NHL Entry Draft 2012

  • 310 268
  • 544

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Toivottavasti Starsiin.

Flameseissa urat kuolee, Sabresit on oksettava jengi ja Caps kova kilpailija omassa konferenssissa ja ehkä jopa kohta divisioonassakin.

Sais tippua kahenkympin 'huonommalle' puolelle, kelpais mun Flaijerssiin.

Sinällään olisi hassua, jos saataisiin jälleen suomalainen draftista, mutta en ehkä suosittele näitä puolustajia enään tänne Sabresiin, kun niitä alkaa olemaan jo farmissakin monta potentiaalista, vaikka eihän se Määttä tosin vielä olisi tulossakaan.

Cody Ceciä on myös arvioitu tuohon samoille kulmille Määtän kanssa ja on puolustaja. Tällä hetkellä Ceci osuisi Sabresin kohdalle, mutta saapi nähdä.

Sabres on aliarvostettu joukkue, enkä tajua mitä oksettavaa siinä on..
 

CptCannon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, AC Oulu
Sabres on aliarvostettu joukkue, enkä tajua mitä oksettavaa siinä on..

Aika hyvin pääsee jo alkuun kolmella nimellä: Barnaby, Kaleta, Ruff.

Barnaby joka vain teki pelkkiä koiruuksia kentällä ilman mitään muuta, Kaleta kuin hänen manttelinperijänsä jatkaen hänen pelleilyjään tosin kivana lisänä tämä kaikki pakettiauton tuulilasin kokoisen visirin takaa ja vain äärimmäisen harvoin vastaten 'kutsuihin'. Kirsikkana kakun päällä itse Lindy Ruff joka kannustaa pelaajansa edellämainitun kaksikon harrastamiin suorituksiin ja setä vieläpä saa jatkaa vuodesta toiseen (jo kolmastoista vai neljästoista kausi putkeen?) vastuuvalmentajan tontilla. Kummasti kaikki farmista nostetut janarit osaa tämän neitimäisen sukeltelun yhdistettynä mailalla sukukalleuksille tökkimisiin ja muihin sikailuihin.


EN TAJUA MITÄ OKSETTAVAA SIINÄ ON..
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Aika hyvin pääsee jo alkuun kolmella nimellä: Barnaby, Kaleta, Ruff.

Barnabyhän oli ihan helvetin viihdyttävä pelaaja! Kaleta manttelinperijänä, ei nyt ihan kuitenkaan mutta pidän tästäkin pelaajasta. Ruff on oksettavan näköinen, mutta osaa se kuitenkin valmentaa. Ainoa oksettavuus Sabresissa Ruffin ulkomuodon lisäksi on oikeastaan tuo logon vaihtaminen, olisivat saatana pysyneet siinä hienoimmassa eli tässä! Tuota tunnusta nutussaan kantaneisiin pelaajiin on kitetynyt monia hienoja muistoja, Hasek, Barnaby, Satan, Woolley, Peca, Holzinger, Sanderson, Biron... Maailman siistein jengi peliasuiltaan ja pelaajiltaan. Nykyään sitten ei enää, kun mukana on kaikenmaailman isopää-Regehreitä ja Teppokin on jo lopettanut. Saapa nähdä jos joku päivä Armian ansiosta Buffalon meno alkaisi taas kiinnostaa niinkuin vuosituhannen alussa.
 

RexHex

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Näillä asioilla vaan ei ole mitään tekemistä siirrekirjainnuksen kanssa, vaan ovat historiallinen tapa kirjoittaa (itse kuitenkin käytän edelleen Lontoota, Pariisia, Moskovaa jne. - tämä toimisi verrokkiasiana Charles/Kaarle-kysymykseen) joitain lähinnä monarkkiperheiden nimiä.

Kyrillisille nimille on yksi ja ainoa oikea tapa kirjoittaa yksiselitteisesti oikein - kyrilliset kirjaimet. Muutoin suomeksi käytetään suomenkielistä siirrekirjainnusta, ruotsiksi ruotsinkielistä, englanniksi englanninkielistä jne. Ei ole kyse siitä, mitä kukin "kannattaa" tai "ei kannata".

Humala tila vaatii huutamaan hoosiannaa tähän. Eli tranlitterointi: kun kyse on vaikka kyrilisistä merkistöstä niin mennään niillä. Se että kieliopillisesti on oikein on kääntää jokin nimi Sjomin vs Semin tai Fedorov onkin translittoroituna Fjodorov kuullostaa omasta mielestä typerältä.

Ymmärrän kyllä että Tukholma on Tukholma eikä Stockholm suomeki, mutta edelleen pitkässä juoksussa toivoisin, että nimet alkavat vakiiintumaan suomen kilessä ns. kansainvälisiin nimiin, eikä pahoiteta mieltä sitä, etta nimi on nyt käännetty.

(edit: jotain kirotusvirheitä ja poistettu, jotain mistä en itsekään saanut kiinni. Annetaan loppuosan olla kun kerta viestiä on myöhemmin jo lainattu)
 
Viimeksi muokattu:

Noma

Jäsen
Humala tila vaatii huutamaan hoosiannaa tähän. Eli tranlitterointi: kun kyse on vaikka kyrilisistä merkistöstä niin mennään niillä, suomessa on matansa. Se että kieliopillsesti on oikein on kääntää jokin nimi Sjomin vs Semin tai Fedorov onkin translittoroituna Fjodorov kuullostaa omasta mielestä typerältä.

Semin- ja Fedorov-nimethän johtuvat ihan vain siitä, että seurojen edustajat eivät ole osanneet lukea kyrillisiä nimiä aikoinaan oikein. Jos katsot KHL-lähetyksiä tai luet sieltä rostereita, niin löydät sieltä nimet Dmitry Syomin ja Sergei Fyodorov, joista siis ensimmäisellä on sama nimi kuin Aleksandrilla kun jälkimmäinen on se kaikille tuttu Fedorov. Jos ne nimet olisi alunperinkin translitteroitu englanniksikin oikein, niin tämä ongelma olisi huomattavasti pienempi.

Sama venäjän kielen jo-kirjain esiintyy muuten myös Semjon Varlamovin etunimessä. Se on jostain syystä translitteroitu kuitenkin Semyoniksi, eikä muotoon Semen. Kumma juttu.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Sama venäjän kielen jo-kirjain esiintyy muuten myös Semjon Varlamovin etunimessä. Se on jostain syystä translitteroitu kuitenkin Semyoniksi, eikä muotoon Semen. Kumma juttu.

Aluksi tuo oli Semen, kunnes pelaaja itse puuttui tuohon.
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Määttä on kyllä pelaamassa mainiota playoff-kevättä Londonin nutussa. Viime yönä Määttä nousi O:n playoffien syöttöpörssin toiselle sijalle yhdellätoista syötöllään. Koko tehot ovat 1+11, +4 kymmenessä pelissä, mikä oikeuttaa pistepörssin 12. sijalle, parhaana tulokkaana ja London Knightsin sisäisen pörssin jaetulle kärkisijalle. London meni jatkoon, joten Määtän pelit jatkuvat. Toivotaan että kaveri änkeää itsensä top kymppiin draftissa.
 

TaoTao

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
ISS on julkaissut huhtikuun top 30 listauksensa. Listan näkee kokonaisuudessaan tästä linkistä: Hockey's Future.

Yakupov kärjessä, Forsberg toinen. Teräväinen tulee sijalla 8, Määttä numerolla 13. Mielenkiintoisesti Galchenyuk on Määtän takana sijalla 14.

Erikseen on nousijoiden listalla mainittu myös Bluesin Niklas Nikkinen, joka ISS:n mukaan pitäisi olla nyt kaikkien joukkueiden listoilla.
 

TaoTao

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Noilla sijoilla 15-30 Määttä on ollut kaikissa rankingeissa kauden mittaan ja siinä tullee pysymään loppuun asti.

Craig Button näkee asian erilailla, eikä rankkaa Määttää kahdelle ensimmäiselle kierrokselle. Noh, luultavasti käynyt unohdus vain, noin pihalla ei kait voi olla. Vai voiko?

Tässä Craig's list 16.4.

Kolmen kärki: Yakupov, Dumba, Forsberg.

Galchenyuk nro 5, Teräväinen 7, Grigorenko pullahtanut sijalle 14.

Mikko Vainonen 34, Esa Lindell 43 ja Ville Pokka 45.
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Ihan vain ihmettelen, miten voi kahden eri analyytikon näkemykset vaihdella noin paljon? ISS on rankannut Grigorenkon koko kauden ajan top-3:meen, mutta Buttonin listalla hän ei taida olla koskaan ollut niin korkealla. Lisäksi Button arvostaa näköjään Galchenyukia, mutta hän näyttää putoavan alemmaksi ja alemmaksi muissa listauksissa, miten pitkään on sivussa. Samoin Ryan Murray on ollut top-5 sijoilla ISS:n listoilla koko kauden ajan, mutta Buttonin listalla vasta 12:sta. Molemmat taitavat kuitenkin olla yhtä mieltä Yakupovista ja Teräväisestä.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Craig Button näkee asian erilailla, eikä rankkaa Määttää kahdelle ensimmäiselle kierrokselle. Noh, luultavasti käynyt unohdus vain, noin pihalla ei kait voi olla. Vai voiko?

Epäilen, että on noin pihalla. Kokoajan rankannut jonnekin 50 sakkiin Määttää, eli Määttä on kussut Buttonin muroihin, pannut sen vaimoa tai sitten vienyt pelipaikan joltain omalta lemppari pelaajalta, ehkä jopa tehnyt nämä kaikki. Kyllähän Buttonilla on ihan hyvääkin noissa listoissa, mutta tuo joidenkin pelaajien totaalinen inhoaminen paistaa järkyttävästi läpi.

Määttä on tämän draftin top 2-4 pakki, sano kuka mitä tahansa. Tällä hetkellä johtaa pleijareiden pakki sekä tulokas pörssiä ja Määtän parhaat puolet on puolustamisessa sekä pelinluvussa, eli sellasta Teppo Nummismaisuutta, mutta ehkä vähän paremmalla agressiivisuudella. Sen lisäksi Määtän syntymäpäivät (kuten myös Teräväisen) ovat niin, että muutama viikko myöhemmin ja olisi vasta seuraavassa draftissa varattavissa. Ensimmäinen kausi jenkkilässä ja nyt jo tällaista jälkeä, huikea jannu!
 

mchi

Jäsen
Jep, Button on tunnetusti aina melko omaperäinen listaustensa kanssa. Käsittääkseni tuo rankkaus on enemmänkin siitä, mitä hän uskoo pelaajista kehittyvän, kun siitä ketkä vaikuttavat tällä hetkellä parhailta. Joitain outoja ratkaisujahan siellä silti on.

Määttän puuttuminen ei varmastikaan ole unohdus, 40 huonommalla puolella on ollut koko kauden. Teräväisen nousun Button tosin taisi osata haistaa jo syksyllä, joten ei se aina ihan kujalla ole. Buttonhan on koko ajan toitottanut kuinka Galchenyuk ja Forsberg ovat paljon Grigorenkoa parempia, eikä ole tämän potentiaalista ollut useimpien listauksien kanssa samaa mieltä, joten sinällään tuo alhainen sijoitus ei ole yllätys. Myös Dumbaa kohtaan hänellä on tainnut olla koko kauden kova man crush.

Toisaalta kyllä varmaan ihan "oikeiden" NHL-scouttienkin listauksessa on huomattavan paljon vaihtelua, ja jos nuo eri toimistojen listaukset ovat yleensä usean scoutin mielipiteiden pohjalta koottuja, niin totta kai niissä on vähemmän "yllätyksiä", kun niissä näkyy pelaajien keskiarvoinen sijoitus paremmin. Niistä saa siis ehkä paremmin ennakoitua oikeaa draftijärjestystä, mutta eiköhän niitä yllätysvarauksia (siis näin fanin näkökulmasta) silti aina jonkin verran tule.
 

Touho

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Suomi, Minnesota
Olli Määtän kaudesta video. Hyvältä näyttää ja erityisesti kaverin rohkeat nousut hyökkäyksen tueksi tekivät suuren vaikutuksen.

Ehkäpä Määtältä löytyy myös potentiaalia olla tehokas myös hyökkäyspäädyssä niin kuin playoffsit London Knightsissa ovat osoittaneet.
 
Historiallinen varaustilaisuus pitkään aikaan tulossa, kun mahdollisuudet on, että kaksi suomalaista menee top 10:ssä. Teräväinen voi mennä jo neljäntenä ja Määttä 9-10.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Näin pudotuspelien ekan kierroksen päätyttyä voi todeta, että 15. varausvuoro on varmasti Ottawa Senatorsilla, sillä se keräsi pudotuspelijoukkueista vähiten pisteitä ja on pudonnut jo mestaruustaistosta. Vancouver Canucks varaa sijalla 26, sillä sen jälkeen tulevat vuoroon vain hävinneet konferenssifinalistit, hävinnyt Stanley Cup -finalisti ja Stanley Cupin voittaja.

Eli tässä tämänhetkinen järjestys, kauppojahan voi vielä tulla ja varsin todennäköisesti tuleekin.

1. EDM
2. CBJ
3. MTL
4. NYI
5. TOR
6. ANA
7. MIN
8. CAR
9. WPG
10. TB
11. WSH (Coloradolta Varlamov-kaupassa)
12. BUF
13. DAL
14. CGY
15. OTT
.
26. VAN
.

Vielä jakamatta olevista vuoroista Detroitin varaus on Tampa Baylla (Quincey) ja Nashvillen vuoro Buffalolla (Gaustad). Lisäksi Devils luopuu yhdestä ykkösvarauksesta vuosien 2012-14 välillä oman päätöksen mukaan (viime vuosi oli jo mahdollinen luopumiseen, mutta ymmärrettävästi eivät sitä tehneet heikon kauden ja voitetun arvonnan jälkeen)
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Hockey Prospectus | Top 100 NHL Draft Prospects: Full List, 1-100

Tuoreimmassa Hockey Prospectuksen rankingissa Teukka on sijalla 5. Tosin lista ei ainakaan minun silmiini ihan kaikkein uskottavimmalta vaikuta... Määttä sijalla 21. ja Pokka 29. Voisi kuvitella, että Määtän hurja playoff-kevät saattaisi siivittää hänet uuteen nousuun ensimmäisen kierroksen ensimmäiselle puolikkaalle, minne hänet yleisesti sijoitettiin kauden alussa.
 
Hockey Prospectus | Top 100 NHL Draft Prospects: Full List, 1-100

Tuoreimmassa Hockey Prospectuksen rankingissa Teukka on sijalla 5. Tosin lista ei ainakaan minun silmiini ihan kaikkein uskottavimmalta vaikuta... Määttä sijalla 21. ja Pokka 29. Voisi kuvitella, että Määtän hurja playoff-kevät saattaisi siivittää hänet uuteen nousuun ensimmäisen kierroksen ensimmäiselle puolikkaalle, minne hänet yleisesti sijoitettiin kauden alussa.
Hockey Prospectuksen listauksessa Euroopan sarjoille annetaan aina paljon painoarvoa. Luulenpa, että Määttä menee aiemmin ja Teräväinen myöhemmin.
 

Sambody

Jäsen

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
Tosin lista ei ainakaan minun silmiini ihan kaikkein uskottavimmalta vaikuta...
Kannattanee lukea tämä artikkeli, jossa Corey Pronman selittää listansa muodostamisperusteluja. Ei tuon ole tarkoituskaan olla arvio siitä, missä kohtaa NHL-seurat pelaajat varaisivat, vaan yhden henkilön henkilökohtainen näkemys, joka perustuu monesta lähteestä kerättyyn informaatioon.
 

Quethas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
NHL Combineen kutsuttavien pelaajien lista on nyt myös julkaistu. 105 pelaajaa on kutsuttu testi- ja haastattelumaratoniin ja joukossa on mukavasti myös suomalaisia.

Suomalaisista kutsun saivat:
Joonas Korpisalo, Jokerit
Esa Lindell, Jokerit
Olli Määttä, London Knights
Ville Pokka, Kärpät
Teuvo Teräväinen, Jokerit
Mikko Vainonen, HIFK

Tässä on NHL:n sivuilta löytyvä lista, jossa on kaikki mukaan kutsutut.
 

Turisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Naisten lentopallomaajoukkue
Jaahas, testeissä siis mukana suomalaisia lupaavia prospekteja.

Huomiona pelaajien koko, kaikki pakit yli 188 cm ja TT:kin on jo 180 cm hujakoilla - taitaa Korpisalokin hätyyttää lähes 190 cm rajaa.

Tsemiä testeihin - puhutaan sit hyvää engelskaa siel.....!
 

dangler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Coyotes, Boedker#89 ja Hotspur
Huomiona pelaajien koko, kaikki pakit yli 188 cm!

Tietojen mukaan Pokka ainakin on "vain" 182 cm. Siltikin on loistavaa, että suomalaiset lahjakkaat pakit ovat järjestään 15 cm pitempiä kuin vastaavat edelliset.. Ei siitä koosta ainakaan haittaa ole!
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Jaahas, testeissä siis mukana suomalaisia lupaavia prospekteja.

Huomiona pelaajien koko, kaikki pakit yli 188 cm ja TT:kin on jo 180 cm hujakoilla - taitaa Korpisalokin hätyyttää lähes 190 cm rajaa.

Tsemiä testeihin - puhutaan sit hyvää engelskaa siel.....!

Todellakin ja pelaajat ovat vasta 17-18 vuotiaita. Eli 2-3 vuotta on aikaa tulla pituutta vielä lisää ja helposti se voi olla mitä vaan 1cm-7cm, eli aika järkäleitä ovat.

Silti tärkeintä tässä on se, että jätkät oikeasti ovat kiekollisesti, peliälyllisesti, sijoittuminen ja luistelunkin mukaan ihan eriluokkaa lupauksina kuin varmaan koskaan meidän maassa. Jokaisesta nyt combineen osallistuvista puolustajista on enää pieni matka liigaan-liigan huipulle jne. Eli pienillä hyppäyksillä meillä on tästä ikäluokasta seuraavaksi 20 vuodeksi puolustajaosasto maajoukkueeseen - osa NHL:ään, osa KHL:ään ja tietysti jollain saatta kehitys pysähtyä. Mutta jos nyt vielä Ristolainen mukaan otettuna ajatellaan, että saataisiin näistä yksikin huippupakki NHL:ään (tasoa stara) ja 2-4 peruspakkia, niin onhan silloin tilanne se, että meillä on yhtä vahva, mutta isompi maajoukkuepuolustus kuin koskaan on ollut. Siihen vielä Vatanen ja joku latebloomer, niin ei tarvitse enää olla huolissaan puolustajien puutteesta.

-90 luvun osasto Timonen, Niinimaa, Berg, Karalahti, Salo, Lydman jne.
-2010++ osasto Vatanen, Määttä, Ristolainen, Vainonen, Joonas Järvinen, Lindell, Tikkinen, Lehtonen, (Atte Mäkinen+muut nuoremmat sekä late bloomerit)

Samoin, hyökkäysosatolle tarvitsemme yhden kirkkaan tähden tasoa Kurri & Selänne, sen enempää ei meillä aikaisemminkaan ole ollut, siinä sivussa sitten Koivu, Lehtinen, Peltonen, Jokinen, Kapanen yms. olivat kantavia voimia 90-luvulla. Silti ihan NHL kovinta kärkeä hyökkäyksessä meillä on aina käytännössä ollut se tasan 1 jantteri (joka tekee pisteitä 1ppg, eli Kurri-Selänne). Mikke, Teuvo, Barkov, Lehkonen yms. joku muu? Noista yksi 1ppg jätkä NHL:ään ja sama homma tulevaisuuden maajoukkueessa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös