Hei!
Tein pienen tilaston vuosina 01-08 pidetyistä drafteista, jonka pistän liitteeksi. Karsin jokaisen vuoden 15 ensimmäistä varausta pois, jotta tilastoon ei vaikuttaisi niin merkittävästi se seikka, että runkosarjassa pitkään huonosti pärjänneet saavat draftissa kohtuuttomasti etua. Karsin varatuista pelaajista ne, jotka eivät pelanneet tarpeeksi NHL:n runkosarjassa pelejä 26.12.11. mennessä. Raja 01 ja 02 varatuille pelaajille oli 200 peliä, 03 varatuille 150 peliä, 04-07 100 peliä ja 08 varatuille 50 peliä. Nämä ottelurajat ovat melko mielivaltaisia, mutta niiden oli tarkoitus kuitenkin karsia pois tilastosta muutaman ottelun ihmeet ja farmin sekä NHL:n välillä ahkeraan reissaavat pelimiehet. Tämä tilastointi tapa ei tietenkään ole reilu kaikissa tapauksissa, esim. moni 2. maalivahdiksi juuttunut (kuten Tuukka Rask) ei ole yltänyt tarvittavaan ottelumäärään, vaikka on tunnustettu talentti. Tilaston on kuitenkin tarkoitus olla viitteellinen, ei absoluuttinen totuus. Joku muu voi tehdä oman listauksensa omilla kriteereillään. Varattujen pelaajien ei myöskään tarvitse pelata edelleen joukkueessa, joka heidät varasi. GM:n pelaajakauppataidoista lista ei juuri mitään kerro.
Vertailun voitti Buffalo, selvästi huonoimmat olivat Carolina, Atlanta (Winnipeg) ja Tampa Bay. Joukkueet olivat asetetuilla kriteereillä tasaisia, toiseksi tullut Chicago saalisti 12 pelaajaa, kun 20:ksi tullut Washington 8.
ps. Tim Brent oli varattu Anaheimin toimesta kahteen kertaan. Laskin Anaheimin lukeman ensimmäisestä varauksesta lähtien, jolloin Tim Brent ei saavuta tarvittavaa ottelumäärää. Muilla joukkueilla en huomannut kaksoisvarauksia, mutta jos niitä oli, vääristävät ne tilastoa. Virheitä on todennäköisesti mukana.