NFL season 2011–2012

  • 80 150
  • 532

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Armottoman vitutuksen jälkeen kai sitä on pakko jotain kirjoittaa.

Puolustus näytti melkein koko pelin ajan ihan oikealta puolustukselta joka itseasiassa pystyy pysäyttämään vastustajan hyökit ja ehkä välillä antamaan painettakin vastustajan kuupalle. Sitten tuli viimeinen draivi jossa tuntui koko secondary vaihtuneen NFL-pelaajista kotoisiin vaahteraliiga-versioihin. Ensimmäinen flag oli hieman epäonninenkin kun Arrington ei yrittänyt sinänsä kontaktia vaan Manning huonon heiton vuoksi rissu (olikos tämä nyt Cruz) joutui jarruttamaan ja Arrington juoksi päälle. Kova tuomio mutta selvä kontakti ennenkuin pallo tuli Cruzille. Tässä vaiheessa mietin että noh sattuuhan sitä mutta sitten kun näin Brownin täysin käsittämättömän idioottimaisen virheen niin tiesin että tämä on tässä. Siinä ei ollut mitään mahdollisuutta Cruzilla saada palloa kiinni vaikka Brown ei olisi häntä "jyrännyt" typerällä tavalla. En vaan voi käsittää mitä kaveri mietti siinä kun teki niin typerän ja alokasmaiseen virheen.

Nyt Manningia hehkutetaan kun veti viimeisen draivin loppuun mutta enemmänkin pitäisi ruoskia Patriotsien secondaryä, saihan Giants sentään jotain 50+ jaardia ilmaiseksi.

Ei auta ruikutus, kun hyökkäys ei synkkaa kunnolla niin sitten pitää vaan puraa hammasta ja toivoa että kaverin hyökkäyksellä ei ole paras päivä.

Onneksi loppuohjelma on suht helppo ja veikkaus 12-4 olisi realistinen. Seuraavan viikon Jets peli on äärimmäisen tärkeä divarin voittoa ajatellen.
 

Cube

Jäsen
Kovin yllättävänä en näkemystäsi pidä.
Ja sinäkö tässä yllätät näillä mielipiteilläsi? :D

Ensinnäkin olen sitä mieltä, että selvempi Smithin kiinnipitäminen oli kuin Taylorin PI. Smith teki sen virheen, että ei osannut päästää irti ajoissa kun blokki oli jo tehty vaan jäi roikkumaan. Taylorin tilanteessa kontaktia oli puolin ja toisin niinkuin on aika normaalia, mutta se oli hyvin vähäistä. Matsissa löytyi ainakin kaksi tilannetta kun Ravens puolustajat häiritsivät laitahyökkääjää huomattavasti selvemmin ja niistä lippua ei lentänyt. Lisäksi pallo leijaili selvästi Boldinin ulottumattomiin eli lippua ei olisi senkään takia pitänyt heittää. Kyllä tuosta nyt aika paljon kertoo se, että yllättynein tilanteessa oli Boldin itse.
Ensikontakti tuli selvästi Taylorilta. Boldinin kontakti oli puolestaan lähinnä yritys saada Taylorin käsiä itsestään irti. Kaikki voivat tämän nähdä videolta, eikä asiasta pitäisi edes voida olla eri mieltä. En myöskään tiedä, miten Boldin oli tilanteessa "yllättynein". Minusta ei ainakaan tuntunut siltä, koska hän oli kädet lähes heti ylhäällä. Tarkkaa syytä ei tosin kukaan voi tietää.

Sitten kun huomioidaan, että tässä oli vain kaksi tilannetta pelissä ja siellä tapahtui aika paljon muutakin niin on aika paljon munaa tulla sanomaa, että tämä meni ihan putkeen tuomaroinnin osalta vaikka puhuttaisiin pelkästään tasapuolisuudesta. Vaikka sanottaisiin, että Smithin holding oli täysin väärin perustein tuomittu niin siltikin Steelers otti tuomaritoiminnan osalta pataan tässä matsissa.
Kansallinen media ei ole tämän mielipiteesi kanssa samaa mieltä yhtä vahvasti kuin se on ollut minun kanssani samaa mieltä silloin, kun olen tuomaritoiminnasta mankunut. Esimerkkinä Santonio Holmesin haamu-TD pari vuotta sitten, jonka kohdalla vaikutusvaltaisista kirjoittajista mm. Mike Florio ja Peter King olivat todella äänekkään kriittisiä (kuten muustakin tuomaritoiminnasta tuossa pelissä muistaakseni). Myös Steelersin SB-voitto Seahawksia vastaan on edelleen aika yleisesti tunnustettu tuomarointifiasko, jossa Pittsburgh oli ylivoimainen hyötyjä.

Nyt on ollut aika hiljaista, koska kukaan Pittsburghin ulkopuolella ei tunnu näkevän näitä tämän pelin "mokia" kovin merkittävinä tai ratkaisevina.

Muotoillaan asia vaikka niin, että mieluummin olisin antanut Ravensille ekalla draivilla se 7 pinnaa jos loppumatsi olisi mennyt tuomaroinnin osalta putkeen.
Ottelut ratkaistaan yleensä alussa ja lopussa. On todella merkittävä juttu, jos peli alkaa noin tulkinnanvaraisella tuomiolla ja mielestäni edelleen vähättelet tuota aivan liikaa. En kuitenkaan sano, että tuomio oli väärä. Tulkinnanvarainen se kuitenkin varmasti oli, kuten myös esim. tuo Taylorin lippu.

Kokonaisuutena tuomaritoiminta ei missään nimessä ollut kovin johdonmukaista, mutta tästä kärsivät kyllä molemmat. Steelers yleisesti varmaan enemmän, mutta ei sentään niin paljon kuin Ravens näissä peleissä keskimäärin. :) Nytkin merkittävimmässä yksittäisessä tilanteessa kärsijänä oli Ravens tuon viedyn TD:n vuoksi. Toisestakin potentiaalisesta TD:stä on käyty keskustelua - ts. tuomarit vihelsivät pelin poikki siinä eräässä tilanteessa yhden jaardin viivalla kovin hätäisesti, vaikka Ray Rice olisi voinut vielä end zoneen päästä. Ei tuokaan mielestäni mikään väärä tuomio ollut, mutta tulkinnanvarainen siinä missä muutkin. Ja aivan taatusti merkittävä.
 
Viimeksi muokattu:

J.J.Jasper

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Vaikka on NCAA kyseessä, niin vetää todella surulliseksi Jerry Sanduskyn tapaus. Tai oikeastaan skandaali. Koko jefu-yhteisö on tuosta poissa tolaltaan ja päällimmäisin kommentti varmaan voisi olla shokki. Ainahan noita pervoja kaikkialta löytyy, mutta koko Penn State joutuu kantamaan tätä pitkään mukanaan.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
En tiedä olenko taas vaihteeksi ihan pihalla, mutta hieman normaalia enemmän yllätyksiä tarjosi tämä viikko sisältäen Dolphinsin kauden ensimmäisen voiton ja Cardinalsin, Broncosin, Ravensin, Giantsin ja viimeisimpänä toki Bearsin voitot.

Kierros pisti lisäksi AFC:n entistä enemmän sekaisin, kun oikeastaan ainoa selvempi divari on South, joka taitaa vihdoin ja viimein päättyä Houston Texansin voittoon. Titans siinä periaatteessa on vielä kytiksellä jos Texans alkaa kompastella, mutta Titansilla on edessään vielä kaikki NFC South-ottelut + Bills vieraissa, niin kylläpä Texans taitaa tuon hoitaa.

Sen sijaan muissa divareissa on kolme, Westissä jopa neljä jengiä mukana playoff-taistelussa.

NFC:ssä Packers se jatkaa porskuttamistaan, jopa selostajilta loppuvat jo ylisanat Rodgersin peliä seuratessa ja niin myös itseltä.
Saa nähdä löytyykö NFC:n puolelta puolustusta, mikä Rodgersin saisi edes sen verran kiinni, että Packersin puolustuksen takkuillessa olisi voittoon mahdollisuudet.

NFC:n puolella 49ers vie Westin, mutta muissa divareissa taistelu käy vielä kuumana.
 

janóz

Jäsen
Pitkästä aikaa pitää täälläkin käydä kirjoittelemassa. Kausi on kerennyt jo puoleen väliin ja tässä voi alkaa jo vahvasti spekuloimaan playoffeja, vaikka kaikki on vielä auki.

Pakko tietenkin aloittaa omasta pesästä eli Bengalsista. Ei varmaan sellaista sienensyöjää kesällä ollutkaan joka olisi sanonut Cincinnatin olevan AFC:n piikkipaikalla kauden puolivälissä. Tänä vuonna on tosiaan tullut sitä makeaa mahan täydeltä kun viime vuonna kaikki oli niin kitkerää. Nuoriso on pelannut uskomattoman hyvin hyökkäyksessä ja puolustus on nöyristynyt ja palannut toissa kauden formiin eli liigan parhaimmistoon. Lisäksi pahimmilta loukkaantumisilta on vältytty. Viime vuonna kaikki marginaalit kääntyivät peleissä vastaan ja motivaatiota syöviä tappioita tuli liukuhihnalta. Tänä vuonna kaikki on päinvastoin kun tiukkojen pelien voitot kasvattavat itseluottamusta. Kaiken hyvän lisäksi Palmerista tulleet hyvät varausvuorot kruunaavat loistavan alkukauden, joten superjunnujen talli voi kasvaa ensi kesällä. Jos Bengals tunnettiin ennen ongelmanuoristaan niin toivottavasti jatkossa vain huippulahjakkuuksistaan.

Playoff kuvioista: Divisioonassa Bengals on tänä vuonna toistaiseksi pärjännyt hyvin, tosin voitetuissa matseissa vastustajalla ei maarittelevia recordeja ole ollut. Loppukaudesta tulee vastaan 2xsteelers ja 2xravens+ houston. Eli haastetta riittää.

Vaikka taulussa on 6-2 niin tosipelit alkavat oikeastaan vasta nyt niin kuin st.lemiin yllä mainitseekin. Noiden huippujoukkuiden lisäksi löytyy toki pari ennakkoon helpompaakin kun Browns, Cards ja Rams on vielä edessä. Kotipelejä on jäljellä vielä 5, joten siinäkin mielessä näyttää ehkä liiankin hyvältä. AFC North peleissä voi käydä ihan miten vaan ja voittoja voi tulla noista kahdesta isosta & rumasta, mutta toisaalta kuokkaan voi tulla myös Clevelandin porukkaa vastaan. Seuraava peli Steelersiä vastaan on henk.kohtaisesti aina se kauden peli joka on ehdottomasti nähtävä. Kihelmöi jo nyt vaikka vasta tiistaissa mennään. Oikeastaan kaikki tilastolliset, järjelliset ja järjettömät merkit puhuvat Steelersin voitosta, mutta pakkohan tässä on omiin uskoa. Se ainakin on tiedossa, että old school jefua on tarjolla ja toinen puoli tulee häviämään katkerasti. Jos tästä pelistä irtoaisi voitto niin sitten alkaa wild card sijat olla jo todella lähellä, mutta katotaan se peli ensin.

Kierros pisti lisäksi AFC:n entistä enemmän sekaisin, kun oikeastaan ainoa selvempi divari on South, joka taitaa vihdoin ja viimein päättyä Houston Texansin voittoon. Titans siinä periaatteessa on vielä kytiksellä jos Texans alkaa kompastella, mutta Titansilla on edessään vielä kaikki NFC South-ottelut + Bills vieraissa, niin kylläpä Texans taitaa tuon hoitaa.

Kyllä Houston hoitaa homman etelässä. En jaksa uskoa Titansiin ja vielä vähemmän kahteen muuhuun. Nyky-Colts on osoitus, siitä kuinka helvetin tärkeä ja hyvä QB Peyton Manning joukkueelleen on. Näköjään käsittämätön iso vaikutus voi yhdellä miehellä olla joukkueen peliesityksiin. Idässä Bills todennäköisesti hiipuu vähän ja Jets ja Patriots vääntää loppuun asti. Lännessä kaikki on auki, mutta eiköhän Chargers ole kuitenkin paras sieltä suunnalta. AFC North voi parhaimmillaan/pahimmillaan saada 3 joukkuetta playoffeihin, ainakin 2 melko varmasti.

NFC:ssä Packers se jatkaa porskuttamistaan, jopa selostajilta loppuvat jo ylisanat Rodgersin peliä seuratessa ja niin myös itseltä.

Packers on ainoa todellinen SB-suosikkini tässä vaiheessa. Rodgers ja koko joukkue on aivan hirveässä iskussa. Heidän peliään on ilo katsoa, vaikka kyllähän Packerskillakin välillä takkuaa (se ei vaan näy lopputuloksissa). Pohjoisessa Lions ja Bears vääntää katkerasti kakkossijasta. Todennäköisesti ja toivottavasti Detroit nähdään vihdoin playoffeissa. Erittäin mielenkiintoinen porukka sekin. Idässä Giants on karkaamassa, mutta jos Cowboys ja Eagles saa tasaisuutta otteisiinsa ja potentiaalinsa esiin niin tässä nähdään vielä hyvä lopputaisto yhdestä playoff-paikasta. 49ers hoitaa komeasti lännen, onhan sitä täällä jo muutama kausi odotettukin. Etelä on taas epävarmasti pelaavien joukkueiden taisto, josta uskon kahden joukkueen menevän jatkoon eli Saintsin ja Buccan.. Falconsin. Panthersia on kiva seurata Cam Newtonin takia, muutoin heillä ei ole kuin kiusantekijän rooli.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Packers on ainoa todellinen SB-suosikkini tässä vaiheessa. Rodgers ja koko joukkue on aivan hirveässä iskussa. Heidän peliään on ilo katsoa, vaikka kyllähän Packerskillakin välillä takkuaa (se ei vaan näy lopputuloksissa).

Niin, tarkennetaan sen verran että Rodgers ja hyökkäys nimenomaan, puolustuksenhan tilastot etenkin annetuissa heittojaardeissa taitavat olla liigan kolmen heikoimman joukkueen joukossa.
En ole nyt tarkistanut asiaa, mutta muistaakseni Chargers-pelin selostaja (oliko se Joe Buck nyt Aikmanin kanssa) mainitsi että 31st, ja tuskinpa ne tuossa shootoutissa ainakaan parantuivat.

Saa nähdä onko Cullen Jenkinsin poispäästämisellä lopulta aika iso merkitys, etenkin jos Mike Neal ei pääse täyteen kuntoon koko kautena (palaa harjoituksiin torstaina, mutta tuskin pelaa ennen joulukuuta).
Toinen mikä mietityttää että kun pelit kovenee ja Rodgersin vasen puoli (onko tämä nyt se ns.blind side?) on miehitetty tällä hetkellä kahdella ekaa startterikautta pelaavalla miehellä (T Newhouse, G Lang), pitääkö? Toivotaan että kokenut Chad Clifton saadaan viimeistään pleijareihin kehiin.

Secondaryssa olen kiinnittänyt vähän huomiota siihen kuinka paljon virheitä esim. Woodson on tehnyt, huolimatta siitä että katkojakin on tullut. Liekö sitten näkyy se että pitkäaikainen takakenttäkaveri Collins on koko kauden sivussa ja Woodson sekä Collinsin paikkaa nyt pelaava Burnett eivät ole vielä ihan samalla karttasivulla.

Tulipas kauheesti naristua 8-0 jengistä :)
 

janóz

Jäsen
Niin, ei Green Baykään täydellinen ole jos oikein kaivetaan, mutta tosiaan ei tarvi niin hirveän huolissaan olla jos tilillä on pelkkiä voittoja.

Niin, tarkennetaan sen verran että Rodgers ja hyökkäys nimenomaan, puolustuksenhan tilastot etenkin annetuissa heittojaardeissa taitavat olla liigan kolmen heikoimman joukkueen joukossa.
En ole nyt tarkistanut asiaa, mutta muistaakseni Chargers-pelin selostaja (oliko se Joe Buck nyt Aikmanin kanssa) mainitsi että 31st, ja tuskinpa ne tuossa shootoutissa ainakaan parantuivat.

Nyt tulee aika lonkalta heitettynä, mutta jotenkin tuntuu, että mestaruus/menestyskrapulaa kärsitään seuravalla kaudella yleensä puolustuspelissä. Eli edellisenä vuonna on tullut mainetta, kunniaa ja kehuja voittojen ja mestaruuden myötä. Seuraavana vuonna pieni mukavuuden tunne iskee ja ei mennäkään ihan satalasissa kun "no, mehän ollaan niin hyviä" -asenne valtaa mieltä. Tamimaisesti sanoen 90 % keskittyminen on 50% suoritus. Ehkä jotain tällaista on tämän vuoden Packersille tapahtunut. Samaa oli aistittavissa mm. Saintsilla ja Giantsilla niiden mestaruuksien jäljitä. Toisaalta kyllähän Packersiä vastaan on pelattavakin urku auki jos meinaa Rodgersin orkesterin mukaan ehtiä. On pakko heittää jos haluaa pysyä pelissä mukana. Ja tämä tietenkin nostaa jaardimääriä. Pinna/peli ei näytä enää niin pahalta. Ja eikös Packersilä olekin mm. eniten syötönkatkoja tällä kaudella? Mutta kuten mainitsin niin nämä luvut eivät näy tärkeimmässä tilastossa ja sen takia tällainen yskähtelyä sallittakoon kunnes tammikuu koittaa. Kyllä Woodson ja kumppanit siihen mennessä saa pelinsä parempaan suuntaan, näin uskon.
 

linjamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Patriots
Steelers ei näköjään häviä Ravensseille kuin omalla huonoudellaan tai sitten tuomarit ovat Ravensien puolella, ja Ravensien suorittamisella ei varmaan mitään väliä. Voihan sitä noinkin ajatella :)

Patsit saivat tarpeekseen toisesta kesän kohuhankinnastaan eli Albert Haynesworthista. Ei tullut sitten sitä toivomaa dominointia Wilforkin ja Haynesworthin toimesta, mutta eipä Albert niitä downejakaan niin hirveästi tähän mennessä ole pelannut. Kaksi matsia ja lukuisia treenejä poissa loukkaantumisen takia, sekä kuudessa pelissä yhteensä vain kolme taklausta. Ei tuo puolustus kyllä yhtään heikkene Albertin lähdön takia, sillä juurikaan vaikutusta kaverilla ei ole ollut ja Kyle Love on pelannut varsin mukavasti. Tiedä sitten olisiko puolustus alkukaudesta pelannut paremmin ilman Haynesworthia, kun olisi pidättäydytty 3-4 eikä vaihdettu 4-3 täksi kaudeksi, tuskinpa ainakaan hirveästi.

Onkohan millään joukkueella niin suurta DT-ongelmaa enää, että Albert vielä johonkin mahtuisi? Tai onko Albertilla itsellään enää edes halua panostaa palloon täysillä, sillä viime aikojen merkinnät CV:hen alkavat jo näyttämään siltä, että ongelmat eivät voi enää joukkueista johtua, vaan on miehessäkin oltava vikaa. Kovasti haastatteluissa puheli uransa kääntymisestä taas nousuun, mutta alamäki tuntuu vain jatkuvan.
 

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Ensikontakti tuli selvästi Taylorilta. Boldinin kontakti oli puolestaan lähinnä yritys saada Taylorin käsiä itsestään irti. Kaikki voivat tämän nähdä videolta, eikä asiasta pitäisi edes voida olla eri mieltä. En myöskään tiedä, miten Boldin oli tilanteessa "yllättynein". Minusta ei ainakaan tuntunut siltä, koska hän oli kädet lähes heti ylhäällä. Tarkkaa syytä ei tosin kukaan voi tietää.

Boldin lähti muina miehinä kävelemään takaisin huddleen kunnes alkoi tuulettamaan nähtyään lipun. Sitä ennen ei näyttänyt mitään merkkejä siihen suuntaan, että olisi odottanut lippua. Yleensä rissut kyllä ovat ensimmäisenä huitomassa tuomarin suuntaan jos ovat mielestään tulleet kaltoin kohdelluiksi. Ja edelleen tuo lippu tuli mielestäni aika heppoisin perustein, koska kontakti oli vähäistä ja lisäksi pallo leijaili selvästi Boldinin yli.

Kansallinen media ei ole tämän mielipiteesi kanssa samaa mieltä yhtä vahvasti kuin se on ollut minun kanssani samaa mieltä silloin, kun olen tuomaritoiminnasta mankunut. Esimerkkinä Santonio Holmesin haamu-TD pari vuotta sitten, jonka kohdalla vaikutusvaltaisista kirjoittajista mm. Mike Florio ja Peter King olivat todella äänekkään kriittisiä (kuten muustakin tuomaritoiminnasta tuossa pelissä muistaakseni). Myös Steelersin SB-voitto Seahawksia vastaan on edelleen aika yleisesti tunnustettu tuomarointifiasko, jossa Pittsburgh oli ylivoimainen hyötyjä.

Niin en tiedä miten kansallinen media tai vanhat mankumisesi liittyvät tähän peliin ylipäätään. Voisiko draaman vähyys johtua siitä, että Steelers ei asiaa sen kummemmin protestoinut ja kyseessä oli kuitenkin vain 9. kierroksen ottelu runkosarjassa.

Nyt on ollut aika hiljaista, koska kukaan Pittsburghin ulkopuolella ei tunnu näkevän näitä tämän pelin "mokia" kovin merkittävinä tai ratkaisevina.

Kuten todettua niin Steelers rysi pelissä itse ainakin saman verran kuin tuomarit ja tässä nyt ei varsinaisesti mitään pleijaripaikkoja ainakaan toivottavasti vielä jaettu. Eli vaikka minä asian esiin nostin niin ei tämä nyt niin iso juttu ole.

Ottelut ratkaistaan yleensä alussa ja lopussa. On todella merkittävä juttu, jos peli alkaa noin tulkinnanvaraisella tuomiolla ja mielestäni edelleen vähättelet tuota aivan liikaa. En kuitenkaan sano, että tuomio oli väärä. Tulkinnanvarainen se kuitenkin varmasti oli, kuten myös esim. tuo Taylorin lippu.

Varmaan suurin osa lipuista ovat tulkinnanvaraisia, mutta jos toiseen suuntaan menee useita vähintään yhtä tulkinnanvaraisia tilanteita niin kyllä se vaaka toiseen suuntaan mielestäni tässä tapauksessa kallistui. Ja vaikka lopputulos tuossa Smithin lipussa olikin raaka niin lippu heitettiin kiinnipitämisen tapahtuessa jolloin maalista ei ollut tietoakaan, kiinnipitäminen oli kohtuu selkeä koska Smith ei osannut päästää irti ajoissa (varsinkin rookierissujen perisynti) ja lisäksi Gay pääsi melkein heittäytymään Ricen jalkoihin tuosta kiinnipitämisestä huolimattakin (alkuun katsoin ettei se ole lähelläkään). Vaikka Gay ei olisi saanut taklausta tehtyä, mutta olisi osunut vähänkin Riceen niin todennäköisesti tämä olisi pysäytetty ennen maalia. Kun näitä asioita miettii niin se kuulostaa vähemmän epikseltä kuin se, että Ravensilta varastettiin 7 pinnaa (joista saivat kuitenkin 3 takaisin). No enivei olemme tästäkin eri mieltä ja sillä siisti.

Kokonaisuutena tuomaritoiminta ei missään nimessä ollut kovin johdonmukaista, mutta tästä kärsivät kyllä molemmat. Steelers yleisesti varmaan enemmän, mutta ei sentään niin paljon kuin Ravens näissä peleissä keskimäärin. :) Nytkin merkittävimmässä yksittäisessä tilanteessa kärsijänä oli Ravens tuon viedyn TD:n vuoksi. Toisestakin potentiaalisesta TD:stä on käyty keskustelua - ts. tuomarit vihelsivät pelin poikki siinä eräässä tilanteessa yhden jaardin viivalla kovin hätäisesti, vaikka Ray Rice olisi voinut vielä end zoneen päästä. Ei tuokaan mielestäni mikään väärä tuomio ollut, mutta tulkinnanvarainen siinä missä muutkin. Ja aivan taatusti merkittävä.

Ensinnäkään en ole tuosta Ravensin aikaisemmasta kohtelusta samaa mieltä ja toisekseen en ymmärrä mitä tekemistä sillä on tämän matsin kanssa. Tuomarit vetivät hommansa puihin ja sillä siisti. Ricen tilanteessa eteneminen pysähtyi ja häntä lähdettiin viemään taaksepäin eli ihan oikea tuomio. Ja edelleen vaikka tuo hylätty maali olisikin mennyt ihan perseelleen niin sinne jäi silti aika monta muuta tilannetta missä homma meni toiseen suuntaan.

Steelers ei näköjään häviä Ravensseille kuin omalla huonoudellaan tai sitten tuomarit ovat Ravensien puolella, ja Ravensien suorittamisella ei varmaan mitään väliä. Voihan sitä noinkin ajatella :)

No olen sanonut ennenkin, että yleensä NFL:ssä häviää se joka tekee enemmän virheitä ja voittaa se joka tekee vähemmän. Niin se meni tässäkin tapauksessa. Eli Ravens hoiti hommansa hienosti ja Steelers ei. Ravens oli parempi. Steelers huonompi. Nämä asiat on kyllä luettavissa ihan tuosta ensimmäisestäkin viestistäni vaikka siinä tuomaritoimintaan otinkin kantaa samoin kuin keskityin omieni virheisiin niinkuin tapanani on.

Patsillakin tuntui löytyvän ongelmat enimmäkseen omasta jengistä. Voihan sitä niinkin ajatella. :)
 

linjamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Patriots
Patsillakin tuntui löytyvän ongelmat enimmäkseen omasta jengistä. Voihan sitä niinkin ajatella. :)

Yleensä näin tapahtuu, kun vähän käy läpi matsia lähes pelkästään Patsien esityksen kannalta, ottamatta suuremmin kantaa vastustajan esitykseen. Tietenkin ois voinut koittaa hakea itselle parempaa mieltä Giantsien uskomattomasta tuurista, Patsien maailman huonoimmasta suoritustasosta ja tuomarien heittämistä turhista flageista, mutta kun asia ei näin menny :).
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Patsit saivat tarpeekseen toisesta kesän kohuhankinnastaan eli Albert Haynesworthista. Ei tullut sitten sitä toivomaa dominointia Wilforkin ja Haynesworthin toimesta

Niinhän tässä kävi. Jotenkin tuntuu että klesana oleminen söi kuntoa eikä Albertilta enää kahden ensimmäisen neljänneksen jälkeen enää löytynyt voimia puskea ukkoja eteenpäin. Albert varmasti saa tilaisuuden jossain muualla koska ukko käyttäytyi mallikkaasti New Englandissa eikä aiheuttanut draamaa.

Nyt sitten odotellaan tässä että koska Chad Ocho saa kenkää... Sunnuntaina se nähtiin miten ajoitukset ovat pielessä ja mieleen tuli heti Joey Galloway, tosin Galloway tiputteli palloja enemmän kuin Roy Williams. Jotenkin vaan tuntuu ettei Brady edes yritä oikeasti pelata palloa Chadille vaan tuijottaa orjamaisesti Welkerin sekä 2xTE:n suuntaan.
 

Cube

Jäsen
Boldin lähti muina miehinä kävelemään takaisin huddleen kunnes alkoi tuulettamaan nähtyään lipun. Sitä ennen ei näyttänyt mitään merkkejä siihen suuntaan, että olisi odottanut lippua. Yleensä rissut kyllä ovat ensimmäisenä huitomassa tuomarin suuntaan jos ovat mielestään tulleet kaltoin kohdelluiksi. Ja edelleen tuo lippu tuli mielestäni aika heppoisin perustein, koska kontakti oli vähäistä ja lisäksi pallo leijaili selvästi Boldinin yli.
Aika erikoista Boldinilta tuulettaa levittelemällä käsiään / kohauttamalla olkapäitä :)

Ehkä lippu tuli jokseenkin heppoisin perustein ja oli tulkinnanvarainen, mutta et voi väittää, etteikö se olisi periaatteessa mennyt aivan sääntökirjan mukaan.

Niin en tiedä miten kansallinen media tai vanhat mankumisesi liittyvät tähän peliin ylipäätään. Voisiko draaman vähyys johtua siitä, että Steelers ei asiaa sen kummemmin protestoinut ja kyseessä oli kuitenkin vain 9. kierroksen ottelu runkosarjassa.
Miksi Steelersin protestoinnin vähäisyys ei ole sinulle merkittävä asia, mutta Boldinin protestoinnin vähäisyys on?

Mun mankumiset liittyvät asiaan puolestaan sillä tavalla, että vaikka vedän himaan päin aina ja joka tilanteessa, niin on mullakin hommassa sentään joku järki mukana. Epäilen vahvasti, että tältä palstalta löytyisi yhtään lukijaa/kirjoittajaa, joka pitäisi sinua missään määrin objektiivisena. Varmasti ovat aika harvassa myös minun kohdalla, mutta olen yleensä sentään yrittänyt linkittää nämä omat vinkumiseni minua asiantuntevampiin ihmisiin, koska en pidä itseäni kovinkaan kummoisena auktoriteettina.

Varmaan suurin osa lipuista ovat tulkinnanvaraisia, mutta jos toiseen suuntaan menee useita vähintään yhtä tulkinnanvaraisia tilanteita niin kyllä se vaaka toiseen suuntaan mielestäni tässä tapauksessa kallistui. Ja vaikka lopputulos tuossa Smithin lipussa olikin raaka niin lippu heitettiin kiinnipitämisen tapahtuessa jolloin maalista ei ollut tietoakaan, kiinnipitäminen oli kohtuu selkeä koska Smith ei osannut päästää irti ajoissa (varsinkin rookierissujen perisynti) ja lisäksi Gay pääsi melkein heittäytymään Ricen jalkoihin tuosta kiinnipitämisestä huolimattakin (alkuun katsoin ettei se ole lähelläkään). Vaikka Gay ei olisi saanut taklausta tehtyä, mutta olisi osunut vähänkin Riceen niin todennäköisesti tämä olisi pysäytetty ennen maalia. Kun näitä asioita miettii niin se kuulostaa vähemmän epikseltä kuin se, että Ravensilta varastettiin 7 pinnaa (joista saivat kuitenkin 3 takaisin). No enivei olemme tästäkin eri mieltä ja sillä siisti.
No selkeä ja selkeä.. Esim. Mark Schlreth (2 x Pro Bowl -pelaaja ja 3 x SB-voittaja, jos et muista) sanoi tilanteesta seuraavaa: "I may not be an expert on everything but I am an expert on holding as I held on every play for 12 yrs. that was no hold!"

Tämä ei tietenkään tarkoita, että Schlreth olisi asiassa jotenkin ehdottoman oikeassa, mutta ei tuo tilanne niin selvä ollut kuin tahdot kuvitella. Samalla on hyvä pitää myös se mielessä, että Lewisin taklaus Wardiin olisi Schlrethin mielestä pitänyt liputtaa.

Ymmärrän pointtisi, mutta Ravensilta vietiin tavallaan 76 jaardia yhdellä tulkinnanvaraisella lipulla heti pelin alkuun. Steelers sai koko pelissä lippuja 69 jaardin edestä. Ricen juoksu oli vieläpä lähes identtinen suoritus kuin se, jonka innoittamana Ravens pieksi muutama vuosi sitten Patriotsin vieraskentällä playoffeissa, joten on väärin vähätellä tuon merkitystä. Tuollaisilla ensi-iskuilla voitetaan otteluita.

Ensinnäkään en ole tuosta Ravensin aikaisemmasta kohtelusta samaa mieltä ja toisekseen en ymmärrä mitä tekemistä sillä on tämän matsin kanssa.
Onhan se nyt edes vähän merkittävää, että olet vuosien varrella suhtautunut todella nihkeästi kritiikkiini, mutta nyt vingut itse samalla tavalla huomattavasti vähäpätöisempien tilanteiden kohdalla. Steelers kärsi tässä pelissä linjattomasta tuomaritoiminnasta enemmän ja myönnän tämän ihan avoimesti. Kuitenkaan tällä kertaa nähdyt tuomiot eivät ole missään suhteessa niihin räikeisiin tulkintoihin, joista Ravens on joutunut aiemmin näiden joukkueiden peleissä kärsimään.
 

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Yleensä näin tapahtuu, kun vähän käy läpi matsia lähes pelkästään Patsien esityksen kannalta, ottamatta suuremmin kantaa vastustajan esitykseen. Tietenkin ois voinut koittaa hakea itselle parempaa mieltä Giantsien uskomattomasta tuurista, Patsien maailman huonoimmasta suoritustasosta ja tuomarien heittämistä turhista flageista, mutta kun asia ei näin menny :).

Eli kun muistaa jättää tuomareiden haukkumisen pois eikä sano mitään vastustajasta niin ollaan selvillä vesillä. Pitää muistaa jatkossa. :)

Aika erikoista Boldinilta tuulettaa levittelemällä käsiään / kohauttamalla olkapäitä :)

Suosittelen katsomaan videon uudestaan. Boldin tekee nuo liikkeet siinä vaiheessa kun huomaa lipun. Kummallinen aika protestoida jos tuo sitä mielestäsi on.

Ehkä lippu tuli jokseenkin heppoisin perustein ja oli tulkinnanvarainen, mutta et voi väittää, etteikö se olisi periaatteessa mennyt aivan sääntökirjan mukaan.

Periaatteessa varmaan joo eikä tuo nyt todellakaan ensimmäinen hieman ihmeellinen PI ollut tällä kaudella. Siltikin mielestäni huono tuomio.

Miksi Steelersin protestoinnin vähäisyys ei ole sinulle merkittävä asia, mutta Boldinin protestoinnin vähäisyys on?

Puhutaan hieman eri asioista. Yksittäisen pelaajan eleet hetkessä pelin sisällä tai joukkueen virallinen linja tomun jo hieman laskeuduttua. Steelers protestoinnin vähäisyys on sitäpaitsi merkittävä asia ja nimenomaan hyvä sellainen tuon vähäisyyden johdosta. Parempi kun joukkue keskittyy pelaamiseen eikä mussuttamiseen vaikkei se tällä kertaa tulosta tuonutkaan.

Mun mankumiset liittyvät asiaan puolestaan sillä tavalla, että vaikka vedän himaan päin aina ja joka tilanteessa, niin on mullakin hommassa sentään joku järki mukana. Epäilen vahvasti, että tältä palstalta löytyisi yhtään lukijaa/kirjoittajaa, joka pitäisi sinua missään määrin objektiivisena. Varmasti ovat aika harvassa myös minun kohdalla, mutta olen yleensä sentään yrittänyt linkittää nämä omat vinkumiseni minua asiantuntevampiin ihmisiin, koska en pidä itseäni kovinkaan kummoisena auktoriteettina.

Minä en ymmärrä miksi minun pitäisi löytää omille mielipiteilleni jotain tukea jostain ulkopuolelta. Miksi minun pitäisi muuttaa mielipidettäni tuomaritoiminnasta vain koska se ei ole noussut otsikoihin ison veden takana? Ei sillä etteikö tuota heikohkoa tuomarointisuoritusta olisi joku muukin merkille pistänyt. Ei tarvitse ihan vielä kirjautua johonkin laitokseen. Myönnän avoimesti, että värilasit on ja pysyy päässä niinkuin ne ovat pysyneet aika monella muullakin tuntemallani urheilun seuraajalla olipa suosikkijoukkue tai -laji sitten ihan mikä vain. Ja en tiedä miksi minua pitäisi objektiivisena seuraajana Steelersin osalta pitääkään. Kyllä minäkin silti pyrin jonkinlaisen rajan juttuihin vetämään. Nytkin tuossa avausviestissäni oli aika paljon muutakin asiaa kuin tuomaritoiminta ja totesin siinäkin matsin ratkenneen muuhun kuin tuomareihin. Kehaisin jopa Ravensin suoritusta. Mutta jostain kumman syystä tuo tuomareita koskenut osuus on täällä nyt silti keskustelun kohteena. Näin se vaan menee. :)

No selkeä ja selkeä.. Esim. Mark Schlreth (2 x Pro Bowl -pelaaja ja 3 x SB-voittaja, jos et muista) sanoi tilanteesta seuraavaa: "I may not be an expert on everything but I am an expert on holding as I held on every play for 12 yrs. that was no hold!"

Tämä ei tietenkään tarkoita, että Schlreth olisi asiassa jotenkin ehdottoman oikeassa, mutta ei tuo tilanne niin selvä ollut kuin tahdot kuvitella. Samalla on hyvä pitää myös se mielessä, että Lewisin taklaus Wardiin olisi Schlrethin mielestä pitänyt liputtaa.

Kuten totesin niin mielestäni Smith teki tilanteessa sen mokan, että päästi hieman liian myöhään irti. Muuten tuo olisi mennyt läpi niin tuomareilta kuin katsojiltakin eikä siinä olisi ollut mitään hämminkiä. Nyt jäi roikkumaan hieman liian pitkäksi aikaa sinänsä hyvään blokkiin. Siitä muodostui sen verran selkeän näköinen tilanne ettei tuollaiset jätä tuomarille paljon vaihtoehtoja. Kuten todettua niin aika usein varsinkin nuoret laiturit syyllistyy noihin virheisiin.

Miten Lewisin taklaus Wardiin sinun mielestäsi muuten?

Ymmärrän pointtisi, mutta Ravensilta vietiin tavallaan 76 jaardia yhdellä tulkinnanvaraisella lipulla heti pelin alkuun. Steelers sai koko pelissä lippuja 69 jaardin edestä. Ricen juoksu oli vieläpä lähes identtinen suoritus kuin se, jonka innoittamana Ravens pieksi muutama vuosi sitten Patriotsin vieraskentällä playoffeissa, joten on väärin vähätellä tuon merkitystä. Tuollaisilla ensi-iskuilla voitetaan otteluita.

No ensinnäkin Ravens otti noista 76 jaardista suurimman osan takaisin samalla draivilla ja pisteistäkin kolme eli ei se nyt ihan niin yksioikoista ole. Sitten taas noiden rangaistusjaardimäärien vertailu on siinä mielessä usein turhaa, että mielestäni ne ensinnäkin vääristyivät sen tuomaritoiminnan vuoksi ja toisaalta enemmän kuin ne jaardit merkkaa se missä tilanteessa rangaistukset tulevat ja mihin ne johtavat. Historiasta löytyy varmaan jokaiselle tapahtumalle jotain vertailukohtia, mutta ei se välttämättä niin mene kuin se on mennyt joskus ennen. Sitäpaitsi voittihan Ravens tälläkin kertaa vaikkei TD:tä alkuun saanutkaan.

Onhan se nyt edes vähän merkittävää, että olet vuosien varrella suhtautunut todella nihkeästi kritiikkiini, mutta nyt vingut itse samalla tavalla huomattavasti vähäpätöisempien tilanteiden kohdalla. Steelers kärsi tässä pelissä linjattomasta tuomaritoiminnasta enemmän ja myönnän tämän ihan avoimesti. Kuitenkaan tällä kertaa nähdyt tuomiot eivät ole missään suhteessa niihin räikeisiin tulkintoihin, joista Ravens on joutunut aiemmin näiden joukkueiden peleissä kärsimään.

Kunhan totesin mielipiteeni tuomarien toiminnasta. Jos tuo nyt menee vinkumiseksi niin menköön sitten. Ottamatta kantaa minkään pelin osalta siihen miten tuomaritoiminta on onnistunut niin parasta tietysti olisi jos kenenkään ei tarvitsisi vinkua. Tällä kertaa ei tuohon pystynyt. Kokeillaan sunnuntaina uudestaan. :)
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Tampa Bay Buccaneersilla on, koska tähti-DT Gerald McCoy on sivussa loppukauden:

NFL.com news: Buccaneers claim DT Haynesworth off waivers from Patriots

Saapa nähdä vieläkö Fat-Albert saa uransa nousuun. Ollut aika lapanen sen jälkeen kun Tennesseestä lähti.

Jos siirtyisi tuosta aina niin hedelmällisestä Steelers-Ravens keskustelusta tähän viikkoon ja Cincinnatiin. :) Edessä siis matsi yllättäjäjoukkuetta vastaan, jossa panokset korkealla tuon divisioonatilanteen vuoksi. Yllättäjäjoukkueen sen takia, että jos jengin hyökkäyksessa pelinrakentaja ja ykkösrissu ovat rookieta niin onhan se aika sensaatiomaista millä tasolla ovat pelanneet. Olkoonkin, että voitot ovat tulleet Buffaloa lukuunottamatta ei niin kivikovia joukkueita vastaan.

Myönnän maalaisuuteni ja totean, että syystä jota en tiedä, en ole nähnyt yhtään Cincyn peliä tällä kaudella kokonaan. Joukkue on siis pieni arvoitus nykymuodossaan, mutta kuten todettua niin ilmeisesti homma luistaa. Janóz tuossa kirjoitelikin aiemmin joukkueesta ja se tukee sitä käsitystä mikä itsellekin on muodostunut. Steelersillä on tupannut lähes kaikki pelit menemään tälläkin kaudella tiukoiksi väännöiksi, joten eiköhän tästäkin saada kova matsi aikaiseksi. Toivottavasti sunnuntaille saadaan hyvä draivi päälle.

Steelersin tilanne näyttäisi loukkaantumisrintamalla taas toisaalta vähän paremmalta, mutta takapakkejakin on. Ainoat terveet rissut ovat ilmeisesti Wallace ja Brown, mutta eiköhän Ward ainakin ole pelikunnossa. Sanders ulkona pari viikkoa ja Cotcherylla/Battlella on jotain pikkuvammaa. Woodley saattaa pelata, mutta ehkä mieluummin antaisin hänen hoitaa vammansa kuntoon kunnolla ja Worildsille yhden pelin lisää aikaa näyttää taitojaan. Loppukaudesta tarvitaan terveitä Harrisonia ja Woodleytä. Muuten tilanne näyttää hyvältä.

Hyökkäyksen linjasta on tullut jauhettua maailman tappiin, mutta pitää jauhaa vähän lisää. Niin kummalliselta kuin se tuntuukin niin tällä hetkellä linjassa olisi tarvetta korkeintaan vasemmalle guardille eli Kemoeatun korvaajalle. Hän ei ole pelannut kovin kovalla tasolla ja ollut myös loukkaantuneena. Starks on tehnyt hienon paluun ja 29 vuotiaana hänellä on vielä paljon annettavaa. Back-uppina aloittanut 25 vuotias Foster pitäisi olla tulevaisuus toisena guardina. 22 vuotias Pouncey ja hyvin aloittanut 23 vuotias rookien Gilbert kuuluvat joukkoon myös. Jos mielessään rakentelee mock drafteja niin helpottaa kummasti kun ekalla kierroksella ei olekaan pakko napata hyökkäyksen linjamiestä. Joukkueessa olisi edelleen tilausta mm. NT, LB, FS ja CB paikoilla. LB ja CB tonteilla tosin on jo nuoria sällejä mukana, joten voisi kuvitella ensimmäisten kierrosten varausten olevan NT ja FS. PBA on kuitenkin se todennäköisin vaihtoehto edelleen.

Edelliseen todella löyhästi liittyen todetaan, että Steelers signasi Saintsin 2010 4. kierroksen varauksen NT Al Woodsin. Ollut aiemmin ilmeisesti Bucsissa ja Seahawksissa ja saanut hieman pelatakin. Saa nähdä millaiset suunnitelmat tuon miehen varalle on viritelty.

Case Sandusky/Paternon osalta semmoisia uutisia, että Penn state on näköjään antanut Paternolle kenkää.
 

Cube

Jäsen
Suosittelen katsomaan videon uudestaan. Boldin tekee nuo liikkeet siinä vaiheessa kun huomaa lipun. Kummallinen aika protestoida jos tuo sitä mielestäsi on.
Ei tuo nyt kuitenkaan miltään tuulettelultakaan näytä. Tuskin oli suoranaista protestointiakaan, mutta ei tuon perusteella voi mitenkään sanoa, että Boldin olisi ollut tilanteessa "yllättynein".

Puhutaan hieman eri asioista. Yksittäisen pelaajan eleet hetkessä pelin sisällä tai joukkueen virallinen linja tomun jo hieman laskeuduttua. Steelers protestoinnin vähäisyys on sitäpaitsi merkittävä asia ja nimenomaan hyvä sellainen tuon vähäisyyden johdosta. Parempi kun joukkue keskittyy pelaamiseen eikä mussuttamiseen vaikkei se tällä kertaa tulosta tuonutkaan.
Ei Steelers kuitenkaan ole julkisen mussuttamisen yläpuolella, edes tällä kaudella. Ekan pelin jälkeen useampi pelaaja (joukkueen virallisesta linjasta en tiedä) kritisoi Ravensin chop blockeja, jotka paljastuivat lopulta täysin sääntöjen mukaisiksi ja lisäksi sellaisiksi, joita zone blocking -joukkueet ovat harrastaneet jo vuosikausien ajan.


Minä en ymmärrä miksi minun pitäisi löytää omille mielipiteilleni jotain tukea jostain ulkopuolelta. Miksi minun pitäisi muuttaa mielipidettäni tuomaritoiminnasta vain koska se ei ole noussut otsikoihin ison veden takana?
Ok. Itse en koe tietäväni kaikkea, joten ajattelen homman sitä kautta, että yritän muuttaa mielipiteitäni, jos huomaan niiden saavan nihkeästi kannatusta asiantuntijoiden keskuudessa. Ihan aiheessa kuin aiheessa.

Miten Lewisin taklaus Wardiin sinun mielestäsi muuten?
Olen periaatteessa jäävi kommentoimaan, koska ko. taklaus oli minulle erityisen merkittävä. Siltikin, varmaan nykysäännöillä olisi pitänyt tulla lippu, koska Lewisin ensisijaista wrap up -yritystä ei käsittääkseni enää pidetä säännöissä lieventävänä asiahaarana. Itse pitäisin, koska olihan tuossa eroa Clarkin hyppytaklaukseen, jossa vedettiin taas kerran ihan suoraan kypärä edellä. Lippuja heiteltäessä pelaajien maineet ovat ehkä vaikuttaneet tuomaritoimintaan. Clarkhan vetelee näitä "aina", kun taas Lewis taitaa olla pelaaja, jota NFL:kin käyttää esimerkkinä siitä, miten kuuluu taklata kovaa, mutta silti sääntöjenmukaisesti.

Tämä taklauksiin kiinnittyvä huomio ei pohjimmiltaan kuitenkaan liity Lewisiin, Clarkiin tai Wardiin, koska olen miettinyt asiaa aiemminkin. Kantaani voi siis vapaasti siteerata minkä tahansa taklausten yhteydessä. Wrap up -yritys tekee taklauksen luonteesta heti erilaisen verrattuna taklaukseen, jossa puolustaja laukaisee (launch) itsensä kypärä edellä suojaamatonta vastustajaa päin ilman mitään selkeää yritystä saada käsiä ympäri. Jos puolustaja kuitenkin haluaa iskeä näitä "kädettömiä" hyppytaklauksia (ymmärrän hyvin, miksi niitä on tärkeä hakea catchiä tekeviin rissuihin), niin silloin vastuu siirtyy täysin hänelle. Suora ja selkeän helmet-to-helmet -kontaktin kuuluukin näissä olla rangaistavaa - jopa silloin, kun se vaikuttaa jossain määrin tahattomalta tai sattumanvaraiselta.

Mutta tosiaan, nykysäännöillä sekä Lewisin että Clarkin taklausten pitäisi varmaan olla rangaistavia tekoja. Näin ei pitäisi välttämättä olla, mutta onpahan kuitenkin ja sen varassa täytyy elää. Tästä aiheesta olisi ihan kiva käydä enemmänkin keskustelua ketjussa. Esimerkkeinä voidaan hyvin käyttää muitakin kuin tämän pelin taklauksia.

No ensinnäkin Ravens otti noista 76 jaardista suurimman osan takaisin samalla draivilla ja pisteistäkin kolme eli ei se nyt ihan niin yksioikoista ole. Sitten taas noiden rangaistusjaardimäärien vertailu on siinä mielessä usein turhaa, että mielestäni ne ensinnäkin vääristyivät sen tuomaritoiminnan vuoksi ja toisaalta enemmän kuin ne jaardit merkkaa se missä tilanteessa rangaistukset tulevat ja mihin ne johtavat.
Tarkoitus ei ollut vertailla jaardeja suoraan, vaan hiukan suhteuttaa sitä, millainen painoarvo näillä tulkinnanvaraisillä päätöksillä oli. Se, että Ravens sai tuosta drivestä vielä pisteitä oli Ravensin hyvyyttä (tai Steelersin huonoutta, kuten ehkä haluat itse ajatella), mutta ne olisivat hyvin voineet jäädä syntymättäkin.
 

st.lemiin

Jäsen
Suosikkijoukkue
NFL, Ravens, #52, #20, BSHU
Hajanaisia mietteitä:

- Vieläkö Palmerilla olisi sittenkin jotain tankissa..? Chargers kaatui melko komeasti (joskin melko tiukille lopulta meni), parhaillaan Palmerin ollessa 10/12, pari sataa yardia ja 2 td:tä. Silti ison rahan raiders kaverista maksoi, mutta että parempi esitys tämä kuin pari edellistä matsia. Bush veteli myös kivasti 150+ yardia ja otti koppeja vielä 80 yardin edestä. Puolustuksesta K.Wimbley vetäisi 4 säkkiä. Suurimpana syynä tähän Chargerssien LT:n paikalla pelannut Dombrowski, jolla ei eväät riittäneet jo heti pelin alussa loukkaantuneen McNeillin paikkaamiseen.

- Pitää kyllä tykätä myös 49erssien tekemisestä. Siellä puolustus ei ole päästänyt yhtään rushing TD:tä tänä vuonna, vaikka mennään jo kauden puolessa välissä. LB-osasto Willisin, Brooksin ja rookie Aldon Smithin johdolla varsin vakuuttava. QB A.Smith hoitaa tonttinsa juuri niin hyvin kuin tarvitsee, eli vastustaja ei pelkästään Frank Gorea nollaamalla pysty pysäyttämään 49erssejä, kuten edellisinä vuosina.
 

linjamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Patriots
Kolmatta kertaa ei sentään hävitty putkeen! Puhdas sweeppi Jetseistä tällä kaudella tähän mennessä, jos se paskanjauhaminen Ryanilta loppuisi taas edes vähäksi aikaa.

Puolustuksen linjalle helvetin iso plussa. Secondary oli jo peliin lähtiessä heikentynyt entisestään, kun Chung ei pukenut matsiin. Tämän lisäksi McCourty vielä loukkaantuu pelin aikana ja Ihedigbogin kävi mehua juomassa aika monta downia. Linja sai sitten sen verran painetta luotua Sanchezille ettei Jetsien heittohyökkäys päässyt repimään secondaryä ihan repelaiksi. Suurin kiitos Carterin 4.5 säkille. Edelman tuli rissuna vielä lopussa paikkaamaan puolustusta ja saikin annettua aika mukavan taklauksen Tomlinssoniin. Sanchez ei ole ennen vielä kotimatsissa heittänyt interiä Patseja vastaan ja tänään sitten 2, joista toinen vielä pick 6, mikä myös helpotti puolustuksen peliä. Huomattavasti helpompaa pelata, kun ei ite menetä palloja ja kaveri antaa pari ilmasta.

Hyökkäys heräsi parin matsin jälkeen taas lähes alkukauden tahtiinsa, vaikkakaan juoksu ei samalla tavalla toiminut. Jetsien juoksupuolustus on kyllä niin helvetin kova, että viime kerran Green-Ellisin 136 yds oli jotain mitä ei kovin usein tapahdu. Moni juoksu jäi miinukselle, mutta lopussa saatiin Woodheadin kanssa juoksu edes vähän toimimaan ja sitä kautta parit 1st downit.

Ochocinco tuli peliin alussa hyvin mukaan ottaen 2 koppia 65 jaardin edestä, mutta sen jälkeen aika harvakseltaan näkyi kentällä, vai oliko edes ollenkaan. Welker ei mihinkään ihmetekoihin pystynyt tällä kertaa Revis Islandilla, mutta onneksi heittoja ei sinne tarvinnut pakottaa. Gronkowskin ja Eric Smithin mismatchia käytettiin aika tylysti hyödyksi, vaikka Smith usein oli Gronkowskissa kiinni niin ei vaan pystynyt tekemään mitään estääkseen koppeja.

Spessuissa ei päästetty McKnightia riehumaan, vaikka aina näyttää vaaralliselta kun kaveri lähtee ja hyvien blokkien kautta näyttäisi juoksutilaakin löytyvän. McKnight myös tarjoili Patriotseille lyhyen kentän fumblaamalla puntin, mutta enemmän laittaisin sen myös parin muun Jetsien pelaajan piikkiin, ketkä onnistuivat pallon vielä maassa rähmimään Patseille. McKnightin fumblen jälkeen taisi 3 Jets pelaajaa koskea palloon ennen kuin Koutouvides sen itselleen kaappasi. Folkillakin petti kasetti jo ottelun alussa, eikä saanut hieman reilusta 20 jaardista chip shottia sisään.

Viimeisestä kolmesta pelistä tämä oli se, josta vähiten odotin voittoa. Hyvässä vireessä oleva Jets kotona, Patriotsien peli aivan sekaisin ja puolustuksesta puuttuu tärkeitä jätkiä. Hyökkäys kuitenkin heräsi kuten sanoin, osa nuoresta secondarystakin taisi pelata taitojensa ylärajoilla Burresia, Holmesia, Kerleytä ja Kelleria vastaan sekä itse ei möhlitty palloa kertaakaan vastustajalle niin maukas voitto sieltä napsahti. Sanchezilta muuten ihan hyvä peli, mutta juuri nämä pari intteriä ja pari kertaa heitti rissujen yli, joista olisi voinut isokin peli tulla, onneksi näin.

Jetsien juoksupeli on kyllä todella ihailtavaa, kun tuntuu Greene aina juoksevan 1st downilla jonkun 6-7 yds, jonka jälkeen onkin pari downia käytettävissä siihen 3-4 jaardiin. Monet juoksut vielä suht keskeltä, missä on Wilfork ja Love blokattavana. Aukko silti usein syntyy ja Greene ottaa vielä pari jaardia, vaikka puolustaja roikkuu vyötäröllä. 3rd down backkina vielä muuan LT niin hyvähän siinä on ground & poundia toteuttaa.

6-3 recordilla jatketaan ja divisioonan voitto täysin omissa käsissä. Kauden viimeisestä 7 matsista ainoastaan Buffalolla recordi yli 0.500 ja sekin on vasta kauden viimeinen peli kotona. Pahin matsi nimilistan perusteella tulee olemaan dream teamia vastaan heidän kotiluolassa, mutta taitaa joukkue olla aika pahasti sekasin tällä hetkellä.
 
Viimeksi muokattu:

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Steelers nappasi voiton tärkeässä pelissä Cincyä vastaan. Tiukaksi tuokin matsi vaan muodostui vaikka alussa näytti, että pelistä tulee läpihuutojuttu.

Roethlisberger säkitettiin viisi kertaa eli hyökkäyksen linja ei onnistunut ihan niin hyvin kuin aikaisemmissa peleissä. Tosin osa säkeistä meni osaltaan Benin piikkiin. Linjalla oli vaikeuksia myös juoksuväylien avaamisessa. Puolustuksessa taas juoksuväyliä annettiin välillä vähän liiankin helposti. Oikeastaan muuten pelissä ei suurempia epäonnistumisia ollut joskaan ei ihan huippusuorituksiakaan nähty. Roethlisberger pelasi ok pelin. Mendenhall on parantanut juoksemistaan koko ajan, tosin edelleenkin jäi parannettavaa. Laiturit olivat hyviä Brownin johdolla. Pienenä miinuksena Millerin pomputtelu. Takakenttä ja erityisesti William Gay onnistuivat hyvin. Gay otti itse yhden intterin ja aiheutti toisen. Muutenkin oli hyvin pelissä mukana. Safetykaksikko sekoili helpohkon maalin Greenille, mutta tuon pelin seurauksena loppumatsi hieman helpottui Greenin loukkaannuttua. Onnistujista pitää listata vielä P Kapinos, joka on täyttänyt Sepulvedan kengät pelättyä huomattavasti paremmin. Valmennukselle antaisin taas hieman risuja. Ajan peluu aloitettiin mielestäni vähän turhan aikaisin ainoastaan 7 pinnan johdossa. Puolustuksessa edelleen mietityttää nuo match-upit mitä vastustajille tarjoillaan. Tällä kertaa mm. Foote vs. Gresham.

Cincinnatin puolelta Dalton ei ollut ihan niin vakuuttava mitä odotin vaikka tekikin muutaman aika hienon pelin. Toisaalta ei saanut ihan kaikkea näyttää, koska valmennus pitää rookieta aika tiukoissa suitsissa. Greeniä ei loukkaantumisen takia paljon nähty, tosin se mitä nähtiin vakuutti kyllä. Muuten Cincyn jengi vaikuttaa aika hyvältä ja tasapainoiselta. Jos Dalton onnistuu ja löytävät jostain lisää rissuja niin varmaan menee ihan hyvin loppukausi. Hyvästä kaudesta huolimatta suurin kysymysmerkki on kuitenkin edelleen Dalton.

Kun Ravens otti pataan Seattlelta niin Steelers nousi yllättäen divisioonan kärkipaikalle tosin ottelun enemmän muita pelanneena. Nyt siis rekordi 7-3 kun Ravens ja Cincy majailevat tilanteessa 6-3. Ravens ja Cincy pelaavat ensi viikonloppuna vastakkain joten toinen joukkue nousee Steelersin kanssa samaan rekordiin. Steelersillä edessä siis bye week. Toivottavasti kaikki pelaajat eli lähinnä Woodley sekä Sanders saadaan kuntoon tauon aikana. Loppukausi edelleen ihan kivasti omissa käsissä eli peliä vaan kuntoon ja täydellä höyryllä eteenpäin.

E: Leon Hall näköjään ulkona loppukauden. Tuo vaikeuttaa hieman Cincyn taivalta.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Eagles hävisi taas vaihteeksi johtonsa vikalla neljänneksellä. Olikohan tämä nyt sitten viides vai kuudes kerta, kun johto menetettiin? Divisioonavoitto alkaa olla jo melkoisen matkan päässä joten ainoa toivo on wild card-paikassa johon vielä riittää pientä toivoa.

Fakta on kuitenkin tällä hetkellä se, ettei joukkue ole tarpeeksi hyvä voittamaan ja Michael Vick on pelannut keskinkertaisesti. Ainoa todellinen tykki on ollut Shady McCoy jota ilman olisi kyyti ollut vieläkin kylmempää. Heittohyökkäys ei ole tainnut toimia koko kaudella kummoisesti, vaikka ajoittain joukkue yltyy hyviin draiveihin. DeSean Jackson ei pelannut eilen, koska oli jättänyt menemättä jonnekin sovittuun joukkuetapaamiseen.

Erikoinen alkukausi siten, että Eaglesin yksi päävastustaja NY Giants taas on ottanut voittoja, vaikkei ole kovin ihmeellisesti pelannut ja Eagles taas juuri tössinyt ne johtonsa aina lopussa. Dallasiakin vietiin kuin pässiä narussa, joten ihan huono joukkue ei ole mutta joku siellä mättää.

Packers myllyttää kovaa ja samoin Niners on aloittanut komeasti. Sen sijaan Tampa ja Atlanta ovat olleet pieniä pettymyksiä ja kyllä se nyt alkaa kohta olla niin, että Matt Ryanin aika rupeaa loppumaan tämän jengin kanssa. Bucs on vielä nuori joukkue joten se saa sen vuoksi hieman anteeksi. Jännä myös nähdä miten Detroit jaksaa kauden läpi, alku on ollut hieno ja vähän sitä osattiin kai ounastellakin.

AFC on ollut oma tylsä itsensä, paitsi Buffalon pirteän alun osalta. Indy kyntää todella syvällä ilman Peytonia, mikä nyt olikin aika itsestäänselvä asia. Muutoin meno on taas sitä, että joku yllättää runkosarjassa ja playoffeissa Super Bowl-paikasta tappelevat Ravens, Steelers ja Patriots. Plääh :)
 

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
Tämä on kai turhaa saivartelua, mutta olen miettinyt ja vähän ihmetellyt juoksupelin ja heittopelin jaardien eroja ja niiden mittaamista tilastoihin. Tiedän kyllä heitto- ja juoksupelin eron. Kuvitellaan tilanne, jossa QB heittää sivulle lyhyehkön heiton ja vastaanottaja juoksee, vaikka kymmenen jaardia, niin heittopelin pituus on se 10 jaardia. Vastaavasti, jos QB heittää kerralla 10 jaardia ja vastaanottaja taklataan heti maahan niin heittopelin pituus ei siitä muutu. Kummallista mielestäni. Tai en nyt tiedä onko se niin kummallista, mutta heittopelin pituutta ei mitata QBn heiton pituudesta, vaan kuinka paljon sillä edetään. Olenko oikeassa?
 

Deus Ex

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Maple Leafs, Packers
Tämä on kai turhaa saivartelua, mutta olen miettinyt ja vähän ihmetellyt juoksupelin ja heittopelin jaardien eroja ja niiden mittaamista tilastoihin. Tiedän kyllä heitto- ja juoksupelin eron. Kuvitellaan tilanne, jossa QB heittää sivulle lyhyehkön heiton ja vastaanottaja juoksee, vaikka kymmenen jaardia, niin heittopelin pituus on se 10 jaardia. Vastaavasti, jos QB heittää kerralla 10 jaardia ja vastaanottaja taklataan heti maahan niin heittopelin pituus ei siitä muutu. Kummallista mielestäni. Tai en nyt tiedä onko se niin kummallista, mutta heittopelin pituutta ei mitata QBn heiton pituudesta, vaan kuinka paljon sillä edetään. Olenko oikeassa?

Olet. Toki noiden lisäksi erikseen tilastoidaan rissujen juoksemia jaardeja pallon vastaanoton jälkeen ja qb:n heittojen pituuksia. Tuo on niin läpitilastoitu laji, että on hankala keksiä asiaa mitä ei joku taho tilastoisi.
 

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Tämä on kai turhaa saivartelua, mutta olen miettinyt ja vähän ihmetellyt juoksupelin ja heittopelin jaardien eroja ja niiden mittaamista tilastoihin. Tiedän kyllä heitto- ja juoksupelin eron. Kuvitellaan tilanne, jossa QB heittää sivulle lyhyehkön heiton ja vastaanottaja juoksee, vaikka kymmenen jaardia, niin heittopelin pituus on se 10 jaardia. Vastaavasti, jos QB heittää kerralla 10 jaardia ja vastaanottaja taklataan heti maahan niin heittopelin pituus ei siitä muutu. Kummallista mielestäni. Tai en nyt tiedä onko se niin kummallista, mutta heittopelin pituutta ei mitata QBn heiton pituudesta, vaan kuinka paljon sillä edetään. Olenko oikeassa?

Olet oikeassa. Turha kai tuosta asiasta on yhtään hankalampaa alkaa tekemään sekoittamalla siihen pallon lentämiä ja kiinniottajan päälle juoksemia jaardeja jos nyt puhutaan ihan noista perusstatseista. Eli mielestäni nykysysteemi on ihan hyvä. Löytyyhän tuolta tilastoista kaivamalla sekin tieto paljonko kiinniottajat ovat heittojen jälkeen edenneet jos sellaiset alkaa enemmän kiinnostaa.
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Dallas pisteli oikein kunnolla nekkuun Buffaloa. Ei ollut Billsillä missään vaiheessa jakoja tässä matsissa. Romo oli aivan huikea. Taisipa puoliajalle mennessä olla sellainenkin erikoinen tilasto, että Romolla oli enemmän TD syöttäjä kuin epäonnistuneita heittoja? Puoliajan jälkeen ei palloa kovin paljon enää ilmaan laitettu. Lähinnä DeMarco Murray kirmaili soikio kainalossa. Tuloksena oli jälleen kerran reippaasti yli 100 jaardia. Romon pääkohteina oli Bryant, Murray, Witten ja kaksi td:tä saalistanut Robinson. Austin oli sivussa, kuten vielä ilmeisesti parista seuraavastakin matsista. OL pelasi ehkä yhden kauden parhaista peleistä tähän mennessä. Romo sai kaikessa rauhassa katsella mihin pallon sinkoaa.

Puolustus pelasi ihan ok matsin. Billsin heittopeli pidettiin alle 150 jaardin. Ainut kuka jotain sai aikaan Buffalon leiristä oli rb Jackson. Dallas saalisti +4 turnoveria. Newman nappasi pari irmeliä, joista toisen palautti pohjiin asti. Mlb Lee palasi alotukseen ja oli homma keskellä heti eri näköstä. D ei saalistanut kuin yhden säkin (Ware), niin silti painetta tuli kyllä ovista ja ikkunoista. Fitzpatrickilla oli paikka paikoin varsin kiire päästä pelivälineestä eroon. Myös Rookie kicker Baileyn vahvat esitykset jatkuvat. Taitaa olla vain yksi missattu fiilari tällä kaudella?

Dallasin loppuohjelma on varsin helpohko, joten Giants on hyvinkin tavoitettavissa. Onneksi muut divarin jengit hävisivät tällä viikolla. Post seasonille pääsy melkein vaatii divisioonan voiton? Ensi viikolla vastassa rivalry matsissa Redskins. Lähteehän Dallas tähän selvänä ennakkosuosikkina, joten voittoa uskaltaa odottaa. Seuraavilla kierroksilla vastassa on Dolphins, Cardinals ja Buccaneers + 2 x Giants ja kerran Eagles. Eli ihan omissa käsissä divisioonan voitto vielä on.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös