NHL Entry Draft 2013

  • 468 536
  • 790

Eleanor

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Devils
Mennään edellisen ketjun malliin. Vuoden 2012 Entry Draft on vasta nähty ja kuultu, joten on aika iskeä uusi ketju tulille! Mielestäni tuleva drafti on erittäin mielenkiintoinen suomalaisten kannalta, koska jopa 2 maamme tulevaisuuden toivoa saatetaan varata top-10 joukossa.

New Jersey Devilsin kotiareenalla, Prudential Centerissä 28.6-29.6 järjästettävän tapahtuman ensimmäiseksi pickiksi on spekuloitu keskushyökkääjä Nathan MacKinnonia. MacKinnon teki QMJHL:n Halifax Mooseheadsin joukkueessa 58 pelaamassaan ottelussa tehot 31+47=78. On puhuttu MacKinnonin muistuttavan Sidney Crosbya joillakin osa-alueilla. Muita mielenkiintoisia nimiä Kanadan junnuliigoista ovat mm. isokokoinen puolustaja Seth Jones ja Tie Domin poika, Max Domi.

Suomalaista mielenkiintoisimpina niminä pidän Tapparan keskushyökkääjää Alexander Barkov jr.:ää, TPS:n isokokoista puolustajaa Rasmus Ristolaista ja HIFK:n maalivahtia Ville Hussoa. On hyvinkin mahdollista, että jopa 3 suomalaista varataan ensimmäisellä kierroksella. Parhaissa kuvitelmissani Barkov nousisi jopa koko tilaisuuden ykkösvaraukseksi, mutta tässä vaiheessa on todella aikaista sanoa. Muita potentiaalisia suomalaisvarauksia ovat ainakin pienikokoiset Bluesin Juuso Ikonen ja KalPan Artturi Lehkonen. Myös tänä vuonna varaamattomaksi jäänyt SaiPa-veskari Richard Ullberg varataan luultavasti.

Ruotsalaisille vaikuttaa olevan tulossa hieman huonompi vuosi, samoin itänaapurille. Eiköhän niitä ruotsalaisia varataa ykköskierroksella ainakin pari, nimenomaan ihan vaan ulkomuistista...

Jatkakaa.
 
Viimeksi muokattu:

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
Myös tänä vuonna varaamattomaksi jäänyt SaiPa-veskari Richard Ullberg varataan luultavasti.
Jäihän tuo jo viime vuonna varaamatta. Läpimurtokausi liigassa ja/tai hyvä U20-kisat, niin eiköhän se varaus tule.

Ruotsalaisille vaikuttaa olevan tulossa hieman huonompi vuosi, samoin itänaapurille. Eiköhän niitä ruotsalaisia varataa ykköskierroksella ainakin pari, nimenomaan ihan vaan ulkomuistista...
Niin, kyllähän Suomen alle 17-vuotiaat jopa voittivat ruotsalaiset ikätoverinsa kertaalleen tämän kauden seitsemässä kohtaamisessa. Alle 18-vuotiaissa Ruotsin parhaimmistoa oli esimerkiksi viikolla tämän vuoden draftista "myöhästynyt" Alexander Wennberg.

Venäjä puolestaan voitti ensimmäistä kertaa yli vuosikymmeneen Kanadassa järjestettävät ikäluokan epäviralliset MM-kisat, joihin Suomea ilmeisesti ei edellisvuosien heikkojen otteiden vuoksi edes kutsuttu mukaan. Huonompi vuosi, huonompi vuosi...
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Myös tänä vuonna varaamattomaksi jäänyt SaiPa-veskari Richard Ullberg varataan luultavasti.

Itse en usko tähän varaukseen ellei Ullberg nouse ihan liigan kärkivahteihin. NHL:ssä katsotaan tänä päivänä niin tarkasti tuota asennepuolta ja pääkoppaa, että hyviä ja lahjakkaitakin pelaajia sivuutetaan todella herkästi. Esimerkkinä vaikkapa tänä vuonna varattu Nick Ebert, joka varattiin koko draftin viimeisenä vaikka taidot olisivat riittäneet jopa ykköskierrokselle asti. NHL:n 29 manageria siis sivutti tämän ja varasivat selvästi heikompia pelaajia, mutta Kings otti riskin viimeisellä varauksella. Ja Ebertin kohdalla epäiltiin vain motivaation puutetta.
 

Osvaldo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mainitaan myös se että tapahtuma järjestetään ensi vuonna New Jerseyssä 28.-29.6.2013 eli ensi vuonna tapahtuma ei ole juhannuksena vaan vasta seuraavana viikonloppuna.
 

anatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thrashers
Siinä on ensimmäisessä viidessä viestissä aika kattavasti draftin pelaajat: Official 2013 NHL Entry Draft Thread - HFBoards

Seth Jones voi nousta koko draftin kovimmaksi, jotkut puhuvat miehestä jo nyt "NHL-ready"-pelaajana.

Kovatasoinen drafti, jossa Suomella voi olla historiallinen ensimmäinen kierros. En pitäisi mahdottomuutena jopa neljää varausta. Aleksander Barkov, Rasmus Ristolainen, Juuso Ikonen ja Ville Husso/Artturi Lehkonen kolkuttelee ihan lähellä. Muita suomalaisia nimiä ovat mm. Janne Juvonen (Pelicans) ja Saku Salminen (Jokerit)
 

Baroun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Per sempre Tito †
En tiedä puhutko ykköskierroksesta, mutta todennäköisesti Ikonen ei mene ekalla kieroksella todella lyhyen vartensa takia helvetin hyvin pitää pelata, että menee toisella kieroksella.
 

Eleanor

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Devils
Samoin Artturi Lehkonen tarvitsee lihaa luidensa päälle. Eliteprospectsista katselin miehen mittoja, eikä 179/69 lupaa liikoja.
 
Samoin Artturi Lehkonen tarvitsee lihaa luidensa päälle. Eliteprospectsista katselin miehen mittoja, eikä 179/69 lupaa liikoja.

Mitä vähemmän painoa, sitä parempi.. tai näin se yleensä menee näissä varauksissa, kun tarkastellaan sitä potentiaalia, mikä esim. Lehkosella voisi olla 10-15kg paivampana.

Barkov voi nappikauden sattuessa olla hyvinkin ykkösvaraus. WJC:hän sen sitten kertoo.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Barkov on kyllä suomalaiseksi todella harvinaislaatuisen kokonaisvaltainen paketti kun on samalla iso ja myös taitava. Vielä kun saa liikettä kehitettyä Rautakorven alaisuudessa, niin saatetaan pitkästä aikaa saada suomalainen top-3 -varaus ellei "Finnish factor" laske sijoitusta niin kuin se teki Teräväisen ja Määtän kohdalla (tämän vuoksi olisi erinomaisen hyvä juttu jos edes jompi kumpi, Vatanen tai Granlund onnistuisi tekemään läpimurron NHL:ssä jo tulevalla kaudella).

Lehkonen saattaisi hyvinkin kasvaa vuoden aikan vielä sellaiset pari kolme senttiä, jolloin koko ei olisi enää ihan niin suuri este menestyksekkään NHL-uran luomiselle. Lehkosen kohdalla tosin on vielä auki miten saa peliaikaa KalPan kivikovassa hyökkäyksessä.
 

VilleSeina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, SaiPa
En jaksa uskoa, että mikään tuollainen "finnish factor" tuohon tulevaan varaukseen Barkovin kohdalla vaikuttaisi jos otteet nuorten maajoukkueessa ovat vakuuttavia. Esimerkiksi Teräväiseltä & Määtältä nuo näytöt uupuivat harmittavasti tyystin mikä varmaan ainakin jossain määrin vaikutti noihin varausnumeroihin.

Muuten en ota kantaa kuinka lähellä ikäluokkansa kärkeä Barkov todellisuudessa on, koska en noin nuoria pelaajia juurikaan tunne. Olisihan tuo top-3 varaus todella mahtava tapaus kuitenkin, toivotaan parasta.
 
Kovatasoinen drafti, jossa Suomella voi olla historiallinen ensimmäinen kierros. En pitäisi mahdottomuutena jopa neljää varausta. Aleksander Barkov, Rasmus Ristolainen, Juuso Ikonen ja Ville Husso/Artturi Lehkonen kolkuttelee ihan lähellä. Muita suomalaisia nimiä ovat mm. Janne Juvonen (Pelicans) ja Saku Salminen (Jokerit)

Ihan hyvä otanta suomalaisten kärkinimistä. Juuso Ikosesta pitää kyllä sanoa, että mielestäni on ikävä kyllä kaukana ykköskierroksen varauksesta. 170-senttisellä varrella ei tulla varatuksi ensimmäisellä kierroksella vaikka kiekolliset taidot olisivat jotain Crosbyn ja Marion väliltä. Ikävä kyllä näin se menee. Vuodessa on tapahduttava kasvua ja toivottavasti tapahtuukin. Muuten Ikonen taitaa lahjoistaan huolimatta jäädä dominoimaan Eurooppaan vaikka parempaankin olisi ainesta.

Vaikka Ikonen jätettäisiin laskuista pois, niin Barkovin ja Ristolaisen päälle on hyvä rakentaa draftia suomalaisittain. Ja kyllä se Lehkonenkin sen tason lupaus on, että jos tässä kohtaa pitäisi sanoa, niin ihan ykköskierroksen kamaa hänkin. Ja vaikka Lehkosen kohdallakin koosta on puhuttu, niin hän on kuitenkin sellaista teuvoteräväinen-tasoa kooltaan ja kiekollisia lahjoja on riittämiin. Toivottavasti kasvaisi vielä kauden aikana joitain senttejä ja muutenkin jatkaisi kehitystään. Barkovin ja Ristolaisen suhteen en epäile, että jäisivät ekan kiekan ulkopuolelle. Husso on myös mielenkiintoinen nimi ja joidenkin mielestä lupaavin maalivahtimme sitten Kari Lehtosen. Lehtonen taitaakin olla edellinen maalivahti, joka on voittanut A-nuorten Suomen mestaruuden noin nuorena. Siis pelaavana maalivahtina kuten Husso tänä vuonna IFK:ssa.

Jos muita suomalaisia pitäisi nostaa, niin seuraisin kyllä edelleen Tapparan Jonatan Tanusin kehitystä suurella mielenkiinnolla. Aiemminhan puhuttiin aina kaksikosta Barkov ja Tanus, mutta sitten viime kauden aikana Barkov nousi esiin ja Tanus jäi vähän varjoon. Lahjoja pojalla kuitenkin on paljon. Hänelläkin toki suomalaisittain kokoa saisi olla enemmänkin. Uskon myös tänä kesänä ilman varausta jääneen TPS:n Mikko Lehtosen saavan varauksen. Hänelläkin on lahjoja vaikka mihin ja luultavasti tulee nousemaan heikon TPS-puolustuksen pelaavaan kuusikkoon ja mahdollisesti isoillekin minuuteille. Pitäkää nimi mielessä. Henri Ikonen oli toinen nyt varaamatta jäänyt pelaaja ja hänellekin ounastelen varausta ensi kesänä, mutta tämä nyt on ehkä liian aikaista.

Nämä ovat sinänsä mielenkiintoisia ajatusleikkejä, että vuodessa tuossa iässä voi tapahtua todella paljon. Ei ole kerta tai kaksi kun ykkösvaraukseksi "tiedetty" on pudonnut aika kauas ihan kärjestä. Pelkästään viime vuosilta muistuu mieleen mm. Angelo Esposito ja nyt pari päivää sitten varattu Mihail Grigorenko. Ja eipä tasan vuosi sitten monikaan veikannut Teräväistä ykköskierroksen varaukseksi. Puhuttiin vain Pokasta ja Määtästä.

Jotain suuntaa ensi kesän draftia ajatellen näyttää kanadan junnuliigojen CHL:n import draft, joka järjestetään ylihuomenna eli keskiviikkona 27.6. Mielenkiintoista seurata lähteekö suomalaisia ja jos niin minkä tasoisia. Viime vuonna Määttä huudettiin koko tilaisuuden ensimmäisenä ja tuo siirtyminen Kanadaan on osoittautumassa Määtän kannalta hyväksi liikkeeksi.
 
Suosikkijoukkue
Canucks
CHL Import draftista noin yleisesti voisi todeta, että siellähän ei sitten mitään BPA periaatetta tunneta, vaan seurat ottavat pelaajia nimenomaan tarpeeseen ja tiedustelevat useimmiten etukäteen pelaajien lähtöhalut ko. seuraan. Jos alustava sopimus saadaan aikaan, niin varaus tehdään. Eli BPA:n sijaan varataan pelaaja, jonka tuleminen omaan seuraan on kaikkein todennäköisintä ja monessa tapauksessa jo etukäteen sovittua.

Hieman on ollut huhua, että Columbus järjestelisi sekä Danskia että Korpisaloa CHL:ään, siinä olisikin mielenkiintoinen kilpailuasetelma heti urien alusta lähtien, vielä jos päätyisivät samaan sarjaan.
 

lätkämies

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Columbus Blue Jackets
Näin kun molareista on ollut puhetta kuinka hyvät mahdollisuudet olisi HPK:n Juuse Saroksella tai Jokereiden Kevin Lankisella tulla draftatuksi? Lankisen pelejä ei pahemmin ole tullut nähtyä paria peliä lukuunottamatta, mutta lahjakas kaveri kyseessä.

Saros taas nousi puskista Kerhon A:n maalille syrjäytti muut ja pelasi ilmiömäiset pleijarit. Puhetta on ollut että mahiksia saada peliaikaa edustuksen treenipeleissä, treenaa jo edustuksen mukana. Kyseessä äärimmäisen venyvä ja nopea liikkeinen molari, joka kuitenkin alle 180cm pitkä. Kokohan voi tuohon varaukseen vaikuttaa mutta jos kehitys samana jatkuu niin vähintään paremman puolen liigamolari tulee kyseeseen, lahjaoja on tähtiin. Kova asennekkin kaverillla pelaamiseen.

Kevin Lankinen Eliteprospects.com - Kevin Lankinen
Juuse Saros Eliteprospects.com - Juuse Saros
 

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
Jotain suuntaa ensi kesän draftia ajatellen näyttää kanadan junnuliigojen CHL:n import draft, joka järjestetään ylihuomenna eli keskiviikkona 27.6.
Ei tuo tosiaan anna minkään laista suuntaa, sillä valintaperusteet ovat täysin toiset kuin NHL:n vastaavassa. Suomalaisista varataan varmasti ainakin Joonas Korpisalo.
 
Ei tuo tosiaan anna minkään laista suuntaa, sillä valintaperusteet ovat täysin toiset kuin NHL:n vastaavassa. Suomalaisista varataan varmasti ainakin Joonas Korpisalo.

Tiedän kyllä tuon. Enkä tarkoittanutkaan asiaa sillä tavalla kuin sinä nähtävästi ymmärsit minun tarkoittaneen. Tarkoitin lähinnä sitä, että CHL draftilla tulee oleman merkitystä ensi kesän NHL draftissa suurilta osin esimerkiksi venäläispelaajien suhteen. Tätä ns. russian factoria vähentää se, että tulevan NHL draftin kuuma venäläisnimi siirtyy edeltäväksi kaudeksi Kanadan junnuliigaan kuten teki esimerkiksi Grigorenko tai Jakupov (jo kaksi kautta aiemmin). Myös suomalaispelaajien osalta tällä tulee olemaan vaikutusta. Voidaan toki vain arvailla paljonko Määtän onnistunut päätös lähteä CHL:ään vaikutti hänen varausnumeroonsa, mutta kuitenkin vaikutusta oli. Sinustako CHL draftilla ei ole mitään merkitystä NHL draftiin? Minusta on, paljonkin.

Suomalaisista ylihuomenna CHL:ään varattavista pelaajista itselläni ei ole hajua, joten sitä en voi kommentoida. Sinnehän varataan vain sellaisia pelaajia, joiden tiedetään melko todennäköisesti CHL:ään suuntaavan ts. asiasta on sovittu jo etukäteen.
 

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
Sinustako CHL draftilla ei ole mitään merkitystä NHL draftiin? Minusta on, paljonkin.
Enpä tullut ajatelleeksi, että tarkoitit tuollaista suunnan antamista. Tosiaan, yksittäisten pelaajien osalta CHL:n import draft on merkittävä tilaisuus, jolla saattaa olla valtava vaikutus tulevaan varausnumeroon.
 

Zous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan Reaves
Seuraavan draftin Suomalaiset aika hyvin täällä on jo sanottukin, joten katsotaan hieman tuota P-Amerikkaa.

Henkilökohtaisesti isoin mielenkiinto kohdistuu Jordan Subbaniin. Taas saadaan luultavasti yksi Subban lisää ja ekalla kierroksella. Seth Jones on ihan kärkinimiä MacKinnonin kanssa.

Quebec Rempartsissa pelaa muutama ihan lupaava kaveri, Anthony Duclair, Adam Erne ja Nick Sörensen. Sörensen aloitti viimekauden ihan lupaavasti, mutta oli loukkaantumisen takia melkein koko kauden sivussa. Mielenkiintoista on kuitenkin seurata mihin kaveri pystyy ensikaudella. Isokokoinen pakki Darnell Nurse ei myöskään ole mikään turha nimi näihin karkeloihin. Laitan hieman lisää myöhemmin.
 

Osvaldo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Lehkosen kohdalla tosin on vielä auki miten saa peliaikaa KalPan kivikovassa hyökkäyksessä.

Eiköhän Kuopiossa ole sen verran Lehkoseen panostettu, että ei häntä Kuopioon ole junnupelejä pelaamaan hankittu. Aivan varmasti saa reilun mahdollisuuden ottaa suurenkin roolin KalPan rosterista.

Muuten tuntuu omasta mielestä hieman huvittavalta, että viikonloppuna varaamattomat Richard Ullberg, Mikko Lehtonen ja Henri Ikonen nostetaan esille kun mietitään ensi vuonna varattavia pelaajia. Toki mahdollista on että jokainen onnistuu ensi kaudella vakuuttamaan jonkun NHL-seuran ja saavat varaukset.
 
En tiedä miten helvetissä joku saa Juuso Ikosen hilattua ykköskierroksen varaukseksi. Gerbe varattiin viimeisillä kierroksilla ja St. Louisia ei varattu ollenkaan (viittaan näillä vertauksilla siis kokoon). Minkä tason kaveri muuten tämä Husso on? Olen nähnyt kaverilta yhden pelin viime kaudella ja taisi päästää siinä viisi maalia. Ilmeisesti sattui huono päivä vaan?
 

dangler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Coyotes, Boedker#89 ja Hotspur
Kyllä sillä ikosella mahdollisuus ekalle rundille on - jassottaa nuorten kisoissa ensin välierissä Jenkit ja finaalissa vielä Kanukit kovilla tehoilla ja yksilösuorituksilla. 1. kierroksen varaus hänen kohdalla on siis vielä kohtalaisen utopiaa, mutta WJC:n näytöt laskevat varmasti varausnumeroa, jos fyysisiä vastustajia vastaan pystyy pelaamaan kovalla tasolla. Ongelma nuorten kisoissa Ikosen kannalta on kuitenkin se, että kisat pelataan Venäjällä ja vielä isossa kaukalossa. Pienessä kaukalossa ja P-Amerikan maaperällä dominointi olisi ehdottomasti enemmän Ikosen hyödyksi. Nyt ikonen ei käytännössä pysty antamaan näyttöjä, kuinka hänen pelityylinsä ja koko soveltuu NHL:ään. Varauksenkin uskon lopulta löytyvän sadan heikommalta puolen, tässä tapauksessa.
 
On kyllä jotenkin ãrsyttävää, kun Suomesta tulee tollainen talentti mitä Juusi Ikonen on, mutta koon takia ei välttämättä tulee koskaan pelaamaan peliäkään NHL:ssä. Lahjakkuus on kuitenkin samaa luokkaa kuin Barkovilla ja Granlundilla. Muutenkin tämän draftin pelaajista odotan suuria Barkovin ja Ristolaisen lisäksi Ville Hussosta. Kuten toisessa ketjussa sanoin rupeaa jopa Suomelta loppumaan talentit maalin suulta, mutta tässä voi olla pelastaja siihen. Ruotsistakin tulee nykyään jo kovempia talentteja maalin suulle kuin Suomesta (esim. Lehner ja Markström)
 

Zous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan Reaves
Veskat:

P-Amerikka (WHL)

Eric Comrie (Tri City Americans)
Brendan Burke (Portland Winterhawks)
Spencer Tremblay (Moose Jaw Warriors)
Jackson Whistle (Vancouver Giants)
Austin Lotz (Everett Silvertips)
Tristan Jarry (Edmonton Oil Kings)

P-Amerikka (QMJHL)

Zach Fucale (Halifax Mooseheads)
Philippe Cadorette (Baie Comeau Drakkar)
Domenic Graham (Drummondville Voltigeurs)

P-Amerikka (OHL)

Spencer Martin (Mississauga)
Alex Fotinos (Barrie)
Jordan DeKort (Windsor)

P-Amerikka (USHL)

Hunter Miska (USA)
Curtis Frye (USA)
Eamon McAdam (Waterloo)
Sean Romeo (Youngstown)

P-Amerikka (Muut)

Anthony Brodeur (Shattuck St. Mary's)

Siitä listasta löytyy mm. Sean Burken ja Martin Brodeurin pojat. Muuten pyrin lisäämään listaan kaikki mielenkiintoisimmat seurattavat. Tuota ylläolevaa linkkiä hfboardsille käytin jonkun verran apuna ja siitähän ne hyvin näkee, mutta ajattelin kuitenkin lisätä veskat myös tähän jatkoajan ketjuun. Vaikea tässä vaiheessa veskoita arvioida, koska jotkut ottavat isoja harppauksia kaudessa ja jotkut taas pelaavat aika heikon kauden ennen draftia.

Eurooppa

Ville Husso (HIFK)
Kevin Lankinen (Jokerit)
Juuse Saros (HPK)
Janne Juvonen (Pelicans)
Marcus Högberg (Linköping)
Richard Mutze (Djurgården)
William Silfwerfeldt Öhman (MODO)
Ebbe Siönäs (AIK)
Rene Svoboda (HC Vitkovice)

Euroopassa Suomalaiset taas aivan kärkeä. Hussoa, Lankista ja Juvosta voi kyllä pitää melkeinpä varmana varauksena.

CHL Draft

Patrick Klein
Marvin Cupper
George Sorensen
Ivan Nalimov

Lisäsin tuohon muutaman kaverin, joka aika pienellä todennäköisyydellä saisi varauksen nytten CHL:llään ja sitä kautta nostaisi osakkeitaan. Cupper varsinkin mielestäni mahdollinen, koska Saksalais veskoja on siellä viimeaikoina jonkun verran pelannut ja ihan kelpo menestyksellä. Sörensen tuskin saa, mutta halusin laittaa hänet yllätyskortiksi listaan.
 

BLEGI

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bleg, DRW, Man United ja Tommi Huhtala
Omalta osalta suurin mielenkiinto on Ikosen ja Barkovin seuraamisessa.

Barkov pelasi hienon kauden ja hoiti oman ruutunsa mallikkaasti. Tällä hetkellä näyttää selkeältä top-5 varaukselta ja mielenkiintoista seurata minkälaisen kauden Barkov pelaa, jos hän pysyy koko kauden terveenä. Voi olla tulevalla kaudella yksi johtavista pelaajista sm-liigassa.

Tietysti toinen mielenkiinnon kohde löytyy Bluesista ja Juuso Ikosesta. Ikonen vakuutti ainakin minut heti, kun hänet nostettiin Bluesin kokoonpanoon. Alustavasti Ilosen piti ottaa vain tuntumaa aikuisten peleihin, mutta lopulta Ikonen pelasi runkosarjassa 20 peliä 0,5p/peli keskiarvolla. Playoffeissa Ikonen pelasi hienosti iskien tehot 2+4 ja ja +/- tilaston näyttäessä lukemaa +7.

Ainoa este Ikosen 1.kierroksen varaukselle on tuo pituus, mutta tuon ikäisenä pituutta voi tulla vielä lisää yllättävänkin äkkiä. Uskon Ikosen menevän 1.kierroksella, sillä sen verran taitavasta yksilöstä on kuitenkin kyse.

Uskon, että Barkovin lisäksi erittäin korkealla numerolla tullaan varaamaan täällä paljon hehkutettu Ristolainen. Hieno nuori puolustaja kyseessä. Hienoa olisi, jos molemmat varattaisiin ensimmäisen 10 joukossa.
 
Viimeksi muokattu:

Quethas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
Ikosen kokoisten eurooppalaispelaajien kohdalla ylipäätäänsä koko varaaminen on tosi harvinaista. Siitä taitaa olla jo melko pitkä aika, kun alle 175-senttistä suomalaista hyökkääjää on varattu NHL:ään. Toisin sanoen noin pienen koon vastakohdaksi täytyy olla aivan uskomattomat taidot ja pitää olla loistava luistelija. Ikosella on eittämättä kykyjä olla säännön vahvistava poikkeus, mutta kärkikierrosten varaus vaatisi melkoista kasvupyrähdystä.

168-senttisestä Rocco Grimaldista toki puhuttiin vuonna 2011 mahdollisena ensimmäisen kierroksen varauksena. Tosin hänkin putosi lopulta toiselle kierrokselle. Lisäksi hänen kohdallaan puhutaan kuitenkin jo pienessä kaukalossa pelannesta pohjoisamerikkalaisesta kiekkoilijasta, joka oli tehnyt jo kahtena vuotena hurjat tehot USA:n alle 18-vuotiaiden joukkueessa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös