NFL season 2023

  • 114 863
  • 761

Mont-Blanc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mets
Muutamia hauskoja huomoita mediasta Lions vs Bucs peliä ajatellen:

”During Tampa Bay Buccaneers head coach Todd Bowles’ news conference Tuesday, a reporter cited the cold temperatures around the league for the first weekend of the playoffs and asked an important question: “Today, it’s 13 (degrees) in Detroit, which doesn’t compare to some of the temperatures … Any special plans to acclimate the team to not only endure, but perform in those kind of frigid temperatures, should you face them in Detroit?”
Peli pelataan sisällä…

Myös Lionsin DB Gardner Johnson heitti jabeja Mayfieldin suuntaan kehuen Tampan rissu osastoa hyväksi jos Tampalla olisi vain hyvä QB.

”If you give that Tampa group a good quarterback, that’s a great group. Evans, Godwin, (Russell) Gage, that’s a great group. I played against them for real.”

Kehui mm. Evansa, Godwinia ja Russel Gagea. Viimeinen näistä ei ole kylläkään pelannut tänä kautena yhtään snappia runkosarjassa. Mayfield kuittasi tämän omassa haastattelussa

“I mean, I don't think he's really watched film because he mentioned Russell Gage. You know, we love Russell, but he hasn’t played a snap this year for us," Mayfield said. "He must be going off the preseason stuff the media was talking about but he didn't play our first game so I'm excited to see him. I think he's a really good player….just needs to do a little more film study."
 
Viimeksi muokattu:

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka
Toi Lionsin ja Bukksin kohtaminen on kyllä siitäkin mielestä mielenkiintoinen, että kaksi hylättyä 1 varausta kohtaavat. Goff dumpattiin varauksien kanssa Detroitiin, jossa piti olla vain väliaikaisratkaisu tankkaamiselle. Noniin vain tällä (ja jo viime kaudella) on ollut hyvä. Onhan Goffilla rajoiteitta pelissä, mutta kyllä Detroitissa varmasti ollaan tyytyväisiä kauppaan tällä hetkellä.

Sitten Baker joka dumpattii Carolinaan Brownsista Watsonin tieltä. Ja niin vain Watson ja koko QB-sekoilu siellä päällä. Noh viime kaudella sanottiin sarjan huonoimmaksi kuupaksi. Mutta tällä kaudella Baker on ollut kyllä hyvä. Hieman tasoheittelyä, mutta antaa kyllä joka ilta mahdollisuuden voittaa. Bakerilla muuten saman verran pudotuspelivoittoja, kun Dakilla. Ja onhan Bakerillakin rajoitukset, mutta on jotenkin puhjennut nyt kukkaan. Oli ilmeisen epäpidetty Clevelandissa, mutta Tampassa sitten taas päinvastoin. Eiköhän saa joka tapauksessa jatkoa Tampaan. Ja hyvä niin.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Vittu että muuten ärsyttää tuo tällä foorumilla esiintyvä 'Bucks' lyhenne. Mistäköhän tuo on peräisin kun koko Buccaneers sanassa ei ole K:ta?

Se on Bucs! Milwaukee Bucks pelaa NBAssa.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Raidersin väliaikainen päävalkku sai vakipestin:


Voi kyllä sanoa että ei yllättynyt juurikaan, etenkin kun näitä huhuja liikkui että esim. Maxx Crosby pyytäisi treidiä mikäli Pierce ei saa pestiä.
 

Daro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Winners
Kohta alkaisi taas ja kai tästä pikaiset ennakkoarviot voisi heittää miten itse koen voimasuhteet tällä kierroksella.

Ravens - Texans: Kotijoukkue Ravens lähtee massiivisena ennakkosuosikkina tähän pariin ja vaikka Stroud on ollutkin tällä kaudella ilmiö ja koko Demeco Ryansin tuoma boosti Texansille on ollut valtava, niin lento loppunee tähän pariin. Stroud on rikkonut jo ennätyksiä tulokas kuuppien osalta ja tulevaisuus näyttää pitkästä aikaa Texansin osalta valoiselta. Nyt vaan vastaan astuu liian kova pala purtavaksi ja AFC:n suurin voittaja suosikki jatkaneen matkaansa conferenssi finaaleihin. Ihan Stroudin takiahan tämä ottelu pitää väijyä toki.

49ers - Packers: NFC:n suurin suosikki 49ers on myös kotonaan iso suosikki Packersia vastaan. Packers teki edellisellä kierroksella pienen yllätyksen voittamalla Cowboysin vieraissa. Toki vastassa oli vain Dak Precott joka sulaa aina ja Cowboys, mutta Jordan Love oli todella hyvä tuossa ottelussa. Tuo 49ersien lihamylly tulenee olemaan liian kova paikka nuorelle Packers joukkuelle vielä tällä kaudella. Tuohon 49ersien myllyyn kyllä ei ole kiva joutua...Packersien kelkassa täysin tässä parissa ainakin allekirjoittanut on.

Lions - Buccaneers: Lionshan tähän lähtee kotiedun turvin ennakkosuosikkina, mutta tästä parista näin ennakoiden ei Bucsien voittokaan yllättäisi. Detroitin takakentän puolustus antaa kyllä mahdollisuuden Mayfieldille tässä parissa. Mayfield tosin heittää ne omat intterinsä jolla Lions vie tämän parin.

Bills - Chiefs: Tämä on ennaakkoon varmaan taas se tasaisin ja mielenkiintoisin pari. Mahomes on tullut aiemmin tästä parista ulos voittajana, mutta nyt pelataankin Buffalossa eikä Chiefs kingdomissa. Jotenkin tämän kauden Chiefseista on vaan jäänyt sellainen keskinkertainen kuva vaikka heidän puolustuksensa on parantunut aiemmilta kausilta. Mähöstä ja hänen kykyjään vastaan en kyllä haluaisi veikata, mutta jotenkin tämä haisee kyllä Billsien revansilta ja kotivoitolta. Itse olen kyllä Billsien vankkureissa tässä parissa vahvasti.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Jay

Jay

Jäsen
Suosikkijoukkue
IF Gnistan, Bajen, Barça ja SaiPa
Kohta alkaisi taas ja kai tästä pikaiset ennakkoarviot voisi heittää miten itse koen voimasuhteet tällä kierroksella.
Laitetaas omatkin veikkaukset (ja toiveet) sen kummemmin analysoimatta.

Ravens - Texans: selvältä Ravensiltähän tämä vaikuttaa. Silti toivon Texansia

49ers - Packers: uskon sekä myös toivon ninersin hoitavan tämän, vaikka Love onkin viime ajat ollut todella hyvä.

Lions - Buccaneers: Pidän Lionsia selkeänä suosikkina. Bucs on mielestäni huonoin joukkue koko pudotuspeleissä (pois lukien loppukauden floppi Eagles)

Bills - Chiefs: Viikonlopun ehkä odotetuin peli. Billsin voittoa veikkaan ja toivon, mutta eihän Mähöstä koskaan voi ulos laskea, joten tiukkaa tulenee, eikä Chiefsin voitto mikään yllätys olisi
 

Hangon keksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
Pakko sanoa että MTV Katsomolla on nyt käynnissä kauden huonoin selostus. Selostajat vain jaarittelevat siitä kuinka mahtava Ravens on ja kuinka huono Texans on, eivätkä viitsi seurata itse peliä. Välillä sitten jonain sivuhuomautuksena toteavat että jaahas siellä tuli juoksupeli ja noin kuusi jaardia.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Todd Monken todisti heti ekassa pudotuspeliottelussaan olevansa huomattavasti parempi OC kuin edellinen Greg Roman.

Eka puoliaika aivan pirun nihkeätä ja pelisuunnitelma ei toiminut sitten lainkaan. Tarvittavat muutokset ja kolme touchdownia tuloksena ja peli ohi.

Puolustus ei antanut kuin pari ilmaista peliä Texanssille, mutta piti heidät käytännössä pisteittä. Jokainen pistemenetys tuli special teamsin mokailusta. Mikä ei sikäli yllätä, niin huonoa sen pelaaminen on ollut tänä vuonna.

Meteli oli aivan älytön niin tv:n kautta kuin paikallisten fanien kuvailujen perusteella. Tämä yksistään sekoitti Houstonin hyökkäystä todella paljon. Melu tuosta tuskin vähenee ensi viikolla.

Edellisestä AFC:n mestaruusottelusta on jo melkoinen tovi aikaa. Jos tällä viikolla jännitti, ensi viikolla jännittää taatusti vielä enemmän. Sekä Chiefs ja Bills ovat molemmat pahoja vastustajia ja tällä kaudella molemmat vielä kohtaamatta.
 

Sambody

Jäsen
Tiukaksi meni, mutta ennakkosuosikki 49ers vei pidemmän korren kolmen pisteen erolla. Love pari syötönkatkoa, jotka voi ottaa ihan omalle kontolleen. En tiedä mitä kuvitteli näkevänsä tuossa pelin lopulta kuopanneessa syötönkatkossa. Tosin oli heittänyt ihme asennoista uskomattomiin ikkunoihin pelin aikana, joten kai hän jonkin kaikkivoipaisuus kompleksin kourissa päätti tuon pallon heittää.

Eniten tuossa nyt harmittaa ehkä, että Packers missasi 41 jaardisen potkun viimeisellä neljännekselle ja hävisi 3 pisteellä. Sulla Carlson on yksi duuni ja ei voi sanoa, että hoitaisit sen riittävän hyvällä tasolla. Olisiko ollut viimeisestä 12 matsista 10:ssä missannut vähintään yhden potkun.

Nyt ollaan sitten taas kysymysten äärellä. Potkaisijan täytyy lähteä vaihtoon. Ei voi olla riittävä taso potkia tuolla tasolla palloa. Entäs se Barry? Tekisi mieli sanoa, että helvettiin ja uutta suoleen kun vanha kuolee, mutta kaiken kritiikin keskellä täytyy pystyä myöntämään, että aika harva peli kaatui tällä kaudella puolustuksen ongelmiin.. Toisaalta onhan tuolla puolen palloa talenttiakin niin paljon, että puolustuksen pitäisi olla tällä hetkellä vahvuus eikä arpakuutio.
 
Viimeksi muokattu:

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Joo, Deebon puute kaventaa 49ersin pelivalikoimaa aivan liikaa ja kun näin käy nähdään miksi Purdy oli draftissa Mr. Irrelevant… Tällä kertaa se riitti, mutta toivottavasti Niners pääsee täydellä hyökkäyksellä Konferenssifinaaleihin! Puolustuksen puolella sateessa puolin ja toisin liukastelua, mutta oli kyllä rissujen ja takakentän puolustajien kesken tunnelma lämmin.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Kyllähän Texansin vähäisetkin mahdollisuudet matsin jännäksi tekemiseen sulivat niihin lukuisiin turhiin lippuihin, mitä ei jo valmiiksi selkeä altavastaaja voinut mitenkään kestää. Ehkä siinä sitten niin valmennuksen kuin pelinrakentajan kokemattomuus ja valmistautumattomuus tulivat kotiyleisön mekkalassa esiin. Ravens sen sijaan oli kyllä kliinisen hyvä ja onhan se merkittävää kun MVP-tasolla läpi kauden suorittaneen Lamar Jacksonin hyökkäystä voi pitää joukkueen "heikompana" puoliskona.


Santa Claran matsista päällimmäiseksi fiilikseksi jäi, että Packers ei vain kyennyt tuota hoitamaan, vaikka kaikki avaimet ja mahdollisuudet heillä mielestäni jotenkin kohmeista ja aika ajoin ylikierroksillakin käynyttä Ninersia vastaan oli. Vierasjoukkue jätti paljon pisteitä kentälle / mahdollisuuksia käyttämättä, kun red zonella takkusi. Varsinkin niistä avauspuoliskon kolmesta visiitistä käteen jääneet 6 pistettä olivat aivan liian vähän.

Packers puolustus suoritti periaatteessa hyvin ja juuri siten kuin Ninersia vastaan kuuluukin eli juoksu kiinni ja painetta Purdylle, mutta mukaan mahtuivat ne yksittäiset virheet ja käyttämättä jääneet mahdollisuudet, joten sellainen melkein peli näiltäkin. Pitivät Ninersin juoksun siis yllättävänkin hyvin kurissa, mutta se McCaffreyn iso TD pohjustui aivan luokattomalla taklaamisella. Myös Kittle pääsi tekemään yhden vastaavanlaisen taklausten alta luikertelun. Purdy puolestaan viskeli paineistettuna välillä melkoisiakin suupaisuja, joista puolustajat eivät kuitenkaan saaneet intereitä napattua, varsinkin se heti ensimmäisellä drivella suoraan Savegen syliin tullut olisi pitänyt palauttaa pohjiin saakka ja kaataa lisää vettä Purdyn kiukaalle. Ja kun lopussa tarvitsivat puolustukseltaan sen kriittisen stopin, niin Niners vain vyöryi läpi kentän.
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Vielä Lions ja Bills tosta pihalle, niin eipä jäisi jäljelle yhtäkään joukkuetta jolle erityisemmin toivoisin mestaruutta. Joten toivotaan nyt, että edes toinen noista taistelisi itsensä jatkoon.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Aika pitkälti täällä on kyllä perattu ne syyt miksi Packers ei onnistunut 49ersia yllättämään eilen yöllä Santa Clarassa, joten turha niitä on toistella. Harmittaa ja ei harmita. Mitäänhän ei pelistä sinällään odottanut, mutta täysin mahdollisuuksien rajoissa matka NFC Championship Gameen olisi ollut.

Nyt ollaan sitten taas kysymysten äärellä. Potkaisijan täytyy lähteä vaihtoon. Ei voi olla riittävä taso potkia tuolla tasolla palloa. Entäs se Barry? Tekisi mieli sanoa, että helvettiin ja uutta suoleen kun vanha kuolee, mutta kaiken kritiikin keskellä täytyy pystyä myöntämään, että aika harva peli kaatui tällä kaudella puolustuksen ongelmiin.. Toisaalta onhan tuolla puolen palloa talenttiakin niin paljon, että puolustuksen pitäisi olla tällä hetkellä vahvuus eikä arpakuutio.

Joo kyllä Carlsonin asemaa on tarkasteltava aika huolella. Ainakin selkeä kilpailutilanne on leirille luotava, jos ei suoraan pistetä vaihtoon. Barryn sopimus loppuu, joten LaFleur on täysin vapaa tarkastelemaan vaihtoehtoja eikä tarvitse potkia pellolle erikseen.
Kyllähän puolustus loppukaudesta skarppasi, joten jännä nähdä mikä päätös on. Ratkaisuhan on tehtävä kuitenkin nopeasti, jos halutaan joku laadukkaampi nimi markkinoilta kaapata (Evero?).
Pelipaikat joita sitten pitää miettiä selkeästi vahvistettavaksi on ensisijaisesti ainakin koko secondary ja hyökkäyksen puolelta ainakin C/RG-osasto. Miksei myös tackle, vaikka Walker ja Tom ovat hyvin viime ajat pelanneetkin.
Capissa ei juuri tilaa ole, joten sitä on sinne jollakin keinolla tehtävä. Loogisin on tietysti Bakhtiarin cuttaaminen jolla tulee 20 miljoonaa tilaa, mutta tuossa tuli esille semmoinen ongelma Packersin puolelta että Bakhtiari voi loukkaantumiseen vedota riitauttaa cutin.
 
Viimeksi muokattu:

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
GB:n Watson sai (käsittääkseni) yhden kiinnioton sekä viime, että tämän viikonlopun pelissä.
Eikö paikat kestäneet peluuttaa enempää, kun kyseessä kuitenkin niin taitava mies?
 

Gostisbehere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia City of Brotherly Love
Kyllä tuo Mähönen ja Big Red on vain ihmeellinen pumppu. Yhdessä kohtaa näytti sille että eihän tästä tule yhtään mitään. WR osastolla kaverit ei saanut mitään kiinni. Niin vain se viime vuoden mestari hinaa itseään taas lähemmäksi maalia. Uskomatonta venymistä silloin kuin sitä eniten tarvitaan.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Bills ja Packers, molemmat pihalle potkaisijan mokalla (toki muutakin oli tehtävissä), tärkeä positio… Yllätyksetön, vaikkakin yllättävän tiukka DR, etukäteen kovimmat jengit sitten kuitenkin oli niitä kovimpia!
 

Sambody

Jäsen
Capissa ei juuri tilaa ole, joten sitä on sinne jollakin keinolla tehtävä. Loogisin on tietysti Bakhtiarin cuttaaminen jolla tulee 20 miljoonaa tilaa, mutta tuossa tuli esille semmoinen ongelma Packersin puolelta että Bakhtiari voi loukkaantumiseen vedota riitauttaa cutin.
Ajattelin itse, että Bakhtiarin cutti ratkaisee cap ongelmat, mutta tosiaan voi mennä haastavaksi mikäli Bakhtiaria ei pystytä cuttaamaan.
 

Burnittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Blackhawks, Chiefs, Liverpool
Kyllä tuo Mähönen ja Big Red on vain ihmeellinen pumppu. Yhdessä kohtaa näytti sille että eihän tästä tule yhtään mitään. WR osastolla kaverit ei saanut mitään kiinni. Niin vain se viime vuoden mestari hinaa itseään taas lähemmäksi maalia. Uskomatonta venymistä silloin kuin sitä eniten tarvitaan.
Mahomesilla on käsittämätön kyky ottaa ”seitsemäs vaihde” päälle aina kovimmissa paikoissa. Ei juuri koskaan ole hyytynyt, paitsi ehkä Bucsia vastaan jokunen vuosi takaperin SB:ssa.

Maailman kovin atleetti tällä hetkellä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Apa

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Bills ja Packers, molemmat pihalle potkaisijan mokalla (toki muutakin oli tehtävissä), tärkeä positio… Yllätyksetön, vaikkakin yllättävän tiukka DR, etukäteen kovimmat jengit sitten kuitenkin oli niitä kovimpia!

Ja vaikka Bass olisi potkussaan onnistunutkin, niin ei Billsin tilanne voiton suhteen mitenkään hyvä olisi ollut. Mahomesilla olisi ollut kahden aikalisän kanssa jotain 1:45 aikaa viedä Chiefs-hyökkäys potkuetäisyydelle ja voittoon. Yleensä tuo on ollut kuin nälkäisen teinin syömään kutsuisi, eikä Billsin puolustus ollut esittänyt mitään sellaista, että tätä olisi ollut syytä epäillä nytkään.

En ylipäätään oikein ymmärtänyt Billsin toimintaa sen 2 minuutin varoituksen jälkeen, kun lähtivät suoraan hyökkäämään kohti maalialuetta. Vaikka jompikumpi heitoista olisi onnistunutkin ja TD syntynyt, niin kelloon olisi jäänyt Mahomesille tuo lähemmäs 2 minuuttia voitto TD:n tekemiseen, mikä on ollut Chiefs-hyökkäykselle tiukoissa paikoissa rutiinijuttuja. Kyllähän pelikellon kuluttaminen / käynnissä pitäminen olisi pitänyt olla Billsille paljon tärkeämpää tai edes Reid olisi pakotettu käyttämään aikalisänsä pois. Jos olisivat saaneet vielä yhdet uudet yritykset ja näin pelikellon juoksemaan selvästi alle minuuttiin, niin sitten olisi ollut se paikka hyökätä kohti maalialuetta.

Buffalon kannalta kyllä sääli, että tuo puolustuksen vajaamiehisyys alkoi vääjäämättä näkymään. Jopa Chiefsin kohtuu tasapaksut laitahyökkääjät onnistuivat polttamaan Billsin heikkoa kulmapuolustusta tai pakottamaan näitä rikkomaan ja vielä varamiehisempi tukimieskerros ei saanut Pachecoa mitenkään kuriin ja heikon kauden pelannut Kelcekin alkoi näyttämään taas ihan ratkaisuhevoselta.

Vaikka Buffalon voittoa toivoin, niin olihan Chiefsin jatkoon meno AFC:n mestaruus matsin kannalta parempi juttu. Heillä kuitenkin puolustus on näistä kahdesta tasapainoisempi ja terveempi. Lisäksi hyökkääminenkin on asteen monipuolisempaa. Billsin hyökkäys oli juoksun tyrehtyessä vain ihan liikaa kiinni Allenin supermiestempuista. Ja kun täysin pimentoon puolustetun Diggsin lisäksi mitään palloa kiinni saavaa syvää uhkaa ei ollut, niin aika ronskisti sekä RB-juoksua, että Allenin omaa liikkumista vastaan pystyi Spagnuolo pelin edetessä hyökkäämään ja Ravensilla on vielä paremmat aseet näitä molempia vastaan, niin...
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
1. Lions



2. Ravens










3. 49ers
4. Chiefs

Siinä järjestys missä soisin kullekin joukkueelle pytyn. Onneksi edes Lions selvitti tiensä jatkoon.
Vähemmän yllättäen itse Ravenssin kelkassa, mutta jos Baltimoreen ei tule mestaruutta niin siinä tapauksessa toki Lions. Mahomes & State Farm sekä Kelce & Swift ärsyttää yhä enemmän ja enemmän. Detroitissa ei ole juhlittu yhtään Super Bowl voittoa ja kaikki mestaruudet ovat ajalta ennen liigojen yhdistymistä.

Ennakkoon ajatellen Lionssilla on paremmat saumat mestaruuteen, jos vastaan tulee Chiefs. Ravens antoi sen verta pahan selkäsaunan edellisellä kerralla, että saavat kyllä Detroitissa parantaa peliään aivan järkyttävän paljon, jotta Ravenssia vastaan selviävät voittajina. Toki sama koskee myös 49ersiä, joka sai lähes yhtä kovaa kurmotusta, mutta kotikentällään. Toki ensi viikon pelit voivat muuttaa vielä paljon ennakkoasetelmia loukkaantumisten muodossa. Viikon huilitauko tekee hyvää, mutta ei siinäkään ajassa ihmeisiin sentäs pystytä.

Hyvät loppupelit joka tapauksessa tulossa. Toki Mahomes ja Chiefs tuosta nyt vaan ulos finaalista ja dynastian rattaisiin täten edes hieman kapuloita.
 

Sambody

Jäsen
Täytyy hypätä 49ers kelkkaan. Joskus tuo joukkue on ärsyttänyt, mutta viime vuosien aikana olen oppinut arvostamaan Shanahanin hyökkäyspelikirjaa. Aika mielestäni Shanahanin saada palkinto vuosien hyvästä työstä vihdoin. Joka offseason tuon joukkueen valmentajapajatson käy muut joukkueet tyhjentämässä, joten silläkin silmällä kiva rakentaa pitkäjänteisesti joukkuetta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös