NHL 07 (Xbox 360)

  • 8 228
  • 40

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Sinthasomphone kirjoitti:
Kyllä meinaan pistää vihaksi, kun kiekko selvästi menee jatkoajalla vastustajan maaliin, on siellä kymmenen sekuntia, maalia ei tule, ja seuraavasta hyökkäyksestä sitten vihulainen käy tunkemassa kiekon omaan maaliin takaraudan läpi. Ihana tapa hävitä muuten tiukka ottelu.

Jooh tämä on tosi ärsyttävä bugi. Se liittyy siihen että pelaajat saavat kiekon jossain paikoissa "magneetilla" lapaansa. Minulla kävi niin että maaliviivalta kiekko "teleporttasi" suoraan maalin taakse vastustajan puolustajan mailaan. Oli liikumassa maaliin siis.
 

JM81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Itselläni ei ole ollut vielä yhtäkään bugia.
 

Mietsuslav

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
JM81 kirjoitti:
Itselläni ei ole ollut vielä yhtäkään bugia.
Ei mullakaan mitään noista mainituista aika vittumaisen kuuloisista bugeista, mutta sellainen on tullut pari kertaa, että olen laittanut pitkän kiekon ja saanut aloituksen vihollisen päähän. Kerran sitten tasoituksen vuoksi ylivoimaa pelatessani koitin syöttää viivaan, josta pakki olikin jo lähtenyt. Kiekko omaan päähän ja dumari viheltää pitkän kiekon -> aloitus omalle alueelle.

Alkaa ne aloituksetkin jo sujua. Ajoituksesestahan se oli kiinni. Tuomari käyttäytyy siinä aina samalla lailla eli sen näkee koska tämä aikoo pilkkiä ja koska tiputtaa kiekon oikeasti. Tämän kun oppi alkoi aloitukset menemään aika mukavasti 50/50.
 

jake styles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
eagle kirjoitti:
Siinä ensimmäisessä rankkariskabassa tämä jo onkin, mutta siis jos on valittuna manual shot control, niin silloin kun vedät niin vasemmalla tatilla ohjataan vetoa. Eli vaikka vasemmalle ylös kun painaa tattia, niin pelaaja sitten koittaa vetää sinne.

Juu, olis pitänyt selittää tarkemmin. Tarkoitin siis ohjauksella sitä, että maalin edessä oleva hyökkääjä törkkää mailansa laukauksen väliin ja saa kiekon muuttamaan suuntaa. Eli englanniksi "deflection". Tämä on ainakin vanhemmissa nhl:issä vielä onnistunut.
 
Mites, onko muilla pelaajilla vaihtaminen onnistunut? Itselläni pelaajat eivät kyllä mene vaihtoon ennen pelikatkoa, kun on manuaalivaihdot päällä. Noinkin pieni asia saa ajoittain vitutusta aikaan, kun on pakko tehdä paitsio, jotta saa vaihdettua uudet pelaajat kentälle.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
punasydän kirjoitti:
Mites, onko muilla pelaajilla vaihtaminen onnistunut? Itselläni pelaajat eivät kyllä mene vaihtoon ennen pelikatkoa, kun on manuaalivaihdot päällä. Noinkin pieni asia saa ajoittain vitutusta aikaan, kun on pakko tehdä paitsio, jotta saa vaihdettua uudet pelaajat kentälle.

Kyllä ne menee, mutta tosi huonosti ja hitaasti. Tämä yksi ärsyttävimmistä. Minusta olisi kiva kuitenkin itse kuormittaa esim. kahta kenttää ja mätsätä kenttiä, jne. Nyt pelaajat vaihtuvat vasta suunnilleen kun pidät kiekkoa vastustajan päädyssä kauan.
 

jake styles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Muutamia asioita mitkä ärsyttää:
- Kaikkein pahimpana: kone saa jollain ihme konstilla AINA kiekon selän takaa kaapattua pelaajan hallusta jollain ihme jatkovarrella. Irtokiekkoon luistellessa pitää olla kohtuuton etumatka koneen pelaajaan nähden, että sitä voi edes kuvitella voittavansa haltuun.
- omien pakkien tekoäly
- voitettua aloitusta en itse ainakaan saa ohjattua haluttuun paikkaan vasemmalla tikulla
- maalivahdin avaukset lähtee usein ihan eri suuntaan mihin tikulla osoittaa => vastustajan lapaan
- slidereita ei saa näytösotteluissa tallennettua muille vaikeustasoille kuin Prolle => joutuu joka peliä ennen asettamaan uudestaan!

Dynastya en vielä ole ehtinyt aloittaa, joten sitä en kommentoi.

Grafiikat on hienoja, mutta ne menevät osittain hukkaan, koska niitä ei käytetä hyväksi. Pelikatkoanimaatiot ovat itseään toistavia, niitä on todella vähän (esim. tuuletukset ja jäähyt) ja nekin vähät ovat säälittävän lyhyitä. Pelaajia ei esitellä tauoilla sen kummemmin kuin tilastojakaan, selostajat eivät sano mitään ellei satu olemaan pelitilanteen kommentointi kesken, eikä yleisöä ja faneja kuvata ollenkaan. Helppo huomata, että EA joka on aina osannut presentaatiopuolen, on tällä kertaa panostanut kaiken itse peliin ja hyvä niin, mutta nyt kun on pelimoottorina hyvä pohja alla niin ensi versiossa on jo myös näiden ulkopelillisten asioiden parannuttava ja paljon. Tulee mieleen PS2:lla aikanaan Sega Sportsin NHL2K3, joka oli pelinä ja jääkiekkosimulaationa loistava, mutta siinä se sitten olikin. Hyvä presentaatio on mielestäni erittäin tärkeä tunnelman luoja.
 

Cloaca Maxima

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Philadelphia Flyers
No niin, nyt on pelattu 4 peliä kyseistä EA:n hengentuotetta. Hyvältä peliltä kyllä vaikuttaa, mutta nuo kontrollit ovat vielä aika hakusessa. =) Lähinnä siis tuo laukaiseminen ja erilaiset kikat, näyttää koomiselta kun avoimessa maalipaikassa kaveri heittää ihme kikan ja ajautuu kokonaan pois maalilta. :) Jatketaan.
 

TaoTao

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Jake78 kirjoitti:
Muutamia asioita mitkä ärsyttää:
- Kaikkein pahimpana: kone saa jollain ihme konstilla AINA kiekon selän takaa kaapattua pelaajan hallusta jollain ihme jatkovarrella. Irtokiekkoon luistellessa pitää olla kohtuuton etumatka koneen pelaajaan nähden, että sitä voi edes kuvitella voittavansa haltuun...

Samaa huomasin ärsyttävyyden kohteista viime viikonlopun tutustumissessiossa. Tuota maagista pokecheckiä toki kannattaa pienentää. Sliderin vääntö nollaan tai yhteen palkkiin auttoi huomattavasti, puck controllia ei taasen kannata nostaa hirveästi, koska se tekee kikkailusta liian helppoa.

Ensinäkemältä peli on aivan upean näköinen. Pelipaidan neulokset erottuivat yksitellen ja numerot ja nimi näkyivät brodeerattuna kohokuviona. Myös pelaajat ovat muutenkin upeasti mallinnettuja ja kooltaan toistensa kanssa samaa luokkaa kuin oikeassakin elämässä. Maalivahtien koko oli nyt normaali verrattuna esimerkiksi PS2:n '07 miniveskareihin.

Ensimmäistä peliä tapailin pro-tasolla. Näppäimet löytyivät aika nopeasti hanskaan ja huomasin ettei koneesta ollut vastusta, joten edessä oli tasonnosto. Allstar-tasollakin kyllä voitin ensimmäisen matsin, mutta kyseessä taisi olla enemmän tuuria kuin pelin helppous.

Kuten jo aiemmin sanoin, namiskat olivat yllättävänkin helposti omaksuttavissa, mitä nyt muutaman kerran tiukassa paikassa tuli hämylämyt tehtyä tai mies pyörähti maalilta kulmaan.

Skill stickistä ja autenttisen tuntuisesti pelaavista maalivahdeista huolimatta paras uudistus on mielestäni boostin poisto. Pelaajat luistelevat kovempaa kun niillä on luistellut samaan suuntaan tarpeeksi pitkään, tämän vuoksi peli soljuu erittäin mukavasti, eikä yksi pelaaja kiidä koko ajan turbo pohjassa raketin lailla.

Skill stick on mahtava, toisaalta olisi ollut hienoa, että tatilla ohjattaisiin esimerkiksi vain harhautuksia, mod näppäimiä ja tattia yhtäaikaa tempomalla saisi laukaukset ja syötöt. Nyt harhautukset olivat sivulta sivulle veivejä muutamia erikoiskikkoja lukuunottamatta, joista osa tuntui turhankin päälleliimatuilta pakkoanimaatioilta. Vapaalla tatilla voisi esimerkiksi viedä mailaa pitkälle eteen ja tuoda "pitkävedolla" taakse. Vapaalla tatilla voisi tehdä myös enemmän erikoiskikkoja, jotka toisivat mahtavaan rankkariskabaan enemmän lisäarvoa Fobba-harhautuksin, Datsjuk-veivein ja tonyamontemaisilla jarrutuksilla ja etukulmasta sisään ujutuksilla. Nythän siinä ei ole kuin pyörähdykset, joista ei ole mitään hyötyä. Tosin spin-o-raman voi keskeyttää laukomalla nopeasti, mutta tällä tyylillä tehdyt maalit eivät saa kuin kaverin vihaiseksi... Rankkariskaba aiheuttaa silti addiktiivista kerran vielä -meininkiä etenkin kaksinpelinä.

Kaikkiaan hieno peli, vaikkakin mistään suuresta tekoälyn riemujuhlasta voi vieläkään puhua. Liian suuri osa maaleista esimerkiksi syntyy pakin syöttäessä omaa molaria jalkaan ja molari sitten tietämättömänä potkii kiekon verkkoon.

Paras pelaamani lätkäpeli, '95 tosin vie vieläkin voiton kaksinpelinä yksinkertaisesti pelattavuutensa ansiosta.
 

mission16W

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, MUFC (sympatiat TPS)
Onko joku ehtinyt pelailla nettipeliä? Ajattelin tässä aktivoida taas Xbox Live Gold -tilini, jos tarjolla olisi hyvää kiekkovääntöä. Kokemuksia, ongelmia?
 

Kenu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Kiekko-Vantaa
mission16W kirjoitti:
Onko joku ehtinyt pelailla nettipeliä? Ajattelin tässä aktivoida taas Xbox Live Gold -tilini, jos tarjolla olisi hyvää kiekkovääntöä. Kokemuksia, ongelmia?

Kyllähän tuota on tullut tahkottua noin 40 ottelun verran.
Muutaman yksittäisen kerran on lagia esiintynyt, mutta vain pari kertaa tätä on voinut syyttää ottelun häviämisestä. Yhteys on katkennut ehkä kolme kertaa. Yksi näistä tapahtui yhtä Kanadalaista vastaan muistaakseni jatkoajalla. Minulla katkesi netti, ja miehelle merkittiin 3-0 voitto. Vähän harmittavaltahan tuo tuntuu, mutta onpahan itse suojattu huijareita vastaan.

Olen pelannut lähinnä entuudestaan tuttuja nettikavereita vastaan, joten pelikaverit ovat tietenkin olleet itselleni mieluisia. Täysin vieraita vastaan olen pelannut ehkä 5 matsia, joista neljästä jäi hyvä maku suuhun.
Yhden jenkin voitin jatkoajalla 2-1, ja kiitin viestillä pelin jälkeen. Takaisin tuli "you suck i outshot outchecked outplayed u ihate losing to weaker people on shit gay goals but nice try anyways u need alot of work on DEFENSE LOSE"
Jaksoi hieman kummastuttaa aamuyöstä 2:45, mutta naurahdin ja menin nukkumaan.

Yksi juttu mikä minua on vaivannut, on kun päädytään rankkareihin. Tuntuu nimittäin, että ohjauskomennot tulevat hieman viiveellä ruutuun, jolloin homma ei tunnukaan samalta, kuin mitä on harjoitellut yksinpelinä.
En ole kuitenkaan antanut tämän häiritä, vaan kyllä se on pakko tilata Live pidemmäksi aikaa, kunhan tämä 1kk kokeiluaika päättyy.

Mukavat pelurit voivat haastaa pelaamaan: KenuFHR
:)
 

mission16W

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, MUFC (sympatiat TPS)
Kuulostaa hyvältä! Ainahan nettipelit tosiaan ovat parhaimmillaan kavereita vastaan, ei tarvitse kuunnella joidenkin 12-vuotiaiden jenkkiwannabegangstereiden uhoamista :)
 

Shadow

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, MLB, Nyrkkeily
Kyllähän tämä hyvä peli on, ei siitä pääse mihinkään. Mitä nyt alussa oli pientä hakemista kontrollejen kanssa,
mutta nyt kun nekin on sisäistänyt niin täytyy sanoa että tää alkaa jo tuntua ihan jääkiekolta.
Itse en ole ihmeemmin mitään isompia bugeja huomannut ja muutenkaa valittamista ei hirveästi ole.
 

JM81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Mailaa tai soita ja kysy lisää.
juha.mikkola@paamies.fi
040 744 9206

Tämä ei ole kauppapaikka.

Moderaattorit
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

Poro24

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Uudet rosterit saapuneet! Lisätty lukuisia suomalaisia kuten: Salmelainen, Peltonen, Norrena, Kukkonen, Bäckström, Lehtonen yms. Malkin löytyy myös (oa 84).

Lataaminen tapahtuu seuraavien mutkien kautta (lainaus konsolifinin boardilta)

"Yritä osallistua online-otteluun. Tällöin boxi tarkistaa rosterit ja kehottaa päivittämään. Päivitä ja tallenna kehotuksen mukaan online-rosterit. Mene päävalikkoon ja sieltä My NHL-valikon kautta tallentamaan rosterit myös offline-tilaan normaalikäyttöön. Ei välttämättä kannata omien viritysten päälle laittaa... "

Edit: Ja tuo on siis "October Update, joka sen tietojen mukaan sisältää muutokset lokakuun 21. päivään asti." Olisi kyllä hieno veto EA:lta julkaista joka kuukausi päivitetyt rosterit, säästyisi paljon omaa säätämistä. Varsinkin kun noita rostereita ja pelaaja-arvoja on kehuttu varsin paikkaansapitäviksi. Jopa ketjut ovat lähes oikein.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös