Mostal0

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Taitaa nyt vähän karata jo nuo uunitus- ja sarjamurhaajajutut.

Ihan hyvä, että jokainen voi olla mitä on, mutta ei siitä tarvitse mitään spektaakkelia tehdä julistamalla sitä.
Saat olla hetero, kunhan et vaan tee siitä mitään numeroa!

Voi helvetti tätä foorumia taas.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, K-Espoo, Sean Dyche, Sir Bobby Robson
Eiköhän siellä kopissa hihitellä ja läpsitä toisia pyyhkeellä perseelle hyvässä hengessä, nyt jos näitä alkaa pompahdella esiin luo se vain huonompaa ja ei niin rentoa ilmapiiriä koko koppiin ja joukkueeseen. Kaikki saa toki olla se kuka on mutta asiassa on myös toisia kulmia.
Mitä kulmia? Anna vaikka esimerkkejä.
 
Kevin Keegan: ”Don’t ever give up on your club. Keep supporting it, it’s your club and trust me, one day you will get your club back and it will be everything you wanted it to be. Newcastle United is bigger than anyone. It hurts I know, but just keep going. He is only one man we are a city, a whole population. Trust me.”

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Sasha
Eiköhän siellä kopissa hihitellä ja läpsitä toisia pyyhkeellä perseelle hyvässä hengessä, nyt jos näitä alkaa pompahdella esiin luo se vain huonompaa ja ei niin rentoa ilmapiiriä koko koppiin ja joukkueeseen.
...ja sitten ihmetellään, miksi aiheesta äänen pitäminen nähdään edelleen aiheelliseksi.
Ei se ihmisten seksuaalisuus täysin mitään sanomatonta ole, jos ja kun ihmiset kehtaavat edelleen kirjoitella, kuinka jonkun homoseksuaalisuus heikentää pukukopin ilmapiiriä.

Ehkä jossain vaiheessa päästään siihen vaiheeseen, kun jonkun seksuaalisuus ei ole mainitsemisen arvoista. Näköjään niin pitkällä asioiden normalisoitumisessa ei vielä olla. Mutta ehkä jossain vaiheessa oikeasti annetaan kaikkien kukkien kukkia.
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Mitä kulmia? Anna vaikka esimerkkejä.
No ihan vaikka nyt hypoteettisena esimerkkinä Luke Prokopia (kun nyt on ainoa julkisuuteen tullut) käyttäen.. Entäs kun tulee se ensimmäinen ihastuminen joukkuekaveriin? Mä olen muissa (seka)lajeissa törmännyt usein kiusallisiin tilanteisiin moisissa asioissa, ja ihan heteroidenkin keskuudessa. Kyllähän siellä shakkikerhossakin voidaan ihastua siihen pelilaudan toisella puolella istuvaan nörttityttöön, miksei näin voisi tapahtua lätkäjengissäkin? Toki, asia ei välttämättä vaikuta, mutta voi toki vaikuttaakin.

Ja siis siellä shakkikerhossakin se tilanne voi aiheuttaa ongelmia, jos pelurit eivät ole samalla aaltopituudella. Niin nähdäkseni myös lätkäkopissa.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Eikös samalla ajatusmallilla voisi kieltää sitten naisten ja miesten työskentelyn samoissa työpaikoissa? Voiko nainen olla NHL-organisaatiossa töissä, entä jos joku heteropelaaja ihastuu tähän?

Pointtini: mikäpäs ongelma siinä ihastumisessa olisi? Jos tulee vastakaikua, homma bueno. Jos ei tule, sitten ei tule. Kai aika monet on torjuttu elämänsä aikana.
 
"Pelaajien lähteminen seurasta loppui tähän päivään. Pari pelaajaa voisi lähteä, mutta hekään eivät lähde. Ja kaikki nuoret pelaajat pysyvät meillä." -9.12.2015

Kiitos Blegi 2015-2016.
No ihan vaikka nyt hypoteettisena esimerkkinä Luke Prokopia (kun nyt on ainoa julkisuuteen tullut) käyttäen.. Entäs kun tulee se ensimmäinen ihastuminen joukkuekaveriin? Mä olen muissa (seka)lajeissa törmännyt usein kiusallisiin tilanteisiin moisissa asioissa, ja ihan heteroidenkin keskuudessa.
Nyt kun annoit itse oivan esimerkin niin miten tämä liittyy erityisesti homouteen?
 
Leo Komarov, Kari Sihvonen & Antti Tyrväinen

jokerit67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, #13
Jos ja kun pelaaja on itse kokenut ahdistuneisuutta tms. asian vuoksi niin hemmetin hienoa, että uskaltaa asian kanssa ulos tulla. Kuten tiedotteessa käy ilmi niin varmasti on nyt Luken helpompi hengittää, mikä on tässä tärkeintä.

Sama kuin jos pelaaja julkisesti tunnustaa olevansa alkoholisti jne. Ja nyt sitten ennen ensimmäistäkään vastakommenttia. En rinnasta homoutta alkoholismiin. Jälkimmäinen on sairaus, eka ei.

Pointti siis se, että jos jonkun asian esille tuominen helpottaa omaa oloa, ja sitä kautta suoriutumaan paremmin kaukalossa, elämässä... niin noin kannattaa toimia.
Hyvin kiteytetty asian tärkeys yksilön kannalta. Jos laajennetaan yhteisön tasolle, niin homoudesta on muodostunut erityisesti miesten joukkueurheilupiireissä aika massiivinen tabu. Homouden normalisoituminen läntisessä yhteiskunnassa johtaa väistämättä tarpeeseen normalisoida se myös näissä aiheen osalta konservatiivisemmissa piireissä. Mitä pidempään sitä vältetään, sitä suuremmaksi paine sekä julkituontien saama huomio kasvaa.

Alkoholismiin verraten - ei paljon näkynyt näitä tänäänkin somesta bongattavia "mitä väliä" tai "ei kiinnosta" kommentteja, kun esim. Bobby Ryan tuli esiin alkoholiongelman kanssa tai muissa vastaavissa tapauksissa (#BellLetsTalk?). Kertoo siitä, että kyllä urheilijoiden homous itsessään näitä kommentoivia kiinnostaa ja tarkemmin ottaen ärsyttää. Tässäkin ketjussa aika vahva edustus näköjään. Mielipiteitä on kovin vaikea muuttaa, mutta sekin olisi jo edistystä, jos nämä kommentoijat ymmärtäisivät homouden heitä ärsyttävän eikä vain asian julkituomisen. Miksi tehdä asiasta joku numero? No ehkä siksi, että oman homoutensa esille tuojat tiedostavat hiljaa pysymisen vaikeuden omissa piireissän ja kokevat avoimuuden parantavan sekä omaa että yhteiskunnan ilmapiiriä? Jossain vaiheessa saavutetaan piste, jolloin asiasta ei tarvitse erityisesti mainita. Aika kaukana siitä näköjään vielä ollaan.
 

Barney

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pitsiturnauksen mestarit 2021
Tää kaveri kun saatais vielä ensi kaudeksi HIFK:n pelaamaan, niin jatkoaika räjähtäisi.
Eihän siinä olisi mitään uutta, kun kaiken maailman lennut, micket ja kimit ovat pelanneet IFK:ssa jo vuosia sitten.

Hieno ja rohkea ulostulo Prokopilta. Varmasti helpottaa omaa elämää, kun ei tarvitse jatkuvasti salailla kavereilta noin merkittävää asiaa, vaan voi elää vapautuneesti omana itsenään. Toivottavasti tämä myös auttaa ja rohkaisee muita pelaajia tulemaan rohkeasti kaapista. Jos joku tuollaiseen uutiseen reagoi huonosti vielä vuonna 2021, niin siinä tapauksessa vika on vain ja ainoastaan reagoijassa.
 
"NOH EHKÄ ENSI VUONNA SITTEN!!!!!!!"
- Nimimerkki Dille kiteytti SaiPan kannattamisen viiteen sanaan ja seitsemään huutomerkkiin 11.3.2003.

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Two wrongs don't make a right, but they make me feel a whole lot better.

Rambokala

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Arvostan ulostuloa. Tästä uutisoinnin määrästä vaan saattaisi saada sellaisenkin käsityksen, että homous olisi jotenkin epänormaalia.
Sen julkistaminen lätkäpiireissä on epänormaalia, siitä uutisointi.

Tai no, voihan sitä ajatella että yhtäkään homoseksuaalia ei ole esim NHL:ssä ollut koskaan, mutta aika epätodennäköistä.
 

haepis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tuomarit, KooKoo, Red Wings
Arvostan ulostuloa. Tästä uutisoinnin määrästä vaan saattaisi saada sellaisenkin käsityksen, että homous olisi jotenkin epänormaalia.
Julkinen homous on varsinkin miesten joukkueurheilussa vielä todella epänormaalia. Mikähän osa ammatikseen pelaavista miespuolisista joukkueurheilijoista on julkisesti homoja, ja miten se vertautuu yleiseen homojen määrään? Voisin lyödä vetoa, että ollaan rajusti alle yleisen populaation prosenttien.

Hyvä, että saatiin NHL:äänkin ensimmäinen ulostulo, jotta asia normalisoituu pikimmiten.
 
Striimaan golfia, videopelejä ja milloin mitäkin osoitteessa www.twitch.tv/haepis - tervetuloa katsomaan!

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYI, Junnut ja Tilastot
Miksi ihmeessä Luke Prokopin kaapista tulosta pitää repiä etusivun otsikoita?? Miksi ihmeessä homous pitää nostaa tikunnokaan jälleen kun just vasta "päästiin" Pride-viikosta yli...? Syitä löytyy jo lukuisia pelkästään tänään tähän ketjuun tulleita viestejä lukemalla, mutta avataan asiaa vähän lisää.

Ensinnäkin siksi, että yhä vuonna 2021 jotkut ihmiset ihan oikeasti luulevat, että homous on jokaisen oma valinta. Että jokainen homoseksuaali on nimenomaan valinnut jossain kohtaa elämäänsä, että "tunnenpa nyt vetoa vain omaa sukupuoltani kohtaan.". Näinhän se ei ole, niin vaikeaa kuin se joillekkin on kuvitella.

Toiseksi siksi, että yhä vuonna 2021 järjettömän iso joukko ihmisiä oikeasti ajattelee, että homous on sairaus. Sairaus, jonka kantajaa pitää karttaa kuin ruttoa. Sairaus, josta "kärsivän" pystyy parantamaan ties millä keinoin, milloin parhaiten tehoavat jumalan sanat, milloin väkivalta.

Kolmanneksi siksi, että yhä vuonna 2021 maailmasta löytyy maita, joissa homous on laitonta (!), niin sairaalta kuin tuollainen laki jo itsessään kuulostaakin. Ihmisoikeusjärjestöt tekevät taustalla oikeasti ihan järjettömästi duunia sen eteen, että homous pystyttäisiin hyväksymään maailmassa normaalina asiana, asiana josta ei voi eikä pidäkkään pystyä "paranemaan". Tästä järjettömästä työmäärästä huolimatta yhä tänä päivänä homoseksuaalisuus on laitonta 68 maassa. Maat kuten Nigeria, Saudi-Arabia sekä Iran jakavat yhä tänä päivänä kuolemantuomioita, mikäli homoseksuaalisuutesi paljastuu.

Kuulostaako ylläoleva teksti siltä, että homoseksuaaleilla olisi jotenkin liian helpot oltavat yhä vieläkään? Jopa sivistysvaltiosta kuten Suomi, homovastaisuutta löytyy yllinkyllin ja homoja kohdellaan monien toimesta kuin syöpäläistä. Jenkeissä tilanne on vielä kurjemmalla tolalla ja siellä homoseksuaaleihin kohdistuvaa väkivaltaa esiintyy runsaasti.

Ihmiset kuten Jason Collins, Ian Thorpe, Carl Nassib sekä vaikka juurikin Prokop keräävät ammattinsa vuoksi itsellensä faneja - Ihmisiä jotka arvostavat heitä, ihailevat heitä ja ennen kaikkea arvostavat heitä. Jo tästä syystä on erittäin hienoa, että jokainen heistä on tullut julkisesti kaapista ulos ja kertonut maailmalle olevansa homoseksuaaleja. Näissä otsikoissa ja uutisoinnessa tarkoitus onkin, että mahdollisimman iso osa ihmisiä tajuaisi, että myös heidän sankarinsa voivat olla homoseksuaaleja - Eikä se poista heiltä yhtäkään saavutusta, ei himmennä yhdenkään mitalin väriä eikä tee heistä erilaisia.

Siksi sitä homoseksuaalisuutta työnnetään tässäkin tapauksessa niin paljon ulos. Koska maailmassa homoilla ei vieläkään ole millään mittarilla liian hyvä olla.
 
Reijo Mäki kertoi, että aikanaan Turun Palloseurassa pelannut Mal Davis harrasti seksiä naisen kanssa kun muut juhlijat olivat lyöneet ympärillä tahtia. Aktin jälkeen Davis oli siirtynyt suoraan katsomaan videolta omia maalejaan.

@Kahvaajapakki - "Ei Per niin huono ollut kuin tilastot näyttävät. Oli ihan vitusti huonompi. #88"

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Eikös samalla ajatusmallilla voisi kieltää sitten naisten ja miesten työskentelyn samoissa työpaikoissa? Voiko nainen olla NHL-organisaatiossa töissä, entä jos joku heteropelaaja ihastuu tähän?

Pointtini: mikäpäs ongelma siinä ihastumisessa olisi? Jos tulee vastakaikua, homma bueno. Jos ei tule, sitten ei tule. Kai aika monet on torjuttu elämänsä aikana.
Onhan tuota argumenttia kovasti yritettykin käyttää, paitsi silloin kun naiset tulivat työelämään kodin ulkopuolelle, myös ihan yllättävän lähivuosikymmeninä kun pikkuhiljaa ne viimeisetkin alat alkoivat naisille avautua. "Jos työkaverina on nainen, niin ei voida odottaa, että miehet pystyisivät olemaan käymättä kiinni / suojelematta naista vastoin järkevintä toimintaa tilanteessa / keskittymään työhönsä." Nykykorvin kuulostaa tietysti täysin absurdilta. Oletan, että asian arkipäiväistyessä tällaisen homot kopissa -jutun ihmettely tuntuu ihan yhtä absurdilta. Eli heteromies, jos pystyt a) olemaan töissä tarttumatta sen kuumimman pirkon hinkkeihin, ja b) hoitamaan työsi normaalisti, vaikka olisitkin johonkuhun vähän ihastunut, niin mikäli oli epäselvää niin tiedoksi, että homolta löytyy ihan vastaava inhimillinen säätely.

Respektit Prokopille, isompi askel kuin mitä olisi monella muulla alalla enää vuonna 2021. Paljon mahdollista ja jopa todennäköistä, että löytyy muitakin joiden olo helpottaa kun hänellä ballsit riitti.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Arvostan ulostuloa. Tästä uutisoinnin määrästä vaan saattaisi saada sellaisenkin käsityksen, että homous olisi jotenkin epänormaalia.
Ensin se on pitkän aikaa epänormaalia, sairasta, laitonta, kiellettyä tai ainakin häpeällistä josta olisi syytä olla hiljaa. Sitten se on ihan normaalia ja tavallista, joten ei ole tarpeen edes mainita erikseen. Milloinkohan se ylimenovaihe oli, jolloin asiasta pidettiin meteliä ja asenteet muuttui? Taitaa olla jääkiekkopiireissä vasta nyt.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja FC Wacker Innsbruck
Arvostan ulostuloa. Tästä uutisoinnin määrästä vaan saattaisi saada sellaisenkin käsityksen, että homous olisi jotenkin epänormaalia.
Epänormaalia on se, että länsimaissa vuonna 2021 on olemassa miesten joukkueurheilun kaltaisia yhteisöjä, joissa kaikki eivät voi ja uskalla olla sitä mitä ovat. Siksi tarvitaan Luke Prokopin ja Carl Nassibin kaltaisia esikuvia, jotta urheilun kannalta niinkin epäolennaisesta asiasta kuin seksuaalisuus ei enää jatkossa tarvitsisi tehdä numeroa.

Muutaman vuoden päästä, toivon mukaan, tämmöiset asiat eivät ole mikään uutinen.
 
Arancionero
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy