Itä
Atlantic:
1. Tampa Bay Lightning (fourtyone) - 4. Detroit Red Wings (Polvivaiva)
Hyökkäys: Tampalla on kyllä syvyyttä enemmän ja on tuo joukkue ihan kelvollinen luistelunopeudeltaan, mutta kokemattomuus näkyy kyllä liikaa porukasta. Ei ole totuttu voittamaan. Detroitilla nyt ei tuota ongelmaa ole (paitsi Olli Jokinen, Jokisen Olli, heh). Tämä on oikeasti aika paha, mutta kyllä tuo Tampan kohdalta vähän opintomatkareissulta vaikuttaa. Seuraavalla kaudella sitten räjähtää. 9-10.
Puolustus: Puolustusksen arviointi on kyllä ihan älyttömän vaikeaa tässä tapauksessa. Detroitilla oikeastaan parempi johtava pakki, mutta muuten kelkka alkaa kääntymään kuitenkin Tampan suuntaan. Kokonaisuutena Hockeytownin puolustus vakuuttaa sen kuuluisan hiuskarvan verran enemmän. 9-10.
Maalivahdit: Steve Mason todisti kaikille, ettei hän ole yhden kauden ihme. Taso ei kuitenkaan riitä Bobrovskya vastaan, joka pokkasi työsulkukaudella Vezinan. Kakkosmaalivahteja ihan hauska verrata, kyllä Rämö vei pidemmän korren. 10-9.
2. Ottawa Senators (Kily) - 3. Florida Panthers (Kahvaajapakki)
Hyökkäys: Ottawan hyökkäyksessä on helvetillinen määrä taitoa, mutta tuo ykkösketju ei iske alkuunkaan. Malkin on toki huikea pelaaja niin halutessaan, mutta tuo laituripari. Drouinilla on takana tasan nolla ammattilaispeliä, joten tehojen siirtyminen show'hun on puhdas arvoitus. Semin tuntuu myös vahvasti sellaiselta runkosarjapelaajalta. Kuka hoitaa oman pään? Kakkosketju erinomainen, mutta kokonaisuutena hyökkäys ehkä hieman liian pehmeä. Floridalla on taas ykkösketjussa pari "ikuista häviäjää", mutta jos joillain niin noilla kavereilla on halua näyttää. Tatar on riski, mutta pienempi kuin Drouin Ottawassa. Alaketjuihin kaipailisin kokemusta lisää, ja Ottawa vie kyllä siinä voiton. Tämä osio on älyttömän tasainen. 10-9.
Puolustus: Kyllä Floridan puolustus vakuuttaa allekirjoittanutta enemmän kuin Ottawan vastaava. Ottawan puolustuskalusto kaipaisi enemmän kokemusta. 9-10.
Maalivahdit: Lehtosen ottaisin kyllä joukkueeseen ennen Howardia, mutta tämä kaksikko ei ratkaise hommaa suuntaan tai toiseen. Howard on kyennyt nostamaan tasoaan pudotuspeleissä, kun taas Lehtosella homma on mennyt päinvastoin (ei toki ole hirveästi poffeja edes päässyt pelaamaan, mutta kyllä tuo alle 88% saa hälytyskellot soimaan). Gustavsson on ollut pettymys NHL:ssä, mutta tämä saattaa johtua siitä ihan älyttömästä hypestä, joka ei ole toistaiseksi realisoitunut. Läck on tällä hetkellä Nahilan lupaavimpia maalivahteja. Vihellän tasapelin.
Ja koska puolustus > hyökkäys, Floridalle ääni.
Metropolitan:
1. Carolina Hurricanes (Köyliön Ässä) - 4. Philadelphia Flyers (Jyyd)
Hyökkäys: Carolinalla on selkeästi perinteisempi roolijako, kun taas Flyers on jakanut osaamistaan tasaisesti kolmeen kentälliseen. Carolina on nimellisesti kova, erittäin kova, mutta heillä on erittäin pienikokoinen hyökkäys. Kun tähän lisätään fakta että moni noista pelaajista on ainakin tilastollisesti pudottanut aika paljon tasoaan playoffeissa, niin pistää miettimään. Flyers sopinee paljon paremmin pudotuspeleihin. Roolijako on kyllä taannut sen, ettei ykkösketjua ole. Hyvä vai huono asia? Tykkään kuitenkin kemioiden hakemisesta. Niukka 9-10.
Puolustus: Puolustusten vertailu olisi kyllä äärimmäisen vaikeaa, jos Flyersillä olisi Vatasen tai Goncharin tilalla top-4 puolustava puolustaja. Muuten näyttää ihan hyvältä, mutta tuon kakkospari tulee keräämään helvetisti miinuksia. Carolinalla on hienoa pakkeja joukkueessa, mutta ei ole kyllä kätisyyksiä täälläkään ajateltu. Josi on todella aliarvostettu pelaaja. Toisaalta taas Fistriciä pidetään Anaheimin kasipakkina, joten kieltämättä mietityttää, että riittääkö hän. Ja entä Murray? Sanoisin että Kronwallin vierellä kyllä, mutta kokonaisuutena näen pakiston olevan tasoa "tyydyttävä". 10-8.
Maalivahdit: Crawford-Nabokov kuulostaa kyllä osittain melko arvaamattomalta kaksikolta. Kyllä, Crawford on mainettaan parempi maalivahti ja riittää pyttyyn, mutta ei kyllä iske minuun. Nabokov taas on tainnut kaksi kertaa koko uransa aikana parantaa playoffeissa torjuntaprosenttiaan suhteutettuna runkosarjaan, joten hän ei ole kyllä se kaikkein luotettavin kakkonen, varsinkin kun ottaa huomioon että ikä rupeaa painamaan. Miller tuo siis ykkösvahtien taistossa voiton kotiin. Hutton vähän tuntemattomampi nimi, joten selkeää eroa Nabokoviin en kykene tekemään. 9-10.
Erittäin paha äänestettävä, mutta koska pari on jo käytännössä ratkennut, niin annan Flyersille ääneni ihan siitä syystä, etten näe tätä niin selkeänä parina kuin muut. Hyvä taistelu, ensi kerralla uudestaan!