopuolelle ja se joukkue mikä näitä pystyy haalimaan eniten rosteriinsa, tulee menettämään syvyydestään vähiten arvokkaimman pelaajan.

Miltähän Detroitista suojausesimerkki (kerkee toki tilanne muuttua vuoden sisään) näyttäisi?

7+3+1 taktiikalla:

1. Zetterberg
2. Nyquist
3. Abdelkader
4. Tatar
5. Sheahan
6. Athanasiou
7. Mantha (pelannut AHL:ää jo kaksi kautta, joten kolmannen kauden pro ensi kauden jälkeen)
(Larkin suojauksen ulkopuolella, vasta kahden kauden pro)
(Franzen, mennee myös tuolle liigan määrittämiin pitkäaikaisloukkaantuneiden pelaajien suojaukseen, koska täyttää kriteerit)
-------------------------------
Glendening
Jurco
Pulkkinen
Helm (jos jatkaa)
Miller (jos tekee huhutun 1v jatkon, mutta UFA)


1. DeKeyser
2. Green
3. Marchenko
---------------
4. Kronwall
5. Ericsson
6. Ouellet
7. Sproul
Smith UFA 2017

1. Mrazek
------------
2. Howard

Pakiston kanssa menisi kyllä mielenkiintoiseksi. Varmasti siellä olisi kova paine suojata Kronwall, mutta en kyllä näe siinä järkeä, kun sitten jäisi joku nuorempi pakki suojaamatta. Toisaalta kaikilla taitaa jäädä aika hyviä pakkeja tarjolle, joten ehkä Vegas poimii muualta tasokkaammat pakit ja Detroitista jotain muuta.

Ei kyllä houkuttele tuo 8 (4+4+1 esim) pelaajan suojaaminen yhtään, kun yhdellä lisäpakilla pitää jättää 3 lisähyökkääjää suojauksen ulkopuolelle. Tämä johtanee treideihin, jossa neljä hyvää pakkia omistava organisaaiot ottanee suht mielellään kaksi-kolme hyökkääjää itsellensä.

Yleisesti ottaen, aika monen jengin jengin puolustus tulee heikkenemään hyökkäystä enemmän, joten Vegasin tulos pitäisi lisätä jonkun verran liigan maalimääriä.
 
Viimeksi muokattu:
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Eli siis sääntöjen mukaan kaikki NMC:t tulee suojata, kunhan ne ovat olleet voimassa kaudella 2016-17 ja jatkuvat vähintään seuraavaksi kaudeksi. Kesällä 2017 erääntyviä sopimuksia joissa on NMC ei tarvitse pakosti suojata, eikä myöskään sopimuksia joissa NMC tulee voimaan vasta 1.7.2017 alkaen. Tuolta pohjalta sitten lista kaikista suojauksen tarpeessa olevista pelaajista NMC:n vuoksi:

ANA: Kevin Bieksa, Ryan Getzlaf, Ryan Kesler, Corey Perry
ARI: Alex Goligoski
BOS: David Backes, Patrice Bergeron, Zdeno Chara, David Krejci
BUF: Kyle Okposo
CGY: -
CAR: Jordan Staal
CHI: Artem Anisimov, Corey Crawford, Niklas Hjalmarsson, Marian Hossa, Patrick Kane, Duncan Keith, Brent Seabrook, Jonathan Toews
COL: Francois Beauchemin, Erik Johnson
CBJ: Sergei Bobrovsky, David Clarkson, Brandon Dubinsky, Nick Foligno, Scott Hartnell
DAL: Jamie Benn, Jason Spezza
DET: Frans Nielsen
EDM: Milan Lucic, Andrej Sekera, Cam Talbot
FLA: Keith Yandle
LAK: Anze Kopitar
MIN: Mikko Koivu, Zach Parise, Jason Pominville, Ryan Suter
MTL: Jeff Petry, Carey Price
NSH: Pekka Rinne
NJD: Ryane Clowe*
NYI: Johnny Boychuk, Andrew Ladd, John Tavares
NYR: Dan Girardi, Henrik Lundqvist, Rick Nash, Marc Staal
OTT: Dion Phaneuf
PHI: Claude Giroux
PIT: Sidney Crosby, Marc-Andre Fleury, Phil Kessel, Kris Letang, Evgeni Malkin
SJS: -
STL: -
TBL: Ryan Callahan, Valtteri Filppula, Victor Hedman, Steven Stamkos
TML: Nathan Horton
VAN: Loui Eriksson, Daniel Sedin, Henrik Sedin
WSH: -
WPG: Dustin Byfuglien, Tobias Enström

* Clowe on pitkäaikaispotilas, jonka avulla ei voi täyttää minimivaatimuksia koskien suojaamatta jätettäviä pelaajia, mutta säännöissä ei ole pitkäaikaispotilaiden joilla voimassa oleva ja jatkuva NMC suhteen erillistä määräystä. Eli Clowe kuuluisi siten ilmeisesti suojata.

Seuraavilla pelaajilla on NMC kaudelle 2016-17, mutta heidän sopimus päättyy ensi kesänä joten heitä ei ole pakko suojata: Ben Bishop, Brian Campbell, Pavel Datsyuk, Shane Doan, Andrew Ference, Jarome Iginla, Patrick Marleau, Chris Neil, Chris Pronger, Patrick Sharp, Joe Thornton, Dennis Wideman

Seuraavilla pelaajilla on NMC kaudelle 2016-17, mutta ei enää seuraavaksi kaudeksi joten heitä ei ole pakko suojata: Tuukka Rask, Antoine Vermette

Seuraavilla pelaajilla on NMC kaudelle 2017-18, mutta ei vielä voimassaolevaa NMC:ta laajennusdraftin aikana ja siten heitä ei ole pakko suojata: T.J. Brodie, Brad Marchand

Lähteenä tiedoille CapFriendly.

Ongelmallisimmat pelaajat tuolta listalta:

Kevin Bieksa - Ducksilla on parempiakin suojauksen tarpeessa olevia puolustajia (Lindholm, Vatanen, Despres, Fowler ja Manson)
Marian Hossa - Ikää alkaa olla jo ja pelillinen taso laskusuunnassa.
David Clarkson - Ei kaivanne selityksiä.
Ryane Clowe - Yllä jo hänet mainitsinkin.
Dan Girardi & Marc Staal - Rangersin ylipalkatut pakit ovat heidän cappitilanteelleen jo nyt taakkana.
Marc-Andre Fleury - Penguinsilla on tärkeämpi suojauksen tarpeessa oleva nuori maalivahti.
Ryan Callahan - Ylipalkattu ja taso laskenut jo. Tampalla riittää muutoinkin laatua, joten joku parempi voi jäädä tämän vuoksi suojaamatta.
Tobias Enström - Jetsillä on jo muutoin kolme tärkeämpää puolustajaa, joten jos joutuvat Enströmin suojaamaan, niin sitten hyökkäyksestä jää pakosti paljon laatua suojaamatta.

Pitää tietenkin muistaa että pelaajathan voivat luopua siirron estävästä pykälästään laajennusta varten ja siten auttaa joukkuettaan.

Chicagon ei tarvitse paljoa tehdä valintoja, kun NMC:t lähes itsestään kasaavat heille suojauslistan.

Edit. Goligoski ja Yandle lisätty listalle uusien sopimustensa myötä.
Edit2. Tyutin poistettu listalta, kun sopimus ostettiin ulos.
Edit3. Stamkos lisätty listalle uuden sopimuksen myötä.
Edit4. Subban poistettu listalta kun Nashville ei pitänyt kaupan jälkeen Subbanin NMC:ta voimassa.
Edit5. Backes, Eriksson, Ladd, Lucic, Okposo ja Nielsen lisätty listalle uusien sopimustensa myötä.
Edit6. Benn sai NMC:n voimaan jatkosopimuksen myötä jo tästä kaudesta, vanhan sopimuksensa viimeisestä kaudesta, alkaen.
Edit7. Lista viimeistelty tämän artikkelin tietojen pohjalta: Official NHL expansion draft exempt list contains surprises - Sportsnet.ca
 
Viimeksi muokattu:

lomapäivä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins & Ilves
Voiko joukkue ostaa ulos suojattavan pelaajan ennen expansion draftia? Esimerkkinä MAF, ja jos ei saataisi mihinkään mitenkään treidattua, niin pystyisikö ostamaan ulos sopparista kauden 16-17 päättymisen ja laajennusvaraustilaisuuden välillä ja täten suojata Murray?
 
Kannatan väärin.
CBJ: Sergei Bobrovsky, David Clarkson, Brandon Dubinsky, Nick Foligno, Scott Hartnell, Fedor Tyutin
Kun katsoo Columbuksen tilannetta, niin tukalat paikat on Kekäläisellä edessä jos ei saa edes osaa noista siivottua pois ennen ensi kesää. Pelkästään hyökkääjiä tuossa on jo neljä eli jäljellä jäisi vain kolme paikkaa muille hyökkääjille, jotka on syytä suojata. Saad, Jenner, Wennberg ovat ainakin ehdottomasti suojattava. Ja toisaalta Tyutinin viedessä yhden kallisarvoisen suojauspaikan puolustuksesta, niin sieltä jäisi esim. Savard ulos. Jack Johnsonin perään tuskin jäisivät itkemään.

Jos oletetaan, että nuo kaikki lainauksessa mainitut nimet ovat edelleen vuoden kuluttua Columbuksen palkkalistoilla, niin Columbuksen suojaukset menisivät suunnilleen seuraavasti:

- Bobrovski

- Tyutin
- Jones
- Murray
(Savard, Johnson, Prout)

- Clarkson
- Dubinsky
- Hartnell
- Foligno
- Saad
- Jenner
- Wennberg
(Atkinson, Karlsson, Rychel, Calvert...)
 
RELEASE THE KRAKEN

B4rre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
Kun katsoo Columbuksen tilannetta, niin tukalat paikat on Kekäläisellä edessä jos ei saa edes osaa noista siivottua pois ennen ensi kesää. Pelkästään hyökkääjiä tuossa on jo neljä eli jäljellä jäisi vain kolme paikkaa muille hyökkääjille, jotka on syytä suojata. Saad, Jenner, Wennberg ovat ainakin ehdottomasti suojattava. Ja toisaalta Tyutinin viedessä yhden kallisarvoisen suojauspaikan puolustuksesta, niin sieltä jäisi esim. Savard ulos. Jack Johnsonin perään tuskin jäisivät itkemään.

Jos oletetaan, että nuo kaikki lainauksessa mainitut nimet ovat edelleen vuoden kuluttua Columbuksen palkkalistoilla, niin Columbuksen suojaukset menisivät suunnilleen seuraavasti:

- Bobrovski

- Tyutin
- Jones
- Murray
(Savard, Johnson, Prout)

- Clarkson
- Dubinsky
- Hartnell
- Foligno
- Saad
- Jenner
- Wennberg
(Atkinson, Karlsson, Rychel, Calvert...)
Rychelia ei käsittääkseni tarvitse suojata.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Ai vaikka hän ei ole ensimmäisen tai toisen vuoden pro?
Rychelin ensimmäistä AHL-vuotta ei lasketa CBA:n määritelmien mukaan ammattilaiskaudeksi. Joten jos ja kun laajennusdraftissa ammattilaiskauden määritelmä on sama kuin se on CBA:n mukaan, niin Rychel jää tosiaan toisen kauden ammattilaisena laajennusdraftin ulkopuolelle.
 
Rychelin ensimmäistä AHL-vuotta ei lasketa CBA:n määritelmien mukaan ammattilaiskaudeksi. Joten jos ja kun laajennusdraftissa ammattilaiskauden määritelmä on sama kuin se on CBA:n mukaan, niin Rychel jää tosiaan toisen kauden ammattilaisena laajennusdraftin ulkopuolelle.
Okei no tämäpä hyvä tietää. Mikä erottaa siten Rychelin ja esim. Anthony Manthan tässä mielessä toisistaan?
 
RELEASE THE KRAKEN

Qotscha

Jäsen
Olisi mielenkiintoista tietää, kuinka määritellään, onko pelaaja puolustaja vai hyökkääjä. Voisiko joku pudostuspelimahdollisuutensa menettänyt joukkue (esim. Jets) kiertää tuota 3+7 -sääntöä siirtämällä loppukaudesta puolustajan (esim. Byfuglienin) pelaamaan hyökkääjänä?
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Mif, Nathan Aspinall, Rod Weery
Olisi mielenkiintoista tietää, kuinka määritellään, onko pelaaja puolustaja vai hyökkääjä. Voisiko joku pudostuspelimahdollisuutensa menettänyt joukkue (esim. Jets) kiertää tuota 3+7 -sääntöä siirtämällä loppukaudesta puolustajan (esim. Byfuglienin) pelaamaan hyökkääjänä?
Big Buff on NHL-urallaan pelannut hyökkääjänä enemmänkin, joten luulisi tuon olevan jopa mahdollista?
 
PITTSBURGH PENGUINS - "Kunitz was there"

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Rychelin ensimmäistä AHL-vuotta ei lasketa CBA:n määritelmien mukaan ammattilaiskaudeksi. Joten jos ja kun laajennusdraftissa ammattilaiskauden määritelmä on sama kuin se on CBA:n mukaan, niin Rychel jää tosiaan toisen kauden ammattilaisena laajennusdraftin ulkopuolelle.
Mikäs se määritelmä sitten on?
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Pitää tietenkin muistaa että pelaajathan voivat luopua siirron estävästä pykälästään laajennusta varten ja siten auttaa joukkuettaan.
Onkohan pelaajien jonkinlainen "lahjominen" tässä asiassa salittua? Pieni taloudellinen korvaus esim. Clarksonille siitä että suostuu tosta pykälästä luopumaan. Kuitenkin ois varmaan aika epätodenäköistä että häntä tossa draftissa valittaisiin ja varmaan tiedostaa sen itsekkin.

Mutta vaikka Las Vegas on siellä huitsin Nevadassa niin ei ole mikään Edmonton/Winnipeg jonne on vaiketa saada pelaajia ilmaston/kaupungin takia. Eli voihan se olla että noista pykälistä ollaan valmiita luopumaan jos on omassa jengissä sellaisessa tilanteessa että maiseman vaihto voisi tehdä kutaa (esim.Marc-Andre Fleury).
 
Requiescat in pace. Kiekko-Espoo 1984 - 2016 Espoo Blues

Numero66

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Kärpät
Onkohan pelaajien jonkinlainen "lahjominen" tässä asiassa salittua? Pieni taloudellinen korvaus esim. Clarksonille siitä että suostuu tosta pykälästä luopumaan. Kuitenkin ois varmaan aika epätodenäköistä että häntä tossa draftissa valittaisiin ja varmaan tiedostaa sen itsekkin.
Tuollaiset palkan ulkopuoliset maksut on ehdottomasti kielletty CBA:ssa.
 

B4rre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
Clarkson nyt tietysti voi ihan rauhassa luopua NMCstään, koska mitään pelkoa siitä, että LV tuollaisen ehkä liigan paskimman sopimuksen ottaisi taakakseen, ei ole. Columbuksesta jää joka tapauksessa kova pelaaja suojauksen ulkopuolelle.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Ketjun kuudennessa viestissä (Bosco) on tuo määritelmä. Voisiko tuo mennä samalla kuin ELC:n sopimusvuodet. Nythän lähtee Manthan osalta vasta toinen kausi liikkeelle, kun slidea tuli alkuun.
Joo, näköjään se tuo poikkeusporukka, eli syyskuun 16. - joulukuun viimeisen päivän aikana syntyneet, jotka lasketaan eri tavalla. Manthakin kuuluu tähän ryhmään juurikin kun on syntynyt 16. syyskuuta. Jos olisi syntynyt päivää aiemmin, niin pitäisi suojailla.

Hienosti kyllä sotkee tuo, kun esim katsoo, että ELC signing day on joskus 19-vuotiaana ja sitten se tarkka ELC signing day muodostuu kuitenkin puhtaasti syntymäpäivän perusteella, kunhan lappu on tehty ennen vuodenvaihdetta tuona loppuvuoden ajanjaksona.

Anthony Mantha - CapFriendly - NHL Salary Caps
 
Viimeksi muokattu:
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Joo, näköjään se tuo poikkeusporukka, eli syyskuun 16. - joulukuun viimeisen päivän aikana syntyneet, jotka lasketaan eri tavalla. Manthakin kuuluu tähän ryhmään juurikin kun on syntynyt 16. syyskuuta. Jos olisi syntynyt päivää aiemmin, niin pitäisi suojailla.
Itse asiassa se menee täysin päinvastoin näiden kahden osalta. Rychelia ja Manthaa nimenomaan ei lasketa tuohon tämän säännön mainitsemaan poikkeusporukkaan tässä yhteydessä, koska kuten sääntö kuuluu ("a Player aged 20 or older (or who turns 20 between September 16 and December 31 of the year in which he signs his first SPC) earns a year of professional experience by playing ten (10) or more Professional Games under an SPC in a given League Year"). Jos he kuuluisivat tähän poikkeusporukkaan, niin silloinhan he olisivat AHL:ssä viime kaudella (2014-15) pelatessaan kerryttäneet jo sen yhden ammattilaiskauden. Mutta sekä Mantha että Rychel tekivät tulokassopimuksensa jo varausvuotenaan, vuonna 2013 (Rychel vuoden viimeisenä päivänä), ja siten tämän säännön mainitsema poikkeus ei koske heitä. He olivat kaudella 2014-15 kuitenkin normaalisti 19-vuotiaita pelaajia työehtosopimuksen näkökulmasta, ja kun eivät pelanneet riittävää määrää NHL-pelejä ei se kausi kerryttänyt heille ammattilaiskauttakaan.

Toisin sanoen jos Rychel olisi tehnyt sopimuksensa päivää myöhemmin (tammikuun ensimmäinen päivä vuonna 2014), hän olisi kaudella 2014-15 ollut CBA:n määritelmien mukaan ammattilainen pelattuaan AHL:ssä koko kauden. Mutta kun teki sopimuksensa päivää aiemmin, niin ei kerryttänyt sitä ammattilaiskautta. Mistä tästä opimme? Signatkaa nuo loppuvuodesta syntyneet pelaajat heti varausvuoden aikana.

Tilanteen tekee monimutkaisemmaksi sitten se, että mitä sanoit siitä jos Mantha olisi syntynyt päivää aiemmin, niin sehän pitää paikkansa. Silloin toki olisi ollut varauskelpoinen jo vuotta aiemmin, ja sen takia tilanne muuttuu erilaiseksi. Silloin Mantha olisi suoraan määritelmien mukaan ollut 20-vuotias kaudella 2014-15, ja kerryttänyt sen ammattilaiskauden.

Poikkeusporukkaan Mantha ja Rychel kuuluvat loppuvuodesta syntyneinä AHL:n kelpoisuuskriteerien näkökulmasta, joiden vuoksi olivat siellä jo pelikelpoisia toisena varauksensa jälkeisenä kautena. Eri asia kuitenkin kuin tämä, mutta kuitenkin läheisesti yhteneväinen tämän asian kanssa myös.

Karkaa ehkä kuitenkin hieman aiheesta tämä nyt.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy