Mainos

NFL season 2015–2016

  • 101 716
  • 626

RonSwanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
ManU, HIFK, Pittsburgh Steelers, Die Mannschaft
Passer rating tosiaan koostuu aika monesta asiasta, ja minä en ainakaan osaa sitä laskea. Mutta pari tilastoa qb:lla on, jotka eivät minun mielestäni valehtele: jaardit, sekä TD-INT suhdeluku. Sanottakoon vielä se, että minulle olisi tärkeämpää (teoreettisesti siis valmentajana) että kyseinen lukema olisi esimerkiksi viiden pelin jälkeen 4-0, kuin 10-5. Toinen on +4, toinen +5, mutta tälläisessä skenaariossa QB:ni olisi heittänyt intterin per peli. Ei tarvitse kovin montaa NFL-matsia katsoa, niin tietää turnovereiden maksavan aika hemmetisti. Lisäksi se ei ole kuupalta millään tavalla pois, jos suorittaa esim. 5/5 driven heittäen 60 jaardia, mutta sen touchdownin lopulta tekisi 1-3 yrd etäisyydeltä running back.

Noh, tulipa pitkä alustus. Sitten ne paljon puhutun Peyton Manningin tilastot tältä kaudelta:

TD: 7, INT: 10 , yrds: 1524.

Mites the Tomppa tai A-Rod?

Tom: TD: 14 , INT: 1, yrds: 1699.

Aaron: TD: 14, INT: 2, yrds: 1491.

Kyllähän tosta jo ilman passer ratingia ja sitä heittojen onnistusmisprosenttia näkee, että kaksi legendaa sellaisella tasolla, että joukkueen käytännössä pitää voittaa joka matsi tai muuten ollaan puolustuksessa oltu aika huonoja. Sitten on yksi entinen hyvä pelaaja, joka pelaa juuri ja juuri sellaisella tasolla, ettei pilaa joukkueensa mahdollisuuksia. Viime matsissa kyllä oikeastaan senkin jo teki, kun antoi jatkoajalla intterin, jonka jälkeen Browns oli 4 jaardin päästä potkumaalietäisyydeltä. Tässä tapauksessa on Brownsin häpeä, etteivät kolmella downilla saanut tuota neljää jaardia kasaan, vaan joutuivat punttaamaan. Mutta ainiin, kyllähän Peyton sitten seuraavalla drivella keräsi itselleen yhden lisämerkinnän "game winning drives"-tilastoon. On se kova jätkä, kun tolleen vaan suorittaa noita comebackeja. (hymiö)


Eräs nfl.comin kolumnisti jo kerkesi ottaa sellaisenkin näkökulman esille, että Super Bowl on voitettu aikanaan Brad Johnsonin tasoisella kuupalla. Niin kauan kuin puolustus pelaa miten pelaa, Broncosin päävalmentaja/muut pelaajat eivät juuri valita, sillä playoff paikkahan alkaa kohta olla jo varmistettu.
 

Arsu79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki kertoimiin nähden hyvin pelaavat
Tietääkö joku NY Giantsin Odell Beckham Jr:sta millainen historia hänellä on NFL:stä? Kaveri on kiinnittänyt huomioni tällä kaudella pelaamalla viikosta toiseen hyvällä tasolla. Olisi kiva tietää ketkä ovat hänen pelipaikkansa parhaita pelaajia, jotta voisin vähän vertailla näiden herrojen tekemisiä keskenään?
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Rodgers joutui ekaa kertaa tällä kaudella viimeiselle neljännekselle tilanteessa, jossa peli oli auki, ja kas kummaa mies oli hyvin keskinkertainen. Miehellä oli vaikka kuinka monta mahdollisuutta sinetöidä matsi, esim. viimeisellä draivillaan pääsi rangaistuksen ansiosta useaan otteeseen yrittämään TD:tä Redzonella, mutta ei tässä onnistunut. Rodgersin omistakin reaktioista näki, että ei ollut todellakaan tyytyväinen omiin otteisiinsa...

Packersin hyökkäys on ollut pari viime peliä aika luokaton. Tai luokaton ja luokaton, mutta normaalia heikompi. Tietysti kun riveistä puuttuu Nelson, Adams, Montgomery tippui eilen (eli viidestä rissusta kolme pois!), Lacy ei ole sataprosenttisessa kunnossa ja myös toinen tight endeistä puuttuu, niin rupeaa se jo näkymään ARodinkin otteissa.

Suurin ongelma on nyt tosiaan GB:llä se että kun Nelson puuttuu, niin Rodgersilla ei ole todellista deep threatia. Mikäli Packers aikoo haastaa Patriotsia, tuohan on McCarthyn ja OC Clementsin kehitettävä jotain uutta.

Tietääkö joku NY Giantsin Odell Beckham Jr:sta millainen historia hänellä on NFL:stä? Kaveri on kiinnittänyt huomioni tällä kaudella pelaamalla viikosta toiseen hyvällä tasolla. Olisi kiva tietää ketkä ovat hänen pelipaikkansa parhaita pelaajia, jotta voisin vähän vertailla näiden herrojen tekemisiä keskenään?

Beckham on toisen vuoden WR, jonka NY Giants varasi keväällä 2014 draftissa ensimmäisellä kierroksella 13.pelaajana. Otti heti rookiekaudellaan yhden hurjimmista kopeista varmaan koskaan: Odell Beckham makes catch of the year! - YouTube

jos puhutaan parhaista laitahyökkääjistä NFL:ssä, tällä hetkellä Atlantan Julio Jones lienee nro 1. Muita mainitakseni Antonio Brown (PIT), AJ Green (CIN), Dez Bryant (DAL), DeAndre Hopkins (HOU)..muutamia noin mainitakseni.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Jokohan Newton saisi ansaitsemaansa arvostusta? Tähän mennessä tappiotonta alkua on pistetty heikkojen vastustajien piikkiin, mutta nyt kaatui jo Seahawks. Alkukauden ehdoton MVP, jos tuo palkinto annettaisiin nimensä mukaisesti arvokkaimmalle pelaajalle. Cam käytännössä vastaa yksin ilman aseita Carolinan hyökkäyspelistä , ja on rikkomassa tällä tahdilla yhden kauden QB rushing-ennätyksen. Olsen on toki hyvä TE, mutta rissuosasto on luokaton eikä Stewart vakuuta RB:nä.
Seattlella on käynnistymisvaikeuksia, mutta niin oli viime kaudellakin. Eivätköhän he saa paketin kasaan taas ja ole vahvoja pleijareissa. Nyt alkoi sentään jo Wilsonin ja Grahamin yhteistyö pelittää. Puolustuksessa pakka on nyt hieman sekaisin, kun Sherman joutuu aiemmasta poiketen liikkumaan omalta tutulta vasemmalta laidaltaan. Williams oli jo viime kaudella Philadelphiassa umpisurkea, enkä ymmärtänyt miksi Seattle hankki hänet Maxwellin paikkaajaksi. Vaikka Browner ja Maxwell eivät olekaan huippupelaajia, niin nyt nähdään ettei tuossa toisella CB:n tontilla pärjää kuka tahansa mattimeikäläinen, vaikka ympärillä onkin Legion of Boom.
Toinen syy puolustuksen sekavuuteen on, että Kam oli poissa joukkueen otteluista ja treeneistä alkukauden. Kam olisi ilman muuta pitänyt palkita ennen kauden alkua Thomasin ja Shermanin tapaan, mutta nyt miestä kohdeltiin todella epäkunnioittavasti ja vähättelevästi. Mies olisi todellakin ansainnut palkan korotuksen liigan ylivoimaisesti parhaana SS:nä ja joukkueen johtajana.

Tietääkö joku NY Giantsin Odell Beckham Jr:sta millainen historia hänellä on NFL:stä? Kaveri on kiinnittänyt huomioni tällä kaudella pelaamalla viikosta toiseen hyvällä tasolla. Olisi kiva tietää ketkä ovat hänen pelipaikkansa parhaita pelaajia, jotta voisin vähän vertailla näiden herrojen tekemisiä keskenään?
Oli vuoden tulokas viime vuonna, vaikka missasi monta peliä kauden alussa loukkaantumisen takia. Kertoo kuinka kova oli pelaamissaan peleissä. Ei ole isoimpia rissuja, mutta on todella nopea ja räjähtävä pelaaja ja omaa erinomaiset kädet. Tullut tunnetuksi juuri noista yksikätisistä kiinniotoistaan. Viime kaudella mies oli top10 rissu, mutta tällä kaudella ei ole ollut samaa loistoa ja miehen käytöksessä on ollut toivomisen varaa. Kauden aikana on saatu kuulla itkua miten joukkuetoverit kiusaa, vastustajat kohtelee kaltoin ja tuomarit ei suojele miestä. Miehelle on noussut pissa päähän tuosta kiinniotostaan saamastaan huomiosta, ja odottaa nyt erityiskohtelua. Pojasta ruvettiin puhumaan uutena Mossina yhden huikean kiinnioton takia, vaikka hän ei ole pystynyt pelaamaan vielä edes kokonaista kautta huipulla. Kuten Cromartie sanoi Odell on tällä hetkellä "one hit wonder" ja näyttöjä tarvitaan, että mies pystyy pysymään huipulla, ja siihen hän ei ole pystynyt tällä kaudella.

Tässä oma top10 WR:t
1. Jones
2. Brown
3. Dez
4. Green
5. Megatron
6. Thomas
7. Nelson
8. Hopkins
9. Edelman
10. Fitzgerald
Deziä ja Nelsonia oli vaikea sijoittaa, kun ei ole näyttöjä tältä kaudelta. Thomasin tilastot eivät ole kovat tältä kaudelta, kiitos inttikone Peytonin, mutta eivät ne taidot ole mihinkään kadonneet.

Pakko kuitenkin kehaista Manningia sen verran, että Brownsia vastaan heitetyn pick sixin jälkeen ensimmäisestä heitosta pallo nätisti Sandersin käsiin ja pick six oli sillä kuitattu.
Huh huh, joku pystyy kehumaan Manningia tällä kaudella? Sen lisäksi ettei mies osaa enää heittää, miehelle tulee nykyään myös todellisia aivopieruja, joista on syntynyt jo 10 intteriä tällä kaudella. Miehen QB passer rating vastaa kyllä ihan kentällä nähtyä. Broncos on täysin puolustuksensa varassa tällä kaudella ja kysymys kuuluu kuinka kauan puolustus jaksaa vastustajan nollaamisen lisäksi tuoda noita pisteitä joukkueelle, koska ilman niitä niukat voitot olisivat kääntyneet tappioiksi.
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Pojasta ruvettiin puhumaan uutena Mossina yhden huikean kiinnioton takia, vaikka hän ei ole pystynyt pelaamaan vielä edes kokonaista kautta huipulla. Kuten Cromartie sanoi Odell on tällä hetkellä "one hit wonder" ja näyttöjä tarvitaan, että mies pystyy pysymään huipulla, ja siihen hän ei ole pystynyt tällä kaudella.
Minun Wr toppilistassa kyllä esiintyy myös Beckham. Olen erimieltä tästä ”one hit wonderista”. Cromartie nyt muutenkin tuppaa aukomaan sitä naamaansa aika tiuhaan tahtiin. Vähän diivan elkeitähän hänellä on, mutta onhan Beckham erittäin taitava rissu. Jos ottaa otannaksi ensimmäiset 16 peliä, niin kaikkien aikojen listalla hänellä on eniten kiinniottoja sekä jaardeja. TD tilastossa hän on neljäntenä, edellään vaan legendat Randy Moss, Bob Hayes ja Billy Howton. Joten kyllä tässä on sellanen superstara uransa alkutaipaleella. Nyt on ollut pientä loukkaantumista alla, mutta kuitenkin vähän alta 500 jaardia ja neljä td:tä tällä kaudella. Koko ura 18 peliä, rec 129, yads 1794 ja 16 TD:tä. Aika kovaa luettavaa?

Oma top-10 WR lista voisi näyttää tältä:

1. Antonio Brown, Steelers
2. Julio Jones, Falcons
3. Dez Bryant, Cowboys
4. Calvin Johnson, Lions
5. Odell Beckham jr, Giants
6. A.J Green, Bengals
7. Jordy Nelson, Packers
8. Demariys Thomas, Broncos
9. Julian Edelman, Patriots
10. Alshon Jeffery, Bears

Toki tuohon vois heittää myös muuan Gronkowskin, vaikka ei Wr olekkaan…
 

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
Tuli avattua tämä NFL-kausi kotisohvalta, kun Broncos vaihteeksi pelasi alkuillan pelin sunnuntaina. Kyllähän se peli näytti siltä, mitä se on aiempien matsiraporttien mukaan ollut koko kauden. Puolustus oli todella kova, eikä Browns-hyökkäyksellä ollut oikein mitään sanomista sitä yhtä driveä lukuunottamatta, jossa he jyräsivät varsin hienosti TD:hen. Erityisesti lämmitti mieltä se jatkoajan puolusus, jossa Browns olisi tarvinnut vain muutaman jaardin potkumaalietäisyydelle päästäkseen, mutta saivat jokaisella kolmella yrityksellään vain negatiivisiä lukuja. Puolustuksen ainoa kauneusvirhe olivat muutamat turhaakin turhemmat rikkeet, joiden avulla Browns pääsi parikin kertaa jatkamaan jo "päättynyttä" driveä. Mahtaa muuten Brownsia vähän harmittaa se epäonnistunut kahden pisteen yritys varsinaisella peliajalla. Lisäpistepotkulla ei ottelu olisi varmaan koskaan mennytkään jatkoajalle.

Hyökkäys oli puolestaan heikentynyt paljon edellisvuosista. Vaikea sanoa paljonko vaikuttaa Peytonin heikentyminen, paljonko linjan heikkous ja paljonko rissuosaston muutokset. Varmaan kaikilla on osansa. Peyton ei näytä luottavan käteensä kovin paljon, vaikka siitä tuo komea TD-heitto tarvittaessa lähtikin. Muutenkin tuollaiselle pocket-heittäjälle on aika myrkkyä, kun OL ei oikein pidä. Lisäksi Thomas tosiaan pari kertaa tiputti todella helppoja palloja. Juoksupeli oli Hillmanin harteilla varsin hyvän näköistä sunnuntaina eli jotain hyvää on hyökkäyksessäkin.

Kokonaisuudessaan näyttää siltä, että Broncot jyräävät jälleen pudotuspeleihin, mutta en usko heidän siellä kovin pitkälle menevän. Tai mistä sitä tietää, puolustus kun kuulemma voittaa mestaruuksia. Broncos on muuten aloittanut kuusi kertaa aiemmin kautensa 5-0, joista viitenä kautena joukkue on selvinnyt Super Bowliin (yhtenä jymähti 8-8:iin ja ulos playoffeista). Nyt on kuitenkin jo 6-0.

Broncosilla on vielä yksi aikainen peli schedulessa tälle kaudelle. Harmi, että pitääkin kannattaa joukkuetta, jolla on katsottavia pelejä n. 2/kausi.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Katselin Seahawksin ja ninersin matsin torstailta ja itse peli oli niin selvä läpsyttely, että siitä ei paljoa sanomista ollut. Mielestäni SF oli surkea kautta linjan (sekä muiltakin osin, pun intended) eli kyse ei ollut siitä, että Kopernick olisi ollut mitenkään poikkeuksellisen huono. Jos olisin ollut valitsemassa joukkueen parasta pelaajaa, niin olisin antanut sen puntterille ja sillä meriitillä ei mestaruuksia voiteta. Pari yleisempää huomiota kuitenkin:

Ensinnäkin jos tilanne on 2nd and 11 ja vastustajan eteneminen pysäytetään line of scrimmageen mutta tilanteessa heitetään hyökkäyksen lippu (5 yd), niin puolustuksen vaihtoehdot ovat joko 2nd & 16 tai 3rd and 11. Mielestäni tuossa tilanteessa SF:n jolla puolustus vuosi jatkuvasti olisi _ehdottomasti_ kannattavat decline penalty (mikä tämä on suomeksi, kieltäytyä?). Miten muut näkevät peliteorian?

Toinen juttu oli inter maalialueella. Seattlen hyökkääjä ryntäsi vauhdilla taklaamaan SF:n puolustajaa. Mielestäni sitä ei kannata tehdä ennenkuin puolustaja on juossut pois maalialueelta. Ja käänteisesti ajateltuna tuossa kannattaa puolustajan laittaa äkkiä polvi maahan. 99%:ssa tilanteista noista ei päästä yli 20 jaardia etenemään, joten jos tilanne ei ole aivan poikkeuksellinen (tyhjä kenttä edessä tai aika loppu), niin puolustuksen ei kannata ottaa riskiä ja yrittää. Tätä vielä korostaa se, että takakentän kaverit eivät ole mitään rushereita. Eikö tämä ole selvä juttu?

ps. olikos täällä ketään kovia Seattle-faneja? mulla saattaisi olla jotain kiinnostavaa tarjolla. Vinkiksi voin sanoa, että jotain kovaa, päähän laitettavaa & suojaavaa ja kentällä NFL-actionia nähnyttä.
 
Viimeksi muokattu:

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Hieman munatonta toimintaa Jetseiltä puntata puolen kentän tuntumasta kun peliä on jäljellä viisi minuuttia ja ollaan muutama piste tappiolla. Silloin joko otetaan uudet yritykset tai itketään ja annetaan pallo vastustajalle.

Mietin äskeisen pelin aikana myös skenaariota että joukkue johtaa pisteellä ja tekee TD:n kun peliä on vähän jäljellä. Onko tällöin peliteorian mukaan fiksuin ratkaisu yrittää kahta pistettä? Jos se onnistuu vastustaja ei saa kiinni edes TD:llä ja kahdella pisteellä vaan tulee 2-possession game, mutta jos yritys epäonnistuu niin vastustaja TD:n jälkeen tyytyy yhteen pisteeseen eli silti tuloksena on tasapeli. Jos itse tekee lisäpisteen ja vastustaja tekee TD:n niin he tietenkin yrittävät kahta, silloin annetaan tavallaan ratkaisun avaimet vastustajalle. Toki tähän nyt vaikuttaa, että minkälaisia pelaajia on käytössä.
 
Suosikkijoukkue
KalPa
Brady oli eilen eka puoliajalla "hivenen hukassa" mutta näytti sitten viimeisellä neljänneksellä suuruutensa, tai ainakin peli rullasi todella näyttävästi voittoon. Mietin amatöörinä tuota viimeistä Jetsin tilannetta viimeisillä sekunneilla; Miksi tuota ei käytetä useammin kun palautetaan pallo vastustajalle maalin jälkeen? Eli tarkoitan tuota lyhyttä potkua maan kautta. Onhan tuossa riskinsä mutta potkaisemalla pallo vastustajalle se aina menetetään? Vai onko tuossa se että saadaan peli toiseen päätyyn?

e. Kuinka pitkälle maalin jälkeinen aloituspotku pitää minimissään potkaista?
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Brady oli eilen eka puoliajalla "hivenen hukassa" mutta näytti sitten viimeisellä neljänneksellä suuruutensa, tai ainakin peli rullasi todella näyttävästi voittoon. Mietin amatöörinä tuota viimeistä Jetsin tilannetta viimeisillä sekunneilla; Miksi tuota ei käytetä useammin kun palautetaan pallo vastustajalle maalin jälkeen? Eli tarkoitan tuota lyhyttä potkua maan kautta. Onhan tuossa riskinsä mutta potkaisemalla pallo vastustajalle se aina menetetään? Vai onko tuossa se että saadaan peli toiseen päätyyn?

e. Kuinka pitkälle maalin jälkeinen aloituspotku pitää minimissään potkaista?

Peli oli alussa kieltämättä vähän tahmeaa mutta siihen osittain oli syynä että rissut tiputteli palloja oudon paljon eilisessä pelissä. Taisi olla yhteensä 12 tiputettua koppia joista suurin osa olisi pitänyt ottaa kiinni. Mutta sitten tosiaan toisella puoliajalla peli alkoi rullaamaan eri tavalla kun Gronk saatiin vauhtiin sekä hieman yllättäen Amendola joka oli liekeissä eilen. (8/86/1) Pitää myös muistaa että Jetsin puolustus oli kova ensimmäisellä puoliskolla mutta taisi hieman väsähtää toiselle puoliskolle eikä saanut enää painetta niin hyvin Bradylle.

Ns. onside-kick on erittäin riskilaltis tapa suorittaa aloituspotku. Jos huomasit niin siinä vilahti Nick Folkin tilastot ja hänellä oli 1/12 uran onside-kickit.

Jos joukkue ei saa palloa haltuunsa niin vastustajalla on huomattavasti lyhyempi matka hyökätä ja tätä riskiä ei moni halua ottaa. Onhan näitä vedetty mm. Super Bowlissa kun New Orleans yllätti Coltsit toisen puoliajan aloituspotkulla.
Tästä voi katsella hieman tilastoja niiden onnistumisista:
Onside Kickoff Success: 2015 NFL Season

Aloituspotkun pitää mennä vähintään 10 jaardia ennenkuin potkaiseva joukkue saa ensimmäisenä koskea palloon.

  1. A kickoff is illegal unless it travels 10 yards OR is touched by the receiving team. Once the ball is touched by the receiving team or has gone 10 yards, it is a free ball. Receivers may recover and advance. Kicking team may recover but NOT advance UNLESS receiver had possession and lost the ball.
NFL Rules Digest: Kickoff
 

ipa rules

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Packers
Hieman munatonta toimintaa Jetseiltä puntata puolen kentän tuntumasta kun peliä on jäljellä viisi minuuttia ja ollaan muutama piste tappiolla. Silloin joko otetaan uudet yritykset tai itketään ja annetaan pallo vastustajalle.

Samaa mietin minäkin - täysin munaton ratkaisu. Paljon on kyllä Jetsin peli parantunut tällä kaudelle mutta silti odotin kyllä selvempää peliä Patriotsille.
 

RonSwanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
ManU, HIFK, Pittsburgh Steelers, Die Mannschaft
Mietin äskeisen pelin aikana myös skenaariota että joukkue johtaa pisteellä ja tekee TD:n kun peliä on vähän jäljellä. Onko tällöin peliteorian mukaan fiksuin ratkaisu yrittää kahta pistettä? Jos se onnistuu vastustaja ei saa kiinni edes TD:llä ja kahdella pisteellä vaan tulee 2-possession game, mutta jos yritys epäonnistuu niin vastustaja TD:n jälkeen tyytyy yhteen pisteeseen eli silti tuloksena on tasapeli. Jos itse tekee lisäpisteen ja vastustaja tekee TD:n niin he tietenkin yrittävät kahta, silloin annetaan tavallaan ratkaisun avaimet vastustajalle. Toki tähän nyt vaikuttaa, että minkälaisia pelaajia on käytössä.

Vastaat itse kysymykseen viimeisessä lauseessa, ainakin minun mielestä. Kuvitellaan kahden viime kauden Seattle Seahawksia, jonka puolustus meni varmaankin NFL:n all-time top-5 listalle. Järkevämpää on pelata oma point after fiksusti, ja ottaa se 8p johto, jos aikaa siis on vaikkapa alle 2min. Se, että heitä vastaan tullaan lyhyessä ajassa tekemään TD:n ja kaiken lisäksi onnistuneen 2 pisteen yrityksen(jotka taitavat olla tilastojen mukaan noin 50-60% onnistuneita?), niin vaatisi aika paljon. Tällä kaudellahan Seattle on onnistunut munaamaan ihan 10p johtoja alle muutamaan minuuttiin, niin siksi puhuttiin viime kaudesta :)

Mutta luulen, että aika varmasti hyvillä hyökkäysjoukkueilla ala Packers,Patriots,Steelers, peliteoreettisesti paras ratkaisu olisi yrittää kahta. Jos mietitään, että worst case scenario on edelleen johtaa seitsemällä, niin sehän nyt ei ole mikään paska tilanne. Kun taas kolikon toisella puolella on pakottaa vastustaja kahteen scoreen (edellleen alle kahdessa minuutissa), niin ruvetaan olemaan aika varmoilla vesillä. Yhdessä kohtaa kautta Steelersin 2 pisteen yritykset taisivat olla 3/3. Sen jälkeen saattoi tulla yksi missaus, ja sitten Big Benin loukkaantuminen, ja luulen että ne tällä hetkellä ovatkin 3/5. Kuitenkin, pointtina se, että jos jokin joukkue olisi onnistunut kauden mittaan yrityksissään vaikkapa 75%, niin kyllä tuollaisessa tiukassa tilanteessa se on hyvin perusteltua ja järkevää hoitaa.


Pahoittelut jo tässä kohtaa siitä, etten tuonut mitään tilastoja tai tutkimuksia kysymykseesi. Yllä on kuitenkin luettava omat mielipiteeni asiasta. Ihan yksinkertaisesti sen voisi kuvitella liittyvän noihin onnistumisprosentteihin molemmilla puolella palloa: onko puolustuksesi antanut kahden lisäpisteen yrityksiä kuinka paljon? Jos ei, niin potkaise se yksi piste ja luota siihen että puolustus hoitaa homman kotiin. Onko hyökkäyksesi taas onnistunut kuinka usein niissä? Jos on, niin tee itsellesi 9p ero ja voita matsi sitä kautta.

Hyvinkin iso osuus tämän hetken NFL-valmentajista kuitenkin päätyisi tuohon yhden pisteen potkuun ja puolustuksen kautta pelaamisen, tämä siksi että liiga on hyvin konservatiivinen. Itsekin pidän tälläisten teoreettisten skenaaroiden pohdiskeluista, ja jokaisella onkin varmasti omat näkemykset esim siihen, missä ja milloin pelataan 4th downit jne.
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Casselsin Cowboys debyytti on sitten nähtynä ja eipä se suuria hurraa huutoja aiheuta. Toki parempaa kuin Weeden, vaikka kolmen intterin iltaa vietettiin. Eka intteri ei mennyt Casselsin piikkiin, mutta kaksi seuraavaa kylläkin. Vähän otantaa keskeltä peliä: Casselsin 5 perättäistä heitto-yritystä, joista kolme päättyi syötönkatkoon, what? Yksi näistä palautettiin suoraan pohjiin + 1 kickoff palautus päätyyn asti ex-Cowboys Harrisin toimesta. Näin ollen puolustus päästi 13 pistettä, joka on ihan hyvä suoritus. McFadden pelasi loistavan pelin ja saas nähdä siirtyikö samantien startteriksi? Randlelle tais tulla jotain vaivaa pelin alkupuolella, en ihan tarkkaa tiedä? Joka tapauksessa McFaddenin juoksu näytti tosi hyvältä, ehkä paremmalta kuin mitä Randlella koko kaudella? Cowboys roikkui mukana ihan viimeiselle minuutille asti ja täydet mahikset oli voittodraiviin. Oli nimittäin vielä puoltoista minuuttia peliä jäljellä kun Giants joutui punttaamaan. Beasley kuitenkin muffasi pallon Giantsille ja peli oli sitä myöden selvä.

Ens viikonloppuna vastassa Seahawks. Siitä ei liene kovinkaan paljoa odotettavissa? Dez ehkä mukana jo silloin tai sitä seuraavassa elintärkeässä Eagles pelissä, mutta viimestään Buccaneers matsissa? Sitten pitäisikin Romon pikku hiljaa palailla kehiin. Jos nyt pari voittoa edes Cowboys pystyisi raapimaan ennen Romon paluuta, niin vielä vähän saumaa olis post seasonille. Aika huonoltahan tuo näyttää...
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Mutta luulen, että aika varmasti hyvillä hyökkäysjoukkueilla ala Packers,Patriots,Steelers, peliteoreettisesti paras ratkaisu olisi yrittää kahta.
Tämä oli minun mielestäni kokonaisuutenaan kaikinpuolin mainio vastaus, kiitos siitä. Minä olen aina tykännyt näistä hyvistä hyökkäysjoukkueista ja näissä kääntöpuolena on sitten usein puolustuksen vuotaminen. Tämä ohjaa ajattelua sen verran, että skenaarioita pyörittäessä oletan joukkueen olevan hyvä hyökkäyspäähän, mutta puolustuksen varaan en niin paljoa laske. Nytkin tuon käytettävissä olevan materiaalinen muistin todeta vasta ihan juuri ennen lähetä-napin painamista, vaikka tokihan se on aina oleellinen tieto.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Patsin monivuotinen LB Mayo tippui avauksesta ja pelasi vain yhden snapin. Ei ole enää valitettavasti vanha Mayo loukkaantumistensa jälkeen, ja mies ja hänen iso sopparinsa taidetaan cutata tämän kauden jälkeen.
Brady oli eilen eka puoliajalla "hivenen hukassa" mutta näytti sitten viimeisellä neljänneksellä suuruutensa, tai ainakin peli rullasi todella näyttävästi voittoon. Mietin amatöörinä tuota viimeistä Jetsin tilannetta viimeisillä sekunneilla; Miksi tuota ei käytetä useammin kun palautetaan pallo vastustajalle maalin jälkeen? Eli tarkoitan tuota lyhyttä potkua maan kautta. Onhan tuossa riskinsä mutta potkaisemalla pallo vastustajalle se aina menetetään? Vai onko tuossa se että saadaan peli toiseen päätyyn?
Ei Brady ollut hukassa ekalla puolikkaalla, vaan rissut tiputtelivat järkyttävän määrän syöttöjä. Lafellilta kauden ekassa pelissä aivan karmeaa räpellystä, ja aiheesta Dobson rupesi saamaan enemmän snappeja tokalla puolikkaalla. Yleensä vuorenvarma Edelmankin tiputteli palloja. Olisiko sormi vielä vaivannut? Amendolalta tosiaan huikea peli, ja on pelannut todella hyvän alkukauden. Brady kertoi, että Amendola olisi nyt pitkästä aikaa täysin terve, mikä on näkynyt miehen pelissä.
Sen takia onside kickiä ei käytetä, muuten kuin pakkotilanteessa, koska onnistumisprosentti on todella todella alhainen. Jos ja kun onside kick epäonnistuu, vastustaja on todella hyvässä kenttäasetelmassa, ja tulevat saamaan lähes varmasti pisteitä taululle. Kun taas pallo potkaistaan normaalisti ja vastustaja aloittaa sieltä omalta 20 jaardin linjan tuntumasta, niin on hyvä mahdollisuus, että vastustaja saadaan pysäytettyä ennen potkumaali-etäisyyttä.

Hieman munatonta toimintaa Jetseiltä puntata puolen kentän tuntumasta kun peliä on jäljellä viisi minuuttia ja ollaan muutama piste tappiolla. Silloin joko otetaan uudet yritykset tai itketään ja annetaan pallo vastustajalle.
Jetsin valmentajalta tosiaan järkyttävä viimeinen neljännes. Vielä järkyttävämpää oli toiminta aikalisien kanssa. Olisi ilman muuta pitänyt käyttää ne Patsin hyökkäysvuorolla kellon pysäyttämiseen, eikä antaa Bradyn kuluttaa sekunteja pois kellosta.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Tietääkö joku hyvää sanastoa, jossa selitetään amerikkalaisen jalkapallon käsitteitä kuten

line of scrimmage, tight end, no huddle jne.? Englanniksi käy.
 

Rocco

Jäsen

Justice

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Cowboys, Man Utd, Devils, Jazz
Itselläni otti koko eilisen päästä yli sunnuntai-illan pettymyksestä. Cowboysin pelissä oli paljon positiivistä, mutta niin vaan tuo peli onnistuttiin häviämään. Positiiviset asiat nyt ensin kuitenkin. Puolustus pelaa hyvällä tasolla. Varsinkin Hardyn, Leen ja McClainin hyvät otteet ovat pistäneet silmään. Toinen posin paikka oli McFaddenin loistava suoritus. Suurimman vaikutuksen minuun teki ehdottomasti se vauhti, millä kundi välillä meni linjasta läpi. Siis ihan puhtaasti McFaddenin kiihtyvyys. Valitettavasti tuomarivirhe, tai ainakin ahdas tulkinta, vei mieheltä yhden td:n. No ehkäpä tuollaisen esityksen jälkeen väistämättä kasvava rooli vähän lämmittää kuitenkin. Kolmas posi liittyy pelinrakentajan tontilla tapahtuneeseen muutokseen. Kolmesta intistä huolimatta Cassel oli omaan silmääni paljon parempi kuin Weeden. Hetkittäin Cowboysin hyökkäys vaikutti jopa vaaralliselta, eikä vähiten sen vuoksi, että alussa onnistuneet heittopelit toivat tilaa juoksulle.

Sitten niihin negoihin. Ensimmäisenä se, että peli hävittiin ihan omaan tekemiseen. Voittodriveksi jäänyt potkun palautus oli suorastaan säälittävää tekemistä Cowboysin special teamilta. Koko komeuden kruunasi sitten potkun muffaaminen by Beasley. Sen parin minuutin aikana tuli vanhat 8-8-ajat mieleen Cowboysin tekemisestä. Kolme inttiä toisella puoliajalla on myös ehdottomasti negan paikka. Kaksi viimeistä olivat aivan kamalaa suorittamista Casselilta. Varsinkin toinen inttiheitto näytti enemmän puntilta kuin laitahyökkääjälle yritetyltä heitolta. Eniten kuitenkin vituttaa se, että Cowboys onnistuu häviämään ottelun, jossa puolustus päästää 10 pistettä.

Sitten on vielä case Hardy. Hienoa, että pelaaja näyttää tunnetta. Vielä hienompaa, että paskat suoritukset ja häviäminen vituttaa kunnolla. Mutta eihän puolustaja ihan oikeasti voi mennä iskemään fläppitaulua special team koordinaattorin kädestä, ei missään tilanteessa. Ottelun jälkeen asioista voidaan keskustella, mutta eihän nyt vittu oman jengin toimintaa mennä omalla kiukuttelulla tolla tavalla häiritsemään. Nyt sitten onkin jännä nähdä miten tilanne muuttuu kun joukkueen johtajat alkavat hiljalleen palata takaisin peleihin. Saavatko he Hardyn aisoihin omalla tekemisellään vai repiikö mies jengin palasiksi lopullisesti? Melkoinen vuori on kyllä Cowboysilla kiivettävänä, mikäli playoffeihin mielii. Tässä tavoitteessa onneksi auttaa, ainakin vielä toistaiseksi tasaisen paska divisioona.
 

RonSwanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
ManU, HIFK, Pittsburgh Steelers, Die Mannschaft
Tämä oli minun mielestäni kokonaisuutenaan kaikinpuolin mainio vastaus, kiitos siitä. Minä olen aina tykännyt näistä hyvistä hyökkäysjoukkueista ja näissä kääntöpuolena on sitten usein puolustuksen vuotaminen. Tämä ohjaa ajattelua sen verran, että skenaarioita pyörittäessä oletan joukkueen olevan hyvä hyökkäyspäähän, mutta puolustuksen varaan en niin paljoa laske. Nytkin tuon käytettävissä olevan materiaalinen muistin todeta vasta ihan juuri ennen lähetä-napin painamista, vaikka tokihan se on aina oleellinen tieto.

Useassa joukkuelajissa on tosiaan niin, että hyvä hyökkäyspelaaminen saattaa olla pois puolustuksesta, sekä vice versa. Jefu on siitä suhteen jännä laji, että ainakin teoriassa näin ei ole. Puolustuksessa ja hyökkäyksessä on omat äijät, eikä ole olemassa mitään maagista "pelin virtausta", vaan reilut hyökkäysvuorot :)

Mutta käytännössä homma silti jostain syystä menee niin, että vaikkapa Seahawks oli viime kaudella hitosti parempi puolustamaan kuin hyökkäämään, ja Steelersin kausi päättyi hyökkäysarsenalista huolimatta(Big-Ben elämänsä kausi, Brown #1 rissu liigassa ja Bell #1 RB) heti ekassa playoff pelissä Ravensille. Varmaan palkkakatto tohonkin syynä? Minä en tiedä. Sen tiedän, että jos terveet JJ Watt, Luke Kuechly ja vaikkapa kaksikko Earl Thomas - Kam Chancellor yht äkkiä porukalla päättäisi siirtyä Pittsburghiin, niin Super Bowlille olisi vaikea nähdä esteitä.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Useassa joukkuelajissa on tosiaan niin, että hyvä hyökkäyspelaaminen saattaa olla pois puolustuksesta, sekä vice versa. Jefu on siitä suhteen jännä laji, että ainakin teoriassa näin ei ole. Puolustuksessa ja hyökkäyksessä on omat äijät, eikä ole olemassa mitään maagista "pelin virtausta", vaan reilut hyökkäysvuorot :)

Mutta käytännössä homma silti jostain syystä menee niin, että vaikkapa Seahawks oli viime kaudella hitosti parempi puolustamaan kuin hyökkäämään, ja Steelersin kausi päättyi hyökkäysarsenalista huolimatta(Big-Ben elämänsä kausi, Brown #1 rissu liigassa ja Bell #1 RB) heti ekassa playoff pelissä Ravensille. Varmaan palkkakatto tohonkin syynä? Minä en tiedä. Sen tiedän, että jos terveet JJ Watt, Luke Kuechly ja vaikkapa kaksikko Earl Thomas - Kam Chancellor yht äkkiä porukalla päättäisi siirtyä Pittsburghiin, niin Super Bowlille olisi vaikea nähdä esteitä.
Palkkakattohan tuossa se suurin rajoite on. Jotain yksittäisiä kausia voi olla, että jollain jengillä sekä hyökkäys että puolustus on huipputasoa. Nämä yleensä selittyvät sillä, että ratkaisevat pelaajat jommalla kummalla puolella palloa pelaavat selvästi palkkaluokkaansa paremmin. Seahawksilla tuo on mennyt niin päin, että puolustukseen on panostettu rahallisesti enemmän, mutta hyökkäyskin on toiminut, sillä varsinkin Wilson ja Lynch pelasivat pitkään markkina-arvoaan halvemmilla sopimuksilla. Nyt Wilsonille ja Lynchille on sorvattu uudet, markkina-arvoa vastaavat sopparit, joista sitten on seurannut se, että rahaa esim. Chancellorin uuteen sopimukseen ei meinaa enää löytyä. Huippujoukkueen kasassa pitäminen palkkakattomaailmassa vaatii jatkuvasti hyvää draftaamista ja pelaajien kehittämistä, jotta liian kalliiksi muodostuneiden pelaajien tilalle pystytään nostamaan omia varauksia edullisilla tulokassopimuksilla.
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
. Huippujoukkueen kasassa pitäminen palkkakattomaailmassa vaatii jatkuvasti hyvää draftaamista ja pelaajien kehittämistä, jotta liian kalliiksi muodostuneiden pelaajien tilalle pystytään nostamaan omia varauksia edullisilla tulokassopimuksilla.

There is always the Patriot way. ;)

Mutta niinhän se on, pitkiä dynastioita on vaikea saavuttaa nykyisen palkkakaton aikana ja varsinkin kun pelaajat ja agentit ovat niin rahan ahneita + Omistajat haluavat tähtipelaajia joukkueisiinsa melkein hinnalla millä hyvänsä.
 

Rocco

Jäsen
Palkkakatto näkyy monella tavalla myös pelaajaprofiileissa.

- Fullback on katoava luonnonvara. Nykyisin häntä usein paikkaa H-back, eli fullbackin ja tight endin välimuoto. Monet alikokoiset TE:t laitetaan usein tällaiseen hybridirooliin.

- Fullbackin katoamisen takia running backit ovat usein kookkaampia ja monipuolisempia kuin ennen.

- Laitahyökkääjiä on enemmän kun peli on heittopainotteisempaa. Rostereissa on usein minimipalkkaa nauttivia receivereitä useita, jotka pelaavat kohtalaisen vähän.

- Hyökkäyksen linjamiehille maksetaan nykyään paljon, koska peli on niin paljon enemmän heittopainotteista, ja pelinrakentajaa pitää suojella paremmin.

- Puolustukset muuttuvat usein 4-3:sta 3-4;ään. 4-3:ssa DE:t ovat kovapalkkaisia passrushereita, eikä heitä usein meinaa löytää molemmille puolille linjaa. Lisäksi 4-3:ssa MLB on usein puolustuksen kallein pelaaja. 3-4:ssä kovinta palkkaa usein nauttii järkälemäinen DT, DE:ksi löytyy usein helposti alikokoisia 4-3 DT:tä, ja vastaavasti alikokoiset 4-3 DE:t menee usein heittämällä OLB:ksi pass rushereiksi 3-4:ään. 3-4 on usein paljon halvempi puolustus kuin 4-3.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Ihan käsittämättömän huikea peli äskettäin päättynyt Saints-Giants. Jos joku vaan ei ole tulosta mistään kuullut, niin kannattaa laittaa tämä ketju ja kaikki muut mediat kiinni ja katsoa se mieletön peli ihan itse.

Huomenna sitten tarkemmat hehkutukset.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös