NFL season 2022

  • 145 067
  • 1 102

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Kyllä Russell Wilson ja Denver ovat olleet kauden isoin pettymys. Aivan kauheaa katsoa tuota Russelin peliä. Ihme on jos valmentaja ei saa lähteä kohta.
Olihan tuo aikamoinen spektaakkeli statsien (ja "Game in 5") mukaan:

Oli kai eka matsi NFL:ssä ikinä kun kentällä on kaksi usean Pro Bowlin Quuppaa eikä kumpikaan heitä yhtään TD:a... Toki nähtiin parit intterit & säkkejä useampi.
 

Gostisbehere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia City of Brotherly Love
Olihan tuo aikamoinen spektaakkeli statsien (ja "Game in 5") mukaan:

Oli kai eka matsi NFL:ssä ikinä kun kentällä on kaksi usean Pro Bowlin Quuppaa eikä kumpikaan heitä yhtään TD:a... Toki nähtiin parit intterit & säkkejä useampi.
Russelin intteri missä heitti silmät kiinni ja sinne päin sai oksennuksen tulemaan suuhun. Lähin Denverin pelaaja taisi olla 10-15yrd päässä siitä mihin pallo laskeutui.
 

Peltinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Olihan tuo aikamoinen spektaakkeli statsien (ja "Game in 5") mukaan:
Ajattelin alun perin katsoa torstain pelistä 40 minuutin version, mutta kun näin mukana olleet joukkueet, jotka eivät tällä kaudella ole esittäneet yhtään mitään, tyydyin YouTuben 13 minuutin koosteeseen. Sen katsottuani harmitti, että en katsonut viiden minuutin versiota. Kymmenen säkkiä, kuusi rähmäystä, kaksi syötönkatkoa ja nolla TD:tä kauniissa syyssäässä pelatussa pelissä. Jos tykkää puolustuksesta niin tämä oli kauden paras peli.
 

Fordél

Jäsen
Ei helvetti kuinka paska matsi toi Colts-Broncos oli. Paskakin loukkaantuu, kun sitä verrataan tohon kaameeseen räpellykseen. Pitikin tuhlata pari tuntia elämästä ton katsomiseen. Jengit, lähinnä Ryan ja Wilson kisailivat vain siitä, kumpi on paskempi. Ja kaiken lisäksi se kisailu meni vielä jatkoille.

Ryan ei saanut heittoja lähtemään ja tuli säkitetyksi ties kuinka monta kertaa. Jos Ryan sai pallon lähtemään, jätkät ei saanu niitä kiinni. Wilson oli myös ihan kuutamolla. Esim. mitä ihmettä ajatteli siinä silmät kiinni heitetyssä interissä, kun omia ei näkynyt missään? No ehkä se Coltsin puolustus oli sitten sen verran hyvä, että Colts ansaitsi voiton.

Coltsilta en tällä kaudella odottanutkaan suuria, mutta Broncosin ajattelin ottavan Wilson johdolla selvän stepin ylös päin ja olevan yllätysvalmis jengi. No se yllätys on jäämässä tätä vauhtia pahasti piippuun.
 

Skruf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Kärpät
Subilta muuten näkyy huomenna tuo Packers - Giants matsin. Studio alkaa klo 16. Hieno juttu tää!
 

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Subilta muuten näkyy huomenna tuo Packers - Giants matsin. Studio alkaa klo 16. Hieno juttu tää!
Jees. Mikäs tämä shotgun muuten on, joka studiossa lyhyesti mainittiin? Pitkä snap? Minä luulin että qb on siinä ihan vieressä ikäänkuin pelkääjän paikalla haulikko kädessä ampumavalmiina.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Subilta muuten näkyy huomenna tuo Packers - Giants matsin. Studio alkaa klo 16. Hieno juttu tää!
Subilta on tullut pari matsia jo aiemminkin tässä syksyllä ja käsittääkseni kerran kuussa pitäisi tulla ilmaiskanavalla peli.
 

Sambody

Jäsen
Giants sitten meni ja voitti Lontoossa Packersin. Ei välttämättä pitäisi olla yllättynyt ettei Packers hyökkäys mennyt toisella puoliajalla yhtään minnekään. Alussa Giants puolustus pelasi kevyellä boksilla ja Packers rissuille annettiin tyynyä. Lopputuloksena Packers juoksi ja naputteli lyhyttä palloa rissujen käsiin. Kaikki näytti kovin hyvältä. Toiselle puoliajalle Martindale ilmeisesti päätteli, että tätä matsia ei voiteta bend-but-don't-break puolustamisella missä ovat olleet tällä kaudella hyviä vaan latasi peli toisensa perään yhdeksän puolustajaa joskus jopa kymmenen puolustajaa 5 jaardin sisään aloitusviivasta. Lopputuloksena Giants otti pois lyhyen heittopelin ja juoksun. Yleensä näissä tilanteissa Rodgers ja LaFleur ovat pitäneet vastustajan puolustusta täysin pilkkanaan, kun LaFleur on päässyt kutsumaan play-action pelejä jotka uponneet kuin sulaan voihin tai sitten Rodgers vain alkanut pudottelemaan pitkiä pommeja rissujen käsiin, kun kulmapuolustajat pelaa aggressiivisesti lähellä linjaa käytännössä mies puolustus snapeja ilman tyynyä tai kahden syvän safetyn turvaverkkoa. Nyt kun Packersillä ei ole ollenkaan pitkää heittopeliä niin jäädään hampaattomaksi mikäli vastustajalla on cojonesta tuoda puolustajat lähelle linjaa.

Puolustuksessa menee jankkaamiseksi, mutta tuo Walker on ihan vitun turhake juoksua vastaan. Barry ja LaFleur voisivat vetää johtopäätökset jotta jatkossa pelataan dime-paketeilla yhdellä sisemmällä tukimiehellä niin kauan kunnes Walker on osoittanut treeneissä, että pääsee edes joskus blokeista irti. Nyt näyttää liiottelematta siltä, että ihan samaan juoksupuolustamiseen pystyisi boksiin tuotu safety ja vaikka Walker on ihan hyvä heittopuolustaja tukimieheksi niin kyllä minä heittopeleissä 10/10 ottaisin kentälle safetyn mielummin kuin hänet. Barkleyn pelin pisimmässä juoksupelissä päästi kauemman guardin itsensä ja pallon väliin vaikka hänellä oli snapin lähtiessä parempi asema täyttää se Barkleyn juoksulinja. Siinä ensimmäisen Giants TD tuomassa kikkapelissä rissu kävi blokkaamassa Walkerin pois...
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic

No oli jumalauta jo aikakin. Viime viikkoina Panthersin peli on ollut suorastaan säälittävän surkealla tasolla ja eilen oli pakko laittaa RedZone striimi kiinni jo 17-3 tilanteessa. 49ers jolta tuli eilen turpaan ei ole todellakaan sarjan kärkeen ennakoituja jengejä mutta jotenkin saatiin heidänkin hyökkäys näyttämään varsinaiselta powerhouselta.

Jotenkin en myöskään usko että Baker Mayfield on aivan niin surkea QB kuin miltä Rhulen "pelikirja" on saanut hänet näyttämään. Noh pianhan se nähdään miten paljon Mayfieldin kyvyttömyys luoda hyökkäyspeliä oli Rhulen varsin ohuesta pelikirjasta kiinni. Tärkeintä kuitenkin että tähän surkeaan tilanteeseen mihin Carolina oli ajautunut reagointiin vihdoin ja Rhule sai lähteä. Tästä on suunta vain ylös.
 
Viimeksi muokattu:

Fordél

Jäsen
Bears - Vikings loppu oli melkoinen antikliimaksi. Olen monesti ihmetellyt, että miten vaikeeta hyökkääjien on tehdä se päivän selvä oikea ratkaisu tilanteessa, kuten mennä rajasta yli ja pysäyttää pelikello. Bearsin Smith-Marsettella oli täydet mahdollisuudet vain mennä rajasta yli ja tarjota Bearsille vielä hyvät saumat loppukiriin sekä hakea pelin tasoittavaa TD:tä. Mutta kun ei, piti yrittää vielä yhtä harhautusta ja ottaa muutama lisäjaardi, mikä johti kuitenkin pallon menetykseen ja peli oli sitten siinä. Käsittämätön aivopieru.

Steelersin peliä en nähnyt, mutta en tainnut paljoa menettää. Okei, vastus oli ehkä kovin koko sarjassa, mutta silti 3-38 turpaan. Taitaa olla tämä kausi taputeltu ja eka tappiollinen kausi tulossa Tomlinille. No nyt voi rauhassa sitten yrittää sisään ajaa Pickettiä.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Voiko pitää paikkansa, että Ravens voittaa tiukan matsin. Tällä kertaa Harbaugh taisi jopa luottaa puolustukseen ja ei ottanut aivan tolkuttomasti turhia riskejä 4th downilla. Tucker hoiti sitten loput ja voitto kotiin.
 
J

Just-Ice-Hockey

Tuli katsottua tuo Ramsin ja Cowboysin matsi. Aluksi meinasin sanoa, että olipas paskaa hyökkäyspeliä kummaltakin joukkueelta. Mutta lopulta lienee totuudenmukaisempaa todeta, että kumpikin joukkue puolusti varsin mallikkaasti. Ramsin puolelta on pakko todeta, että Ramsey ja Donald ovat aivan eläimiä. Ramsayta ei lopulta tuon takia edes otteluissa näe, koska ei ainakaan Cowboysin hyökkäys viitsinyt miestä lähteä haastamaan. Donald nyt taas on, noh Donald. Eihän tuota jyrää pysäytä tuplaaminen tai edes triplaaminen.

Cowboysin puolelta nostan jälleen kerran esille Micah Parsonsin. Kaveri pelaa toista kauttaan sarjassa, eikä hävennyt kyseisessä ottelussa yhtään Aaron Donaldille. Samalla omalla läsnäolollaan hän on tuonut DeMarcus Lawrencelle, Leyton Vander Eschille ja kumppaneille lisää tilaa ja aikaa kentällä, ja saanut nämä näyttämään aivan uusilta pelaajilta. Jokunen vuosi sitten Jerry Jones sanoi, että "we need a war daddy". Nyt puolustuksessa on näitä war daddyja kolme kappaletta Parsonsin, Lawrencen ja Dorance Armstrongin muodossa. Kun tähän lisätään cornerit Diggs ja Anthony Brown, on tuo puolustus jo materiaalinsa puolesta yksi sarjan parhaista. Kun siihen lisätään Dan Quinnin nerokkuus, on kyseessä oman varsin puolueellisen näkemykseni perusteella koko sarjan paras puolustus. Huh, kun taas on kiva katsoa jefua.
 

ipa rules

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Packers
Alkaa sen näköistä olemaan A-Rodin touhu että ei paljoa kiinnosta. Lovesta en millään jaksa uskoa että on franchise kuupaksi joten mikä eteen? Vieläköhän A-Rodista sais jotain "vaihdossa" jos hänkin saisi vielä uutta kipinää jossain toisessa organisaatiossa.
 

Sambody

Jäsen
En syyttäisi Rodgersia hyökkäyksen paskuudesta. Rodgers ei toki ole pelannut parhaalla tasollaan, mutta isommat ongelmat ovat toisaalla. Linja vuotaa, rissut eivät voita omia kamppailujaan ja siihen kaveriksi kourallinen tiputettuja palloja ja riittävästi missattuja heittoja niin eihän tuo voi hyvältä näyttää. Tällä hetkellä tilanne vain on se, että vastustaja voi huoletta tiputtaa toisen safetyn boksiin ja pelata yhden syvän safetyn miespuolustusta. Rissut eivät voita kamppailuja lähellä aloituslinjaa eikä linja tarjoa aikaa, että LaFleurin mielikuvituksellisemmat syvät heittopelikutsut avaisi vapaita ikkunoita paskemmillekin rissuille. Toki vastustajan puolustuksen pitää suorittaa kurinalaisesti, mutta ihmetekoja vastustajalta ei vaadita tällä hetkellä.

Iso tasonnosto linjalta vaaditaan ja paluuta perusasioiden ääreen. Iso annos back shoulder heittoja treeneihin, koska näyttää mahdottomalta voittaa muuten 1v1 tilanteita sivurajojen lähellä. Lisäksi LaFleur voisi kaivaa miespuolustus pelikutsut pelikirjastaan framille. Eiköhän hänenkin pelikirjasta hyvä kasa erilaisia poikkikentän meneviä heittokutsuja löydy. Siihen kaveriksi joitain rub-kuvioita niin eiköhän pallo ala liikkumaan paremmin ilmassa ja saada puolustuksen intoa pelata aggressiivisesti miespuolustusta pois. Hieman nurinkurisesti heittopelin tökkiessä nyt täytyisi juoksupeli jättää pienemmälle roolille kunnes puolustus saadaan edes vähän alusta kunnioittamaan syvää heittopeliä. Ei vain ole keskinkertaisella blokkaamisella mahdollisuuksia juosta pidemmän päälle menestyksekkäästi, jos box count on jatkuvasti vastustajalle kallellaan. Ei auta vaikka Jones&Dillon kykenevä parivaljakko onkin.

Ei tässä kirvestä kaivoon kannata viskata, mutta paljon on parannettavaa jokaisella pelin osa-alueella. Eilen taas vanha kunnon Packers spessutiimi perseily nosti päätään.
 
Viimeksi muokattu:

DaFlexi

Jäsen
Suosikkijoukkue
”Oltiin sitkeitä” IFK
Ei saatana, ollaanko me hyviä? NEW YORKIN JETSIT ON HYVIÄ?

Elämä hymyilee
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Lamar Jackson kehittyi jälleen kerran Lamar Jacksonina. Ihan kuin noita epätoivoisia syöttöjä olisi ennenkin nähty. Tällä(kin) kertaa ottelu ratkesi käytännössä siihen ja tälle kaverille pitäisi maksaa yli 200 miljoonaa dollaria ja rampauttaa koko joukkue yhdellä sopimuksella.

Nämä syötöt vielä antoi anteeksi uran alkuvaiheessa, mutta kun sama paska toistuu kaudesta toiseen ilman, että Lamar oppii heittämään pallo yksinkertaisesti hevonvittuun sen pakollisen sankariviittailun sijaan.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Viime yön ottelun highlightsit katsoin ja aika erikoinen oli tuomio puntin rähmäyksestä siinä pelin lopussa => Chargers punttaa, Broncosin kaveri näyttää "vapaan kiinnioton" merkin ja Chargersin kaveri työntää toisen Broncosin pelaajan punttia kiinni ottavan kaverin syliin. Siitä pallo huittuun ja Chargersin haltuun, ja peli ohi. Noinkin saa vissiin sitten tehdä?
 

ipa rules

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Packers
Viime yön ottelun highlightsit katsoin ja aika erikoinen oli tuomio puntin rähmäyksestä siinä pelin lopussa => Chargers punttaa, Broncosin kaveri näyttää "vapaan kiinnioton" merkin ja Chargersin kaveri työntää toisen Broncosin pelaajan punttia kiinni ottavan kaverin syliin. Siitä pallo huittuun ja Chargersin haltuun, ja peli ohi. Noinkin saa vissiin sitten tehdä?

Kyllä tuo ihan oikein meni. Tyhmäasti alkoi vastaanottavan joukkueen pelaaja blokkaamaan vaikka fair catch oli heitetty. Kuten lähetyksessä sanoivat, niin tilanteen aiheutti tuo blokaamaan lähtenyt kaveri ja sen takia tuli yhteentormäys vastaanottajan kanssa hänen itsensä toimesta.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Kyllä tuo ihan oikein meni. Tyhmäasti alkoi vastaanottavan joukkueen pelaaja blokkaamaan vaikka fair catch oli heitetty. Kuten lähetyksessä sanoivat, niin tilanteen aiheutti tuo blokaamaan lähtenyt kaveri ja sen takia tuli yhteentormäys vastaanottajan kanssa hänen itsensä toimesta.
Juu, noinhan se siinä tulkittiin ja varmaan joidenkin sääntöjen mukaan meni, mutta mielestäni olisi voinut tulkita ihan yhtä hyvin myös toisin päin (miksi jatkaa juoksuaan kiinniottajaa kohti?)…
 

AnaKonda

Jäsen
Suosikkijoukkue
NFL, Kärpät, NJ Devils, Kraken
Juu, noinhan se siinä tulkittiin ja varmaan joidenkin sääntöjen mukaan meni, mutta mielestäni olisi voinut tulkita ihan yhtä hyvin myös toisin päin (miksi jatkaa juoksuaan kiinniottajaa kohti?)…
Varmaan siksi, että vaikka näyttää fair catchia niin silti on mahdollisuus, että pallo rähmätään. Silloin on hyvä olla lähistöllä, että pääsee palloon käsiksi ensimmäisenä.
 

Särkilauma

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, RoKi, Sharks, Lions, Seahawks
Katselin juuri tuon Bengals - Saints pelin ~40min koosteen ja Bengalsin puolustus näytti olevan ensimmäinen, joka sai nuo Taysom Hillin juoksut pelinrakentajan paikalta aisoihin. Aiemmissa Saintsin peleissä olen ihmetellyt, että miten ei puolustus saa pidettyä kun 95% ajasta tulee se oma juoksu. Tosin tässä pelissä taisi heittää useammin kuin koko kaudella yhteensä tähän mennessä.
 

Daro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Winners
Eagles vs. Cowboys oli henk.koht seurannan alla jälkilähetyksenä toki. Eagles teki taas kuten ovat tällä kaudella tehneet melkein joka ottelussa ja laittoivat taas kaasun off tilaan kahden ensimmäisen neljänneksen jälkeen. Toki pakko sen verran sanoa tuosta Cowboysin puolustuksesta, että se kyllä paljastettiin kaikkille halukkaille. Varsinkin miten Parsonsia vastaan hyökättiin ja miten Parsons oli ulkona koko pelin kun Hurts heitti tai juoksi. Parsons ei päässyt sitten ollenkaan Hurtsiin kiinni.

Eagleseilla alkaa myös loukkaantumisia tulemaan varsinkin puolustuksen linjan osalta ihan kiitettävästi. Tai no molemmista linjoista on tippunut jo ukkoa ihan kiitettävästi. Eagles on nyt bye viikolla ja jatkaa sen jälkeen Pittsburgia vastaan.
 
Viimeksi muokattu:
J

Just-Ice-Hockey

Eagles vs. Cowboys oli henk.koht seurannan alla jälkilähetyksenä toki. Eagles teki taas kuten ovat tällä kaudella tehneet melkein joka ottelussa ja laittoivat taas kaasun off tilaan kahden ensimmäisen neljänneksen jälkeen. Toki pakko sen verran sanoa tuosta Cowboysin puolustuksesta, että se kyllä paljastettiin kaikkille halukkaille. Varsinkin miten Parsonsia vastaan hyökättiin ja miten Parsons oli ulkona koko pelin kun Hurts heitti tai juoksi. Parsons ei päässyt sitten ollenkaan Hurtsiin kiinni.

Eagleseilla alkaa myös loukkaantumisia tulemaan varsinkin puolustuksen linjan osalta ihan kiitettävästi. Tai no molemmista linjoista on tippunut jo ukkoa ihan kiitettävästi. Eagles on nyt bye viikolla ja jatkaa sen jälkeen Pittsburgia vastaan.

Mä olen sun kanssa kyllä aikalailla eri linjoilla tuosta Cowboysin puolustuksesta Eagles pelin osalta. Tästä mm. osoituksena Eaglesin jääminen 270 jaardin kauden keskiarvon ollessa 400. Myös Parsonsin osalta me ollaan katsottu eri matsia, vaikka pelinrakentajaan ei kiinni päässytkään. Seitsemän taklausta yhteen matsiin on kuitenkin ihan hyvä saldo. Eagelsin hyökkäyksen linja on hurja, mutta siihenkin löytyi ottelun edetessä avaimia. Toki isossa osassa oli myös Lane Johnsonin loukkaantuminen.

Se mihin Cowboys tuon pelin hävisi oli pallonmenetykset. Rush pelasi kauden heikoimman matsinsa ja Slay sekä Bradberry pitivät Lambin, Gallopin ja kumppanit takataskussaan. Kaiken kruunasi kaksi vai kolme heitettyä interiä. Tässä matsissa jos missä Cowboys olisi kaivannut Dakia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös