Mainos

NFL season 2013–2014

  • 114 669
  • 713

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Yksi viikko jäljellä preaseasonia niin on aika polkaista käyntiin ketju kaudelle 2013-2014!

Kausi 2012-2013 tullaan muistamaan mm. tulevan HOF Ray Lewisin jäähyväiskaudesta, Adrian Petersonin uskomattomasta MVP-kaudesta, Calvin Johnsonista, sijaistuomareista, Chuckstrong:sta, huikeista rookie-pelinrakentajista sekä SB XLVII:sta jossa Baltimore Ravens kukisti San Fransisco 49ers:n 34-31.

Sitten kauteen 2013-2014:

Varaustilaisuus meni hyökkäyksen linjan dominoidessa ensimmäistä kierrosta.
Yhteenveto löytyy täältä: NFL Draft 2013 – NFL.com

Free Agency yhteenveto löytyy mm täältä: 2013 NFL Free Agents - Free Agency Update - Rotoworld.com

Suurimpia vonkaleita tänä vuonna olivat mm. Wes Welker Denveriin, Steven Jackson Atlantaan, Reggie Bush Detroitiin, Mike Wallace Miamiin, Elvis Dumervil Baltimoreen, Shane Lechler San Diegoon jne..

Täksi kaudeksi saatiin oikein kunnon päävalmentajakaruselli ja kahdeksan uutta joukkuetta saivat uudet käskijät. Eniten palstatilaa ovat saaneet Andy Reid, Kansas City sekä Chip Kelly, Philadelphia Eagles.

Kauden kannalta merkittäviä päivämääriä:
5.9.2013 Baltimore @Denver, kauden avauspeli.
29.12.2013 viimeinen runkosarjakierros
2.2.2014 Super Bowl XLVIII, MetLife Stadium, NY

Lohkot jakaantuvat seuraavasti:

AFC
AFC East
New England Patriots
Buffalo Bills
New York Jets
Miami Dolphins

AFC North
Baltimore Ravens
Cincinnati Bengals
Cleveland Browns
Pittsburgh Steelers

AFC South
Houston Texans
Indianapolis Colts
Jacksonville Jaguars
Tennesee Titans

AFC West
Denver Broncos
Kansas City Chiefs
Oakland Raiders
San Diego Chargers

NFC
NFC East
Dallas Cowboys
New York Giants
Philadelphia Eagles
Washington Redskins

NFC West
Arizona Cardinals
San Fransisco 49ers
Seattle Seahawks
St.Louis Rams

NFC North
Chicago Bears
Detroit Lions
Green Bay Packers
Minnesota Vikings

NFC South
Atlanta Falcons
Carolina Panthers
New Orleans Saints
Tampa Bay Buccaneers
 

#76

Jäsen
Mielenkiintoinen kausi tulossa monelta osin. Pelaaja- ja valmentajavaihdokset tuovat hyvää vipinää. Vaikka harmittaa Welkerin lähtö, niin mielenkiintoista seurata miten hän pärjää Denverissä.

AFC:ssä sanoisin että East ( Patriots ) ja West ( Broncos ) on yhden joukkueen kisa kärkipaikasta. Southissa Texans minusta suosikki, mutta Colts voi jatkaa viime vuotisessa huumassa jopa ohi. North on sitten kolmen kauppa, missä voi käydä oikeestaan mitä vaan.

NFC:ssä on sitten tasaisempaa ja kaiken kruunaa minusta NFL:n kovin divisioona eli West. 49ers ja Seahawks ovat ennakkosuosikit, mutta Rams pelasi viime vuonna hyvän saldon divisioonan sisällä. Eastissä on kanssa kova keskinäinen kisa, muttei yksikään joukkue yllä liigan tasolla kärkeen. Southissa on mielenkiintoista seurata miten Peytonin paluu Saintsin ruoriin tuo muutosta, vai tuoko?

Vähiin käy pitkä odotus, mitä on nyt vähän voinut pre-season peleillä lääkitä.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Lauantai on NFL:ssä päivä, jolloin joukkueiden tulee lyödä lukkoon "lopullinen" 53 miehen rosteri, jolla aloitetaan runkosarja. Valtaosalle joukkueista tämä tarkoittaa 22 pelaajan leikkaamista, sillä aikaisemmin joukkueilla sai olla kokoonpanossa 75 pelaajaa. Tietoja työttömiksi jääneistä pelaajista on tippunut pitkin päivää, ainakin PFT ja NFL.com ovat hyviä lähteitä, jos haluaa pysyä ajantasalla cutdowneista. Listaan alle muutamia nimekkäimpiä pelaajia, jotka saavat jatkossa etsiä uutta työnantajaa.

- Tim Tebow, QB (Patriots)
- Jimmy Clausen, QB (Panthers)
- Greg McElroy, QB (Jets)
- Brady Quinn, QB (Seahawks)
- Drayton Florence, CB (Panthers)
- John Skelton, QB (Bengals)
- Vince Young, QB (Packers)
- Tony Moeaki, TE (Chiefs)
- Jermaine Cunningham, DE (Patriots)
- Antonio Garay, DT (Jets)
- Danny Watkins, OL (Eagles)
- Jonathan Dwyer, RB (Steelers)
- Robert Meachem, WR (Chargers)
- Antoine Winfield, CB (Seahawks)

Koitan huomenna kirjoitella vähän enemmän Steelersin cuteista ja lähtökohdista kauteen. Dwyerin cuttaaminen oli yllättävää, ja hieman pettynyt olen tähän päätökseen. En nyt suuremmin jää ikävöimään, mutta vaikutti kuitenkin kohtuu potentiaaliselta pelaajalta. Ilmeisesti Bell on lähellä paluuta kentille, sillä Redmanilla ei pitkälle pötkitä, vaikka kova kaveri onkin ja häntä paljon arvostan. Myös Felix Jonesille avautuu nyt kunnon sauma pitkittää NFL-uraansa. Todella nopeasti NFL:ssä kyllä tilanteet muuttuvat, pari kautta sitten Jones oli vielä starting RB Dallasissa ja nyt on pienoinen yllätys, että mahtuu edes NFL-joukkueen kokoonpanoon.
 

Mont-Blanc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mets
Lyhyt kuvaus Tampa Bay Buccaneers joukkueesta ja sen tilasta näin alkavan kauden kynnyksellä. Jos jotain nyt sattuu kiinnostamaan.

Tampan peli voi tänä vuonna kaatua kahteen asiaan. QB Josh Freemanin epävarmaan peliin ja olemattomaan paineeseen vastustajan pelinrakentajan ympärillä. Tai ainakin nämä kaksi edellä mainittua asiaa ovat vahvasti tällä hetkellä pilaamassa Buccaneers-fanien yöunia. Jos nämä kaksi huolta osoittautuvat aiheettomiksi, niin Buccaneers-faneille saattaa tänä keväänä olla tarjolla playoff herkkua.

Joukkue hankki keväällä joukkueeseen CB Darrel Revisin parantamaan viime vuoden heikkoa heittopuolustusta. Revisin lisäksi Tampa varasi toisella kierroksella Johnthan Banksin ja myös Safety-osasto vahvistui kun Dashon Goldson valitsi vapaana agenttina Tampa Bayn.

Revis näyttää olevan kunnossa kun kausi alkaa ja Banks on näyttänyt harjoituspeleissä olevansa todellinen vahvistus joukkueelle, joten viime kauden heikot peliesityksen Buccaneers-takakentällä pitäisivät olla nyt historiaa.

Asia ei ehkä olekaan ihan näin yksikertainen, sillä DE Michael Bennetin korvaajaksi suunniteltu DE DaQuan Bowers ei ole pystynyt astumaan vielä niihin saappaisiin mitä hänelle oltiin kaavailtu, joten DE pelaaminen varsinkin heittopuolustus tilanteissa on noussut suureksi huolenaiheeksi. Vaikka kesken harjoituskauden hankittu DE Trevor Scott on ollut pirteä harjoituspeleissä, niin DE Adrian Clayborn ja DT Gerald McCoy eivät ole saaneet rinnalleen pelaajaa, joka pystyisi luomaan säännöllisesti painetta vastustajan pelinrakentajan ympärille. Ja kun painetta pelinrakentajan ympärille ei saada luotua, niin parempikin takakenttä murentuu ja ollaan taas saman ongelman parissa, mikä viime kautena Tampassa vallitsi. DT Roy Millerin korvaaja DT Akeem Spence on esiintynyt hyvin harjoituskaudella ja on jopa hetkittäin näyttänyt saavan luotua yksin painetta pelinrakentajille, vaikka miehen vastuu alueet ovat olleet NT tehtävissä, mutta Spence siis yksittäisiä tilanteita lukuun ottamatta tuskin paljon vastustajan kenttäpuoliskolla vaikuttaa.

Juoksupuolustus taas vaikuttaa harjoituspelien perusteella olevan sitä taattua itseään, eli vastustajien RB:t voivat varautua tulevalla kaudella vaikeaan päivään, kun vastaan asettuu Tampa Bay Buccaneers.

Hyökkäyksessä ei suuria muutoksia pelaajamarkkinoilla tapahtunut, mutta viime kaudella loukkaantuneet G David Joseph ja G Carl Nicks ovat nyt pelinkuntoisia, joten parannusta viime kauteen pitäisi olla luvassa. Harjoituspelien aikaan Tampan hyökkäyksen linja on näyttänyt kauhealta, mutta Joseph ei ole montaa minuuttia pelannut, eikä Nicks ole vielä kenttää harjoituskaudella nähnyt. Näiden kahden odotetaan pelaavan heti kauden alkaessa, joten vaikka Freeman on useaan kertaan kentältä selällään löytynytkin, niin parannusta on tulossa.

Siitä päästääkin Tampa Bayn tämä kauden suurimpaan kysymysmerkkiin, Josh Freemanin esityksiin. Viime kaudella Freeman löi uusiksi monia Buccaneers QB-ennätyksiä, mutta pelejä katsoneena tietää etteivät asiat ole siten, mitä tilastot kertovat. Jos Freeman on liekeissä, niin on hän liigan parhaita pelinrakentajia. Toisaalta jos/kun peli ei kulje, on hänen paikkansa jossakin muualla kuin NFL:ssä. Miten Freeman tulee tänä kautena pelaamaan jää nähtäväksi, mutta harjoituskausi ei ainakaan auttanut miehen tilannetta epäilijöiden silmissä.

Ja vielä loppuun haluan sanoa, että pelaaja jota kannattaa mahdollisuuden tullessa Buccaneers-pelaajista seurata, on LB Lavonte David. David pelasi erittäin kypsästi tulokkaana ja tänä vuonna on lupa odottaa vielä enemmän. Joten jos nimi ei viime kauden jälkeen ole jo tuttu, niin nyt se kannattaa painaa viimeistään mieliin. Loppukaudesta Lavonte David nimeä nimittäin tullaan toistamaan useaan otteeseen.

EDIT: Vedetään päivitykset vielä tähän samaan viestiin.

Tampa Bay Buccaneersin ensimmäinen Depth Chart-lista on nyt siis julkaistu. Vaikka muutoksia listaan tulee varmasti jo alkukaudesta, niin voidaan tätä listaa pitää ihan hyvänä runkona kun mietitään, mitä joukkueessa ajatellaan pelaajista ja heidän taidoistaan. Mitään suuria yllätyksiä lista ei tarjonnut, mutta muutamia huomioita ajattelin siitä nyt tänne kirjoittaa.

Buccaneers.com - Depth Chart

Suurin yllätys on ehkäpä tuo CB Leonard Johnsonin löytyminen toisen aloittavan CB:n roolista. Itse odotin, että listalta nyt kolmantena löytyvä, CB Johnthan Banks olisi tuon toisen aloittavan CB:n paikan onnistunut hyvillä harjoituskauden peliesityksillä lunastamaan. Olen toisaalta lähes 100% varma, ettei tätä listaa tulla orjallisesti noudattamaan, vaan valinnat tullaan tekemään vastustajien WR:ien taitojen ja ominaisuuksien mukaan. Johnson pelaa varmasti enemmän slot-rissua vastaan, kun taas Banks pelaa ulkona ja saa myös siellä Safetyltä tukea.

Toinen asia, joka kannattaa listalta huomioida, on aloittava LDE Daniel Te’o-Nesheim. Tältä pelipaikalta piti löytyä DaQuan Bowers, mutta Bowersilla ei ole loukkaantumisten jäljiltä vielä sellaista kuntopohjaa, jolla hän pystyisi pelistä toiseen kaikkia downeja tällä paikkalla pelaamaan. Täten miestä korvaa Te’o-Nesheim. Daniel esiityi viime kaudella ihan hyvin ja ei häntä missään nimessä voida heikkona lenkkinä pitää, mutta samalla pitää muistaa ei hänen ympärilleen pelisuunnitelmiakaan tehdä. DaQuan Bowers tulee kentälle sitten selvissä heittopelitilanteissa, niin mies pysyy virkeänä ja mahdollisuudet vastustajan pelinrakentajan paineistamiseen kasvavat.

Kolmas huomio koskee aloittavan SLB:n paikkaa. Tämä paikka oli harjoitusleirien alkaessa täysin avoinna, ja ilmeisesti LB Dekota Watson on nyt paikan onnistunut itselleen lunastamaan. Watson on erittäin hyvä paineistamaan pelinrakentajaa, mutta mm. heittopeleissä miesvartiointi on hänen heikkouksiaan. Tampa toisaalta harvoin pelaa kolmella LB:llä, vaan oletettavaa on, että Dekota Watsonin tilalla kentältä löytyy useasti kolmas Safety. Todennäköistä on, että näissä tilanteissa Mark Barron tippuu boxiin ja ottaa itselleen LB/Safety roolin ja S Ahmad Black tulee kentälle hoitamaan tuota takakenttää S Dashon Goldsonin vierelle.
 
Viimeksi muokattu:

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Raapaisenpa jotain juttua Cowboysista, näin kauden kynnyksellä. Preseason peleistä ei pysty juuri mitään kertomaan, koska startterit pelasivat ennen näkemättömän vähän. Pari asiaa sieltä kuitenkin pystyy poimimaan. Ensimmäinen merkittävä juttu on Dez Bryant. Kaveri on aivan eläin ja hyvin näyttää klikkaavan Romon kanssa. Odotettavissa superkausi. Monte Kiffinin puolustus on hyvä. Turnovereita on otettu aivan toiseen tyyliin mitä aikaisemmin. Hyökkäyksen linja tulee olemaan todella mielenkiintoinen. Voi käydä jopa niin, että viime kauteen verrattuna vain yksi pelaaja on samalla paikalla (LT Tyron Smith). Myös yksi merkittävä asia on että, Cowboysin 53 miehen rosterissa on jopa 5 Tight Endiä ja ei yhtään fularia. Tämähän tarkoittaa hieman Patriots tyyppistä hyökkäystä. Tosin moista ei juuri preseasonilla nähty, mutta varmasti runkosarjassa tullaan näkemään.

Otetaanpas hyökkäys hieman tarkemmin suurennuslasin alle. Cowboys päätti lähteä kauteen kahdella pelinrakentajalla (Romo & Orton). Hyvä näin, koska mielestäni Tanneyllä ei ihan rahkeet riittäneet NFL tasolle. Romoon homma ei tule kaatumaan, jos vain linja pitää. Luotto Romoon on edelleen todella vankalla pohjalla. WR osasto on myös sangen vahva. Dez tietenkin se kirkkain helmi, mutta Miles Austin on myös todella vaarallinen slot rissu. Kolmoslaiturin paikka on tällä hetkellä menossa rookie Terrance Williamsille. Omasta mielestäni Williams on ollut sangen näkymätön. Muut rissut ja samalla potkujenpalauttajat ovat Dwayne Harris ja Cole Beasley. TE:itä oli tosiaan se viisi kappaletta. Witteniä ei varmaan enää erikseen tarvitse kehua, koska kaikki tietävät hänen taidot ja tason. Hyökkäyksen kordinaattori Callahan on kertonut, että Witteniä tullaan käyttämään enemmän red zonella mitä aikaisempina kausina. Itse olen jo tosiaan vuosikaudet pohtinut miksei Wittenille pistetä palloja red zonella. Hyvä jos tähän saadaan muutos. Muut TE:t ovat James Hanna, Gavin Escobar, Dante Rosario ja Andre Smith. Juoksupeli vaikuttaa tällä hetkellä hieman ongelmalliselta. DeMarco Murray on startteri, mutta hänen otteet ei kovin hyvää lupaa. Garrett jopa penkitti Murrayn preseason pelissä. Lance Dunbar on kärsinyt hieman loukkaantumisista ja Murrayn backupiksi kaavailtu rookie Randle ei ole esittänyt sitten yhtään mitään. On jopa depht chartissa Tannerin takana. Sitten se linja, josta jo aikaisemmin hieman mainitsin. Blind sideä hoitaa edelleen Tyron Smith. Hänen vierelleen vasemmaksi guardiksi on tällä hetkellä tyrkyllä nuori Ronald Leary. Leary on kerännyt todella paljon kehuja training campillä sekä preseasonilla. Nyt kärsinyt hieman loukkaantymisesta ja käy Bernadeun kanssa kisaa startterin roolista. Centerin paikan on ottanut haltuun viime draftin Dallasin ykkösvaraus Frederick. Ollut aivan loistava ja hänestä on iloa Cowboys faneilla monta vuotta. Romon sanoin todella älykäs pelaaja. Oikeaksi guardiksi ollaan EHKÄ kaavailemassa entistä RT:tä Doug Freeta. Free kokeili yhden pelin guardia ja oli aivan ilmiömäinen. Jos siis Free tulee pelaamaan guardin paikalla, niin oikea tackle on sitten Jermey Parnell.

Siirrytään sitten puolustukseen. Alotetaan linjasta. Ware saa nyt vihdoinkin pelata terveenä ja se näkyy. Lähes koko viime kauden Ware pelasi ns. yksi kätisenä. Anthony Spencer häärää toisella puolella, mutta on kärsinyt loukkaantumista koko preseasonin ajan. George Selvie ja Ben Bass ovat kuitenkin paikanneet varsin hyvin. Linja keskelle kaavailtua Ratliffiä ei ole pahemmin näkynyt. Ratliff on jälleen kerran paskana ja aloittaa kauden pup listalla. Muutenkin Ratliffillä on ollut jotain kismaa valmennuksen kanssa. Omasta mielestäni Ratliffin voisi ulostaa koko joukkueesta. Tämä myös siksi, koska yksi preseason pelien parhaimpia Cowboys pelaajia on ollut juuri Ratliffin tuuraaja Nick Hayden. Nyt Hayden on startteri Jason Hatcherin kanssa. Tämä kaksikko näyttää varsin mukavalta, mutten sitten tulee ohutta. Varsinkin kun Lissemorekin vielä treidattiin San Diegoon. LB kaksikko on varmasti yksi liigan kovimpia. Tarkoitan siis Sean Leetä ja Bruce Carteria. Jos vain pysyvät ehjinä, niin molemmilla voi olla kutsu Hawajille lähellä. Oikeastaan Leen odotankin pääsevän Pro Bowliin. Kolmos tukimiehen paikka on tällä hetkellä menossa Justin Durantille. Ei pidä kuitenkaan unohtaa Ernie Simmsiä tai DaVonte Hollomania. Cornerit on ihan hyvällä mallilla, tosin kovin montaa loukkaantumista se ei kestä. Claiborne oli todella kovassa iskussa training campillä ja otti kovaa matsia Dezin kanssa. Nyt Claiborne on ollut lähes koko preseasonin sivussa, mutta pitäisi olla kunnossa kauden avauksessa Giantsia vastaan. Toisella puolella on perusvarma Carr ja nickelinä tuttu Scandrick. Nelospaikan lunasti rookie B.W. Webb. Pienoinen yllätys oli, että Sterling Moore ei mahtunut lopulliseen rosteriin. Sitten ne safetyt. Ei tähän asiaan olla oikein vieläkään saatu selvyyttä. Church on varmasti toinen startteri ja tämä tiedettiin jo hyvissä ajoin. Tällä hetkellä Freen tontti on menossa ex-Steelers Allenille. Joka on kieltämättä pelannut hyvin. Kaiken piti olla pedattuna toisen vuoden safety Matt Johnsonille, mutta kaveri on jo toistamiseen done for season. Sama juttu kuin viime vuonna, joten mielestäni tämä kortti on jo katsottu ens vuottakin ajatellen. Rookie Wilcox on ollut ajoittain todella hyvä, mutta sitten tulee niitä rookiemaisia virheitä. Hirveitä pommeja Wilcox kyllä jakelee ja on ollut yksi parhaista taklaajista preseasonilla. Wilcoxin äidin kuolema tietysti hieman sotki kuvioita. Muut safetyt ovat Frampton ja McCray.

Paljonhan tässä on kysymerkkejä hyökkäyksen ja yhtä lailla puolustuksen osaltakin. Ennakkoon kuitenkin näyttäisi, että puolustus on selvästi parempi mitä viime vuosina. Giants peliin lähdettäessä suurimmat mielenkiinnon kohteet minulle on ketkä ja millä paikoilla pelaavat hyökkäyksen linjassa? Miltä juoksu näyttää? Onko Dez yhtä kova mitä ennakkoon puhutaan ja pystyykö puolustus luomaan turnovereita samaan tahtiin mitä harkkapeleissä? East divisioonasta puhutaan, että se olisi yksi NFC:n heikoinpia tänä vuonna. Voi olla niin ja divisioona pitää voittaa, että jatkopeleihin pääsee. Tasaista on, mutta uskon voiton ratkevan Cowboysin, Redskinsin ja Giantsin kesken. Chip Kellyn Eaglesiin ei oikein luotto riitä. Mutta näissä tunnelmissa kohti Giants peliä.
 
Viimeksi muokattu:

Pajicz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pirkkalan Pingviinit
Vähän Niners-ennakkoa:

Hyökkäyksessä (ja koko joukkueessa) suurin huomio kohdistuu luonnollisesti viime kauden sensaatioon Colin Kaepernickiin, joka syrjäytti oman suosikkini, sittemmin Kansas Cityyn siirtyneen Alex Smithin QB:n tontilta. Kaepin ympärillä on pyörinyt melkoinen sirkus myös pelin ulkopuolisten asioden osalta, mutta toivottavasti keskittyminen ei ole herpaantunut. Uhkana on myös se, että vastustajat ovat opetelleet miehen temput, eikä Colin pääse iskemään varjosta kuten viime kaudella. Parhaimmillaan mies on kuitenkin yhtä pysäyttämätön kuin Michael Vick parhaimmillaan, vielä paremmalla heittokädellä.

Muuten hyökkäyksen tukipilarit ovat aika lailla samat, WR-osastolle on tullut viime kauden mestarijoukkueesta Anquan Boldin, mutta Michael Crabtree missaa suurehkon osan kaudesta toukokuussa revenneen akillesjänteen vuoksi. Vernon Davisilta ja Frank Gorelta odotetaan tavalliseen tapaan paljon. Delanie Walkerin lähtö on menetys, mutta paikattavissa. Hyökkäyksen linjan tukipilari on LT Joe Staley, jota komppaa hyvin RG Mike Iupati, ja muutenkin linja on suhteellisen vahva.

Puolustuksessa Aldon Smith on valtava pelote vastustajan pelinrakentaijille. Justin Smithillä taas oli heikompi kausi, mutta toivottavasti mies palaa aiemmalle huipputasolleen. Puolustuksen keskusta on Ninersilla kenties sarjan kovin; Patrick Willis vastaanotti Ray Lewisiltä MLB-kuninkaan kruunun, eikä vähän nimettömämpi NaVorro Bowman ole paljon huonompi.

Takamiehistä Dashon Goldson on lähtenyt rahan perässä muualle, ja korvaajaksi varattiin ykköskierroksella LSU:sta Eric Reid. Lisäksi Philadelphiasta saapuu vapaana agenttina Eaglesissa flopannut mutta aiemmin Bay Arealla loistanut Nnamdi Asomugha, joka oli vielä muutama vuosi sitten yksi sarjan parhaista puolustajista.

Potkuosastolla nopeasti heikentynyt David Akers on sysätty Lionsin murheeksi, ja tilalle on otettu ikinuori Phil Dawson. Puntit hoitaa edelleen oman alansa ykkönen Andy Lee. Lisäksi yli vuosikymmenen ajan 49ersia edustanut long snapper Brian Jennings ei enää selvinnyt lopulliseen joukkueeseen, vaan saa etsiä uutta osoitetta.

Päävalmentajana jatkaa tietenkin loistava mutta vaarallisen äkkipikainen Jim Harbaugh.
 

Konsta Kepuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints
Kuten varmaan useimmat ovat jo havainneetkin niin Nelonen Pro jatkaa NFL:n televisiointia. Kovat jefumiehet luonnollisesti hommaavat GamePassin, mutta tällaiselle osapäivädiggarille uutinen Nelosen diilin jatkosta oli mitä odotetuin uutinen. Varsinkin kun näistä talvilajeista suosikit ovat tuo ihan perinteinen jääkiekon "Liiga" ja NFL! Nappiin meni ja eiköhän tällä Nelosen jääkiekko- ja NFL-coveragella telkkarin kyyläämisen päivä- ja yökiintiön saa aika hyvin täytettyä...

Tässäpä Nelosen lähetykset niin pitkälle kuin niitä tuolta Nelosen NFL-sivulta ja ohjelmaoppaasta löysin:

PE 6.9
03.30 NFL LIVE: Denver Broncos - Baltimore Ravens PRO1

SU 8.9
20.00 NFL LIVE: New Orleans Saints - Atlanta Falcons PRO2

TI 10.9
02:00 NFL LIVE: Washington Redskins - Philadelphia Eagles PRO1

SU 15.9.
19:30 NFL GameDay PRO2
20:00 NFL LIVE: Chicago Bears - Minnesota Vikings PRO2
23:25 NFL LIVE: NY Giants - Denver Broncos PRO2

MA 16.9
03:30 NFL LIVE: Seattle Seahawks - San Francisco 49ers PRO1

Ja pelejä sitten päivä- ja iltauusintoina pilvin pimein tallannusvälineettömälle ja työssäkäyvälle kansanosalle.

Kyllä kelpaa!
 
Viimeksi muokattu:

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Pitääpä kirjoittaa jotain Steelersistä, kun Fawkes ei ehtinyt vielä ennen.

Muutoksia on siis tapahtunut joukkueessa. Käyn vähän läpi pelipaikoittain nyt kun joukkue on valmis aloittamaan kautensa.

QB: Ben Roethlisberger, Bruce Gradkowski, Landry Jones - Startteri vanha tuttu, mutta back-upit vaihdettiin nimenomaan hyvänä back-uppina tunnettuun Gradkowskiin ja draftista napattuun mahdolliseen tulevaisuuden toivoon Landry Jonesiin. Tänä vuonna on turvallisempi tunne jos Roethlisberger loukkaantuu eli eteenpäin on tultu.

RB: Isaac Redman, LeVeon Bell, LaRod Stephens-Howling, Felix Jones - Dwyerin ulostaminen oli toisaalta pieni yllätys, toisaalta täysin odotettua. Hän pelasi ihan ok preseasonin, mutta ei kuitenkaan timanttisesti. Odotettavissa oli, että joko Redman tai Dwyer lähtee kustannussyistä eikä Dwyer onnistunut lyömään suorituksellaan Redmania lauteilta. Bell lienee kunnossa viikolla 2 jolloin hänestä nähtäneen lisää ja molemmat hankinnat LSH ja Jones tuovat lisää kokemusta ja monipuolisuutta backien pelaamiseen ja näyttivät hyviltä preseasonilla. Tämäkin osa-alue on mennyt mielestäni eteenpäin riippuen toki vähän Bellin onnistumisesta.

TE: Heath Miller, Matt Spaeth, David Paulson, David Johnson, Michael Palmer, Will Johnson - Listasin Will Johnsonin TE-paikalle vaikka todellisuudessa pelaa FB-paikkaa. Paljon riippuu Millerin kuntoutumisesta, joka tällä hetkellä näyttää hyvältä. Myös Spaeth sivussa, mutta hän on pääasiassa vain blokkausvoimaa. Paulson näytti pereseasonilla yllättävän hyvältä, mutta saa nähdä miten tosipeleissä käy. Johnson tai Palmer saavat lähteä kun muut pelaajat kuntoutuvat. Osa-alue ennallaan kunhan porukka kuntoutuu.

WR: Antonio Brown, Emmanuel Sanders, Jerricho Cotchery, Markus Wheaton, Derek Moye - Yksi suurimmista menetyksistä koettiin tällä osa-alueella mutta toistaiseksi näyttää hyvältä. Sanders pelasi todella hyvin preseasonin ja jos jatkaa samaan malliin niin paikkaa hyvin Wallacea. Myös rookie Wheaton näytti lupaavalta. Aika näyttää miten Wallacen saappaat täytetään, mutta toistaiseksi ei syytä huoleen.

OL: Mike Adams, Ramon Foster, Maurkice Pouncey, David DeCastro, Marcus Gilbert, Kelvin Beachum, Cody Wallace, Guy Whimper - Aloittava viisikko on mielestäni paras (tai ainakin potentiaalisin) pitkään aikaan vaikka yleinen mielipide ei tunnu paljon viime vuodesta kohonneen. Tämän vuoden back-upit ovat aika katastrofiosastoa Beachumia lukuunottamatta, joten toivotaan hyvää terveyttä kaikille.

DL: Ziggy Hood, Steve McLendon, Brett Keisel, Cam Heyward, Al Woods, Hebron Fangupo - Näyttää hyvältä. Hood tuntuu nostavan tasoaan ja takana kärkkyy edelleen näytönpaikkaa odottava Heyward. McLendon on osoittanut, että Hamptonin poistuminen joukkueesta ei ehkä olekaan niin iso juttu. Hyvältä näyttää.

OLB: LaMarr Woodley, Jason Worilds, Jarvis Jones, Chris Carter - Woodley näyttäisi olevan huomattavasti paremmassa kunnossa kuin viime vuonna ja Worildsin sekä Jonesin kilpailu pelipaikasta pitänee toisen puolen lämpimänä. Harrisonia on hankala korvata, mutta varsinkin Jones on osoittanut olevansa aika usein oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

ILB: Lawrence Timmons, Larry Foote, Kion Wilson, Vince Williams - Starttereissa ei muutosta. Back-upit ovat lupaavia, mutta molemmat kokemattomia eli loukkaantumisten sattuessa pientä kysymysmerkkiä leijuu ilmassa. Vince Williams näytti preseasonilla tulevaisuuden startterilta.

S: Troy Polamalu, Ryan Clark, Robert Golden, Shamarko Thomas, DaMon Cromartie-Smith - Samat startterit kuin ennen joten se puoli kunnossa varsinkin kun molemmat pelaajat ovat kunnossa. Golden ja Thomas potentiaalisia tulevaisuuden nimiä joiden soisi näkevän pelikenttää jossain vaiheessa kautta.

CB: Ike Taylor, Cortez Allen, William Gay, Curtis Brown, Antwon Blake - Taylor ja Allen näyttävät hyvältä startterikaksikolta kunhan pysyvät kasassa. Allenin peli näyttää siltä, että on helppo ymmärtää miksei Lewisistä pidetty kovempaa kiinni. Gay ja Brown pelottavat hieman, mutta onneksi nuoret safetyt hanskaavat nickel/dime paikat myös. Odotukset olivat, että draftista hankittu Hawthorne olisi tuonut kilpailua, mutta ilmeisesti oli täysi lapanen koska ei kelvannut edes practise squadiin.

Spessut: Shaun Suisham, Drew Butler/Zoltan Mesko, Greg Warren - Suisham jatkaa ilman kilpailua. Steelers signasi Meskon viime metreillä, joten Butler ei ilmeisesti sittenkään vakuuttanut tarpeeksi.

Kaikenkaikkiaan kasassa on ihan napakka paketti pelaajia tänäkin vuonna. Jos terveystilanne pysyy hyvänä niin uskon, että joukkueella on hyvät mahdollisuudet menestyä. Tämän vuoden joukkueessa on kuitenkin usealla pelipaikalla loukkaantumisten sattuessa isoja kysymysmerkkejä (OL, WR, ILB, CB) ja TE-osasto on jo kauteen lähdettäessa hieman siipirikkoinen.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Hyvä yhteenveto Troylta Steelersin rosterin nykytilasta, nähtävästi hyvin pitkälti samalla tavalla ajattelemme asioista. Rosteria katsoessa silmiinpistävää on materiaalin ohuus. Starterit kyllä kestävät vertailun keneen tahansa, mutta backupit eivät herätä luottamusta. Varsinkaan O-line ja Secondary eivät montaa loukkaantumista kestä, eikä muillakaan pelipaikoilla syvyyttä liiemmin ole. Puolustus on nuorentunut, mutta on edelleen liigan kolmanneksi vanhin. Hyökkäyksessä on nuorennusleikkaus ollut nopeampi, Roethlisbergeria ja Milleria lukuunottamatta on kaikilla muilla avainpelaajilla parhaat vuodet vasta edessä. Odotettavissa on varmaankin aika samanlainen kausi kuin vuosi sitten. Otteluohjelma on alkukaudesta suht suopea, joten hyvä startti kauteen olisi todella tärkeä. Jos Roethlisberger ja Polamalu pysyvät terveinä, uskon kauden jatkuvan postseasonille. Sitä pidemmälle on vaikea tehdä veikkauksia, mutta jotenkin on sellainen tunne, että vielä tällä kaudella jää päävoitto ottamatta.

QB
Roethlisberger jatkanee samalla tasolla kuin millä on pari viime kautta pelannut. Eli ei ole mikään Rodgersin tai Bradyn kaltainen "kirurgi", mutta kuitenkin hyökkäyksen X-faktori, joka usein taikoo jäniksen hatusta juuri silloin kuin sitä vähiten osaa odottaa. Gradkowski ja Jones ovat parempi kaksikko kuin Leftwich ja Batch, joten kokonaisuutena QB-osasto on parempi kuin viime kaudella. Gradkowski pystyy yksittäisiä otteluita voittamaan omalla panoksellaan, joten vaikka Ben muutaman matsin taas missaisi, niin ihan nesteessä ei vielä olla. Toki jos joku pidempi sairasloma kohdalle osuu niin siinä vaiheessa voidaan haaveet postseasonista unohtaa.

RB
Dwyerin ulostaminen yllätti minut, mutta nyt kun asiaa on pari päivää sulatellut, niin ihan looginen päätös se oli. Bell on ns. feature back, Redman power back ja LSH/Jones auttavat 3rd downeilla. Dwyerille ei tässä yhtälössä kunnon roolia löytynyt vaikkei huono pelaaja ollutkaan. Jos Bell pysyy terveenä, on hänestä paljon iloa Steelersille jo tällä kaudella. Felix Jones on osaston jokerikortti, joka voi yllättää positiivisesti jos saa näyttöpaikan. Will Johnson pelaa fullbackina ja häneltä toivon kunnon panosta heittopelissä. Kun kunnon TE optio puuttuu, eikä receivereissa ole Cotcheryn lisäksi varmakätisiä red zone uhkia, voi Johnsonin arvo heittopeleissä nousta suureen rooliin, varsinkin play action peleissä.

TE
Miller on Pro Bowler terveenä ollessaan. Hänen jälkeensä taso putoaa nopeasti. Paulson on enemmän receiving TE, mutta ainakin preseasonilla tiputteli liikaa helppoja palloja. David Johnson on melko puhtaasti blokkaava TE, josta ei paljoa apua heittopeleissä ole. Spaeth on klesana puolet kaudesta, joten hänenkin panoksensa jäänee pieneksi. Alkukausi tulee olemaan vaikea, Millerin paluu ruotuun saisi tapahtua mahdollisimman pian.

WR
En usko Wallacen olevan lopulta kovinkaan iso menetys. Kyseessä oli kuitenkin hyvin yksipuolinen receiver, jolle pystyi heittämään vaan pitkää palloa. Brown on mielestäni paljon monipuolisempi pelaaja, eikä kuitenkaan nopeudessa kovin paljoa Wallacelle häviä. Toki Brown on nyt uudessa tilanteessa kun on ykkösreceiver ja saa vastaansa vastustajan parhaan cornerin. Sanders nousee starteriksi ja jos vaan pitää keskittymisen kasassa eikä tiputtele palloja viime vuoden malliin, on hänellä edessä career year. Riskinä on, että Sanders vetää yli 1000 jaardin kauden ja vaihtaa kauden päätteeksi maisemaa vapaana agenttina. Onneksi Wheaton on reservissä kasvamassa korkoa. Cotchery on tärkeä kaveri varsinkin alkukaudesta, kun Miller on sivussa ja Ben tarvitsee itselleen go to guyn 3rd downeilla. Cotchery voi näissä tilanteissa olla ykkösvaihtoehto tulevalla kaudella.

OL
Troy kiteytti OL:n tilanteen todella hyvin: potentiaalia on enemmän kuin vuosiin, mutta osasto ei kestä yhtään loukkaantumista. Startereihin olen tyytyväinen, mutta kun niitä loukkaantumisia taas väkisinkin tulee, niin backupit hirvittävät jo valmiiksi. Beachum on poikkeus, mutta sen jälkeen taso laskee kuin lehmänhäntä. Sormet ristissä voi vaan odottaa, ettei aikaisempien vuosien kaltaista pelaajarulettia jouduta taas O-linen kanssa pelaamaan. Pounceylta ja DeCastrolta odotan kovaa panosta juoksupelissä, kumpikin sopii uuteen zone schemeen erinomaisesti. Mike Adamsin heittoblokkaus on linjan suurin kysymysmerkki loukkaantumisten lisäksi.

DL
Hoodilla on näytönpaikka. Jos tänä vuonna ei läpimurtoa tule, voi vuoden päästä tehdä tiukkaa mahtua joukkueeseen. McLendon ollut hyvä preseasonilla, mutta saa nähdä miten onnistuu kun tosipelit alkavat. Keiselista on kehittynyt myöhemmällä iällä todella loistava pelaaja, yksi parhaista pelaajista koko joukkueessa. Myös Cam Heywardiin riittää itselläni luottoa, että kunhan saa enemmän vastuuta niin todistaa olevansa kova pelimies. Kaiken kaikkiaan hyvän näköinen osasto.

LB
Harrisonin perään en haikaile yhtään. Jarvis Jones vaikuttanut tähän mennessä todella onnistuneelta valinnalta, ja ilman loukkaantumisia tulee jo tällä kaudella lyömään itsensä läpi. Woodleylta on lupa odottaa comeback kautta. Timmons on oma suosikkini koko jengistä, tästä todisteena miehen pelipaita, jonka ostin Heinz Fieldin fanikaupasta, kun kesällä Pittsburghissa käväisin. Timmons pelasi jo viime kaudella Pro Bowl -tasolla ja odotankin hänen kauden päätteeksi saavan ensimmäisen kutsunsa Havaijille. Foote pelannee vielä pari kautta, jonka jälkeen toivon mukaan Vince Williams on valmis ottamaan hänen paikkansa avauksessa.

DB
Starting secondary (Taylor, Polamalu, Clark, Allen) on erinomainen, pärjää vertailussa ketä tahansa vastaan. Jos Cortez Allen pysyy ehjänä, on hän tämän vuoden läpimurtopelaaja. Esitti todella loistavia otteita viime kauden lopulla ja kolmannessa preseason matsissa. Allenilla on potentiaalia luoda myös turnovereita, kyky joka on secondarysta ollut kadoksissa viime kausina. Startereiden jälkeen taso kuitenkin romahtaa. William Gay on ainoa jolla on kokemusta NFL-tasolta, mutta hirveästi luottoa ei hänkään herätä. Loput backupit ovat tulokkaita tai muutoin todella kokemattomia. Varsinkin Polamalun terveenä pysyminen olisi äärettömän tärkeää, koska hän nostaa koko puolustuksen uudelle tasolle kentällä ollessaan. Polamalu on X-faktori, jonka ansiosta puolustuksesta tulee enemmän kuin osiensa summa. Samalla tavalla kuin Roethlisberger on hyökkäyksen X-faktori. Ilman Polamalua Steelersin puolustus menettää identiteettinsä ja arvaamattomuutensa.
 

morningstar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Buffalo Bills
Vielä ehtii (ainakin tänään) jättää myös Veikkauksen Voittajavetoon veikkauksen tulevan kauden SB-voittajasta. Itse laitoin Denverille 20 ja New Englandille 10 euroa. Vedon pointti oli haarukoida kaksi AFC:n ennakkosuosikkia ja näin maksimoida todennäköisyyttä sille, että pääsee helmikuisena maanantaiyönä jännittämään myös vetonsa puolesta. Samalla Patsyjen puolesta lyöty veto toimii eräänlaisena vitutusvakuutuksena.

Bills-uutisia sen verran, että EJ Manuel on tervehtynyt ja aloittaa matsin sunnuntaina Ralph Wilson Stadiumilla.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Pari asiaa sieltä kuitenkin pystyy poimimaan. Ensimmäinen merkittävä juttu on Dez Bryant. Kaveri on aivan eläin ja hyvin näyttää klikkaavan Romon kanssa. Odotettavissa superkausi. Monte Kiffinin puolustus on hyvä. Turnovereita on otettu aivan toiseen tyyliin mitä aikaisemmin. Hyökkäyksen linja tulee olemaan todella mielenkiintoinen. Voi käydä jopa niin, että viime kauteen verrattuna vain yksi pelaaja on samalla paikalla (LT Tyron Smith).
Dez Bryantilla on tosiaan kaikki eväät vetää aivan monster season, voi haastaa Calvinin taisteluun liigan parhaan receiverin tittelistä. Calvin on ehkä hieman nopeampi ja vielä ulottuvampi sekä tietyllä tapaa hienostuneempi WR, mutta Bryantin raaka voima ja asenne jolla hän hyppypallot itselleen voittaa on todella vaikuttavaa katsottavaa. Jos Bryant pysyy terveenä tulee hän olemaan kauden päätteeksi All-Pro, jaardeja yli 1500 ja touchdowneja kaksinumeroinen määrä.

Cowboysin puolustus on tulevalla kaudella kovin erinäköinen kuin viime vuonna, ainakin näin ennakkoon kuvittelisi. Scheme on vaihtunut 4-3:seen ja Kiffinin ideologia on selvästi Ryania maltillisempi. Yksi pelaaja, joka tästä systeemin muutoksesta varmasti hyötyy on DeMarcus Ware. En olisi yllättynyt jos säkkejä kertyisi lähemmäs 20 kpl ja valittaisiin DPOY:ksi. Cowboysin hyökkäyslinja on vuodesta toiseen kysymysmerkki, vähän sama tilanne kuin Steelersillä. On helppo sanoa, että Cowboys ja Steelers olisivat kumpikin todella kovia joukkueita, jos vain hyökkäyslinja olisi muun joukkueen tasolla, mutta toisaalta Romo ja Roethlisberger ovat molemmat parhaimmillaan nimenomaan silloin kun pääsevät improvisoimaan. Mielestäni Romo näyttää välillä jopa siltä, että hän hätääntyy kun on liikaa aikaa ja silloin ne syötönkatkot nimenomaan tulevat.

delete kirjoitti:
Paljonhan tässä on kysymerkkejä hyökkäyksen ja yhtä lailla puolustuksen osaltakin. Ennakkoon kuitenkin näyttäisi, että puolustus on selvästi parempi mitä viime vuosina. Giants peliin lähdettäessä suurimmat mielenkiinnon kohteet minulle on ketkä ja millä paikoilla pelaavat hyökkäyksen linjassa? Miltä juoksu näyttää? Onko Dez yhtä kova mitä ennakkoon puhutaan ja pystyykö puolustus luomaan turnovereita samaan tahtiin mitä harkkapeleissä? East divisioonasta puhutaan, että se olisi yksi NFC:n heikoinpia tänä vuonna. Voi olla niin ja divisioona pitää voittaa, että jatkopeleihin pääsee. Tasaista on, mutta uskon voiton ratkevan Cowboysin, Redskinsin ja Giantsin kesken. Chip Kellyn Eaglesiin ei oikein luotto riitä. Mutta näissä tunnelmissa kohti Giants peliä.
Cowboys on jotenkin vaikea joukkue ennakoida miten he tulevat menestymään. Paperilla rosteri on riittävän lahjakas mestaruuteen asti. Mutta Garrett HC:na ei ole ainakaan tähän mennessä vakuuttanut, enkä usko puolustuksenkaan heti ensimmäisenä vuotena uuden DC:na alaisuudessa pystyvän ihan niin koviin esityksiin mitä Super Bowl run vaatisi. Romosta en usko homman jäävän kiinni. Mielestäni Romo on samaa tasoa Flaccon kanssa. Molemmat playmakereita pelinrakentajan paikalta, ja riittävän hyviä voittamaan Super Bowl, mutta eivät kuitenkaan Bradyn tai Rodgersin tasoisia koneita, jotka omalla panoksellaan vuodesta toiseen takaavat joukkojensa menestyksen.

Pitkään NFC Eastia hehkutettiin NFL:n kovimpana divisioonana, viimeksi Redskins GM Bruce Allenin toimesta. Mielestäni tämä divisoona on aina ollut vähän yliarvostettu. NFC Eastin kaikki joukkueet ovat yleensä kilpailukykyisiä ketä vastaan tahansa, ja NFC Eastin huonoin joukkue on parempi kuin valtaosa muiden divisioonien heittopusseista. Mutta vastaavasti NFC Eastin paras joukkue ottaisi pataansa valtaosalta muista divisioonamestareista. Vaikea nähdä NFC Eastin joukkueiden tänä vuonna menevän ihan päätyyn asti, mutta Cowboysilla on mielestäni parhaat mahdollisuudet tähän. Toki Giants on viime vuosien kestomenestyjä, joten heitä ei voi vähätellä. RGIII ei ole vielä valmis niin suuriin tekoihin mitä häneltä vaadittaisiin muutoin keskinkertaisen joukkueen menestykseen johdattamisessa. Kellyn Eaglesille povaan vaikeaa kautta, melkein voisin lyödä vetoa, että alkamassa on Vickin viimeinen kausi Philadelphiassa.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Kausiennakko AFC

AFC East
Vaikka moni povaa Patriotsille vaikeaa kautta, ovat Brady&Belichick edelleen tämän divisioonan kiistattomia kuninkaita. Jets kyntää niin syvällä suossa, että alkavat olla jo vitsi koko organisaatio. Billsilla on uusi GM, uusi HC sekä uusi QB, joten kasvukipuja on varmasti luvassa. Dolphins aloittaa toisen vuoden Philbinin ja Tannehillin kanssa, joten pientä kehitystä on varmaankin luvassa. Miami voi edetä jopa pudotuspeleihin, mutta mitään erityistä syytä innostua heidän alkavasta kaudesta on vaikea löytää.

AFC North
Kolme kovaa ja Cleveland, näinhän se on ollut jo monta vuotta. Itse en ole koskaan Bengalsia suostunut laskemaan samaan kategoriaan Steelersin ja Ravensin kanssa, mutta tämän vuoden Hard Knocksin ja hyvin menneiden preseason matsien jälkeen olen alkanut arvostaa Cincya enemmän kuin ennen. Myönnän, että em. syyt ovat todella heppoisia syitä, mutta ainakin minulla on nyt Bengalsista positiivisempi kuva kuin mitä oli ennen Hard Knocksia. OC Jay Gruden on kovassa nosteessa ja todennäköisesti päävalmentaja NFL:ssä parin vuoden aikavälillä. Ravensin mahdollisuuksia toistaa viime vuoden mestaruus ei pidetä kovin suurina, mm. NFL Networkin Michael Irvin uhosi eilen, että Ravens voittaa vain 5 peliä ja jää pleijareista ulos. No kaikki tietävät Irvinin uskottavuuden analyytikkona, joten tuon kommentin voi jättää omaan arvoonsa, mutta yllättävän vaikeaa voi olla Ravensilla tulevalla kaudella.

Steelers tulee pelaamaan kovaa joka matsissa, mutta materiaali on melko ohut eikä todellisia playmakereita ole kovin montaa, joten saa nähdä mihin rahkeet tällä kaudella riittävät. Clevelandissa on taas vaihdettu johtoa ja valmennusta, mutta esitykset kentällä tulevat olemaan jälleen totuttua Brownsia.

AFC South
Houston on paperilla selvästi muita vahvempi, mutta onko Schaubista viemään joukkuetta mihin asti? Pudotuspeleihin varmaankin, mutta siellä voi tulla taas noutaja pikaisesti. Saa nähdä pystyykö J.J. Watt parantamaan viime kaudesta. Coltsille on povattu paluuta keskikastiin viime vuoden urotekojen jäljiltä, mutta uskon Luckin pelaavan jälleen todella hyvin ja voittavan omalla panoksellaan Coltsille useamman pelin. 9-7 record voi olla lähellä totuutta.

Titans ja Jaguars lienevät NFL:n alempaa kastia tällä kaudella. Jake Lockerilla edessä make or break -kausi. Jos eivät esitykset parannu selvästi, voi Titansilla olla edessä uuden QB:n etsintä. Mike Munchack päävalmentaja on myös hot seatilla, tappiollinen kausi olisi lähes varmasti kohtalokas hänelle. Jaguars on pyrkinyt muuttamaan kaiken mahdollisen, identiteetistä ja uusista pelipaidoista lähtien. Gus Bradley tuokin seuraan uusia raikkaita tuulia, mutta tämän vuoden rosteri on yksinkertaisesti niin paljon heikompi kuin muilla joukkueilla, että Jags varaa hyvin todennäköisesti myös ensi vuonna draftin kärkipäässä.

AFC West
Denver on AFC Westin selvä ykkönen. Todella suuri yllätys olisi jos joku muu joukkue divisioonan voittaisi. San Diegossa on meneillään rebuild, mutta Rivers on edelleen keskiarvoa parempi pelinrakentaja ja Chargersin puolustus on ollut viime vuosina hyvä, joten mahdollisuudet pudotuspeleihin ovat olemassa. Chiefs on kovin erinäköinen kiitos erään pyylevän herran sivurajalla, ja luvassa voi olla nopeakin muutos parempaan. Ei KC:sta kuitenkaan Broncosin haastajaksi vielä ole. Raiders vaikuttaa olevan aivan sekaisin, vaikka jokseenkin heitä symppaankin. Uskoin Reggie McKenzien olevan erinomainen valinta GM:ksi, mutta tähän mennessä päätökset ovat jättäneet paljon varaa jossittelulle. Myös Dennis Allen vaikuttaa olevan hieman turhan suurissa saappaissa, vaikka uskonkin hänen vielä jonain päivänä olevan hyvä päävalmentaja. Materiaali on niin paljon huonompi kuin muilla tässä divisioonassa, että jumbopaikka on lähes varma.

AFC Top 4
1. Denver Broncos
2. New England Patriots
3. Cincinnati Bengals
4. Houston Texans

AFC Bottom 4
1. New York Jets
2. Oakland Raiders
3. Jacksonville Jaguars
4. Cleveland Browns
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Kausiennakko NFC

NFC East
Cowboys, Giants, Redskins, Eagles. Näin rankkaisin tämän divisioonan. Cowboysista tuossa jo aiemmin kirjoitinkin, en usko, että joukkue mitään järisyttävää tällä kaudella esittää, mutta pidän Lehmipoikia silti NFC Eastin kovimpana joukkueena. Hyökkäys tulee tekemään pisteitä Romon ja Bryantin avulla. Puolustuksessa on monta hyvää pelaajaa, erityisesti Ware, Lee ja Claiborne. Garrett ei ole oikea mies viemään Dallasia mestaruuteen asti, uskoisin vanhan papparaisenkin sen jo tämän kauden jälkeen tajuavan.

Giants on aina kilpailukykyinen, mutta vuodesta toiseen loukkaantumiset verottavat. Aikaisempina vuosina varsinkin secondary on ottanut hittiä sillä rintamalla ja sama tahti tuntuu jatkuvan tälläkin kaudella. Manning on epätasainen pelinrakentaja, mutta tuntuu aina nousevan takaisin epäonnistumisten jälkeen. Eli on Manningin veljeksistä "clutchimpi".

Redskins on mielestäni varsin keskinkertainen joukkue ilman Griffinia. Puolustuksessa on hyviä palasia lähinnä tukimiesten joukossa, mutta hyökkäys on yhtä kuin Griffin. Morris oli viime kaudella Shanahanin systeemin tuotosta. Garcon ykkösrissuna ei vakuuta.

Eagles voi olla viihdyttävä joukkue alkavalla kaudella, kiitos Kellyn konsolipeliä muistuttavan hyökkäyksen. Vick tulee juoksemaan paljon jaardeja, kenties jopa lähellä tuhatta, mutta tulee missaamaan taas pari peliä ja antamaan liikaa turnovereita. Puolustus tulee olemaan suurin ongelma, Trent Cole taitaa olla ainoa starter, joka mahtuisi valtaosaan muista joukkueista.

NFC North
Packersin johdolla mennään edelleen. Kuka kantaa Green Bayssa palloa? En tiedä, eikä kiinnosta, niin kauan kuin Rodgers pelaa nykyisellä tasollaan. Puolustus oli viime vuodella aika huono, saa nähdä pystyykö Matthews & Company tällä kaudella pysäyttämään vastustajan vähän tehokkaammin.

Da Bears lähtee kauteen uuden, Kanadasta hankitun, päävalmentajan johdolla. Mielenkiintoinen valinta, jonka tarkoituksena lienee saada Cutlerista kaikki mahdollinen irti. Cutler-Marshall yhteys on NFL:n top 3:ssa kun puhutaan QB-WR kombinaatiosta. Puolustuksessa Urlacher ja Nick Roach ovat poissa. Viime vuonna cornerit Tillman ja Jennings loivat hirmuisen määrän turnovereita, onnistuuko sama tällä kaudella? Kaiken kaikkiaan Chicago on vaikea joukkue ennakoida, paljon riippuu taas kerran Cutlerista ja hyökkäyslinjasta.

Detroit on taas täynnä potentiaalia, mutta joukkue on kuriton kuin lauma pikkulapsia. En tiedä nauttiiko joukkue tuosta "bunch of thugs" imagostaan, mutta ainakaan ulospäin se ei herätä kunnioitusta. Reggie Bush voi olla kova sana tällä kaudella, 1000 jaardia paukkuu toistamiseen uralla rikki, jos vain pysyy ehjänä (todella iso jos). Playoffsit ovat mahdollisuuksien rajoissa, mutta veikkaisin, että Lions jää tälläkin kertaa ratkaisupelien ulkopuolelle.

Minnesotassa slogan on sama kuin viime kaudella: Run, Adrian, run! Greg Jennings hankittiin Christian Ponderin avuksi heittopeliin, mutta Vikings on varauksetta run first -hyökkäys. Kyle Rudolph on hiljalleen kehittynyt paremman pään tight endiksi. Muilta osin joukkue on melko nimetön, enkä usko, että Peterson pystyy uusimaan viime vuoden temppuuaan, eli hilaamaan Vikingsia yksinään pudotuspeleihin.

NFC South
Atlanta lähtee kauteen jälleen suosikkina. Gonzalez saatiin takaisin vielä vuodeksi, ja Steven Jackson tuli mukaan St.Louisista. Jackson on jo selvästi hiipunut huippuvuosistaan, mutta on edelleen kivikova running back, jonka pysäyttämiseen tarvitaan useampi kuin yksi pelaaja. Hän on myös hyvä heittojen kiinniottaja, mitä Michael Turner ei ollut. Julio Jones ja Roddy White ovat kenties koko sarjan kovin rissukaksikko. Falcons on ollut monta vuotta jo lähellä jackpotia, onko tämä se vuosi kun vihdoin napsahtaa kohdalle? Sanoisin, että ei, mutta ainakin joukkue saa mahdollisuuden yrittää onneaan pudotuspeleissä.

Sean Payton palaa ruoriin New Orleansissa, ja veikkaanpa, että palauttaa Saintsin oikealle kurssille välittömästi. Brees on edelleen pelipaikkansa eliittiä, kuten on myös Jimmy Graham. Puolustus palaa Rob Ryanin johdolla taas aggressiiviseen pelityyliin, mikä sopinee Saintsille paremmin kuin Spagnuolon viimevuotinen systeemi. Saints tarvinnee enemmän kuin yhden vuoden palatakseen huipputasolle, mutta en poissulkisi kokonaan sitä mahdollisuutta, että Brees rikkoo jo tällä kaudella taas ennätyksiä entiseen tahtiinsa.

Carolinassa alkaa Year 3 Cam The Entertainerin aikakaudella. Jääkö se myös Ron Riveran viimeiseksi vuodeksi päävalmentajana? Se jää nähtäväksi. Hyökkäys palannee ennemmän juoksupainotteiseksi Chudzinskin lähdettyä Clevelandiin. Panthersin puolustus on erittäin potentiaalinen, varsinkin Luke Kuechly tulee pelaamaan itsensä kaikkien tietoisuuteen tällä kaudella. Kyseessä yksi suursuosikki vuoden puolustuspelaajaksi.

Tampa Bay vahvisti secondaryaan isolla rahalla, ja tulokset ovat varmasti hyviä. Hyökkäyksessä Doug Martinin täytyy kuitenkin parantaa vielä entisestään, jos Bucs meinaa olla pudotuspelijoukkue. Josh Freeman on pelinrakentajana NFL:n keskitasoa. Kättä miehellä kyllä riittää, mutta kestääkö pää? Ei Tampa varmasti heittopussi ole, mutta jää kuitenkin Atlantan ja New Orleansin taakse, mikä tarkoittaa, että pudotuspelit jäävät jälleen haaveeksi.

NFC West
Tämän hetken trendikkäin divisioona. On Harbaughta, on Kaepernickia, on Russell Wilsonia ja Percy Harvinia, on suuta soittava Sherman sekä human highlight reel nimeltä Tavon Austin. 49ers ja Seahawks ovat jatkaneet keskinäistä nokitteluaan median välityksellä, sekä vuorotellen hankkineet toistensa entisiä pelaajia. Seattle tuntuu olevan monen mielestä jonkinmoinen Super Bowl mestarisuosikki, mutta itse kyllä pidän 49ersia kovempana joukkueena. Seahawksin hyökkäys on Wilsonia ja Lynchia lukuunottamatta aika keskinkertainen varsinkin kun Harvin meni heti loukkaantumaan. Seattlen puolustus on kyllä kova, sitä ei käy kiistäminen, mutta pelkkä puolustus ei riitä nyky-NFL:ssä. Seahawks takoi himuisia määriä pisteitä viime loppukaudesta, mutta uskoisin, ettei hyökkääminen tule ihan yhtä helppoa tällä kaudella olemaan. Wilsonista on nyt paljon videomatskua tallessa, joten hänen hidastamisensa pitäisi olla helpompaa. Beast Mode on vauhtiin päästessään melkoinen peto, mutta 8-9 miestä boksissa luulisi riittävän hänenkin pysäyttämiseen. Jos Wilson jatkaa viime kauden tasolla, on Seahawks pelottavan kova nippu.

Rams ja Cardinals tulevat sitten perässä sen minkä pystyvät. Rams hankki vihdoin Bradfordille kunnon apujoukkoja Austinin ja Jared Cookin muodossa. Seuraikoni Jackson on poissa takakentältä, joten symbolisesti Rams on viimeistään nyt Bradfordin joukkue. Ramsin puolustus oli viime kaudella yllättävän hyvä, rekisteröi mm. NFL:n eniten säkityksiä. Chris Long, James Laurinaitis, Cortland Finnegan sekä nuoret Janoris Jenkins ja Alec Ogletree luovat vankan perustan, jonka ympärille tehokas puolustus voidaan rakentaa.

Arizonassa kauteen lähdetään uuden GM:n, uuden head coachin sekä pelinrakentajan johdolla. Vaikkei Ariansilla ole paljoa kokemusta päävalmentajan tehtävistä, on hän kuitenkin todella kokenut valmentaja NFL-tasolla. Carson Palmer on hiipunut hitaasti jo monta vuotta, mutta on kuitenkin moninkertaisesti parempi QB, kuin mitä Cardinalsilla on viime vuosina ollut. Arizona voi olla kovassa divisioonassa vaikeuksissa, mutta lahjakas puolustus Patrick Petersonin johdolla antaa kuitenkin toivoa paremmasta huomisesta.

NFC Top 4
1. San Francisco 49ers
2. Atlanta Falcons
3. Green Bay Packers
4. New Orleans Saints

NFC Bottom 4
1. Philadelphia Eagles
2. Arizona Cardinals
3. Detroit Lions
4. Minnesota Vikings
 
Viimeksi muokattu:

Grand-Pierre

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Blackburn Rovers
AFC Top 4
1. Denver Broncos
2. New England Patriots
3. Cincinnati Bengals
4. Houston Texans

AFC Bottom 4
1. New York Jets
2. Oakland Raiders
3. Jacksonville Jaguars
4. Cleveland Browns

Itse en usko Denverin vievän ykkösseediä, syynä Von Millerin kuuden(?) pelin pelikielto + päälle vielä Dumervillen pois kuseminen niin pass rush voi alkukaudesta kangerrella. Toki playoffeihin ja sittenhän kaikki on mahdollista. Muuten aika pitkälti samoilla linjoilla, toivon toki että vahvistunu Cleveland pystyisi laittaan kampoihin jolloin Afc North olisi loppuunasti mielenkiintoinen ja tasainen.
 

Pengu

Jäsen
Pakko antaa peukkua Troylle ja Fawkesille hyvästä ja asiantuntevasta analyysistä Steelersin lähdökohdista sunnuntaina alkavaan kauteen, hyvää settiä ja jatkakaa samaan malliin! Ilo lukea kirjoituksianne!

Itsellä on kova usko siihen että Steelers yltää tänä kautena playoffeihin jos vain säästytään suuremmilta loukkaantumisilta. Sandersin uskon täyttävän Wallacen saappaat jotenkin, ja pelasi ilmeisesti hyvän preseasonin. Sen enempää en ala analysoimaan, jätän sen Troylle ja Fawksesin hoiviin.

Tänä yönä NFL kausi starttaa Denverissä, mutta itsellä on kuitenkin odotukset sunnuntaissa kun Steelers avaa kautensa Titansia vastaan Heinzillä. Nyt vaan sitten odotellaan sunnuntaita!

PS. Kuinkas monella on tuo NFL Game Pass? Mitä mieltä olette ja oletteko olleet tyytyväisiä siihen? Itse olen juurikin aikeissa Game Passin itselleni ostaa tälle kaudelle jotta näkee Steelersin pelit. Kaikkia ei tule katsottua suorana vaan seuraavana aamuna tai päivänä.
 

janóz

Jäsen
Fawkesilta hyvä alustus koko liigan tasolta. Myös yksittäisiä joukkueita on kattavasti analysoitu, joten kiitos myös näistä. Voisin ensi viikolla vääntää tekstiä Bengalsista vähän enemmän, mutta nyt tyydyn toteamaan, että saumoja on jälleen pudotuspeleihin, mutta edelleenkään Dalton ei ole tarpeeksi kypsä viemään joukkuetta helmikuulle asti.

Ensi yönä tulee heti herkkupala ja melkoinen must see kaikille NFL-faneille. Hallitseva mestari vastaan ehkä suurin suosikki tälle kaudelle. Manning on tulee olemaan parempi kuin viime kaudelle, joten olen todella yllättynyt jos Denver ei etenä vähintään AFC:n finaaleihin. Ravens tulee todennäköisesti hiipumaan vähän, mutta jos pääsee playoffeihin niin viime vuoden uusinta ei ole mahdotonta.

Loppuun oma veikkaus Super Bowl-pariksi: Denver ja Atlanta.
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
PS. Kuinkas monella on tuo NFL Game Pass? Mitä mieltä olette ja oletteko olleet tyytyväisiä siihen? Itse olen juurikin aikeissa Game Passin itselleni ostaa tälle kaudelle jotta näkee Steelersin pelit. Kaikkia ei tule katsottua suorana vaan seuraavana aamuna tai päivänä.
Just tässä mietin, että pakkohan se Game Pass on täksikin kaudeksi ostaa vaikka hinta on jokseenkin suolainen. Mutta kerran se vaan kirpaisee kun ne rahat sieltä tililtä lähtee. Itse palvelu on nimittäin aivan erinomainen. Kaikki pelit näkyvät livenä loistavalla kuvanlaadulla. Arkistossa pelit ovat seuraavana päivänä valmiina (en osaa sanoa tarkkaa kellonaikaa), ja mainokset on karsittu pois. Lisäksi on mahdollisuus katsoa ottelu siten, että kaikki turha on leikattu pois ja mukana ovat vain varsinaiset pelisuoritukset. Pelin katsomiseen menee tätä kautta vain rapiat 30 minuuttia.

Se todellinen suola tuossa palvelussa on kuitenkin RedZone, joka näyttää sunnuntaisin klo 20 alkavista matseista aina sitä peliä, jossa on touchdown tulossa tai jotain muuta mielenkiintoista tapahtumassa. Siitä ei NFL Sunday -kokemus enää parane.

Kun tuohon päälle vielä lyödään NFL Network ja vanhat Super Bowlit, on kasassa aikamoinen paketti NFL:n ystäville. Suosittelen ehdottomasti Game Passin hankkimista jos vain perse kestää tuon hinnan. Mun mielestä ei tarvitse edes olla mikään die hard -fani, jotta saa tuosta palvelusta paljon iloa irti pimeneviin syysiltoihin.

Nyt kysytään fanilta vähän kärsivällisyyttä, kun Week 1:n kohokohta tulee vasta kierroksen päätteeksi. Monday Night Football, RGIII:n paluu. Polvi on kunnossa, avioliitto on solmittu. Nyt on aika johtaa Redskins Nation luvattuun maahan.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
PS. Kuinkas monella on tuo NFL Game Pass? Mitä mieltä olette ja oletteko olleet tyytyväisiä siihen? Itse olen juurikin aikeissa Game Passin itselleni ostaa tälle kaudelle jotta näkee Steelersin pelit. Kaikkia ei tule katsottua suorana vaan seuraavana aamuna tai päivänä.
Todella lämpimästi voi Game Passia suositella kaikille, joilla on halua seurata NFL:ää tarkemmin kuin mitä Nelosen kanavien myötä voi seurata. Game Passin kautta NFL-matskua tulee jopa enemmän kuin normaali ihminen ehtii katsoa. Arkistoon jäävät kaikki matsit ja niitä voi katsoa niin monta kertaa kuin haluaa, milloin haluaa. RedZone on myös loistava ominaisuus kuten Havumetsien GM jo kirjoittikin. Itseäni kiinnostaa paljon Football Life -dokkarisarja, josta tulee noin parin viikon välein uusi jakso. Joka jaksossa käsitellään eri NFL-legendaa, käydään hänen uraansa läpi ja näytetään paljon "behind the scenes" materiaalia, mitä ei ole aikaisemmin julkaistu. Viime vuoden helmet olivat Ray Lewis ja Bill Belichick episodet. Uusi tuotantokausi starttasi tällä viikolla LaDainian Tomlinsonista kertovalla jaksolla. Oli kyllä taas niin timanttia, olinkin jo unohtanut kuin uskomaton pelaaja kyseessä oli vaikka eihän siitä ole kuin 7 vuotta kun LT tuon ennätyskautensa pelasi. Joitain vanhoja jaksoja taitaa löytyä YouTubestakin, joten niille joille insituutio nimeltä NFL Films ei ole tuttu suosittelen tutustumaan kyseiseen tarjontaan. Huikeasti tehtyjä pätkiä lähes poikkeuksetta.

Seuraavaksi olisi tarkoitus väijyä America's Game: Baltimore Ravens 2012 -dokkari, kunhan näyttävät sen uusintana joku päivä. Game Passin myötä pääsee siis seuraamaan NFL Networkia 24/7, eli käytännössä pystyy seuraamaan NFL:ää aivan kuin asuisi Amerikassa.
 

#76

Jäsen
En kyllä koe GamePassin hintaa mitenkään suolaiseksi. Itse katson kaikki Patsin pelit, sunnuntaina livenä kaksi peliä, joista toki toinen voi olla Patins peli. Siihen päälle jälkijättöisesti TNF, SNF ja MNF ottelu, jos vain vastakkain vähänkään miehenkiintoiset joukkueet. Sokerina pohjalla pudotuspelit, joista viime vuonna taisin katsoa 8 peliä. Tällä hetkellä hinta 160 euroa. Ei paha minusta. Jos katsoo yön pelit seuraavana päivänä lounaan jälkeen, niin ovat karsineet mainoksetkin pois.

Peyton oli ainekin hereillä yön avauksessa ja Welkeriä olisi katsellut edelleen sinisessäkin paidassa. Hyvin toimi näiden herrojen yhteistyö.
 

ipa rules

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Packers
GamePassia ei ennen ole ollut kun on tyytynyt huonohkoihin striimeihin, mutta nyt Game Pass Packers on aktivoitu. 20€ lisähintaa koko systeemistä en ottanut sillä muiden joukkueiden seuraamiseen itselleni riittää Pron tarjonta.
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
En kyllä koe GamePassin hintaa mitenkään suolaiseksi. Itse katson kaikki Patsin pelit, sunnuntaina livenä kaksi peliä, joista toki toinen voi olla Patins peli. Siihen päälle jälkijättöisesti TNF, SNF ja MNF ottelu, jos vain vastakkain vähänkään miehenkiintoiset joukkueet. Sokerina pohjalla pudotuspelit, joista viime vuonna taisin katsoa 8 peliä. Tällä hetkellä hinta 160 euroa. Ei paha minusta.
Ei niitä playoffeja sillä 160 eurolla saa, vaan sitä varten täytyy hankkia tuo 210 euron hintainen Season Plus, jonka ainakin itse olen tilannut.

Vastaavat palvelut muista urheiluliigoista maksavat vähemmän vaikka pelejä on enemmän (vrt. esim. MLB.tv). Toki tuo Game Pass on poikkeuksellisen laaja palvelu johon kuuluu paljon muutakin kuin vain ne matsit. Mutta siitäkin huolimatta Game Passin hankkimista 200 eurolla joutuu vähän harkitsemaan siinä missä MLB.tv noin 100 eurolla on no-brainer.
 

#76

Jäsen
Onkohan jotain alueellista eroa, kun firmakoneella näytti Season Plussan hinnaksi 160 euroa, mutta tabletilla kun käy katomassa on se reilu 200 euroa, mikä sekin kyllä minusta eihan sopu hinta. Riippuu tietysti paljonko otteluita katsoo.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Onkohan jotain alueellista eroa, kun firmakoneella näytti Season Plussan hinnaksi 160 euroa, mutta tabletilla kun käy katomassa on se reilu 200 euroa, mikä sekin kyllä minusta eihan sopu hinta. Riippuu tietysti paljonko otteluita katsoo.

Sama hinta noissa on ollut kokoajan, heinäkuusta lähtien kun itse season plussan ostin.

Packersin kauden suhteen odotuksia yritän rustailla joko tänään tai huomenna.
 
Viimeksi muokattu:

#76

Jäsen
Työkoneen yhteys kun kulkee brittien kautta, niin tunki puntia tuossakin ekaksi. No yhtäkaikki, pari sataa on minun katsomismäärillä toimiva hinta, kn vielä pelit voit katsoa oman valinnan mukaan. Runkosarjassa en herää yhdenkään pelin takia, pudotuspeleissä sitten vikat pelit voi jo valvoa.
 

Juicey

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, G
Ravensin puolustus soitti juuri Seitsemisen kansallispuistosta. On kuulemma komeat maisemat.

Hah hah, todellakin. Josko kuitenkaan tiesivät missä olivat. Broncos on kyllä tämän perusteella vahvistunut huomattavasti enemmän kuin uumoilin; Welkerin kaappauksesta alustavat fiilikset olivat, että vaikka vahvasti heittopeliin nojattaisiinkin niin silti targetteja on kentällä liikaa vaan on se vissiin Peytonin pelipaita kaivettava kaapista päälle 7 TD passin kunniaksi. Eikä ollut edes tiukkaa. Ravens taas oli aivan umpisuossa; kaksi tärkeää ukkoa pihalle omien kanssa törmäilystä. Flacco ja heittojen vastaanottajat kukin vuorollaan olivat jos nyt ei surkeita, niin melkein ainakin eikä Ricekään päässyt juoksemalla mihinkään. Ricen monipuolisuuttakaan myös vastaanottajana ei tullut esille missään vaiheessa. Varmaan haluavat unohtaa tämän pelin aika pian, mutta voi olla että jos Jonesin ja Oherin vammat osoittautuvat vakaviksi niin yhden matsin ohella koko alkukausi voi olla vaarassa vaikka ohjelmaa voisikin suhteellisen vaarattomaksi sanoa; ennen bye-viikkoa mm. Browns kotona, Bills, Doplhins ja Steelers vieraissa. Kokonaisuudessaan Ravensilla näyttää olevan aika köykäinen kausi (jos sellaista NFL:ssä onkaan...) mutta näillä esityksillä ei kannata vielä edes jutella jatkopaikasta. Bengals nousi juuri omissa kirjoissa AFC Northin voittajasuosikiksi.

Mutta ei mennyt ihan kaikki nappiin Broncosillakaan, vaikka äkkiseltään näin voisi numeroiden valossa ajatella. Vai mitä olitte mieltä Danny Trevathanin touchback-pelistä (kyllä, tämä on ilmielävä videolinkki YouTubeen)? Menee kyllä urheiluhistorian typerimpien joukkoon; interceptionin palautus touchdownin sijaan vastustajan 4 & 1 -pelin kääntyykin 1 & 10 vain muutama jaardi taaempaa. Hieno suoritus, en oo ennen nähnyt! Eikä varmaan moni muukaan...

Muutama hyvä matchuppi sunnuntailla odottelemassa, Game Passin kautta täällä katsellaan ja onhan tuo palveluna aivan huikea. Hinta on kyllä vähän hiinä ja hiinä, maksaako vaiko ei. Koko rahan edestä ei palvelua tule hyödynnettyä, jos olisi enemmän vapaa-aikaa niin varmasti tulisi seurattua myös oheislähetyksiä. Nyt "joutuu tyytymään" seurailemaan vain kierroksen kiinnostavimmat matsit. Condensed -peleihin en itse ole innostunut; preseasonilla katselin vähemmän kiinnostavia matseja tiivistettynä mutta kyllä se minun juttu on katsella ja kuunnella koko ottelutapahtuma. Eri asia olisi jos äänessä olisi Saukkonen & Jutila... ;)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös