NHL Entry Draft 2010

  • 196 413
  • 430

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mutta pakkohan tässä on virheensä myöntää ja menenkin tästä potkimaan itseäni.

Arvostettavaa suora selkäisyyttä, siitä propsit. Pulkkinen on ilmeisesti sitten kuitenkin jäämässä vielä Suomeen ensi kaudeksi, joten pääsemme näkemään mimmoista jälkeä poika tekee kun saa koko kauden näyttää osaamistaan.
 

Anssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Erik Karlsson, Pep Guardiola
Pulkkinen on ilmeisesti sitten kuitenkin jäämässä vielä Suomeen ensi kaudeksi, joten pääsemme näkemään mimmoista jälkeä poika tekee kun saa koko kauden näyttää osaamistaan.

Kyllä, ja toivon oikeasti, että Pulkkinen tekee granlundmaisen läpimurron. Suomella ei ole ainakaan liikaa nuoria tähtiä.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Noista siivelläratsastajista kun puhutaan, niin tässä ainakin yhden sellaisen tilastot. Toki oli pari vuotta silloista ketjukaveriaan vanhempi, ei sitten tehnyt sopimusta alunperin varanneen seuran kanssa ja varattiin sitten uudestaan - aika paljon korkeammalla. Ura ei kyllä sitten kovin hyvin auennut.

Linkki vie hockeydb.comin pelaajaprofiiliin.
 

Schadowan

Jäsen
Kyllä, nyt alkaa näyttää siltä ykköskierroksen varaukselta miltä puhuttiinkiin. Sen verran hyvin koko kenttä dominoi kisoja. Jotenkin oli myös mennyt täysin ohi nuo kieltämättä erinomaiset A-junnujen tehot. Silti Pulkkinen kaipaisi vielä jotain, en tiedä mitä, että vakuutaisi minut vielä enemmän. Mutta pakkohan tässä on virheensä myöntää ja menenkin tästä potkimaan itseäni.

Ehkä kaipaisin Pulkkiselta vielä näyttöjä SM-liigasta, mutta se ei ole ollut miehestä itsestään kiinni. Donskoihan on liigassa jo kohtuullisen hyvin pelannut.

Ei ehkä ykköskierrokselle kuitenkaan, mutta kakkoskierros voisi hyvinkin olla mahdollista. Pronssiottelussa nähty avausmaali nimittäin saa monet scoutit kusemaan hunajaa. Ja kun tuollaisia maaleja on nähty Teemulta jo c-junnuista asti, hän kyllä tietää mitä tekee. Tuo lämäri on vain yksinkertaisesti niin hemmetin kova, että se menee ilman maskiakin. Vielä kun Pulkkinen saa voimaa kroppaansa niin voi tulla hurjaa jälkeä. Tuo poikkeuksellinen laukaisutaito saattaa houkutella yllättävän monia joukkueita tulevassa draftissa.

Hyökkäyspäässä Teemu on kiekollisena muutenkin alati vaarallinen:
Hyvät kiekolliset taidot, hyvä 1vs1 tilanteissa, uskaltaa haastaa.

Tasapainoinen luisteluasento (hieman kurrimaisesti kyyryssä), josta saa nopeasti vedon/syötön aikaiseksi, vaikea puolustettava.

Hyvä pelinrakentaja, pystyy nopeasti antamaan tarkkoja syöttöjä pienessä tilassa. Selännemäinen syöttelijä, ei niin näyttävä, mutta jakaa jatkuvasti hyviä passeja.

Paras lyöntilaukaus mitä on Suomen junnukiekossa nähty sitten..Selänteen? Paha sanoa, koska en Selännettä koskaan nähnyt junnuna. Ainoa miinus laukauksessa on se, että se vaatii ehkä liikaa virittelyä toisin kun taas Selänteellä veto lähtee nopeasti ja tarkasti. Mutta muuten laukaus lähtee loistavasti suoraan syötöstä/luistelusta..mistä vaan.

Loistava yv-pelaaja.

Parannettavaa:
5vs5 peli.

Puolustuspeli. Tämä on suurin ongelma. Ei hän tule koskaan olemaan mikään jerelehtinen, mutta asenteen on pakko parantua oman pään pelaamisessa. A-junnuissa surffaili koko kauden.

Välillä pitää liikaa kiekkoa, useimmiten nuo hautomiset johtavat kiekonmenetyksiin.

Asenneongelma? No, nämä on näitä huhuja. Omasta mielestäni ei ole mitään suurempaa probleemaa. Olisiko vanhemmilla jotain osaa sitten näissä konflikteissa Jokereiden kanssa.

Luistelu/tasapaino/voima.. Voimaa saatava rutkasti lisää jalkoihin, mutta sehän on helppoa. Pulkkinen on tällä hetkellä samanlainen kaatuilija kuin Granlund. Nopeutta tulisi saada lisää, koska Pulkkinen ei ole mikään raketti. Tuon kokoiselle pelaajalle nopeus on elintärkeää.

Turhan pitkä loukkaantumishistoria 18-vuotiaalle pelaajalle. Varmasti vaikuttaa varausnumeroon.

Kokemuksen ja iän myötä moni asia kuitenkin korjaantuu.

Miellyttävää on huomata Pulkkisessa se, kuinka hän rakastaa maalintekoa. Vähän niinkuin Ovechkin, jos katsoo noita tuuletuksia. Mutta niin se pitääkin olla. Mielestäni Pulkkisella on edelleen potentiaalia parempiin pistesaldoihin kuin Granlundilla. Mutta kyllä Granlund on ehdottomasti kokonaisvaltaisempi pelaaja tällä hetkellä, ja tulee varmasti olemaan jatkossakin.

Kyllähän Pulkkinen on sellainen klassinen boom/bust-pelaaja. Potentiaalia on jopa sinne NHL:n 1-2 ketjuihin. Saattaisi olla ensimmäinen suomalainen hyökkääjä joka sijoitettaisiin siniviivalle yv-pelissä juuri tuon laukauksen takia, niinkuin esim. Ovechkin/Kovalchuk/Malkin/Lecavalier jne.. Mutta kysymysmerkkejä on monta. Ehkä liikaakin. Varsinkin nuo loukkaantumiset tekevät hänestä riskivalinnan, lisäksi olemattomat puolustustaidot (vai asenne?), vain "hyvä" luistelutaito ja pieni koko eivät ainakaan paranna Teemun mahdollisuuksia tulevassa draftissa.

Veikkaan kuitenkin, että 2. kierroksen puolivälissä Teemu varataan.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Erinomaista analysointia Schadowmanilta.

Itse uskon kokoajan enemmän ja enemmän, että Pulkkinen saattaisi mennä 1. kierroksella. Hän oli kauden alussa ja aikaisemmin ylirankattu, mutta nyt mielestäni alirankattu. On hyvin mahdollista, että on joitain joukkueita, joilla Pulkkinen on korkealla listoilla huolimatta "yksipuoleisuudesta". Pulkkisen laukaus ja maalintekotaito on "elite" tasoa ja vastaavaa pelaajaa ei ole montaa koko ikäluokassa. Tämä voi hyvinkin olla syy, miksi jotkut joukkueet haluaa jopa nousta ykköskierroksen loppupuolelle pelkästään ottamaan Pulkkisen. Eli kuten jo aikaisemmin sanoin, odottelen Pulkkisen varausta numerosta 20 eteenpäin aina 2 kierroksen puoleen väliin ja mielestäni tuossa välissä on Pulkkisen oikea varauspaikka.

Edit:

Sen verran haluaisin vielä kommentoida U18-kisoja ja sitä seuraavatko scoutit kisoja vai ei. Täälläkin moni kertoi, että kisat ei kiinnosta scoutteja kovinkaan paljon ja ennemmin seuraavat CHL finaaleja ja U20-kisoja. Tämä ei kuitenkaan ole totuus eikä pidä paikkaansa. U18-kisat on todella seuratut kisat, jotka vaikuttavat osaltaan pelaajien varaustilanteeseen. Samaa mieltä kanssani on myös TSN, mutta omat tietoni eivät perustu TSN:ään ollenkaan.

Linkki vie TSN:n sivuille kolumniin: http://www.tsn.ca/draftcentre/story/?id=318914

Tässä ote samaisesta kolumnista: "The U18 World Championships is the heaviest scouted event of the year and although perception is that Canada should always be on top of international play, this is one tournament that has always yielded an inconsistent result."
 
Viimeksi muokattu:

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
Sen verran haluaisin vielä kommentoida U18-kisoja ja sitä seuraavatko scoutit kisoja vai ei. Täälläkin moni kertoi, että kisat ei kiinnosta scoutteja kovinkaan paljon ja ennemmin seuraavat CHL finaaleja ja U20-kisoja. Tämä ei kuitenkaan ole totuus eikä pidä paikkaansa. U18-kisat on todella seuratut kisat, jotka vaikuttavat osaltaan pelaajien varaustilanteeseen.
Nimenomaan näin. U20-kisat kiinnostavat NHL-organisaatioita lähinnä mahdollisuutena tarkkailla jo varattuja pelaajia, ei siellä enää juurikaan ole tarjolla edes sellaisia pelaajia, joihin varauksia voisi tai kannattaisi käyttää. CHL-liigojen pudotuspeleissä taas on tietysti mahdollisuus nähdä vielä kerran kovassa paikassa moneen kertaan läpikotaisin skautatut lupaukset, mutta heitä on lopulta melko vähän.

U18-kisat ovat suurimmalle osalle eurooppalaislupauksia ehdottomasti merkittävin yksittäinen näyttöpaikka NHL-varausta ajatellen. Jotkut organisaatiot tosin sitten painottavat vähän liikaakin suorituksia yksittäisessä turnauksessa...
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Nimenomaan näin. U20-kisat kiinnostavat NHL-organisaatioita lähinnä mahdollisuutena tarkkailla jo varattuja pelaajia, ei siellä enää juurikaan ole tarjolla edes sellaisia pelaajia, joihin varauksia voisi tai kannattaisi käyttää. CHL-liigojen pudotuspeleissä taas on tietysti mahdollisuus nähdä vielä kerran kovassa paikassa moneen kertaan läpikotaisin skautatut lupaukset, mutta heitä on lopulta melko vähän.

U18-kisat ovat suurimmalle osalle eurooppalaislupauksia ehdottomasti merkittävin yksittäinen näyttöpaikka NHL-varausta ajatellen. Jotkut organisaatiot tosin sitten painottavat vähän liikaakin suorituksia yksittäisessä turnauksessa...

Juuri näin. U18-kisoista saa varmasti parhaimman ja realistisimman pelaajakattauksen, koska suurin osa varattavista huipuista pelaa kisoissa. Tärkeimpänä pelaajina varsinkin kaikki pelaajat ensimmäisten viiden jälkeen, jotka ovat suhteellisen varmoja tapauksia ja myöskin nähdä varattavien Eurooppalaisten ja Amerikkalaisten yksilöiden tasoerot toisiinsa nähden.

Nyt kun Mikke valittiin aikuisten maajoukkueeseen ja jos hänet valitaan vielä MM-kisoihin ja menestyy siellä, on hän sementoinut mielestäni paikkansa 10 parhaan joukossa. Huippukisat aikuisten turnajaisissa ja jos tekee paljon pisteitä, niin voi hyvinkin nousta vielä jopa top 5 joukkoon, mutta muuten uskon, että varaus on 7-15 ensimmäisen sisällä. Korostan vielä lausumaani, eli huippukisoilla tarkoitan tässä tapauksessa (5 korkeimman varauksen joukossa) siis 1. kentässä ja vähintään yli piste per peli (toki huippukisat 18 vuotiaalle on vähemmänkin ja jo mahdollinen kisavalinta on kova juttu). Tämä siksi, että yksi suurimmista huolenaiheista on monella ollut vieläkin Miken pärjääminen aikuisia vastaan (koko, nopeus jne.) ja kehittyminen NHL pelaajaksi, mutta jos hän olisi jo MM-kisa parhaimmistoa, niin silloin oltaisiin jo niin lähellä NHL:ää kun puhutaan 18 vuotiaasta, että tämä huoli olisi varmasti pois suljettu.
 

jokerit67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
2010 ISS Top-30 Huhtikuu

2010 ISS Top-30 Huhtikuu

1. TAYLOR HALL LW 6'1 185 L Nov 14/91 Windsor OHL
2. TYLER SEGUIN C 6'1 186 R Jan 31/92 Plymouth OHL
3. BRANDON GORMLEY LD 6'1 175 L Feb 18/92 Moncton QMJHL
4. VLADIMIR TARASENKO F 5'10 167 L Dec 13/91 Sibir KHL
5. CAM FOWLER LD 6'2 190 L Dec 5/91 Windsor OHL
6. NINO NIEDERREITER LW 6'2 203 L Sept 9/92 Portland WHL
7. ERIK GUDBRANSON RD 6'3 199 R Jan 7/92 Kingston OHL
8. RYAN JOHANSEN C 6'3 188 R Jul 31/92 Portland WHL
9. JEFFERY SKINNER C 5'10 182 L May 16/92 Kitchener OHL
10. DEREK FORBORT LD 6'4 198 L Mar 4/92 U18 USHL
11. JONATHAN MERRILL LD 6'3 198 L Mar 3/92 U18 USHL
12. AUSTIN WATSON RW 6'3 177 R Jan 13/92 Peterborough OHL
13. BRETT CONNOLLY LW 6'2 181 R May 2/92 Prince George WHL
14. ALEX BURMISTROV C 6'0 170 R Oct 21/91 Barrie OHL
15. QUINTON HOWDEN LW 6'3 183 L Jan 12/92 Moose Jaw WHL
16. MARK PYSYK RD 6'1 175 R Jan 11/92 Edmonton WHL
17. MIKAEL GRANLUND LW 5'10 176 L Feb 26/92 HIFK FinE
18. EMERSON ETEM C 6'0 194 R Jun 6/92 Medicine Hat WHL
19. EVGENY KUZNETSOV F 6'0 174 L May 19/92 Meche RUSU
20. TYLER PITLICK C 6'2 194 R Nov 1/91 Munkato WCHA
21. NICK BJUGSTAD W 6'3 188 R Jul 17/92 Blain MN-HS
22. RILEY SHEAHAN C 6'2 195 L Dec 7/91 NDU CCHA
23. JADEN SCHWARTZ C 5'10 180 L Jun 25/92 Tri City USHL
24. STANISLAV GALIEV C 6'5 178 R Jan. 17/92 Saint John QMJHL
25. JARRED TINORDI LD 6'5 205 L Feb 20/92 U18 USHL
26. BROCK NELSON C 6'3 205 L Oct 15/91 Warroad MN-HS
27. LUDWIG RENSFELTD LW 6'2 192 L Jan 29/92 Brynas SJ18A
28. CHARLIE COYLE RW 6'2 202 R Mar 2/92 South Shore EJHL
29. JOHAN LARSSON LW 5'10 200 L Aug 25/92 Brynas SJ18A
30. JASON ZUCKER LW 5'10 175 L Jan 16/92 U-18 USHL

Mikke putosi siis pari sijaa ja Tarasenko nousee korkealle. Kabanov, McFarland ja Toffoli ulos 1.kiekalta. Connollykin on näköjään pudonnut jonkin verran.
 

Lemmu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Detroit Redwings, Arsenal
Granlundin liikehdintä alkaa näyttämään yhä enemmän viime vuoden liikehdinnältä Rajalan suhteen vastaavaan aikaan? Lopuksi ajautuu johonkin ensimmäisen kierroksen loppupuolelle. Sitten draftissa tulee jymypaukku ja tipahtaa jonnekkin 3-4 kierroksen paikkeille. Selvästi se pieni koko ja kun ei ole tarpeeksi nopea, niin verottaa. Ei riitä scouteilla uskoa. Eikä ole mitään muuta erityisominaisuutta joka tarpeeksi erottuu. Granlundilla on myös paha tapa olla kadoksissa, kun pelit kovenee.

Vielä ehtii kehittyä paljon onneksi.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tai sitten Granlundin numero skouttilafkojen listauksissa alkaa pikkuhiljaa asettua niille sijoille, joilta hänet tullaan kesällä varaamaan. Rajalaa ja Granlundia yhdistää pienehkö koko, mutta draft-kesää edeltävä sarjakausi ja tilastot ovat Granlundin kohdalla jotain aivan muuta kuin Rajalalla:

Toni Rajala - 2008-09:

Koodi:
Suomi U20(Mestis)	 [B]4  1+ 2 = 3[/B]   2min.     PO:	- - - - -	
Ilves(A-SM)	        [B]31 14+17 =31[/B]  18min.          10 3+10 =13  4min.
Ilves(SM-liiga)       	[B]21  2+ 3 = 5[/B]   0min.           3 0+ 0 = 0  2min.

Mikael Granlund - 2009-10:

Koodi:
Suomi U20(Mestis)	  [B]1  0+ 0 = 0[/B]   0min.     PO:    - - - - -	
HIFK(SM-liiga)	         [B]43 13+27 =40[/B]   2min.           6 1+ 5 = 6  0min.

Toisin sanoen fyysisistä puutteista huolimatta Granlundilta löytyy jo (tähtitason) näyttöjä eurooppalaisesta ammattilaissarjasta, kun taas Rajalalta ne vielä viime kesän draftin aikaan pitkälti puuttuivat.
 
Viimeksi muokattu:

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Toisin sanoen fyysisistä puutteista huolimatta Granlundilta löytyy jo (tähtitason) näyttöjä eurooppalaisesta ammattilaissarjasta, kun taas Rajalalta ne vielä viime kesän draftin aikaan pitkälti puuttuivat.

Olet oikeassa. Mielestäni on hieman holtitonta alkaa vertailemaan Rajalaa ja Granlundia keskenään, nämä kaksi pelaajaa painivat täysin eri kategorioissa keskenään. Olisi todella hämmästyttävää, jos Granlund tippuisi ensimmäiseltä kierrokselta, saati sitten, että varauspaikka löytyisi 3.- tai 4. kierroksen tuntumasta. Miesten MM-kisoissa pelaaminen todennäköisesti nostaisi osakkeita nykyisestä, mutta pelipaikka taitaa olla aika pitkässä kuusessa.
 

Ihmeilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Venäjä, Atlant, Ak Bars
Top 22

1. Edmonton Oilers – Taylor Hall

2. Boston Bruins – Tyler Seguin

3. Florida Panthers – Cam Fowler

4. Columbus Blue Jackets – Erik Gudbranson

5. New York Islanders – Brandon Gormley

6. Tampa Bay Lightning – Nino Niederreiter

7. Carolina Hurricanes – Mark Pysyk

8. Atlanta Trashers – Ryan Johansen

9. Minnesota Wild – Brett Connolly

10. New York Rangers – Mikael Granlund

11. Dallas Stars – Derek Forbort

12. Anaheim Ducks – Jonathan Merril

13. Phoenix Coyotes – Emerson Etem

14. St.Louis Blues – Calle Jarnkrok

15. Ottawa Senators – Ludvig Rensfeldt

16. Colorado Avalanche – Austin Watson

17. Buffalo Sabres – Vladimir Tarasenko

18. Nashville Predators – Quinton Howden

19. Los Angeles Kings – Tom Kuehnhackl

20. New Jersey Devils – Oscar Lindberg

21. Phoenix Coyotes – Jevgeni Kuznetsov

22. Washington Capitals – Alexander Burmistrov
 

Stultus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukiputaan LämyAkat
The Hockey News - Draft Preview 2010

Top 100:
1. Taylor Hall
2. Tyler Seguin
3. Cam Fowler
4. Brett Connolly
5. Erik Gudbranson
6. Alexander Burmistrov
7. Brandon Gormley
8. Nino Niederreiter
9. Nick Bjugstad
10. Mikael Granlund
11. Derek Forbort
12. Ryan Johansen
13. Jack Campbell
14. Vladimir Tarasenko
15. Austin Watson
16. Mark Pysyk
17. Emerson Etem
18. Evgeny Kuznetsov
19. Riley Sheahan
20. John MacFarland
...
38. Kirill Kabanov
50. Teemu Pulkkinen
72. Joonas Donskoi
 

Touho

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Suomi, Minnesota
Top 100:4. Brett Connolly

Mitenköhän se Connolly on vieläkin tuossa top viisikossa? En ole kaveria seurannut mutta potentiaali on kyllä hirmuinen kun jätkä on lähes koko kauden loukkaantuneena ja alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa Connolly teki neljässä alkusarjan ottelussa vain yhden maalin. Ken rohkeneekaan varata Connollyn, tai Kabanovin?
 

jokerit67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nappaakohan joku joukkue tuon Tanskan MJ-vahdin loppukierroksilla, oli nimittäin hemmetin hieno peli nuorukaiselta tänään. Ikää on vasta 20 ja syntymäpäivä 2.10.89, joten eikös toissa-draftin europelaajat ole vielä pakko draftata, mikäli haluaa heidän signata?

Kaveri on kokonsakin suhteen aika kuumaa kamaa nyky-Änärissä, sitä kun löytyy 192cm/100kg. Itse en kyllä pistäisi yhtään pahitteeksi, jos Detroit tuon nappaisi vaikka 7. kierroksella :)
 

Mounir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Nappaakohan joku joukkue tuon Tanskan MJ-vahdin loppukierroksilla, oli nimittäin hemmetin hieno peli nuorukaiselta tänään. Ikää on vasta 20 ja syntymäpäivä 2.10.89, joten eikös toissa-draftin europelaajat ole vielä pakko draftata, mikäli haluaa heidän signata?

Kaveri on kokonsakin suhteen aika kuumaa kamaa nyky-Änärissä, sitä kun löytyy 192cm/100kg. Itse en kyllä pistäisi yhtään pahitteeksi, jos Detroit tuon nappaisi vaikka 7. kierroksella :)

http://www.eliteprospects.com/player.php?player=15205

No ei nuo herran tilastot ainakaan mitkään huonot ole jos katsoo Tanskan liigan yleistä tasoa. Mutta eiköhän miehen joku scoutti äkkää ja suostuttele seuraa varaamaan. ( toivottavasti Oilers)
 

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
Mitenköhän se Connolly on vieläkin tuossa top viisikossa?
THN:n listat ovat vuodesta toiseen vähän mitä sattuu. Jos haluaa tietää, missä kukakin suunnilleen varataan, täytyy odottaa Bob McKenzien listaa. Sen TSN valitettavasti julkaisee vasta vähän ennen draftia.

ISS:n ja RLR:n listat ovat vähemmän tarkkoja, mutta toisaalta ne eivät heijastelekaan oikeiden NHL-skauttien mielipiteitä, vaan puolueettomien tarkkailijoiden. Ja kuten tuossa jälkimmäisessä todetaan, Tarasenkoa ei varmasti varata kolmantena, vaikka hän onkin RLR:n mielestä draftin kolmanneksi paras pelaaja.
 

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
PuckProspectus on koonnut kuusi top 10-listaa eri tahoilta tähän artikkeliin. CSS nostaa Granlundin Europpan ykköseksi, mutta pitää edelleen listat Euroopan ja P-Amerikan kesken erillään.

Kaiken analysoinnin vastapainoksi jälleen yksi osoitus vuosien takaa kuinka arvaamatonta elämä on: Calgaryn ekan kierroksen varaus 1986, George "the Great White Shark" Pelawa ja tarina hänen kuolemastaan pian draftin jälkeen.
 

Andrew

Jäsen
Mikael Granlund & Teemu Pulkkinen

Mielenkiintoisia spekulointeja on käyty mm. The Hockey Newsissä, että varaisiko joku seura molemmat pelaajat. Asiaa perusteltiin sillä, että Pulkkinen ja Granlund ovat pelanneet maajoukkueessa niin hyvin yhteen, että molempien varaaminen voisi olla riskin arvoista.

Itse en ole tutustunut niin tarkkaa noihin varausjärjestyksiin tai kuinka paljon varausvuoroja kenelläkin on mutta ainakin Atlanta Thrashers ja St.Louis Blues mainittiin seuroina, jotka voisivat olla kiinnostuneita pyydystämään molemmat.
 

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
Itse en ole tutustunut niin tarkkaa noihin varausjärjestyksiin tai kuinka paljon varausvuoroja kenelläkin on mutta ainakin Atlanta Thrashers ja St.Louis Blues mainittiin seuroina, jotka voisivat olla kiinnostuneita pyydystämään molemmat.

Itse toivon kädet ristissä, että kumpikin nulikka saataisiin Ducksiin.

Mikkehän pelaa vielä vähintään yhden kauden IFK:ssa. Tämän jälkeen Anaheimiin ja kakkosketjun sentterin tontille. Mielestäni tämä olisi hyvä siirto Mikelle, koska vaikka Getzlaf on ykkönen ja vie hieman Miken peliaikaa, niin kyllä kakkossentterikin saa peliaikaa ihan hyvin. Kyllä Granlund mahtuu ykkös-ylivoimaan, siihen vain pelintekijän paikalle.

Vatanen siis solmi juuri kahden vuoden paperin nykästen kanssa. Vähän latisti fiilistä tämä diili. Toki, voimaa ja massaa on nyt hyvä aika hankkia, mutta siltikin. Sami pärjäisi jo ensi kauden jälkeen änärissä. Voihan tuo kai purkaakin sopimuksen, mutta ei siitä sen enempää.

Niedermayer lopettaa melko varmasti ensi kauden jälkeen, joten Sami on kelpo ukkeli täyttämään Scotin saappaat. Vatasen lisäksi Ducksilla on kiekkotaituri Visnovskyssa.

---

Aika varma olen siitä, että Säntluis varaa tulevassa draftissa jonkun finskin. Harmillinen juttu, että Lehterä saa niukasti peliaikaa meneillään olevissa kisoissa. Kyllä se niin on, että Kekäläinen nappaa Granlundin ja Mikke on St. Louisin miehiä.
 

anatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thrashers
Artikkeli Kirill Kabanovista.

Mies kertoo mm. seuraavaa:

“I’ll never come back to Russia [to play hockey]. I’m trying to show I can play in the NHL. It doesn’t matter what the [draft] number is. If a team picks me, I’ll sign the contract right away.”


Atlantan 24.vuorolla toivon kuuluvan Kabanovin nimen, vaikka miehen asenne olisikin perseestä. Kyllä riski olisi mielestäni ottamisen arvoinen. Olisihan se drafti... mahdollisesti Niederreiter&Kabanov yhdessä draftissa on jo aika hyvin.
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Mikke rankattiin Redlinen toukokuun listalla 3rd overall huikean u18 turnauksen johdosta. Hieno juttu, mutta eiköhän se lopullinen varausnumero ole jossain 10:n lähettyvillä.

Lähde: http://www.usatoday.com/sports/hockey/columnist/woodlief/2010-05-18-mikael-granlund-third_N.htm


"Granlund is the smartest hockey player in this draft class."

Aika paljon sanottu. Tietenkin mielipiteensä kullakin, mutta vahvasti näyttää siltä, että MG tosiaan napataan aika kärkeen. Peliälyä vain arvostetaan niin suuresti (luistelun ja koon kanssa). Itse pelkäsin, että u18-kisat hieman pudottaisivat sijoitusta, koska dominointi ei ollut mm. USAa vastaan huikeaa..

Mutta ei. Great!
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Noniin, tänään ilmeisesti alkaa Scouting Combine ja kestää viitisen päivää. En tiedä, kuinka hyvin tietoja leiriltä julkaistaan ennen draftia, mutta jonkinlaista uutta listaa prospekteista voisi odotella kesäkuun alussa. Ja sitten tietenkin mm. McKenzien lista hieman ennen draftia. Suomalaista leirillä on siis mukana Granlund ja Pulkkinen, joten myös jälkimmäinen on top100:ssa, näin leirityksestä päätellen. Ja onhan se ollut tietenkin aika selvää, että Pulkkinen ensimmäiselle kolmelle kierrokselle mahtuu, eikö?

Nyt kundeille hyvät näytöt leirillä ja varausnumeroa vaikka sitä kautta pienemmäksi. Muistetaan nyt kuitenkin vaikka Doughty, joka oli Combinessa selvästi ylipainoinen ja nyt, muutavan vuoden päästä Norris-ehdokas.
 

jokerit67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Suomalaista leirillä on siis mukana Granlund ja Pulkkinen, joten myös jälkimmäinen on top100:ssa, näin leirityksestä päätellen. Ja onhan se ollut tietenkin aika selvää, että Pulkkinen ensimmäiselle kolmelle kierrokselle mahtuu, eikö?

Ei ollut Pulkkinen ainakaan maaliskuussa julkaistulla listalla, toisin kuin Granlund ja Donskoi. Pulkkinen taitaa olla jopa loukkaantuneena sen verran pahasti, ettei tuo jumppatuokio oikein käy päinsä. Tuskin matkustaa edes paikan päälle, kun ei kutsua Combineen tullut...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös