NFL season 2016–2017

  • 93 997
  • 608

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Seahawksien linja on juurikin niin huono kuin pelättiin ja siitäkin vähän vielä huonompi. Itsekin pidin Seattlea SuperBowl-kandidaattina mutta nyt melkein voi jo sanoa, että kausi on pilalla ja playoffseista on turha haaveilla. LA ei varmaan ole kauhean tyytyväinen viime kesän draftiin. Kakkosvaraus Wentz on pelannut jo kaksi hyvää peliä aloittajana kun ykkösvaraus Goff seurasi ensimmäisen pelin katsomosta ja pääsi toiseen peliin jo penkille. Lisäksi kun raporttien mukaan Goff ei ole oikein päässyt pelin vauhtiin mukaan ja kun nopea päänuppi on pelinrakentajalle kovaa kättä tärkeämpi ominaisuus niin tässä haiskahtaa pelottavasti JaMarcus Russell. Saa nähdä, pääseekö Goff ensi pelissä jo kentälle asti.
Seahawksin kausi on pilalla ja playoffseista turha haaveilla? Ja seuraavassa lauseessa puhut samanaikaisesti Jared Goffista ja JaMarcus Russellista? Kannattaisiko ehkä odottaa, että kaudesta on pelattu enemmän kuin kaksi ottelua ennen kuin lähtee tuollaisia kommentteja heittelemään? Kukin tyylillään ja eihän siinä mitään, jos oikeasti olet tuota mieltä, mutta mielestäni on kyllä todella ennenaikaisia lausuntoja kumpikin.

Peterson välttyi ACL -vammalta, joten koko kausi ei vielä välttämättä ole pilalla. Ymmärtääkseni kierukan repeymiä voidaan hoitaa monella tavalla riippuen potilaan iästä ja fyysisestä kunnosta sekä repeymän vakavuudesta. Coach Zimmer ei ollut valmis vahvistamaan, että Peterson ylipäätään missaisi yhtään peliä, mutta mitä Twitterista asiaa vähän tutkiskelin niin vaikuttaa siltä, että vaihtoehdot ovat pienempi leikkaus josta seuraisi arviolta 4 viikon sairasloma, tai isompi leikkaus jonka myötä AP olisi luultavasti koko loppukauden sivussa. Ilmeisesti tuo isompi leikkaus voisi pidemmällä aikavälillä olla parempi ratkaisu ja pidentää Petersonin uraa muutamalla vuodella, mutta kääntöpuolena sitten tämä kausi olisi paketissa. Peterson on aiemmin tehnyt paluun huipulle yhden ACL-vamman jäljiltä, ja hänen maineensa "lääketieteellisenä ihmeenä" on yleisessä tiedossa, joten voi myös olla, että nuo yleiset toipumisarviot ei pidä hänen kohdallaan paikkansa.
 

Peltinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Seahawksin kausi on pilalla ja playoffseista turha haaveilla? Ja seuraavassa lauseessa puhut samanaikaisesti Jared Goffista ja JaMarcus Russellista? Kannattaisiko ehkä odottaa, että kaudesta on pelattu enemmän kuin kaksi ottelua ennen kuin lähtee tuollaisia kommentteja heittelemään? Kukin tyylillään ja eihän siinä mitään, jos oikeasti olet tuota mieltä, mutta mielestäni on kyllä todella ennenaikaisia lausuntoja kumpikin.

Kautta ei tosiaan ratkaise kuinka sen aloittaa vaan kuinka sen lopettaa, mutta aikamoisen kanin pitää Carrolin vetää hatusta hyökkäyksen linjan korjaamiseksi. 0-2 aloitus ei ole vielä mitään (Seahawks 1-1) mutta kun pelissä on jokin osa-alue selvästi rikki niin se huolestuttaa. Itse kuitenkin odotin joukkueelta erittäinkin paljon.

Goffin peliä en ole yhtään nähnyt (ei kovin moni muukaan?) ja yllä kirjoitettu perustuu täysin luettuihin kommentteihin. Kuitenkin trendi on ollut, että ykkösvarauksia ei oteta penkille kehittymään, varsinkin kun syrjäytettävänä on Case Keenumin kaltainen lajin legenda. Viimeisen 10 draftin top-10 QB-varaukset, jotka aloittivat penkillä: Jake Locker, JaMarcus Russell, Matt Leinart. Pelottavia nimiä, jos on Rams fani.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Missäs nämä A-Rod palvojat piileskelevät? Tämä "Bad Man" meni ja hävisi Packersin kanssa Vikingsille ja heidän uunituoreelle kuupalleen Bradfordille. Ja suurin syypää tappioon oli Rodgers itse. Ensinnäkin Aaron saa keskittyä tämän viikon treeneissä siihen miten pallosta pidetään huolta. Kaksi kertaa omat miehet pelastivat A-Rodin, kun tämä fumblasi pallon. Luulisi että Aaron olisi kahdesta fumblesta oppinut, mutta sama huolimattomuus/ylimielisyys pallon kanssa jatkui ja kolmannesta fumblesta Minnesota otti pallon haltuunsa.
A-Rod heitti pelissä myös intin ja toinen oli enemmän kuin lähellä, kun Rodgers heitti pallon maaliviivalla käsittämättömästi suoraan puolustajan syliin, mutta tämä jotenkin ei saanut palloa kiinni.

Tässä Rodgersille ja McCarthylle ihan ilmainen vinkki: perustakaa hyökkäyksenne pelaajienne vahvuuksien varaan. Nythän Packersin peli on todella yksipuolista, kun pelivaihtoehtoina ovat joko juoksu tai yli 20 jaardin heitto. Sitä on ihan turha hakata päätään seinään pelistä toiseen ja ihmetellä miksei noilla pitkillä heitoilla tule tulosta, jos Nelson on ainoa pelaaja joka on uhka vastustajalle noissa pitkissä heitoissa. Rodgersilla on käytössään Cobb, joka on yksi liigan parhaista slot-rissuista, mutta nyt hänen vahvuuksiaan ei käytetä lähes yhtään, kun palloa viskotaan koko aika maisemaan. Vastustajankin olisi vaikeampi puolustaa, kun heitettäisiin välillä lyhyempiä heittoja, esim. Cobbille slottiin.

Mikäli Garoppolo pääsee nopeasti takaisin ja jatkaa loistavia otteitaan on Patriotsilla positiivinen ongelma pelinrakentajien kohdalla. Tulevaisuus on ainakin Garoppolon kanssa turvattu näillä näkymin. Mikäli Brissett pelaa torstaina, vaaditaan Blountilta jälleen huippupeliä. Olihan muuten hienon näköistä kun iso kaveri loikkaa puolustajan yli.
Äläs nyt liioittele. Patriots on GOAT Tom Bradyn joukkue, piste. Jimmy G on pelannut loistavasti, mutta todellisuus on se että loistavien otteidensa ansiosta mies tullaan kauppaamaan offseasonilla hyvään hintaan kuuppaa tarvitsevalle joukkueelle. Tämän myös Jimmy on itse tiedostanut haastatteluissa, kun mieheltä on kysytty tästä miehen "näyteikkunasta".
Texans pelissä ollaan kyllä pulassa ilman Jimmyä, niin heikolta näytti Brissettin heittäminen. Matsista on tulossa Blount-show, ja toivotaan että jotenkin voitto kaivetaan. Kahden voiton myötä ei kyllä ole mikään suuri ongelma vaikka tappio tulisi. Vähän kyllä epäilen ettei Jimmy pelaa seuraavassakaan pelissä, niin pahalta näytti isku olkapäähän. Vähän täytyy Jimmyn itsensäkin ottaa vammaa piikkiinsä, kun jätti kätensä tuohon asentoon heiton jälkeen, vaikka tiesi taklauksen olevan tulossa.
 

Juicey

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, G
Äläs nyt liioittele. Patriots on GOAT Tom Bradyn joukkue, piste. Jimmy G on pelannut loistavasti, mutta todellisuus on se että loistavien otteidensa ansiosta mies tullaan kauppaamaan offseasonilla hyvään hintaan kuuppaa tarvitsevalle joukkueelle. Tämän myös Jimmy on itse tiedostanut haastatteluissa, kun mieheltä on kysytty tästä miehen "näyteikkunasta".

Toki realistinen skenaario, mutta toisaalta Tomppa ei kyllä enää montaa kautta pelaile ja Patsin täytyy alkaa kasvattaa uutta pelinrakentajaa. Nimenomaan kasvattamaan, koska edelliskesän varauksista ei pelaavia QB:tä kovinkaan usein nouse ja hyväksi pelinrakentajaksi kasvetaan ykkösen takana, vuosien aikana.

On kyllä silmiinpistävää miten paljon Garoppolo näyttää Bradyltä kentällä, asennot, jalkatyö, jopa heitto näyttää paljon Bradyltä joten en välttämättä pitäisi aivan epärealistisena että Garoppolosta ajettaisiin Tompan korvaajaa tuomaan jatkumoa QB:n mukaan räätälöidylle hyökkäykselle - tosin nyt niin, että Garoppoloa räätälöidään Tompan ympärille tehtyyn hyökkäykseen... :P Sen verran hyvin mielestäni on G homman hoitanut ensimmäisissä peleissä.

Mutta hei, onhan NE:llä vielä ässä hihassa Garoppolon takana, jospa nakkaa Edelmannin QB:n tontille seuraavaan peliin: Tom Brady on Edelman the QB: He's batting 1.000 - NFL.com
 

Sambody

Jäsen
Eiköhän Garoppolo lyödä lihoiksi nyt kun saa osweilermaisesti hieman arvoaan nostettua. Olisi Belichickin tyylinen ratkaisu. Brady kuitenkin tuota hyökkäystä tulee johtamaan niin kauan, kun jaksaa edes kelvollisella tasolla palloa heittää ja Bradyllä itsellään paloa riittää. Jatkumoa löytyy siitä, kun BB alkaa apureineen Bradyn takana koulimaan tästä viime kesän varauksesta Brissetistä mitat täyttävää kuuppaa. Vähän samaa varmasti haetaan Denverissä jossa nyt paremmin systeemissä sisällä olevan Siemianin paikan tulee lähes varmasti jo tällä kaudella tai viimeistään ensi kaudella ottamaan oma ykkösrundin varaus Paxton Lynch. Nyt vain voittoja ja lupaavia otteita Siemianille ja Elway voi lypsää joltain ensi kesän epätoivoiselta pelinrakentajan metsästäjältä oikein kunnon persraiskaus hinnan tästä.
 

Sambody

Jäsen
Aika vaisua oli kyllä, toki kaikki kunnia Vikingsin kivikovalle puolustukselle. Saa nähdä mitä Newton keksii sunnuntaina kun Zimmer joukkoineen matkustaa Panthersin vieraaksi.

No, uskotaan että kyllä se Nelson - Rodgers yhteistyö sieltä pikkuhiljaa paikalleen hioituu. Ensi viikon divisioonamatsi Lionsia vastaan Lambeaulla onkin sitten jo aika iso peli. Ei oikein tappiota siitä kestäisi. Sen jälkeen onkin sitten pari viikkoa aikaa hioa kuvioita kun Green Bayn bye-viikko on jo viikolla 4.
Ei mitään pois tosiaan Vikingseilta. Tuo puolustus tekee joukkueesta todellisen kanditaatin voittamaan divisioonansa. Silti kyllä vähän kummaksuttaa, kun GB:lla olisi paukut paperilla olla koko liigan ykköshyökkäys, mutta nyt maleksitaan eteenpäin käsikarru päällä. Onko McCarthy jo nähty tapaus? Rodgers kadottanut mojonsa? Jotenkin Packersin hyökkäys ei näytä yllättävän hyvässä mielessä enää ketään, jos ei lasketa yksittäisiä Rodgers mitä vittua tason yksilösuorituksia. Ikävä kyllä näillä ei pelkästään pelejä voiteta.

Linja teki mielestäni hyvää duunia ja Lacy tekee mitä läskitön Lacy tekee eli juoksee voimalla ne jaardit mitä puolustus antaa periksi. Tuo heittopeli on ollut sen sijaan jo helvetin pitkään täysin aneemista. TE:t käyvät koppaamassa lyhyet heittopelit ilman mahdollisuuksia isoihin peleihin. Viime kaudella pistettiin Jordyn loukkaantumisen piikkiin että liigan jokainen takakenttä nauroi matkalla pankkiin, kun vastaan asettui Packersin rissut. Nyt sama laulu jatkuu vaikka on ollut pitkä offseason rissujen opetella route runningin saloja ja McCarthylla aikaa kehitellä uusia keinoja parantaa joukkueen heittopeliä. Onko McCarthyn liian helppo tyydyttäytyä ajatukseen, että kyllä liigan lahjakkain kuuppa taikoo paskasta kultaa vai missä mättää? Mikä on itse Rodgersin rooli GB:n alisuorittamisessa?

Tosiaan kausi on vielä nuori ja alkanut kahdella vierasmatsilla, joten liian aikaista vielä sanoa etteikö tuosta voisi mitään tällä kaudella enää tulla.
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Cowboys otti tärkeän voiton Skinseistä, niin kuin pitikin. Helppoa se ei ollut, mutta en sitä odottanutkaan. Dak Prescott ei juuri virheitä tälläkään kertaa tehnyt ja oli jopa parempi mitä Giants pelissä. Heitto TD tosin jäi puuttumaan, mutta juoksi itse yhden. Sellasen huomion olen tehnyt, että Dak ei juurikaan syvään pommittele, kuten Romo. Eli pitkiä pelejä vähän kaipaisin, jota kautta sais varmaan sen ensimmäisen heitto-TD:kin tehtyä. Toki intteri saldo näyttää myös nollaa. Elliotkin pelasi paremmin mitä ekassa pelissä, vaikka ei tuo valmista ole vieläkään. Vähän kärsivällisyyttä juoksulinjojen ja aukkojen etsimisen kanssa, niin hyvä tulee. Hieman myös noi pari fumblea huolestuttaa. Tosin taisipa Murraykin sillä monsteri kaudellaan rähmätä palloja aika paljon? Ilmeisesti Zeken suurin ongelma tällä hetkellä on se, että hän on tottunut juoksemaan shotgunista. Nyt kun qb on aika paljon suoraan centterin persiissä kiinni, niin yhden teorian mukaan tuo vähän aiheuttaisi ongelmia Elliotille? Noh, jos Elliotilla alkaa suuremmin tökkimään, niin aina voi laittaa kentälle varman työhevosen Alfred Morrisin.

Dez Bryant palasi omalle tasolleen. Hyvä peli häneltä. Mielenkiintoista oli katella Dez vs Norman, joka kyllä meni Normanille. Skinsien toista corneria sitten rokotettiin kunnolla. Aina kun Dez oli 1vs1 Breelandia vastaan, Dak toimitti pallon Bryantille. Loppupelistä Norman siirtyi omalta laidaltaan vartioimaan Bryanttia. Cole Beasleystä on tullu Prescottin lempikohde, varsinkin kolmansilla downeilla. On muuten sähäkkä pelaaja ja Beasleytä sanotaankin vähän köyhän miehen Wes Welkeriksi (nykyään Edelman).

Puolustus teki sen mihin tuolla miehistöllä pystyy. Painetta ei oikein saada ja ei ihme kun kattoo passrushereiden nimilistaa. Tyrone Crawford siirrettiin takaisin endiksi ja heti tuliaisina yksi säkki. Pakko myös mainita cb Morris Claiborne. Kaveri on kuin uudesti syntynyt ja on heittämällä Dallasin paras corneri tällä hetkellä. Aivan mahtavaa jos Claiborne alkaa nyt vihdoin ja viimein lunastaa niitä odotuksia jotka kohdistuu kuudenteen varaukseen. Mr. automatic eli Kikkeri Dan Bailey on myös sellainen ase, jota ei kovinkaan monella joukkueella ole. Pomminvarmoja potkuja haarukkaan viikosta toiseen. Ens kierroksella heikosti esiintyneen Bearsin kaatoon. Pettymys on valtava, jos Cowboys tuon matsin häviää...
 
Viimeksi muokattu:

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Verottipa eilinen kierros aloittavia running backeja sairastuvalle. Peterson, Martin, Stewart, Woodhead, Rawls, Foster sekä Abdullah tippuivat kaikki. Petersonin kohdalla vamma näytti niin ilkeältä kun ei pystynyt ollenkaan varaamaan jalalle, että saa nähdä mitä testit tulevat kertomaan. Abdullah ilmeisesti selvinnyt säikähdyksellä.

Ei selvinnyt, IR kutsuu.
Lions place Ameer Abdullah (foot) on injured reserve - NFL.com
Ainakin 8 peliä sivussa.

E: Ja Peterson useamman kuukauden:
Adrian Peterson to undergo knee surgery Thursday - NFL.com
Kyllä on Vikingsejä koeteltu nyt.
 
Viimeksi muokattu:

Pausima

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Wild
Joo kiitoksia jefujumalille. Siä on nyt 1st string jätkistä Peterson, Bridgewater ja vissiin myös Kalil telakalla. Ja ilmeisesti vähän pidempiä poissaoloja. Ja kaks viikkoo kautta takana. Eipä tuo mitään, Vikes on 2-0 ja aina on ensi kausi.
 

Peltinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Joo kiitoksia jefujumalille. Siä on nyt 1st string jätkistä Peterson, Bridgewater ja vissiin myös Kalil telakalla. Ja ilmeisesti vähän pidempiä poissaoloja. Ja kaks viikkoo kautta takana. Eipä tuo mitään, Vikes on 2-0 ja aina on ensi kausi.

Huoli pois, Peterson on 31v ja aloittanut kauden 50 jaardilla 1,6 jaardin keskiarvolla eli AP ei ole ollut joukkueelle mitenkään korvaamaton. Bradford on parannus Bridgewateriin verrattuna (niin kauan kuin pysyy ehjänä) joten Kalil on selvästi isoin menetys.
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Joo kiitoksia jefujumalille. Siä on nyt 1st string jätkistä Peterson, Bridgewater ja vissiin myös Kalil telakalla. Ja ilmeisesti vähän pidempiä poissaoloja. Ja kaks viikkoo kautta takana. Eipä tuo mitään, Vikes on 2-0 ja aina on ensi kausi.

We've long known that the football Gods have a macabre sense of humor when it comes to the Cleveland Browns, but this season might have gone over the edge.


Jos Vikesejä koetellaan niin alkaa ihan oikeasti harmittamaan Brownsien puolesta. Ensin lähti RG3, (ei sinänsä yllätys) seuraavassa pelissä sitten McCown telakalle ja nyt hyvää alkukautta pelannut WR Coleman mursi kätensä ja on epävarmaa kaukanko hän on poissa, toinenkin rookie, pass rusher Carl Nassib IR:lle, Center IR:lle. Niin ja tietysti kaikki nyt jossittelevat Wentzin suhteen. Pitäisi ehkä kiittää fudisjumalia ettei Clevelandistä tullut minun suosikkitiimiä...

Niin ja tietysti Jacob "One snap" Brissett on aloittava QB Patriotseilla tänä yönä ja backuppina WR/KR/PR/RB/CB/QB Julian Edelmann. Toivottavasti Bill uskaltaa antaa vastuuta Brissetille eikä turvaudu Bloutiin ja power runiin koko pelin ajan.


Huoli pois, Peterson on 31v ja aloittanut kauden 50 jaardilla 1,6 jaardin keskiarvolla eli AP ei ole ollut joukkueelle mitenkään korvaamaton. Bradford on parannus Bridgewateriin verrattuna (niin kauan kuin pysyy ehjänä) joten Kalil on selvästi isoin menetys.

Silloin kun AP on kentällä niin jokainen täyttää boksin ja täten antaa esim Bradfordille mahdollisuuden heittää single coveragea vastaan eli hänen merkitys hyökkäykselle on enemmänkin kuin jaardikeskiarvo. Nythän vastustajien ei tarvitse pistää ekstra miestä boksiin kun siellä on Asiata ja McKinnon juoksemassa...
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Tuo puolustus tekee joukkueesta todellisen kanditaatin voittamaan divisioonansa. Silti kyllä vähän kummaksuttaa, kun GB:lla olisi paukut paperilla olla koko liigan ykköshyökkäys, mutta nyt maleksitaan eteenpäin käsikarru päällä. Onko McCarthy jo nähty tapaus? Rodgers kadottanut mojonsa? Jotenkin Packersin hyökkäys ei näytä yllättävän hyvässä mielessä enää ketään, jos ei lasketa yksittäisiä Rodgers mitä vittua tason yksilösuorituksia. Ikävä kyllä näillä ei pelkästään pelejä voiteta.

Niin. vaikea sanoa miksi se edelleen tökkii.
Edelleen kuitenkin nostan esille tän Rodgers-Nelson casen. Vikings-peliä katsellessa tuntui että ARod haki väkisinkin Nelsonia sillä ajatuksella että homma pitää saada toimimaan. Koska mikäli Packers haluaa tällä kaudella menestyä, on Nelson saatava todelliseksi uhaksi vastustajan takakentille. Vielä homma ei toimi, johtuen varmaan osittain Nelsonin vuoden poissaolosta ja pelaamattomuudesta preseasonilla.

Haistavatko vastustajien DC:t myös tämän ja tarkoituksella ottavat Nelsonin tarkasti. Toisaalta sen pitäisi jättää tilaa Cobbille, Adamsille, Cookille etc. mutta joku palanen nyt ei vielä hyökkäyksen kohdalla ole loksahtanut kohdilleen?

Noh, katsotaan miltä peli näyttää Lambeaulla sunnuntaina Detroitia vastaan.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Niin. vaikea sanoa miksi se edelleen tökkii.
Kyllä mä aika paljon panen McCarthy-Rodgers parivaljakon piikkiin tätä, juuri tosta syystä minkä mainitsit. Eli Nelsonia haettiin väkisin jatkuvasti, typerissäkin paikoissa. Samoin Lacyn juoksua käytettiin mielestäni "väärin" sellaisiin paikkoihin, missä olisi ollut paljon fiksumpaa lähteä lyhyellä heitolla etenemään. Toki Vikingsin puolustus pelas hyvän matsin.

Toinen asia mikä mulla pisti silmään tossa Vikings-pelissä, oli Rodgersin yleinen olemus. Eihän se koskaan mikään jäyhä jäpittäjä tai Philip Rivers henkinen raivohullu ole ollut, mutta jotenkin helvetin flegmaattisesti se siellä hiihteli ja naureskeli. Eli olisko tuossa ollut vähän jonkinlaista ylimielisyyttä mukana ja vähän luotettu liikaa siihen että kyllä sieltä taas noustaan - niinkuin tietysti on lukemattomia kertoja noustukin. Nuo fumblet kenties tukevat tätä väittämää, ei ehkä ihan 110% ollut taulussa Rodgersillakaan koko ajan.

Nelsonin pakottamisesta tuli lähetyksessäkin monenmonta pätkää, kun Rodgers ja varsinkin Cobb oli jossain slotissa aivan täydellisen vapaana suunnilleen seisomassa käsiään heilutellen, mutta A-Rod linkosi silti jonkun täysin epätoivoisen haun Nelsonia kohden. Se yksi peli missä Rodgers connected with Rodgers sai mut pomppaamaan sohvasta ja huutamaan että JOKO VITTU NYT! Mutta ei, siihen se jäi ja heti perään koitettiin taas mennä perse edellä puuhun.

Jos vertaa vaikka jonkun Seahawksin, Patriotsin tai Steelersin jyystävään ja nakuttavaan hyökkäyspeliin niin aika yksitoikkoisen harmittomalta Packers nyt näytti. Ei missään nimessä pitäisi näyttää noilla vehkeillä.

Eli pari napsua raivoa, kourallinen luovuutta ja säkillinen monipuolisuutta tohon hyökkäykseen niin alkaa paukkua! En epäile hetkeäkään ettei tuo löytyisi kauden edetessä, mutta ennemmin nyt kuin 15. päivä.
 

Sambody

Jäsen
Nimetkää Lombardi trophy uudestaan Bill Belichickin mukaan!! Käsittämätön jyyrä. 3rd string tulokas kuuppa vastaan yksi liigan eliitti puolustuksista yleensä tarkoittaa kärsimysnäytelmää. Mitä tekee BB? Muovaa hyökkäystä yhdessä viikossa enemmän kun moni muu koutsi koko uransa aikana ja saa kolmos pelinrakentajansa näyttämään hyvältä. Texansilla oli kahden viikon jälkeen liigan paras pass rush. Tänään Watt, Clowney, Mercilus, Simon ja kumppanit olivat täysin näkymättömiä. Aika epätodellista. Puhumattakaan, että Texansin uudistettu hyökkäys saatiin näyttämään todella ankealta. Ainoa joka pystyi tekemään yhtään peliä oli Hopkins ja hänet on tuplattu koko pelin. Mihin Belichick edes tarvitsee tervettä Gronkia ja Bradyä. Antakaa heille vuosi palkallista vapaata.
 

Grand-Pierre

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Blackburn Rovers
Nimetkää Lombardi trophy uudestaan Bill Belichickin mukaan!! Käsittämätön jyyrä. 3rd string tulokas kuuppa vastaan yksi liigan eliitti puolustuksista yleensä tarkoittaa kärsimysnäytelmää. Mitä tekee BB? Muovaa hyökkäystä yhdessä viikossa enemmän kun moni muu koutsi koko uransa aikana ja saa kolmos pelinrakentajansa näyttämään hyvältä. Texansilla oli kahden viikon jälkeen liigan paras pass rush. Tänään Watt, Clowney, Mercilus, Simon ja kumppanit olivat täysin näkymättömiä. Aika epätodellista. Puhumattakaan, että Texansin uudistettu hyökkäys saatiin näyttämään todella ankealta. Ainoa joka pystyi tekemään yhtään peliä oli Hopkins ja hänet on tuplattu koko pelin. Mihin Belichick edes tarvitsee tervettä Gronkia ja Bradyä. Antakaa heille vuosi palkallista vapaata.

Hieman ehkä liioittelua hyökkäyksen hyvyydestä tässä kun Pats pääsi kuitenkin niin hyvistä kenttäasetelmista useamman kerran liikkeelle kiitos Houstonin palautusten fumblet, joista kaksi TD:täkin tuli. Muutenhan hyökkäys Brissetin johdolla oli lähinnä myös 3&Out. Mutta mikä tärkeintä puolustus ja special teams pelasi hyvin ja hyökkäys piti pallosta huolta, siinähän on jo hyvä menestysresepti.
 

Sambody

Jäsen
Hieman ehkä liioittelua hyökkäyksen hyvyydestä tässä kun Pats pääsi kuitenkin niin hyvistä kenttäasetelmista useamman kerran liikkeelle kiitos Houstonin palautusten fumblet, joista kaksi TD:täkin tuli. Muutenhan hyökkäys Brissetin johdolla oli lähinnä myös 3&Out. Mutta mikä tärkeintä puolustus ja special teams pelasi hyvin ja hyökkäys piti pallosta huolta, siinähän on jo hyvä menestysresepti.
Eipä kukaan tykitystä odottanutkaan, mutta että saivat muovattua märkäkorvasta näin nopealla varoitusajalla game managerin. Lähinnä hämmästelen tuota kykyä valmennukselta muovata lyhyessä viikossa hyökkäyksen aivan erilaiseksi kuin Patsilla normaalisti.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Kyllä mä aika paljon panen McCarthy-Rodgers parivaljakon piikkiin tätä, juuri tosta syystä minkä mainitsit. Eli Nelsonia haettiin väkisin jatkuvasti, typerissäkin paikoissa. Samoin Lacyn juoksua käytettiin mielestäni "väärin" sellaisiin paikkoihin, missä olisi ollut paljon fiksumpaa lähteä lyhyellä heitolla etenemään. Toki Vikingsin puolustus pelas hyvän matsin.

Toinen asia mikä mulla pisti silmään tossa Vikings-pelissä, oli Rodgersin yleinen olemus. Eihän se koskaan mikään jäyhä jäpittäjä tai Philip Rivers henkinen raivohullu ole ollut, mutta jotenkin helvetin flegmaattisesti se siellä hiihteli ja naureskeli. Eli olisko tuossa ollut vähän jonkinlaista ylimielisyyttä mukana ja vähän luotettu liikaa siihen että kyllä sieltä taas noustaan - niinkuin tietysti on lukemattomia kertoja noustukin. Nuo fumblet kenties tukevat tätä väittämää, ei ehkä ihan 110% ollut taulussa Rodgersillakaan koko ajan.
En seuraa Packersin edesottamuksia niin paljoa, että voisin tähän keskusteluun tuoda mitään omaa panosta. Kuuntelin kuitenkin eilen jotain Twitterista kohdalle osunutta podcastia, jossa vieraana oli NFL Filmsin game tape guru Greg Cosell, joka sanoi aika suoraan, että iso osa tuosta hyökkäyspelin toimimattomuudesta menee Rodgersin piikkiin. Ei Cosell toki mikään kaikkitietävä ole, ja kuten A-Rod itse sanoi niin ulkopuolisten on mahdoton tietää mitä kenenkin yksilön vastuulle missäkin heittopelissä kuuluu. Mutta Cosell on melko laajasti arvostettu kaveri näissä taktisen puolen juttujen arvioinnissa, joten enemmän annan tuolle hänen mielipiteelleen arvoa kuin monelle muulle "analyytikolle" joita NFL media on pullollaan. Cosell oli erityisesti sitä mieltä, että Rodgers ei pelaa ns. hyökkäyksen sisällä vaan ilmeisesti "freelancaa" voimakkaasti. Tuohon kun vielä lisää, että heitot eivät napsu totutulla tarkkuudella kohdalleen niin äkkiä se hyökkäys ei toimikaan enää kuten odottaa saattaisi.

Onhan Packersille ennenkin tämmöisiä vaisumpia jaksoja sattunut, ja yleensä siellä on osattu oikeanlaisia korjauslikkeitä tehdä tämän jälkeen ja homma on alkanut taas toimimaan. Joten mitään aihetta suureen hätäilyyn Green Bayssa ei ole. Oliko nyt kuitenkin 11 matsia putkeen, kun Rodgers on heittänyt alle 300 jaardia, joten mistään huipputehokkaasta heittohyökkäyksestä ei voida puhua.

************************

Belichickilta kyllä mieletöntä koutsaamista ollut tämä alkukausi. Eihän jollain rookie-Brissetilla pitäisi olla mitään asiaa voittaa näitä matseja, mutta Patriotsilta se tuntuu onnistuvan. Jos katsoo Patriotsin rosteria paperilla niin ei se mielestäni mikään sarjan kovin joukkue ole, mutta kentällä Pats on vuodesta toiseen "team to beat". Kova äijä tämä Mr.Hoody.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, LA Kings, Raiders, Concordia Stingers
Belichickilta kyllä mieletöntä koutsaamista ollut tämä alkukausi. Eihän jollain rookie-Brissetilla pitäisi olla mitään asiaa voittaa näitä matseja, mutta Patriotsilta se tuntuu onnistuvan. Jos katsoo Patriotsin rosteria paperilla niin ei se mielestäni mikään sarjan kovin joukkue ole, mutta kentällä Pats on vuodesta toiseen "team to beat". Kova äijä tämä Mr.Hoody.

Voisin melkein vannoa etta salaa toivoi etta joutuisi kayttamaan Edelmania QB:na. Varmaan oli jotain hillittomia assia hihassa.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
En seuraa Packersin edesottamuksia niin paljoa, että voisin tähän keskusteluun tuoda mitään omaa panosta. Kuuntelin kuitenkin eilen jotain Twitterista kohdalle osunutta podcastia, jossa vieraana oli NFL Filmsin game tape guru Greg Cosell, joka sanoi aika suoraan, että iso osa tuosta hyökkäyspelin toimimattomuudesta menee Rodgersin piikkiin. Ei Cosell toki mikään kaikkitietävä ole, ja kuten A-Rod itse sanoi niin ulkopuolisten on mahdoton tietää mitä kenenkin yksilön vastuulle missäkin heittopelissä kuuluu. Mutta Cosell on melko laajasti arvostettu kaveri näissä taktisen puolen juttujen arvioinnissa, joten enemmän annan tuolle hänen mielipiteelleen arvoa kuin monelle muulle "analyytikolle" joita NFL media on pullollaan. Cosell oli erityisesti sitä mieltä, että Rodgers ei pelaa ns. hyökkäyksen sisällä vaan ilmeisesti "freelancaa" voimakkaasti. Tuohon kun vielä lisää, että heitot eivät napsu totutulla tarkkuudella kohdalleen niin äkkiä se hyökkäys ei toimikaan enää kuten odottaa saattaisi.

Onhan Packersille ennenkin tämmöisiä vaisumpia jaksoja sattunut, ja yleensä siellä on osattu oikeanlaisia korjauslikkeitä tehdä tämän jälkeen ja homma on alkanut taas toimimaan. Joten mitään aihetta suureen hätäilyyn Green Bayssa ei ole. Oliko nyt kuitenkin 11 matsia putkeen, kun Rodgers on heittänyt alle 300 jaardia, joten mistään huipputehokkaasta heittohyökkäyksestä ei voida puhua.
Varmasti näinkin ja tälle kaudelle on sattunut nyt jo luvaton määrä puhtaasti huonoja heittoja. Silti tuossa kokonaisuudessa on yksi osanen mikä tuntuu mättävän ja pahasti ja se ei ole Rodgers. Jo parin kauden aikana MCCarthy ei ole saanut tuota peliä kehittymään yhtään mihinkään suuntaan. Se on ihan se ja sama onko siellä joku telakalla vai ei, nämä kaverit eivät vaikuta sen pelin kokonaisilmeeseen.

Pari (kolme) kautta sitten siellä oli todella hyviä aihioita mitä selvästi puskettiin ja siinä hommassa oli aivan selvästi ideaa takana. Lacy ja Starks juoksi tiiminä nopeilla vaihdoksilla vastustajan puolustuksen seulaksi. Samaten ne nopeat no huddle draivit ajoivat vastustajat väsymykseen ja sekasortoon. Sen jälkeen on Packerssit menneet lähinnä alamäkeä ihan puhtaasti taktisessa mielessä. Kaikki tuo on nyt menneen talven lumia, ei juosta järkevästi, ei pelata noita no huddleja kuin kerran vuosisadassa, vaikka vastustaja ihan paskana ja tarvitsisi saada se nopea snap etteivät ehdi vaihtamaan. Peli on todella HMV osastoa. Ikäänkuin tehtäisiin, vaikka oikeastaan siellä ei tehdä yhtään mitään.

Samaan aikaan taas vastustajilta tuntuu löytyvän aina uusia ja uusia yhdistelmiä ja tapoja pelata. Jos ei toimi jokin asia X, niin koittavat asiaa Y. Packersseilla tuntuu olevan todella rajallinen määrä noita vaihtoehtoja, ilman että se olisi pelaajistosta kiinni ja ne jokainen joukkue tuntuu osaavan nykyisin pelata pois. Liian usein se menee sitten toivotaan toivotaan osastolle ja haetaan 1-1 tilanteita ja siellä luotetaan Nelsonin ja Cobbin kykyyn irrota puolustajasta, kun näin ei tapahdu, niin se on sitten 3 ja ulos. En ole enää aikoihin nähnyt Packerssien pelissä mitään luovuutta ja uusien asioiden oppimista. Kun peli alkaa niin voisi aivan hyvin joku salaa vaihtaa sieltä jonkin viime tai toissavuoden pelin pyörimään ja jos ei pelaajia tunnistaisi, niin ei erottaisi alkuunkaan että onkin vuosi 2014 eikä 2016. Virkamiesmäistä touhua, tullaan töihin, tehdään duuni ja lähdetään kotiin.

Sitten huudellaan jotain RELAX juttuja, kun tosiasiassa minäkin osaan jo sanoa mitä tulee tapahtumaan, ennen kuin se tapahtuu, olenhan noita pelejä nyt katsonut tässä jo aika monta vuotta ja samalla jurnutetaan menemään. Entä kun siellä on ammattilaiset niitä katsomassa, ei se nyt todellakaan ole vaikeaa pelata tuollaista joukkuetta vastaan.

Masentaa.
 
Viimeksi muokattu:

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
@BlackWolf ihan samoilla linjoilla oikeastaan kaikessa! Tosin vähän mä laittasin myös Rodgersin piikkiin, kun kyllä sekin voisi sitä "draivia" lisätä. Tietenkään ei HC:n tai OC:n yli voi kävellä (kai?), mutta jonkunlainen intohimo tosta nyt tuntuu puuttuvan. Pieniä asioita, mutta tappaa helposti koko pelin.

Mistä päästäänkin oivalla aasinsillalla tohon viime yön näytökseen. Ei voi kun ottaa hattua päästä ja tehdä kunniaa Patriotsin jengille. Tietysti vanha huppupää ottaa isoimman siivun kunniasta, mutta kyllä nuo pelaajatkin ansaitsevat suitsutusta. Siellä on nimenomaan sitä valtavaa draivia ja voitontahtoa, yhdistettynä aivan huikean monipuoliseen hyökkäykseen, jonka avulla jopa kolmoskuuppa kairaa ylivoimaisen voiton varsin kovaa puolustusta vastaan. Ei ollut studiossa, kotikatsomossa eikä Texansin puolustuksessa ikinä mitään käryä mikä peli sieltä nyt tulee ja huitelipa kamerakin huvittavasti pari kertaa seuraten väärää äijää kun handoff menikin eri pelaajalle. Red-zonella vähän quuppa taisi jänistää, siinä missä Brady ja varmaan myös Garoppalo olisi takonut taululle sen 50+ pinnaa. Huh, mikähän jengin Patsin pysäyttää vai jyrääkö ne perkele päätyyn asti!?
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Pats nation jatkaa kulkuaan kohti mestaruutta. On kyllä käsittämätön velho tuo huppupää ja kiistatta kautta aikain valmentaja. Tämän alku kauden näytöksen jälkeen vuoden valmentajan titteli on selviö. Nyt kun kuupalta ei ollut luvassa tehoja special team hoiti homman kotiin ja puolustus huikean Collinsin johdolla viimeisteli homman nollaamalla Houstonin pojat. Näilä otteilla Collins tulee tosissaan haastamaan Kuechlyn parhaan linabackerin asemasta.
Gronk kävi jo vähän näyttäytymässä kentällä blokkaamassa parissa pelissä. Itse odottelen jo vesikielellä ja vastustajat kauhulla, koska saamme terveen Gronkin ja Bennettin samaan aikaan kentälle. Vastustajat tulevat olemaan kusessa heidän kanssaan, sillä sen lisäksi että miehet ovat lähes mahdottomia vartioitavia he ovat myös liigan parhaita blokkaavia TE:tä.

Voisin melkein vannoa etta salaa toivoi etta joutuisi kayttamaan Edelmania QB:na. Varmaan oli jotain hillittomia assia hihassa.
Tämä ;) Tosin täytyy antaa tunnustusta McDanielsille. Liigan paras OC on se hyökkäyspään nero Patsissa, kun Belichick keskittyy lähinnä valvomaan hommaa ja hoitamaan puolustusta Patrician kanssa.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Voisin melkein vannoa etta salaa toivoi etta joutuisi kayttamaan Edelmania QB:na. Varmaan oli jotain hillittomia assia hihassa.
No nyt, CBS:n mukaan Brissett repäisi heittokäden peukalosta jonkun nivelsiteen ja saattaa joutua huiliin. In Edelman we trust! Ai että olisi tuokin siistiä nähdä, niin huikeita college-pätkiä Samulilta tuli tuossa katseltua.

http://www.cbssports.com/nfl/news/j...-thumb-ligament-adds-to-the-patriots-qb-woes/
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No nyt, CBS:n mukaan Brissett repäisi heittokäden peukalosta jonkun nivelsiteen ja saattaa joutua huiliin. In Edelman we trust! Ai että olisi tuokin siistiä nähdä, niin huikeita college-pätkiä Samulilta tuli tuossa katseltua.

http://www.cbssports.com/nfl/news/j...-thumb-ligament-adds-to-the-patriots-qb-woes/

Aikamoista. Voi vain hymähdellä epäuskoisesti. Lienee aika käydä etsimässä Johnny Footballia baareista. Manziel voisi rykäistäkin yhden pelin six packia vastaan.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Rodgers - Nelson sanoivat Lionsia vastaan relax. Aaronille ekalle halfille 4 td:tä joista Nelsonille 2 jolle jaardeja toistasataa. Edellisessä pelissä hankaluuksia aiheuttanut Vikings puolestaan löylytti vaihtopelaajilla Carolinaa. Aika mielenkiintoista.
 
Viimeksi muokattu:

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Tiukaksi sai Packers tuon pelin kuitenkin vielä vaikka ensimmäinen jakso näytti siltä että Rodgers-Nelson hyökkäys on todellakin uomissaan. Toisella jaksolla sitten melkein ilman puolta starttereistaan pelannut pakisto vähän alkoi väsyä ja etenkin Damarious Randall oli toista viikkoa peräkkäin totaalisen kusessa vastustajan ykkösrissun jälkeen (viime viikolla Diggs, nyt Marvin Jones jr.)

Ennen kautta kirosin että onpas Packersilla aikainen bye, mutta nyt ei kyllä harmita kun sairaslista on pitkä kuin nälkävuosi (Matthews, Shields, Burnett, D.Jones, Guion). TE Cook hajosi eilen. Jospa se siitä ja Giantsin saapuessa Lambeaulle parin viikon kuluttua olisi vähän rivit täydentynyt. Pennelkin on jo melkein kärsinyt pelikieltonsa.

Kolme viikkoa takana ja viisi joukkuetta puhtalla pelillä. Patriots nyt ei kauheasti yllätä, eikä oikeastaan Broncoskaan. Mutta sitten kolmikko Vikings, Ravens sekä Eagles onkin semmoisia yllätyksiä että oksat pois. Ravensin saldoa kyllä puoltaa helpohkonpuoleinen ohjelma.
Jos Vikings jatkaa tätä tahtia, nii vuoden valmentajasta ei kyllä ole epäselvyyksiä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös