NHL Fantasy Draft 2016 - Runkosarjaäänestys

  • 3 964
  • 34

Sandersson

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Porin Ässät
Säännöt:
- Itäisen konferenssin joukkueet laittavat läntisen konferenssin joukkueet mieleiseensä järjestykseen divisioonittain ja vice versa.
- Draftissa mennään NHL:n oikeiden kaavioiden mukaan, eli 3 suoraan divisioonasta playoffeihin + 2 villiä korttia.
- Parhaalle joukkueelle 7p ja huonoimmalle 1p.
- Perustelu ei ole pakollista, mutta erittäin suositeltavaa.
- Äänestyksen deadline on maanantaina 18.1. klo 21.00.
- Äänet tähän ketjuun!
- Tärkeää!
Ilman hyvää syytä 2 kertaa äänestämättä jättäminen johtaa oman joukkueen hylkäykseen jos se jatkossa on. Varaus on tietysti se hienoin vaihe, mutta pudotuspelit ovat puoli draftia ja haluan pitää tästä kiinni. En tiedä lukiko kukaan draftin sääntöjä, mutta siellä on sama ehto ollut kirjoitettuna jo 2.1.

LÄNSI:

CENTRAL:

Chicago Blackhawks - Noppa10
Colorado Avalanche - LostHorizon
Dallas Stars - Köyliön Ässä
Minnesota Wild - Wilderness
Nashville Predators - masa-66
St. Louis Blues - Jonte
Winnipeg Jets - Johnnie

PACIFIC:
Anaheim Ducks - Ralph
Arizona Coyotes - Roomalainen
Calgary Flames - Molkke
Los Angeles Kings - Navy
New Jersey Devils - kretski683
San Jose Sharks - Jaws
Vancouver Canucks - Calgaryman

ITÄ:

ATLANTIC:
Boston Bruins - Fernando
Buffalo Sabres - fewe0
Detroit Red Wings - Polvivaiva
Florida Panthers - punasydän
Montreal Canadiens - Abdel
Ottawa Senators - jjoni
Toronto Maple Leafs - Sandersson

METROPOLITAN:
Carolina Hurricanes - Hawk #22
Columbus Blue Jackets - Plair
New York Islanders - Śmierć
New York Rangers - fourtyone
Philadelphia Flyers - Jyyd
Pittsburgh Penguins - lake79
Washington Capitals - TylerDG

---
@Hawk #22 @Plair @Śmierć @fourtyone @Jyyd @lake79 @TylerDG @jjoni @Abdel @punasydän @Polvivaiva @fewe0 @Fernando @Calgaryman @Jaws @kretski683 @Navy @Molkke @Roomalainen @Ralph @Johnnie @Jonte @masa-66 @Köyliön Ässä @LostHorizon @Noppa10 @Wilderness
 
Viimeksi muokattu:

kretski683

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NY Rangers
Noh, peli avattu

******************************

ATLANTIC
Kaiken kaikkiaan erittäin vaikea ja tasainen lohko, mutta ratkaisut tein "mies-miestä-vastaan" -periaatteella.
Joku toinen varmasti näkee joukkueiden vahvuudet/heikkoudet eri tavalla, ja sehän tämän äänestämisen suola taitaa ollakin.

Tänään arviot meni näin, huomenna saattaisi mennä toisin.

Montreal Canadiens - @Abdel
Ovechkin-Voracek on mielestäni joukkueen kantava voima, mutta taas toisaalta hyökkäyspeli roikkuu liikaa tämän parivaljakon varassa.
Jotenkin en näe, että puolustus olisi riittävän vahva, eikä pakkien takana toimiva mv-kaksikko jaksa joukkuetta illasta toiseen kantaa.

Florida Panthers - @punasydän
Mielestäni tasainen vääntö käytiin Floridan ja Montrealin välillä, tänään arvioin näin päin --> huomenna saattaisi olla toisin.
Tässäkin koostumuksessa erittäin hyvä duo ykköskentässä lähinnä akselilla Subban-Kane, mutta jostain syystä sen jälkeen jotenkin mjääh.
Pienehköt, vaikkakin taitavat sentterit. Puolustuksen jälkeen iso pudotus tasossa Subbanin jälkeen.

Buffalo Sabres - @fewe0
Nyt on saatu kokoa ja voimaa hyökkäykseen, mutta onko se timanttinen taitopeli sitten liikaa Vanekin varassa? Hyvät sentterit.
Puolustus on paperilla iso, mutta onko sitten tarpeeksi fyysinen, en tiedä.
Epävarma maalivahtikaksikko.

Toronto Maple Leafs - @Sandersson
Täälläkin hyvin rakennettu sentteriarsenaali, joka on (jos ei käynyt vielä selväksi) mielestäni tärkeää. On kokoa, nopeutta, voimaa ja taitoa.
Puolustukselle kliseinen ok-miinus sekä lopulta hyökkäyksen (lue: laitureiden) fyysisyys sekä kliininen viimeistelytaito puuttuu.
Schneider ratkaisi lopulta Toronton nousun Buffalon yläpuolelle.

Ottawa Senators - @jjoni
Jälleen timanttista keksikaistaa. Hyökkäys mukava sekoitus taitoa ja suoraviivaisuutta, samaa voi sanoa pakeista. Tasainen jengi - uhka vai mahdollisuus?

Detroit Red Wings - @Polvivaiva
Jengi rakennettu (hyvin) puolustuksen kautta. Divisioonan paras maalivahtikaksikko ja siinä edessä puolustus jonka takana veskareiden on helppo kerätä viikon pelaaja -palkintoja.
Hyökkäyspelin ns. huipputekijöiden puuttuminen arvellutti, mutta kyllä tuolla porukalla tekee sen tarvittavat 2-3 maalia per peli, joka riittää tälle jengille.

Boston Bruins - @Fernando
Nyt on muuten laidoilla ja pakiessa taitoa. Tosta porukasta saa monta erilaista variaatiota ylivoimapeliin, ja maalintekijöitä riittää.
Mielestäni klassinen runkosarjassa menestyvän jengin rakenne, mutta riittääkö se sitten päätyyn asti pleijareissa. Nojaa vahvasti monipuoliseen taitopeliin.
Jää nähtäväksi miten pitkälle riittää "todellisen" ykkösentterin ja mestaruuteen riittävän maalivahdin puuttumiset playoffeissa.

************************

METROPOLITAN

Yleisesti oli ATLANTICia helpompaa laittaa porukat järjestykseen, mutta kyllähän näiden fantasiarostereiden erot on minimaalisia.
Toiset tykkää tyttäristä jne.

Tässä tämän päivän arviot.

New York Islanders - @Śmierć
Ensivaikutelma on duunarijengi. Duunarijengi hyvällä, mutta myös huonolla. Veskarit on timanttia, mutta muuten ei vaan sytytä oikein millään tasolla.

Philadelphia Flyers - @Jyyd
Puolustus ei jostain syystä vakuuta, ja vaikka Niemi hyvää kautta pelaakin, niin jotenkin omassa mielessäni olen aina asettanut hänet epätasaiseksi.
Elias kakkosen laiturina isossa roolissa on riski, ja kaveri on hienosta urastaan huolimatta jo menneen talven lumia. Onko loppukierroksilla pitänyt saada vain joku taituri kakkoseen?
Omasta mielestäni Seguin tarvitsee paremman pyssyn rinnalleen loistaakseen itse.

Columbus Blue Jackets - @Plair
Tuntuu, että rosteria täytyy tutkia suurennuslasilla ja on vaikea löytää jengistä punaista lankaa, enkä osaa sanoa onko hyvä vai huono juttu. Tasaiset ketjut.
Pakistosta ei löydy mielestäni tarpeeksi kiekollisuutta.
Hyvä veskaritandem.
Jotenkin HMV-joukkue, muttei välttämättä huonolla tavalla.

Carolina Hurricanes - @Hawk #22
Taitavat, mutta pehmoiset sentterit kaksikossa Johansen-Stepan. Itse rankkaisin näistä Stepanin ykköseksi, mutta onkohan tuolla nyt niin väliä.
Kokonaisuudessa 1. ja 2. ketjut on rakennettu hyvällä ajatuksella.
Pakisto myös rakennettu hyvin, mutta ilmeisesti maalivahtien kustannuksella.

Pittsburgh Penguins - @lake79
Ensimmäisenä pomppaa silmille sentteridue Malkin-Larkin. Tykkään +++
Laiturit ei sytytä, muulla kuin pörräämisellä ja Scottista ei voi antaa All Stars -pisteitä.
Crawford on todistanut olevansa mestarimaalivahti, vaikkakin pääsee helpommalla kovassa joukkueessa. Mestari on kuitenkin mestari.

New York Rangers - @fourtyone
Hyvä ykkösketju, joskin itse istuttaisin Eichelin ykkösen keskelle ja rakentaisin kakkosketjusta Spezzan kokemuksen ja sentteripelin avulla monipuolisen, vastustajan ykkösen lannistavan ketjun, joka taitaa myös maalinteon
Yleisesti hyvin rakennettu kokonaisuus ja tasainen puolustus, vaikka 3. ja 4. -ketjuista puuttuu ratkaisukyky, joka valmennuksellisesti on aika 90-lukua mielestäni.
Lopulta ratkaisu divisioonan voitosta löytyy sitten...

Washington Capitals - @TylerDG
... Carey Pricestä.
Washingtonin ykkösketju vakuuttaa - roolitus jotakuinkin vastaava kuin omassani.
Ylivoimalle hyviä pakkeja ja joukkue hienosti roolitettu.
Sama "ongelma", kuin Rangersilla 3. ja 4. -ketjujen suhteen.
Joukkuetta katsoessa ei tule wow-efektiä, mutta heikkouksia on vaikea löytää.

Idän mestari?
 
Viimeksi muokattu:

Abdel

Jäsen
Central:
7p
Colorado Avalanche - Jokaisesta ketjusta löytyy hyvin tulivoimaa, erityisesti keskushyökkääjät vakuuttavat. Pakisto myös hyvä, joskaan Russell ei mielestäni ole ykkösparin ukko mutta suoriutunee hyvin Carlsonin rinnalla. Kakkospari Zotto-Barrie arveluttaa että miten suoriutuvat omassa päässä. Maalivahti ei voisi juuri parempi olla.

6p Dallas Stars - Täältäkin löytyy myös jokaisesta ketjusta ratkaisijoita, loistava maalivahti. Muutamat nimet kuitenkin ihmetyttävät hieman, Parenteau ykkösessä ja Fowler ykkösparissa. Wilsonilla ja Filppulalla on aika tuhnut kaudet menossa, mutta potentiaalia heissä on ja ovat tasonsa kyllä aiemmin todistaneet. Parise-Getzlaf kuulostaa kovalta parivaljakolta.

5p Nashville predators - Hyvä joukkue, terävin kärki silti puuttuu. Drouin ja Yakupov eivät potentiaalistaan huolimatta ole vielä mitään ihmeitä nahilassa esittäneet. Skinner hyvä piilokärki kolmosessa. Pakisto on kiekollisesti erinomainen, mutta omissa saattaa kolista pahasti. Maalivahtipuoli ei varsinaisesti loista, mutta ihan pätevät ukot silti maalissa.

4p Chicago Blackhawks - Doughtyn joukkue, hänen johdollaan tuo pakisto on hyvä, joskin Cole-Schenn kolmospari kuulostaa aika karmivalta. Hyökkäys hyvä, Perron on taitava laituri joka ei ole päässyt Rutherfordin muugalaislegioonapenguinsissa esiin. Kakkosketjusta tykkään kovasti. Vaikka Miller onkin varmaan oma suosikkini maalivahdeista niin ikävä kyllä miehen taso ei ole enää sellainen mitä se oli esimerkiksi Vancouverin olympilaisten aikoihin.

3p St. Louis Blues - Hienot sentterit kärkiketjuissa. Pakisto miellyttää, hyvin roolitettu. Bottom6 osasto taas ei nappaa oikeastaan yhtään. Maalivahdit ovat hyvät.

2p Winnipeg Jets - Hauskasti Sedinit napattu samaan jengiin ja kolmas ruotsalainen Loui täydentää tuon vitjan mukavasti. Vahva top6 hyökkäys, ja alaketjuistakin löytyy ihan pelimiehiä. Jake Gardinerhan ei ykköspariin kuulu vaikka vieressä onkin Shea Weber. Kakkospari vielä ihan hyvä mutta kolmospari melko kamala. Mielestäni kokeneet herrat maalinsuulla muodostavat hyvän tandemin.

1p Minnesota Wild - Ihan mukava hyökkäys vaikka muutama hmv ukko löytyykin. Puolustuksessa puolet miehistä nippanappa nhl pelaajia. Kari Lehtonen on seula, Greiss olisi melkein varmempi ykkönen.

Pacific:
7p Anaheim Ducks
- En löydä oikeastaan moitteen sijaa tästä joukkueesta, kaikki kunnossa. Jamie Benn, luultavasti paras jääkiekkoilija päällä maan tällä hetkellä. Todella tasapainoinen kokonaisuus höystettynä eliittitason maalivahtiosaamisella.

6p Arizona Coyotes - Hienosti rakennettu joukkue täälläkin. Taistelee tiukasti Ducksin kanssa, mutta häviää huippuyksilöiden taiston, pakiston ja maalivahtien vertailun vaikka ne ovat loistavia kojooteillakin.

5p Calgary Flames - Jori ei kyllä ykkössenan saappaita täytä sitten millään, vaikka todella kovat laiturit vierellä viilettävätkin. Kakkosketjusta tykkään ja paljon. Pakisto on ihanan näköinen ainakin kahden ensimmäisen parin osalta. Jokipakasta en ole oikein ikinä perustanut ja Smithkään ei vakuuta. Maalivahtipeli on kunnossa.

4p Vancouver Canucks - Erinomainen keskikaista, joskin haluaisin tietää onko Draisaitlin tämän kauden tahti suonenvetoa taikka Hallin siivellä vetämistä, en tiedä. Burakovsky ei näytöillään kyllä ykkösketjun mies ole. Pakistosta tykkään kovasti ja maalivahtipeli vakuuttaa.

3p Los Angeles Kings - Vahva keskusta, Kellyn taso jäi näkemättä loukkaantumisen vuoksi. Ruotsalaisketjusta tykkään. Varsin kelvollinen pakisto jossa totta kai Keith suurimpana starana. Bobrovksy hyvä maalissa. Frolik ei ole mielestäni ykkösketjun mies.

2p New Jersey Devils - Loistavat kahdensuunnansentterit oikeastaan joka ketjussa. Ykkösketju kokonaisuudessaan pistää positiivisesti silmään. Pakistossa taitaa valitettavasti olla tasan kaksi nhl tason miestä. Ehrhoff ollut ainakin itselleni yksi kauden suurimmista pettymyksistä. Weber kakkosparissa? hädin tuskin mahtuu pässeissä kokoonpanoon. Kolmospari ihan hirveän näköinen. Hyvät maalivahdit mielestäni, mahdollisuus toimivaan tandemiin.

1p San Jose Sharks - Ykkösketjusta en tykkää, kaksi maalintekijää höystettynä taitavalla pörrääjällä. Stamkos ollut välillä oikeasti huono tällä kaudella. Franzenin ura taitaa olla taputeltu. Stastny-Kessel kaksikossa näen potentiaalia. Kolmoskenttä on kovin hento ja neloskenttä täynnä hasbeenejä. Murraylla on vielä paljon todistettavaa että on varteenotettava ykkösparin pakki. Phaneufista tykkään. Kakkosparilla tulee kiire omassa päässä. Lundqvistin kilpi on tahriintunut tällä kaudella, mutta ihan ykköskorin veska silti, ei riitä silti pelastamaan jumbosijalta.
 

Johnnie

Jäsen
Atlantic

Detroit Red Wings: 7p
Leveä hyökkäyskalusto, laitureissa tosin viimeinen terävyys uupuu. Riittääkö Pearson Cupia hamuavan joukkueen ykkösnyrkkiin? Puolustusosaamista hyökkäyksestä taas kyllä löytyy pleijareihin yllin kyllin. Puolustus myöskin hyvä, roolitus on kohdallaan ja sekä oman pään että hyökkäyspään erikoisosaamista löytyy. Maalivahtipari varmasti draftin parhaimmistoa. Tälle joukkueelle ei maaleja kovin paljoa tehdä.
Ottava Senators: 6p
Hyvä, tasapainoinen joukkue. Etenkin hyökkäyskalusto on todella kova. Löytyy leveyttä niin laidoilta kuin keskeltäkin, kärki on kunnossa myöskin. Kenties yksi draftin kovimmista hyökkäyksistä. Puolustus on leveä mutta ehkä hiukkasen tasapaksu. Kärkiosaamista kaivaittaisiin. Molariosasto voisi olla vähän parempikin, tosin Elliot kakkosveskarina paikkaa hyvin Varlamovin vähän vaisumpaa kautta.
Florida Panthers 5p
Hyökkäyskalusto on ihan hyvä, sentteriosastolla riittää leveyttä kun taas laituriosastolla kärki on kunnossa. Hyökkäsvoimaa voisi kenties olla laidoilla enemmän? Puolustuksesta tykkään, on monipuolinen, leveä ja hyvin roolitettu. Veskareissa kakkoskassari voisi olla parempikin, mutta kun Dubnyk on ykkösenä niin ei siitä kovin isoa miinusta voi antaa.
Toronto Maple Leafs: 4p
Järkyttävän kova keskikaista, joka valitettavasti heijastuu huomattavasti heikompaan laituriosastoon, joka kyllä sekin on ihan kelvollinen. Nelonen omassa roolissaan hyvä, mutta vähän kyllä kaipaisin lisää kovuutta top-ysiin. Myöskin puolustuskalusto on leveä, mutta Shattenkirk jää ehkä vähän turhan yksin. Maalivahtiosasto hyvällä mallilla.
Buffalo Sabres: 3p
Hyökkäyksestä löytyy kokoa ja näköä, ja etenkin leveyttä riittää. Kuka tahansa ykkös-kolmoskentän laitureista voisi pelata missä ketjussa tahansa. Tosin, hyökkäyksen kärki taas on siihen nähden hiukkasen kapea. Ykkössentteri Thornton täyttää saappaansa, mutta ykköslaiturin rooliin tarvittaisiin ehkä hiukan kovempi maalinsylkijä kuin Vanek nykytasollaan. Kuitenkin hyökkäskalusto on kiitettävällä tasolla. Puolustuksessa taasen sinänsä ihan ok nimiä, mutta varauksia olisi voinut ajatella myös hiukan roolituksen kannalta, missä kiekollisuus? Maalivahtipari hyvä.
Montreal Canadiens: 2p
Ykkösketju on todella kova, mutta olisiko osaamista voinut jakaa vähän alempiin ketjuihinkin? Etenkään sentteriosasto ei Couturen jälkeen vakuuta, TOP-6 -laituriosasto taas on ihan mallikas mutta kahdessa alemmassa ketjussa taso tippuu vähän turhan rajusti. Puolustusosasto taas luutii varmasti oman maalin edustan kiitettävästi, mutta kiekollinen osaaminen uupuu. Maalivahtipari on hyvä tandem, ei hyvä mutta tuon tyylisen puolustuksen takana ihan riittävä.
Boston Bruins: 1p
Hyökkäys ei vakuuta. Perry ja Nash nousevat niminä esiin, mutta näiden kahden kaverin jälkeen onkin sitten hiljaista. Lupulin taso ei riitä nykypäivänä menestyvän joukkueen ykkösketjuun, eikä Keslerissä ole kaikesta puolustusosaamisesta huolimatta ainesta ykkössentteriksi. Ensimmäisen ketjun jälkeen laitureista 4/6 ovat käytännössä katsomattomia kortteja NHL-tasolla. Sentteriosasto on kuitenkin ihan ok, tosin ykkösketjuun kaipaisin tosiaan vähän kovempaa tekijää. Puolustus taas on enemmän minun mieleeni, hyvä sekoitus kiekollisuutta ja oman pään osaamista, kätisyydetkin matchaavat hyvin. Pieni miinus puolustuksen kokemattomuudesta. Molaripari on ok.

Metropolitan

Carolina Hurricanes: 7p
Erittäin leveä hyökkäyskalusto, kentissä 1-3 laitureita voisi vaihdella päikseen ihan miten tahansa, eikä kukaan huomaisi eroa. Tämä tosin valitettavasti kertoo myös kärkiosaamisen puuttumisesta. Puolustuksesta tykkään, on iso ja ilkeä eikä kiekollista osaamistakaan puutu. Maalivahtipari on ihan jees.
Pittsburgh Penguins: 6p
Leveä, hyvin roolitettu hyökkäys. Yksi kovan luokan maalintekijä olisi hyvä lisä, mutta hyökkäys kyllä kestää vertailun noinkin. Puolustus ihan ok, mutta etenkin tuo Petry ykkösparissa epäilyttää. Molaripari on ihan hyvä.
Washington Capitals: 5p
Hyökkäyksen TOP-6 on kilpailukykyinen, mutta franchise-pelaaja puuttuu kokonaan. Doan, Hossa ja Marleau ovat kyllä kaikki kovia nimiä, mutta parasta ennen -päiväys on mennyt kaikilla jo pari kautta sitten. Etenkin Doan ja Hossa alkavat olla siinä hilkulla, että riittääkö taso enää kantamaan tulosvastuuta menestyvässä joukkueessa. Kahden ensimmäisen ketjun jälkeen taso tippuu todella rajusti hyökkäyspään osaamisen kannalta. Myöskin puolustuksessa ns. vanhat pierut Zidlicky ja Boyle liian isossa roolissa. Price pelastaa Capsille paljon, jos ykkösmolari olisi ollut inasen heikompi olisi se näkynyt sijoituksessa selvästi.
Ny Islanders: 4p
Leveä, mutta hiukan tasapaksu hyökkäyskalusto ottaen huomioon Nealin nykytason. Nelonen omassa roolissaan erinomainen. Puolustus taasen selkeästi heikompi, huutaa kiekollista moottoria. Maalivahtiosasto erinomainen.
Ny Rangers 3p
Hyökkäyksessä kovat kärkimiehet, mutta Reinhartin paikka ei ole Cupia havittelevan joukkueen ykkösketjussa. Kakkosketjun jälkeen taso laskee hyökkäyksessä aika pahasti. Puolustus ihan ok, mutta näkisin tarpeen yhdelle kovalle YV-pyssylle. Maalivahtiosasto ei vakuuta.
Philadelphia Flyers: 2p
Hyökkäyksessä on Seguin, mutta ei paljon muuta. Gaborikista ei ole nykytasollaan kantamaan laadukkaan joukkueen ykkösmaalintekijän viittaa. Leveyttä kyllä löytyy, mutta Seguinia lukuunottamatta koko hyökkäys on täynnä kakkos-kolmosketjun miehiä. Sama pätee puolustukseen, yksi kovempi tekijä ja loput ovatkin sitten ihan hyviä kakkos-kolmosparin kavereita. Maalivahtiosasto voisi olla kovempikin, mutta kelpaa.
Columbus Blue Jackets: 1p
Oliko näin että Plair aloitti varaamisen huomattavasti muita myöhempään? Siihen nähden ihan hyvä joukkue, mutta kärkiosaamisen puute kyllä näkyy sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa. Hyökkäys yllättävänkin leveä noilla resursseilla, mutta mainittu kärkiosaamisen puute näkyy vähän turhan raakasti. Myöskin puolustus on ihan jees, mutta sekin huutaa kokenutta liideriä ykköspariin. Maalivahtiosastossa tuo myöhässä aloitettu varaaminen näkyy ehkäpä pahiten, sillä osastolla tulee takkiin pahasti.

Atlanticissa joukkueiden taso oli kyllä huomattavasti kovempi.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Tässäpä omat arvioni, ei ollut helppoa. Älkää ottako mitään henkilökohtaisesti, is only a game :). Ei ollut varsinaisesti huonoja jengejä, lähinnä hyviä ja sitä parempia. Tämän vuoksi arvioiminen otti jonkun aikaa ja oli haastavaa.


Central:


7p Dallas Stars @Köyliön Ässä:

Hyvin roolitettu jengi. Hyökkäyksessä on Getlafin jälkeen kaikilla senttereillä puolustuspään osaamista, mutta Filppulalla sekä Backlundilla myös hyökkäyspäässä voi odottaa tehoja. Pakisto on laadukas, eikä taso heittele oikeastaan. Maalivahtikaksikko varmaan Draftin TOP2-tasoa.


6p Colorado Avalanche @LostHorizon:
Leveyttä riittää mukavasti ja pakisto on myös hyvä. Nuori jengi tosiaan, mutta runkosarjaan tuo ainakin riittää hyvin. Eliittimaalivahdista myös plussaa, Grubauer kelpo kakkonen.


5p Chicago Blackhawks @Noppa10:
Hyvä ykkösketju joka varmasti tekee tehoja. Doughtyn johdolla puolustuskin näyttää ihan hyvältä, mutta kolmospari on hiukan epävarma. Gostisbeheren sekä Doughtyn avustuksella tulivoimaa on puolustuksessa. Miller selkeähkö ykkösvesska, Ortio varmasti hoitaa roolinsa kakkosena. Kaksi hyvää hyökkäävää ketjua edessä, kolmosessa painuu jo hiukan puolustavammaksi.


4p Minnesota Wild @Wilderness:

Loistava kärkisentteri ja hyvät laiturit kokonaisuudessaan kahteen ekaan ketjuun. Hiukan makuasia toki, mutta itse kaipaisin Hodgsonin lisäksi lisää rightin äijiä jengiin. Burns on puolustuksen liideri ja pystyy ratkomaan tarpeen tullen joitain pelejä. Maalivahdit ovat ihan hyvät.


3p St. Louis Blues @Jonte:

Crosby on edelleen vaikeuksistaan huolimatta ihan maailman parhaita senttereitä, ja nostaa laitureidensa tasoa. Takana sentterit näyttävät hyvältä. Puolustus myös hyvä, L-R roolitus on aina kiva. Maalivahdit hoitavat hommansa hyvin, Halakin ollessa ykkönen.


2p Nashville Predators @masa-66:
Hyvä jengi tosiaan jos ekat kolme kierrosta meni ohi. Kärkisentterit hyviä, Koivun ollessa puolustavampi. Laiturit myös ihan hyviä, mutta Ryanin lisäksi oikein sitä tähtistatuksen laituria ei löydy. Hyvin leveyttä kuitenkin kolmoseen asti. Pakisto on ihan hyvä, löytyy äijiä joka rooliin kuten kuuluu. Ylivoimilla ovat Vatanen ja Green aseina, puolustuspäässä Ekholm vetää varman päälle, ja kolmospari murtaa luita maalinedustoilla.


1p Winnipeg Jets @Johnnie:

Ykkösketjussa ajateltu hyvin kemioita, roolituskin huomioitu. Mielestäni laitureiden taso tippuu ykkösen jälkeen, eikä varmoja tehomiehiä löydy äkkiseltään ihan tarpeeksi, joskin potentiaalia on. Puolustus on ihan hyvä, joskin kolmospari ehkä vähän arveluttaa. Maalivahdeilla hyvä kamppailu päällä.


Pacific:


7p Anaheim Ducks @Ralph:

Loistava ykköslaituri sekä sentteri. Tasaiset kaksi ensimmäistä ketjua, Desharnais hoitaa hyvin oman pään myös. Leveyttä hyökkäyksessä hyvin kiekollisesti kolmoseen asti. Puolustus on hyvä, roolituksia ajateltu. L-R toteutuu puolustuksessa hyvin, ja Holdenin Ralph hyvin vei nenäni edestä. Maalivahdeista ei jää kiinni.



6p Calgary Flames @Molkke:

Keskikaista ei ole ihan eliittiä, mutta hyvää kuitenkin. Kahden ensimmäisen kentän laiturit vakuuttavat. Leveyttä riittää ihan kelvollisesti. Puolustus on ihan hyvä Letangin ja Klingbergin ansiosta, tuovat roimasti kiekollista osaamista ja tulivoimaa viivalle. Orpik ja Gorges sitten tuuraavat heitä puolustuspäässä parhaansa mukaan. Maalivahtiosasto ok.


5p Arizona Coyotes @Roomalainen:

Keskikaista on hyvin kunnossa, ja muutenkin hyökkäyksessä on hyviä pelaajia nimenomaan hyökkäyspäähän. Puolustus on hyvällä tasolla myös. Kumpikaan maalivahdeista ei ole eliittiykkönen NHL:ssä mutta molemmat ovat tasaisen hyviä nähdäkseni.




4p Vancouver Canucks @Calgaryman:

Hyökkäyksessä on mukavasti leveyttä ja Tavares eliittisentterinä johtaa ykkösketjua jossa on laidoilla kokemusta sekä nuoruuden voimaa. Sentteriosasto on ihan kunnossa kokonaisuudessaan. Pakisto vakuuttaa tässä jengissä, vaikkakaan kiekollista osaamista ei ihan liikaa ole muille jaettavaksi. Luongo ihan hyvä ykkönen ja Domingue pystyy stunttaamaan paikan tullen.


3p Los Angeles Kings @Navy:
Sentterit hyvää tasoa ja kemioita on ajateltu. Kaksi ensimmäistä ketjua pystyvät tekemään vakuuttavalla tasolla tulosta ja sitten alemmat kaksi hoitavat enemmän omaa päätä, vaikkakin Anisimov on hyvä myös omassa päässä. Puolustuksessa hiukan arveluttaa yksi rightin pakki, kätisyydet ei täten ihan täydellisesti aina natsaa. Hyvä ykkösmaalivahti ja kelvollinen kakkonen.


2p San Jose Sharks @Jaws:
Sentteriosasto ihan kunnossa, ja kärkilaituritkin ovat vaikkakin heissä on hiukan kysymysmerkkejä. Puolustus on ihan hyvä, joskin siellä on jo parhaat päivänsä nähneitä pelureita. Lundqvist eliittitason kassari ja Kuemper hyvänä kakkosena.


1p New Jersey Devils @kretski683:

Jos oma puolustukseni ei kretskiä vakuuttanut, niin eipä tämäkään minua oikein vakuuta. Kaikki pakit eivät mahtuisi monessa jengissä kokoonpanoon, mutta onhan tuossa sitten nuo kärkipakit ihan kärkipakin tasoisia, Ehrhoff ei tosin enää oikein ole. Hyökkäys on ihan hyvä tasoinen ja leveyttä ajateltu tässä, tosin pisteidenteko ykkösen ulkopuolella hiukan arveluttaa. Maalivahdit hyviä. Sentterit myöskin. Kaikki pakit leftejä myöskin, siitäkin pieni miinus.
 
Viimeksi muokattu:

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Olen pahoillani siitä, etten kerkeä nyt runkosarjan osalta tekemään perusteluita. Aikataulut ovat olleet kiireiset, ikäviä asioita on sattunut kohdalle ja nyt olen vielä lähdössä pariksi päiväksi pois koneen ääreltä, joten joudun tuuttaamaan ääneni jo nyt. Jos joku ehdottomasti haluaa, että arvioin joukkuetta, teen sen mielelläni ensi viikolla jonain sopivana päivänä. Nyt ei millään pysty. Laitan äänet tähän, ettei unohdu - yritin tarkastella joukkueita parhaani mukaan ja laittaa paremmusjärjestykseen 20 minuutin ajan.

Atlantic
7p Toronto Maple Leafs
6p Ottawa Senators
5p Detroit Red Wings
4p Florida Panthers
3p Montreal Canadiens
2p Buffalo Sabres
1p Boston Bruins

Metropolitan
7p Carolina Hurricanes
6p New York Rangers
5p Pittsburgh Penguins
4p Philadelphia Flyers
3p Washington Capitals
2p New York Islanders
1p Columbus Blue Jackets
 

fourtyone

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
CENTRAL:

7p - St. Louis
6p - Chicago
5p - Dallas
4p - Colorado
3p - Winnipeg
2p - Minnesota
1p - Nashville

PACIFIC:


7p - Arizona
6p - Vancouver
5p - Anaheim
4p - San Jose
3p - Calgary
2p - Los Angeles
1p - New Jersey
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Perusteluita ihmiset, PERUSTELUITA. Tästä menosta kuolee vähäinenkin mielenkiinto, kun joku lyö vaan joukkueet viestiin ja ei anna nin mitään perusteluita. Eri juttu sitten jos toki elämänkiireet estää, mutta sittenkin ne voi lyödä kun aikaa on. Edes parin rivin/lauseen perustelu on parempi, kuin ei yhtikäs mikään.
 

LostHorizon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche, Real Madrid
Älä huoli @lake79 , täältä tulossa liian pitkät perustelut.
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Atlantic:

Toronto Maple Leafs (7 pts)
- Erinomainen hyökkäys, yksi draftin parhaista. Variaatiomahdollisuuksiakin löytyy, jos joku osa sakkaa. Leafs-miehenä erityispropsit Bozakin rankkaamisesta ketjuhierarkiassa Plekanecin edelle. :)
- Pakistokin toimii. Vaikka Shattenkirk ainoa "huippunimi", pelastaa roolitus ja äijien tasaisuus kuitenkin kokonaisuuden. Tuossa sakissa en usko Engellandin aiheuttavan ongelmia vakiokuusikossa.
- Veskaritandemi ei kaada joukkuetta. Hutchinsonkin pystynee sen ~30-35 peliä pelaamaan tarvittaessa hyvällä tasolla.

Florida Panthers (6 pts)
- Hyvin koottu hyökkäys. Roolitukset toimivat erinomaisesti.
- Vaikka pakiston nimet eivät ole kovimpia mahdollisia, näen silti pakiston, joka ei estä menestymistä. Ykköspari on oma suosikkini tässä draftissa.
- Onko Dubnyk riittävä kaveri keväällä? Läck tuuraa hyvin, mutta riittääkö tämä kaksikko loppuun asti?

Ottawa Senators (5 pts)
- Todella hyvin kasattu hyökkäys. Jossain muussa divarissa oli kärkeä, mutta Atlanticissa on kaikki jengit kasattu hyvin hyökkäyksen osalta...
- Periaatteessa hyvä pakisto, mutta jotain siitä puuttuu. Top-4 ei sisällä mitään erityisiä kiekonkäsittelyvelhoja.
- Hyvä tandemi. Varlamov toimisi yksinäänkin hyvin, mutta lisänä vielä ykkösenäkin pelaamaan kykenevä Elliott. Me likes.

Detroit Red Wings (4 pts)
- Muuten ihan ok, mutta kakkosen jälkeen menee aika puukätiseksi. Omaan päähän ei varmaan millään ketjulla ole vaikeuksia.
- Pakisto on hyvä. Ei kalpene muille divarin kilpailijoille
- Rinne toimii aina. Hyvänä kakkosena lisäksi Neuvirth. Hyvä tolppaosasto.

Montreal Canadiens (3 pts)
- Ykkösketju on taatusti koko draftin kovin kenttä. Muutenkin ketjut hivelevät silmää. Ainoana kysymysmerkkinä nostaisin Nathan "raakavoima" Gerben toimivuuden neloskentässä.
- Hyökkäyksen kovuus näkyy sitten heikompana pakistona. Kädellisyyttä uupuu, vaikka Ekblad ja J.Schultz sitä tuovatkin. Valitettavasti Schultzin tasoon ei voi luottaa.Alivoimalla ei tällä joukkuella liene ongelmia.
- Veskarit tasoa "ihan jees". Ei kirkkainta huippua, mutta ei toisaalta kaada menestysmahdollisuuksia, jos muut osiot toimivat.

Buffalo Sabres (2 pts)
- Tasainen hyökkäys, ainoastaan pari kysymysmerkkiä: Nichuskin ykköskentässä ja Zubrus. Riittääkö nuoren kolmosen taso tiukoissa peleissä?
- Pakistossa OEL melko yksin. McQuaid ei ole ykkösparin pakki, eikä Bieksa kakkosparin. Paljon makaa kaksikon OEL+Hampus harteilla taässä kuusikossa.
- Jets-kaksikolla lienee suurimpana ongelmana kovien pelien kokemuksen puute. Taso riittänee juuri ja juuri first round exitiin.

Boston Bruins (1 pts)
- Nash/Kesler/Perry-kolmikon jälkeen aikamoinen hyppy tasossa. Lupul ykkösessä ja Jake kakkosessa on aikamoista lottoa. Sen jälkeen kaksi neloskenttää, eikä kumpikaan oikeastaan vakuuta allekirjoittanutta Garbuttia lukuunottamatta.
- Puolustus on kompakti paketti. Periaatteessa ainoa joka puuttuu, on Greenen kaveriksi kovan tason oman pään luuta.
- John Gibson. Antti Raanta. Missä ykkösvahti?

Metropolitan:

Carolina Hurricanes (7 pts)
- Hyökkäyksestä tykkään todella paljon. Vaikka se todellinen supertähti puuttuukin, on tässä silti contenderin hyökkäyskalusto kasassa.
- Pakistossa ainoat kysymysmerkit ovat Michalek ja Gudbranson ykkösparissa. Uskon kuitenkin Gudin panoksen riittävän, kun vierellä on kuitenkin Hedmanin tasoinen heppu.
- Veräjäosastolla kaksi hyvää vaihtoehtoa heittää uuniin, jos toisella yskii. Ei kaadu veskareihin tämä joukkue.

Pittsburgh Penguins (6 pts)
- Muuten hieno hyökkäys, mutta AllStar-tason Scott vähän arveluttaa vakiokokoonpanossa.
- Pakisto on erinomainen, mahdollisesti draftin paras. Sbisa pieni kysymysmerkki, mutta tuossa kuusikossa on varaa antaa suojattujakin minuutteja.
- Crawford on todistanut olevansa Cup-veska. Nilssoninkaan kanssa ei liene mitään riskiä.

Washington Capitals (5 pts)

- Tasainen hyökkäys, se kirkkaimman kärjen puuttuminen kuitenkin hieman himmentää loistoa. Kolmosesta iso plussa.
- Pakistossa vähän arveluttaa tuo oikean puolen taso. Oikeastaan kaikki tarvitsisi suojattuja minuutteja. Vasen puoli erinomainen.
- Paras.

New York Islanders (4 pts)
- Hyvin koottu hyökkäys, ainoastaan nuo kolmosen laiturit laittavat vähän funtsimaan. Riittääkö oikeasti loppuun asti?. Draftin paras nelonen.
- Puolustus jättää kysymyksiä.Stuart ei ole ykkösen pakki, ja käytännössä kakkospari puuttuu kokonaan. Ei riitä.
- Huippuluokan veskaristo. Pelastaa paljon, mutta pakiston taso näkyy tämänkin osaston suoriutumisessa.

Philadelphia Flyers (3 pts)
- Hyökkäys on hienosti rakennettu, kolme ratkaisuvoimaista kenttää, joista yksikään ei ole riski omaan päähän. Nelonen takuuvarma kahden suunnan duunariketju.
- Pakisto on tämän joukkueen heikoin lenkki. Kolmosparissa kaksi seiskapakkia, ja muuten Justin Faulkia lukuunottamatta tuollaisia #4 pakkeja täynnä. Ei ole katastrofi, muttei myöskään menestystä hakevan joukkueen alakerta.
- Niemi on toki Stanley Cup-voittaja, mutta riittääkö kuitenkaan tuon alakerran takana? Gustavsson toiminee ihan hyvin backupina.

New York Rangers (2 pts)

- Sinänsä hyvin roolitettu hyökkäys, mutta jotain siitä puuttuu. Reinhart ei vielä ole ihan ykkösketju-materiaalia. Nelonen on hieno kombinaatio
- Pakisto ei kyllä riitä alkuunkaan. Yksi kaveri ei mahdu edes pelaamaan sarjan huonoimmassa pakistossa, ja Cowen ja Emelin aikamoisia kysymysmerkkejä toimivuudeltaan. Dumba ja Strålman oikeissa rooleissa, mutta ei auta, kun ne johtavat palat puuttuvat.
- Veskariosasto ihan kunnossa.

Columbus Bluejackets (1 pts)
- Ykkösketju on jees, vaikka tällä kaudella vähän onkin yskinyt. Sen jälkeen on aika duunaripainotteista, ja toinen scoring-ketju puuttuu käytännössä kokonaan.
- Pakisto ei vakuuta ollenkaan. Kuka noista ottaa joukkueen selkäänsä vaikeina hetkinä? Keskinkertainen pakisto riittää runkosarjassa, ja silloinkin vain jos muu joukkue on kunnossa. Nyt ei niin ole.
- Vaikka Toronto-miehenä Reimerista pidänkin, niin sillekin on syynsä miksi Leafs on viime vuodet rämpinyt... Condon toimisi kyllä kakkosena, mutta pitkässä juoksussa sällistä ei vielä ole apuja. Reimer toimii tandemissa, ei 65-70 peliä pelaavana ykkösenä.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Äh, pahoittelut vaan mutta ei tule perusteluita täältäkään. Sen verran on kiirusta pitänyt, että mobiililla meni jo muutenkin koko draftaus ja nytkään ei yksinkertaisesti vaan aika riitä kirjailijaksi ja tiukkaa teki keretä edes sen verran katteleen läpi että sai listan tehtyä. Seuraavalla rundilla revin jostain ajan saada jotain kirjoteltuakin.

Central ;

1. Dallas Stars , 7 p
2. St. Louis Blues , 6 p
3. Colorado Avalanche , 5 p
4. Winnipeg Jets , 4 p
5. Chicago Blackhawks , 3 p
6. Minnesota Wild , 2 p
7. Nashville Predators , 1 p

Pacific ;

1. Anaheim Ducks , 7 p
2. Los Angeles Kings , 6 p
3. San Jose Sharks , 5 p
4. Vancouver Canucks , 4 p
5. Calgary Flames , 3 p
6. Arizona Coyotes , 2 p
7. New Jersey Devils , 1 p

Taas oli erittäin tasaista kauttaaltaan ja oikeestaan melkosta noppapeliä sijotuksista. Anaheimin pacificin voitto oli ainoa mitä ei tarvinnu arpoa.
 

Sandersson

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Porin Ässät
CENTRAL

1. Dallas Stars 7p
- Muutamilta pelaajilta erityisesti hyökkäyksessä kaivataan tasonnostoa, mutta melko rutinoitunut ja laadukas nippu. Puolustuksessa vaihtaisin itse Fowlerin ja Muzzinin paikkoja, mutta muuten kauttaaltaan erinomainen joukkue aina häkkäriä myöten. Kolmosketjusta erityisplussa.

2. St. Louis Blues 6p
- Erinomaisesti roolitettu joukkue, istuu kyllä aika vahvasti omiinkin mielipiteisiin. Moni pelaaja mitä varailit oli erittäin korkealla myös omilla papereilla, eli ns. kalastettiin samoilla vesillä. En tiedä toimiko toiseen suuntaan. Kokoa myös riittää, varsinkin kun kolmosketjun keskipaino yli 100kg. Hall-Crosby takoo kovaa tulosta. Puolustus myös hyvin kasattu, maalivahdit kelvolliset.

3. Colorado Avalanche 5p
Ensimmäinen kysymys joka nousi mieleen oli, että mikä tämän joukkueen keski-ikä on. Todella vauhdikas ja nuori jengi. Tasaista suorittamista taitaa olla turha odottaa, ylä- ja alamäkiä luvassa vahvasti. Pakiston kakkospari kuulostaa melko hasardilta, mutta Del Zotto tosiaan pelannut shutdown-roolia tällä kaudella kelpo tuloksin. Holtby on melko kiva kaveri pistää tolppien väliin, luulin olevani ainoa joka arvostaa hänet noin korkealle.

4. Winnipeg Jets 4p
- Todella huikea ykkönen. Taustatukea tarjoavat lähinnä tällä kaudella flopanneet pelaajat, mistä miinusta. Eric Staalille nään kuitenkin tämän "Spezza-asetelman" sopivan, loistava kakkossentteri. Secondary scoring kaipaisi laitureilta parempaa panosta puolustamiseen, fyysiseen peliin tai työntekoon. Muutenkin toivoisin ehkä tämän kauden näytöille enemmän painoarvoa. Pakisto ihan hyvä: eliittitasoa oleva Weber nostaa Gardinerinkin tasoa, mutta Girardi on kyllä yliarvostettu nykyisellään, kuluttava pelityyli ja loukkaantumiset vieneet parhaan terän. Eli top-4 kaipaisi lisää talenttia. Maalivahtiosaston tandem-asetelma takaa kilpailua ja sitä kautta hyvää tulosta.

5. Chicago Blackhawks 3p
- Duchene ehkä enemmän laituri nykyään, mutta eiköhän se roolinsa hoida keskellä. Perronilta vaaditaan aika rajua tasonnostoa tässä ryhmässä. Kakkosketjusta hyvää secondary scoringia, mutta sitten keskitytäänkin jo puolustamaan. Itse olisin ehkä mieluummin tasoitellut 2. ja 3-ketjuja. Pakistossa loppuu ehkä vähän taso kesken, mutta top-neloselta odotetaan kovia minuutteja. Talenttia on. Miller vähän vanhentunut tapaus, Ortio ei vielä kykenevä hyppäämään ykkösvahdin rooliin.

6. Nashville Predators 2p
- Taitoa on ihan pirusti, mutta kuka polkee omiin? Pakiston kiekollisuus myös älyttömän kovalla tasolla. Myös joukkue, joka ei voita 1-0, vaan 6-5. Drouin ja Yakupov eivät mitään kovin varmoja lenkkejä tuonne ole. Rämö ei ole sellainen päällään seisova maalivahti, että kompensoisi noin vahvaa hyökkäysvoimaisuutta. Mukava jengi silti, joutui harmittavan alas. Terävin kärki puuttuu ilmiselvästä syystä, mutta ei säälipisteitä.

7. Minnesota Wild 1p
- Melko hmv, jatkuva rästivaraaminen näkyy syvyydessä, jota ei ole.

PACIFIC

1. Anaheim Ducks 7p
- Sentterit ei oikein istu MacKinnonin jälkeen omiin mieltymyksiin, mutta katsellaan playoffeissa tilannetta uudestaan. Laituriosasto huikea, Benn on myös omissa papereissa maailman paras. Pakistossa ei johtavaa pakkia, mutta mukavan tasainen. Chara on kyllä valovuosien päässä huipputasostaan, mutta erinomainen haku Nick Holden on valmis haastamaan. Bishop eliittiä, Hammondin taustatuesta ei sitten mitään käsitystä. No, Ben pelaa paljon.

2. Los Angeles Kings 6p
- Kemioiden hausta plussaa, mutta Duclair ei kyllä ihan istu yksi yhteen Patrick Kanen kanssa. Muuten kyllä hyökkäys tasoa ok, kaipaisin kyllä terävämpää kärkeä. Puolustus loistava ja hyvin rakennettu! Bobrovsky saa heidän takanaan jälleen tekemisensä hyvälle tasolle.

3. Calgary Flames 5p
- Laiturit kompensoivat tiettyyn pisteeseen asti senttereitä, mutta Jori ei kuulu ykkössentteriksi, ei millään. Hänen tilallaan legitiimi ykkössentteri ja hyökkäys olisi draftin parhata. Puolustuksessa ei jää roolijako epäselväksi, Orpik ja Gorges hyötyvät kovista kavereista rinnallaan, jotka antavat heidän keskittyä vain siihen minkä osaavat parhaiten. Maalivahdit voivat ottaa suuriakin harppauksia, hyvää osaamista.

4. Vancouver Canucks 4p
- Ymmärrän, että ketjuja kannattaa tasoitella, mutta Burakovsky on enemmän tasoltaan kakkosketjun kolmas lenkki. Hagelin ei myöskään kuulu top-6, mutta erinomainen kolmonen auttaa asiassa. Vähän hyökkäävämpi nelonen kuin muilla, mutta kääntyy plussan puolelle! Vlasic-Braun todistetusti hyvä ykkönen, muut tarjoavat kelpo taustatukea. Tanev hyvä haku! Luongo elää nuoruuttaan uudelleen ja Domingue imee oppia kokeneelta konkarilta.

5. Arizona Coyotes 3p
- Melko playoffhenkinen ryhmä, mutta ensin sinne pitäisi päästä. Kovempia laitureita huutaa, kuten myös pakisto kaipaisi ehkä upgradea ykkösparin jälkeen. Josi-Boychukilla kuitenkin potentiaalia vetää ihan järkyttävät minuutit, kova on ykköspari. Molarien asetelmasta tykkään, nuori Mrazek ja kokenut Johnson, joka vetää 1B roolia tällä hetkellä.

6. San Jose Sharks 2p
- Voisi jälleen kysyä, että kuka puolustaa? Franzen lienee soveltuvampi nostamaan tällä hetkellä työkyvyttömyyseläkettä kuin NHL-joukkueen liksaa. Floppeja on suurin osa hyökkäyksestä. Tällä jengillä täytyy voittaa 6-5. Wisniewski myös melkoinen kysymysmerkki, mutta muuten ihan hyvä puolustus, Phaneuf vaan kaipaisi kovemman nimen rinnalleen ollakseen enemmän hyödyksi. Lundqvist on jumala.

7. New Jersey Devils 1p
- Tuo ykkösketju on kyllä rakastettava, haluaisin todellakin nähdä livenä. Muuten on hyökkäys täynnä floppeja, mutta hyvät puolustusvaistot ja ihan OK nykyisellä tasoillaankin. Puolustus- ja maalivahtiosasto vetää kyllä kaiken viemäristä alas. Kaksi hasbeenia maalilla, pakisto ei vakuuta.

---

Äänestäneitä 9/28, joka on varmaan ihan ok luku, suurin osa tulee kuitenkin huomenna. Toivon kyllä todellakin, että päästäisiin melko lähelle sataa prosenttia.
 
Huhhuh, olipahan hankalaam joko drafti oli tasaisempi kuin edelliset tai sitten muisti on tehnyt tepposet. Näköjään oma tietämys änäristä ei ole kummoista, kun sain näin erikoiseen järjestykseen jengit. Tai ehkä ongelma johtuu siitä, että helpot yhden pinnan joukkueet puuttuivat ja kovia jengejä oli porukka draftaillut. Koitin näissä myös painottaa runkosarjaa, niin saadaan ehkä pudotuspeleihin ja vs-vertailuun vähän uutta sanottavaa.

Central:

7p St. Louis Blues

Alavireestä huolimatta Crosby on edelleen huippuluokan pelaaja ja pelote, joka ei kovin montaa kertaa ole vierelleen saanut Taylor Hallin tasoista pelimiestä. Kakkosessa Huberdeau on aliarvostettu pelaaja, joka pelaa Floridassa loistavasti Barkovin ja Jagrin viedessä suurimmat otsikot. Kolmonen jättää vähän kylmäksi. Puolustus on omaan silmään tasapainoinen ja Halak laatuveskari. Siinä mielessä "meikäläistä" varten kasattu, että joukossa on runsaasti omasta mielestä aliarvostettuja pelaajia.

6p Dallas Stars
Keskusta on omaa silmää miellyttävä, vaikka Filppulalla nyt onkin ollut vaikeuksia. Laidoilla laatua on kolmeen ketjuun, joskin Parise on ainoa supertason pelote. Parenteaun ja Oshien paikkoja olisin harkinnut toisinpäin, mutta nämä nyt ovat pieniä marjoja. Nelosketjun tehtävä tuskin on kellekään arvoitus. Puolustus on tasainen ja laadukas. Fowler, Johnson ja Muzzin pystyvät kiekolliseen peliin, mutta ylivoiman ykköspakki puuttuu. Klein on todella aliarvostettu puolustaja. Maalivahtikaksikko on koko draftin parhaita.

5p Chicago Blackhawks
Duchenen sentteripelaaminen mietityttää, mutta toisaalta taustalla on kädettömässä Devilsissä 50 pinnan mieheksi kasvanut Henrique. Laidoilla on laatua ja lupauksia, mutta terävin kärki puuttuu. Kolmosessa Laughtonin pärjääminen on itselle pieni kysymysmerkki ja itse olisin laittanut kyllä Girgensonsin kolmosen keskelle kaikesta huolimatta. Puolustuksessa jos on vakaat Doughty, Larsson ja Bogosian maustettuna pakkisensaatio Gostisbeherellä ja kovaotteisella Schennillä, niin ei voi valittaa. Ian Colekin on ollut männävuosina laatupakki, vaikka tällä kaudella kaikki on mennyt päin persettä. Miller on ykkösenä ok, Ortio vielä katsomaton kortti.

4p Colorado Avalanche
Tässä kohtaa ajattelen runkosarjaa. Nuoria, nälkäisiä ja hyvin pelanneita nuoria hyökkäyksessä, kiekollista taitoa puolustuksessa ja Vezina-tason maalivahti. Toisaalta vastapainona pelaajisto on vähän köykäisen puoleinen, eikä sellaista voittamisen kulttuuria ole. Holtbyllä on kyllä iso taakka kannettavana, kun lyödään kentälle kakkospakkipari. Hyökkäyssuuntaan ja potentiaalin puolesta yksi parhaista joukkueista, mutta kysymysmerkit pudottivat kärjestä.

3p Winnipeg Jets
Keskusta on aivan eliittitasoa, ykkösessä Sedinit+Eriksson on takuuvarma ketju, Kakkosessakin on vielä iskuvoimaa. Kolmosessa näen Pulkkisen menevän jollain tavalla hukkaan. Tietysti ylivoimalla voi olla paikka viivalla ja sitä kautta hyödyttää joukkuetta. Puolustuksessa Weber ja Girardi ovat class act, mutta muuten kysymysmerkkejä herättävä. Toki parhaalla tasollaan Grossman ja Liles ovat hyviä pelaajia. Jetsiä katsellessani ihmettelen itsekin matalaa sijoitusta, jotain vain jää omaan silmään puuttumaan.

2p Nashville Predators
Jos on kolme kierrosta myöhässä aloitettu, lähtökohtiin nähden varmaan koko draftin paras joukkue. Harmi vaan, että tässä ei mitään tasoituksia anneta. Hyökkäys hienosti kasattu ja roolitettu, puolustuksessa hyvän tason tekijämiehiä, mutta valitettavasti kenttäpelaajat eivät pelasta täyden kysymysmerkin maalivahtiosastoa.

1p Minnesota Wild
En luota Lehtoseen pelaavana ykkösenä ja Greiss ei ole mielestäni sen tason kakkonen, että nykyinen puolustus riittäisi vähäiseen päästettyjen maalien määrään. Burns ei ole omaan päähän mikään erikoinen seppä, Brodinilla on vaikeampi kausi menossa, samaa voi sanoa miinuskuningas Johnsonista ja loppu kolmikko nyt on kuutospakki -tasoa. Tuolla jengillä hyökkäyksen pitäisi tehdä vähintään 4-5 maalia/peli ja laituriosasto ei kyllä vakuuta sekään. Ykkös-, kakkos- ja nelossentterit valtakunnan eliittiä.


Pacific

7p Vancouver Canucks

Katsoin ensin, että eipä ole kummoinen klaani, toisella kerralla näytti jo vähän paremmalta, nyt oikeastaan näyttää jo pirun hyvälle, kuten pisteistä voi päätellä. Burakovsky ykkösessä mietityttää, mutta Tavaresin ja Jagrin rinalla jos ei opi, niin ei missään. Kakkosketjussa viime kaudella yli 60 pinnaa naputtanut ukko ja nyt pinna/peli vauhdissa riuhtova jannu. Kolmosessa Panthersin uinuva tutkapari Bjugstad-Pirri. Puolustuksessa yksi kokonaisvaltaisimmista pakeista Vlasic, jonka takana ja tukena on sopivasti laatua, vähän nimettömämmistäkin ukoista. Bobby Lou maalilla on.. No, Luongo.

6p San Jose Sharks

Mahdollisuudet vaikka mihin, mutta toisaalta liian paljon kysymysmerkkejä absoluuttisen huipun saavuttamiseen. Stamkos on vaikeasta kaudesta huolimatta laatuluokan maalintekijä, varsinkin kun laidoilta tulee tukea. Kakkosessa Franzenin pelituntuma mietityttää, kolmonen on mukavan luisteluvoimainen. Nelonen vastaavasti aiheutti spontaanin naurunhymähdyksen. Toivottavasti porukka ei aloita hyökkäysalueelta, kun eivät ehdi puolustamaan ennen erän loppua. Todellinen hasbeen-ketju. Puolustuksessakin ylipalkattuja ukkoja, mutta laatupelaajia eikä palkkakatto ole mukana, joten mitä sitten. Huippuveskarit.

5p Anaheim Ducks
Benn - MacKinnon, thumbs up. Kakkosessa on kyllä kaikkea muuta paitsi kokoa. Toisaalta BGally on jo näyttänyt, ettei koolla ole niin väliä. Kolmonen on riskitekijä omiin, mutta nelonen taas loistava, vaikkei Neil olekaan enää 27-vuotias. Pakistossa top4 on toisian tukeva ja kokonaisvaltainen ja maalilla omat hetkensä sensaatiomiehinä läpikäyneet ukot.

4p Calgary Flames
Siinä on Jori-pojalla mukavat paikat, kun laidoilla on isot, työteliäät ja hyvin maaleja tekevät pojat. Ei tarvitse kuin lättyä laittaa ilmaan. Loistava kakkonen ja kolmosessa on sitten potentiaalia. Fleischmann on aliarvostettu omaan suuntaan pelaamisensa kanssa. Puolustuksessa top4 on oikeastaan millä osa-alueella tahansa vertailukelpoinen huippuihin. Letang ja Klingberg veivaamassa ylivoimaa kuulostaa laadulta. Maalilla on sen verran tasainen kaksikko, että ei tarvitse olla huolissaan Allenin kyvystä pelata isoja ottelumääriä.

3p Los Angeles Kings
Aivan pirun kovia keskustoja jengin on saanut kasaan. Ykkösen tehtävä lienee pelata vastustajan parhaita vastaan ja iskeä tehoja, kakkonen saa sitten vähän helpommat vaihdot. Panarin - Anisimov -tutkapari saa laidalleen Kanen sijasta Duclairin. Ei ehkä ihan samantasoisia pelaajia, mutta eiköhän tehoja tule. Puolustus on tasainen ja maalilla on luotettava kaksikko. Pudotuspeleissä kova nippu.

2p Arizona Coyotes
Sentteriosasto on hyvä. Laidoilla on yksilöinä hyviä pelaajia, mutta jostain syystä takaraivossa jyskyttää ajatus yksilöiden sulautumisesta joukkueeksi, joka on balanssissa. Joku hyökkäyksen x-factor puuttuu. Puolustuksessa Josi on toki tottunut kantamaan vastuuta, mutta onko vielä riittävän kokenut kantamaan joukkuetta reppuselässään?

1p New Jersey Devils
Todella kovat sentterit, siitä ei pääse mihinkään. Kahden suunnan osaamista hatunnoston arvoisesti, mutta siihen ja Suteriin & Gaudreauhun ne ilon aiheet jäävätkin. Hemskyn ja Moulsonin parasta ennen päiväys on tainnut jo mennä. Suurin ongelma on kuitenkin puolustus. Suter on täyden kympin pelaaja, mutta Ehrfoff ei ole enää muutamaan vuoteen ollut ykkösparin pakki, Weber on vedellyt poppareita Sabresin timantinkovassa puolustuksessa, samaa voi sanoa Smidistä Calgaryssä ja Falk nyt ei ole koskaan ollut oikeasti NHL-tason puolustaja. Tiukkaa on, varsinkin kun maalilla on Ward.
 

Hawk #22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Ilves, Tampa Bay Buccaneers
Central:

Dallas Stars, 7p


Sentterit ovat todella kovalla tasolla ja laidoilta löytyy syvyyttä. Hyökkäys on kokonaisuudessaan todella hienosti ja johdonmukaisesti rakennettu, eikä siitä juurikaan löydy heikkouksia. PA Parenteau ei ehkä ole ykkösketjun hyökkääjä, mutta ketjuja voi tarvittaessa pyöritellä miten tykkää. Puolustus ei ole yhtä hyvä kuin hyökkäys. Erik Johnson ja Jake Muzzin ovat ihan hyvät ykköspuolustajat, mutta eivät loistavat. Muu pakisto ei vakuuta samalla tavalla, joten syvyyttä vähän puuttuu. Rask-Talbot kaksikko on todella hyvä, vaikka heikohko puolustus vaikuttaa myös maalivahteihin.

Winnipeg Jets, 6p

Divisioonan kovin sentterikolmikko on todella iso valttikortti Jetseille, eikä muukaan hyökkäys kalpene oikeastaa kellekään. Maalintekijöitä riittää, eikä myöskään likaisen työn tekijöistä ole liikaa pulaa. Todella hyvin koottu hyökkäys. Puolustuksessa Weber johtaa joukkoja sekä hyökkäys- että puolustuspäässä ja pystyy pelaamaan isoja minuutteja. Girardi, Gardiner ja Hanifin antavat mukavasti taustatukea, vaikka näkisin mielelläni Hanifinin vasta kolmosparissa. Tältä osin syvyys onkin pakistossa ongelma, sillä Grossmann ja Liles eivät oikein riitä. Maalivahtikaksikko ei kuulu NHL:n kärkeen, mutta hyvän joukkueen takana Andersson ja Smith pystyvät napsimaan tarvittavat voitot.

Chicago Blackhawks, 5p


Hyökkäys on todella laaja, mutta samalla kärkiosaaminen puuttuu oikeastaan kokonaan. Duchene ja Henrique ovat riittävät top2 sentterit, vaikka koko saattaa pieni ongelma ollakin. Laitureita voisi sekoitella ihan miten tahansa, eikä eroa varsinaisesti näkisi. Puolustuksessa Doughty-Larsson-Bogosian ovat erinomainen kärki, mutta sen jälkeen taso vähän putoaa. Gostisbehere, Cole ja Schenn eivät kuitenkaan ole mikään katastrofi, vaikka yhtä korkeamma profiilin pakkia tuo ehkä huutaisi. Maalivahtiosasto ei häikäise, mutta ei siihen kaadukkaan.

St.Louis Blues, 4p

Hyökkäys on hyvin roolitettu ja laajalla materiaalilla. Crosby on tähtisentteri ja Monahan on ihan ok kakkossentteri. Laitureissa myös mukava sekoitus nuoruutta ja kokemusta, eikä maalinteko pitäisi olla mikään ongelma tälle nipulle. Puolustuksessan Pietrangelo on erinomainen ykköspakki, eikä muukaan pakisto huono ole. Vähän ehkä pienemmän profiilin pakkeja, mutta täyttävät roolinsa kuitenkin. Ei siis mitään räiskyvää iloittelua, mutta luotettava puolustus. Maalivahdeissa Halak-Enroth pieni kysymysmerkki, mutta hyvä puolustus kompensoi maalivahtipelin ongelmia.

Minnesota Wild, 3p

Bäckström ja Turris täyttävät pelinrakentajan hommat erinomaisesti, mutta laiturit ovat vähän mitään sanomattomia. Maalintekovastuu on aivan liikaa Mikkel Bödkerin harteilla, vaikka kova pelaaja onkin. Smith, Jokinen ja Fabbri menevät kyllä top6 hyökkääjinä, mutta ennemminkin täydentävinä palasina, kuin maalintekijöinä. Bottom6 on muuten hyvä, mutta Santorelli ei ole mielestäni riittäävä kolmossentteri. Pakistossa top4 näyttää hyvältä. Burns on riittävän kova liideri ja Brodin, Hickey ja Johnson täyttävät paikkansa oikein hyvin. Kolmospari on ehkä pieni kysymysmerkki. Maalivahtiosasto ei ole liigan kärkeä, mutta ei myöskään mikään heikkous.

Colorado Avalance, 2p

Holtby on erinomainen maalivahti, mutta sen jälkeen joukkue ei oikein vakuuta. Joukkue on todella mielenkiintoinen ja lupaava, mutta tämä varmasti kostautuu pitkässä runkosarjassa. Pelaajisto ei myöskään ole sen tasoinen, että kokemattomuuden voisi antaa anteeksi. Domi ja McDavid ovat erinomaisia lupauksia, mutta jos he ovat Cammallerin lisäksi ainoat pelaajat, joille voi antaa kovaa tulosvastuuta, ollaan ongelmissa. Puolustuksessa vähän samanlainen ongelma. Carlson ja Barrie kyllä ottavat paikkansa, mutta eivät he yksin oikein riitä. Omassa päässä joukkue on pulassa, eikä Holtby yksin pysty pelastamaan kaikkea.

Nashville Predators, 1p

Brian Boyle on ehkä NHL:n paras nelossentteri, mutta muuten keskushyökkääjät ovat aika ohuilla kantimilla. Selkeää ykkössentteriä ei oikein löydy millään, mutta hyviä kakkossenttereitä on sitten enemmänkin. Koivu ei mielestäni ole contenderin ykkössentteri, ellei muu hyökkäys ole poikkeuksellisen kova tasoinen. Tätä hyökkäys ei kuitenkaan ole, vaikka jalkoja löytyykin todella paljon. Bobby Ryan on valitettavasti ainoa laituri, joka pystyy tekemään tarvittavat maalit, muuten on aika hiljaista. Pakistosta löytyy paljon hyökkäysosaamista, mutta omissa kolisee varmasti oikein urakalla. Puolustuksesta puuttuu kokonaan oman pään liideri, kun taas hyökkäykseen on ylitarjontaa. Maalivahditkaan eivät oikein vakuuta, sillä Rämö-Markström -akseli tarvitsisi jämäkän puolustuksen eteensä, mutta tätä ei valitettavasti löydy.

Pacific:

Calgary Flames, 7p

Joukkueesta löytyy kolme hyvää kakkossentteriä, mutta se ykkönen valitettavasti puuttuu. Laitureista tykkää todella paljon, sillä syvyyttä löytyy ja roolitukset ovat kunnossa, mikä paikkaa hieman vajavaista sentteriosastoa. Puolustuksessa on erinomaista kiekolllista osaamista (Letang ja Klingberg) sekä kiekonsyöjiä. Ideaalitilanteessa Orpik pelaisi kolmosparissa, joten tästä joutuu pienen miinuksen antamaan. Muuten hyvin rakennettu pakisto. Allen ja Lehner takaavat hyvän maalivahtipelin, vaikka tähtiä ei oikeastaan ole.

San Jose Sharks, 6p

Todella hyvin rakennettu hyökkäys. Laadukas keskusta, taitoa, liikettä ja maalintekotaitoja takaavat sen, että Sharks pystyy pyörittämään neljällä ketjulla pelin vastustajan päähän. Franzen ainoa iso kysymysmerkki, sillä todella paljon loukkaantumisia takana. Tästä syystä vähentää vähän kokonaisarviota, mutta muu laatu korjaa yhden heikkouden. Puolustus ei ole ihan niin hyvä kuin hyökkäys. Phaneuf pystyy olemaan joukkueensa ykköspakki, mahdollisesti myös menestyvässä joukkueessa, ja Ryan Murray on tulevaisuuden huippuja. Muu pakisto onkin sitten enemmän tai vähemmän alisuorittanut viimeisten kausien aikana, joten tästä en kauhean hyvää arviota voi antaa. Lundqvist antaa kuitenkin todella paljon anteeks heikohkolle puolustukselle, sillä kovakaan kiekkosade ei haittaa ollenkaan.

Los Angeles Kings, 5p

Keskushyökkääjät hyvällä tasolla Losillakin. Laidoilla Panarin ja Toffoli tekevät varmasti tuhoa, mutta muuten maalinteko saattaa tuottaa vaikeuksia. En ole myöskään varma miten Duclair sopii tuohon kakkosketjuun. Parin kauden päästä LA näyttää varmasti paljon kovemmalta joukkueelta, mutta toistaiseksi hyökkäys on vähän kokematon. Puolustus näyttää oikein hyvältä kaikilta osin. Keith pelaa helposti 30 minuuttia ja muukin pakisto on hyvin roolitettu. Iso plussa Erik Gustafssonista kolmosparissa, kova tekijä varsinkin tulevaisuudessa. Maalivahtdit ovat kunnossa, vaikka Bobrovskylla onkin pari hieman vaikeampaa kautta alla.

Anaheim Ducks, 4p

Jamie Benn takoo maaleja vaikka kuinka paljon, mutta mielestäni MacKinnon ei ole riittävä ykkössentteri. Tai olisi, mutta silloin kakkossentterin pitäisi olla kovempaa tasoa kuin David Desharnais. Laitureilta löytyy nopeutta, mikä on todella iso plussa. Puolustavat hyökkääjät vähän puuttuvat, mutta nopeudella tätä voi paikat paljonkin. Pakistossa on riittävästi syvyyttä jokaiseen pariin, vaikka Edler/Chara eivät (enää) ole ihan tähtikaartia. Bishop pitää huolen siitä, ettei kiekkoja juurikaan tarvitse keräillä Ducksin verkosta.

Vancouver Canucks, 3p

Keskushyökkääjät kunnossa, mutta laitahyökkääjät Canucksillakin vähän ongelmana. Laiturit ovat todella tasaisia, mutta kärkiosaaminen puuttuu oikeastaan kokonaan. Tavares kyllä hoitaa keskeltä maalinteon, mutta todella yksin joutuu olemaan. Puolustus on myöskin aika tasainen, mutta Vlasicin jälkeen ei oikein löydy vastuunkantajia. Markov alkaa olemaan jo aika iäkäs, eivätkä Braun tai Tanev ihan vielä ole valmiita näin koviin saappaisiin. Toinen saattaisi mennä top4 roolissa. Kolmospari on varmasti parin kauden päästä todella hyvä, eikä se nytkään häviä vertailussa kovin monelle joukkueelle. Luongo on erinomainen veskari ja Dominigue pystynee antamaan Luongolle huilia tarvittaessa.

New Jersey Devils, 2p

Devilsillä myöskin vahvat sentterit, mutta laiturit ovat ongelma. Gaudreau on mielenkiintoinen nuorukainen, mutta kertonee paljon, että hän on hyökkäyksen kovin nimi. Moulson ja Callahan eivät ole kauheasti maaleilla mässäilleet enää pariin kauteen ja Hemskylläkin alkaa ikä painaa. Bottom6 taas on koottu jo paljon paremmin, mutta kärkiosaamisen puute pudottaa osakkeita. Puolustuksessa Suter on riittävän kova ykkösmies ja Enström-Ehrhoff kaksikko tukevat hyvin. Aika hmv-pakisto kuitenkin kyseessä, eikä syvyyttä ihan liikaa ole. Ward-Hiller ovat ihan hyvä tandem, jotka voivat molemmat kantaa ykkösmaalivahdin viittaa tarvittaessa.

Arizona Coyotes, 1p

Hyvät sentterit jokaisessa ketjussa, mutta tähän se hyökkäyksen leveys sitten jääkin. Hyökkäys aika duunaripainotteinen, eikä kärkeä ole oikeastaan ollenkaan. Mark Stonen harteille jätetään aivan liian paljon vastuuta, eikä 60 pisteen ylittäjiä löydy välttämättä ollenkaan. Pakistosta löytyy huippupakki Roman Josi, sekä luotettava Boychuk, mutta sitten onkin aika hiljaista. Kokemusta toki löytyy, mutta liian suuriin rooleihin on laitettu todella moni puolustaja. Maalivahtipeli on myös vähän ongelmallinen, sillä Mrazekille ei oikein löydy riittävän hyvää paikkaajaa. Mrazek on hyvä veskari, mutta vasta ensimmäistä kauttaa ykkösmaalivahtina, joten kovempi kakkosmaalivahti olisi tarpeen.
 

Polvivaiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Detroit Red Wings
No niin laitetaan runkosarjassa plussat ja miinukset joukkueille, playoffseissa sitten syvemmät analyysit.

Central

7p Dallas Stars

+ Hyökkäyksestä löytyy syvyyttä, varsinkin ykkösketju laittaa varmasti luun kurkkuun monille vastustajille. Myös Getzlafin ketjun takaa löytyy ratkaisuvoimaa ja kokemusta. Hyökkääjistä löytyy myös puolustuspelin taitajia.
+Joukue hyvin roolitettu, jokaiselle löytyy oma ruutunsa
+ Maalivahteihin ei joukkue kaadu. Vezinavoittaja Rask saa hyvää taustatukea nuorelta Talbotilta.

-Ainoana miinuksena näkisin hieman tasapaksun puolustuksen, mutta joukkue ei tuohonkaan osa-alueeseen kaadu

6p Winnipeg Jets
+ Kaksi kärkiketjua parhaimmillaan murhaavia. Varsinkin ruotsalaisketju on hyökkäyspäähän varmasti draftin parhaimmistoa. Kakkosketju, joka luultavasti saa hieman helpommat vastukset vastustajan yrittäessä pimentää ykkösketjua, tekee tuhoja vastustajan päädyssä.
+Pakistosta löytyy sopivasti kokoa, kovuutta ja johtajuutta. Ei kädetön myöskään hyökkäyspäässä.

-Kolmonen mietityttää. Onko Pulkkisesta ratkaisijaksi, kun ketjusta ei oikeen löydy kunnon pelintekijää. Pulkkinen toki käyttökelpoinen pelote ylivoimalla.
-Vaikka Anderson on pätevä kassari, niin riittääkö mestaruuteen saakka?

5p Colorado Avalanche
+Ykkösmaalivahti. Holtby tämän hetken kuumimpia veskareita. Pystyy ryöstämään pisteitä joukkueelleen
+Hyökkäyspeli. Kolme ketjua pystyy tekemään tehoja. Tämän joukkueen fanit näkevät varmasti tarpeeksi maaleja

- Puolustuspeli. Hyökkäys ei ole niin vakuuttava kun mennään puolustuspäähän. Holtby pystyy toki selvittämään pahoja tilanteita, mutta varmasti myös omissa kolisee.
-Tasaisuus. Pystyvätkö nuoret kärkipelaajat, kuten Domi ja McDavid pitämään tasonsa illasta toiseen?

4p St. Louis Blues
+Ykkös pakkipari. Potentiaalia olla parhaita draftin pakkipareja. Hommat hoituu niin hyökkäys- kuin puolustuspäässäkin. Pystyy pimentämään vastustajan kärkimiehiä ja pelaamaan isoja minuutteja.
+Ykkösketju. Hall-Crosby toimiessaan pelottavan kova kaksikko. Hansen täydentää rouhijan roolissa.

-Maalivahdit. Halak on ok-tason maalivahti, muttei kuitenkaan ihan kärkitasoa

3p Nashville Predators
+Tehokkuus. Maalinteko ei tule olemaan ongelma. Pakistosta ja hyökkäyksestä löytyy paljon taitoa.

-Oman pään peli. Hyökkäyksessä ja puolustuksesta löytyy joitakin hasardialttiita pelaajia. Toki myös loistavia kahdensuunnan pelaajia löytyy muutamia
-Maalivahdit. Rämö ei vakuuta mestaruutta tavoittelevan joukkueen ykkösvahtina

2p Chicago Blackhawks
+Pakisto on melko hyvä. Doughty voi ratkoa pelejä henkilökohtaisilla suorituksillaan. Taitoa pakistosta löytyy mukava määrä

-Miller ehkä jo menneen talven lumia, mutta pystyy silti pelaamaan vielä ykkösvahtina. Ortiosta ei ole vielä paikkaajaksi, jos Millerin taso ei riitäkään enää
-Secondary scoring-osasto hieman laiha

1p Minnesota Wild
+Ykköspakkipari hyvä, pystyy pelaamaan isoja minuutteja. Myös kakkospari ok.

-Hyökkäyksessä ei riittäväti ratkaisijoita Bäckströmin lisäksi.
-Maalivahdit eivät vakuuta



Pacific

7p Los Angeles Kings

+Leveys. Sekä pakistosta, että hyökkäyksestä löytyy tekijämiehiä laajalta rintamalta
+Sentterit. Liittyy hieman edelliseen kohtaan. Joka ketjuun löytyy oman roolinsa osaaja.
+Tutkaparit Carter-Toffoli ja Panarin-Anisimov valmiita parivaljakkoja

-Heikkouksia vaikea löytää, mutta pitää jotain keksiä. Kolmosketju ehkä pienenpienenpieni kysymysmerkki.

6p Vancouver Canucks
+Tältäkin joukkueelta löytyy leveyttä. Jokainen ketju pystyy nelosketjua myöten olemaan tehokas hyökkäyspäässä.
+Ikäjakauma. Sopiva määrä kokemusta ja nuoruuden intoa.
+Ykkösmaalivahti. Luongo hoitaa tonttinsa moitteettomasti

-Pakisto ei ihan yhtä taitava kuin hyökkäys

5p Arizona Coyotes
+Sentterit. Joka ketjussa kova sentteri omaan rooliinsa
+Kevään pelaajat. Williams ja Krejci kovaa valuuttaa playoffseissa

-Ei oikein löydy kunnon hyökkäävää pakkia joka lähtisi hyökkäyksiin mukaan pl. Josi
-Kakkosmaalivahti. Johnsonista ei ole paikkaamaan jos Mrazek loukkaantuu tai putki ei kulje

4p Anaheim Ducks
+Ykkösketju. Tappava hyökkäyspäässä. Myös kakkosketju pystyy iskemään maaleja hyvällä tahdilla
+Kovaa pelaavat laiturit. Benn, Neil jne.. pitävät vastustajat varpaillaan kulmapelissä

-Pakiston kokeneet miehet Chara ja Rozsival eivät ole enää entisessä iskussaan. Toki yhä käyttökelpoisia tietyissä rooleissa
-Pienikokoinen kakkosketju. Gallagher toki pelaa asenteella, mutta ei kuitenkaan koolla pilattu

3p San Jose Sharks
+Tehokkaat kärkiketjut. Varmasti lappavat maaleja, myös pakit antavat näille hyvää taustatukea.
+Ykkösvahti. Lundqvist 2000-luvun parhaita maalivahteja ja voittaa pelejä yksinkin

-Floppimiehet nelosessa. Bickell ja Bolland ovat olleet viimeaikoina melkoisen surkeita, arvokkaat sopimukset pienen roolin miehillä rasite.
-Oman pään peli. Hyökkäys ei ihan niin vakuuttava jos peli pyörii omassa päässä

2p Calgary Flames
+Laiturit. Tehoja löytyy laitahyökkääjiltä, ovat myös hyvin roolitettu

-Sentterit eivät niin vakuuta. Ei selkeää ykkösmiestä
-Maalivahdit pinoinen kysymysmerkki. Riittääkö Allen päätyyn asti?

1p New Jersey Devils
+Hyvä kahdensuunnan sentteristö. Kaikki tunnollisia molemmissa kenttäpäädyissä

-Pakisto. Suterin jälkeen taso tippuu dramaattisesti, Suter ei pysty kuitenkaan pelaamaan koko ottelua
-Maalivahtiosastolla epävarmuustekijä. Kokenut kaksikko, mutta ei tälläkertaa riitä playoffeihin



 
Viimeksi muokattu:

masa-66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Hpk
Atlantic:

Ottawa Senators (7 pts)
Toronto Maple Leafs (6 pts)
Montreal Canadiens (5pts)

Detroit Red Wings (4pts)
Florida Panthers (3pts)
Buffalo Sabres (2pts)
Boston Bruins (1pts)



Metropolitan:

New York Islanders (7pts)
Philadelphia Flyers (6pts)
Washington Capitals (5pts)
Columbus Blue Jackets (4pts)
Carolina Hurricanes (3pts)
Pittsburgh Penguins (2pts)
New York Rangers (1pts)




 

Sandersson

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Porin Ässät
Laitan tavoista poiketen hieman väliaikatietoa. Mitään top classified -kamaa nämä eivät kuitenkaan ole, sillä pisteet on kaikkien laskettavissa.

CENTRAL:
1. Dallas 52p
2. St. Louis 40p
3. Colorado 38p
---
4. Chicago 33p
5. Winnipeg 29p
6. Nashville 17p
7. Minnesota 15p

(Ääniä 8/14)

PACIFIC:
1. Anaheim 42p
2. Calgary 33p
3. Vancouver 32p
---
4. Los Angeles 28p
5. Arizona 26p
6. San Jose 26p
7. New Jersey 9p

(7/14)
---

ATLANTIC:
1. Ottawa 29p
2. Toronto 28p
3. Detroit 26p
---
4. Florida 20p
5. Montreal 14p
6. Buffalo 12p
7. Boston 11p

(5/14)

METROPOLITAN:
1. Carolina 28p
2. Washington 25p
3. Pittsburgh 24p
---
4. NY Islanders 18p
5. NY Rangers 18p
6. Philadelphia 17p
7. Columbus 10p

(5/14)

Todella tasaista muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Kertonee jotain, että esim. Metropolitanin kutosella Philadelphialla on pisteen päässä playoff-paikka. Pacificin kutosella San Josella se on kolmen pinnan päässä. Hyviä jengejä kauttaaltaan!

Ja tasatilanteessa ratkaisee parempi sijoitus, eli jos esim. joukkue A on saanut kaksi kertaa 7p ja joukkue B kerran, A:lle etu.
 

jjoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Jonkinlaiset arviot tuli melko hätäisesti raapusteltua yön änärikierroksen ohessa. Toivottavasti kukaan nyt ei mieltänsä näistä pahoita, vaikka joissain kohdissa saattaa ollakkin hieman kärkästä arvostelua omien näkemyksien (ei välttämättä vedenpitävien faktojen) mukaisesti. Noin muutoin Central vaikutti ainakin kärjen osalta kovemmalta divisioonalta ja divisioonasta selkeästi erottui muutama joukkue niin hyvässä kuin pahassa. Pacific sitten tuottikin suurta ongelmaa, kun tuntui että käytännössä sijoilla 1-6 olleet joukkueet olisi voinut pyöritellä ihan mihin järjestykseen vain. Noh tällaiseen järjestykseen tällä kertaa päädyttiin:

CENTRAL:
1. St. Louis Blues - 7p
- Tasapainoinen hyökkäys, josta löytyy ratkaisuvoimaa, kokoa ja myös puolustuspeli hoidetaan kunnialla. Ehkä Hansenin tilalla voisi olla kovempi tekijä, mutta pystyy tukemaan riittävästi kahta kovan luokan kaveria.
- Puolustuksesta voisi oikeastaan sanoa myös, että hyvin roolitettu tasapainoinen paketti.
- Maalivahtiosasto ei yllä ihan kärkikastiin, mutta riittävällä tasolla kuitenkin voitosta taistelemiseen illasta toiseen.
2. Dallas Stars - 6p
- Laadukas sentteristö ja laidoiltakin löytyy taitoa. Eipä oikein suurempaa valittamista, ehkä hieman samaa kuin Bluesissa eli ykkösketjussa voisi olla Parenteaun tilalla kovempikin tekijä, mutta kahden erittäin hyvän kaverin rinnalla hoitanee roolinsa.
- Pakistosta löytyy hyvä sekoitus kiekollista taitoa ja fyysisyyttä. Ehkä se aivan ykköskorin puolustajan puuttuminen pudottaa joukkueen niukasti toiseksi, joskin puolustus on kyllä erittäin hyvä kokonaisuus siitä huolimatta.
- Maalivahtiosastosta ei tarvitse sen enempää kirjoittaa, priimaa.
3. Chicago Blackhawks - 5p
- Kelvollinen sentteriosasto ja hyviä laitureitakin löytyy. TOP6 -hyökkäys ei kuitenkaan ihan pärjää divisioonan kahdelle kärkijoukkueelle laadussa ja ehkä kolmosketjuun kaipaisi hitusen lisää hyökkäysvoimaa. Hyvä paketti kuitenkin tämäkin.
- Hyvä puolustus, josta löytyy paljon kiekollista taitoa. Ehkä roolitusta olisi voinut tarkemmin miettiä, sillä ajatuuksini hiipii pieni epävarmuus tuon pakiston luotettavuudesta omassa päässä.
- Maalivahtiosasto on Millerin turvin riittävän hyvä ja antaa joukkueelle mahdollisuuden voittoon.
4. Winnipeg Jets - 4p
- Täytyyn sanoa, että tykkään kyllä tästä hyökkäyksestä. Hyökkäysvoimaa löytyy aina kolmosketjusta asti ja muutenkin hyvin rooliettu paketti, ei voi valittaa.
- Hyviä puolustajia löytyy, mutta ehkä TOP4 -osastolla Gardiner ja Hanifin joutuvat hieman liian suureen rooliin ollakseen aivan kärkikastin puolustus.
- Kaksi kelvollista maalivahtia hoitanee tämän ruudun mallikkaasti.
5. Colorado Avalanche - 3p
- Hyökkäyksestä löytyy paljon taitoa, mutta varsinkin TOP6 - hyökkäys on Hayesia lukuunottamatta aikamoisia mikkihiiriä täynnä. Runkosarjassa tekee varmaan kuitenkin vielä ihan hyvää jälkeä ja hyökkäsvoimaa löytyy kolmesta ketjusta.
- Puolustuksesta löytyy paljon kiekkolista osaamista, mutta kaipaisi rutkasti lisää fyysisyyttä ja puolustusosaamista. Esimerkiksi alivoimalle ei ole heittää kuin kolme säännöllisesti NHL:ssä alivoimaa pelaavaa puolustajaa, joista näistäkin kahden vahvuudet ovat jossain ihan muualla kuin puolustamisessa. Myös kokoa voisi olla lisää tällä osastolla.
- Maalista sitten löytyykin sitten aivan huippuluokan kaveri, joka varmasti tekee kaikkensa tuon puolustuksen takana.
6. Nashville Predators - 2p
- Kelvollinen sentteriosasto ja hyviä laitureita löytyy. Lisäksi hyökkäysvoimaa löytyy mukavasti kolmosketjustakin. Ehkä aivan kärkiosaaminen jää kapeaksi hyökkäyksessä, lisäksi Drouin ja Yakupov ovat jonkinmoisia kysymysmerkkejä noin isossa roolissa.
- Puolustuksesta löytyy paljon kiekollista osaamista, mutta varsinkin ykköspari voi olla isoja minuutteja pelatessaan vaikeuksissa omassa päässä.Yksi laadukas TOP4 -tason omanpään luuta lisää, niin pakisto olisi erittäin hyvä.
- Maalivahtikaksikko on ihan kohtuullinen, ei loistoa muttei mikään katastrofikaan.
7. Minnesota Wild - 1p
- Hyökkäys ei kyllä sytytä juuri yhtään. Ihan kelvolliset kärkisentterit, mutta laidoille ja kolmosketjun keskelle kaipaisi lisää laatua.
- Puolustus on ihan hyvä paketti, ehkä taso putoaa hiukan liikaa kolmen kärkipuolustajan jälkeen.
- Maalivahtiosastosta voisi oikeastaan sanoa samat sanat kuin Predatorsien osalta, kohtuullinen.

PACIFIC
1. Anaheim Ducks 7p
- Ihan kelvollinen hyökkäys, vaikka keskikaista ei kyllä ihan täysin vakuuta. Kolmosketjusta löytyy mukavasti vielä ratkaisukykyä. Bennin turvin kuitenkin riittää tällä kertaa tämäkin hyökkäys ykkössijaan.
- Puolustus on tasapainoinen paketti, josta ihan kärkiosaaminen kyllä puttuu. Kokonaisuutena kuitenkin ihan hyvä kuusikko.
- Maalivahtiosastolla Bishop on varma valinta tolppien väliin ja Hammond tuuraa tarvittaessa eli hyvällä tasolla ollaan tällä osastolla.
2. Los Angeles Kings 6p
- Ykkösketju ei ehkä draftin eikä edes tämän divisioonan paras muodostelma, mutta kakkosketju on hyvin kasattu kolmikko ja myös kolmosketjulta voi odottaa tulosta.
- Puolustuksesta löytyy mukavasti kiekollista osaamista ja myös luotettavia omanpään luutijoita. Kokoa ja fyysisyyttä ehkä kaipailisin ripauksen lisää.
- Hyvä maalivahtikaksikko, ei lisättävää.
3. Arizona Coyotes 5p
- Hyvä sentterinelikko, mutta laiturit jättävät toivomisen varaa erityisesti kärjen osalta. Kokonaisuutena kuitenkin ihan laadukas paketti.
- Hyvä ja tasapainoinen puolustus, joka nostaa joukkueen näinkin korkealle tässä divisioonassa.
- Mrazek on osoittanut olevansa huippuluokan ykkösvahti, joskin pitkässä runkosarjassa ja pleijareissa selvänä ykkösmaalivahtina vielä hieman katsomaton kortti.
4. San Jose Sharks 4p
- Hyökkäyssuuntaan suorastaan loistava hyökkäys ja taitoa löytyy kolmesta ketjusta. Suurin kysymysmerkki on kakkosketjun Franzen, jolla ikä ja loukkaantumiset näkyvät otteissa vääjämättä. Erittäin vaikea arvostella kaveria, jonka ura on näillä näkymin käytännössä taputeltu. Lisäksi hieman ehkä liikaa mikkihiiriä hyökkäyksessä, kaipaisi lisää kokoa ja fyysisyyttä kärkiketjuihin.
- Puolustus on Sharkseissakin hyvä ja tasapainoinen paketti. Kolmesta parista löytyy kaikista tasaisesti laatua. Kärki voisi olla kyllä terävämpi.
- Maalivahtiosastolla Lundqvist eliittiä ja Kuemper myös kelvollinen luukkuvahti.
5. Calgary Flames 3p
- Sentteriosasto ei vakuuta alkuunkaan ja se on ehkä joukkueen suurin puute, joka pudottaa joukkueen omissa papereissani näinkin alas. Laidoilta löytyy hyviä kavereita ja paremmalla sentterinelikolla olisi lähelle draftin parhaita hyökkäyksiä.
- Puolustus on hyvin roolitettu ja monipuolinen kokonaisuus. Jos jotain valittamista haluaa hakea, niin ehkä Orpikin rooli on turhan suuri nykytasoon nähden. Tässä divisioonassa kuitenkin ehdottomasti parhaita puolustuksia tämä koostumus.
- Maalista löytyy hyviä otteita esittänyt Jake Allen, joka on kuitenkin hieman katsomaton kortti pitkässä runkosarjassa selvänä vastuunkantajana. Lehner kuitenkin tarjoaa hyvää taustatukea ja kokonaisuutena ihan kelvollinen kaksikko.
6. Vancouver Canucks 2p
- Hyökkäyksestä löytyy hyviä pelaajia, mutta jotenkin tuo kokonaisuus ei vakuuta. Burakovsky hieman liian isossa roolissa ja ehkä kokemattoman Draisaitln rinnalle kaipaisi kokeneen ja laadukkaan kahdensuunnan pelaajan tukemaan erityisesti puolustusvelvotteiden hoitamisessa.
- Puolustuksesta löytyy hyviä kiekollisia pakkeja ja kolme kelvollista paria. Kaipaisin kuitenkin ehkä TOP4 -osastolle ripauksen lisää fyysisyyttä. Lisäksi vaikka Vlasic hyvä puolustaja onkin, niin aivan ykköskorin puolustaja joukkueesta puuttuu.
- Luongo on hyvä valinta maalin suulle ja nuori Dominique on tällä kaudella esittänyt hyviä otteita, vaikuttaa ihan pätevältä kaksikolta.
7. New Jersey Devils 1p
- Ihan hyvä ykkösketju, mutta sen jälkeen taso laskeekin vähän liikaa. Hyökkäyksestä löytyy ennemminkin ehkä kaksi hyvää kolmosketjui kuin kaksi kakkosketjua. Moulson ja Hemsky eivät nykytasollaan riitä kakkosketjuun ja Staalinkin avut varsinkin hyökkäyspeliin ovat aika rajalliset. Toisaalta tosiaan kolmosketjusta löytyy mukavasti fyysisyyttä ja taitoa. Kokonaisuutena kuitenkin aika vaisu paketti.
- Suter on loistava ykköspakki ja Enström antaa kyllä tarvittavaa tukea, mutta näiden kahden sepän jälkeen taso putoaa kyllä dramaattisesti. Varsinkin Ehrhoff ja Weber ovat aivan liian isoissa saappaissa nykytasoonsa nähden.
- Kaksi kokenutta, mutta hieman ehkä urallaan lasku suunnassa olevaa maalivahtia hoitanevat maalivahtiosaston kohtuullisesti.
 
Viimeksi muokattu:

Molkke

Jäsen
Kaiken kaikkiaan hyviä porukoita jengi saanut kasaan ja vaikea ennustaa ketä nousee playoffeissa. Päivän kunto ratkaisee. Hieno työtä kaikilta managereilta ja onnea jatkopeleihin sinne selviytyville!

Atlantic

Toronto Maple Leafs 7p
-No onhan täällä manageri ollut hereillä, kun draftaamista on koulussa käyty läpi. Vaikuttavan hyvä jengi on kasattu. Erinomaisesti kasattu hyökkäys, joka rytmittää peliä jokaisen ketjun voimin. Ratkaisuvoimaa läpi rosterin. Pakisto hoitaa tehtävänsä ja maalivahdit hyviä. Huippusakki.

Ottawa Senators 6p
-No nyt on hyvä jengi kasattu. Laatua löytyy jokaisesta hyökkäysketjusta ja puolustus on myös mainiosti kasattu. Maalivahtiosastoonkaa ei kaaduta sen ollessa hyvällä tasolla. Enpä oikeen kyllä löydä ihmeemmin moitteen sijaa tästä porukasta.

Montreal Canadiens 5p
-Voi kun kakkosketju olisi edes pikkuisen parempi, niin kyseessä olisi kova hyökkäys. Ykkönen on jäätävä ja kolmonen hyvää tasoa. Puolustuskin hoitaa tehtävänsä, mutta heikohkoa kautta pelaava Andersen ei minussa luottamusta herätä. Mason kuitenkin hyvä kirittäjä, joten tällä osastolla tasaista ainakin.

Detroit Red Wings 4p
-Vähän sama kuin Buffalolla edellä. Kuka tekee maalit? Ihan hyvien senttereiden jälkeen laitureiden taso ei kyllä riitä paikkaamaan. Puolustus- ja maalivahtipeli on kyllä kuosissa tässä jengissä. Varmaankin vähän pidemmän katselun jälkeen tämä joukkue näyttää paremmalta omaan silmään.

Buffalo Sabres 3p
-Kuka tekee tämän joukkueen maalit? Sentteriosasto on ihan draftin kärkeä, mutta näennäisesti hyvät laiturit ei minusta ihan riitä tukemaan. Hyviä peruspelaajia kyllä, mutta maalinteko voi muodostua ongelmaksi. Puolustuksesta en ole ihan varma tykkäänkö vaiko enkö. Tulin siihen tulokseen, että tykkään melkein. Pystyykö McQuaid ihan ykkösparin minuutteihin? Maalivahdit luokkaa arvoitus. Pavelec ei riitä ja Hellebuyck on täysin katsomaton kortti.


Florida Panthers 2p
-Ensimmäinen kysymys on että riittääkö sentterit. Sitten mietin että riittääkö laiturit. Hyökkäys kokonaisuudessaan on Kanen ja Laddin jälkeen hieman ohuella pohjalla. Onneksi varsin erinomainen puolustus paikkaa tätä puutetta. Maalivahdeista Läck antaa varmasti taustatukea, tämä osasto lienee kunnossa.

Boston Bruins 1p

-Hyökkäyksen punainen lanka on ainakin minulta hakusessa. Muutaman hyvän laiturin jälkeen taso laskee rajusti. Sentteriosastosta en oikein pidä, eikä laituritkaan Perryn ja Nashin jälkeen ja varauksin Lupulin jälkeen ole ihan pelipaikkojensa huippuja, jos Lord Stanleysta kisataan. Puolustus on varmasti seuraavassa draftissa jo paremman näköinen, mutta kuitenkin tämän joukkueen vahvin alue. Maalivahtiosasto on kokematon. Joskus se ei haittaa, tällä kertaa se hieman miinusta tuo.


Metropolitan

Carolina Hurricanes 7p

-Hävettävän hyvä hyökkäyskalusto. Hienosti roolitettu ja saatu laatua, leveyttä ja ratkaisuvoimaa joka ketjuun. Pakistokin saa ihailua osakseen. Hyviä poimintoja myös alempiin pareihin. Mutta maalivahtiosasto on minun pienen pieni kysymysmerkkini. Luotan toki, mutta luotanko sittenkään. Jones vetää ekaa kauttaan ykkösenä, eikä sen tarvitse haitata, mutta kyllä se pienen epäilyksen luo muuten erinomaiseen rosteriin.

Washington Capitals 6p
-On se kyllä hyvä tuo hyökkäys. On se vaan. Ykkösessä vaan maalintekijää kaivattaisiin, mutta muuten pidän rosterista. Leveyttä joka ketjussa. Alaketjuille erityisplussat. Pakisto ja maalivahdit luokkaa erinomaista.

New York Rangers 5p
-Jälleen tykkään hyökkäyksestä. Viimeinen terä puuttuu, jotta se olisi erinomainen. Hyvä se on kyllä. Sentterit eivät täysin minua vakuuta, mutta laidoilla on kyllä ihan hyvin taitoa. Puolustushan nyt on sitten kermaa. Hyviä hankintoja siellä ja roolit kunnossa. Veskareihin tämä jengi ei kaadu.

Pittsburg Penguins 4p
-Olisin itse hieman viilannut hyökkäysketjuja eri asentoihin. Kakkonen ei minua sytytä, mutta muuten ihan hyvännäköistä menoa. Pakisto on hyvällä tasolla ja maalivahteihin ei jengi kaadu. Tässä voi nyt käydä niin, että häiritsee taas liikaa silmään, kun tekisin ketjut itse hieman eri lailla.

New York Islanders 3p

-Muuten katson onnella tätä joukkuetta, mutta miksi Nelson on kakkossentteri eikä Zibanejad? Pakisto on hyvää keskitasoa. Joku tuossa hyökkäyksessä vaan mättää omaan silmään. Ehkä tuo sentteriasetelma sitten. Maalivahdeista erityistä plussaa, vanha Kings-combo tekee paluun yhteen. Varmasti parempi joukkue, kuin miten minä sen näen johtuen tuosta sentteritilanteesta.

Philadelphia Flyers 2p
-Ykköskentän tutkaparia lukuunottamatta aikamoinen duunarihyökkäys. Voisin kuvitella toimivan omaan päähän aika hyvin. Ykkösen harteilla on pistetuotantoa kolmosen tekevän hyvää tukea. Kakkosessakin on aineksia. On kyllä ihan mukiinmenevä puolustuskin. Maalivahtipelissä on kysymysmerkkejä, mutta hyvänä päivänä riittää Stanley Cupiin asti, vai mitä Antti Niemi?

Columbus Blue Jackets 1p
-Pari hyvää kakkosketjua ryyditettynä hyvällä kolmosella ja nelosella. Erityisesti nelosesta tykkään. Harmittavasti jäi managerilla ne pari ekaa vuoroa rästiin, muuten voisi olla todellakin kova sakki. Hyvää työtä kuitenkin. Pakisto hoitaa tehtävänsä, mutta maalivahtipeli asettaa kysymysmerkkejä. Reimer väläyttelee, mutta riittääkö kasetti kuitenkaan. Hienoa työtä kuitenkin.
 
Viimeksi muokattu:

Śmierć

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Islanders & Frans Nielsen + Karhu HT
CENTRAL:

7p St. Louis Blues

- Hyökkäyksessä toimivia kokonaisuuksia ja jopa kolmosesta löytyy yllättävän hyvin tulivoimaa. Nelonen herättää pieniä kysymysmerkkejä, sillä vaikuttaa jalalla aika hitaalta, eli voi olla pahoissa ongelmissa nopeita joukkueita vastaan. Kokonaisuutena kuitenkin yksi toimivimmista hyökkäyksistä.
- Puolustus rakennettu myös hyvin. Jos hakemalla jotain haetaan, niin DeKeyser ehkä hieman liian suuressa roolissa.
- Maalivahtiosasto ehkä se heikoin osa-alue, vaikka Halak hyvä maalivahti onkin. Hyvä joukkue tekee kuitenkin maalivahdistaankin paremman, joten paikkaantuu sillä.

6p Colorado Avalanche
- Nopea ja taitava hyökkäys, missä myös kolmoskentällä pistepotentiaalia. Tykkään erityisesti sentteriosastosta. Nelonen omaan makuuni hyvä kokonaisuus, ei anneta vastustajalle mitään ilmaiseksi.
- Puolustus oli se, mikä tiputti joukkueen pois kärkipaikalta. Kiekollista osaamista kyllä löytyy, mutta silti paistaa pieni epävarmuus omaan päähän.
- Holtby kuitenkin paikkaa puolustusta hyvin, joten siitä syystä joukkue löytyy kärkisijoilta.

5p Chicago Blackhawks
- Ykkösketju vaikuttaa hyvältä, mutta erona kahteen ylempään, niin kakkosketju ei anna vastaavaa tukea. Myöskään kolmosessa ei ole sellaista pistepotentiaalia. Ehkä Girgensonsin tulisi pelata ylempänä?
- Puolustus on hyvä ja kahdesta ensimmäisestä parista löytyy mukavasti käsiä ja fyysisyyttä. Kolmospari hieman pelottava kokonaisuus, mutta pärjännee omaan päähän kohtalaisesti.
- Miller on hieman taantunut parhaista vuosistaan, mutta pystyy yhä pelaamaan hyvällä tasolla.

4p Winnipeg Jets
- Ykkösketju on kauneutta ja kakkonenkin rakennettu hienosti. Kolmosessa myös oma potentiaalinsa ja alemmissa ketjuissa varsinkin omaan päähän hyviä kavereita.
- Weber ja Girardi saavat ehkä vähän liikaa kannateltavakseen näiden parien kanssa, mutta uskon puolustuksen silti suoriutuvan kohtalaisesti.
- Maalivahtikaksikko hyvä kokonaisuus, sillä kumpikin on tasoltaan kykenevä pelaamaan ykkösenä.

3p Dallas Stars
- Tykkään varsinkin senttereistä, vaikka Filppula vähän onkin flopannut. Kahdessa ensimmäisessä kentässä hyvät laiturit, eikä kolmonenkaan tästä kauaksi jää. Nelonen rakennettu myös fiksusti, eikä joukkueen ongelma olekaan hyökkäys, tällä osastolla taisteltaisiin kärkisijoituksista.
- Heti, kun näin tämän puolustuksen, niin jotenkin vain kylmi. Fowleria en pidä johtavana puolustajana ja muutenkin sieltä puuttuu sellainen, joka pystyy ottamaan puolustuksen reppuselkäänsä. Toki Johnson on lähellä tätä ja esim. Muzzin kiekollisesti hyvä, mutta kokonaisuutena en vain saa toimimaan.
- Maalivahtiosasto on hyvä, ellei erinomainen, mutta tuo puolustus aiheutti meikäläisessä jonkun oudon reaktion ja sijoitus valui näin alas.

2p Nashville Predators
- Kolmessa ensimmäisessä ketjussa sopivasti taitoa, nopeutta ja kovuutta. Hienosti rakennettu hyökkäys kyllä, sillä sentteristö on hyvällä tasolla. Valitettavasti kuitenkin puuttuu sitä kovinta kärkeä (mikä selittynee osaltaan draftista myöhästymisellä). Nelonen vaikuttaa hyvältä rooliinsa.
- Ensimmäisessä kahdessa parissa on hyvin kiekollista taitoa, mutta kokoa ei sitten ihan niinkään. Eivät aivan täysin vakuuta omaan päähän, vaikka esim. Vatanen on tässä kehittynyt. Kolmosparissa sitten kokoa sitäkin enemmän.
- Maalivahtiosasto ei kirkkainta kärkeä tässä draftissa, mutta sanotaanko näin, että ihan kohtalainen parivaljakko.

1p Minnesota Wild
- Sentteriosasto on laadukas, mutta jotenkin laidat eivät seuraa mukana. Vaikka siellä muutama hyvä laituri onkin, niin sentteristö jää vähän turhan yksin. Kyllä tälläkin hyökkäyksellä yksittäisiä pelejä voitetaan, mutta ei riitä pitkän kauden aikana.
- Puolustus on mielestäni ihan hyvä, eikä kalpene monelle.
- Maalivahti osasto ihan kunnossa, sillä Lehtonen tarvii taakseen hyvin pelaavan kakkosen ja tätä Greiss on ainakin tällä kaudella ollut.

PACIFIC:

Yllättäen soitettiin äsken töihin, niin en ehdi nyt kirjoittaa perusteluita näihin. Laitan perustelut aamulla, kun pääsen takaisin kotiin, jos joku haluaa ne vielä lukea. Tässä kuitenkin äänet, ettei unohdu:

7p Los Angeles Kings

6p Calgary Flames

5p Arizona Coyotes

4p Vancouver Canucks

3p San Jose Sharks

2p Anaheim Ducks

1p New Jersey Devils
 
Viimeksi muokattu:
Atlantic:
7p: Toronto Maple Leafs
6p: Ottawa Senators
5p: Detroit Red Wings
4p: Florida Panthers
3p: Montreal Canadiens
2p: Buffalo Sabres
1p: Boston Bruins


Metropolitan:
7p: Carolina Hurricanes
6p: Washington Capitals
5p: Pittsburgh Penguins
4p: Philadelphia Flyers
3p: New York Islanders
2p: New York Rangers
1p: Columbus Blue Jackets
 
Viimeksi muokattu:

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
CENTRAL:

7p - St. Louis
Tasainen kärkikolmikko, mutta ykkönen löytyi parhaimman rakennuksensa perusteella. Vaikka Hansenista nyt voidaan olla montaakin mieltä ykköskentässä, runkosarjassa tuo ei vielä haittaa. Crosby-Hall murhaa kentällä, kunhan molemmat ovat vaan pelipäällä. Kakkonen hyvä kenttä, mutta voisi olla ehkä hieman kiekkovarmempi laiturien osalta. Huberdeau on hyvä, mutta ei tähtipelaaja, sama homma vielä Monahanin osalta. Parin kauden päästä juttu onkin jo eri. Iginla on ok lisä kenttään, vaikka parasta ennen päiväys onkin jo mennyt.
Kolmoskenttä ei tule pistemäärissä hehkumaan, sillä yksi varma kiekollinen mies puuttuu. Kaikki näistä pelaajista ovat enemmänkin muiden pelaajien kiekollisista avuista riippuvaisempia, mutta kenttä on silti ok. Michalekinkin parhaat vuodet ovat jo takana. Nelonen riittävä puolustavaksi kentäksi.

Pakisto ei ole mikään AS-pakisto, mutta riittävä suorittamaan hyvällä tasolla. Maalivahtikaksikko takaa ettei häviöitä ainakaan tuon takia joukkueelle tule.

6p - Chicago
Itse olisin pistänyt Saadin ykköseen ja Perronin kakkoseen. Perron EI oe ykköskentän laituri enää, mutta omaa vielä riittävästi taitoa ollakseen ykkösessä lähtökohtaisesti, muuten ykkönen on hyvä. Kakkoskenttä on riittävä. Pastrnak tarvitsee vuosia alleen ollakseen tähtipelaja, mutta on jo nyt varsin hyvä pelaaja. Kolmonen on ihan kohtuullinen kokonaisuus, mutta Laughton tarvitsee vielä pelikokemusta alleen ollakseen vakiokasvo kolmoskentän keskellä. Nelosessa oleva Zemgus tuuraa tarvittaessa kyllä tuota roolia.
Pakisto on hyvä ja fiksusti roolitettu. Kakkospari hienoinen kysymysmerkki tosin omaan päähän. Maalivahdit riittävät.

5p - Dallas
Parenteau pois ykkösestä ja joku oikeasti osaava sinne tilalle kiitos, P-A:n status ollut laskeva jo muutaman kauden ajan. Muuten ykkösessä on loistava kaksikko, joka takaa pistemäärät joukkueelle illasta toiseen. Kolmonen kohtuu kenttä, tosin yhtä varmaa kiekollisempaa vähän huutaisi laidalle. Nelonen huutaa ennemmin puolustavampaa veepäätä vasemmalle, kuin ei niin laadukasta kiekollista pelaajaa nimeltä Matt Calvert. Yksi varma av-ukko ja tuo näyttäisi heti paremmalta. Pakisto on hyvä, vaikka ykköskiekollinen saisikin olla varmempi kuin mitä Fowler on ollut vielä tähän asti tällä kaudella. Tätä tosin paikkaa kohtuullisesti seuraavien pakkiparien Muzzin ja De Haan. Maalivahti kaksikko on hyvä, ellei loistava.

4p - Colorado
Ykkönen kohtuu hyvä, mutta kalpenee silti kärkikolmikolle. Lindholmilla vielä kehittymistä ykköslaiturin rooliin, etenkin jos vierellä ei ole varmoja tähtipelaajia. Kakkoskenttä varsin kiva ja hyvin roolitettu. Kolmonen riittävän hyvä kolmoseksi. Nelonen myös riittävä neloskentäksi, tosin Ferland hieman turhake tuossa. Pakisto on ok, mutta ei riittävä menestyvän joukkueen pakistoksi. Ominaisuuksia etenkin puolustuspelaamisesta puuttuu osittain. Ykkösvahti loistava, kakkonen hieman epävarma, mutta riittävä loistavan Holtbyn taakse.
3p - Nashville
Drouin ei kuulu ykköskenttään vielä. Mikko Koivu kalpeneee myös ykkössentterinä tuon takia. Bobby Ryan riittävä laidalle, joskaan ei se ykköstähti joukkueessa joka takaa pistemäärät illasta iltaan. Kakkoskenttä riittävän hyvä, samoin kolmonen, jossa Skinner on vähintäänkin hyvä haku tukemaan ei niin tähtivarmaa laituristoa. Nelonen kokenut, mutta oikealle laidalle joku veepää Lazarin tilalle, jos itseltäni kysytään.
Ykkösparista puuttuu varmempi puolustuspään mies, muuten pakisto on riittävän hyvä kokonaisuus. Maalivahdit kysymysmerkki ja pudottavat Predatorsin osakkeita. Varmempi ykkönen ja olisin nostanut Predatorsit ylemmäs.

2p - Winnipeg
Ykkönen sai hymyn suulle. Vaikka nyt ei olekaan mikään Allstars-tason kenttä, niin varsin hyvä sellainen silti. Siskoksilla alkaa olemaan ura lähempänä loppua, mutta miehet ovat silti vielä hyviä pelaajia. Erikssonin kanssa skulaa homma varmuudella. Kakkonen kohtuu hyvä, vaikka yksi varma sniper puuttuukin, niin sen korvaa tuon kentän tasaisuus pisteissä. Mutta silti heikompi kakkoskenttä, mitä muilla. Kolmoseen treidaisin väkittömästi yhden puolustuspään laiturin Pouliotin tilalle. Nelonen ok
Pakistossa kysymysmerkkejä. Hanifinista saisi paremmat pojot ensi kauden jälkeen, mutta mies on kohtuullinen kakkoseen. Gardiner ei kuulu menestyksestä haaveilevan joukkueen ykköspariin. Kolmospari myös hieman kyseenalainen, Grossmann ei ole oikein koskaan ollut mitään supertasoa NHL:ssä ja Lilesin parhaat vuodet ovat menneet jo aikaa sitten.

Maalivahti pari on tasainen, mutta myös hieman epävarma. Oikealla peluutuksella silti varsin ok, vaikka ei saakaan ns. hyppimään seinille ilosta.

1p - Minnesota
Minnesota valitettavasti jää meikän arvosteluissa viimeiseksi. Laituriston täytyy olla vahvempi, jotta menestys on taattu. Osittain aiheutti pään nyökytystä, osittain taas sen puistelua. Nelonen ok kenttä, tosin Cody Hodgson ei taida olla NHL-tasoa enää ollenkaan.
Pakisto joukkkueen parasta osaamista, mutta ei pelasta hyökkäyksen puutteita. Kari Lehtonen ei myöskään aiheuta riemunkiljahduksia enää, mutta Greiss paikkaa tuota kohtuu tasolla.

Pacific:

7p - Anaheim
Ykköseksi menee, vaikka pari puutetta näenkin. Ykköskenttä ei ole Stempniakin paikka, mutta muuten laituristo on varsin hyvä. Ehkä ihan hieman kaipaisi veemäisyyttä ja kokoa tosin. Pakisto hyvä ja maalivahdit riittävät.

6p - San Jose
Hyökkäys on hyvä, joskin Franzenin ura on taputeltu aivotärähdysten takia melkoisen varmasti, niin vaikea antaa rehellistä arvosana miehestä. 3v sitten vielä olisi ollut hyvä haku kakkosen laitaan. Ykköskentästä puuttuu duunari, hieman laskee pisteitä tuo aspekti, lisäksi joukkue on muutenkin vähän liian mikkihiiritasoa hyökkäyksen osalta. Sentterit hyvät, pakisto riittävän hyvä. Maalivahdit kohtuu loistavat.

5p - Arizona
Arizonan joukkue on muuten kohtuullisesti kasattu, mutta maalivahtikaksikko ei vakuuta. Mrazek ei vielä ole voittava maalivahti ykkösenä ja Chad Johnson ei ole riittävän tasokas tukemaan tuota epävarmuutta, jos miettii että joukkue haluaa varmasti kannupeleihin. Lisäksi McGinnin paikka on enemmänkin kolmosessa kuin kakkoskentässä ja laituristo vaatii ehdottomasti varmaa ykköslaituria. Sentterit hyvät.

4p - Vancouver
Burakovsky ei kuulu ykköseen, muutenkin joukkue kaipaa yhtä kovempaa laituria vasemmale pisteiden tekoon. Pakisto kohtuu hyvä, maalivahdit myös kohtuu hyvät.

3p - Calgary
Sentteristö kaipaa ykkössentteriä. Lehterä sitä ei todellakaan NHL-tasolla ole. Laituristo hyvä, vaikka pari kysymysmerkkiä onkin kolmosessa. Pakisto hyvin rakennettu ja riittävä, maalivahdit hienoinen kysymysmerkki suhteessa muihin.

2p - New Jersey
Vähän kuten Los Anglesin perustelut alla, mutta varmemmat vahdit, hieman heikompi pakisto (Ehrhoff EI kuulu ykköspariin) ja laituristo saisi olla laadukkaampi. Sentteristö riittävä, vaikka mikään SC-sentteristö olekaan.

1p - Los Angeles Kings
Joku tässä tökkii. Hyökkäyksen laiturit eivät ole riittävän hyvät, sentterit ovat ihan kohtuulliset, mutta eivät nekään nyt saa riemunkiljahduksia aikaan. Ykköslaiturit puuttuvat täysin. Pakisto ok, Oduya on kaukana ykkösparin tasosta, vaikka ei huono puolustaja olekaan. Muuten pakisto ok sarjaa ok. Maalivahdit hienoinen kysymysmerkki. Bobrovsky ei ole ihan ollut sen Vezina-kautensa tasolla ja Al Montoya ei ole riittävän varma kakkonen tukeakseen Bobia.
 
Viimeksi muokattu:

Jonte

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves ja Detroit Red Wings
Arvosteluja tekstin kera tulee seuraavalla kierroksella.

Atlantic:
Ottawa Senators 7p
Buffalo Sabres 6p
Toronto Maple Leafs 5p
Montreal Canadiens 4p
Florida Panthers 3p
Detroit Red Wings 2p
Boston Bruins 1p


Metropolitan:
Pittsburgh Penguins 7p
New York Rangers 6p
Carolina Hurricanes 5p
Washington Capitals 4p
New York Islanders 3p
Philadelphia Flyers 2p
Columbus Blue Jackets 1p
 

fewe0

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Senators
Central:
1. St. Louis Blues 7p
- Riittävä kaikinpuolin. Roolipelaajia moneen lähtöön, eikä löydy mitään kritisoitavaa.
2. Winnipeg Jets 6p
- Mukavassa suhteessa kaikkea olennaista, mitä menestyvä joukkue tarvitsee. nuorutta suhteessa kokemuksene ja pelikäsitystä suhteessa pehmeisiin käsiin. Ehdottomasti jatkoon.
3. Nashville Predators 5p
- Kieltämättä ei suoriltaan huomaa, että kolme ensimmäistä rundia olisi tultu perässä. Rämö voi ailahdella ja hyökkäyksessä pientä tasapaksuutta. Oiva joukkue jokatapauksessa eikä kalpene laituriosastoltaan kenellekkään. Arvostan pisteissä tälläkertaa laajuutensa vuoksi.
4. Dallas Stars 4p
- Loistava kasaus. Hankala löytää heikkouksia, mutta jokin sykähdyttävyys kuitenkin puuttuu. Ehkä se on puolustus joka tässä jää snadisti vajaaksi, hankala sanoa.
5. Colorado Avalanche 3p
- Luotettu nyt paljon Holtbyn harteille joukkueen eteneminen. Muutama vuosi kypsymistä, niin joukkue on valmis omena poimittavaksi.
6. Minnesota Wild 2p
- Todella hyvä kasaus, monta asiaa joista pidän.
7. Chicago Blackhawks 1p
- Mielestäni ei vaan riitä. Oikeat laiturit huippuluokkaa, mutta niin LW, kuin C -osastolla löytyisi parannettavaa. Maalivahdeista Miller hyvä, muttei mikään sateentekijä.

Pacific:
1. Calgary Flames 7p
- Ykkössentteriä vaille Stanleyfinalisti. Jatkoon kuitenkin heittämällä ja vieläpä täysin pistein.
2. Arizona Coyotes 6p
- Hankala sanoa tästä porukasta ainuttakaan heikkoutta, laadukas kasaus ja tiettyä erikoisosaamista, jota muilta jengeiltä puuttuu. Kaikinpuolin riittävä jatkopeleihin, tykkään kovasti.
3. Anaheim Ducks 5p
- Pacificin, ellei jopa koko draftin paras hyökkäys, mutta puolustukseen olisi kaivattu vielä hitusen lisää kärkiosaamista. Jatkoroundeilla, jotka lienee edessä on vahva porukka päihitettäväksi.
4. New Jersey Devils 4p
- Ykköskenttä silkkaa seksiä, sen jälkeen hieman nuupahtanutta. Puolustus ok, WardHiller kaksikko jolta voi odottaa mitä vaan- Hyvässä, että pahassa.
5. San Jose Sharks 3p
- King-Henrik on edelleen liigan parhaimpia kassareita, mutta monet muut nimet rosterissa jo aika nähtyä tavaraa. Suonenvetoa kaipaa, mikäli jatkoon haluaisi.
6. Los Angeles Kings 2p
- 2. Ketjun A-A-A olisi ketju, jonka peliä lienisi ilo katsella. Kaikinpuolin mielenkiintoiset hyökkäyskolmikot, mutta siihen se vähän jääkin. En usko, että taistelee jatkokierroksilla.
7. Vancouver Canucks 1p
- Joukkueessa on useampia omia ns. semi-inhokkeja, josta syystä en luota ketjujen toimivuuteen täysin. On paljon valonpilkahduksiakin ja Tavares voi parhaimmillaan kannatella jengiä eteenpäin. Tavaresin jälkeen kuitenkin liian ontuvaa sentteriosastoa, joten tälläkertaa tämä joukkue saa minulta ns. minimipisteen.

Loppujenlopuksi sanoisin, että helppo nämä oli toistaiseksi rankata, jotain voisi aina kikkailla keskenään toistepäin, piste sinne tai tänne. Näillä mennään tälläkertaaja hyviä joukkueita on jälleen kasailtu.
 

Navy

Jäsen
Atlantic:

7p. Ottawa Senators
6p. Toronto Maple Leafs
5p. Florida Panthers
4p. Montreal Canadiens
3p. Buffalo Sabres
2p. Detroit Red Wings
1p. Boston Bruins



Metropolitan:

7p: Washington Capitals
6p: Carolina Hurricanes
5p: Philadelphia Flyers
4p: Pittsburgh Penguins
3p: New York Islanders
2p: New York Rangers
1p: Columbus Blue Jackets

Todella tasaista on ja vaikea laittaa järjestykseen. Perustelen seuraavilla kierroksilla kunnolla, kun olen palannut työmatkalta. Ehdin juuri nämä äänet antaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös