NHL Fantasy Draft 2015 - Playoffs 1st round

  • 1 498
  • 14

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Elikkäs kevät on koittanut Fantasy Draftille ja pleijarit alkaa. Tarkastelin nyt vielä miten tuo playoffs-puu oikeiden pelien suhteen menee ja ilmeisesti se on niin, että 2 ja 3 pelaavat toisiaan vastaan ja "parempi" ykkönen kohtaa "huonomman" wildcardin. Tässäpä nämä parit siis ;

Länsi :

Dallas Stars
- San Jose Sharks
Calgary Flames - St. Louis Blues
Winnipeg Jets - Colorado Avalanche
Los Angeles Kings - Arizona Coyotes

Itä :

New Jersey Devils - Carolina Hurricanes
Florida Panthers - Pittsburgh Penguins
Buffalo Sabres - Montreal Canadiens
Washington Capitals - Philadelphia Flyers

Ja äänestys siis niin, että jatkossa olevien joukkueiden johtoporras saa äänestää vain vastakkaisen konferenssin pareja (esim Capitalsin GM äänestää lännen pareja). Runkosarjaan jääneiden joukkueiden GM:t puolestaan saa äänestää kaikkia pareja ja toivotaan että katkerista pettymyksistä huolimatta innostusta vielä löytyy kaikilta. Tuttuun tapaan äänet yyveellä mulle.

Äänestyksessä voi käyttää omaa pohjaansa, kunhan siitä selviää kumpi parista menee jatkoon. Esim näin ;

GM TylerDG

Lännen parit ;

Juhani Tamminen - Toimittajat 4-0

Tamilla on kokemusta pleijareista enemmän ku puolen suomen toimittajilla yhteensä.

Coca-Cola - Pepsi 4-1

Maku on parempi, kuten brändikin. Pepsin mainoskampanjat takaa yhden, ehkä kaksikin voittoa mutta ei riitä.

Kana - Muna 3-4

Muna oli ensin.

Temptation Island Finland
- Starat lastenvahteina 4-3

Tiukka vääntö kun kaksi erittäin laadukasta ohjelmaa vastakkain. Voi käydä miten vaan, mutta TI game sevenin jatkoajalla jatkoon kotiedun turvin.

ÄÄNESTYKSEN DEADLINE KESKIVIIKKONA 20:00
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Mun arvostelu lähti jo St. Louisin osalta vanhoilla ketjuilla... Vaikuttaakohan tämä nyt sitten eriarvoisesti äänestyksiin, jos muut rupeavat arvioimaan tätä kokoonpanoa...?
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Ja pleijareiden eka kierros saatu täyteen. Muutama ääni jäi tulematta perille, mutta vain yhdessä parissa ne olisi voineet vielä voineet jotenkin vaikuttaa. Floridan ylijuoksi Penseistä lienee lähellä fantasy draftin isoimpia murskajaisia? Kotietu oli valttia muuallakin ja vain Kojootit pääsi yllättämään vieraissa.

Omien laskujen mukaan siis tulokset olivat ;

Dallas Stars - San Jose Sharks 15-4
Calgary Flames - St. Louis Blues 17-2
Winnipeg Jets - Colorado Avalanche 11-8
Los Angeles Kings - Arizona Coyotes 8-11

New Jersey Devils - Carolina Hurricanes 15-4
Florida Panthers - Pittsburgh Penguins 19-0
Buffalo Sabres - Montreal Canadiens 13-6
Washington Capitals - Philadelphia Flyers 14-5

Edit. viime sekunneilla vielä yksi äänestys pujahti mukaan, mutta se ei jatkon kannalta meinannut mitään.

Eli seuraavan kierrokset taisteluparit ovat ;

Dallas Stars - Winnipeg Jets
Calgary Flames - Arizona Coyotes

New Jersey Devils - Washington Capitals
Florida Panthers - Buffalo Sabres

KORJATKAA JOS ÄÄNIEN LASKENNASSA TAI SEURAAVAN KIERROKSEN PAREISSA ON VIRHEITÄ!

Ja tästä alaspäin sitten äänet julki ;
 
Viimeksi muokattu:

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
GM PLAIR


Länsi :

Dallas Stars 4 - 2 San Jose Sharks

- Dallas hoitaa ennakkosuosikkina sarjan, vaikka San Jose laittaa hyvin kampoihin. Hyökkäyksessä molemmilta joukkueilta löytyy hyvä laituriosasto, mutta edgen Dallasille kääntää pudotuspeleihin sopivammat laiturit. Keskushyökkääjät menevät tasoihin. San Josen nelosketjun rankkaisin vastaavasti yhdeksi draftin parhaimmaksi.

- Puolustuksessa edge menee huomattavasti selvemmin Dallasille. Jokaisesta pakkiparista löytyy kiekollisempi ja varmistavampi nimi ja myös kätisyydet menevät nappiin. San Josella puolustuksesta löytyy muutama ihan kelpo yksittäinen nimi, mutta fyysisyys puuttuu.

- Molemmilta joukkueilta löytyy hyvä maalivahtiosasto. Rankkaisin tämän tasoihin.


Calgary Flames 4 - 0 St. Louis Blues

- Calgaryn hyökkäys on hyvin roolitettu, mutta laituriosasto mielestäni aika tasapaksuista nimistä koottu. Top-6:n osalta myös fyysisyys uupuu laidoilta. St. Louisilta löytyy kokeneita, mutta suurimmaksi osaksi urallansa jo laskusuhdanteessa olevia laitureita. Molemmilta joukkueilta löytyy hyvät kärkisentterit, mutta edgen Calgarylle kääntää paremmat bottom-6 sentterit.

- Puolustuksessa Calgary on kasannut vahvan kuusikon, josta löytyy kiekollista taitoa ja rutkasti fyysisyyttä. Kaikki parit voidaan heittää niin tappioasemassa kuin myös viimeisellä minuutilla johtoasemassa jäälle. Kätisyydet myös täysin nappiin. St. Louisilta löytyy kelpo ykköspari, mutta sen jälkeen taso tippuu huimasti. Kaksi muuta paria näyttävät kankeilta ja kädettömiltä.

- Maalivahtiosastolla Calgarylta löytyy rutinoitunut ja kokenut ykkösnimi, sekä jo tasonsa näyttänyt mutta myös potentiaalinen kakkosvahti. St. Louis luottaa suomalaisiin nimiin. Tälläkin osastolla edge Calgarylle.


Winnipeg Jets 4 - 3 Colorado Avalanche

- Huhhuh, kaksi näin kovaa joukkuetta vastakkain jo tässä vaiheessa. Aloitetaan hyökkäyksen osalta Winnipegistä, jossa ensimmäiseksi huomio kiinnittyy vahvaan ykkösketjuun. Kolme kappaletta kovia nimiä, mutta ovatko kaikki liialti "shoot first"-mentaliteetin pelaajia? Kakkos- ja kolmosketju pelaavat tunnollisesti omaan päähän, mutta kykenevät myös maalintekoon. Nelosketju vaikuttaa vahvalta jarruketjulta. Coloradon hyökkäys näyttää fyysisyyden osalta ihanteelliselta pudotuspeleihin, mutta samalla varsin kädettömältä. Sentteriosasto eliittiluokkaa. Yhteenvetona Winnipegille niukka voitto.

- Puolustuksessa tykkään molempien top-4 pareista. Coloradolta löytyy tällä osastolla enemmän - yllätys yllätys - fyysisyyttä, kun taas Winnipegiltä kiekollisuutta. Molemmat puolustukset hyvin roolitetut, joten mielestäni tämä osasto tasan.

- Myös maalivahtiosasto on näillä joukkueilla erittäin tasainen. Molemmilta löytyy hyvä ykkösvahti ja potentiaalinen varavahti. Tämäkin osasto tasan.


Los Angeles Kings 2 - 4 Arizona Coyotes

- Ensimmäisen yllätyksen vuoro. Joukkueiden hyökkäykset muistuttavat hyvin paljon toisiaan. Top-6 osastot ovat vahvasti pisteiden tekoon kykeneviä, kolmosketjut tunnollisesti kahteen suuntaan pelaavia ja neloset sitten jarruketjuja. Laituriosastoja verrattaessa molemmat joukkueet ovat hyvin kasattuja, mutta laadullisesti tämä osasto kääntyy Los Angelesille. Keskustassa LA on luottanut kokemukseen, kun taas Arizonalta löytyy kolme kappaletta nuoria nimiä. Tykkään molempien hyökkäyksistä todella paljon varsinkin roolitusten vuoksi, mutta edgen LA:lle kääntää laadullisesti paremmat laiturit.

- Myös puolustukset ovat joukkueilla hyvin samankaltaiset aina kätisyyksistä lähtien. Ykköspareista löytyvät yksi kokenut ja yksi nuorempi nimi. Molempien kakkosparit näyttävät hyviltä 'all around'-tyypeiltä. Kolmosparista löytyvät sitten varmistavampi ja kiekollisempi pelaaja. Yhteenvetona LA:lta löytyy parempi ykköspari, kakkonen aika lailla tasoihin ja kolmas Arizonalle.

- Maalivahtiosastolla LA luottaa kahteen kelpo tason ykkösvahtiin. Molempien taso kuitenkin heittelee otteluiden välillä. Arizona luottaa ruotsalaispariin ja varsin kelvolliseen sellaiseen! Liigan ehdoton top-3 vahti ja hyvä kakkosvahti. Tällä osastolla edge LA:n nimekkäämmästä parista huolimatta Arizonalle.

**********

Idän osalta laitan äänet myöhemmin. - Plair

GM PLAIR


Itä :


New Jersey Devils 4 - 2 Carolina Hurricanes

- Tiukka sarja, jonka Devils onnistuu kääntämään itselleen paremmalla hyökkäyskalustolla. Yksi draftin vahvimmista (ellei vahvin) sentterinelikoista, laidoilta löytyy hyvä sekoitus nuoruutta sekä kokemusta ja pelaajatyypitkin on selvästi mietitty ketjuihin sopiviksi. Vaikea löytää oikein heikkouksia, vaikka laadullisesti bottom-6 -osasto olisi voinut olla parempi. Carolinan osalta tykkään tuosta nuorekkaasta ykkösketjusta, jossa jokainen pelaaja on lyönyt itsensä viimeistään tällä kaudella läpi. Kakkosesta löytyy myös taitoa sekä vääntövoimaa, kolmonen on kasattu hyväksi kahden suunnan ketjuksi ja nelonen on sitten tuttua telaketju-osastoa. Ei huono hyökkäys tämäkään, mutta New Jersey vie laatunsa ansiosta pisteet.

- Puolustukset ovat hyvin samankaltaiset molemmilla. Kummankin ykkösparit ovat ns. Norris-tasoa, kakkosesta löytyy kokeneempi ja varmistavampi nimi sekä nuorempi ja kiekollisempi. Kolmosparit ovat sitten molemmilla 'shut-down'-tyyliset. Tämän osaston arviointi menee tiukalle, mutta antaisin silti pienen edgen New Jerseylle.

- Maalin suulla molemmilta löytyy Vezina-tason maalivahti. Hyvien varavahtien ansiosta molemmilla tämä osasto kunnossa. Tasapeli.


Florida Panthers 4 - 2 Pittsburgh Penguins

- Vaikea vertailla näiden kahden hyökkäyksiä, sillä molemmista löytyy puutteita. Aloitetaan Floridasta ja sen vahvuuksista. Hyökkäysketjut on selvästi kasattu niin, että jokainen ketju on tasapainoinen molempiin suuntiin. Sentteriosasto on vahva ja lähes kaikki laiturit erittäin työteliäitä. Miinusta hyökkäyksen lievästä kädettömyydestä. Jos Floridalta puuttui käsiä, niin näin ei todellakaan ole Pittsburghin kohdalla. Kaksi ensimmäistä ketjua näyttävät varsinaiselta 'finesse'-lätkän unelmalta. Vastustajan puolustajat ja maalivahti saavat olla varpaillaan tuon hyökkäysarsenaalin edessä. MUTTA. Tästä päästään heti heikkouksiin - nimittäin olemattomaan puolustuspeliin top-6 -osaston kohdalla. Myös vastustaja iskisi välittömästi noiden ketjujen virheistä. Kolmonen sen sijaan näyttää erittäin laadukkaalta ja työteliäältä ketjulta, joten olisiko ketjut voinut kasata paremmin? Hyökkäyksestä pieni edge Floridalle.

- Puolustuksessa Florida on luottanut selvästi kuuteen varmaan ja luotettavaan nimeen. Kukaan ei varsinaisesti häikäise hyökkäyspäässä, mutta eivät myöskään petä toisessa päässä. Todella hienosti rakennettu puolustus kaiken kaikkiaan. Pittsburgh on sen sijaan luottanut omassa puolustuksessaan vahvasti kiekolliseen taitoon. Kaksi ensimmäistä paria menisivät helposti sellaisinaan ylivoimassa. Kolmospari on sitten varmistavampi. Tykkään pakiston kiekollisuudesta ja kätisyyksistä - miinusta vääntövoiman puutteesta ja virheherkkyydestä. Edge Floridalle.

- Myös näiden kahden joukkueen kohdalla maalivahteja on vaikea verrata. Tasaväkiset parit, joten sitä myöten myös tasapeli.


Buffalo Sabres 4 - 3 Montreal Canadiens

- Omaan silmääni Buffalon hyökkäys näyttää menestykseen riittävältä ja pudotuspeleihin sopivalta. Hyökkäyksen vajeet on paikattu hyvillä roolituksilla ja ketjukoostumuksilla. Keskustassa on kysymysmerkkejä, eikä bottom-6 laitureilta voi odottaa ihmeitä hyökkäyspäähän. Montreal lepää mielestäni liikaa ykkösketjun harteilla tuloksen suhteen. Keskusta on vahvempi kuin Buffalolla, mutta varsinkin oikean laidan syvyyden puute heikentää joukkueen iskukykyä. Tasapeli.

- Buffalo on kasannut erittäin vahvan ja liikkuvan puolustuskuusikon. Varsinkin ensimmäinen pari voi pimentää vastustajan tähtipelaajat, mutta samalla tukea myös hyökkäyspäässä. Toinen pari on hyvin rakennettu, mutta kolmospari vaikuttaa hivenen virheherkältä. Montreal on luottanut isokokoisempaan ja fyysisempään pakistoon. Nimet eivät häikäise, mutta täydellisellä roolituksella GM Ralph on saanut jalkeille erittäin vahvan kuusikon. Pakko antaa edge kuitenkin Buffalolle.

- Buffalo luottaa maalillaan selvään ykkösnimeen, kun taas Montrealilta löytyy kaksi omien seurajoukkueidensa ykkösvahtia. Määrällisesti pisteet menisivät Montrealille, mutta Buffalon laatu tasoittaa. Eli tasan tämäkin.


Washington Capitals 1 - 4 Philadelphia Flyers

- Onko tämä nyt se oikea Washington vai fantasiaa? Hyvin tutun näköinen ja toimivaksi todettu ykkösketju, joka tekee tuhojaan tasaviisikon lisäksi myös ylivoimalla. Kakkonen näyttää vahvalta kahden suunnan ketjulta, joka hoitaa vastustajan pimentämisen lisäksi myös secondary scoringin. Bottom 6 -osasto sitten rymistelyä varten. Philadelphia on kasannut fyysisen ja maalintekoon kykynevän top-6 -osaston. Laidoilta ja keskustasta löytyy käsiä, mutta myös vähintään yksi varmistavampi nimi. Kolmonen vaikuttaa vahvalta kahden suunnan ketjulta, nelonen täyttää roolinsa pelaamalla nolla-nollaa. Tasapeli.

- Puolustuksessa Washington on laittanut tutun huippuparin yhteen, mutta kaksi muuta paria aihettavat lähinnä vilunväristyksiä. Alivoimalle ehkä kelpo nelikko, mutta avauspelin ja hyökkäyksien tukemisen kannalta ei vakuuta. Olisiko myös kätisyydet voinut laittaa kuntoon? Philadelphian kuusikko on järkevämmin kasattu, vaikka siitäkin löytyy puutteita. Ykköspari pelaa varmasti vastustajan ykkösketjua vastaan ja kakkonenkin pärjää omassa päässä. Kolmospari tukee sitten hyökkäyksiä vahvasti, mutta omassa päässä kyyti on kylmää. Näiden kahden joukkueen puolustukset yhdistämällä saataisiin varmasti kova kuusikko! Nyt edge kuitenkin Phillylle.

- Maalivahtiosastolla Washington luottaa uransa nousuun saaneeseen kelpo tason ykkösvahtiin ja tämän kevään sensaatioon. Philadelphialta löytyy vakuuttava "Vancouver-kaksikko". Edge Phillylle.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Itä:

New Jersey Devils - Carolina Hurricanes 4-2
- Hyvät sentteriosastot molemmilla joukkueilla, Devilsillä on kuitenkin heittää joka tontille periaatteessa kovempi kaveri suhteessa Carolinan keskushyökkääjiin. Tämä heijastuu koko hyökkäykseen, sillä laadukkaan sentterin vierellä vähän huonompikin laituri voi näyttää hyvältä. Enkä tarkoita että kummankaan joukkueen laiturit olisivat huonoja, ei missään nimessä, mutta en näe suuria eroja tällä osastolla joukkueiden välillä, joten kokonaisuus kallistuu Devilsin puolelle. OEL ja Weber ovat hyvät liiderit pakistoon, kakkospakiksi valitsisin kuitenkin (vielä) Bouwmeesterin ennen Lindholmia. Severson ja Oleksiak ovat pienoisia kysymysmerkkejä. Ehkä Hurricanes on aivan hitusen edellä tällä osastolla. Molemmilla kuitenkin sellaiset puolustukset kasassa, että maalivahtien ei mitään ihmeitä jatkuvasti tarvitse esittää. Sekä Bobrovsky että Bishop pystyvät tarvittaessa venymään, eikä homma tule veskareihin ratkeamaan.

Florida Panthers - Pittsburgh Penguins 4-3
- Molemmilla joukkueilla hyvät hyökkäyskalustot, laadukkaita pelaajia löytyy paljon. Panthersin sentteriosasto on huomattavan paljon kokeneempi verrattuna Penguinsiin, eikä sen merkitystä sovi aliarvioida playoffeissa. Pietrangelo ehkä pesee Kronwallin ykköspakkien vertailussa, mutta muuten pidän Panthersin puolustusta jonkin verran jämäkämpänä. Kaiken lisäksi tolppien välissä seisoo Varlamov, joka tuon puolustuksen takana pitää päästettyjen maalien määrät pieninä. Anderson ei ole huono maalivahti, mutta asteen pari Varlamovia heikompi kuitenkin.

Buffalo Sabres - Montreal Canadiens 4-3
- Buffalolla loistava ykköskenttä, Montrealilla ratkaisurintama levittäytynyt vähän laajemmalle. Kolmosketjujen sentterit ovat molemmilla joukkueilla mielenkiintoiset. Kysymys kuuluu, riittääkö Lecavalier enää, ja riittääkö Spooner vielä? Noh, eivätköhän he ruutunsa täytä oikein mallikkaasti. Pakistot molemmilla ihan hyvät, Montrealilla ehkä hieman parempi puolustussuuntaan, ja täten voisi sopia playoffeihin paremmin. Elliott ja Smith, ihan auki kumpi pelaa. Rask on Rask, eli todella laadukas maalivahti.

Washington Capitals - Philadelphia Flyers 4-1
- Capitalsin terävin kärki tuottaa takuuvarmasti paljon pisteitä, mutta myös Flyersin ykkösketju kestää vertailun. Kokonaisuutena hyökkäykset näiden joukkueiden välillä ovat melko tasaiset. Ottelusarjan ratkaisu löytyy sen sijaan pakistosta. Capitalsin puolustuskalusto on todella vahva nimenomaan puolustussuuntaan ja kokemusta löytyy rutkasti. Flyersinkin pakisto on kyllä kokenut, muttei se oikein tässä pelkästään riitä. Burns-Orpik on hyvä ykköspari, mutta sen jälkeen tulee aika suuri pudotus. Ei vaan enää taso ja jalka riitä kiivaassa playofftahdissa. Schneider on hyvä maalivahti, mutta joutuu kyllä kohtuuttoman kovaan tulitukseen. Mason tulee pääsemään paljon helpommalla.

GM Grinder

Dallas Stars - San Jose Sharks 4-2

Dallas iskee tasaisesti neljällä kentällä, kun taas San Joseen kiekollinen peli on liikaa top6 varassa. Sharkseilla on toki kokemusta, mutta se ei vaan tällä kertaa riitä Starsin hyökkäysvoimalle. Miller ryöstää kaksi peliä Sharkseille.

Calgary Flames - St.Louis Blues 3-4

Kaksi aikalailla tasavahvaa joukkuetta. Blues vie sarjan niukasti kokeneemmalla ja fyysisesti kovemmalla rosterilla Luongon hyvistä otteista huolimatta.

Winnipeg Jets - Colorado Avalanche 4-1

Jetsillä leveämpi rosteri ja enemmän taitoa. Coloradolla ei tarpeeksi secondary scoringia ja tehot liikaa kärkiketjujen varassa. Kun vielä Howard voittaa maalivahtien taistelun, vie Jets sarjan suht helposti.

Los Angeles Kings - Arizona Coyotes 3-4

Tiukka sarja, jossa molemmat joukkueet todella tasaisia. Molemmissa joukkueissa hyviä kahden suunnan pelaajia, joten pelit pysyvät vähämaalisina. Ero syntyy lopulta siinä, että Lundqvist hoitaa oman tontinsa Halakia vahvemmin.

Dallas Stars - San Jose Sharks

Hyökkäys:
Starsilla selkeästi tasokkaampaa hyökkääjää, joskin Sharksilla taas enemmän playoff-kiekkoon soveltuvaa santapaperiosastoa. Sentterinelikko kääntää edun Texasin pojille.

Puolustus:
Dallasilla omaan silmään yksi draftin parhaimmista kuusikoista. Ei San Josenkaan takamiehet heikkoja ole, mutta jotenkin tuntuu, ettei tuo sakki pärjää todellisessa voimapelissä. Tässä parissa toki Dallasin "puutteet" fyysisyydessä säästävät San Josen pakiston suuremmilta ongelmilta. Kunhan kolmosparin minuutit jäävät hyvin pieniksi. Pakistossa vaaka kallistuu hivenen Dallasin suuntaan.

Maalivahdit:
Maalivahtipuoli menee aika lailla tasan. Backup-jannuille en juurikaan laita painoarvoa, kun käytännössä ykköskassari vetää läpi kevään.

Dallas Stars jatkoon otteluvoitoin 4-2

Calgary Flames - St. Louis Blues

Hyökkäys:
Hyviä koostumuksia kummallakin, joskin Bluesin puolella jokunen kysymysmerkki (Franzen, MG kakkossentterinä, Gomez...). Flamesin ketjut miellyttää omaa silmää todella paljon, varsinkin nelonen on täyttä timanttia. Pieni edge Calgarylle

Puolustus:
Tässäkin osiossa pojot menee Albertan suuntaan. Vaikkei mitään bobbyorreja löydykään, niin kyllä tuolla pakistolla voidaan mestaruus voittaa. Bluesilla kolmospari vähän arveluttaa tasoltaan.

Maalivahdit:
Menee tässäkin parissa aika tasan. Toki Lehtosen loukkaantumisherkkyys voidaan katsoa pieneksi miinukseksi, mutta vastaavasti taas pidän itse Kärppää jonkin verran parempana taisteluparissa Lehtonen-Luongo.

Calgary Flames jatkoon otteluvoitoin 4-1

Winnipeg Jets - Colorado Avalanche

Hyökkäys:
Jetsillä selvästi kovempi hyökkäyskalusto. Avalanchella periaatteessa kaksi kakkosketjua, ja kaksi nelosketjua. Ainoa, millä Avs pystyy haastamaan, on nimenomaan fyysinen peli. Sedin-Stamkos-Vanek kolmikkoa kun saadan horjutettua, niin pienet saumat voi olla jatkoon.

Puolustus:
Jetsillä hivenen parempi kuusikko. Avsin kolmosparin riittävyys pieni kysymysmerkki. Kumpi siinä hoitaa kiekollista puolta...?

Maalivahdit:
Keskitasoa kummallakin, ja uskon, että Andersen sortuu tuon Jetsin ykköskentän (ylivoima-)tykityksen aikana.

Winnipeg Jets jatkoon otteluvoitoin 4-0

Los Angeles Kings - Arizona Coyotes

Hyökkäys:
Kuninkailla draftin kovin hyökkäyskalusto, ainoastaan se huippumaalintekijä tuolta uupuu. Arizonalla luokkaa ihan jees. Vähän on pehmeä, ja tuo kolmosketju on kevään tosipeleissä täysi kysymysmerkki.

Puolustus:
Kingsin ykköspari on hyvä, kaksi muuta sitten kolmospari tasoa, joskin Smid-Weber olisi turvallisempaa pitää kaukana kaukalosta. Arizonalla paljon tasaisempi kuusikko, kokemuksen puute saattaa nousta ongelmaksi. Kuitenkin pieni edge aavikolle.

Maalivahdit:
Arizona vie Hen-Brickillä selkeästi voiton tässä osiossa. Ei tuo Halak huono ole, mutta Lundqvist on kuitenkin aika kaukana edellä. King Henrik ryöstääkin tämän sarjan Coyotesille.

Arizona Coyotes jatkoon otteluvoitoin 3-4
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Länsi:

Dallas Stars - San Jose Sharks 3-4
- Erittäin tasainen pari, kaikki osa-alueet suht tasaisia omissa papereissa. San Jose vie hieman laadukkaamman ja paremmin roolitetun hyökkäyksensä ansiosta voiton seitsemännessä ottelussa.

Calgary Flames - St. Louis Blues 4-1
- Suhteeliisen selvästi kallistuu Calgaryn suuntaan tämä pari. Flamesin maalivahti- ja puolustusosasto vakuuttavat huomattavasti enemmän kuin Bluesin vastaavat. St. Louisin keskushyökkääjät eivät riitä tässä sarjassa, Datsyuk ja Jagr taikovat yhden ottelun St. Louisille.

Winnipeg Jets
- Colorado Avalanche 4-2
- Tasaista on, mutta Jets vie kuudennessa matsissa. Hyökkäyksessä on enemmän syvyyttä ja kokemusta. Puolustus ja maalivahtiosastolla tasaista.

Los Angeles Kings - Arizona Coyotes 4-2
- Tasainen pari tämäkin, mutta Arizonan joukkue on liian nuori ja kokematon verrattuna Losiin. Kings vie tämän kuudennessa matsissa. Lundqvist seisoo päällään, mutta kokemuksen turvin sarja kääntyy kuninkaille.

Länsi:

Dallas Stars - San Jose Sharks 3-4
Calgary Flames - St. Louis Blues 4-2
Winnipeg Jets - Colorado Avalanche 3-4
Los Angeles Kings - Arizona Coyoytes 3-4

Itä:

New Jersey Devils
- Carolina Hurricanes 4-2
Florida Panthers - Pittsburgh Penguins 4-3
Buffalo Sabres - Montreal Canadiens 4-1
Washington Capitals - Philadelphia Flyers 4-3

Pakko pahoitella, koska alkuviikon aikataulu oli niin tiukka etten ehtinyt perustella. Jos olisi ollut edes päivä enemmän aikaa, niin olisin ehtinyt perustella. Pääasiassa painotin aika paljon maalivahteja, puolustajia ja senttereitä, joten yllättävn moni altavastaaja tuli takaa ohi. :)

Länsi:

Dallas Stars 3 – 4 San Jose Sharks

Aluksi pitää sanoa, että on kyllä erittäin tasaiset joukkueet. Hyökkäykset menevät aika yksi yhteen, Sharksien keskusta on parempi kuin Starsilla, mutta Starsin laiturit ovat taasen parempia. Puolustukset ovat mielestäni lähes identtiset, eikä näin ollen täältäkään heru helpotusta arviointiin. Crawford-Miller pari on myös hyvin vaikeaa arvottaa, mutta pistetään tämä Starsin eduksi, koska Crawfordilta löytyy SC-sormus. Tällä kertaa parin voittajaksi valikoitui Sharks, koska mielestäni Jaws on koonnut 4. ketjunsa pleijareita ajatellen, ja se on mielestäni koko sarjan kovimpia 4. kenttiä, ja vie fyysisyydessä Starsin vastaavaa kuin märkää rättiä. Tämä kenttä ratkaisee mielestäni tämän sarjan hyvin niukasti Sharkseille 4-3.

Calgary Flames 4 – 1 St. Louis Blues

Tästä parista tuli kyllä heti ilmi, kumpi joukkueista jatkaa eteenpäin. Vaikka Bluesilta löytyy kokemusta todella paljon ja pelaajilla on monella SC-sormusta, niin Flames tästä kyllä jatkoon menee. Ensinnäkin, Flamesin sentterit ovat todella laadukkaita, ja jokaiseen kenttään on löydetty oikea sentteri mikä siihen kenttään kuuluukin. J.Staal pitää Datsyukin kurissa, ja Getzlaf hoitelee helposti Granlundin. Laituri osasto on näillä joukkueilla tasainen. Flamesin puolustus on astetta kovempi kuin Bluesin. Luongo on täysin pätevä maalivahti viemään Flamesin jopa päätyyn saakka. Blues voittanee yhden ottelun kotonaan, mutta siihen se sitten jääkin. Flames jatkoon lukemin 4-1.

Winnipeg Jets 4 – 2 Colorado Avalanche

Tulipas vaikea pari heti alussa arvioitavaksi, koska tässä on kaksi lännen suosikkiani tässä draftissa. Jetsillä on kyllä tajuttoman kova rosteri mielestäni, ja täytyy vaan ihmetellä miten on saanutkaan varattua noin hyvin. Kaikki osa-alueet kunnossa, ja vaikka runkosarjan äänestyksissä joku pohtikin puolustuksen kiekottomuutta(pl. Yandle), on se mielestäni hyvinkin vahva. Coloradolta taas löytyy sarjan kovin sentterikaksikko, Bergeron-Couture, ja puolustus on ihanan fyysinen ja todella jämäkkä. Jets tämän sarjan tulee kuitenkin viemään, koska heillä on laajempi hyökkäys, ja hieman parempi maalivahti. 4-2 Winnipeg Jets.

Los Angeles Kings 3 – 4 Arizona Coyotes

Tiukka parivaljakko, ja tässä sarjassa nähdään paljon maaleja ja sirkushuveja. Lundqvist kyllä kyykyttää Halakia maalilla, ja Coyotesin liikkuva puolustus tuottaa hankaluuksia Kingseille. Arizonan kaksi ensimmäistä kenttää ovat hyvin tasaiset, eikä Arizonalla ole oikeaa ykköstä mielestäni. Kingsin ykkönen on varmasti kovaa valuuttaa playoffeissa, ja kakkonenkin tekee luultavasti maaleja jonkun verran. Puolustus Kingseillä on mielestäni liikaa Suterin varassa, ja tämä ratkaisee tämän sarjan. Arizona jatkoon 4-3.

Itä:

New Jersey Devils 4 – 3 Carolina Hurricanes

Molemmilta joukkueilta löytyy loistavat hyökkäykset, ja puolustus on kunnossa. Hurricanesin ratkaisijat ovat tosin nuorta porukkaa, mutta toisaalta Devilsin puolustuksessa on myös hyvin kokemattomia kavereita, kuten Severson ja Oleksiak. Bobrovsky-Bishop maalivahteina, eli ei maalivahditkaan ratkaise tätä. Tämän parin Devils vie ihan pelkästään kotiedun turvin, koska en itse ainakaan pysty saamaan joukkueiden välille eroa. Devils 4-3.

Florida Panthers 4 – 2 Pittsburgh Penguins

Tasaista, hyvin tasaista. Pittsburghin puolustus on astetta kovempi mitä Floridalla, mutta Varlamov on mielestäni parempi kuin Anderson. Panthersin hyökkäys on kokeneempi mitä Penguinsin, ja tulivoimaa löytyy kahdesta ensimmäisestä kentästä riittämiin. Panthers menee tästä jatkoon, koska en jaksa uskoa, että Penguinsin kokemattomalla sentteriosastolla todellisuudessa taisteltaisiin edes näinkään pitkälle. Panthers 4-2.

Buffalo Sabres 2 – 4 Montréal Canadiens

Rask Sabresin maalilla on kantanut ilmeisesti Buffalon näinkin pitkälle, mutta tähän matka pysähtyy. Richardsin ja Lecavalierin nykytaso ei vain yksinkertaisesti kanna joukkuetta tämän pidemmälle, vaikka joukkueessa ei muuten mitään vikaa olekkaan. Sabresin puolustus on mielestäni parempi kuin Canadiensin, mutta Canadiensin sentterit ovat parempia. Laituriosasto menee aika tasan. Canadiens jatkoon lukemin 4-2.

Washington Capitals 4 – 0 Philadelphia Flyers

Capitals on melkein kuin tosielämän Caps, muutamalla täsmähaulla ja heikomalla maalivahdilla. Capitalsilla on mielestäni koko Draftin parhaimmat laiturit, eikä keskusta jää kyllä kenellekkään jälkeen. Puolustus on kunnossa ja sieltä löytyy toisilleen tutut Carlson-Alzner. Phillips-Scuderi pari järkyttää hitaudellaan, mutta heitä onkin varmaan tarkoitus peluuttaa lähinnä puolustuspään aloituksissa. Flyersilta löytyy taas Draftin kovimpia senttereitä, ja laitureissakin on laatua, kuten esimerkiksi Ladd ja Perron. Puolustus näyttää hyvinkin hitaalta ja kankealta mielestäni, ja Flyersiltakin löytyy omat nitro parit. Ovie ja Bäcks pyörittää Flyersin puolustuksen kuutamolle, ja Caps jatkoon lukemin 4-0.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Los Angeles Kings - Arizona Coyotes

Maalivahdeissa edge Arizonalle, King Henrikin muodossa.

Puolustuksessa hyvin tasaista, pieni edge kumminkin Los Angelesille.

Hyökkäys menee suhteellisen selkeästi Los Angelesille, liian paljon kokemattomuutta Arizonan hyökkäyksessä (mm. koko kolmosketju).

Los Angeles tästä parista jatkoon, voitoin 4-1. Lundqvist saattaa päällään seistä ja napata 1-2 voittoa, mutta se ei riitä.



Dallas Stars - San Jose Sharks

Veskarit hyvin tasaväkisiä, Crawfordilla on tilillään Stanley Cup aloittavana veskana, Millerillä kovat näytöt olympialaisista. Tasan menee, kakkosveskareissa Khudobinille pieni edge Emeryyn, mutta eipä näitä matseja kakkosveskareilla ratkaista.

Puolustus menee Dallasille, pieniä kysymysmerkkejä San Josen pakistossa, onko Timonen vielä ykköspari tasoa? Myös Dallasin pakiston taso on leveämpi, taso ei hirveästi romahda edes kolmosparissa.

Hyökkäys menee myös Dallasille, vaikka Kopitar onkin kova, mutta kovin yksin jää. Myös Richardsin suorittamisen taso on arvoitus. Molempien hyökkäyksessä on voittamisen kulttuuria, joten sielläkään eroa ei tehdä San Josen hyväksi.

Dallas jatkoon 4-2 voitoin. Laajuus ja tasaisuus lopulta vie voiton.




Calgary Flames - St. Louis Blues

Maalivahdeissa ei suurta eroa kumpaankaan suuntaan, ehkä hyvin pienen pieni etu Calgarylle.

Puolustuksessa meneekin jo sitten vähän suurempi etu Calgarylle, erittäin tasainen pakkikuusikko, vaikkei St. Louisillakaan heikko ole, mutta ei vain riitä tässä kohtaa.

Hyökkäyksessä menee etu selkeästi Calgarylle. Sentterinelikko on rautainen ja pätkii St. Louisin vastaavan (2.-4. ketjuissa, ykkössenttereissä suhteellisen tasainen) mennen tullen. Laitureissakin etu menee Calgaryn puolelle, leveyttä ja tasoa löytyy hieman enemmän.

Calgary jatkoon 4-0 voitoin. Kaiken mennessä nappiin saattaa 1 voiton St. Louis napata, mutta ei sen enempää (tuskin sitäkään).




Winnipeg Jets - Colorado Avalanche

Jälleen kerran hyvin tasainen maalivahtitaistelu, ehkä hyvin hyvin pieni kokemuksen myötä tuleva etu Winnipegille.

Puolustuksessa molemmilta löytyy hyvät avut. Winnipegillä hieman kiekkovarmempi, kun taas Colorado taas selvästi fyysisempi. Hyvin laadukkaat pakistot, ehkä Charan mitalla pieni etu Coloradolle.

Hyökkäyksessä suhteellisen kovat sentterit molemmissa jengeissä, ehkä paremman kolmossentterin turvin vie kuitenkin Winnipeg tästä pidemmän korren. Laituriosasto hyvin tasaväkistä kuten koko matchup, hyvin hyvin pieni edge Winnipegille tästä.

Selvästi tasaisin matchup, josta Winnipeg jatkoon 4-3 voitoin.

Läntinen Konfrenssi:

New Jersey Devils - Carolina Hurricanes 4-1
- Molemmilta löytyy hyökkäyksestä hyviä pelaajia. Playoffs-vaiheessa pidän kokemusta ja johtajuutta tärkeänä asiana, ja nimenomaan tämä osasto kallistaa edun Devilsien puolelle varsinkin tulosvastuullisten hyökkääjien osalta. Pidän myös kokonaisuutena Devilsin hyökkäystä hieman laadukkaampana.
- Puolustuksesta molemmilta löytyy hyvät johtavat puolustajat ja toisaalta molemmissa joukkueissa on myös nuoria melko kokemattomia kavereita. Devilsillä kokonaisuutena hiukan parempi ykköspari, mutta kaikkinensa puolustuksista ei suurta eroa saa aikaiseksi.
- Ykkösmaalivahtien osalta mennään aika tasaisissa merkeissä. Jos jostain syystä kuitenkin pitäisi kakkosmaalivahtiin turvautua, niin sillä puolella näkisin edun Devilsin hyväksi. Kokonaisuutena siis pienoinen etu Devilseille myös tälläkin osastolla.
- Loppujen lopuksi yllättävänkin tasaisen väännön jälkeen Devils menee jatkoon 4-1 voitoin tästä sarjasta.

Florida Panthers - Pittsburgh Penguins 4-2
- Näitä hyökkäyksiä katsellessa suurin ero tulee sentteriosastolla Floridan hyväksi. Joukkueesta löytyy 4 hyvää sentteriä hyvin roolitettuina riittävällä kokemuksella varustettuna, kun taas Penguinsin sentteriosasto on varsin kokematonta eikä laadussakaan ihan samalla viivalla olla.
- Puolustuksia vertaillessa laittasin pienen edun Penguinsille hieman laadukkaamman ykkösparin turvin.
- Maalivahtiosastolla pienoinen etu Floridalle Varlamovin turvin.
- Panthers jatkoon tästä parista hieman paremman maalivahtipelin ja tärkeään rooliin nousevan sentteriosaston turvin voitoin 4-2.

Buffalo Sabres - Montreal Canadiens 4-3
- Buffalosta löytyy huomattavasti parempi ja erittäin hyvin kasattu ykkösketju, kun taas Montrealin kahdella ykkösketjun hyökkääjällä on raahattavanaan Matt Calvertin kaltainen kivireki perässään (ei, Matt Calvertista ei tule riittävän hyvää ykkösketjun pelaajaa oli ketjukaverina vaikka itse Wayne Gretzky). Alempien ketjujen osalta toisaalta taas Montrealista löytyy hieman enemmän laatua ja laajuutta. Pleijareissa ei kuitenkaan ole varaa pitää Matt Calvertin kaltaisia vapaamatkustajia ykkösketjun isoilla minuuteilla liian isoissa saappaissa ratkaisemassa otteluita. Hyökkäyksestä kokonaisuutena siis pienoinen etu Buffalolle.
- Pidän Montrealin puolustusta hieman laadukkaampana ja leveämpänä kuin Buffalon vastaavaa.
- Maalivahtiosastolla menee merkittävä etu Tuukka Raskin myötä Buffalolle. Vaikka Montrealista löytyy huomattavasti kokeneempi ja parempi kakkosmaalivahti, niin pleijareissa ykkösmaalivahdin rooli korostuu ja täten kokonaisuutena maalivahtiosasto menee Buffalolle.
- Tässä sarjassa mennään game 7 asti, jossa sitten Rask hoitaa omalla panoksellaan Matt Calvertin suosiollisella avustuksella voiton Buffalolle. Sarja siis 4-3 Buffalo Sabresin hyväksi.

Washington Capitals - Philadelphia Flyers 3-4
- Capitalsin hyökkäys on aivan kärjen osalta hieman parempi ja ratkaisukykyisempi, mutta toisaalta taas näen Flyersin hyökkäyksessä enemmän laajuutta. Kokonaisuus menee aika tasan.
- Molemmilta löytyy ihan hyvät puolustukset ja ei suurta eroa saa millään aikaiseksi tälläkään osastolla.
- Maalivahtiosastolla luottoa löytyy enemmän Flyersin kaksikkoon. Suurta eroa ei tältäkään osin saada, mutta pienoinen etu Flyersille.
- Tiukka ottelusarja menee hiuksen hienosti Flyersille lukemin 3-4.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Innostuin vääntämään melko syvälliset pohdinnat pareista. Tummennettu joukkue on siis jatkoon menijä. Tässä on siis vasta lännen parit ja yritän huomenna kasiin mennessä saada idän uunista ulos. Saa nähdä, kerkeeäkö sitä yhtä kattavia perusteluja tarjoamaan.

Dallas Stars
– San Jose Sharks

Dallas on tosi tasapainoinen porukka kaikilta osa-alueiltaan. ''Junnut'' loistavat poissaolollaan ja tämä kääntyy vaakakupissa Dallasin hyväksi, koska vastapuolelta löytyy suhtellisen kokematonta jannua kärkiketjuista. Ainoastaan bottom six senttereiden tasossa Dallas häviää San Josen vastaaville. Muutoin tykkään ja arvostan korkealle tuota porukkaa. Jonkulaisena miinuksena mainittava, että ainoastaan kaksi rightin miestä löytyy hyökkäyksestä (Riley Nash ja Brad Boyes).


Puolustuskalusto kääntyy omissa papereissa Dallasin hyväksi, vaikka en minä tuota kuusikkoa missään nimessä parhaimpana pidä. Enströmiä lukuun ottamtta ainakin jalkanopeus on mainittava heikkouksena. Erityisesti nimet Luke Schenn ja Cody Franson.


San Josella on erinomainen sentterikalusto. Mike Richards on ainoa kysymysmerkki, mutta onhan mies edelleen NHL-tason pelaaja vaikka pelaakin AHL:ssä. Laitureista nuoret Kucherov ja Hertl ovat mielestäni aavistuksen verran isossa roolissa, kun aletaan puhua playoffs-kiekosta. Vastustajalla on kuitenkin heittää kokeneempaa ja vähintään yhtä laadukasta pelimiestä vastaaville pelipaikoille. Williams ja Dupuis ovat kokeneita ja hyviä pelaajia, mutta ei nyt ole tarjolla ihan samantasoisia ketjukavereita kuin omissa seurajoukkueissa. Richardsin rinnalla Williams ei valittevasti näytä niin hyvältä kuin Kopitarin rinnalla, vaikka miehellä okin kovat näytöt playoffs-peleistä.


Kakkos- ja kolmosketju ovat erinomaisia ja niistä tuskin jäisi playoffs-menetys kiinni. Puolustus on kuitenkin kärkiketjujen ohella jopa suurempi kysymysmerkki. Ei nykykuntoinen Timonen vaan ole enää ykkösparin puolustaja, vaikka mieleläni olisin tässä väärässä. Kindl-Sustr -kaksikko myös kuulostaa lähtökohtaisesti hirveältä. Aika paljon jää Roman Josin ja kakkospari Russell-Voynovin varaan. Vastustajalla on mielestäni heittää tasapainoisempi ja varmempi kuusikko.


Maalivahtiosastolla en saa merkittäviä suuntaan tai toiseen. Dallas tästä parista kuitenkin menee jatkoon.


Calgary Flames – St. Louis Blues

Calgarylla on vankka sentteriosasto ja hyvät kärkipuolustajat. Laituriosastolta löytyy mukavasti taitoa, nopeutta ja maalintekovoimaa. Kärkiketjuihin kaipaisin kuitenkin enemmän playoffs-peleissä tarvittavaa kokoa ja vääntövoimaa. Alemmista ketjuista sitä löytyy jo paremmin niin kuin pitääkin. ''Sitä jotain'' sieltä puuttuu. Rene Bourque on aika isossa alamäessä urallaan, vaikka viime kevään playoffseissa saikin jonkun suonenvedon.


Calgarylla on kolme erinomaista puolustajaa. Phaneufkin todennäköisesti kykenisi huomattavasti tasaisempaan suorittamiseen, kun ei olisi se aivan ykköspakki joukkueesaan. Vielä kun olisi Gilbertin tilalle heittää joku varmempi puolustaja. Kolmospari selvinnee maltillisella minuuteilla. Ryan Murray on toki pelannut vasta 73 ottelua NHL-urallaan, mutta varastossa on potentiaalia... Voisi olla jopa jonkunlainen jokerikortti playoffseissa.


St. Louisin ykkösketju (Marchand-Datsyuk-Jagr) kuulostaa todella mielenkiintoiselta ihan jo näin paperilla ja vielä hienompaa olisi oikeasti nähdä nämä taikurit pelaamssa yhdessä. Näin muuten tuonne joukkueen on haalittu aika paljon jo parhaat päivänsä nähneitä veteraaneja, josta en niin hirveästi iloitse vaikka kokemusta arvostakin erittäin paljon. Jotenkin sekavan oloinen porukka... mutta saattaisihan tuo toimia.


Tuo puolustuskin on aika veteraanipitoinen. Salvador-Gryba -pari puistattaa, mutta ehkä se menisi todella maltillisilla minuuteilla. Käsiä ja nopeutta ei ainakaan ole liikaa tuossa kaksikossa. Kyllähän tuo TOP-4 on ihan hyvä. Zidlickyn nykytasosta ei täysin selkeää kuvaa ole.


Maalivahtien taistelu kääntyy auttamatta Calgaryn hyväksi. Luongo on ollut selkeästi parempi ja tasaisempi kuin Lehtonen tällä kaudella. Lehtosen uran vähäiset ja heikot playoffs-tilastot vain vahvistavat tätä. Calgary menee jatkoon tästä parista.


Winnipeg Jets – Colorado Avalanche

Winnipegin ykkösketju voisi olla kaiken natsatessaan todella tuhoisa vastustajan kannalta. Bozakin suhteen olen sitte hieman skeptisempi, kun ei ole enää Kesselin veroista pelimiestä vierellä. Kolmosketjusta tykkään, erityisesti Zucker-Schenn näyttää paperilla mielenkiintoiselta kaksikolta positiivisessa mielessä. Neloskentästä löytyy sitten playoffseissa tarvittavaa taistelutahtoa ja vääntövoimaa.


Winnipegin puolustuksesta ehkä puuttuu se kaikkin mediaseksikkäin johtotähti, mutta onhan kokonaisuus jopa erinomaisen hyvä. Greenea lukuun ottamatta kaikilta löytyy liikettä ja hyvät kiekolliset valmiudet.


Coloradolta löytyy valtava fyysinen elementti joukkuuesta. On runsaasti isokokoisia ja kovaa taklaavia pelaajia, joten siinä mielessä voisi olla todella inhottava vastustaja playoffseissa. Bergeron-Couture on myös erinomainen sentterikaksikko. Olisiko tuota valtavaa fyysista etua voinut kompensoida hieman enemmällä taidolla? Kolmos- ja nelosketju ovat nyt sellaista luokkaa, että jos vastustaja kykenee pelaamaan nopeaa kiekonhallinta peliä, niin pystyvätkö tarjoamaan mitään? Etenkin Zac Rinaldon ja Shawn Thorntonin pelillinen anti epäilyttää, kun pelataan playoffseissa. Itse en näe playoffseissa tuollaisille pelaajille suoranaista tarvetta, vaikka fyysisyyttä paljon arvostankin.


Puolustuksessa on hieman samaa vikaa. Chara ei vain ole enää parhaiden vuosiensa tasolla. Niklas Hjalmarsson on toki loistava puolustaja. Krug-Beauchemin voisi toimia myös, mutta Borowiecki-Gudas kaksikolla voi olla vaikeuksia, pitäisi pysyä vastustajan perässä ja tekemään muutakin kuin taklaamaan ja heittämään kiekkoa pois omista.


Maalivahtipelissä en myöskään tässä parissa saa mitään merkittävää eroa aikaan. Kokonaisuudessaan Winnipeg on kuitenkin enemmän ’’nykyaikainen’’ ja potentiaalinen porukka pelaamaan kiekonhallintaan perustuvaa jääkiekkoa. Kuten sanoin, Colorado on varmasti todella inhottava vastustaja, mutta pystyykö Winnipeg tuhoamaan onnistuneella pelillään Coloradon mahdollisuudet? Onhan Coloradolla taitoa kärkiketjuissa mutta riittääkö se? Erittäin vaikea pari, mutta Winnipeg on vain omaan silmään toimivampi porukkaa ja menee jatkoon tästä parista. Tiukka sarja on joka tapuksessa.


Los Angeles Kings – Arizona Coyotes

Losilla on erinomainen hyökkäyskalusto. Ykkös- ja kakkosketju ovat onnistuessaan molemmat todella vaarallisia vastustajan maalivahdin ja puolustuksen kantilta katsottuna. Alemmista ketjuista löytyy Coglianon ja Etemin muodossa valtavasti nopeutta ja kyllähän tuon kolmosketjun pitäisi kyetä saamaan maaleja aikaan. Gaustad ja Smith ovat loistavia nelosketjun pelaajia.


Suter-Jones on hyvä ykköspari, mutta Gardinerin paikka kakkosparissa ja Seidenbergin nykyinen taso hieman epäilyttävät allekirjoittanutta. Kolmosparissakaan en valtavasti näe hurrausta. Smid on niin stay-at-home pakki kun vain voi olla. Yannick Weber on taas ollut enemmän rotaatiopuolustaja urallaan ja kolmosparin minuutit pudotuspeleissä lienevät miehen maksimitasoa.


Arizonan hyökkäysosasto häviää omissa papereissaan jonkin verran Losin vastaavalle. Tuossakin on mielestäni kyetty rakentamaan neljä kiekon kanssa pelaamaan kykenevää ketjua. Gaborik-Krejci kun toimii, niin todennäköisesti verkko heiluu tiuhaan tahtiin. Laituriosasto on hieman vajavainen Losiin verrattuna ja Matt Nietolla ja Melker Karlssonilla on vielä melko laihat näytöt NHL:stä. Lupulin nykytaso myös pienoinen kysymysmerkki, mutta onhan tuossa aineksia hyvään kokonaisuuteen.


Puolustuksessa ja maalivahtipelissä tulevat sitten ne suurimmat erot Arizona hyväksi. Puolustus on todella laadukas ja laatua riittää myös kolmospariin. Onhan siinä nuoria puolustajia melko isoissa rooleissa, mutta ovat esittäneet niin vakuuttavia otteita NHL:ssä, että sillä osan anteeksi. Puhun tässä yhteydessä siis kolmikosta Vatanen-Brodin-Rielly.


Maalivahdeissa vaakakuppi kääntyy auttamatta Arizonan puolelle. Lundqvistilla on vakuuttavat näytöt pitkältä ajalta. Onhan Halak myös hyvä maalivahti ja periaatteessa yhdessä playoffs-sarjassa voimasuhteet voivat kääntyä miten sattuu. Mutta näillä puheilla julistan Arizonan jatkoon tästä parista puolustuksen ja maalivahtipelin turvin. Tasainen pari oli tämäkin.

New Jersey Devils - Carolina Hurricanes
-Carolina on mielestäni selkeästi vahvempi tässä parissa oikeastaan kaikessa muussa paitsi maalivahtipelissä. Carolina jatkoon voitoin 1-4

Florida Panthers - Pittsburgh Penguins
-Todella tasainen pari, kumminkin floridan pakisto + Varlamov on ratkaisevasti edellä. Florida jatkoon voitoin 4-3

Buffalo Sabres - Montreal Canadiens
-Buffalon monipuolinen puolustus ja Rask on liikaa Canadiensille. Puhvelit jatkoon voitoin 4-1

Washington Capitals - Philadelphia Flyers
-Melko tasaista, kuitenkin capsin pakisto omaan päähän on paljon varmempi. Caps jatkoon voiton 4-2

GM Polvivaiva

Länsi:

Dallas Stars-San Jose Sharks
Calgary Flames-St. Louis Blues
Winnipeg Jets-Colorado Avalanche
Los Angeles Kings-Arizona Coyotes

Itä:

New Jersey Devils-Carolina Hurricanes
Florida Panthers-Pittsburgh Penguins
Buffalo Sabres-Montreal Canadiens
Washington Capitals-Philadelphia Flyers
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Itä:

New Jersey Devils - Carolina Hurricanes 4-2
- Hyökkäys menee Devilsille, oikeastaan ainoa pieni epävarmuustekijä on Nichushkin. Bottom-6:sta löytyy erittäin paljon kokemusta, joka nousee esiin pleijareissa. Carolinan hyökkäys on melko laaja, mutta ykkössyömähammas puuttuu.
- Puolustus menee aika tasan ja molemmilla se on mielestäni erittäin hyvä. New Jerseyn ykköspari on aivan loistava, mutta ei se ole huono Carolinallakaan. Molemmilta löytyy myös tarvittavaa kovuutta alakerrasta
- Veskareissakaan ei minun mielestä suurta eroa ole, Bobrovsky Vezinan mitalla Bishopia edellä. Ei valittamista kummankaan maalivahdeista.

Florida Panthers - Pittsburgh Penguins 4-1
- Floridan hyökkäys on kuin tehty pudotuspeleihin. On fyysisyyttä ja maalintekovoimaa. Komarov on tietysti pieni kysymysmerkki kakkosessa, mutta eiköhän se siellä mene. Pittsburghin hyökkäyksessä pistää silmään senttereiden kokemattomuus, joka etenkin pleijareissa saattaa koitua kohtaloksi. Kokonaisuudessa hyökkäys aika selvästi Pantherseille.
- Puolustus on Pantherseilla hienosti roolitettu, mutta ehkä se voisi tasoltaan parempikin. Penguinseilla taas on mielestäni yhden top-4 puolustavamman puolustajan aukko joukkueessa.
- Varlamov on ihan huippuveskari ja Andersonkin riittävän hyvä ykkönen, kun ei ole rikki.

Buffalo Sabres - Montreal Canadiens 4-3
- Buffalon ykkösketju on hyvä, kakkonen ei ihan huipputasoa roolissaan. Alemmista ketjuista löytyy sitten fyysisyyttä ja taklausvoimaa kivasti. Montrealilla on kolme tasaista, maalintekoon kykenevää kenttää, mutta jotain sieltä silti puuttuu. Neloskentästä plussat. Tosi tasaista hyökkäyksen osalta, ehkä lievästi Sabresin puolella kallistuu silti.
- Buffalon puolustus on kiekollisesti erittäin hyvällä tasolla, mutta riittääkö kovuus kahdessa alemmassa parissa? Montrealilta puuttuu huippupakki, mutta siellä on paljon pleijarikiekkoon sopivia pelaajia. Canadiensille pieni etu puolustuksesta.
- Tasaisen sarjan ratkaisee maalivahtipeli ja se menee tässä kyllä Sabresille. Rask on NHL:n parhaimpia maalivahteja ja pystyy kääntämään yksittäisiä pelejä joukkueelleen. Montrealin Elliot-Smith tandem on tasainen ja ihan hyvä, mutta tällä kertaa se ei vain riitä. Mielestäni tämä oli tasaisin pari näistä neljästä.

Washington Capitals - Philadelphia Flyers 4-2
- Capsien ykkönen on tasonsa osoittanut ja kakkonen erittäin vahva kahden suunnan ketju. Kolmosesta en jotenkin hirveästi tykkää, mutta nelonen on roolissaan erinomainen. Flyersin hyökkäys on melko monipuolinen ja kaikkiin rooleihin löytyy osaajaa, ykkösketju on ihan draftin eliittiä.
- Puolustukseen mielestäni ratkeaa tämä sarja, sillä Flyersin puolustus ei sytytä ollenkaan. Etenkin Gonchar-Meszaros pakkipari hirvittää etenkin Playoffseissa. Capseilta löytyy luotettava ykköspari ja ihan mukavat alemmat parit, vaikka olisinkin itse saattanut nuo eri tavalla roolittaa.
- Mason on ehkä vähän kysymysmerkki, mutta kuitenkin riittävä tämän puolustuksen takana. Schneider on myös laatuveskari.

New Jersey - Carolina
Otteluparissa vastakkain omat mielijoukkueet idän konferenssista. Vastakkain tasaiset ykkösmaalivahdit yhdistettynä koviin puolustuksiin. Tasaista tasaisempi pari kääntyy niukin naukin Carolinalle pääasiassa astetta paremman puolustuksen takia. Tämä etenkin Shea Weberin syytä. Toinen syy on Carolinan erittäin pätevä 3 ketju.

Carolina jatkoon mitä niukimmalla marginaalilla.

Panthers - Penguins
Otteluparissa Panthers on parempi, kokeneempi ja täten valmiimpi playoffeihin jokaisella osa-alueella.
Tulevat tekemään enemmän ja päästämään vähemmän maaleja kuin Penguins.

Panthers jatkoon puhtaasti.

Buffalo - Montreal
Buffaloa jarrutti runkosarjassa omissa papereissa veteraanisentterit mutta tulkoon playoffit niin pelaajien Richards ja Lecavalier arvo näkyy taatusti. Montrealin vaakakuppia painottaa Sidney Crosby yhdessä astetta kovemman playoffpuolustuksen kanssa. Otettaessa kuitenkin maalivahdit huomioon pesee Rask vastustajakaksikon täysin ja mikään muu osa-alue ei riitä tätä eroa korvaamaan.

Buffalo jatkoon, mutta astetta laadukkaamman jengin tullessa vastaan voi olla jo tiukkaa.

Capitals - Flyers
Runkosarja-arviossani nämä jengit olivat ansaitusti perätysten. Capitalsia jarrutti tuolloin maalivahti Mason ja Flyersia erittäin veteraanipitoinen puolustus sekä hyökkäyksen tietty leveyden puute. Pari on papereissani äärimmäisen tasainen. Voiton ratkaisee Ovechkin ja puolustuksen laatu. Steve Mason häviää Schneiderille samanlaisen puolustuksen edessä mennen tullen, mutta tässä sarjassa Meszaroksen, Visnovskyn, Goncharin kaltaiset ovat auttamatta liian hitaita kun vastaan luistelee Capitalsien numero 8.

Capitals jatkoon tiukan sarjan päätteeksi.

Länsi:
Dallas Stars - San Jose Sharks
Dallasilla kokonaisuudessaan laajempi sekä laadukkaampi nippu joten tästä suht helppo pistää Dallas jatkoon.

Calgary Flames - St.Louis Blues
Todella tasainen pari. Hyökkäys ja maalivahdit erittäin tasaväkiset mutta Flamesin pakisto kääntää otteluparin heille voitoksi.

Winnipeg Jets - Colorado Avalance
Myös tasainen kaksikko. Hyökkäys on Jetsillä laajempi sekä kärki terävämpi. Pakiston lasken Avalancen eduksi mutta maalivahdit kääntävät tämän taiston lopulta Jetsille.

Los Angeles Kings - Arizona Coyotes
Hyökkäys menee mielestäni Coyotesin eduksi. Pakistot aika tasan mutta Kingsillä vahvempi ykköspari. Maalivahdit tuovat lopulta Coyotesille voiton.

Itä:
New Jersey Devils - Carolina Hurricanes
Carolinan ykkösketjun kokemattomuus kostautuu pleijareissa ja etu Devilsille. Pakistot tasaiset. Maalivahdit ratkaisevat jälleen voiton Devilsille.

Florida Panthers - Pittsburgh Penguins
Pingujen ykkösketju huutaisi fyysisyyttä ja muutenkin lasken Panthersin hyökkäyksen paremmaksi. Pakiston lasken hiuksenhienosti Penguinsille. Maalivahdit myös erittäin tasaiset. Doanin takia kuppi kääntyy Floridalle.

Buffalo Sabres - Montreal Canadiens
Hyökkäys menee Crosbyt mitalla Canadiensille mutta pakisto ja maalivahdit kääntävät parin Sabresin voitoksi.

Washington Capitals - Philadelphia Flyers
Äärimmäisen tasainen pari mutta lopulta Capsin pakiston bottom-3 käänsi pääni Capsin voitolle.

Länsi :
Dallas Stars
- San Jose Sharks
Calgary Flames - St. Louis Blues
Winnipeg Jets
- Colorado Avalanche
Los Angeles Kings - Arizona Coyotes

Itä :

New Jersey Devils - Carolina Hurricanes
Florida Panthers - Pittsburgh Penguins
Buffalo Sabres - Montreal Canadiens
Washington Capitals - Philadelphia Flyers
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Tuossa on idän parit. Perustelut eivät ole enää yhtä kattavia.

New Jersey Devils
– Carolina Hurricanes

New Jersylla on mahtava sentteriosasto Tavaresin johdolla. Laitureistakin saa tehoja irti tuon tason senttereillä. Puolustus on vähintään keskitasoa, vaikka tuossa onkin pari nuorta puolustajaa melko pienillä näytöillä. Maalivahtipeli kallistuu mielestän Devilsin hyväksi.


Carolinan on hyökkäys mielestäni liian nuori ja kokematon. Etenkin nuo kärkiketjut, vaikka laadukkaita muutoin ovatkin. Alemmista löytyy toki hyvin kokemusta ja työmoraalia. Puolustus on Weberin johdolla hyvä kokonaisuus ja pesee omissa papereissa Devilsin vastaavan.


New Jersey Devils menee jatkoon tästä parista. Hyökkäyksen ja maalivahtipelin lasken heidän edukseen.


Florida Panthers – Pittsburgh Penguins

Floridalla on kasattu hyvä hyökkäys, joskin Seguinin optimipelipaikka olisi laidalla (tiedän, että pelailee Dallasissa myös sentterin tonttia jonkin verran). Puolustuksessa on kolme hyvää kiekolliseen peliin kykenevää paria sekä Varlamov-Hutton ovat erinomainen maalivahtikaksikko. Onhan tuo aika hyvä kokonaisuus.


Pittsburghilla on myös laatua hyökkäyksessä. Nugent-Hopkins ja Strome ovat toki aika kovassa paikassa. Kuitenkin laatua on oikeastaan kaikissa ketjuissa ihan pisteiden tekoon asti. Pirri toki jää aika yksin nelosketjussa ja vaatisi parmmat ketjukaverit, ettei pystyisi latomaan maaleja. Puolustus ja maalivahtipelit ovat päällisin puolin kunnossa.


Vaikea pari, mutta Florida menee jatkoon.


Buffalo Sabres – Montreal Canadiens

Nyt on vaikea pari arvioitavaksi. Buffalolta löytyy erinomainen puolustus- ja maalivahtikalusto, mutta hyökkäyksessä häviävät mielestäni selkeästi Montrealille. Ykkösketju on erittäin hyvä, mutta sitten kakkosketju taso jo tippuu aika paljon. Eivät Richards ja Lecavalier ole enää lähelläkään parhaiden vuosiensa tasoa. Derek Dorsettille kaikille kunnia, mutta ei ole mielestäni kolmosketjun tasoa.


Montrealilla on muutama pieni kysymysmerkki hyökkäyksessä. Spooner kolmossentterinä ja Sceviour kakkoskentässä ovat heikoilla näytöillä. Joukkueesta löytyy kuitenkin Crosby, Marleau jne. Puolustus on jopa draftin parhaita. Maalivahtipeli on selkeä heikkous. Smith on ollut mielestäni aina hieman yliarvostettu maalivahti. Elliotrilla on loistavia tilastoja viime vuosilta, mutta pelimäärät ovat olleet myös alhaisia. Ehkä toinen kaksikosta Elliort-Smith löytäisi playoffseissa hyvän torjuntavireen. Luotetaan siihen, koska laittaisin Montrealin jatkoon tästä parista. Äänestin myös runkosarjan myös idän ykköseksi, vaikka onhan tuossa(kin) joukkueessa omat heikkoutensa.


Washington Capitals – Philadelphia Flyers

Washingtonilla on mielestäni parempi kokonaisuus. Hyökkäyksestä löytyy maalintekovoimaa ja puolustuskin on hyvä Carlsonin johdolla. Maalivahtipelikin on kunnossa, kun Mason alkaa näyttää laatuvahdilta. Taustatukea antaa sitten tulikuuma Hamburger, joka aivan varamsti saa mahdollisuutensa, jos Mason floppaa playoffseissa.


Philadelphia on myös hyvä kokonaisuus, mutta puolustuksen taso on se mikä ratkaiseee tämän parin Washingtonin hyväksi. Gonchar ja Meszaros ainakin ovat nykyään hitaita ja virheherkkiä. Visnovsky menee kakkosparissa, vaikka parina voisi olla joku kokeneempi luuta kuin Despres. Varlamov on loistava kassari, mutta laitan silti Washingtonin jatkoon tästä parista.

Dallas Stars - San Jose Sharks 3-4
- Todella tasainen pari. Molemmilla on paljon kokemusta, perusvarma ykkösvahti ja laajuutta niin puolustuksessa kuin hyökkäyksessä. Lopulta Mike Richards ratkaisee Game Sevenin jatkoajalla.

Calgary Flames - St. Louis Blues 4-0
- Blues haastaa näennäisesti, mutta lopulta Flames vie jokaisella osa-alueella. Bluesin puolustus pahasti pulassa Flamesin hyökkäyksen kanssa ja Kari Lehtonen ei riitä pudotuspeleissä.

Winnipeg Jets - Colorado Avalanche 4-3
- Jets on täysin yksinpuolisen ykköskenttänsä varassa. Avalanchen ykköspakkiparin tavoite on pitää tuo ketju kurissa, mutta vieraskentällä se tekee vaikeampaa. Avalanchen oma hyökkäyskalusto ei ole riittävän laaja kaatamaan Jetsiä loppujen lopuksi.

Los Angeles Kings - Arizona Coyotes 2-4
- Iso ratkaiseva tekijä löytyy maalinsuulta. Jaroslav Halak ei riitä nyt, kun taas Henrik Lundqivst on oma itsensä. Kingsin hyökkäyskalusto on laajempi, kun 'Yotes on kahden ensimmäisen ketjun varassa hyökkäyspäässä. Ne riittävät nyt kuitenkin.

New Jersey Devils - Carolina Hurricanes ( 4 - 1 )

Suht tasainen pari, mutta kokemus vie voiton hyökkäyksen ja veskareiden osalta New Jerseylle. Puolustus hieman vankemman tuntuinen myös Devilsilla.

Florida Panthers - Pittsburgh Penguins ( 4 - 2 )

En nyt tiedä korostuuko kokemus omassa arvioinnissa liikaa, mutta tälläkin kertaa vaa'an kallistaa juuri se Panthersille, varsinkin kun hyökkäystä katsoo. Puolustukset suht tasavahvat kokonaisuuksina. Veskareista voitto Panthersille, vaikka varamaalivahdeista parempi Penguinsilla.

Buffalo Sabres - Montreal Canadiens ( 3 - 4 )

Lähdetään helpoimmista, eli veskareista voiton ottaa Sabres. Puolustus Montrealilla kuitenkin luotettavamman oloinen. Hyökkäys Montrealille lähinnä senttereiden avulla.

Washington Capitals - Philadelphia Flyers ( 4 - 2 )

Veskareissa Flyers vie taiston. Mason ja Hammond toki hyvä kaksikko, mutta Schneider pelannut kovalla tasolla pidempään Masoniin verrattuna. Lack ja Hammond molemmat hyviä kirittäjiä tällä hetkellä. Puolustus parempi Washingtonilla puolustuspäähän ja hyökkäyksen hoitaa kotiin Washingtonille hieman tasokkaammat laiturit.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Itäinen konferenssi:

New Jersey Devils - Carolina Hurricanes

Carolina joutuu kovan haasteen eteen. Vastassa mielestäni Itäisen konferenssin yksi parhaista ellei paras joukkue. Hurricanesin sentteriosasto ei kestä vertailua John Tavaresin johtamalle Devils-keskushyökkääjäarsenaalille.

Laitahyökkääjät ovat tasaiset. Filip Forsberg on ottelusarjan paras laitahyökkääjä. Tyler Johnsonin ja Brandon Saadin kanssa voi tulla kohtalaista jälkeä, mutta lopulta tulivoimaa ei ole ihan riittävästi.

Maalissa pidän Sergei Bobrovskia huomattavasti Ben Bishopia varmempana kassarina. Myös kakkosmaalivahti Jhonas Enroth lyö vastustajan Scott Darlingin laudalta.

Shea Weberin tähdittämä pakisto on Canesilla hyvässä kuosissa. Harmi Carolinan kannalta, että myös Devilsin puolustus on vakuuttava. Puolustuksen suhteen voimasuhteet menevät aika lailla tasan.

Devils jatkoon.

*****

Florida Panthers - Pittsburgh Penguins

Tasaisempi ottelupari. Maalivahdit menevät suht tasan. Sekä Semjon Varlamov että Craig Anderson kykenevät kyllä kannattelemaan joukkueitaan. Näihin miehiin eivät kummankaan pudotuspelit kaadu.

Puolustuksen osalta näen Penguinsin pakiston jonkin verran parempana. Alex Pietrangelo on loistava pelaaja, ja kolmosparia myöten puolustuksessa on ihan uskottavaa kaveria. Kahteen suuntaan kykeneviä pelimiehiä. Floridan pakisto puolestaan on fyysinen, mutta onko se lopulta tarpeeksi kiekollinen? Kronwall on hyvä johtohahmo.

Painotan arvioissani eritoten keskushyökkääjien laatua. Florida voittaa tämän osa-alueen. Tyler Seguin on erinomainen ykkössentteri. Myös muu sentteristö on todella laadukas. Pittsburghin kokematon keskushyökkääjäkalusto ei kestä päivänvaloa pantterien vastaavaan nähden. Tämä osasto on Floridan kannalta positiivisesti käänteentekevä.

Molempien joukkueiden laitahyökkääjät ovat todella hyvät. On huomionarvoista, että ylempien ketjujen lisäksi myös alemmat ovat tasokkaat ja hyvin roolitetut.

Panthers jatkoon.

*****

Buffalo Sabres - Montreal Canadiens

Kaksi pitkälti pohjoisamerikkalaista joukkuetta vastakkain, Canadiens täysin kanadalainen. Mielenkiintoinen asetelma.

Tuukka Rask on parempi ykkösmaalivahti kuin Brian Elliott. Toisaalta, mikäli Elliott epäonnistuu, on taustalla hyvä kakkonen Mike Smithin muodossa. Rask vie pidemmälle, mutta Montrealin asetelma on se, että kuumempi pelaa. Etu silti Raskin takia Buffalolle.

Melko tasaiset ovat puolustuksetkin. Asettaisin silti pieniä kysymysmerkkejä Sabres-pakiston ylle - hyviä nimiä, mutta miten onnistuvat pudotuspeleissä? Canadiensilla puolestaan on Dan Girardin ja Johnny Boychukin tapaisia uskottavia kuin pudotuspeleihin räätälöityjä pakkeja. Etu jonkin verran Habsille.

En edelleenkään oikein pidä Calvertista ykkösketjussa, mutta toisaalta sentteriosasto on sen verran kova, että tuon voi antaa jotenkin anteeksi. Crosby, Marleau ja Iginla, sopivasti tehoja ja kokemusta. Alaketjut ovat kivoja raastajia, nelosketjusta tykkään Canadiensilla erityisesti. Ei Buffalonkaan hyökkäys huono ole: keskushyökkääjissä se silti häviää aavistuksen Montrealille. Laitureissa saattaisin vaihdella Baileyn, Dorsettin, Leen ja Talbotin paikkoja, mutta nämä ovat toki makuasioita. Hyökkäyksessä silti Montreal vähän parempi.

Canadiens jatkoon.

*****

Washington Capitals - Philadelphia Flyers

Idän tasaisin pari. Tavallaan harmi, että näiden kohdalla pitää päättää keskinäinen paremmuus. Päivän fiilis vaikuttaa tässä aika pitkälti, sillä tässä pitää tosissaan pähkäillä, kumpi ansaitsee jatkopaikan. Vaikea sanoa, kumpi on parempi.

Maalivahdit ovat niin tasaiset. Molempien veräjänvartijat ovat kohtalaista tasoa, mutten näe selkeää eroa. Nyt ehkä tuntuu, että Schneider + Läck -kombinaatio parempi, mutta Mason + Hammond on toisaalta melkeinpä yhtä hyvä. Paremmuus ei ratkea millään muotoa nyt maalivahdeista. Ei silti tässä kuitenkaan ehkä Stanley Cup -veskareita ole.

Tykkään kyllä molempien puolustuksista. Molemmissa kiekollisuus ja fyysinen peli ovat sopivassa balanssissa. Kokeneita pakkeja löytyy kummastakin porukasta. Hyvin, hyvin tasainen osa-alue tämäkin. Silti ehkä osin omien mieltymysten (Burns, slovakit jne.) ja hyvän ensivaikutelman takia hitusen paremmat pisteet Flyersille pakistosta.

Paha on hyökkäyksestäkään kummallekaan selkeää eroa laittaa. Tykkään erityisesti Washingtonin ykkösketjusta. Turvallinen valinta. Myös muissa ketjuissa on sopivasti särmää. Sentteritkin ovat aika tasaiset, ja molempien laidoillakin on sopivasti laatua. Hyökkäys menee ehkä hiukan Capitalsille.

Flyers jat... Capitals jat... äh, Flyers jatkoon.

Nyt ei enää ehdi kovin syvälliseksi heittäytymään:

Western

Dallas Stars
- San Jose Sharks 4-3

Calgary Flames - St.Louis Blues 4-1

Winnipeg Jets - Colorado Avalanche 0-4

Los Angeles Kings - Arizona Coyotes 4-2, Lundqvist ryöstää pari matsia

Eastern

New Jersey Devils -
Carolina Hurricanes 4-0

Florida Panthers - Pittsburgh Penguins 4-2

Buffalo Sabres - Montreal Canadiens 4-3

Washington Capitals - Philadelphia Flyers 4-1

Näemmä Itä meni aika selkeästi linjassa omien runkosarjaäänestysten kanssa. Nythän divisioonien välinen tasoero katosi, kun Isles vaihtui Pensiin, joka oli runkosarjarankkini 7. .
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Sanotaan nyt alkuun, että runkosarjasijoituksilla pyyhitään tässä vaiheessa perse. Ja on kyllä järkyttävän tasaista, todella tuskaa valita voittajat pareista.

Ja tekstit voivat antaa vähän liian negatiivista kuvaa jengeistä; kaikki ovat hyviä.

Dallas Stars - San Jose Sharks
Hyökkäys menee lievästi Dallasille omissa papereissani, syyksi näen Dallasin terävämmän kärjen. Managereilla on selkeästi ollut samoja ajatuksia rakentaessa joukkuetta: rutinoituneita playoff-pelaajia löytyy molemmilta. Kokemus on ehdottomasti omissa papereissani valttia, ja siksi San Josen Kucherov ja Hertl herättävät pieniä kysymysmerkkejä. Molemmilla on ehdottomasti loistava tulevaisuus, mutta kaksikolla on tosiaan se yhdeksän playoff-peliä NHL:ssä. Texasilaisille siis tästä etua.

Molempien sentterikalustot sopivat hyvin pudotuspeleihin, sillä kahden suunnan osaaminen on huipussaan. Kopitar voittaa selkeästi Staalin, ja kyllä Sharksin sentterit herättävät enemmän luottamusta Richardsin kakkosketjupaikasta huolimatta. Näen kyllä idean tämän takana: Williams on tuttu pelaaja, ja hyökkäykseen halutaan laajuutta. Rakastan myös tuota kolmosketjua. Kyllä minun mielestäni hailauma repii alaketjuissa eroa, sillä Dallasin nelosketju ei mielestäni pärjää vertailussa. Sharksien laituriosasto jää kuitenkin hyökkäyspelaamisessa melko hampaattomaksi verrattuna Starseihin. Tästä osa-alueesta on paha muodostaa suurempia eroja joukkueiden välille.

Puolustuksesta ei löydy sitä top-10 -pakkia kummaltakaan, mutta kokonaisuudessaan molemmat ovat nimellisesti laadukkaita. San Josen upporikas tai rutiköyhä -taktiikka kallistuu kuitenkin puolustuksen osalta mielestäni jälkimmäisen suuntaan, sillä en vain näe Timosen ja Voynovin pelaavan elämänsä kiekkoa, sillä molempien kausi on mennyt suurimmaksi osin pipariksi. Dallasista toki mietityttää kakkosparin kontribuutio omiin, mutta hyvä viisikkopeli toki tukee heitä puolustussuuntaan. Sharksin puolustus on melko pienikokoinen, ja kolmospari vähän epäilyttää. Josi ja Russell ovat kuitenkin hienoja pelaajia ja ottaisin kiljuen omaan jengiin. Dallasin kokonaisuus on kuitenkin ehjempi. Maalivahdeista ei mitään suurempia eroja saa revittyä kumpaankaan suuntaan, joten Sharks ei siltä suunnalta saa lisäapuja.

Summa summaarum:
Dallasilla terävämpi kärki, vakuuttavampi puolustus
San Josella paremmat alaketjut
San Josella liikaa riskitapauksia kokoonpanossa

Dallas vie 4-2.

Calgary Flames - St. Louis Blues
Tuleepa taas erittäin vaikea kaksikko. Molemmilta puuttuu ykkössentteriä lukuunottamatta terävin kärki, mutta tätä kompensoidaan materiaalin laajuudella. Datsyuk-Jagr on kyllä sellainen kaksikko, että pakko vain ihailla. Joskus työsulun jälkeisinä kausina voisi olla ihan hauskaa katseltavaa, mutta kyllä nykykunnossaankin johtavat vielä hyökkäystä. Laajuus on tosiaan kunnossa, ja osaamista löytyy joka osa-alueelle. Kusipäät Marchand ja Downie omaavat varmasti pari ässää hihassa saadakseen Calgaryn ukot hiiltymään. Kanadalaisilla on melko alavireisiä pelaajia laidoilla, mutta potentiaalia löytyy. Laitureista ehkä pieni edge St. Louisille, mutta Calgary ottaa niskalenkin sentterikalustonsa turvin. Kokoerot ovat melko räikeitä, ja Bluesin sentterit ovat liian pehmoisia omaan makuun kokonaisuudessa. Andersson on miehen mitoissa, mutta hänen tasonsa ei ole mikään jumalasta seuraava. Calgarylle lievä voitto hyökkäyksestä.

Puolustuksessa on molemmilla laatua. Laatuäijiä löytyy todella paljon. McDonagh-Wisniewski-Phaneuf sekä Streit-Seabrook-Zidlicky syövät isoja minuutteja, mutta kyllähän Calgarylla on mielestäni parempi paketti puolustussuuntaan. Alivoimalle en kuitenkaan haluaisi joutua St. Louisia vastaan, se on varmaa. Suuria eroja ei kuitenkaan löydy.

Molemmilla vahvat veskarit, ei selkeitä eroja havaittavissa. Lehtoselle ei ole ongelma pelata vähän riskialttiimman pakiston kanssa, ja Luongo on kaiken kokenut konkari. Luongon tasosta kovissa peleissä on kyllä kohistu, mutta omasta mielestäni turhaan.

Summa summaarum:
Calgary voittaa senttereissä ja häviää laitureissa, mutta sentterit selkeästi tärkeämpi osa-alue
St. Louisilla on hieman parempi pakisto hyökkäyssuuntaan, huonompi puolustussuuntaan

Calgary kuitenkin omissa papereissani potentiaalisempi jengi nimenomaan kevättä ajatellen, vaikka St. Louisin kokemuksen määrää ei ole syytä vähätellä. Sitä on helvetisti. Kummankaan jatkoonmeno ei ole vääryys. 4-2.

Winnipeg Jets - Colorado Avalanche
Jetsin taisin äänestää divisioonansa ykköseksi, mutta lumien sulaessa joutuu jengi uuteen tarkasteluun. Ykkösketjua on hehkutettu, mutta ainakaan omien ajatusmallien kanssa tuo roolitus ei oikein natsaa. Varsinkin kun Coloradossa on kärkipari JVR-Bergeron, joka kykenee varmasti vaikeuttamaan kolmen maalintekijän(!!) hyökkäyspelaamista. Potentiaalia olisi paljon parempaan. Kakkosketju vaikuttaa melko nihkeältä. Tosin sanotaan nyt rehellisesti, että Mark Stone on mulle melkoinen arvoitus. Aika paljon jouduin kyllä tekemään taustatyötä, että osasin jotenkin arvioida hänen tasoaan. Alaketjut ajavat asiansa. Coloradoon verrattuna löytyy enemmän sitä tähtiosastoa, mutta sytyn kyllä Coloradon hyökkäyskalustosta enemmän juuri noiden roolitusten takia. Couture on loistava asset kakkosketjuun.

Pakistot ovat molemmilla tasoa hyvä. Chara on kyllä hidastunut todella paljon, mutta eiköhän veteraani vielä tämän kauden ole tarvittavan kovalla tasolla. Ykköspari on rautaa omaan päähän, ja se yhdistettynä ykkösketjuun on kyllä houkutteleva kokonaisuus. Roolitukset ovat kunnossa. Jetsissä mietityttää kiekollisuuden riittävyys, ehkä olisin tässäkin vaihtanut DeKeyserin ja Tanevin paikat päittäin. Maalivahdeista Howard on kyllä selkeästi se paras poimimaan kiekkoja, joten siitä etua.

Tiukkojen vaiheiden jälkeen Coloradolle 3-4. Jotenkin vain herättää enemmän luottamusta, juuri näiden roolituksien (toisteluksi menee) takia.

Los Angeles Kings - Arizona Coyotes
Rupeaa olemaan aika vähissä, joten tiivistetään perustelut vähän lyhyempään pakettiin. Arizona tuntuu melko kokemattomalta jengiltä verrattuna Kingsiin, erityisesti puolustuksen osalta. Kings vie vertailun hyökkäyksessä: sentteriosasto on todella kova, ja laitureilla on enemmän ratkaisuvoimaa. Molempiin jengeihin kaipaisin ehkä enemmän särmää.
Pakistossa Kojooteilla on todella paljon nuorta verta, nousevatko kantamaan vastuuta? Kings vie tämänkin osa-alueen hiuksenhienosti. Maalivahdeissa Arizonalle selkeä etu, mikä tekeekin parista todella pahan. Lundqvist kykenee voittamaan pelejä yksinään. Ehkä Kingsin parempi kokonaisuus kompensoi sitten riittävästi. 4-3.

New Jersey Devils - Carolina Hurricanes 3-4
Hyvin tasaväkiset hyökkäyskalustot. Devilsilla parempi ykkönen, mutta ehkä kärkiäijät eivät hirveen kokeneita playoff-taistoihin.
Bobrovsky vs Bishop aika tasaväkinen joten maalivahdeissa ei ratkaisua nähdä.
Ottelusarjan MVP:ksi nousee Shea Weber, ja hänen panoksensa verran Canes tässä parempia.

Florida Panthers - Pittsburgh Penguins 4-1
Sentterit Panthersille, Seguin on näihin peleihin paljon kovempi ykkönen kuin Nugent-Hopkins. Puolustus tasainen ja molemmilta löytyy selkeät liiderit alakertaan. Varlamov kyykyttää Andersonia.

Buffalo Sabres - Montreal Canadiens 4-2
Buffalolla selkeä varma hyvä ykkönen, Canadiensilla kukaan ei tiedä kumpi maalille, sen verran ailahtelevaisia kavereita tuppaa olemaan.
Crosby turhautuu kun ketjukaverit eivät saa ohitettua Raskia sitten millään, ja onhan vastustajan maalilla ikäviä isoja ukkoja antamassa poikittaista mailaa.

Washington Capitals - Philadelphia Flyers 4-3
Hyvin tasaväkiset ja playoff-henkiset joukkueet. Game seven kutsuu. Caps kuitenkin jatkoon, sillä Flyersin puolustus on heikompi. (Visnovsky, Gonchar, Meszaros) Hyviä miehiä omissa rooleissaan, mutta kaikki kolme liikaa yhteen NHL:n pudotuspelijoukkueeseen!
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Pahoittelut, meinasi unohtua, mutta laitetaan tulokset.

Dallas - San Jose 4-1
Calgary - St Louis 4-0
Winnipeg - Colorado 4-1
Los Angeles - Arizona 4-3

New Jersey - Carolina 2-4
Florida - Pittsburgh 4-1
Buffalo - Montreal 4-0
Washington - Philadephia 4-2

Jokaisessa parissa on annettu paljon painoarvoja 2-4 ketjuilla ja 2-3 pakkipareille, sekä ennenkaikkea maalivahdeilla. Lisäksi arvioinneissa on käytetty mielikuvia, joissa joukkueista loukkaantuisi/otetaan erikois vartioitiin ns. ykköskierroksen pelaaja, jolloin saadaan perspektiiviä kuinka paljon ratkaisukykyä saadaan alemmilta ketjuilta. Pahoittelut, ettei sanallisia perusteluita tullut, mutta yllättävien pakollisten menojen takia tiistai-keskiviikko oli täyteen tupattua ja täten meni näin viimme tippaan(Keskiviikkona klo 19:45).

Länsi :

Dallas Stars - San Jose Sharks 4-2

Calgary Flames - St. Louis Blues 4-3

Winnipeg Jets - Colorado Avalanche 3-4

Los Angeles Kings - Arizona Coyotes 4-1

Itä :

New Jersey Devils - Carolina Hurricanes 4-1

Florida Panthers - Pittsburgh Penguins 4-2

Buffalo Sabres - Montreal Canadiens 3-4

Washington Capitals - Philadelphia Flyers 4-2

Sori tulee äänet vähä myöhäs puhelimel.

Dallas voittoon.
Calgary voittoon.
Colorado voittoon.
Arizona voittoon.


New Jersey voittoon.
Florida voittoon.
Buffalo voittoon.
Washington voittoon.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
GM TylerDG

LÄNSI :

Dallas Stars - San Jose Sharks 4-3

Heti alkuun tosi tiukka pari. Suuria eroja en löydä mistään kohtaan näitä joukkueita.

Molemmilla tiimeillä on pleijarimaailmaan sopivaa kovuutta ja erikoismiehiä. Etenkin Patrick Kane vs Justin Williams on mielenkiintoinen match up tässä parissa. Sharkseilla on vähän enemmän kokemusta cupin voittamisesta, mutta Dallasilla kotietu.

Hyökkäykset menee melko tasan, ehkä ihan niukasti Sharkseille omissa papereissa. Puolustus Starsille (Timonen ja Voynov pelanneet sen verran vähän tällä kaudella) ja maalivahdit suht tasan taas.

Kotietu siis lopulta ratkaisee tällä kertaa homman.

Calgary Flames - St. Louis Blues 4-1

Kuten jo runkosarjassakin perustelin, niin Bluesin kärkiosaamisen puolella on aika reilusti ikää. Vaikka vanhat pojat viiksekkäät on kyllä ehdottomasti pelimiehiä, niin riittääkö jalka painaa tiivistä 'paras seitsemästä - sarjaa' hyvällä tasolla illasta toiseen?

Kaikki osa-alueet menee mielestäni Calgarylle, joskin pienellä marginaalilla jokainen. Datsyukin taikatempuilla pelit pysyy tasaisina, mutta Flames on tällä kertaa nälkäisempi joukkue tästä parista ja omaa vielä kotiedun päälle. 4-1 Flames.

Winnipeg Jets - Colorado Avalanche 3-4

Jetseillä on tähtiloistoa ykkösketjussa ja hyvin roolitetut alemmat ketjut, muttei Avs jää juuri huonommaksi hyökkäyksen osalta. Paljon riippuu miten Jetsien ykkösen nollaaminen onnistuu ja Colorado taitaakin heittää oman ykkösensä tuohon tehtävään Bergeronin johdolla? Tuo Coloradon ykkösketju ei ole draftin nimekkäintä kaartia, mutta sen vahvuus onkin pelata vähintään tasurit vastustajan ykköstykkejä vastaan ja Couture saa sitten taustalla vastuulleen kääntää pelit voitoiksi.

Kakkosketjujen osalta uskoisinkin Coloradolta löytyvän hiukan enemmän tulitukea, kun puolestaan Jets vie kolmosten taistelun. Neloset tasan. Erittäin tasaista on.

Molemmilla on hyvä puolustus, mutta tuo Avsien kuusikko on pleijareihin omaan silmään erittäin kova. Maalivahdit vireen osalta pitkälti tasan, mutta Howardille edge kokemuksensa perusteella.

Tasainen pari taas ja game seiskaan menee tämäkin, mutta Colorado on yksi omia suosikkejani tässä draftissa ja lopulta kääntää tämän sarjan voitokseen.

Los Angeles Kings - Arizona Coyotes 4-2

Hyökkäykset on hyvin tasaiset tässäkin parissa, mutta ehkä Kingseiltä löytyy sieltä enemmän rutiinia näiden pelien kääntämiseen. Kingsien ykkönen on kovaa kamaa näissä peleissä, mutta Gaborik-Krejci kääntää ykkösten taistelun tasuriin. Kakkosketju menee tällä kertaa mielestäni melko selvästi Kingseille. Niederreiter on toki sen näköinen kaveri, että sopeutuminen pleijareihin ei ole ongelma, mutta näyttöjä siitä ei vielä ole kerennyt vyölle juuri tulemaan ja St. Louis kääntää kakkosketjujen taistelun kotijoukkueelle. Arizonan kolmonen on itselle vähän tuoreempi ilmestys, eli ihan suurennuslasilla ei ole tullut näiden kavereiden otteita seurattua, Kingsien kolmonen puolestaan on varsin tuttu ja näyttää kovalta. Ei kuitenkaan siis tehdä tältä osalta liian suuria johtopäätöksiä. Molemmilla hienot nelosketjut ja sopii hyvin näihin peleihin.

Puolustus sitten Kingseille. Molemmilla on nuoria nousevia kykyjä pakistossa, pleijareissa näkisin kuitenkin että se kokemus ja tasaisuus tulee nousemaan isompaan arvoon ja Suterin sekä Seidenbergin myötä Kingseillä sitä on enemmän. Tosin on Arizonallakin heittää jokaisen nuoren pakkinsa rinnalle hyvä tukihenkilö, mutta tällä kertaa tosiaan tämän osa-alueen käännän Kingseille.

Lundqvist sitten vetääkin pleijarimoden päälle ja tekee sarjasta ärsyttävän tiukan arvosteltavaksi! Halakilla on tosin itselläänkin historiaa löytää tuo pleijarimode ja itellä on tuskaisesti muistoissa eräskin sarja jossa suosikkijoukkueeni kaatui yksinomaan tuohon ukkoon.

Coyotes tekee sarjasta tiukan, mutta lopulta Kings jyllää vastustamattomasti jatkoon tästä parista.

Ja yksi alkupäässä tullut meinas jäädä välistä, mutta tässähän tämä.

Dallas Stars - San Jose Sharks 4-2

Taisin rankata San Joseen divisioonansa heikoimmaksi joukkueeksi runkosarjassa, joten lisäperustelut lienevät heidän osaltaan paikallaan.
Näen paljon punaista, kun katson San Joseen rosteria: Dupuis top-6 roolissa, Kucherov joukkueen ykköslaiturina, Hertl ja Richards kakkoskentässä suuressa tulosvastuussa, Timmo Kimonen ykkösparissa.. Meh, en tykkää (Kimestä kyllä henk.koht. tasolla paljonkin ja toivon cuppia hänelle IRL).
Dallas vie, mutta eiköhän San Joseen kokeneet playoffratsut hoitele vaikka väkisin pari voittoa Sharkseille.

Calgary Flames - St.Louis Blues 4-0


Selkeä pari koska Calgary on niin "stacked". Heillä on kauttaltaan erinomaiset ketjut, tykkään puolustuksesta ja Luongo on tietenkin aivan kurko maalivahti. Taitaa olla yksi kautta-aikojen suosikki rostereistani, ja olen "muutaman" draftin nähnyt, ovat myös suosikkini voittamaan koko roskan.

St.Louis häviää kaikessa, mutta mainitaan nyt erityisesti tällä kaudella toisinaan luvattoman heikosti pelannut "Kärppä" Lehtonen ja kakkosketju, josta en pidä, suurimpina murheenkryyneinä.

Winnipeg Jets - Colorado Avalanche 1-4

Colorado vie helpohkosti vaikka Winnipeg onkin näennäisesti kova. Mielestäni Jets ylisuoritti runkosarjassa. Perusteluni? No, Winnipegin hyökkäys elää ja kuolee ykkösketjunsa varassa,koska eihän tuo kakkosketju ole kuin korkeintaan kolmosketjun tasoa hyvässä jengissä. Sedin, Stamkos, Vanek - kaikki toki kovia pelaajia, mutta roolitus on oikeasti munattu niin täydellisesti kuin se on tämän luokan pelaajien kanssa mahdollista. Fantasy Drafteissa ehkä isoin tekijä, jossa voi managerin taidoillaan tehdä eroa muihin on juurikin roolitus, joten jos se ei ole onnistunut niin kyllä sen pitäsi mielestäni näkyä arvostelussa ja sitä kautta menestyksessä rankalla kädellä. Sitä paitsi Vanek on yliarvostettu..

Lisätään vielä, että toki Winnipegillä on raudanluja puolustus ja luetettava kassari,
mutta ei riitä kun Coloradon TOP-6 raiskaa mennen tullen Winnipegin vastaavan.

No tulipahan vuodatettua paljon yhdestä joukkueesta, mutta keskustelun
ja kommenttien peräänhän täällä on huudeltu.

Los Angeles Kings - Arizona Coytes 4-2

No nyt on tasainen pari. Toisaalta.. Kyllähän tämä lopulta aika selkeästi Losille menee. Perusteluna seuraavat vertailut:

Nyquist-Zetterberg-Brown > Gaborik-Krejci-Comeau, Michalek-Ribero-St.Louis > Lupul-Turris-Niederreiter, Suter-Jones>Vlasic-Vatanen

Kyllä noista tulee jo sellainen kaula, että ei alemmat ketjut sitä pysty kuromaan kiinni (ottamatta niihin sen enempää kantaa), ei vaikka Arizonan maalissa on Lundqvist.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös