Kraken on automaattisesta kolmannella sijalla eli 11,5 prosentin todennäköisyydellä saa ykkösvarauksen.Onkos arvonnassa Seatllella myös oma pallo? ja jos on, niin millä painotuksella?
Kraken on automaattisesta kolmannella sijalla eli 11,5 prosentin todennäköisyydellä saa ykkösvarauksen.
Niin tuo riippuu aika paljon mitä tilastoja halutaan. Pisteet voivat olla korkealla erilaisista syistä, lähtien aina pelikavereista ja kun erilaisista junioriliigoista taitaa olla melko heikosti mitään kiekonhallintaan liittyviä tilastoja niin onhan se vaikeaa. Pitäisi varmaan ensin palkata jotain lakkaa tekemään noita tilastoja ja sitten niin perusteella tehdä malleja (vaatii rahaa ja osaavaa henkilöstöä melko paljon. Toki aika paljon voisi varmaan ulkoistaa joillekin ex-pelaajille tai valmentajille joidenkin pelaajien tarkkailua "Saat 500 dollaria viikossa kun käyt peleissä katsomassa näitä pelaajia ja kirjoitat sit meille raportin" tyylisellä tavalla. Eli ei tarvitse palkata erikseen jotain tyyppiä koko aikaisesti hoitamaan jotain tiettyä aluetta.
Asiaan liittyen tuli aamulla twiitti vastaan. En tiedä, kuinka virallinen lähde. Mutta ilmeisesti sielläkin on pelejä tulossa vielä.OHL ei taida vieläkään pyöriä. Varmaan suurin osa parhaista pelaajista on löytänyt jonkun lainapaikan itselleen, mutta varmaan osa pelaajista pyörii ympyrää vaan harkoissa. Esim. näyttäs siltä että kesän 2022 ykkösnimi Shane Wright ei ole vielä pelannut tällä kaudella yhtään kilpapeliä. OHL meni tauolle 12.3. 2020 ja nyt on 3.4.2021 eli tuolla on joillakin pelaajilla todella pitkä tauko menossa. Ei varmasti tee hyvää kehitykselle.
Edmonton ja Buffalo voisivat toimia hyvinä esimerkkeinä kaikille, joiden mielestä tankkaaminen on oikotie onneen. Edmonton on 2006 finaalien jälkeen jäänyt pudotuspelien ulkopuolelle 12 kertaa ja varannut 11 kertaa kymmenen parhaan joukossa, neljää kertaa ensimmäisenä sekä kuusi kertaa viiden sakissa. Buffalo on tuona samana ajanjaksona jäänyt pudotuspelien ulkopuolelle 11 kertaa, joista yhdeksän peräkkäin ja kymmenes on tulossa. Varanneet kympin sakissa kahdeksan kertaa, ykkösenä kerran ja kahden ensimmäisen joukossa kolmesti.
Eli varausjärjestelmä antaa mahdollisuuden tasata voimasuhteita ja sillä tavalla palkitsee huonoimmin menestyviä, mutta menestymiseen tarvitaan organisaatiossa muutakin osaamista kuin poimia rusinat pullasta varaustilaisuuksissa. Koen tämän järjestelmän samalla tavalla parhaaksi mahdolliseksi kuten yllä todettiin. Voimasuhteiden keikahtelut tuovat myös lisää kiinnostavuutta sarjan seuraamiseen ja toivoisin, että se Buffalon aikanaan hehkutettu linja alkaisi tuottamaan jo hedelmää. Edmontonissa orastaa jo, mutta contenderiä ei ole vielä näkyvissä.
No, ihan tyytyväinen olen Devilsin sentterikaksikkoon. Lisäksi Dach-Pettersson-kaksikko ei tule olemaan välttämättä sen kovempi kuin Devilsin kaksikko. Meinaan, että Hughesilla on mahdollisuudet tulla (lähes) Petterssonin tasoiseksi pelaajaksi, kunhan hän saa lisää massaa kehoonsa ja samalla voimaa laukaukseensa. Ja Hischieria pidän ainakin toistaiseksi parempana pelaajana kuin Dachia. Toki Dachilla on kaikki saumat tehdä häntä parempi ura. Mutta aika samantasoisena kaksikkona pidän noita parivaljakkoja.Muutenkin mielenkiintoista käyttää näitä samoja vanhoja argumentteja tankkaamista vastaan, kun viime vuosina NHL:n nuorentuessa, tietomäärän lisääntyessä ja pelaajien ammattimaistuessa yhä nuorempina joka draftista pystyy löytämään hyviä pelaajia myös kärkivarausten jälkeen. Joinain vuosina draftin voittaminen on saattanut olla jopa kirous, kun 1-2 pickillä on pakko valita konsensuksen mukainen pelaaja. Ovatkohan esimerkiksi New Jersey Devilsin fanit iloisia kahdesta draft voitosta ja Hischier-Hughes sentterikaksikosta, kun ilman draft lotteryä tuloksena olisi ollut Dach-Pettersson tandemi?
Edellinen Stanley Cup mestari ilman yhtäkään omaa top-5 varausta taitaa olla Boston Bruins 2011 (sielläkin toki Seguin mukana pyörimässä). Tampalla Stamkos 1 ja Hedman 2. St. Louisilla oli Pietrangelo 4. Washingtonilla Ovechkin 1 ja Bäckström 4. Pittsburghilla Crosby 1, Malkin 2 ja Fleury 1. Chicagolla Kane 1 ja Toews 3. Los Angelesilla Doughty 2. Eli kyllä mä aika suoran korrelaation näen siinä että pohjalla on käyty ja tyhjennysmyyntejä tehty. Jotkut joukkueet sitten vain ovat huonoja ympärillä tapahtuvassa toiminnassa ja kulttuurissa. Tai käy huono tuuri kun tulee se kärkivaraus ja käteen pamahtaakin joku ihan kiva pelaaja kun taas vuotta myöhemmin tulee joku McDavid/Matthews.Kaiken kaikkiaan draft-järjestelmä ja varsinkin kärkivarausten määräytyminen saa mielestäni kuitenkin näinä päivinä aivan liikaa huomiota, kun viimeiseen kymmeneen vuoteen draftin top 3 varauksista ainoastaan Miro Heiskanen on pelannut edes Stanley Cup finaaleissa.
Miksei Seguinia lasketa Bostonin omaksi top-5 varaukseksi? Koska varattiin Torontolta saadulta varausvuorolla? Siitä vuorosta muuten maksoivat 5. vuorolla Bostoniin muutama vuosi aiemmin draftatun Phil Kesselin.Edellinen Stanley Cup mestari ilman yhtäkään omaa top-5 varausta taitaa olla Boston Bruins 2011 (sielläkin toki Seguin mukana pyörimässä)
Rehellisesti sanottuna olin melko varma että Kessel oli varattu kuudentena.Miksei Seguinia lasketa Bostonin omaksi top-5 varaukseksi? Koska varattiin Torontolta saadulta varausvuorolla? Siitä vuorosta muuten maksoivat 5. vuorolla Bostoniin muutama vuosi aiemmin draftatun Phil Kesselin.
Edellinen Stanley Cup mestari ilman yhtäkään omaa top-5 varausta taitaa olla Boston Bruins 2011 (sielläkin toki Seguin mukana pyörimässä). Tampalla Stamkos 1 ja Hedman 2. St. Louisilla oli Pietrangelo 4. Washingtonilla Ovechkin 1 ja Bäckström 4. Pittsburghilla Crosby 1, Malkin 2 ja Fleury 1. Chicagolla Kane 1 ja Toews 3. Los Angelesilla Doughty 2. Eli kyllä mä aika suoran korrelaation näen siinä että pohjalla on käyty ja tyhjennysmyyntejä tehty. Jotkut joukkueet sitten vain ovat huonoja ympärillä tapahtuvassa toiminnassa ja kulttuurissa. Tai käy huono tuuri kun tulee se kärkivaraus ja käteen pamahtaakin joku ihan kiva pelaaja kun taas vuotta myöhemmin tulee joku McDavid/Matthews.
Jatketaas @OllakseniToisaalta prospektien valmennus on (kuulopuheiden mukaan) monessa organisaatiossa aika retuperällä: käytännössä yksi leiri kesässä, jossa vähän käydään läpi kehityskohteita ja ehkä pari kertaa kaudessa joku tapaaminen, mutta henkilökohtaista valmennusta prospektit eivät seuran puolesta pääsääntöisesti saa; toki voivat itse sitä hankkia.
Jos Devils ei olisi voittanut vuoden 2017 lottoa, se olisi varannut viidentenä, tai mikä vielä todennäköisempää, kuudentena, kun Devilsin sijasta voittajaksi olisi tullut joku toinen joukkue takaa päin. Olisiko Pettersson ollut silloin vapaana? Ei välttämättä ainakaan kuudennella vuorolla. Ja jos olisi, niin olisiko Devils edes varannut häntä? Sama juttu vuoden 2019 draftin kanssa. Jos Devils ei olisi voittanut lottoa ja arvonnan tulokset olisivat pysyneet muuten samanlaisina, joukkue olisi päässyt varaamaan vasta viidentenä tai kuudentena. Siinä vaiheessa Dach olisi jo varattu muualle. Eli siinä tapauksessa tuo Dach-Pettersson-kaksikko ei edes olisi ollut mahdollinen.
Edellinen Stanley Cup mestari ilman yhtäkään omaa top-5 varausta taitaa olla Boston Bruins 2011 (sielläkin toki Seguin mukana pyörimässä). Tampalla Stamkos 1 ja Hedman 2. St. Louisilla oli Pietrangelo 4. Washingtonilla Ovechkin 1 ja Bäckström 4. Pittsburghilla Crosby 1, Malkin 2 ja Fleury 1. Chicagolla Kane 1 ja Toews 3. Los Angelesilla Doughty 2. Eli kyllä mä aika suoran korrelaation näen siinä että pohjalla on käyty ja tyhjennysmyyntejä tehty. Jotkut joukkueet sitten vain ovat huonoja ympärillä tapahtuvassa toiminnassa ja kulttuurissa. Tai käy huono tuuri kun tulee se kärkivaraus ja käteen pamahtaakin joku ihan kiva pelaaja kun taas vuotta myöhemmin tulee joku McDavid/Matthews.
Noista mainitsemistasi joukkueista Boston, St.Louis, Tampa ja Washington olivat pudotuspeleistä ulkona sellaiset pari kolme kautta putkeen. Pittsburghillä niitä kertyi neljä, Losilla seitsemän ja Chicagolla oli vain yksi pudotuspeliesiintyminen yhdeksän kauden aikana. Tuo kertonee jotain siitä kulttuurista, ettei suurin osa noista joukkueista jäänyt pohjalle makaamaan turhan pitkäksi aikaa ja toisaalta esim. Chicago tuskin olisi voittanut yhtään mestaruutta vanhan omistajansa aikana, vaikka siellä olisi kuinka ollut Toews sekä Kane pelaamassa. Todennäköisesti noita voittamiseen tarvittavia franchise-pelaajia on parhaiten/helpoiten saatavilla omalla korkealla varausvuorolla, mutta mikäli systemaattinen tankkaaminen on organisaation strategian kärki, niin jotain siellä organisaation kulttuurissakin täytyy olla vialla.
Tästä olen täysin samaa mieltä. Siis että joukkueeseen täytyy löytyä arvoa myös myöhäisemmiltä varausvuoroilta. Tampa on hyvä osoitus joukkueesta, joka on onnistunut löytämään pelaajia myös ykköskierroksen ulkopuolelta. Ja siksi olen nyky-Devilsiä katsoessani tyytyväinen siitä, että sieltä löytyy Brattin ja Sharangovichin kaltaisia pelaajia, jotka on varattu myöhäisemmillä kierroksilla. Siitä olen silti eri mieltä, etteikö top ja top 3 pickeillä rakenneta joukkueen runkoa. Kun nuo varaukset muodostavat käytännössä sen ytimen, jonka ympärille muu joukkue rakennetaan ja johon noita myöhäisempiä varauksia sitten sijoitetaan. Mutta ehkä puhumme tässä loppupeleissä täysin samasta asiasta.Olen myös samaa mieltä siitä, että draft on paras (ja ainoa) tapa rakentaa kilpailukykyinen joukkue, mutta noilla top 1 tai top 3 pickeillä ei rakenneta joukkueen runkoa, vaan suurin arvo täytyy löytää myöhäisemmillä varausvuoroilla. Näyttää siltä, että joissain joukkueissa tuo jatkuva kärkipäässä varaaminen on johtanut siihen, että muu varaaminen on sitten jätetty täysin retuperälle, ja tulos on sen mukainen.
Mutta toivottavasti nyt Canucks edes palkkais suomalaisen scoutin kun Vancouver on valittu pari kertaa maailman parhaaksi kaupungiksi elää, joten kyllä sinne suomalaisia soisi päätyvän. Eli jos joku työtön suomalainen scoutti tätä lukee niin ei muuta kuin Benningille vaan CV:tä.
Ei tuo scoutin puute ole estänyt Vancouverin varauksia suomalaisiin. Käytännössä joka vuosi on joku varattu. Ikävä kyllä varaukset ei ole juurikaan osuneet (Juolevi, Palmu, Utunen, Jurmo). Toki ehkä suomalainen scoutti saisi varaukset osumaan paremmin.
Enkä nyt Juoleviakaan vielä nimeäisi menetetyksi tapaukseksi.Ehkä ainakin Utusen ja Jurmon kanssa kannattaa vielä hetki odottaa, ennen kuin toteaa etteivät varaukset ole osuneet. Sen verta tuoreita tapauksia etenkin nämä kaksi.
Enkä nyt Juoleviakaan vielä nimeäisi menetetyksi tapaukseksi.
Vanha viesti, jäänyt huomiotta, mutta Leafs on tosiaan panostanut paljon valmentajapuoleen, siellä taitaa pyöriä kohtuullisen vakituiseen luisteluvalmentajaa ja yksilötaitovalmentajaa mukana matkassa. Darryl Belfry, joka on jonkin sortin lajivalmennuslegenda, ainakin on tehnyt paljon duunia Leafsille, jos ei sitten ole ihan jo palkkalistoilla. Ja kyllähän se on ihan kohtuullista sanoa, että tämä valittu strategia ja pelaajien yksilötaitovalmennus näkyy siinä, miten hyvin Leafs saa prospekteja valoihin.Toronto on tätä viime vuosina kehittänyt ja lennät nyt pelaajia Torontoon treenaamaan, mutta toiset organisaatiot eivät tästä tykänneet ja halusivat rajoittaa toimintaa. Periaatteena taisi olla ettei seuran tiloja saa hyödyntää kesätreeneihin, joka oli aika käsittämätön linjaus. Koita siinä sitten kehittää pelaajia.
Edit. Linkki uutiseen. Laitetaan lähde kun onhan tämä minusta aika uskomaton linjaus.
Enkä nyt Juoleviakaan vielä nimeäisi menetetyksi tapaukseksi.
Tai ainakin saatas tulla enemmän löytöjä. Toki voihan se olla että joku noista Vancouverin ruotsalaisista täällä pyörii.Toki ehkä suomalainen scoutti saisi varaukset osumaan paremmin.