NFL season 2010–2011

  • 63 699
  • 425

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Pakko vielä puuttua.. Ovatko nämä niitä samoja asiantuntijoita, jotka sanoivat Falconsin voittavan Steelersin? ;)

Toki, mutta eihän ottelun lopputulosta veikkauksessa päätetä niinkuin ei ole nytkään tehty.

Ne asiantuntijat, joita minä olen seurannut ovat mielestäni koko ajan pitäneet myös Bengalsia playoff-tason joukkueena, joten en usko, että kukaan on selvänä suosikkina Ravensiä tässä ottelussa etukäteen pitänyt. Olisi mielenkiintoista tietää miksi Ravens olisi tässä mitenkään merkittävä suosikki? Bengals voitti viime vuonna molemmat kohtaamiset ja joukkue on vahvistunut viime kaudesta entisestään. Ei sen pitäisi ainakaan osakkeita ottelussa laskea vaikka turpaan Patriotsilta tuli.

Okei, sait ylipuhuttua. Tasapeli tai pieni tappio Bengalsille.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Seppänen on aiemminkin, tai voi olla joku muukin UL:lssä mutta Seppänen taitaa olla ainoa NFL:stä korjoittava, hehkuttanut Jonhnsia joten taitaa jossain määrin olla suosikkipelaaja. Hehkutus on kyllä ihan aiheellistakin, mutta tietenkin MVP:n veikkaaminen on liikaa, pitäisi pelata ihan tajuton kausi että Johnson sen saisi.

Mitä muihin veikkauksiin tulee niin ne ovat kuitenkin pitkälti arpapeliä, varsinkin Bradfordin onnistuminen. Manning voi pelata niin kovan kauden että vetää Coltsin mestaruuteen, tosin en kyllä itsekään Coltsia olisi veikannut, mutta kyllä mestaruuskin on täysin auki.
 
Viimeksi muokattu:

janóz

Jäsen
Toki, mutta eihän ottelun lopputulosta veikkauksessa päätetä niinkuin ei ole nytkään tehty.

Tämähän se tässä urheilussa niin viehättääkin! No, tietenkin tämän paasaukseni jälkeen Bengals häviää ottelun yli 20 pisteellä.

Aika paljon panosta näissä Bengals-Ravens ja Jets-Patriots peleissä on. Hieman jossittelua näistä neljästä AFC-joukkueesta: Jos Ravens ja Patriots voittavat nyt niin ne ovat tämän nelikon keskinäisissä 2-0 ja Jets ja Bengals 0-2. Nämä tilastot tulee olemaan äärimmäisen ratkaisevia sitten kun aletaan mahdollisia playoff-paikkoja ratkomaan. Jossitellaan vielä siten, että Bengalsin ja Jetsin ollessa 0-2 näissä peleissä niin jompi kumpi tulee olemaan 0-3 kun vielä niidenkin keskinäinen peli on ohi. Nuo kolme tappiota tulee olemaan liian kova paikka playoff-haaveita ajatellen kun mukana playoff-kuvioissa pyörii suurinpiirtein puolet AFC:n joukkueista. Playoffeihin vaaditaan todennäköisesti 10-6 tilasto ja silloinkin keskinäisillä peleillä on merkitystä. Mieluiten näkisin näiden kaikkien neljän joukkueen tilastojen osoittavan 1-1 tämän viikonlopun jälkeen. Tai, no Pats voi olla minun puolesta vaikka 2-0..
 

Cube

Jäsen
Ei Colts mestariveikkauksena mitenkään älytön ole ollenkaan. Varmaan ainakin huomattavasti realistisempi kuin oma veikkaukseni (Giants). Lähinnä vaan häiritsivät nuo perustelut. Jos joukkue on Seppäsen(kin) mielestä murenemassa käsiin, niin mahtaako siinä edes Manning riittää? NFL on tällä hetkellä aika täynnä kovia pelinrakentajia. AFC:n puolella Manningin ja Indyn pitäisi todennäköisesti selvittää Brady ja Patriots, Rivers ja Chargers tai ehkä Roethlisberger ja Steelers. Schaub ja Texans saattavat myös tuottaa tällä kaudella hankaluuksia, Flaccon ja Baltimoren Indy todennäköisesti tiputtaisi jälleen kerran. NFC:n puolelta vahvoina ehdokkaina ovat mm. Brees ja Saints, Rodgers ja Packers sekä Favre ja Vikings (joihin en tosin itse enää usko). Mielestäni Manning ei ole niin paljon näitä muita pelinrakentajia parempi, että hän pystyisi nuo pelit hoitamaan, vaikka muu jengi olisi Seppäsen sanoin "murenemassa käsiin".

Viime vuoden SB-paikka oli toki osoitus Manningin kyvyistä, mutta aika paljon tuuriakin oli matkassa, kun vastaan osuivat ensin toisen vuoden Flacco ja sitten tulokas-Sanchez. Super Bowlissa vastassa oli aivan toisen tason kaveri ja myös lopputulos oli Indyn kannalta heikompi.

Ei yksi mies pysty tässä(kään) joukkuelajissa mestaruutta voittamaan ja on ärsyttävää, jos Suomessa ainoa NFL:ään edes vähän keskittyvä lehti lähtee linjalle, jossa QB on kaikkivoipa. UL on mielestäni sellainen lehti, joka tykkää tehdä lähes kaikista lajeista tarpeettoman monimutkaisia, mutta NFL onkin sitten sarja, jossa yksi huikea pelaaja riittää nostamaan joukkueen kaikkien muiden edelle? Okei, ihan miten vaan.

Mitä muihin veikkauksiin tulee niin ne ovat kuitenkin pitkälti arpapeliä, varsinkin Bradfordin onnistuminen.
On juu. Vielä enemmän arpapeliksi menee, kun ei selvitä yhtään mitä onnistuminen edellyttää, ja onko ylipäätään kyse vain tästä kaudesta vai loppu-urasta.
 

Cube

Jäsen
Tuollaisenkin savotan jälkeen täytyy myöntää, että ihan rookietasolla tässä ollaan vielä: kiva katsoa kun kuuppa löytää rissun ja erityisesti kun joku rb murjoo voimalla jaardeja, välillä ehkä tajuaa jotain cornereiden touhuja ilman hidastuksiakin huikeiksi.
Tämä on kyllä hankala laji. Itse olen jo aika monta vuotta seurannut aktiivisesti, mutta hienouksien ymmärtämisen kanssa on yhä vähän niin ja näin. Enemmän homma kyllä meneekin niin, että seuraan ja tunnen NFL:ää liigana. Jos kesällä menen katsomaan Vaahteraliigan peliä, niin en siitä varmaan kovin kaksista analyysiä osaa tehdä. Jotkut tapaamani ihmiset tuntevat taas lajin yksityiskohtia myöten hyvin, mutta eivät sitten taas ymmärrä NFL:ää sarjana.

Toki silläkin voi lohduttautua, että kentällä tapahtuu yhtä aikaa niin paljon asioita, että hyvin hankala niitä onkaan kaikkia hahmottaa.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
On juu. Vielä enemmän arpapeliksi menee, kun ei selvitä yhtään mitä onnistuminen edellyttää, ja onko ylipäätään kyse vain tästä kaudesta vai loppu-urasta.

No tuossa jutussa oli sen verran vähän palstatilaa että jää väkisinkin aika vajaaksi, tosin voidaan kysyä että kannattaako kirjoittaa mitään jos ei ole vähän enemmän tilaa käytettävissä, tai käyttää sitten tila vain johonkin yhteen teemaan.

Mitä Coltsiin tulee niin ehkä siellä Seppänen laskee että vaikka muu joukkue taantuisikin niin Manning vetää niin kovan kauden että tuo mestaruuden. Siinä olet kyllä ihan oikeassa että muunkin joukkueeen pitää pelata kohtuullisella tasolla, ainakin puolustuksen, se on aika sama mitä Manning tekee jos puolustus vuotaa juoksun suhteen kuten sunnuntaina Houstonia vastaan. Tuosta nyt on vaikea tulkita mitä hajoamisella käsiin tarkoitetaan, edelleen olisi vaatinut enemmän selvitystä, jos jotain täyssulamista tarkoitetaan esimerkiksi puolustuksen suhteen niin sitten ei Colts kyllä voita vaikka Manning seisoisi päällään.

Kyllä Seppälä kuitenkin ihan kartalla NFL:län suhteen on, mitä aiempiin kirjoituksiin tulee, tämä juttu toki jätti vähän suppean kuvan asioista.
 
Viimeksi muokattu:

Vigil Ignis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo, Boston, Skins.
1. kierros pelattu, mieleen jäi:
-New Orleansissa ja Washingtonissa (ainakin) pelattiin välillä lentopalloa, siihen malliin rissut pomutteli palloja.
-Wes Welker edelleen iskussa vaikkei miehen sanojen mukaan "olo ei ole kuin ennen", wuhuu!!!
-Carolinan QB-tilanne edelleen surkea, kuka toimittaisi pallot liigan (lähes) parhaalle recieverille, Steve Smithille?
-Indyn puolustus unohtanut taas että liigassa saa myös juosta, joku kolmosbäkki Foster keräsi niitä vastaan reippaat 200 yd.
-Ravens vs Jets, paljon mustelmia ja loistavaa puolustamista! Tulevat olemaan pahoja vastuksia mille tahansa hyökkäyksille. TOSIN Sanchez ainakin toistaiseksi kyvytön johtamaan Jetsin hyökkäystä, työkalut (linja, rb:t & wr:t) kyllä kunnossa.
-Dallasin ja Detroitin huimat viimehetkien nousut ja TD-kopit... joista kumpikaan ei kelvannut tilastoihin ja tappio tuli. Detroitin Calvin Johnsonin epäkopista tuli melkoinen halåå.

Omien, Washington Redskins, puolesta täytyy todeta että suuri kiitos voitosta kuuluu Dallasille. Ampuivat itseään jalkaan isosti ja kun voitto kaikesta huolimatta oli jo astumassa kuistilta sisälle niin OT Barron onnistui pitämään pistesarakkeen nollissa ryhtymällä vapaapainiin. Thanks boys!
Skinien puolustus oli ihan ok, vaikkakin Miles Austin pääsi keräämään komeat jaardit. Laron Landry oli muuten ihan päällikkö. Hyökkäys taas kovin kovin kapea. Ja vanha. Mcnabb löysi pariin kertaan Cooleyn ja Mossin, Portis juoksi minkä kykeni, oliko kentällä muita pallon liikuttajia? Noh, tästä kuitenkin hyvä jatkaa, voitto Dallasista on aina hieno homma. Seuraava peli Houstonia vastaan ei taida kyllä olla yhtään helpompi, vaikka kotona pelataankin...

Ja hei, 1. viikon rahapeleistä osui 3/4. Philly hävisi vain sen takia että Matthews kolasi Klopin vähän liian myöhään, Vick ei ihan ehtinyt tedä taikojaan tarpeeksi kauan voittaakseen ;) No joo, mutta 2. kierroksen veikkaukset vähän myöhemmin.
 
Viimeksi muokattu:

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Steelers laittoi Leftwichin pihalle ja tsekkailee apuja linjoihinsa. Kyseessä on kuitenkin ainoastaan tilan tekeminen rosteriin ja Lefty todennäköisesti signataan takaisin ensi viikolla. Samalla joukkue aktivoi DL Steve McLendonin practise squadista mikä oli siis se varsinainen syy Leftyn heivaamiseen. Vähän ihmetyttää tuo puolustuksen linjan vahvistaminen, mutta haluavat näköjään kaikille jätkille back-upit.
 

Vigil Ignis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo, Boston, Skins.
Viikko 2, tiedossa:
-The Manning bowl. NY. Giants vs Indianapolis, Manning vs Manning. Peyton heittää ja Giants juoksee. Eli ei juokse vaan Bradshaw & Jacobs.
-Jets lähes pakkovoiton edessä Patriotseja vastaan. Pahoin pelkään että pataan tulee toistamiseen, Jetsin cornerit (poislukien Revis) hukassa Ravenseja vastaan ja Brady & co paljon rankempi heittojengi.
-Bal vs Cin. Cincy voitti viime vuonna kahdesti, nyt ei onnistu kertaakaan.
-Houston vahvoilla Skinejä vastaan kun juoksukin on nyt uhkana ja Washingtonin hyökkäyksen dinosauruksilla jäseniä kolottaa valmiiksi.
-Pystyykä Pit pysäyttämään leijuvan Johnsonin? Uskon että pystyy, jää pitkästä aikaa alle 100 yd, mutta Titaanit voittaa silti.

Rahat kiinni Kansas cityn voitolle Clevelandissa. Ja Washingtonin kotivoitolle, ihan rahan hukkaa muttei sitä koskaan tiedä... ;)
 

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Viikko 2, tiedossa:
-The Manning bowl. NY. Giants vs Indianapolis, Manning vs Manning. Peyton heittää ja Giants juoksee. Eli ei juokse vaan Bradshaw & Jacobs.

Tämän unohdinkin mielenkiintoisten listalta. Pitää yrittää tsekkailla huomenna miten veljekset kisailevat.

-Jets lähes pakkovoiton edessä Patriotseja vastaan. Pahoin pelkään että pataan tulee toistamiseen, Jetsin cornerit (poislukien Revis) hukassa Ravenseja vastaan ja Brady & co paljon rankempi heittojengi.

Kyllä tuossa taitaa noin käydä. Varsinkin jos Jets hyökkäys on edelleen sysipaska. Tuskin Pats ihan sikalukemia Jetsia vastaan saa aikaan, mutta Sanchezin pitää silti nostaa tasoaan aika selvästi jos mielivät voitosta taistella. Sen verran pelattava Patsin hyökkäys tuntuu taas kerran olevan.

-Bal vs Cin. Cincy voitti viime vuonna kahdesti, nyt ei onnistu kertaakaan.

Kuten aiemmin sanoin niin uskon myös Ravensin voittoon. Cincyllä on kuitenkin siinä mielessä hyvä match-up Ravens puolustusta vastaan, että heidän heittohyökkäyksensä pitäisi olla kova ja jos Ravensin puolustuksesta etsii heikkoa kohtaa niin se on secondary. Mielenkiintoista nähdä saako Cincy liikuteltua palloa ilmassa.

-Pystyykä Pit pysäyttämään leijuvan Johnsonin? Uskon että pystyy, jää pitkästä aikaa alle 100 yd, mutta Titaanit voittaa silti.

Luotto Steelers puolustukseen on kova, mutta kuten jo todettua, vaikka Steelers puolustus onnistuisikin niin hyökkäyksen on silti saatava pisteitä taululle. Nyt on vielä LT Starks sivussa ja astetta kovempi puolustus vastassa eli ei ainakaan yhtään helpompi homma edessä. Toivottavasti pelikutsut on tällä kertaa alusta asti vähän rennompia niin Dixonilla olisi edes saumat saada juonesta kiinni.
 

J.Petke

Jäsen
Tänään täytyy etsiä streami Eagles - Lions pelille ja seurata tämän alkukauden yksi mielenkiintoisimmista tapahtumista; Michael Vickin paluu peliin. Pääseekö hän samalle tasolle kuin oli ennen "siinä nyt oli vähän kaikenlaista"-vaihetta.

Giants - Colts täytyy myös yrittää katsella jos vaan jaksaa valvoa. Manningien kohtaaminen on hieno nähdä nyt kun Eli on myös jo päässyt hieman veljensä varjosta.

Ihmetyttää vaan ettei Nelonen Sport Pro ei näytä yhtään matsia tänään.
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Eagles v Lionsilla aloitetaan täälläkin. Jäi niin paska maku viimeksi tuosta Bears pelistä, että nyt kotona toivotaan Detroitin huonoimmalle ammattilaisjengille avausvoittoa. Toki pelkällä puolustamisella ei taida kyllä Eagles kaatua.

Illan päätteeksi Pats-Jetsiä vielä jos jaksaa.
 

Vigil Ignis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo, Boston, Skins.
Kuten aiemmin sanoin niin uskon myös Ravensin voittoon. Cincyllä on kuitenkin siinä mielessä hyvä match-up Ravens puolustusta vastaan, että heidän heittohyökkäyksensä pitäisi olla kova ja jos Ravensin puolustuksesta etsii heikkoa kohtaa niin se on secondary. Mielenkiintoista nähdä saako Cincy liikuteltua palloa ilmassa.

Luotto Steelers puolustukseen on kova, mutta kuten jo todettua, vaikka Steelers puolustus onnistuisikin niin hyökkäyksen on silti saatava pisteitä taululle. Nyt on vielä LT Starks sivussa ja astetta kovempi puolustus vastassa eli ei ainakaan yhtään helpompi homma edessä. Toivottavasti pelikutsut on tällä kertaa alusta asti vähän rennompia niin Dixonilla olisi edes saumat saada juonesta kiinni.

Eipä saanut Cincy palloa liikkumaan, mutta vielä vähän huonompi oli Ravens. Damn.

Joo-o, pysähtyi Johnson ja kaikki muukin. Turnovereita läjäpäin ja hyökkäyksen totaalinen nollaus (tilastoja seuraamalla), voiko muuta vaatia? Omaa hyökkäystä ei Steelerseillä tainnut olla muuta kuin Mendenhall kuluttamassa kelloa mutta väliäkös ton kun puolustus voittaa pelin. Taas.

Mahtoi olla Phi vs Det huikea spektaakkeli...

Psst, Chiefs muuten voitti pelinsä :D
 

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Kuten aiemmin sanoin niin uskon myös Ravensin voittoon. Cincyllä on kuitenkin siinä mielessä hyvä match-up Ravens puolustusta vastaan, että heidän heittohyökkäyksensä pitäisi olla kova ja jos Ravensin puolustuksesta etsii heikkoa kohtaa niin se on secondary. Mielenkiintoista nähdä saako Cincy liikuteltua palloa ilmassa.

Cincyhän sen sitten vei. Ilmeisesti melkoinen puolustusten kamppailu ollut kun koko matsissa nähtiin yksi teedee. Raportteja odotellessa.

Luotto Steelers puolustukseen on kova, mutta kuten jo todettua, vaikka Steelers puolustus onnistuisikin niin hyökkäyksen on silti saatava pisteitä taululle. Nyt on vielä LT Starks sivussa ja astetta kovempi puolustus vastassa eli ei ainakaan yhtään helpompi homma edessä. Toivottavasti pelikutsut on tällä kertaa alusta asti vähän rennompia niin Dixonilla olisi edes saumat saada juonesta kiinni.

Puolustus pelasi sitten melko unelmaottelun ja tarjosi taas voiton joukkueelle. Chris Johnson 54 jaardia yhteensä ja juoksemalla 34. Molemmat Titansin kuupat nollattiin täysin vikaa draivia lukuunottamatta, jolla annettiin vähän turhankin paljon löysää. Uskomattoman hyvä suoritus puolustukselta, ei voi muuta sanoa.

Hyökkäys alkoi näyttää jopa hyvältä kunnes Dixon loukkaantui. Batchin tultua kehiin mentiin taas superkonservatiiviseen linjaan mikä nyt oli aika itsestäänselvyys kun penkillä ei enää pelinrakentajia ollut. Yllättäen tulostakaan ei juuri tullut, mutta onneksi oli tuossa vaiheessa jo johtoasema hankittu. Siltikin hyökkäyksessä pisti silmään tiukkojen tilanteiden häviäminen. Yhtään catchia ei tainnut tulla tiukoissa paikoissa ja yksikään juoksu ei muuttunut pidemmäksi rikotun taklauksen seurauksena. Mielenkiintoista nähdä miltä hyökkäys ensi viikolla näyttää ja ennenkaikkea kuka orkesteria johtaa. Dixon tosiaan näytti taas vähän paremmalta, joten todella harmi tuo loukkaantuminen.

Antonio Brownilta hieno palautus-TD, joka tosin oli enemmän hänen nopeutensa ja hyvän kikkapelin ansiota kuin mitään muuta. Muuten spessuissa jäi paljon parannettavaa vaikka Sepulvedan puntit olivat hyviä ja Reed oli tänään varmassa vedossa.
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Cowboys on sitten 0-2 tilanteessa. Ei oikein vahvalta homma näytä. Eilisen pelin mielestäni ratkaisi turnoverit. Dallasilla niitä kolme, Bearsilla ei yhtään. Pelin alku oli varsin lupaava ja Cowboys puolustus olikin vahva. Cutleri sai osumaa jatkuvasti. Sitten jotain tapahtui ja takakenttä alkoi vuotamaan. Romo pisti myös kaksi irmaa, mutta oikeastaan kummastakaan ei voi häntä syyttää. Eka meni Austinin käsistä puolustajalle ja toinen puolestaan Witten käpälöiden kautta. Bears ei päässyt juosten yhtään mihinkään, mutta heittämällä sitten mentiinkin. Dallas myös eteni vahvasti heittäen, sillä ei se juoksu kulkenut Cowboyssillakaan. Hyvin palloa liikutetaan, mutta draiveja ei saada muutettua pisteiksi. Nyt uskaltaa jo puhua (taas) kikkeri ongelmasta. Taas missattu helppo maali. Ei taida Buehlerilla oikein kasetti kestää. Dallasin takaa-ajo loppui oikeastaan Roy Williamsin fumbleen. Vaikka tämän jälkeenkin oli vielä ohuet mahdollisuudet jos onside olisi onnistunut. Pelin hienoin suoritus oli Dez Bryantin n. 60 jaardin puntin palautus pohjiin. Romo myös pelasi ihan hyvän pelin ja löyti jälleen kerran Austinin useaan otteeseen. Heittopuolustus oli tässä pelissä varsin heikko. Hommaa ei yhtään auta Cowboyssin parhaan cornerin loukkaantuminen. Jenkins tarvitsi useamman taluttajan poistuessaan kentältä. Paha juttu kun cornereita on enää kaksi jäljellä. Witteni kolattiin myös sen verran rajusti, että kaveri ei pahemmin pelannut loppua kohden. Ilmeisesti voi olla aivotärähdys tai jotain...

Dallasin peli on aika umpisolmussa tällä hetkellä. Enää rangaistuksia otettu ekan pelin malliin, mutta jokin pelaamisessa tökkii pahasti. Juoksupeli ei toimi yhtään. Romo ja Austin ovat oikeastaan ainoat jotka saavat jotain hyökkäyksessä aikaan. Puolustuksen puolella juoksua vastaan pelataan hyvin, mutta sitten isoja virheitä tapahtuu heittoa puolustaessa. Maalinteko on ehkä se isoin ongelma. Kahdessa pelissä vain kaksi hyökkäyksen td:tä. Myös puolustuksen pitäisi pystyä hakemaan turnovereita. Tällä hetkellä kasassa kaikki nolla kappaletta. Noh ens viikonloppuna sitten kohti taas uusia pettymyksiä, kun vastaan asettu Texans.
 
Viimeksi muokattu:

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
No hienostihan se lopulta meni. Philadelphia voitti ja loppudivisioona otti pataansa joten ei voi valittaa. Eagles ja Lions pelasivat kyllä vaiherikkaan ja pisterikkaan ottelun, jossa nuoret RB:t olivat huippuiskussa. Alku oli Jahvid Bestin näytöstä ja Lions karkasi 17-7-johtoon. Sitten heräsi LeSean McCoy ja nosti Eaglesin takaisin peliin ja lopulta karkuun. McCoy keräsi 16 kannolla 120 jaardia ja teki 3 TD:tä eli melkoinen huippuilta oli kyseessä. Best taisi pistää vieläkin hurjemmat luvut tauluun.

Eaglesista on hankala tehdä vieläkään mitään arviota koska sen peliin tuntuu mahtuvan kaikkea. Välillä toimii yksi osa-alue ja välillä toinen. Varsinkin puolustus näytti ajoittain todella hyvältä ja pystyi myös turnovereihin mutta sitten taas matsin lopussa Lions pystyi todella nopeasti tekemään kaksi TD:tä ja tuli kolmen pinnan päähän. Tietenkin siinä välissä oli yksi Eaglesin hyökkäysvuoro joka loppui liian nopeasti ja antoi Detroitille mahdollisuuden.

Joka tapauksessa tärkeä voitto. Mike Vick ja DeSean Jackson näyttäisivät olevan hyvissä väleissä ja ainakin kentällä kemiat toimivat. Sen sijaan esim. Brent Celek on ollut hyvin pienessä roolissa verrattuna McNabbin aikaan, samoin Maclin on saanut vähän koppeja. Ehkä tämä asia muuttuu kun Kolb astuu puikkoihin sillä hänellä ei noita Vickin jalkoja ole, mikä tarkoittaa, että palloa heitetään vieläkin enemmän.

Jos tuossa matsissa tehtiin pinnoja, niin myös illan toinen kamppailu tarjosi niitä. Washington ja Houston pelasivat huiman kamppailun joka ratkesi lopulta jatkoajalla Texansin eduksi 30-27. Redskins johti pitkään ja oli oikeastaan koko ajan se joukkue joka peliä vei mutta koko ajan Houston tuli takaisin. Lopussa huippupelin vetänyt Matt Schaub löysi vielä tähtirissunsa Andre Johnsonin end zonelta ja vei homman jatkoajalle. Arian Foster sen sijaan pidettiin hyvin aisoissa tällä kertaa. Schaub heitti ihan tajuttomat 497 jaardia, Johnson ja Kevin Walter saivat molemmat yli 100 jaardia ja TD:t.

Schaubin lisäksi myös McNabb oli hyvässä tikissä heittäen 426 yds ja yhden TD:n. Aika pitkälle kyseessä olikin kuuppien taisto ja toisaalta sitten secondaryt olivat myös vastakkain. McNabb on parantanut Skinsien hyökkäystä kyllä todella nopeasti ja joukkue on nyt paljon vaarallisempi kuin aiemmin. Verrattuna Campbelliin McNabb pystyy heittämään pitkälle ja osaa antaa parhaille rissuille oikeanlaisia heittoja -> antaa siis heidän tehdä peliä myös.

Jatkoajalla Houston jätti ensin käyttämättä mahdollisuuden FG:hen 53 jaardista ja sen sijaan punttasi. Sitten Washington pääsi paikkaan ja ekaa vuotta pelaava tulokaskickeri Gano sai ensimmäinen pitkän sisään mutta Texans ehti ottaa aikalisän ennen snapia ja potku uusittiin. Toista ei kaveri sitten saanutkaan sisään ja Houston sai uudestaan pallon. Lopulta Rackers sai mahdollisuuden ja onnistui tuomaan voiton vieraille.

Mielenkiintoiset kaksi kierrosta on pelattu ja näyttäisi, että paljon uusia jengejä on tulossa taistelemaan playoff-paikoista. Veri on vaihtumassa ainakin NFC:n kärjessä pelkästään Packersin myötä ja näyttäisi siltä, että Arizona on pihalla NFC Westin voittokamppailusta. Buccaneers aloittanut komeasti mutta tuskinpa se Saintsia onnistuu horjuttamaan sen kummemmin.

AFC:ssä juuri Houston ja vaikkapa nyt Jets ja Bengals alkavat olla ihan tosissaan otettavia joukkueita perinteisten huippujen rinnalle. NFC:stä pitää vielä sanoa, että North on nousemassa ehkä kovimmaksi divisioonaksi, ainakin tällä kaudella. Chicago, Minnesota, Green Bay ja Detroit on todella kova nelikko ja divisioonan sisäiset taistot tulevat olemaan todellista sotaa.
 

Rocco

Jäsen
Onko täällä ihmisillä mielenkiintoa olla mukana Jatkoajan omassa PS3-joukkueessa NCAA football 11:ssä? Tällainen vastaava joukkue on olemassa jossakin jääkiekkopelissä, ja siitä on oma ketju olemassa.

Jos kiinnostaa yhtään, niin hypätkää tuonne College Football-ketjuun ja osallistukaa ihmeessä.
 

Fordél

Jäsen
Kuten kysymyksestä varmasti huomaatte, en tiedä suuria amerikkalaisesta futiksesta, mutta pelataanko NFL:ssä tekonurmella?
 

Fordél

Jäsen
Pelataan. Löytyy kyllä ihan oikeallakin nurmella varustettuja kenttiä.

Ok, kiitos tiedosta. Tänään katsoin ohjelmaa, jossa näytettiin Cardinalsin kotiareenan rakentamista ja siinä oli siirrettävä nurmi. Nyt taas töllöstä tulleessa Jetsin pelissä näytti taas kumirouhe lentävän hidastuksissa ja mulle tämä oli ihan uusi tieto. Osaatko vielä sanoa mikä on suhde eli kumpia alustoja löytyy enemmän ja valittavatko pelaajat tekonurmista kuten jalkapalloilijat, joiden jalat ei aina kestä tekonurmea.
 

Rocco

Jäsen
Täältä löytyy myös tutkimustuloksia luonnonnurmi vastaan FieldTurf. Tilastojen mukaan ainakin loukkaantumiset ovat vähentyneet aika paljon.
 

janóz

Jäsen
Yhtä peliä vaille toinen kierros pelattu. Muutamia yllätyksiä taas tuli ja onhan tuo mielenkiintoista nähdä, että esim. Kansas City ja Tampa Bay ovat nyt 2-0 ja Dallas ja Minnesota 0-2. Saa nähdä milloin kurssit kääntyy vai kääntyykö ollenkaan. Näen ainakin kahden jälkimmäisten nousevan vielä, vaikka deletellä usko Cowboysiin horjuu. Veikkaan, että seuraava vastus eli kauden komeetta Houston Texans saa tililleen ensimmäisen tappion kotonaan kun Washingtoninkin kanssa oli jo tiukkaa. Ei sillä, Skins on varteenotettava porukka tänä vuonna.

AFC:n puolella ylempänä viittaamani nelikko Ravens, Bengals, Jets ja Patriots pelasivat kuin pelasivatkin ottelunsa ristiin ja näin kaikki ovat taas "lähtötilanteessa". Bengals-puolustus teki sen mitä toivoin ja odotin, hyökkäys tosin hyytyi aina loppujaardeilla. Sama menohan se oli viime kautena ja ei tuo Ravensin huikea puolustus kyllä anna kenellekään helppoja pisteitä. Voitto oli tärkeintä. Myös Jets ja Sanchez vastasivat kritiikkiin ja käänsivät Patriots matsin aika yllättävän hyvän näköisellä pelillä vaikean alun jälkeen. Patriots ei oikein saanut mitään aikaiseksi Mossin haamukopin jälkeen vaikka Revis loukkaantuikin samassa tilanteessa.

Ensi yönä haluan nähdä mikä San Fransiscon taso on. Tekeekö joukkue Bengalsit eli ryhdistäytyy ja pistää mestarille kampoihin? Aivan varmasti haluavat näyttää kaikille potentiaaliaan Seattlen mahalaskun jälkeen. Ja jatkaako Saints tyylikästä, mutta varmaa peliään vai laitetaanko välillä ilotulitusta sekaan? Olisikohan kuitenkin taas aika vähäpisteinen MNF-peli tiedossa?
 

Fordél

Jäsen
Täältä löytyy myös tutkimustuloksia luonnonnurmi vastaan FieldTurf. Tilastojen mukaan ainakin loukkaantumiset ovat vähentyneet aika paljon.

Kiitos paljon tästä linkistä ja muista vastauksista! Nyt kun NFL:ää pääsee seuraamaan (tosin jälkilähetyksinä) kotitöllöstä niin täytyy tutustua tähän lajiin tarkemmin.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Hyökkäys alkoi näyttää jopa hyvältä kunnes Dixon loukkaantui. Batchin tultua kehiin mentiin taas superkonservatiiviseen linjaan mikä nyt oli aika itsestäänselvyys kun penkillä ei enää pelinrakentajia ollut.
Nyt raportoidaan, että Dixon olisi 3-5 viikkoa sivussa polvivamman takia. Eli karuselli pyörii jälleen ja seuraavaksi onneaan kokeilemaan pääsee todennäköisesti Mr.Mylly itse. Ellei sitten Batchilla jatketa, mutta ei Charliesta kyllä ole oikein NFL-QB:ksi enää. Tosin jos puolustus jatkaa tällä tasolla, niin se on ihan sama kuka QB:na on, ja itseasiassa Batchin virheetön tyyli sopii kyllä tähän puolustusjohtoiseen tyyliin. Mutta oli tuo hyökkäys niin vaisua viime ottelussa, että melkein Leftwichin puoleen ensi kierroksella kääntyisin. Hänellä sentään riittää kättä heittää syvälle, vaikka harvemmin siitä hyötyä on kun puolustaja on aina niskassa siinä vaiheessa kun pallo olisi heittovalmiudessa.

Titans-otteluhan on helposti summattavissa: puolustus oli uskomattoman loistava, hyökkäys oli hävettävän saamaton. On se kyllä hieno katsella matseja kun ei tarvitse pelätä tippaakaan kun vastustajalla on pallo. Vielä kun hyökkäys tuosta edes vähän heräisi, niin ottelut ratkeaisivat aikaisin. Nyt vaikka puolustus pelaisi kuinka hyvin, vaanii vastustaja koko ajan yhden ison pelin päässä. Seuraavaksi vastaan tulee Tampa Bay, joten teoriassa vähän helpottaa. Mutta Steelersille nämä ns. helpommat ottelut ovat viime vuosina olleet juuri niitä kaikkein vaikeimpia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös