Tuo oli tulos mikä haluttiin pois jo hyvissä ajoin. San Jose sivuun ja kappas kummaa, Chicago jää jäljelle näistä suuriprosenttisista, että ihan loogista sen voiton on sinne osua taas. Onnea Chicago.
Ainut hopeareunus tuossa olisi ettei se McKenna voisi päätyä Chicagoon? Kun eikö Oilersin takia tullut se sääntö, että viiden vuoden periodilla voi olla yhdellä seuralla maksimissaan kaksi ykkösvarausta?
Ja San Jose varaa ensimmäisenä näköjään.
Ei siirtynyt San Jose sivuun, mutta Chicago voitti 2 sijan ja näin ollen Chicago ei voi Mckenna draftia voittaa.
Chicago piti oman kakkospaikkansa joten ei "voittanut" sijaakaan eikä näin ollen tällä arvonnalla ole mitään vaikutusta tuleviin arvontoihin.Ei siirtynyt San Jose sivuun, mutta Chicago voitti 2 sijan ja näin ollen Chicago ei voi Mckenna draftia voittaa.
Enemmän tuntuu, että Helenius saattaa "tippua" tuonne 12-15 tienoille. Vähän pienempi pelaaja (Ei niin pieni että pitäisi olla mitään väliä, mutta NHL jengit tuntu välittävän) ja suomalaisten osakkeet muutenkin olleet laskussa, kun ei näistä Kakoista, Kotkaniemistä, Kupareista sun muista ole tullut mitään.Tossa kun katsoo nyt drafti järjestystä ja Konsta Heleniuksen viimeaikaisia rankkauksia niin olisko hänen tuleva osote sitten Seattle? Siellä kun Ron Francisiksella on hyviä kokemuksia suomalaisten varaamisesta. Toki, jos Helenius pelaisi jotkut tykki aikuisten MM-kisat niin voihan se olla että tosta muutaman sijan vielä nousisi.
Samaa mieltä, vähän salaa toivon että Helenius tippuisi Bluesille #16. Ei Blues hyökkääjää ensisijaisesti tarvitse mutta kun Armstrong itsepäisesti varaa näköjään aina hyökkääjiä perustellen tätä "best player availavable" - mantralla niin ehkä tässä olisi match.Enemmän tuntuu, että Helenius saattaa "tippua" tuonne 12-15 tienoille. Vähän pienempi pelaaja (Ei niin pieni että pitäisi olla mitään väliä, mutta NHL jengit tuntu välittävän) ja suomalaisten osakkeet muutenkin olleet laskussa, kun ei näistä Kakoista, Kotkaniemistä, Kupareista sun muista ole tullut mitään.
Helenius taitaa olla yleisen konsensuksen mukaan kolmanneksi paras sentteri tässä luokassa Celebrinin ja Demidovin jälkeen. Celebrini luonnollisesti menee ensimmäisenä, mutta keillä seuraavina tarvetta sentterille?Tossa kun katsoo nyt drafti järjestystä ja Konsta Heleniuksen viimeaikaisia rankkauksia niin olisko hänen tuleva osote sitten Seattle? Siellä kun Ron Francisiksella on hyviä kokemuksia suomalaisten varaamisesta. Toki, jos Helenius pelaisi jotkut tykki aikuisten MM-kisat niin voihan se olla että tosta muutaman sijan vielä nousisi.
Enemmän tuntuu, että Helenius saattaa "tippua" tuonne 12-15 tienoille. Vähän pienempi pelaaja (Ei niin pieni että pitäisi olla mitään väliä, mutta NHL jengit tuntu välittävän) ja suomalaisten osakkeet muutenkin olleet laskussa, kun ei näistä Kakoista, Kotkaniemistä, Kupareista sun muista ole tullut mitään.
Ei niillä olekkaan mitään väliä. Kuten ei ole silläkään, onko pelaaja 178 cm vai 185 cm. Se on kuitenkin nähty moneen kertaan, että jengit jättää sen parhaan pelaajan ottamatta jos kyseessä on lyhyempi kaveri. Näen, että Liigan taso on skouttien silmissä laskenut (Ja ihan oikeasti myös), eikä hyvälle kaudelle siellä anneta enää samanlaista arvoa.En oikein näe, että sillä on mitään väliä, miten jotkut kakot yms. ovat aiemmin kehittyneet.
Helenius taitaa olla yleisen konsensuksen mukaan kolmanneksi paras sentteri tässä luokassa Celebrinin ja Demidovin jälkeen. Celebrini luonnollisesti menee ensimmäisenä, mutta keillä seuraavina tarvetta sentterille?
McKenzien listauksessa oli kuvattu "The skilled centre..." ja EP:ssä listattu RW/C. Kumpi sitten on lähempänä totuutta?Tää Demidovhan on umpilaituri...
Kotkaniemi, Lundell ja Helenius pelasivat melko vastaavat draft-kaudet liigassa, eli sinänsä hyviä verrokkeja keskenään. Kotkaniemi oli muistaakseni ennakoissa jossain kymppisijan tuntumassa, mutta pidettiin draftin parhaana sentterinä ja Montrealin tarvitessa sentteriä kurottivat sitten pidemmälle. Lundellin osalta en muista ennakkoarvioita, mutta edellä varattiin senttereistä Byfield, Perfetti ja Rossi, eli pidettiin tuossa kohtaa oman pelipaikkansa neljänneksi parhaana prospektina. Aina top-10:ssä vaikuttaa myös pelipaikka ja joukkueiden tarve.Suomalaisten pelaajien draft -positiot laskeneet myös aika rajusti, esimerkiksi Lundell pelasi omasta mielestäni paljon paremman draft -kauden kuin Kotkaniemi, mutta toinen meni #3 ja toinen #12. Lambertin ja Rädyn arvot romahtivat. Helenius pelasi oikeasti aika upean kauden ja on silti menossa vasta jossain 9-15 hujakoilla draftissa, joka ei ole kovinkaan kovatasoinen.
McKenzien listauksessa oli kuvattu "The skilled centre..." ja EP:ssä listattu RW/C. Kumpi sitten on lähempänä totuutta?
Juu en itsekään kovin tarkasti voi myöntää seuranneeni, joten muiden merkintöjen varassa ollaan. Ehkä joku palstaveljistä osaa valaista tilannetta paremmin?Okei, vastaavasti esim. the Athleticin asiantuntijat listaa pelipaikaksi suoraan vain RW. Ja sen mitä olen seurannut etäältä tätä Draft vuosikertaa niin ei ole osunut silmään että Demidov olisi oikeasti sentteriä pelannut ainakaan tänä vuonna?
Jotenkin tuo hyökkäysorientoitunut kikkaileva pelityylikin huutaa enemmän selkeää laitahyökkääjää mielestäni.
Seattlen kannatta ehdottomasti ottaa Helenius, mikäli hän on heidän papereissa korkeimpana pelaajana ja edelleen saatavissa kun vuoro tulee. Sitten katsoo rauhassa miten kukin pelaaja kehittyy ja mitä liikkeitä sitten tehdään. Draft by position ajattelulla ollaan nähty aikamoisia huteja aikojen saatossa, aina paras pelaaja joka on vapaana ajatellu antaa pelimerkkejä paljon enemmän.Seattlella jo ennestään Beniers ja Wright tulevaisuuden ykkös- ja kakkossenttereinä, joten tuskin ottaisi Helenius kakkospaikkaa sieltä.
Jos pisteitä tuijottaa, niin joo. Jos pelejä katsoi, niin Kotkaniemi oli näistä aivan kirkkaasti surkein. Olin tuolloin itse sitä mieltä, että en käyttäisi Kotkaan ekan kierroksen varausta ollenkaan.Kotkaniemi, Lundell ja Helenius pelasivat melko vastaavat draft-kaudet liigassa
Tossa kun katsoo nyt drafti järjestystä ja Konsta Heleniuksen viimeaikaisia rankkauksia niin olisko hänen tuleva osote sitten Seattle? Siellä kun Ron Francisiksella on hyviä kokemuksia suomalaisten varaamisesta. Toki, jos Helenius pelaisi jotkut tykki aikuisten MM-kisat niin voihan se olla että tosta muutaman sijan vielä nousisi.
Heleniuksen kohdalla heikohkot U18-kisat nähdään red flagina. Toisaalta Demidovin kohdalla kv. pelien puuttumista ei nähdä ongelmana ja, ainakin P-Amerikassa, mehustellaan jollain Venäjän junnupelien maalikoosteita. Tietenkin Suomessa saattaa olla järkevämpi ymmärrys siitä, että Venäjän kokonaisvaltainen taso ei ole samaa kuin P-Amerikassa.Bob McKenzie tuosta juuri kirjoitti, miten heti kärjen jälkeen alkaa tulla tosi paljon hajontaa. Yksi seura sijoitti Heleniuksen jopa kolmoseksi. Eli riippuen seurasta Helenius (tai kuka tahansa muu) voi mennä tosi korkealla tai pudota kympin ulkopuolelle.
Ducksiltakin löytyy McTavish, Carlsson, Zegras ja Gauthier, ehkä heitä kiinnostaa enemmän hankkia Mintyukovin rinnalle toinen potentiaalinen franchise puolustaja.