NFL Season 2019

  • 86 843
  • 500

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Olisihan se ollut mielenkiintoista nähdä Mahomes - Rodgers -kaksintaistelu ensi yönä Kansasissa. Tiedä sitten kuinka selvä etu Mahomesin poissaolo Packersille on/olisi. Jotain tietoa on liikkeellä, että Mahomes olisi kuitenkin "close to return".
 

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kiva, Texans - Raiders ruutu pimeänä Viaplayllä. Jättekiva. Ei kai auta muu kuin siirtyä seuraamaan Redzonea.
 

habsniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, TPS, Packers
Baltimore yritti kovin pitää Patsin puolustuksen tilastoja yllä, mutta lopulta päätti kuitenkin, että ehkä on sittenkin parempi voittaa. 49ers sitten ainoa voittamaton, mutta laitan kyllä 49ersinkin tilastoa jonkun verran vastutajien piikkiin, tosin se on kyllä kunnioitettavampi kuin Patsin oli ennen tätä tappiota.

Packersin Gatorade-kannuihin olikin varmaan kaadeltu urheilujuomajauhojen sijaan pameja tmv. koska Packers ei ilmaantunut Los Angelesissa kentällä lainkaan. Onneksi tosin koko muukin NFC North konttasi tämän viikon, joten tällä pelillä ei ollut mitään merkitystä. Rumaa se kyllä oli. Aivan hirveää.

Edit: typoja.
 

Sambody

Jäsen
Packersin Gatorade-kannuihin olikin varmaan kaadeltu urheilujuomajauhojen sijaan pameja tmv. koska Packers ei ilmaantunut Los Angelesissa kentällä lainkaan. Onneksi tosin koko muukin NFC North konttasi tämän viikon, joten tällä pelillä ei ollut mitään merkitystä. Rumaa se kyllä oli. Aivan hirveää.
Joo oli kyllä surkiaa. Puolustus piti näennäisesti, koska pitivät vastustajan pois maalialueelta yllättävän pitkään. Harmi ettei hyökkäys tullut pelaamaan ollenkaan. Pahiten konttasi hyökkäyksenlinja, joka ei saanut mitään otetta Bosa ja Ingram parivaljakosta. Toki muutenkin kuten sanoit todella aneeminen esitys Packersiltä. Tosin täytyy kehua myös Chargers puolustusta. Tuo tähti heittoryntääjä kaksikko oli suurimman osan aikaa ihan pitelemättömiä ja muuten varsinkin Packers keskushyökkääjät neutraloitiin ihan täysin heittopelin osalta. Se on mille tahansa joukkueelle myrkkyä, jos ei ole aikaa heittää ja lyhyillä heittopeleillä ei saada jaardeja ollenkaan.
 

habsniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, TPS, Packers
Näinpä. Harmi, että O-linelle se kauden tähän asti paskin peli sattui juuri tähän. Etuviisikkoa vietiin kuin litran mittaa. Muutamassa tilaanteessa näytti, että Bosa/Ingram käytännössä juoksi vain ohi/läpi. 1v1 tilanteet oli aivan kamalaa katsottavaa hidastuksina. Tähän lisättynä aivan järkyttävä määrä vääriä aloituksia niin ei voi kuin pyöritellä päätä.

Puolustus pelasi tarpeeksi hyvin voittoon. Chargesin pitäminen ilman TD:ä antoi hyökkäykselle avaimet, mutta kun oma hyökkäys kävi käytännössä vain kentällä luovuttamassa pallon vastustajalle, niin eipä siinä paljon puolustus voi.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Niin no, kyllä tuossa näkyi aivan liikaa se, että Adams tuli takaisin peliin mukaan ja peli meni Packersseilla ihan pakottamiseksi. Karua on varsinkin se, että molemmat RB:t suoritti jopa hyvin ja jos Packerssit olisi pelannut enemmän juoksupelejä niin olisi voinut olla mahdollisuuksiakin tuossa pelissä. Paljon on Packersseilla parannettavaa jatkoa ajatellen ja varsinkin tuon juoksupelin osalta, sitä on vaan pakko käyttää enemmän, että vastustaja ei voi niin helposti ennakoida mitä sieltä on seuraavaksi tulossa. Näytti ihan siltä parin viimekauden Packerssilta mikä oli niin yksiulotteinen, että välillä oikein vitutti sitä touhua katsella, kun siihen ei tarvinnut Romoa istumaan kommentaatoriksi, että pystyi kertomaan tasan mitä seuraavaksi tapahtuu.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
"Hieman" ehdin jo 24-20 tilanteessa kirota, että pitikin päästää Tom Brady takaisin peliin mukaan noilla fumbleilla. Lopulta ilman noita paria tilannetta Pats ei juuri juhlimaan päässyt ja peli olisi ollut ihan täysi ylijuoksu.

Lamar Jacksonia on kyllä suorastaan nautinto katsoa viikosta toiseen ja, vaikka välillä jää avoin mies huomaamatta on tuo kloppi yksinkertaisesti taikuri jaloistaan. Niin paljon kuin Joe Flaccosta pidinkin, Jacksonin pelaamisen katselu on kyllä huomattavasti viihdyttävämpää.

Pittsburgh tosin vielä sinnittelee mukana divisioonavoitosta, joten pleijaripaikkaa ei voi vielä juhlistaa, mutta näillä parin viimeisen pelin otteilla en näe, että joukkue ihan heti mitään tappioputkeakaan saa aikaiseksi. Seahawks ja Patriots molemmat jäivät lopultaaika pahasti jyrän alle.
 

Sambody

Jäsen
Brett Kollmann on muutama päivä sitten pilkkonut Green Bay hyökkäyksen muodonmuutosta tälle kaudelle mielestäni todella avaavalla tavalla. Jos haluaa perehtyä NFL:n pelikirjojen saloihin niin siitä vain videota katseluun.

EDIT: jahas video poistettu. Linkataan uudestaan kunhan tekijä saa ulos youtubelle kelpaavan version.
 
Viimeksi muokattu:

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Staffordilla selkä paskana ja puhutaan useammasta viikosta, että palaisi. Se pienikin toivo mikä vielä oli, että tästä voisi nousta sammui kyllä tämän uutisen myötä. Hieno 136 ottelun teräsmiesputki menee myös nyt poikki.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Viikon 10 alkuilta ei sisällä kovinkaan huikeita matchuppeja, ennakolta Chiefs-Titans lienee playoffien kannalta se isoin. Ja tässäkään ei viitsi kovinkaan paljon Titansille luvata kun Mahomes palaa Chiefsin riviin. Bears-Lions olisi ollut iso peli mutta Staffordin poissaolo syö kyllä Lionsin saumat minimiin. Clevelandissa Brownsin on pakko voittaa pitääkseen pienetkin saumat playoffsien suhteen elossa.

Myöhemmin illalla Packers yrittää palauttaa kauden raiteilleen viimeviikkoisen Los Angeles-ohipelin jälkeen. Tiukka peli lienee kyllä luvassa koska Panthers on mukana vahvasti taistelussa ainakin wildcard-paikasta. Toinen merkityksellinen peli pelataan Heinz Fieldillä kun Steelers saa vieraita Los Angelesista Ramsin saapuessa Pittsburghiin.

Herkkupalat on sitten kyllä säästetty su - ja ma-yöhön: Cowboys - Vikings ja Seahawks - 49ers.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Ravens murskaa Bengalssia aika tylysti. Tuo Tight end kolmikko Andrews-Hurst-Boyle on etenkin julmalla päällä. Rissuille ei ole palloa tainnut lentää kuin muutaman kerran koko pelissä ja silti peli on jo 27-3.

Edit: Huikea esitys jälleen kerran Lamar Jacksonilta.
 
Viimeksi muokattu:

habsniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, TPS, Packers
Baker Mayfield on kyllä melkoinen taikuri. Ensin sai syötettyä shuffle passin suoraan vastustajalle ja tänään sai syötettyä saman passin ei kenellekään. Luulisi, että viimeistään nyt tuo peli poistettaisiin Brownsien pelikirjasta.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Jumalauta mitä pelejä!
 

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Andy Reid 1-7 Titansia vastaan. Kai joku haki tällä isot rahat?
Ei ehtinyt. Oli ajatuksissa pelata mutta isänpäivähässäkät söivät kaiken ajan.

Melkoinen sössiminen kyllä KC:ltä. 6-4 nyt, Raiders on nyt 5-4 ja heidän loppuohjelma on melko helppo. Varma AFC Westin voitto Chiefseille on nyt jotain ihan muuta kuin varma. Mahomes selvisi polvivammastaan nopsasti mutta mitenköhän näiden hyökkäyksen linjan loukkien kanssa tulee käymään.
 

Sambody

Jäsen
On varmaan pikkusen kaksijakoiset fiilikset olla Chiefs-fani tällä hetkellä. Toisaalta tuo Reidin hyökkäys noilla palasilla on ilo silmälle. Toisaalta taas ikinä et voi olla ihan luottavaisin mielin, kun puolustus ei ole mistään kotoisin.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Oon vieläkin ihan fiiliksissä Lamar Jacksonin eilisestä pelistä. Ravens teki TD:n jokaisella hyökkäysvuorollaan, kun Jackson oli kentällä. Etenkin Jacksonin oman rushing TD:n highlightti kannattaa katsoa.
 

habsniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, TPS, Packers
Eipä ole tullut hirveästi dumareista valiteltua, mutta eilisessä Packers-Panthers pelissä seeprojen toiminta oli aivan hirveää. Vääriä vihellyksiä/missattuja vihellyksiä molempiin suuntiin aivan järkky määrä.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Heti kun pääsi sanomasta nii yllätyksiähän sieltä paukkui eilen(kin). Saints konttasi kotonaan Falconsille, Titans haki voiton Kansas Citystä ja myöhemmin illalla Colts hävisi Dolphinsille.
Packers kaivoi lumisateessa voiton Panthersista, vaikka hyökkäys ei vieläkään ihan täysillä sylintereillään käynyt paikkapaikoin. Tuomaritoiminnassa jäi kyllä paljon parantamisen varaa, etenkin Panthers ja Rivera ovat varmasti eri mieltä McCoyn personal foulista.
Kiinnostuneille hyvä artikkeli mikä on pielessä: The NFL's officiating crisis: Why it's time to sound the alarm

Packersin voitto Panthersista ja Vikingsin voitto Dallasissa muotoilivat NFC:n tilanteen siihen malliin vahvasti että playoffeihin on NFC:n puolelta menossa divisioonavoittajien lisäksi joukkue NFC Northista sekä NFC Westistä. Seahawksilla ja Vikingsillä, jotka tällä hetkellä ovat divisiooniensa kakkosia on vähintään kahden voiton etu seuraaviin joukkueisiin jotka wildcard-paikkaa hamuavat (Rams, Eagles, Panthers).
Kierroksen herkkupalana on sitten ensi yön NFC Westin rivalry 49ers - Seahawks, jossa Seahawks voitollaan entisestään vahvistaa tuota playoff-skenaariota, vaikka Seattlella onkin vielä keskinäiset ottelut vieraissa sekä Eaglesia että Panthersia vastaan.

AFC:n tilanne on sen sijaan levällään kuin Jokisen eväät. Ainoastaan Dolphins, Jets ja Bengals ovat varmasti ulkona. Heti viikon 11 aluksi luvassa iso mittelö Clevelandissa kun Browns kohtaa Steelersin. Myös Colts-Jaguars sunnuntaina tämän suhteen iso peli.

Ja sunnuntaina alkuillan herkkupalana on sitten luvassa aikamoinen ilotulitus kun Baltimore saa vieraita Houstonista. Ulkona pelattaessa sääkin tuo tähän peliin mahdollisesti oman vivahteensa kun eletään jo marraskuuta.
 

morningstar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Buffalo Bills
Bills-kannattamiseni alkoi kaudesta 2010. Sinä aikana joukkue ei ole kertaakaan ennen tätä kautta aloittanut kauttaan 6-2 tai edes 6-4. Silti olo on tätä kautta seuratessa ollut jatkuvan tuskainen. Vaikka voittoja on tullut, ovat pelit olleet erityisesti (tai lähinnä) hyökkäyksen osalta jatkuvaa tervan juontia ja surkeimmatkin vastustajat on kyetty hautaamaan vasta otteluiden loppuminuuttien aikana. Valtamedia on pitkälti leimannut Billsin vahvan alun helposta otteluohjelmasta johtuvaksi, eikä se siinä arviossaan taida kovin väärässä olla.

Siltikin, tämä on kilpaurheilua jossa tulosta on pakko kunnioittaa. Kuusi voittoa on kuusi voittoa, ja pelaamalla ne voitot on otettava kehnoistakin vastustajista. Kuitenkin, mikäli minulta olisi kysytty ennen kauden alkua, kumman seuraavista vaihtoehdoista valitsisin: a) Billsin saldo on kauden puolivälissä 6-2, mutta Josh Allenin potentiaalista olla franchise-QB ei voida sanoa suuntaan tai toiseen mitään, vai b) saldo olisi vaikkapa 3-5, mutta Allen olisi näyttänyt potentiaalinsa olla tuleva mestari, olisin epäröimättä valinnut b:n. Niin olisi varmasti valinnut moni muukin, mutta nyt ollaan kuitenkin a-tilanteessa.

On helppoa löytää monia tilastoja, jotka eivät mairittele Allenia. Hän ei ole tällä kaudella heittänyt yhtään perille mennyttä yli 30 jaardin syöttöä (yrityksiä 16). Pocket passerina hän ei edelleenkään häikäise, vaikka on tätäkin puolta pelissään parantanut selvästi ensimmäiseen kauteen verrattuna. Tässä on tosin ollut iso apu myös oleellisesti parantuneesta hyökkäyksen linjasta. Hän ei suojaa palloa kovin hyvin. INT-herkkyys on kylläkin parantunut viime aikoina huomattavasti, mutta vastaavasti fumblauksia tuntuu tulevan vähän joka ottelussa.

On Allenissa paljon hyvääkin. Hänen heittokätensä on vahva kuin mikä. Kuten totesin, se ei ole vielä manifestoitunut pitkinä heittoina, mutta siitä on muutakin etua. Allen on osoittanut kykyä heittää lyhyitä ja keskipitkiä syöttöjä tiukkoihin väleihin ilman että puolustajat saavat tilaisuutta saada käsiään väliin. Ikävä kyllä joukkueessa ei ole kuin yksi vastaanottaja (Brown) jonka voi luottaa ottavan isolla prosentilla noita kovia palloja kiinni. Juoksupelissä Allen on tunnetun hyvä, sekä pelikirjan mukaisissa että improvisoiduissa. Juoksu-TD:itä hänellä on tältä kaudelta ulkomuistista kuusi kappaletta. Eräs tilasto, joka Allenin kohdalla loikkaa hyvällä tavalla silmille, on neljä voittodraivia tältä kaudelta. Sillä ollaan liigan jaetulla kärkipaikalla. Muutenkin tilastot osoittavat, että jos huomioidaan vain otteluiden viimeiset neljännekset, Allen onkin yhtäkkiä liigan aatelia. Se kertoo toki myös epätasaisuudesta, Allen on monta kertaa nostanut joukkueen kuopasta, jonka on itse ensin kaivanut. Siltikin minusta on mukavaa nähdä, että nuori pelinrakentaja tapaa olla parhaimmillaan juuri niinä hetkinä kun otteluita ratkotaan.

Yleiskuva Allenista on se, että hän menee kehityksessään koko ajan oikeaan suuntaan, mutta taivaskaan tuskin vielä tietää, mihin asti se tulee riittämään. Hän ei ole ottanut sellaista huikaisevaa kehitysloikkaa 1. ja 2. kauden välillä kuin jotkin viime vuosien nuoret pelinrakentajat. Kyllä se loikka voi ihan hyvin olla tulossa seuraavalle kaudelle, tai vaikka vielä tämän kauden aikana, mutta tällä hetkellä Bills-kannattaja ei voi muuta kuin toivoa.

Hyökkäyksestä kannattaa myös erikseen mainita juoksuduo Frank Gore & Devin Singletary. Gore jaksoi varsinkin alkukaudesta takoa varmaa tulosta, ja 36-vuotiaalla papparaisella rikkoutuu virstanpylväitä vähän joka ottelussa. Rookie-RB Singletary on kuitekin tällä hetkellä ehkä Billsin hyökkäyksen kiinnostavin pelaaja. Hän oli välillä muutaman ottelun sivussa takareisivamman vuoksi, mutta on ehtinyt osoittaa, että kyvyt riittävät ihan huipulle asti. Hänen toistaiseksi paras esiintymisensä tuli toissa kierroksella Redskinsiä vastaan, jossa hänelle kertyi kokonaisjaardeja 140. Sen piti olla selvä osoitus siitä, että tulosta syntyy, kun hänelle annetaan palloa ja luottoa riittävästi. Niinpä olikin typerryttävää nähdä, miten alikäytetty hän jälleen oli eilen Brownsia vastaan. Ja erityisesti vielä viimeisellä neljänneksellä, kun lopussa olisi tarvittu TD voittoon tai potkumaali tasoitukseen. Hyökkäyksen koordinaattori Brian Daboll on ehtinyt osoittaa olevansa varsin pätevä mies tehtäväänsä, mutta toisinaan hänellä on taipumus sotkeutua pelikutsuissa omaan näppäryyteensä.

Puolustus on Sean McDermottin lempilapsi ja vahvempi osaamisalue. Se on tälläkin kaudella ollut joukkueen tuki ja turva. Se ei ole päästänyt vastustajia herkuttelemaan pisteillä, vaan on pitänyt joukkueen otteluissa mukana loppuhetkille saakka. Ja mukavan monta kertaa hyökkäys on Allenin johdolla myös onnistunut tarttumaan tilaisuuteen. TreDavious White on koko liigan mittakaavassa eliitti-corneri. Matt Milano, Jordan Poyer, Micah Hyde, Tremaine Edmunds, onnistujia riittää. Mutta viime aikoina on jostain varjoista hiipinyt vaaniva peikko. Billsin juoksupuolustus, erityisesti keskelle kohdistuvia juoksuja vastaan, on pelottavan haavoittuva. Sain tähän liittyen hyvän uuden opetuksen siitä, millainen liiga NFL on. Kun viikolla 7 Dolphins yllättäen puhkoi linjan keskelle aukkoja toisensa perään, luottotoimittajani Joe Buscaglia ja Matthew Fairburn spekuloivat The Buffalo Beat -podcastissaan, että tässä on nyt se vaara että Miami kaivoi esiin sen avaimen, jota tulevat vastustajat voivat hyödyntää Billsiä vastaan. "It's now on film" sai aivan uuden merkityksen. Ja näin totisesti kävi. Dolphins itse oli vielä liian heikko hyödyntämään oivallustaan voittoon saakka, mutta toisin oli viikkoa myöhemmin Eaglesin kanssa. Juoksupelissä rumat luvut ja Billsille kauden selvänumeroisin tappio. Viikkoa myöhemmin sama juttu Redskinsin ja Adrian Petersonin kanssa. Washingtonillakaan eivät rahkeet riittäneet voittoon asti, mutta eilen Brownsilla ja Nick Chubbilla riitti. Kaavaan tuntuu kuuluvan se, että ne rumimmat juoksujaardit juostaan ensimmäisellä puoliajalla, toiselle jaksolle Bills on toistaiseksi onnistunut löytämään korjaavat toimet.

Tässä siis ollaan, tilanteessa 6-3. Tuloksellisesti siis historiallisen hyvässä jamassa minun fanitushistoriani puitteissa. Ja silti on taas pelko puserossa. Tuleva otteluohjelma sisältää hyviä, pahoja ja rumia. Patriots, Ravens, Cowboys nyt ainakin ovat kovia koitoksia. Myös Steelers näyttää taas osaavan pelata. Sieltä löytyy lisäksi uusintakoitokset oman divarin tämän kauden tiskirättejä (Dolphins, Jets) vastaan, jotka kuitenkin nekin ovat taas esittäneet joitain elonmerkkejä. Jos nyt kuitenkin lähtisi hakemaan voittoja niistä ja lisäksi Denveristä (Billsin kotipeli), niin siinä olisi kasassa yhdeksän voittoa. Se voi riittää villiin korttiin, mutta olisi se kymmenes hyvä ottaa jostain noista edellämainituista.

Loppukaneettina todettakoon kuitenkin, että yleisen kaanonin mukaan Bills on tällä hetkellä jokin verran pitkän aikavälin aikatauluaan edellä. Ensimmäinen win now -kausi oli kaavailtu vasta ensi kaudelle, kun Bean-McDermott duolla alkaa jälleenrakennuksen neljäs kausi. Tai Beanilla oikeastaan vasta kolmas, koska 2017 draftiin hän ei vielä päässyt vaikuttamaan.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Suosittelen lämpimästi väijymään uusintana 49ersin ja Seahawksin välisen ottelun. Kauden paras peli ja 49ersille kauden ensimmäinen tappio.
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Steelers on outo porukka. Tällä vuosikymmenellä peli on nojannut hyökkäyksen supertähtiin käytännössä joka kausi, vaikka viimeiset seitsemän ykkösvarausta on käytetty puolustuspelaajiin. Tällä kaudella hyökkäyksen supertähdet ovat poissa (Ben menetettiin lasarettiin, Bell menetettiin Jetsiin ja Brown menetti itse itsensä). Tämän johdosta kaudesta odotti lähinnä kärsimysnäytelmää tragikoomisilla piirteillä höystettynä. Alkukiérrosten jälkeen Colbert löysi kuitenkin kanin hatustaan treidatessaan ensi kauden ykköspikin Minkah Fitzpatrickiin - tämä on nimittäin osoittautumassa melkoiseksi neronleimaukseksi. Fitzpatrick on saanut hitsattua lupaavan puolustuksen lopullisesti yhtenäiseksi yksiköksi, joka on viimeiset viikot pelannut käsittämättömän kovalla tasolla. Ramsia vastaan puolustus teki jopa enemmän pisteitä kuin vastustajan hyökkäys.

Hyvä fiilis, vaikka jokainen peli itsessään onkin jännitysnäytelmä hyökkäyksen paskuudesta johtuen. Saumat Wild Card-paikkaan on kuitenkin tällä hetkellä hyvät, ja kaikki tietää mitä timanttinen puolustus tarkoittaa pudotuspeleissä.
 

Gostisbehere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia City of Brotherly Love
Suosittelen lämpimästi väijymään uusintana 49ersin ja Seahawksin välisen ottelun. Kauden paras peli ja 49ersille kauden ensimmäinen tappio.

En muista nähneeni koskaan noin hullua OT yhdessäkään NFL ottelussa jota olen seurannut
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös